Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟI! ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΤΣΑΣ


Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής μετά από μια γενναία μάχη ο δημοσιογράφος Νίκος Τσίτσας. Πολιτικός συντάκτης στο TheTOC και στις εφημερίδες Δημοκρατία και Εθνος.

 Ο Νίκος έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία 47 ετών σκορπίζοντας την θλίψη. 
Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Ζωή και την κόρη του. 

Τα τελευταία χρόνια ο Νίκος ζούσε στο Χαλάνδρι, σε πολυκατοικία επί της Δουκ. Πλακεντίας.

Η κηδεία του Νίκου Τσίτσα θα γίνει την Δευτέρα, 29 Ιανουρίου, στις 3 το μεσημέρι στο Κοιμητήριο Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι.

ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.: Εϊμαι συγκλονισμένος. Καλό ταξίδι σύντροφε,
 Εύχομαι ειλικρινή συλληπητήρια και κουράγιο στην οικογένειά του.

ΣΕ ΕΥΑΡΙΣΤΩ! Ξέρεις γιατί ....

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ

υου Ν. ΚΟΜΠΟΤΗ
«Η αποφασιστική στάση του Προέδρου Ερντογάν που απαγορεύει αυστηρά το συσχετισμό μιας θρησκείας με την τρομοκρατία αντικατοπτρίζεται στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Προσευχόμαστε εσείς και οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να οδηγηθείτε σε επιτυχία και η ''Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας'' να φέρει ειρήνη στην περιοχή όπως το όνομά της υπόσχεται»
ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

Εξέπληξε δυσάρεστα ορισμένους η επιστολή του πατριάρχη προς τον Ερντογαν.
Όμως δε θα έπρεπε.

Δεν πρόκειται για μια μεμονωμένη ενέργεια. Είναι ένας κρίκος σε μια μακρά αλυσίδα :
  •  Ενώ η Κωνσταντινούπολη πολιορκείται, ο Γεώργιος Γεννάδιος θυροκολλεί το διάταγμα αφορισμού του Κωσταντίνου Παλαιολόγου από την εκκλησία. Αυτόν τον Γεννάδιο ορίζει πατριάρχη ο παντοδύναμος Σουλτάνος λίγες μέρες μετα την πτώση της Πόλης. Αποστολή του η πειθάρχηση των Χριστιανών, του μιλιετ. Οι Τούρκοι έχουν άλλες δουλειές.
  •  Το 1798, παραμονές της επανάστασης του ΄21, ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Άνθιμος εκδίδει την Πατρική Διδασκαλία. Συμβουλεύει τους Χριστιανούς να κλείσουν τα αυτιά τους στις επικίνδυνες ιδέες που κυκλοφορούν για επανάσταση και ελευθερία. Συστήνει υπακοή στο μεγάλο σουλτάνο, γιατί ο θεός τον έστειλε στους χριστιανούς, για να τους τιμωρήσει για τις αμαρτίες τους και να τους προφυλάξει από το δρόμο της απωλείας.
  • Όταν ξεσπά η επανάσταση του ΄21, ο πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄
αφορίζει τον Αλέξανδρο Υψηλάντη και τους πρωτεργάτες της φιλικής εταιρίας και καλεί όλους σε υπακοή στο σουλτάνο.
  •  Το 1828, ενώ έχει ιδρυθεί ελληνικό κράτος (!), ο πατριάρχης Κων/λεως Αγαθάγγελος στέλνει τέσσερις μητροπολίτες στην Ελλάδα, για να περιοδεύσουν παντού και να διαβάζουν στους πιστούς μια επιστολή του. Με αυτήν καλεί τους Έλληνες α μετανοήσουν και να επιστρέψουν στην κυριαρχία του σουλτάνου. Μάλιστα σημειώνει ότι ο σουλτάνος με τη μεγαθυμία του θα τους συγχωρήσει για την εξέγερση
  •  Τον Οκτώβριο του 1991, λίγες μέρες πριν από την ενθρόνιση του, ο Βαρθολομαίος σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, τα οποία δε διαψευστήκαν, φέρεται να δηλώνει «...δυστυχώς οι δυο λαοί διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση των 400 χρόνων, όταν ξεσηκώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι το 1821 και δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές...»

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ: Πάλι μπαναρισμένους μας βλέπω

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΡΜΟΣΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝΤον τελευταίο καιρό έχουμε ενημερωθεί είτε άμεσα είτε έμμεσα για περιστατικά ανάρμοστης συμπεριφοράς εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα σχολεία του Δήμου μας εις βάρος και μαθητών και γονέων μαθητών. Θεωρούμε ότι τα περιστατικά αυτά είναι μεμονωμένα και δεν αντικατοπτρίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών των Σχολείων του Δήμου μας. Όμως αισθανόμαστε την υποχρέωση απέναντι σε όλους να εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας όποτε εκδηλώνονται τέτοια περιστατικά και να τα αποδοκιμάζουμε. Πρώτιστο μέλημα και καθήκον όλων μας θα πρέπει να είναι η διατήρηση της ηρεμίας και της υπευθυνότητας στη σχολική κοινότητα και η εξάλειψη εν τη γενέσει τους τέτοιων συμπεριφορών που δεν αρμόζουν με την παιδεία και τον πολιτισμό που επιθυμούμε όλοι μας.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της
Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Χαλανδρίου

Τζορτζ Σόρος στο Νταβός, εναντίον Google και Facebook: «Απειλούν τη δημοκρατία»


Κριτική σε «τεχνολογικά μονοπώλια» όπως το Facebook και η Google άσκησε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος, υποστηρίζοντας πως αποτελούν απειλή προς τη δημοκρατία.

Μιλώντας σε γεύμα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, εκτίμησε ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν εμπόδια στην καινοτομία, ενώ επίσης εξέφρασε τους προβληματισμούς του για τη δύναμή τους ως προς τη διαμόρφωση των απόψεων του κοινού και την κατεύθυνση της προσοχής του. Ωστόσο, έκανε την πρόβλεψη πως οι μέρες τους είναι μετρημένες, καθώς κάποια στιγμή οι φορολογικές πολιτικές και τα ρυθμιστικά πλαίσια θα τις «πιάσουν».

Όπως αναφέρει το BBC, ο κ. Σόρος επίσης χαρακτήρισε την κυβέρνηση Τραμπ «κίνδυνο για τον κόσμο», προσθέτοντας ότι εκτιμά ότι ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει φύγει από τη θέση του ως το 2020 ή νωρίτερα.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1961 Ο ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ


Ζητάμε συγνώμη από τους λογοκριτές των αναρτήσεών μας, όσους τις αναφέρουν ως spam και τους απανταχού γείτονές μας , ιδίως εκείνoυς με σλαβική καταγωγή, τους οποίους ουδώλως θέλουμε να προκαλέσουμε με αυτή την ανάρτηση - καθότι είμεθα ΣΤΑΘΕΡΑ  και ΔΙΑΚΗΡΥΓΜΈΝA υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας ...

.....  που αναγκαζόμαστε σήμερα να χρησιμοποιήσουμε το αστέρι της Βεργίνας, αυτό το αμφιλεγόμενο - ως προς την ιστορική του καταγωγή και ιδιοκτησία σύμβολο ....

....  αλλά ΕΤΥΧΕ (δεν το θέλαμε εμείς ούτε το προκαλέσαμε  έμπλεοι εθνικιστικού οίστρου) ....

..... ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  Ο ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ ΤΟ 1961 να φέρει στο φως κάποια αμφιβόλου γνησιότητας - για κάποιους -  κατσάβραχα για τα οποία κάτι ακραίοι Ελληναράδες, νομιμοποιούντες τους μισαλλόδοξους ΝΑΖΙ της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ....

..... διατυπώνουν την - αμφισβητούμενη από έγκυρους μεταμονδέρνους κύκλους  άποψη, ότι είναι τα ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΚΕΔΟΝΩΝ, οίτινες - δυστυχώς δια την αγαστή συμβίωσή των λαών της γειτονιάς μας υπό την κοινή σκέπη της Βορειοατλαντικής συμμαχίας - δεν ήταν - φευ - Σλάβοι , δεν ομιλούσαν "μακεδονικά", αλλά ελληνικά ...

..... οπότε - φευ - δυσκολεύουν την εξεύρεση μας λύσης όπως αυτή που θα διασφαλίσει απολύτως την οικονομική συνεργασία και ανάπτυξη (της ΗΠΑ και της Γερμανίας). 

ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ


ΚΑΛΗΜΕΡΑ