Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Εκτός παιδικών σταθμών 36.769 παιδιά. Να αυξηθούν τα κονδύλια ζητά η ΚΕΔΕ

 Tην άμεση ανάγκη αύξησης των πόρων για τη χρηματοδότηση του Προγράμματος «‘Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής’’ το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αφορά στη δωρεάν φιλοξενία παιδιών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Μετά την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων του Προγράμματος από την ΕΕΤΑΑ για τη σχολική χρονιά 2016-2017, σύμφωνα με τα οποία μένουν εκτός δομών 36.769 παιδιά, ο κ. Πατούλης επεσήμανε πως η έλλειψη των απαιτούμενων πόρων, για άλλη μία χρονιά, «έκλεισε» την πόρτα των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών σε χιλιάδες παιδιά.

Συγκεκριμένα από τα 121.569 παιδιά, που οι γονείς τους υπέβαλλαν αιτήσεις, στο πρόγραμμα εντάχθηκαν μόνο 84.800 παιδιά. Μάλιστα παρά το γεγονός ότι ο φετινός προϋπολογισμός για το πρόγραμμα αυξήθηκε στα 193.025.945 ευρώ από τα 176 εκ. που ήταν πέρυσι, ωστόσο το γεγονός ότι οι αιτήσεις για τη φετινή χρονιά αυξήθηκαν, είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουν και για τη φετινή χρονιά χιλιάδες παιδιά εκτός.

Η ΚΕΔΕ πολύ έγκαιρα είχε επισημάνει την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των δημοτικών δομών και είχε διατυπώσει στην ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων την πάγια θέση της ΚΕΔΕ, όπως διατυπώθηκε στις αλλεπάλληλες ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ της που είναι η εξής:

-Να εξασφαλιστούν έγκαιρα πόροι ύψους 250 εκ. € για τη σχολική χρονιά 2016-2017, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία των υφιστάμενων δομών αλλά και να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας νέων. Επιπλέον, ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να υπάρξει για να διασφαλιστεί χρηματοδότηση για την ίδρυση νέων ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ώστε να καλυφθούν και περιοχές στις οποίες σήμερα δεν εξυπηρετούνται οι οικογένειες με ΑμεΑ.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Δυστυχώς και φέτος, η έλλειψη των απαιτούμενων πόρων οδήγησε ουσιαστικά εκτός δομών αρκετές χιλιάδες παιδιά που πληρούσαν τις προϋποθέσεις, γεγονός το οποίο οφείλεται στην άρνηση της κυβέρνησης να δεχθεί τις ομόφωνες αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, που έκαναν λόγο για έγκριση πλήρους χρηματοδότησης του προγράμματος.
Αποδείχθηκε για άλλη μία φορά στην πράξη ότι τα μεγάλα λόγια πως θα απορροφηθούν στις δομές όλα τα παιδιά, ήταν κενό γράμμα.
Η κυβέρνηση οφείλει να επανορθώσει αυξάνοντας τη χρηματοδότηση του προγράμματος για τη διασφάλιση όλων των οικογενειών που μαστίζονται από τη φτώχεια και την ανεργία. .
Με δεδομένο ότι οι δημοτικές δομές, αποσκοπούν αποκλειστικά και μόνο στο να στηρίζουν στο μέγιστο βαθμό τις τοπικές κοινωνίες, τους εργαζόμενους γονείς, τους άνεργους και τους χαμηλόμισθους, επιβάλλεται να ενισχυθεί η ευαίσθητη και κρίσιμη κοινωνική τους αποστολή.
Σε μία εποχή που στην Ελλάδα μαστίζει η υπογεννητικότητα οφείλουμε να ενισχύουμε με όλα τα μέσα τις δομές φύλαξης παιδιών που προορίζονται για τη στήριξη των οικογενειών»

http://airetos.gr

Σε εξέλιξη ο 11ος κύκλος εφαρμογής καταπολέμησης κουνουπιών στην ΠΕΒΤΑ για το 2016ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ: 213 2100531-4
Fax: 213 2100507
E-mail: perifereiakarameros@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε εξέλιξη ο 11ος κύκλος εφαρμογής καταπολέμησης κουνουπιών στην ΠΕΒΤΑ για το 2016

Η Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής ενημερώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο 11ος κύκλος εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2016 στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών. Συγκεκριμένα στην περιοχή πραγματοποιούνται επαναληπτικοί υπολειμματικοί ψεκασμοί με σκοπό την προνυμφοκτονία, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί

ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑ


Αίγινα: Εμφανίστηκε η τέταρτη επιβάτις του ταχύπλοου του 77χρονου

Πρόκειται για την 65χρονη Θεοδότη Καρακάση, η οποία ακόμα δεν έχει καταθέσει για την υπόθεση και είναι κάτοικος Χαλανδρίου.

Εννέα ημέρες μετά το ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα, στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο τέσσερις άνθρωποι, φαίνεται ότι εμφανίστηκε η τέταρτη επιβάτις του σκάφους με χειριστή τον 77χρονο Θρασύβουλο Λυκουρέζο.

Πρόκειται για την 65χρονη Θεοδότη Καρακάση, η οποία ακόμα δεν έχει καταθέσει για την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους η 65χρονη αναμένεται να καταθέσει την Πέμπτη, ή την Παρασκευή.

Η Καρακάση υποστηρίζει ότι δεν προσήλθε για κατάθεση γιατί βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά τον εμβολισμό της λάντζας από το ταχύπλοο.

ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΕΤΣΙ; ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΣΟΥ .... ΣΥΡΙΖΑ! ΜΑΘΗΜΑΤΑΚΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΠΑΛΙΟΥΣ ....ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ!


Τα μαθες τα νέα;
Μου είπαν ότι γύρισες και τα έμαθες.
Κυκλοφόρησαν! 
Σου άρεσε η συνταγή για ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ;

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: Ο ΔΗΜΟΣ ΠΗΡΕ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙΩΣΕ Ο ΓΚΑΣΜΑΣ. ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΕΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΚΑΡΟΥΜΕ ΜΗΝ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΣΤΕΙ!


Ένα καινουργιο JCB προστέθηκε στον στόλο του δήμου και θα "την δούμε να κυκλοφορεί σύντομα στον δρόμο" όπως μας λέει άλλο ένα διθυραμβικό δελτίο τύπου του "εθελοντικού" γραφείου τύπου του Συμεών.

(Τώρα πέρα από την πλάκα καλό πράγμα είναι αυτό βέβαια, όπως και η σχετική βελτίωση που παρατηρείται στην καθαριότητα της πόλης αλλά αυτά πολύ μακρυά είναι από τις πραγματικές ανάγκες για ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ οργάνωση της καθαριότητας στην πόλη μας).

Να κάνουμε τώρα μια πρόταση για την παρουσίαση του νέου προς επείδειξη οχήματος;

Ένας άλλος δημαρχάρας που είχε πάρει καινούργια σκουπιδιάρικα τα έβγαλε στην παρέλαση για να τα δουν οι μπαμπουίνοι.

Κρατήστε την λοιπόν αγρατζούνιστη στον ΧΕΥ που νοικιάσατε από το ΤΑΙΠΕΔ, μέχρι την 28η Οκτωβρίου και πρωτοτυπήστε: Να έχει και παρέλαση αρμάτων φέτος στο Χαλά Ντερέ.

ΣΚΟΥΥΠΙΔΙΑΡΙΚΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΣΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥΣ. ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΝ! ΣΤΟ ΧΑΛΑ ΝΤΕΡΕ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ. ΚΑΙ Ο ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΘΑ ΚΡΑΤΑΕΙ .... ΓΚΑΣΜΑ ΑΝΤΙ ΣΗΜΑΙΑΣ


ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2016
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1. ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΝΕΟ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2016
2.ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΝΕΟ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2016
3. ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ ΠΑΛΑΙΟ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2016
4. ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ ΠΑΛΑΙΟ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2016
5. ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛΑ ΠΑΛΑΙΟ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2016
6. ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ ΝΕΟ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2016
7. ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ, ΕΠΑΛΒ 2015 -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2016
8. ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ, ΕΠΑΛΒ 2014 -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2016
9. ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2015 -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2016
10. ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2014 -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2016
11. ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ) -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2016
12. ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛΑ ΠΑΛΑΙΟ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2016
13. ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ) -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2016
Σύμφωνα με τα στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας 7 στους 10 υποψηφίους πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
Συγκεκριμένα από τους 105.548 υποψηφίους οι 72.973 εισάγονται σε Πανεπιστήμια, Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, ΤΕΙ, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ 2016
Συγκριτικό Βάσεων ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ, ΕΠΑΛΒ 2014 Έτη 2016&2015
Συγκριτικό Βάσεων ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ, ΕΠΑΛΒ 2015 Έτη 2016&2015
Συγκριτικό Βάσεων ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2014 Έτη 2016&2015
 Συγκριτικό Βάσεων ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2015 Έτη 2016&2015
Συγκριτικό Βάσεων ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΝΕΟ Έτη 2016&2015
Συγκριτικό Βάσεων ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ ΠΑΛΑΙΟ Έτη 2016&2015
Συγκριτικό Βάσεων ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ ΝΕΟ Έτη 2016&2015

ΙΤΑΛΙΑ: ΚΟΛΑΣΗ ...
Λίγες ώρες από τη στιγμή που δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ισοπέδωσε ολόκληρα χωριά στην ευρύτερη περιοχή του Ριέτι, οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους 159, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Ιταλίας, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι ακόμα μεγαλύτερος.
Σωστικά συνεργεία, εθελοντές, πολίτες δίνουν μάχη με το χρόνο για να εντοπίσουν και να ανασύρουν ζωντανούς τους εγκλωβισμένους κάτω από τα συντρίμμια, οι οποίοι υπολογίζονται σε δεκάδες με κάποια ιταλικά δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για εκατοντάδες.

Το χωριό Ακούμολι είναι αυτό που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές αφού βρισκόταν σε απόσταση 5 χλμ από το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος είχε εστιακό βάθος μόλις 4 χλμ.

Το χωρίο Αματρίτσε όπως και το Ακούμολι έχουν πρακτικά «σβηστεί» από το χάρτη όπως περιγράφει ο ιταλικός Τύπος, θέλοντας να περιγράψει το μέγεθος της καταστροφής.

http://www.pronews.gr/

Οριστικά αποτελέσματα για παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ – Οδηγίες, έγγραφα, συμβάσεις

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ aftodioikisi.gr

Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2016 – 2017. Οι αιτούντες μπορούν να δουν το οριστικό αποτέλεσμα της αίτησή τους στην ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.: (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr).
Κλικ εδώ για τα αποτελέσματα
Να σημειωθεί ότι αρχικά, πληροφορίες από την ΕΕΤΑΑ έλεγαν ότι τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινώνονταν τα ξημερώματα της Πέμπτης και όχι σήμερα, λόγω του ότι ήταν μεγάλος ο όγκος των ενστάσεων και οι διασταυρώσεις που έπρεπε να γίνουν. Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε, οι υπάλληλοι της ΕΕΤΑΑ πρόλαβαν και τα έβγαλαν νωρίτερα.
Η ιστοσελίδα προς το παρόν παρουσιάζει κάποια προβλήματα λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας.
Η εφαρμογή απαιτεί την εισαγωγή του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ που αναφέρονται στην αίτηση συμμετοχής του κάθε υποψήφιου. Δείτε ενδεικτικά τον παρακάτω πίνακα:
pinakas teliko
Ενέργειες ωφελουμένων:
α. Αφού λάβουν την «αξία τοποθέτησης» (voucher), οι ωφελούμενες/οι απευθύνονται για την εγγραφή σε οποιαδήποτε Δομή επιλογής τους μέχρι και την 1-9-2016.
β. Η εγγραφή γίνεται με την υπογραφή τυποποιημένης σύμβασης, που θα διατεθεί από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., μεταξύ του/της ωφελούμενης/ου με τη Δομή/Φορέα, στην οποία θα προσδιορίζονται ιδίως:
–    Τα συστατικά στοιχεία των προσφερόμενων υπηρεσιών
–    Το ανώτατο κόστος των προσφερόμενων υπηρεσιών
–    Οι υποχρεώσεις των ωφελουμένων.
–    Οι υποχρεώσεις της Δομής.
γ. Κατά την εγγραφή, η/ο ωφελούμενη/ος υπογράφει τυποποιημένο έντυπο με το οποίο παρέχει στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. εξουσιοδότηση να διενεργεί τις πληρωμές προς τη Δομή για λογαριασμό του/της.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Πρότυπα: ΣΥΜΒΑΣΗ 1 ΣΥΜΒΑΣΗ 2 ΣΥΜΒΑΣΗ 3
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ
ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ -ΑΙΤΗΣΗ
Για Δομές:
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΜΕΣ
ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ
ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ 1
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ 2

Πολύδροσο και ατυχήματα


Πολύδροσο και ατυχήματα

Αγαπητέ Αντιδήμαρχε κ. Βασίλη Κόκκαλη,

Αρχίζοντας από το τέλος θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε οτιδήποτε, αλλά γιατί πίσω από κλειστές πόρτες γραφείων και όχι δημοσίως ώστε να λάβετε και σεις την απαιτούμενη δημοσιότητα που είναι απαραίτητο με δεδομένο τον θεσμικό σας ρόλο μιας και εκτίθεστε στην εκλογική διαδικασία σε αντίθεση με μας.

Δώστε λοιπόν μία απάντηση για κάθε ερώτημα και κυρίως στους περαστικούς οι οποίοι έτυχαν ατυχήματος.

Σας ευχόμαστε καλό χειμώνα και τελούμε εν αναμονή.


Με τιμή
Για  το  ΔΣ

Παναγιώτης Α. Πάντος
Πρόεδρος