Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Καλούς φωτισμούς σε όλους!Του Ευάγ. Αθανασιάδη(*)


«Σήμερα τα Φώτα και οι Φωτισμοί
και χαρά μεγάλη και Αγιασμοί»

Μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Να ευχηθούμε σε όλους Καλή Φώτιση. Την έχουμε ανάγκη όλοι.

Στην κρισιμότητα των ημερών λαμβάνονται μεγάλες και σοβαρές αποφάσεις.

Ο καθένα μας πρέπει, να έχει ευθυκρισία, σύνεση, σωστή αντίληψη και σωστή αξιολόγηση των γεγονότων.

Οι νέοι μας, κυρίως, αποφασίζουν να ξενιτευτούν, μια απόφαση που θα καθορίσει τη ζωή τους.

Εθνικά Θέματα βρίσκονται στο προσκήνιο και θα καθορίσουν τις εξελίξεις στο μέλλον. Θα λυθούν ή θα γίνουν βαθύτερες πληγές που θα χαίνουν.

Όλοι μας έχουμε συμμετοχή στις αποφάσεις. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς και αδιάφοροι. Χρειάζεται συνετή εγρήγορση και δραστηριοποίηση.

Μεγάλο βάρος πέφτει στους Βουλευτές και ιδιαίτερα στους Βουλευτές της Β. Ελλάδος. Και είναι βουλευτές εθνικά ευαίσθητοι, άλλοι νέοι βουλευτές. Κάποιων θα κριθεί το πολιτικό τους μέλλον. Αλλά κρίνεται και το μέλλον της Ελλάδος.

Η κύρια Ευθύνη όμως παραμένει στον Υπουργό Εξωτερικών και τους Αρχηγούς των Συγκυβερνόντων Κομμάτων, που οι αποφάσεις τους αυτές θα τους ακολουθούν. Τα κεφάλαια της Ιστορίας αρχίζουν με τα ονόματα των Ηγετών.

Δεν πρέπει να παραγνωρίζετε και η ευθύνη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και λοιπών κομμάτων, οι οποίοι με φρόνηση πρέπει να συγκροτούν Εθνικές Θέσεις, προς υποβοήθηση των Κυβερνόντων, για να ανταπεξέλθουν εποικοδομητικά στην Εθνική πρόκληση.

Η Ευχή γίνεται όλο και πιο επίκαιρη και αναγκαία:

«Κ Α Λ Η Φ Ω Τ Ι Σ Η Σ Ε Ο Λ Ο Υ Σ»

Όταν τα ανθρώπινα σε απογοητεύσουν, ο Θεός έχει τον λόγο.
Είναι η στιγμή της υπέρβασης, η στιγμή του θαύματος.

(*) Ο Ευάγ. Αθανασιάδης είναι Συνταγματάρχης ε.α.

Ο ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ - ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ! ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΝ ΔΕΚΕΒΡΙΟ

Εκατοντάδες Χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη τη χώρα αλλά και το εξωτερικό μας επισκέφθηκαν και φέτος για να ζήσουν την παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη εμπειρία του Μύλου.

Σας καλούμε στην τελετή λήξης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018 στις 18:30, να ζήσετε μαζί μας ευχάριστες στιγμές και να αποχαιρετήσουμε μαζί την τεράστια αυτή διοργάνωση.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι λίγο που καθιερώσατε τα Τρίκαλα σαν τον καλύτερο Χριστουγεννιάτικο προορισμό της Ελλάδας.

Η προετοιμασία του 8ου Μύλου των Ξωτικών έχει ήδη ξεκινήσει και υπόσχεται πολλές και εντυπωσιακές εκπλήξεις. Στα Τρίκαλα χτυπά η καρδιά της Χριστουγεννιάτικης Ελλάδας και η αγάπη σας μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε να προσφέρουμε χαμόγελα, διασκέδαση και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών για πολλά πολλά χρόνια.

Ο Μύλος των Ξωτικών αφήνει πίσω του όμορφες αναμνήσεις και προσδοκίες για την επόμενη διοργάνωση.

Ραντεβού τον επόμενο Δεκέμβρη…

ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥΜετά την τοποθέτηση Ανδρεόπουλου, που αναρτήσαμε εχθές ακολούθησε η τοποθέτηση Νταβία, που έχουμε ήδη αναρτήσει και στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο επόμενος επικεφαλής δημοτικής παράταξης ο κ. Γ. Λαδόπουλος.
Ακολουθεί η τοποθέτησή του

Κος ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:
Κυρία Πρόεδρος, κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί συνάδελφοι, η παράταξή μας και εγώ προσωπικά έχουμε τοποθετηθεί και στην προ προηγούμενη εβδομάδα και την περασμένη εβδομάδα και σήμερα τοποθετηθήκαμε και δια μέσου του κ. Ανδριανάκη και νομίζω ότι διεξοδικά αναλύσαμε την τοποθέτησή μας ότι είμαστε υπέρ του τεχνικού προγράμματος, διότι αναπόφευκτα έχουμε ψηφίσει εν πολλοίς όλες οι παρατάξεις, η αγορά του Νόμπελ, το ΧΕΥ 8, το ΧΕΥ 9, το Δημαρχείο ομόφωνα, άρα που είναι το πρόβλημα ότι πρέπει να μην προχωρήσει το τεχνικό πρόγραμμα και να μην υλοποιηθεί το πρόγραμμα του Δήμου Χαλανδρίου;

Νομίζω ότι όπως είπε και ο Άγγελος η αντιπολίτευση έχει μεγάλο χρέος και μεγάλη υπευθυνότητα ναι μεν να ασκεί κριτική επάνω στην διοίκηση, στην εκάστοτε διοίκηση, αλλά πρέπει να κάνει και προτάσεις εφικτές και όχι εμποδιστικές στην διαδικασία και στην ομαλή διοίκηση, οποιαδήποτε είναι στον Δήμο.

Και ούτε μπορούμε εμείς είμαστε αντιπολίτευση να εμποδίσουμε να σταματήσει η λειτουργία του Δήμου, να μην γίνονται τα έργα, να μην γίνονται δαπάνες, να μην παίρνουμε πετρέλαιο, να μην γίνονται οι δρόμοι, ο φωτισμός να μην υπάρχει, δηλαδή είμαστε η αντιπολίτευση πιο υπεύθυνη από την διοίκηση για όλα αυτά.

Θεωρούμε λοιπόν ότι με νηφαλιότητα οποιεσδήποτε είναι οι αντιπαλότητες κομματικές ή μικρο-κομματικές, να μπορέσουμε να συνθέσουμε για να βοηθήσουμε ότι δεν έχει γίνει τα σαράντα χρόνια που έχουν περάσει σε αυτόν τον Δήμο Χαλανδρίου, να μην υπάρχει Δημαρχείο, να μην υπάρχει μια ενοποίηση του ιστορικού κέντρου, να μην έχουν γίνει τα έργα υποδομών, τα οποία θα έπρεπε να είχαν γίνει τόσα χρόνια.

Δεν θα πρέπει να είμαστε ανατρεπτικοί σε κάθε καλυτέρευση του σπιτιού μας που λέγεται Χαλάνδρι.

Άρα λοιπόν η ευχή μου και η προτροπή είναι όπως μπορέσουμε να βοηθήσουμε αυτή την στιγμή και να αποφύγουμε οποιεσδήποτε εντάσεις, όπως είπα και προηγούμενα στην αγόρευσή μου, για να προχωρήσει αυτή η πόλης και να γίνουν τα έργα τα οποία είναι αναγκαία και απαιτητά από τον λαό του Χαλανδρίου. Γιατί εκείνοι που θα μας κατηγορήσουν θα είναι οι δημότες του Χαλανδρίου και θα μας κρίνουν ως ανάξιους για να μπορέσει αυτός ο τόπος να πάει μπροστά.

Ευχαριστώ πολύ.