Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Κινήσεις με φόντο την πολυμετοχικότητα…Καλά διαβάσατε τον τίτλο, και είστε στην σωστή ιστοσελίδα για το θέμα που θα διαβάσετε παρακάτω.

Όλο αυτό το διάστημα παρατηρείται έντονη κινητικότητα, στα Παναθηναϊκά πέριξ και όποιος δεν το βλέπει απλά δεν βλέπει πέρα από την μύτη του.

Πρώτον και κύριον ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, εδώ και αρκετό καιρό μέσω των μέσων που έχει στα χέρια του, προσπαθεί να κρατάει συσπειρωμένο τον κόσμο του Παναθηναϊκού.
Δεύτερον η συνέντευξη του προέδρου του μπασκετικού Παναθηναϊκού, στο Action 24 η αλλιώς στο πρώην TV Magic.

Όπου το κύριο σημείο το οποίο καλούμαστε να δώσουμε σημασία, είναι το εξής: Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, και καλό θα ήταν να γίνει μια συλλογική προσπάθεια για να επανέλθει στον δρόμο που του αξίζει.

Είτε αυτός λέγεται Βαρδινογιάννης, είτε λέγεται Βγενόπουλος, είτε λέγεται Πατέρας, είτε Γιαννακόπουλος είναι όλοι καλοδεχούμενοι για το καλό του Παναθηναϊκού.

Κρατήστε στο μυαλό σας το όνομα Νίκος Πατέρας, ναι είναι αυτός που τον βάφτισαν καπετάνιο των ονείρων τους οι οργανωμένοι οπαδοί των πράσινων.

Στην παρουσίαση του Τάκη Φύσσα, στο πόστο του τεχνικού διευθυντή ο Γιάννης Αλαφούζος έλεγε με στεντόρειο αλλά και πονεμένο ύφος τι να κάνουμε, πληρώνουμε εφορία και τόσες οφειλές δεν μας έφτασαν τα λεφτά για μεταγραφές.
Το τελευταίο διάστημα λοιπόν έχουμε την επιστροφή του Σωτήρη Νίνη, την προσπάθεια επιστροφής του Χάρη Μαυρία, την πρόταση στον Ζιλμπέρτο Σίλβα για να γυρίσει για έξι μήνες και να κλείσει την καριέρα του.

Έχουμε την προσπάθεια για επιστροφή του Σεμπάστιαν Λέτο, μια κίνηση που αν προχωρήσει θα σηκώσει το Απόστολος Νικολαϊδης στον αέρα.

Το ερώτημα λοιπόν εδώ είναι το εξής, που βρήκε τα χρήματα ο Γιάννης Αλαφούζος για να προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό την ενίσχυση του Παναθηναϊκού.

Οι πληροφορίες λοιπόν της Φλόγας έχουν ως εξής, στην πιάτσα του Παναθηναϊκού ψήνεται επιστροφή μέλους η μελών από την πολυμετοχικότητα, ώστε να ξεκινήσει η προσπάθεια αγωνιστικής ανασυγκρότησης όπως λέγεται εδώ και αρκετό καιρό.

Όπως λοιπόν είμαστε σε θέση να ξέρουμε ο μόνος άνθρωπος, που θα μπορούσε να πετύχει κάτι τέτοιο είναι ο Νίκος Πατέρας, που έχει το λαϊκό έρεισμα και δεν θα δυσαρεστούσε την πλευρά Βαρδινογιάννη που επί της ουσίας τον έβγαλε στα κοινά του τριφυλλιού.

Όσο για τους παίκτες που αναφέραμε παραπάνω, επί δικής του προεδρίας άλλοι μεσουρανούσαν στο γήπεδο και άλλοι έκαναν τα πρώτα βήματα τους π.χ. Μαυρίας.

Μένει να δούμε αν το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις στα διοικητικά των πράσινων.

ΚΕΔΕ-ΥΠΕΣ: Με νομοσχέδιο «σκούπα» θα αντιμετωπιστούν επείγοντα προβλήματα των δήμων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. συνεδρίασε σήμερα παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Α. Ντινόπουλου, του αναπληρωτή υπουργού Θ. Λεονταρίδη και του υφυπουργού Γ. Ντόλιου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκαν εκ μέρους του προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη αλλά και των εκπροσώπων των παρατάξεων στο Δ.Σ. , σειρά ζητημάτων και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Δήμοι. Ζητήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με τη χρηματοδότηση των Δήμων για το 2015, ενόψει της κατάρτισης και ψήφισης του νέου Προϋπολογισμού. Καθώς και θέματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία των Ο.Τ.Α. κι επηρεάζουν την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν καθημερινά στους πολίτες.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ανοίγοντας τη συνεδρίαση του Δ.Σ. επισήμανε ότι υπάρχουν χρόνια προβλήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Είναι γνωστό, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αναλάβει πολλές ευθύνες και αρμοδιότητες που της μεταφέρθηκαν από το Κράτος, χωρίς όμως να συνοδευτούν από τους αντίστοιχους οικονομικούς πόρους και το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την μείωση κατά 60% της κρατικής χρηματοδότησης προς την Αυτοδιοίκηση Α΄Βαθμού τα τελευταία χρόνια , δημιούργησαν ανυπέρβλητα προβλήματα και αδυναμίες, τις οποίες οι δημοτικές αρχές προσπαθούν να τις καλύψουν με κάθε τρόπο».

Υπογράμμισε ότι η έλλειψη προσωπικού έχει οδηγήσει τους δήμους σε αδυναμία να κάνουν τα στοιχειώδη για την καθημερινότητα του πολίτη.

«Τα δίμηνα και τα οκτάμηνα, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, που λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών λειτουργούν ουσιαστικά απαγορευτικά, αδυνατούν να δώσουν λύσεις στην καθημερινότητα του πολίτη και οι δήμοι αναγκάζονται να μπαίνουν στη διαδικασία των ιδιωτικών εταιρειών. Εμείς σε ό,τι αφορά το έμψυχο δυναμικό των δήμων, ζητάμε να προσλάβουμε άμεσα προσωπικό γιατί, χωρίς αυτό, το κόστος από τη φθορά της περιουσίας των δήμων και την απώλεια εσόδων είναι μεγαλύτερο από το αν είχαμε προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ».


Σε ότι αφορά στην αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επανέλαβε τη θέση του ότι«δεν είμαστε ενάντια στην αξιολόγηση, είμαστε ενάντια στην αξιολόγηση με ποσοτικούς στόχους. Δεν είμαστε ενάντια στον έλεγχο της πλαστότητας, όμως είμαστε υπέρ των εργαζομένων, υπέρ της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησής τους».

«Η Αυτοδιοίκηση, υπογράμμισε ο κ. Πατούλης, παρόλο που έχει «βάλει πλάτη» όχι μόνο για τον εξορθολογισμό των οικονομικών της χώρας, όχι μόνο στην τήρηση των κανόνων που τίθενται, αλλά και στη λειτουργία κοινωνικών δομών που στηρίζουν ουσιαστικά την κοινωνία, δεν εισακούστηκε από την κεντρική διοίκηση».

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2015, τόνισε «την αγωνία όχι μόνο να διατηρήσουμε τους πόρους που έχουμε αλλά και να βρεθούν τρόποι για να διασφαλιστεί η λειτουργία των δομών και των υποχρεώσεων που έχουμε αναλάβει». Επιπλέον έθεσε μια σειρά από αιτήματα , με κυριότερα :

- Να αποκτήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση τη δυνατότητα διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων χωρίς μεσάζοντες. Θέλουμε τελικούς δικαιούχους τους Δήμους, χωρίς να παρεμβαίνουν άλλοι φορείς.

- Μεγαλύτερη συνεισφορά του Πράσινου Ταμείου, σε ποσοστό 10%, για έργα ανάπτυξης στους δήμους, σημειώνοντας ότι ενώ αρχικά προβλεπόταν η απόδοση του 90% των εσόδων, σήμερα το ποσοστό έχει φτάσει στο 2,5%.

- Σε ότι αφορά στις διευκολύνσεις αποπληρωμής των δανείων των Δήμων, ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να στηρίξει το αίτημα της Αυτοδιοίκησης για μείωση του επιτοκίου δανεισμού των δήμων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στο ύψος του επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

- Έθεσε το αίτημα να ενταχθούν στο πρόγραμμα των ληξιπρόθεσμων όσοι Δήμοι οφείλουν στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία ακόμη και αν οι οφειλές αυτές αφορούν σε χρέη δημοτικών επιχειρήσεων και ανωνύμων εταιρειών των δήμων που μετά την εκκαθάρισή τους μεταβιβάστηκαν στους δήμους.

- Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των δήμων και ιδιαίτερα των μικρών σε μέγεθος πληθυσμού , αλλά και για λόγους ισοτιμίας, ζήτησε να δοθούν έξοδα παράστασης σε όλους τους αντιδημάρχους, να καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης δημοτικών συμβούλων σε καλλικρατικούς δήμους, να δοθεί η δυνατότητα πρόσληψης ειδικών συνεργατών και συμβούλων σε όλους τους δήμους της χώρας σε αριθμό αντίστοιχο με αυτό των αντιδημάρχων.

Ο εκπρόσωπος του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος» Α. Κοιμήσης εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ισχυρίζεται ότι υπάρχει για την Αυτοδιοίκηση απόκλιση του δημοσιονομικού στόχου από το στόχο πλεονάσματος, το οποίο για το 2014 ανέρχεται στα 250 εκ. ευρώ και για το 2015 στα 150 εκ. ευρώ, ενώ με νέα στοιχεία το ποσό το ανεβάζει στα 350 εκ. ευρώ.

Για το ζήτημα αυτό η άποψη του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. είναι ότι πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για το που οφείλεται το έλλειμμα και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξουν οριζόντιες πολιτικές καταμερισμού της ευθύνης, ούτε μπορεί οι αστοχίες της γενικής κυβέρνησης να κληθούν να τις πληρώσουν για μία ακόμη φορά οι Δήμοι της χώρας και μάλιστα σε μία χρονική στιγμή που έχουν ψηφίσει τους προϋπολογισμούς για το 2015.

Ο εκπρόσωπος της «Νέας Αυτοδιοίκησης» Γ. Ιωακειμίδης μεταξύ των άλλων υιοθέτησε την άποψη του Προέδρου Γ. Πατούλη , ζητώντας κι αυτός από την πολιτική ηγεσία του Υπ. Εσωτερικών να υπάρξει ουσιαστική μείωση του επιτοκίου δανεισμού στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι δήμοι στις υποχρεώσεις τους.

Ο εκπρόσωπος της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» Δ. Μπίρμπας, ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να απαντήσει πόσοι θα είναι ακριβώς οι πόροι των δήμων για το 2015, καθώς και αν στις 5.500 απολύσεις που αναμένονται μέχρι τέλος του έτους συμπεριλαμβάνεται και η Αυτοδιοίκηση.

Η εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ε. Παντελάκη, απηύθυνε το ερώτημα προς την πολιτική ηγεσία γιατί δεν αποδίδονται οι ΚΑΠ προς τους δήμους με βάση τους ισχύοντες νόμους, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι θα υπάρξουν ραγδαίες μειώσεις στους πόρους των δήμων και προέβλεψε κατάρρευση των δομών τους.

Σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε ότι η συνάντηση αν και εθιμοτυπική, ήταν εξαιρετικά χρήσιμη και ουσιαστική. Αναγνώρισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Δήμοι της χώρας.

Μετά δε από πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Α. Ντινόπουλου, συμφωνήθηκε να συσταθεί κοινή επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών και της ΚΕΔΕ προκειμένου να εξετάσει όλα τα αιτήματα που τίθενται από πλευράς Κ.Ε.Δ.Ε., με τελικό σκοπό τη προώθηση νομοσχεδίου για την αντιμετώπισή τους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

http://www.localit.gr/, 12/11/2014

Παράσταση ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, από τη Θεατρική Ομάδα Αλληλεγγύης αλλη.θεα, την Κυριακή 16/11/2014 και ώρα 8 μμ


Την Κυριακή 16/11/2014  και ώρα 8 μμ., θα παρουσιαστεί στο 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (διεύθυνση: Καραολή & Δημητρίου), το θεατρικό έργο:
Με τον τρόπο του Bertolt Brecht
Μια παράσταση ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, από τη Θεατρική Ομάδα Αλληλεγγύης αλλη.θεα.

Την παράσταση διοργανώνει ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ τιμώντας την Επέτειο του Πολυτεχνείου.
Αντί για εισιτήριο θα συγκεντρωθούν, ζεστά ρούχα, τρόφιμα (κατά προτίμηση μεγάλης διάρκειας) και κουβέρτες.
 
Μαζεύουμε ρούχα και τρόφιμα
για το Κομπάνι,
για τους Κούρδους που μάχονται
για την αξιοπρέπεια και τη ζωή τους

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ! ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ Η ΠΛΑΤΕΙΑ


Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου με πλαστά πτυχία

24hathenspressΔύο πλαστά πτυχία βρέθηκε να έχει καταθέσει τμηματάρχης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που χρημάτισε και επίτροπος της υπηρεσίας. Ενα από ίδρυμα ισότιμο με ΤΕΙ και ένα από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Οταν άρχισαν οι έλεγχοι της εγκυρότητας των τίτλων, ο επίτροπος βγήκε στη σύνταξη.

Η επιδημία των πλαστών τίτλων σπουδών «άγγιξε» ένα από τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας. Ενας τμηματάρχης του Ελεγκτικού Συνεδρίου βρέθηκε να έχει δύο πλαστούς τίτλους σπουδών, έναν από ίδρυμα ισότιμο με ΤΕΙ (σχολή εμποροπλοιάρχων) και έναν από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Οταν ο εργοδότης του πληροφορήθηκε τα γεγονότα, στο πλαίσιο οριζοντίων ελέγχων στη δημόσια διοίκηση, ο υπάλληλος είχε ήδη βγει στη σύνταξη.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν ανήκε στους δικαστικούς λειτουργούς του συνεδρίου, αλλά δήλωνε «οικονομολόγος».
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», πρόκειται για υπάλληλο που εισήλθε ως διοικητικό προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το 1987 στο Ελεγκτικό Συνέδριο και πήρε σύνταξη στις 14 Απριλίου του 2014. Υπηρέτησε μεταξύ άλλων ως επίτροπος του συνεδρίου στον Δήμο Αθηναίων. Διετέλεσε συνδικαλιστικός εκπρόσωπος με την ΠΑΣΚΕ και συμμετείχε στο 7μελές υπηρεσιακό συμβούλιο της υπηρεσίας του κρίνοντας την υπηρεσιακή εξέλιξη συναδέλφων του. Στη συνέχεια με τις υπ’ αριθμόν 236/2011 και 3/2012 αποφάσεις του 5μελούς και του 7μελούς υπηρεσιακού συμβουλίου τοποθετήθηκε επίτροπος του Νομού Δωδεκανήσου με μετάταξη σε οργανική θέση που είχε μείνει επί μακρό διάστημα κενή λόγω αιφνιδίου θανάτου του προηγούμενου επιτρόπου.

Με την έναρξη των οριζόντιων ελέγχων για την εγκυρότητα των τίτλων σπουδών και ενώ υπήρχε σχετική φημολογία στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ο υπάλληλος εξεδήλωσε την επιθυμία να συνταξιοδοτηθεί, και το έκανε έχοντας συμπληρώσει 27 χρόνια υπηρεσίας και ενώ ήταν μόλις 53 ετών.

Με διάταξη που πέρασε πρόσφατα από τη Βουλή το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβλέπεται ότι κανείς πλέον δεν μπορεί να διορισθεί αν δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος δικαιολογητικών που συνοδεύουν τον διορισμό του, οποιαδήποτε παραίτηση από τη δημοσίευση του νόμου πρέπει να συνοδεύεται από βεβαίωση για τον έλεγχο εγκυρότητας των δικαιολογητικών, και εφόσον έχει παραιτηθεί από 30/6/2013 και μετά είναι ανακλητέες οι πράξεις που συνδέονται με τους επίμαχους τίτλους σπουδών. Στην προκειμένη περίπτωση είναι ανακλητέες οι πράξεις τοποθέτησης του υπαλλήλου ως τμηματάρχη και επιτρόπου, που είχαν ως προϋπόθεση τους συγκεκριμένους τίτλους σπουδών.

Οι ίδιες διατάξεις επιβάλλουν την αποστολή των σχετικών ευρημάτων όσον αφορά τη γνησιότητα των τίτλων σπουδών «αμελλητί» στην εισαγγελία. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», αυτό συνέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση από τον νέο πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Πάντως, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σε ομιλία του στη Βουλή διαβεβαιώσει τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μητρόπουλο, ότι τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα όσων έχουν αποχωρήσει δεν επρόκειτο να θιγούν. Κάτι τέτοιο εξάλλου δεν προβλέπεται και από τον νόμο που ορίζει ότι το συνταξιοδοτικό καθεστώς του εγκαλούμενου για χρήση πλαστού πιστοποιητικού μπορεί να προσβληθεί μόνο στην περίπτωση αμετάκλητης ποινικής καταδίκης.

Κι άλλη περίπτωση

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της «Κ», η περίπτωση του συγκεκριμένου επιτρόπου δεν είναι η μόνη στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Εξετάζεται μία ακόμα υπόθεση «ήσσονος» ωστόσο «σημασίας» σε σχέση με εκείνη του πρώην επιτρόπου.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ – TΑΣΟΣ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ
ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ:  Να παραφράσουμε ένα παλιό στίχο;
"Ποιος απ' τους προστάτες και τους ελεγκτές θα μας προστατέψει ...."

«Γαλάζιοι» δήμαρχοι κατά Μητσοτάκη για επανέλεγχο, αξιολόγηση – Υιοθετούν τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ!


Στην επισημοποίηση της αντίθεσής τους απέναντι τόσο στον επανέλεγχο των συμβάσεων όσο και της αξιολόγησης υιοθετώντας μάλιστα τις απόψεις που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε χθες η νέα υπό τον Γιώργο Πατούλη, «γαλάζια» ηγεσία της ΚΕΔΕ. Οι νεοδημοκράτες δήμαρχοι βρήκαν την ευκαιρία κατά τη συνάντησή τους με την ΠΟΕ-ΟΤΑ για να βρεθούν απέναντι στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και να δηλώσουν ότι στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων. Για τη στάση αυτή που έρχεται ως συνέχεια αντίστοιχης απόφασης της «πράσινης» ηγεσίας της ΚΕΔΕ που αποχώρησε πριν από μερικές εβδομάδες, είχε προϊδεάσει ο «γαλάζιος» πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός ο οποίος όχι μόνο στήριξε τον τον (προερχόμενο από το ΣΥΡΙΖΑ) δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη για την απόφασή του να μην αποστείλει στοιχεία για τον επανέλεγχο συμβάσεων δημοτικών υπαλλήλων αλλά και «κάρφωσε» τον κ. Μητσοτάκη.

Τι είπαν κατά τη συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση:

-Σε ότι αφορά στον επανέλεγχο των συμβάσεων και οι δύο πλευρές (ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ) διατύπωσαν τη διαφωνία τους αλλά και την ανησυχία τους ότι θα οι δήμοι θα μείνουν χωρίς προσωπικό. Αντίθετα συμφωνούν να προχωρήσει μέχρι τέλους ο έλεγχος πλαστότητας όλων των δικαιολογητικών, όλων των εργαζομένων. Μάλιστα όπως τόνισε ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ Π. Ζυγούρης ο επανέλεγχος των συμβάσεων συνεπάγεται επανεξέταση των προϋποθέσεων που έθετε το Π.Δ. Παυλόπουλου και ουσιαστικά απονομιμοποίηση των άτυπων μορφών εργασίας. Συμπληρώνοντας ο β΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Ι. Καραγιάννης σημείωσε πως ό,τι προβλέπει το ΠΔ είναι το όλον, οτιδήποτε άλλο σημαίνει αποδόμησή του. Ενώ υπογράμμισε ότι ήδη έχει αποφανθεί το ΑΣΕΠ επί αυτών των συμβάσεων και άρα δεν τίθεται εκ νέου θέμα, υιοθετώντας, δηλαδή, την άποψη που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Bεβαίως, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης επιφυλάχτηκε να πάρει θέση, ωστόσο τόνισε ότι το Δ.Σ. θα τοποθετηθεί εκ νέου και με περισσότερη σαφήνεια για το θέμα.

-Σε ότι αφορά στην αξιολόγηση τόσο από την ΚΕΔΕ όσο και από την ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίστηκε ότι είναι υπέρ της αξιολόγησης, όχι όμως με το υπάρχον σύστημα. Συμφώνησαν, δε, ότι η ΚΕΔΕ θα πρέπει να συμμετάσχει στη διαμόρφωση του νέου μόνιμου συστήματος αξιολόγησης.

aftodioikisi.gr

Δελτίο Τύπου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Χαλανδρίου


Σε συνέχεια της συνάντησης με τα Δ.Σ. των Συλλόγων των Δημοτικών Σχολείων τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας με το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου.

Έγινε ενημέρωση από την Ένωση Γονέων για τις παρεμβάσεις της προς τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Θοδωρή Αλεξίου καθώς και προς τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας κ. Φαλούκα για τα ζητήματα αρμοδιότητάς τους.

Εν συνεχεία αναπτύχθηκε γόνιμη συζήτηση όπου οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων περιέγραψαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και διερευνήθηκαν δυνατότητες δράσεων προκειμένου να επιλυθούν.

Η Ένωση θα επιδιώξει να συγκληθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τα προβλήματα των Σχολείων του Χαλανδρίου όπου θα εκτεθούν οι θέσεις των Γονέων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θα συζητηθούν τα αιτήματά τους.

Το Δ.Σ. της Ένωσης

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: «Φλύα», το Αρχαίο Χαλάνδρι

 
 
Ο πολιτιστικός - επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «Αργώ»  
σας προσκαλεί στην ομιλία της Ντόρας Τζεφέρη  
αρχαιολόγου της Β’ Εφορείας  Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων
με θέμα:
«Φλύα», το Αρχαίο Χαλάνδρι,
περιήγηση στο χώρο και στο χρόνο

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014, ώρα 7.30 μμ

στο Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου
(Δαναΐδων και Αντιγόνης)

Επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου & βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή για το σκάνδαλο LuxLeaks και τη συστηματική φοροαπαλλαγή πολυεθνικών στην ΕΕ


Επίκαιρη ερώτηση για το σκάνδαλο LuxLeaks και τη συστηματική και εκτεταμένη φοροαπαλλαγή πολυεθνικών στην ΕΕ, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β΄ Αθήνας  του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης  Κουρουμπλής.
Ειδικότερα στην κατατεθείσα ερώτηση ο Π. Κουρουμπλής αναφέρει πώς «μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων αποκάλυψε ότι εκατοντάδες μεγάλες εταιρείες, που δραστηριοποιούνται σε όλους τους κλάδους της ευρωπαϊκής οικονομίας και των οποίων ο αθροιστικός κύκλος εργασιών είναι σημαντικότατο κομμάτι του ΑΕΠ τής ΕΕ, συνάπτουν εδώ και χρόνια μυστικές φορολογικές συμφωνίες με την κυβέρνηση του Λουξεμβούργου, με συνέπεια την απώλεια εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ από τους εθνικούς προϋπολογισμούς».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει πως «το γεγονός ότι οι συνεννοήσεις αυτές έλαβαν χώρα επί πρωθυπουργίας του κ. Γιούνκερ, του επιφανέστερου ίσως Ευρωπαίου πολιτικού των τελευταίων χρόνων, που κατέχει το διπλό ρεκόρ μακροβιότερης θητείας στην ηγεσία κράτους της ΕΕ και στην προεδρία του Eurogroup και είναι σήμερα Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποτελεί τραγωδία για την ΕΕ αλλά και μοναδική ευκαιρία για τη δρομολόγηση ριζικών αλλαγών». 
Εν συνεχεία υπογραμμίζει πως «για την παταγώδη αποτυχία των αναδιανεμητικών μηχανισμών στην Ευρώπη, στο βαθμό που αυτή τεκμηριώνεται από την παντελώς αδιαμφισβήτητη πλέον, εκτεταμένη και συστηματική φοροαποφυγή των μεγαλύτερων οικονομικών συμφερόντων και η οποία γελοιοποιεί και απονομιμοποιεί την ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική στο σύνολό της, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
Ο Π. Κουρουμπλής τονίζει πως «βαρύτατες ευθύνες φέρουν όμως και οι ελληνικές κυβερνήσεις διότι, αποδεχόμενες άκριτα το μεγάλο ψεύδος περί αναγκαίας λιτότητας, καταβύθισαν στην αναξιοπρέπεια μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της χώρας αφήνοντας τον μεγάλο πλούτο στο απυρόβλητο. Πράγματι, ανάμεσα στις εταιρείες που διαπιστώθηκε ότι φοροαποφεύγουν κατά σύστημα βρίσκονται και 9 ελληνικών συμφερόντων, μεταξύ των οποίων η EFG Eurobank, που ανακεφαλαιοποιήθηκε μάλιστα με χρήματα των φορολογουμένων, η Wind και η Coca Cola 3Ε».
Ο κοιν. εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγοντας στην ερώτησή του, ερωτά τον Υπουργό Οικονομικών:
1) Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει η κυβέρνηση σε εθνικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο αφενός για τον έλεγχο των 9 εταιρειών και αφετέρου για τη φορολογική νομοθεσία και τη ρύθμιση των 4 μεγάλων ελεγκτικών/λογιστικών εταιρειών, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της συστηματικής φοροαπαλλαγής των πολυεθνικών; και
2) Θα επικαλεστεί η κυβέρνηση τις συνταρακτικές αποκαλύψεις α) για να αμφισβητήσει στο πλαίσιο της ΕΕ τη νομιμοποίηση του μνημονίου και της επιβαλλόμενης λιτότητας εν συνόλω, ή έστω β) για να απαιτήσει ευνοϊκότερους όρους στην επαγγελλόμενη διαπραγμάτευση για το χρέος ή κατ’ ελάχιστον γ) για να απορρίψει τα άμεσα μέτρα που απαιτεί η τρόικα;

Το Γραφείο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗΣ «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ Τ.Α. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ.


Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις