Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Η Περιφέρεια Αττικής παρουσίασε ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών της Ευρωπαϊκής Βουλής το νέο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων και τις περιπτώσεις της ΟΕΔΑ Φυλής και ΧΥΤ Γραμματικού

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και ειδικότερα της υλοποίησης των συστάσεων της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την ΟΕΔΑ Φυλής και τον ΧΥΤ Γραμματικού, βρέθηκε στο επίκεντρο της παρέμβασης των εκπροσώπων της Περιφερειακής Αρχής Αττικής και του ΕΔΣΝΑ στη συνεδρίαση της Επιτροπής στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη, 16 Απριλίου.

Από την πλευρά της νέας Περιφερειακής Αρχής παρουσιάστηκαν τα βήματα που έχουν ήδη γίνει τους πρώτους έξι μήνες στην κατεύθυνση της αλλαγής της φιλοσοφίας της διαχείρισης των απορριμμάτων.
"Πρώτο βήμα, η Περιφέρεια Αττικής, με επιστολή της Περιφερειάρχη και προέδρου του ΕΔΣΝΑ, προς στους Δήμους της Αττικής, υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση ενεργοποίησή τους στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης οικονομικά και οικολογικά δίκαιης και βιώσιμης διαχείρισης των αποβλήτων.
Το δεύτερο βήμα ήταν η ακύρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών των 4 μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ.
Το τρίτο είναι η συνεχής διαβούλευση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, όπως σηματοδοτήθηκε από το διεθνές συνέδριο που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής τον Φεβρουάριο, για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Το τέταρτο βήμα είναι η πρόσφατη έκδοση Οδηγού Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων προκειμένου να υποστηρίξει τους Δήμους της Αττικής στο έργο τους".
Συγκεκριμένα, αναφορικά με την ΟΕΔΑ Φυλής, η Περιφερειακή Αρχή δήλωσε "αποφασισμένη να ανατρέψει την κατάσταση και να θεραπεύσει την περιβαλλοντική ζημιά ώστε να μην αποτελεί πλέον η Φυλή  «ένα μνημείο περιβαλλοντικού χάους, ασθενειών και ανθρώπινης δυστυχίας τουλάχιστον για τις επόμενες 3 γενεές που θα ζήσουν στην περιοχή», όπως υπογραμμιζόταν στην τελευταία έκθεση της Επιτροπής Αναφορών. Αλλά και να μπει τέλος στο καθόλα αποτυχημένο μοντέλο της ΟΕΔΑ Φυλής ως μοναδικού χώρου διάθεσης σύμμεικτων απορριμμάτων όλης της Αττικής, που πλέον βρίσκεται σε φάση γρήγορου κορεσμού".
Στην κατεύθυνση αυτή γίνονται τα πρώτα βήματα του νέου συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων με έμφαση στην ιεράρχηση της αντεστραμμένης πυραμίδας της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, δηλ. την πρόληψη, την μείωση του όγκου, την κομποστοποίηση, την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση. Όπως σημειώθηκε ήδη στη διαδικασία για την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ θα αποτυπωθεί το νέο μοντέλο αποκεντρωμένης διαχείρισης, θα καθοριστούν οι στόχοι και θα τεθούν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τους χώρους τελικής διάθεσης και τους χώρους επεξεργασίας  όπως ΚΔΑΥ,  ΣΜΑ  κ.λπ., μέσω ουσιαστικής διαβούλευσης με τους δήμους της Αττικής, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τους κατοίκους που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε ό,τι αφορά στο Γραμματικό, η Περιφέρεια Αττικής, τόνισε την πρόθεσή της να λάβει σοβαρά υπόψη της τις συστάσεις της Έκθεσης της Επιτροπής Αναφορών της Ευρωβουλής και επανέλαβε τη δέσμευσή της για τη μη λειτουργία ΧΥΤΑ. Υπογράμμισε επίσης ότι θα αναζητήσει με επιστημονικό και τεκμηριωμένο τρόπο τις βέλτιστες εκείνες τεχνικές λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την οριστική εξάλειψη των όποιων κινδύνων ελλοχεύουν γι’ αυτό, εναρμονιζόμενη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. 

Το ζήτημα των αναφορών για τις οποίες συνεδρίασε η Επιτροπή, παραμένει ανοιχτό μέχρι να γίνει επανέλεγχος της συμμόρφωσης των ελληνικών αρχών σύμφωνα με τις συστάσεις σχετικής Έκθεσης της Επιτροπής Αναφορών.

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΥΖΕΝΗ

Νέο συγκλονιστικό στοιχείο φέρνουμε σήμερα στην δημοσιότητα για την υπόθεση Δουζένη, που δεν θα κατεβάσουμε βέβαια από το blog, όσο και να προσπαθεί το τοπικό συστηματάκι να μας εκβιάσει. (Τώρα μπλέχτηκε και διευθυντής του δήμου και συντάχθηκε με το κείμενο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ δημόσια από το fb - η ντροπή, ντροπή δεν έχει και χαράς τον που την έχει - και βέβαια έφαγε ban από την σελίδα της Πλατείας επί τόπου.)

Προφανώς και υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν αρχίσει να νιώθουν άβολα από τις αποκαλύψεις αναγνώστη μου.
Διότι υπάρχουν οι ΤΣΑΤΣΟΙ παντός καιρού στα μεγαλοστελέχια του δήμου, που προφανώς είναι εμπλεκόμενα δια των υπογραφών τους σε όλες τις "ζέουσες" υποθέσεις.

Και τελικά φαίνεται ότι είναι η ΚΟΡΥΦΗ αυτού που αποκαλούμε "τοπικό συστηματάκι" και επιβάλλουν στην κάθε διοίκηση να γίνεται όργανό τους.

Ξέφυγα. Ας πάμε στα στοιχεία:

Αντιγράφουμε τρεις παραγράφους ΚΡΙΣΙΜΟΥΣ από τα γραπτά του κ. Τακόπουλου ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ:

Η ΠΡΩΤΗ: 

Τον Οκτώβριο του 2014, με την νέα αριστερή διοίκηση του δήμου, διερευνώντας περαιτέρω την υπόθεση διαπίστωσα ότι το δάνειο είχε ακυρωθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων γιατί ο δήμος, τα προηγούμενα χρόνια δεν ανανέωνε κάθε χρόνο ως όφειλε το αιτηθέν δάνειο. Αυτό όμως είναι πολιτική απόφαση (και όχι βέβαια νομικό θέμα) και θα πρέπει ο προηγούμενος δήμαρχος κ. Κουράσης να δώσει εξηγήσεις. Δηλαδή να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν ανανέωνε κάθε χρόνο το αίτημα του δανείου στο ΤΠΔ με αποτέλεσμα να χαθεί το δάνειο. Να σημειωθεί επίσης ότι με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα-Μνημόνιο απαγορεύτηκε στο ΤΠΔ να δίνει δάνεια στους ΟΤΑ και έτσι πλέον δεν είναι εφικτό ο δήμος να δανειοδοτηθεί από το ΤΠΔ

ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟ! Πολιτικά εκτεθειμένη είναι κυρίως η διοίκηση Κουράση, δεν το συζητάμε.

Αλλά υπήρχε και αντιπολίτευση, έτσι δεν είναι; Και έπρεπε να ελέγχει. Έτσι δεν είναι;

Αλλά η αντιπολίτευση είχε τον χαβά της. ΜΕ ΤΗΝ ΦΛΥΑ.

Πού να δει τα τρένα (από το γνωστό εκείνο "από μπρος ΠΑΡΘΕΝΑ ....")

Βέβαια θα γινόταν λίγο σπαζαρχίδικη απέναντι στην εξουσία αν έκανε ότι κάνουμε εμείς, οπότε ήταν βολικότερο να αντιπολιτεύεται μόνο την ΦΛΥΑ που ήταν εκεί και ο μ@λ@κ@ς.

Ιεραρχήσεις είναι αυτές. Τα χαλάς με την εξουσία; Θα βγεις από τη μοιρασιά, όταν θα γίνουν προσλήψεις εργαζομένων χωρίς κριτήρια. Δεν λέει.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ:

3. Γιατί ήρθη η απαλλοτρίωση.
Όσοι παρακολουθούν το θέμα γνωρίζουν ότι το Εφετείο Αθήνας με σχετική απόφασή του, ήρε αυτοδικαίως την επανεπιβληθείσα απαλλοτρίωση γιατί από την πρωτόδικη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας που προσδιόρισε την τιμή μονάδας (21 Οκτωβρίου 2010) μέχρι την συζήτηση στο Εφετείο (29 Μαΐου 2012) είχαν παρέλθει 18 μήνες και δεν είχε καταβληθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων η ορισθείσα προσωρινή τιμή μονάδας αποζημίωση. Συνεπώς όποιος θέλει να μάθει περισσότερα δεν έχει παρά να ρωτήσει πολιτικά τον κ. Κουράση και νομικά την κ. Άννα-Μαρία Τσικίνη που χειρίστηκε νομικά την υπόθεση. 


ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟ! Στις 29 Μαΐου του 2012 είχε αρθεί η απαλλοτρίωση. Δεν το λέει ο ψεύτης και ψεκασμένος Νταβίας αλλά ο κ. Πόλυς Τακόπουλος, έτσι; 

ΣΤΙΣ 21 Μαϊου του 2012 (ή νωρίτερα) ΕΤΣΙ; 

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: Ο κ. ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ. 
Και επιμμένουμε ότι αξιώναμε να μας το πουν και τότε και δεν είμαστε άδικοι να το χρεώνουμε ΠΟΛΙΤΙΚΑ, παρά τις απόπειρες να μας φιμώσουν.


Και τέλος η ΤΡΙΤΗ ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ:

Γ. Και τέλος τον έλεγχο των τίτλων και την Έκθεση Ελέγχου των τίτλων ιδιοκτησίας που επίσης απαιτούσε ξεχωριστά ως προϋπόθεση το Πράσινο Ταμείο, τον έκανα εγώ ως δικηγόρος, όπως η προϋπόθεση απαιτούσε. Φυσικά και καταθέσαμε στο Πράσινο Ταμείο τα Κτηματογραφικά Διαγράμματα με όλα τα βάρη που σε αυτά περιγράφονται. Και φυσικά αναφέρθηκα και στην δικαστική απόφαση του Γενάρη του 2014 με την οποία είχαν οριστεί οι δικαιούχοι της αποζημίωσης της απαλλοτρίωσης. Και είναι κατά σειρά η ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ για το ποσό των 4.650.000 ευρώ και η Eurobank για το ποσό των 2.000.000 ευρώ. Και αν υπήρχε πλεονάζον ποσό θα πήγαινε στην Ektasisdevelopment. Ουσιαστικά και για το προβλεπτό μέλλον, δικαιούχος της αποζημίωσης σύμφωνα με την δικαστική απόφαση είναι η ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ διότι το ποσό των 4.650.000 υπερκαλύπτει κατά πολύ την όποια σημερινή πραγματική η αντικειμενική αξία του ακινήτου. Να σημειωθεί ότι στη δίκη είχε κλητευθεί νομίμως αλλά δεν παραστάθηκε η ΔΟΥ Καλλιθέας για το ποσό των 600.000 ευρώ ενώ στην απόφαση αναφέρεται επίσης ότι «εξάλλου δεν προβάλλονται δικαιώματα κυριότητας από το Ελληνικό Δημόσιο στο εν λόγω ακίνητο (βλ. την υπ’ αριθ. Πρωτ. 360/88/24-2-2012 βεβαίωση της Κτηματικής Υπηρεσίας). 

Η δίκη που έγινε το 2014 λοιπόν καθόρισε την σειρά των δικαιούχων πιστωτών από το Δουζένη.

Ο κος Θωμάς ρώτησε στο προχθεσινό συμβούλιο ποιος έτρεξε την διαδικασία και τι δουλειά είχε να παρασταθεί στην δικαστική διαδικασία ο δήμος, αφού πλέον είχε αρθεί (2 χρόνια πριν) η απαλλοτρίωση.

 Και ο κος Τακόπουλος χαμογελώντας του είπε "μάλλον η τράπεζα", έτσι δεν είναι συνάδελφοι που μας καταγγέλλετε και υπογράφετε με τόση ευκολία απειλές ζητώντας - άθελά σας οι περισσότεροι - να μην πέσει άπλετο φως στην υπόθεση;

Επίσης ο κος Τακόπουλος μας ενημερώνει στο γραπτό του ότι κλητεύθηκε η ΔΟΥ Καλλιθέας.

ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ή πάλι ο Νταβίας γράφει ψέμματα;

ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΤΡΕΞΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΠΙΝΑΚΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΊΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΡΘΕΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΚΛΉΤΕΥΣΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟ 2013, ένα χρόνο μετά την άρση της απαλλοτρίωσης χωρίς να καλέσει όμως το ελληνικό δημόσιο.

Η τράπεζα λες αναγνώστη μου;

ΟΧΙ!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΧΙ!

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!!!!

Έτρεξε την διαδικασία ενώ είχε αρθεί η απαλλοτρίωση!!!

ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ!

ΧΑΜΠΑΡΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ άραγε;

Ήταν "καλά παιδιά" όμως δεν ήταν σπαζαρχίδες να ψάχνουν.

Και αυτό το ήξεραν άραγε προχτές οι σύντροφοι της διοίκησης αλλά και οι 24 που μας καταγγέλλουν γιατί επιθυμούν και συγκαλύπτουν κανένα ή έχουν πειστεί ότι για όλα τα στραβά στον δήμο φταίει ο Νταβίας, η Πλατεία και η μικρή μας παραταξούλα που δεν λέει να το βουλώσει;

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΕΥΤΗ ΚΑΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟ ΝΤΑΒΙΑ. 

Δεν πήγα σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή γιατί θα εγκρίνουν ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ.

ΥΓ: ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ Η ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ!!!
ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ ΤΩΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ!