Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

EΦΥΓΕ ΣΤΑ 70 ΤΟΥ Ο JOE COCKER


Κοινωφελής: Oι εκλογές επισπεύδουν την πρόσληψη 52.818 ανέργων – Όλο το χρονοδιάγραμμα


Συν… εκλογές και χείρα κίνει. Η είσοδος της χώρας από ώρα σε ώρα σε ολοένα και πιο προεκλογικούς ρυθμούς λύνει τα χέρια των αρμοδίων στο Υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ, επισπεύδοντας, μεταξύ άλλων, και τα εμπροσθοβαρή προγράμματα του ΕΣΠΑ, το «βαρύτερο» εκ των οποίων δεν είναι άλλο από εκείνο της «κοινωφελούς» απασχόλησης 52.818 (τελικά) ανέργων έως 29 χρονών σε υπηρεσίες των δήμων, των περιφερειών, των αποκεντρωμένων διοικήσεων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων κλπ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει η δημόσια πρόσκληση από το ΑΣΕΠ, μετά την έγκριση των εν λόγω θέσεων εργασίας πεντάμηνης απασχόλησης.
Από τον ΟΑΕΔ εκτιμούν πως οι προκηρύξεις για τις θέσεις εργασίας στο δημόσιο μπορούν να ξεκινήσουν ακόμα και πριν τα Χριστούγεννα.
Αμέσως μετά την προκήρυξη θέσεων, δηλαδή γύρω στα μέσα Γενάρη, θα μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους (βάσει κριτηρίων που περιγράφονται παρακάτω).
Στις αρχές Φεβρουαρίου θα αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες και,έπειτα θα δοθούν λίγες μέρες για πιθανές ενστάσεις.
Η  πλήρωσή των θέσεων κοινωφελούς απασχόλησης θα έχει γίνει το αργότερο σε δύο μήνες, δηλαδή έως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2015.
Συνεπώς οι πάνω από 50.000 νέοι οι οποίοι θα απασχοληθούν περίπου στο χρονικό διάστημα Μαρτίου – Αυγούστου του 2015. Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης είναι το τρίτο κατά σειρά που «τρέχει» μετά την έναρξη της κρίσης στην Ελλάδα.
Οι ωφελούμενοι θα προσληφθούν για πέντε μήνες με πλήρη ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη, ενώ η αμοιβή των ωφελουμένων είναι 519 ευρώ μεικτά για τους νέους έως 25 ετών και 586 ευρώ μεικτά για τους νέους άνω των 25 ετών.
Βαρέα και ανθυγιεινά 
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr θα δοθούν ένσημα βαρέων και ανθυγιεινών σε όσους εργαστούν στον κλάδο της καθαριότητας, ενώ όσοι εργαστούν σε θέσεις μηχανικών θα ασφαλιστούν στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (κλάδος ΤΣΜΕΔΕ).
Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014- 2015» και είναι στοχευμένη σε κοινωνικά ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, κυρίως μακροχρόνιους ανέργους και νοικοκυριά που δεν εργάζεται κανένα μέλος τους, όπως επισημαίνεται από το υπ. Εργασίας.
Απευθύνεται περισσότερο σε ανέργους χαμηλών προσόντων καθώς από το σύνολο των προσφερομένων θέσεων, 38.200 προορίζονται για αποφοίτους Γυμνασίου, Λυκείου, ΤΕΕ και ΙΕΚ και τις υπόλοιπες 14.353 θέσεις θα τις μοιραστούν πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Οι ωφελούμενοι, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα πρέπει να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
  1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
  2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,
3.εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
  1. άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα.
  2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
Οι αποφάσεις  του υπ. Εργασίας προβλέπουν ότι στις οκτώ περιφέρειες σύγκλισης θα προσληφθούν με τα πεντάμηνα 22.237, ενώ στις τρεις περιφέρειες σταδιακής εξόδου θα προσληφθούν 26.269 άνεργοι. Στις οκτώ περιφέρειες σύγκλισης, δηλαδή στις περιφέρειες με τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή υστέρηση στην Ελλάδα περιλαμβάνονται, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η Ήπειρος, η Δυτική Ελλάδα, η Θεσσαλία, οι Ιόνιοι Νήσοι, η Κρήτη, η Πελοπόννησος, το Βόρειο Αιγαίο.
Στις τρεις περιφέρειες σταδιακής εξόδου της χώρας, όπου εμφανίζεται χαμηλή απασχόληση και υψηλή ανεργία, συμπεριλαμβάνονται: η Αττική, η Κεντρική και η Δυτική Μακεδονία.

aftodioikisi.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 

Στην ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕ ΟΤΑ μάλιστα ο καυγάς γίνεται για να να έχουν δικαίωμα τα προεκλογικά ρουσφέτια σαν και αυτά, να γράφονται - λέει - στα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων αλλοιώντας εντελώς τον συσχετισμό δυνάμεων υπέρ των ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ - για πέντε μήνες που θα δουλέψουν - να εκλέγουν έτσι τους τσάτσους αυτών που τους διόρισαν και μετά να φεύγουν και να αφήνουν τους υπόλοιπους να τους εκπροσωπούν οι λακέδες. ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (μπαίνοντας) ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΠΑΤΖΑ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ.

ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ!

(Για να βάλουμε και άλλη μια διάσταση στο άρθρο του aftodioikisi.gr)

Ενδιαφέρον Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου

Ανακοίνωση - ένσταση σχετικά με την υποχρεωτική χορήγηση αδειών εντός του έτους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΣΤΑΣΗ
σχετικά με την υποχρεωτική χορήγηση αδειών εντός του έτους!
Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,
Σχετικά με το ζήτημα των κανονικών αδειών που προέκυψε με μερίδα των συναδέλφων, οι οποίοι έλαβαν ειδοποίηση από τη  Γενική  Γραμματέα του Δήμου, τους ανακοινώνεται ότι  η υπηρεσία τους χορηγεί  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ  το υπόλοιπο της αδείας του έτους 2014
Ως σύλλογος παραθέτουμε την αντίθεση μας για τους παρακάτω λόγους:
Πάγια τακτική  των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου  ήταν να καθορίζουν οι εκάστοτε υπηρεσίες την  χορήγηση αδειών εφαρμόζοντας  την εγκ. ΥΠΕΣΔΔΑ ΔΙΔΑΔ/Φ.51/531/ οικ.6549/ 13.03.2007). Με τον τρόπο αυτό ο κάθε υπάλληλος ανάλογα με τις υπηρεσιακές & οικογενειακές ανάγκες καθόριζε σε συνεργασία με τους συναδέλφους και τους προϊσταμένους τους τον αριθμό των ημερών αδείας που θα ελάμβανε. Επιπρόσθετα, οι μητέρες εργαζόμενες μεριμνούσαν να έχουν υπόλοιπο αδειών για την χρήση αυτών σε περιπτώσεις ασθένειας τέκνων τους, ώστε να μην χάνονται ημερομίσθια (και κατά συνέπεια μείωση αποδοχών) από ημέρες απουσίας τους λόγω ασθένειας των τέκνων τους.
Η υποχρεωτική χορήγηση του συνόλου της άδειας 2014  μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους (άρθρο 56 Ν.3584/07) έχει ως  ΜΟΝΑΔΙΚΗ  ΣΥΝΕΠΕΙΑ την μείωση του μισθού του εργαζόμενου σε περίπτωση απουσίας από την υπηρεσία του, δεδομένου ότι δεν θα έχει την ΕΥΧΑΙΡΕΙΑ χρήσης ημερών για έκτακτες ανάγκες.
Επίσης, παραθέτουμε ότι, σύμφωνα με την (εγκ.ΥΠΕΣΔΔΑΔΙΔΑΔ/Φ.51/531/οικ.6549/13.03.2007), «ο αριθμός των υπαλλήλων που απουσιάζει δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1/3 του υπηρετούντος προσωπικού κάθε φορέα ανά ημερολογιακή εβδομάδα και να παραμένουν στην υπηρεσία τα 2/3 λαμβάνοντας υπόψη τις υπηρεσιακές ανάγκες που απορρέουν από το αντικείμενο και την ιδιαιτερότητα της κάθε Δ/νσης.
Τέλος σύμφωνα με την (εγκ.ΥΠΕΣΔΔΑ ΔΙΔΑΔ/Φ.51/531 /οικ.6549/13.03.2007) σε ειδικές περιπτώσεις υπηρεσιών, ιδίως αυτών που δεν έχουν ιδιαιτέρα μεγάλη συναλλαγή με το κοινό, θα μπορούν οι υπηρεσίες να διαχειριστούν το θέμα των αδειών των υπαλλήλων τους με δυνατότητα υπέρβασης, κατ΄εξαίρεση, του ορίου του 1/3, εφόσον αυτό δεν διαταράσσει την ομαλή λειτουργία τους, αλλά σε καμία περίπτωση το ποσοστό των αδειών δεν θα υπερβαίνει το 1/2 του προσωπικού.
Επιπλέον, για ποιο λόγο εφόσον η Διοίκηση του Δήμου είχε σκοπό να ακολουθήσει αυτή την τακτική – και από την πρώτη ημέρα ζητήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες η έγγραφη ενημέρωση για τα υπόλοιπα αδειών των εργαζομένων - δεν ζητήθηκε από τον Σεπτέμβριο στους Δ/ντες και Προϊσταμένους των υπηρεσιών  ο έγκαιρος προγραμματισμός των αδειών και η σταδιακή χορήγηση τους μέχρι τον Δεκέμβριο. 
Λαμβάνοντας υπ’ όψη όλα τα παραπάνω ως Σύλλογος Εργαζομένων  ζητάμε άμεσα την ανάκληση του εγγράφου της Γενικής Γραμματέως για την χορήγηση υποχρεωτικής άδειας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 18,30 ΟΙ ENCARDIA ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

 EncardiaΚέντροΝεότητας
Να πάτε!

Οι ENCARDIA λένε. Είναι καλλιτεχνάρες.

Θα περάσεις καλά αναγνώστη μου αύριο αν πας στο Κέντρο Νεότητας.
Και δεν διαφημίζουμε.
Σου λέμε την γνώμη μας επειδή έχουμε δική μας άποψη για το θέμα.

Και εκτός από εξαιρετικοί καλλιτέχνες είναι και φοβερά παιδιά (και γι΄αυτό έχουμε ιδία γνώμη).

Αύριο στις 18.30 στο Κέντρο Νεότητας.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ( άντε να μην γκρινιάζουμε και γράψουμε "Η ΜΟΝΗ") εξαιρετική πρωτοβουλία του δήμου για τα φετινά Χριστούγεννα.

ΥΓ. : Καλύτερα από πέρσι θα μου πεις που είχε ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΓΟΔΡΌΜΙΟ!

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 18-12-2014
ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟ

Για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι, πώς αυτή η πατρίδα στάθηκε όρθια κι αντιμετώπισε προκλήσεις και κινδύνους χάρη στην αγωνιστικότητα γενεών που με αυτοθυσία την υπερασπίστηκαν, νομίζω ότι είναι, ίσως, χρήσιμη η ομιλία μου που ακολουθεί κατά την εκδήλωση μνήμης στην Ολομέλεια της Βουλής για τον αείμνηστο αγωνιστή της πατρίδας και της Δημοκρατίας Γιάννη Χαραλαμπόπουλο.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, αυτή η εκδήλωση, σήμερα, θα πρέπει να αποτελέσει ένα μάθημα και για εμάς και για όσους –τους πλείστους των Ελλήνων- αγωνιούν για τη μελλοντική πορεία αυτής της χώρας, κάτω από τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της κρίσης. Πιστεύω ότι μπορεί να μας διδάξει πολλά, η λεπτομερής αναφορά στην πορεία της ζωής ανθρώπων, όπως ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος που έφυγε προ διμήνου, πλήρης ημερών αλλά και πλήρης αγώνων, από τη ζωή.
Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος τίμησε με τη ζωή και τη δράση του την παράδοση της οικογένειάς του, παράδοση προσφοράς στην πατρίδα και την κοινωνία.
Νέος Αξιωματικός του Στρατού βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του Αλβανικού Μετώπου και είχε την τύχη να βρίσκεται στους προελαύνοντες νικητές Έλληνες στρατιώτες στη Βόρειο Ήπειρο όταν το έθνος ενωμένο, αδιαφορώντας για το ποιος κυβερνά τη χώρα -ενωμένο, όμως, επαναλαμβάνω το έθνος- αντιμετώπισε την απειλή ολοκληρωτικής καταστροφής του. Αυτό είναι ένα από τα διδάγματα που μπορεί να μας δώσει από τα πρώτα του βήματα στον δημόσιο βίο και τους αγώνες ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος.
Στη διάρκεια της Κατοχής διέφυγε, στη Μέση Ανατολή. Εκεί συνέχισε να αγωνίζεται εναντίον του ναζισμού και του φασισμού ως Αξιωματικός των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Μετά την Απελευθέρωση ως Επιτελικός Αξιωματικός έφτασε μέχρι το βαθμό του Συνταγματάρχη.
Η τραγωδία, όμως, του μετεμφυλιακού διχασμού και η βαθιά δημοκρατική του συνείδηση οδήγησαν τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο στην απόφαση να παραιτηθεί από τις τάξεις του Στρατού, ιδιαίτερα μετά τη μεγάλη περιπέτεια σε βάρος και του τόπου και του Στρατού όταν αυτός χρησιμοποιήθηκε στις τότε εθνικές εκλογές που αποκλήθηκαν «εκλογές βίας και νοθείας». Παραιτήθηκε, λοιπόν, για να συμμετάσχει στο πλευρό του Γεωργίου Παπανδρέου στον Ανένδοτο Αγώνα.
Το Σεπτέμβρη του 1974 στην ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί, παρών, γύρω από τα στελέχη της δημοκρατικής μας παράταξης, της συνέχειας των αγώνων μας, γύρω από τον Ανδρέα Παπανδρέου για την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, που έμελλε να αλλάξει για πάντα την ιστορία αυτού του τόπου.
Υπήρξε μέλος της πρώτης Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, πρώτος μεταξύ των τριών Βουλευτών που εκπροσωπήσαμε στην πρώτη ελεύθερη Βουλή μετά τη δικτατορία, μαζί με τη Σύλβα Ακρίτα, τη Β΄ Περιφέρεια της Αθήνας.
Από τότε και μέχρι το 2000 συνέχισε, δεν εσίγησε. Ήταν παρών σε αυτά εδώ τα έδρανα εντός και εκτός της Βουλής αγωνιζόμενος με βάση τις δημοκρατικές και πατριωτικές του ιδέες και πεποιθήσεις για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ που θεωρούσε ότι είναι αναγκαίος παράγοντας για την εθνική ενότητα και την ομοψυχία του λαού.
Ως Βουλευτής, ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, εκλεγόμενος συνεχώς στη Β΄ Περιφέρεια της Αθήνας, ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, όταν το ΠΑΣΟΚ κατέστη η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ανέλαβε Υπουργός Εξωτερικών και στη συνέχεια Υπουργός Εθνικής Αμύνης και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, δύο εξαιρετικά κρίσιμους τομείς από τους οποίους εξηρτάτο σε μεγάλο βαθμό η νέα πορεία της χώρας στην Ευρώπη,  και τον υπόλοιπο κόσμο
Με συνέπεια, σεμνότητα και αποτελεσματικότητα, εφήρμοσε την προγραμματισμένη, εξαγγελθείσα και εγκριθείσα από το λαό πολιτική του ΠΑΣΟΚ, την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική στην κορύφωση του ανταγωνισμού των δύο τότε υπερδυνάμεων, όπου απετέλεσε η χώρα μας -όπως θα πρέπει να ενθυμούμεθα- τη γέφυρα ειρήνης μεταξύ των δύο κόσμων, διατηρώντας πάντοτε τη δική της θέση, το δικό της στίγμα, τη δική της πορεία.
Ως Υπουργός Εθνικής Αμύνης, με το κύρος του και με τη βαθιά κατανόηση του υπερκομματικού, εθνικού ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων κατόρθωσε να εξουδετερώσει προκαταλήψεις δεκαετιών και συνέβαλε αποφασιστικά και στη γεφύρωση του χάσματος που είχε προκαλέσει η δικτατορία μεταξύ του λαού και των στρατευμένων παιδιών, αλλά και στον εκδημοκρατισμό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Πρέπει να υπογραμμιστεί -ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες της προσπάθειας γενικής απαξίωσης του πολιτικού κόσμου και της πολιτικής- ότι το πέρασμά του από Υπουργός Εθνικής Άμυνας άφησε ανεξίτηλα δείγματα εντιμότητας στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.
Υπήρξε πολιτικό στέλεχος μίας ολόκληρης γενιάς, οι πλείστοι των οποίων είναι στα κοιμητήρια της χώρας και την τιμή και την προσφορά τους για να υπάρχει σήμερα ελεύθερη πατρίδα και δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο, οφείλει η παρούσα σύνθεση της Βουλής των Ελλήνων να την έχει υπ’ όψιν της. Οφείλει να τιμά και να προασπίζεται ταυτόχρονα τον κοινοβουλευτικό θεσμό που βάλλεται -όπως γνωρίζετε- από πολλές πλευρές.
Θα επαναλάβω αυτό που είπα και προχθές. Εδώ και αρκετές δεκαετίες η συνείδηση των εκπροσώπων του λαού πολιορκείται ασφυκτικά από όσους είναι σε θέση να χειραγωγούν, τάχα ενημερώνοντας ή να εκχυδαΐζουν, τάχα ψυχαγωγώντας το λαό μας, τον πάσχοντα λαό μας.
Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος υπήρξε πάντα μία νηφάλια μεν αλλά γνήσια δε προοδευτική φωνή και στη Βουλή και εκτός της Βουλής.
Ο λόγος του και η δράση του είχαν πάντα τον ίδιο σκοπό, να περιφρουρήσουν ό,τι αποτελεί προϋπόθεση για να υπηρετηθούν με αποτελεσματικότητα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα, μακριά από προσωπικές μικρότητες, απέναντι σε εξωθεσμικές παρεμβάσεις, πάντα με πίστη στις αξίες και τα ιδανικά που ενέπνευσαν και τον ίδιο, αλλά που διακήρυξε και στο μέγιστο βαθμό και υπηρέτησε το ΠΑΣΟΚ.
Στα χρόνια που ακολούθησαν, ακόμα κι όταν αποτραβήχτηκε -όπως γνωρίζετε, έφυγε πλήρης ημερών, ενενήντα πέντε ετών, ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος διατηρώντας πνευματική διαύγεια - πάντοτε ενδιαφερόταν και παρενέβαινε, με βάση αυτές τις αξίες και τη συνέπεια που τον συνείχε σε όλη του τη ζωή.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τιμήθηκε, όπως ανάφερα, από το λαό της Β’ Περιφέρειας Αθηνών. Τιμήθηκε και από τον μεσσηνιακό λαό στις δύο πρώτες εκλογές του ως Βουλευτής της Ενώσεως Κέντρου το 1963 και το 1964.
Έκτοτε, συνδέθηκε με τον Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο οι σχέσεις υπήρξαν πάντοτε αδελφικές, πρωταγωνιστικές, γι’ αυτό και στη διάρκεια της δικτατορίας μαζί με τον αείμνηστο Γιάννη Αλευρά υπήρξαν οι επικεφαλής ηγέτες του Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος στο εσωτερικό της χώρας, κατευθύνοντας τις ενέργειες της Οργάνωσής μας σε ολόκληρη τη χώρα ενάντια στη Δικτατορία.
Τονίζω ότι ήταν διαρκείς οι διώξεις που υπέστη από την πρώτη ημέρα μέχρι την κατάρρευση της δικτατορίας ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος. Βασανίστηκε, εξορίστηκε, φυλακίστηκε.
Όταν ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος επέστρεψε με τους άλλους συνεξόριστους από τη Γυάρο και βγήκε στο Πόρτο Ράφτη ο λαός τον στεφάνωσε με ένα δάφνινο στεφάνι. Νομίζω ότι αυτή και μόνο η εκδήλωση του λαού αποτελεί έναν εξαιρετικό τίτλο τιμής που αξίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Ήταν οι ημέρες που εμείς εδώ γιορτάζαμε την αποκατάσταση της δημοκρατίας, αλλά στην Κύπρο ο Αττίλας προχωρούσε ανενόχλητος!..
Υπάρχουν, λοιπόν, οφειλές όλων μας σε προσωπικότητες όπως ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος και αυτό πρέπει να μας φρονηματίζει και να μας καθοδηγεί στα βήματά μας σε αυτή την περίοδο που ο κοινοβουλευτικός θεσμός, ο πολιτικός κόσμος, εκκαθαρίζοντας εν ανάγκη τις γραμμές του από οτιδήποτε σκιάζει το ρόλο του και την ευθύνη του απέναντι στον τόπο, θα πρέπει με αυτές τις αρχές και αξίες να προχωρήσει.
Συγχωρήστε μου τη συγκίνηση. Πενήντα χρόνια συμπορευτήκαμε με τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο σε πολύ δύσκολες εποχές. Δεν τον είδα ποτέ να δειλιάζει. Όταν άλλοι έφευγαν, λιποτακτούσαν στα δύσκολα, όπως έκαναν πολλοί πρόσφατα στη διάρκεια της κρίσης, ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος έμεινε μπροστά.
Σήμερα, αν ζούσε πάλι, θα ήταν παρών στους αγώνες και του ΠΑΣΟΚ και του λαού μας, τους αγώνες της χώρας.
Τα παιδιά του τίμησαν την παράδοση αυτή. Ο γιος του, ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, τιμήθηκε από το λαό της Β’ Περιφέρειας. Τίμησε αυτά τα έδρανα, σεμνός, δημιουργικός. Τα εγγόνια του παρευρίσκονται εδώ. Και ο Γιάννης και ο Φίλιππος, η εγγονή του. Στο μπόι, στην καρδιά και στο ήθος μάς θυμίζουν τον παππού, το Γιάννη Χαραλαμπόπουλο. Τους συλλυπούμαι, όπως και την αγαπημένη του κόρη.
Σας ευχαριστώ πολύ. 

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΡΙΤΗ 23-12-2014

Κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας την Τρίτη 24/12 από τις 8.00 έως 11.00 για συμπαράσταση στη Διευθύντρια Διοικητικού Προσωπικού σε συνέχεια της κλήσης της στις 22/10/14 από την Εισαγγελία Αθηνών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

19/12/14

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Όπως σας ενημερώσαμε με προηγούμενη ανακοίνωση του Συλλόγου μας, η Διευθύντρια Διοικητικού Προσωπικού (συναδέλφισσα Στέλλα Μπακόλα) σε συνέχεια της κλήσης της στις 22/10/14 από την Εισαγγελία Αθηνών," ... προκειμένου να εξετασθεί ανωμοτί και να παράσχει εξηγήσεις...." , διώκεται ποινικά και είχε κληθεί να εξετασθεί την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014.

Μετά από αναβολή, θα εξετασθεί την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014 στις 9.00 π.μ. στην Εισαγγελία Αθηνών (Λ.Αλέξανδρας & Λουκάρεως)

Στην κοινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16/12 με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας στην ΠΟΕ ΟΤΑ, συζητήσαμε περαιτέρω δράσεις και πρωτοβουλίες.

Την Πέμπτη 18/12 σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου μας ομόφωνα τα μέλη αποφασίσαμε: 

1. συνάντηση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με τον δικηγόρο του συλλόγου κο Φραγκισκάτο, για να παρέχουμε κάθε δυνατή, επιπλέον, νομική υποστήριξη στην συναδέλφισσα Στέλλα Μπακόλα.

2. κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας την Τρίτη 24/12 από τις 8.00 έως 11.00

- ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην συναδέλφισσα Διοικητικού Προσωπικού Στέλλα Μπακόλα, τον Δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο, καθώς και τους συναδέλφους των Δήμων και τους Δημάρχους που διώκονται ποινικά επειδή ανέλαβαν την ευθύνη, ώστε να μην αποσταλούν στοιχεία ούτε για τον επιμερισμό της ποσόστωσης αλλά ούτε και για τον επανέλεγχο των συμβάσεων

- ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσπάθεια της κυβέρνησης για την «δήθεν» αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων,

- Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας στην σταθερή και μόνιμη εργασία.

- Υπερασπιζόμαστε τον Δήμο και την λειτουργία του.

- Υπερασπιζόμαστε τους ανθρώπους που στέκονται με κάθε τρόπο δίπλα μας στον αγώνα μας.

- Αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο που υπηρετεί τους πολίτες του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων

Ναι σε όλα!


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΣΩ


Ευχαριστούμε και ανταποδίδουμε.

Καταρρέουν και καταστρέφουν…
Δήλωση της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, με αφορμή τις τελευταίες τροπολογίες σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση που ψήφισε άρον – άρον η κυβερνητική πλειοψηφία:

Η ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία νομοθετεί πλέον έχοντας καταλάβει ότι ο χρόνος παραμονής της στην εξουσία είναι μετρημένος. Εξ αυτού του λόγου λοιπόν, επιχειρεί να κλείσει όλες τις «εκκρεμότητες», είτε πρόκειται για την υλοποίηση των ΠΕΠ και την απόπειρα περιθωριοποίησης των Περιφερειών είτε για την υποχρεωτική δέσμευση των ανταποδοτικών τελών και κατά προτεραιότητα άμεση είσπραξή τους για την κάλυψη του κόστους των ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Σε όλες τις περιπτώσεις, ο στόχος είναι ένας: να αφήσει πίσω της αυτή η κυβέρνηση συντρίμμια και μόνο. Καταρρέει και επιδιώκει την κατάρρευση των πάντων για να κάνει αδύνατο το έργο της επόμενης κυβέρνησης. Δείχνει δηλαδή ότι διακατέχεται από το σύνδρομο του κατακτητή που, ηττημένος, αποχωρεί μεν, καταστρέφει ό,τι έχει μείνει όρθιο από τις πολιτικές λιτότητας, ναρκοθετώντας το αύριο. Ως εκδίκηση απέναντι σε όσους αντιστέκονται. Αυτή ήταν η αντίληψη που διέπνεε ανέκαθεν τους ηττημένους κατακτητές: εκδίκηση και καταστροφή. Η συνταγή δηλαδή των μικρών και των λίγων. Των ανάξιων δηλαδή να κρατούν τα ηνία της πατρίδας».

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - Ο ΕΧΩΝ ΚΡΙΣΗ ΑΣ ΚΡΙΝΕΙ


του Α. Νταβία
 Δεν πήγα στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής αναγνώστη μου.

Δεν είναι φιλική προς τους εργαζόμενους δημοτικούς συμβούλους η νέα διοίκηση.

Οι ώρες και οι μέρες συνεδρίασης των δημοτικών οργάνων είναι επιτηδευμένα  δυσχερείς για τους λίγους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που δεν είναι συνταξιούχοι ή επαγγελματίες πολιτικοί - συνδικαλιστές, που έχουν την άνεση των πολιτικών αδειών.

Είναι παλιά η συζήτηση και υπάρχουν ακόμα και γνωμοδοτήσεις περί αυτού: Τα δημοτικά όργανα πρέπει να συνεδριάζουν εκτός ωραρίου εργασίας διότι ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ. Και αυτό αφορά κυρίως τις αντιπολιτεύσεις.

Για την πλειοψηφία βλέπεις - ελέω του εκλογικού νόμου σταλινικοφασιστικής έμπνευσης - όπου καταλήγει το 17% ενός εκλογικού σώματος να έχει το 66.67% του δημοτικού συμβουλίου και να διοικεί όπως γουστάρει - η απουσία μερικών δημοτικών συμβούλων είναι θέμα άνευ σημασίας.

Διάβασα το ρεπορτάζ της ΣΤΑΣΗΣ για την συνεδρίαση.

Της ΣΤΑΣΗΣ που την προηγούμενη βδομάδα έγραψε ότιι έχω δώσει αρνητική ψήφο για τον προϋπολογισμό και μετά από δικό μου τηλεφώνημα στο προεδρείο του Δ.Σ. -  για να ελέγξω αν έχει γραφεί λάθος η επίσημη απόφαση -  ενημερώθηκε και διόρθωσε το λάθος.
Είπα να μην ασχοληθώ περαιτέρω.
Αλλά πάλι προκάλεσαν με την αμετροέπεια και την αλαζονεία τους.
 Διότι  έκαναν και άλλη ανάρτηση για το λάθος τους.
Και αντί να ζητήσουν συγνώμη από εμάς, που παραποίησαν την πολιτική μας στάση  .... ζήτησαν συγνώμη από τους αναγνώστες τους. (Ήθος της αριστεράς το λένε αυτό).

Για το συμβούλιο της Παρασκευής ενημερωθήκαμε λοιπόν από το ρεπορτάζ της ΣΤΑΣΗΣ.

Και σε καλούμε να ενημερωθείς και εσύ και να κρίνεις ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ:

1. ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ , είπε ο κος Γερολυμάτος. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ:

Ο αντιδήμαρχος Κώστας Γερολυμάτος είπε πως αυτός «στεναχωριέται τόσο για κέντρο της πόλης, όσο και για τις συνοικίες που δεν έχουν φώτα» διευκρινίζοντας πως δεν είναι επιλογή της διοίκησης αλλά πρόβλημα της εκούσιας γραφειοκρατίας του Καλλικράτη και του μνημονίου. Λέγοντας πως ότι λειτουργούσε από τα περσινά στολίδια έχει χρησιμοποιηθεί. Ειδικότερα ανέφερε πως λόγω του ενιαίου προγράμματος του προϋπολογισμού τα «λαμπάκια» πρέπει να αποκτηθούν με τον υπόλοιπο ηλεκτρολογικό εξοπλισμό. Και παρότι η αίτηση για να ξεκινήσει η προμήθεια έχει γίνει τον Μάρτιο, η απάντηση ήρθε Νοέμβριο, γεγονός που έχει αφήσει την πόλη στο σκοτάδι. Επιπρόσθετα ο δήμαρχος συμπλήρωσε πως ο Δήμος κινήθηκε έγκαιρα από την μεριά του και ότι δυστυχώς ο ξεχωριστός διαγωνισμός για την αγορά στολιδιών κρίθηκε άγονος. Με την παρατήρηση, όμως ότι «άλλο στολισμός και άλλο εορτασμός», αφού έχει ανακοινωθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ! 
Μας λένε ότι ο Καλλικράτης και το μνημόνιο φταίει για τα .... λαμπιόνια. Και οι δήμοι που έχουν λαμπιόνια δεν έχουν .... Καλλικράτη και μνημόνιο. 
ΕΛΕΟΣ κε ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΕ!

2ο ΘΕΜΑ: ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΊΣΗΜΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ:
 

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΟΠΟΥ - ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΕΠΊΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΣΑ.

Το δεύτερο ερώτημα, είχε να κάνει με μία επιστολή που δημοσιεύθηκε και παρουσίαζε μία διαφορετική στάση των Ρομά από αυτή της συνεννόησης και της συναίνεσης που είχε περιγράψει η διοίκηση. Και πάλι ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων απάντησε πως όλες οι κινήσεις έχουν γίνει με την σύμφωνη γνώμη και την ενημέρωση των τσιγγάνων και ότι η πρώτη αίσθηση είναι αισιόδοξη. Η είδηση που προέκυψε από την απάντηση ήταν πως την Παρασκευή το πρωί ετοιμάστηκε, σε συνεργασία με ειδικούς φορείς, το 4-σέλιδο ερωτηματολόγιο που απαιτείται για την σχεδιαζόμενη απογραφή.

Δεν θα σχολιάσουμε. Κρίνε εσύ μόνος σου αναγνώστη μου την διαβεβαίωση του δημοτικού συμβουλίου από τον κ. Γερολυμάτο, ότι έχει την συναίνεση των τσιγγάνων σε αυτά που κάνει, συναίνεση που οι ίδιοι οι τσιγγάνοι δηλώνουν επίσημα, δημόσια και ενυπόγραφα ότι δεν έχουν δώσει.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ της ΣΤΑΣΗΣ για το δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής ΕΔΩ:
http://www.stasi.gr/index.php/chalandri/news/item/750-dimotikosymboylio191214

Καταγγέλλει τους Δημάρχους η ΠΟΕ-ΟΤΑ που άφησαν χωρίς πιστοποίηση τους παιδικούς σταθμούς

http://newsta.gr/wp-content/uploads/2014/12/paidikos-statmos-mpalasopoulos.jpg

Να μεριμνήσουν άμεσα καλεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) το Υπουργείο Εσωτερικών και την Κ.Ε.Δ.Ε, προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση στο θέμα της αδειοδότησης των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών . Για να αποφευχθούν , όπως αναφέρει , προβλήματα που μπορεί, αφενός να οδηγήσουν σε παύση λειτουργίας πολλών εξ αυτών με συνέπειες για τα νήπια και τα βρέφη που φιλοξενούν και αφετέρου να εγερθούν ποινικές ευθύνες σε βάρος των Διοικήσεων τους και των εργαζομένων.

«Τη μη πολιτική βούληση για εξεύρεση οριστικής λύσης δεν μπορούν να χρεωθούν οι Διοικήσεις των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και οι εργαζόμενοι, ενώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει στο πλαίσιο του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της να προασπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φιλοξενία των χιλιάδων βρεφών και νηπίων. Εκτός και αν κυβέρνηση και αιρετοί έχουν άλλα σχέδια…» καταγγέλλει στη σχετική ανακοίνωσή της .

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ , υπογραμμίζει ότι « παράταση, χωρίς διασφάλιση με τα απαραίτητα πιστοποιητικά της λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λύση. Διαιωνίζει το πρόβλημα, αφήνει εκτεθειμένους 1.100 Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και περίπου 55.000 παιδιά οικογενειών κατά βάση με οικονομικά προβλήματα και δίδει το δικαίωμα σε τρίτους να επιχειρήσουν εκμετάλλευση της κατάστασης για ιδία οφέλη».

Ήδη, τονίζει, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών έχει καταθέσει καταγγελία στην Ελληνική Αστυνομία και ζητά τον έλεγχο όλων των Παιδικών Σταθμών που δεν έχουν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας.

Και επισημαίνει ότι σε λίγες ημέρες , « με τη λήξη της μεταβατικής περιόδου λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στις 31 Δεκεμβρίου 2014 αρκετοί θα είναι αυτοί που λόγω ελλείψεων σε υλικοτεχνικές υποδομές και προσωπικό και κατάλληλων κτιριακών εγκαταστάσεων θα τεθούν στο στόχαστρο των ιδιωτικών συμφερόντων για λόγους που όλοι αντιλαμβάνονται».

Κατά την ΠΟΕ-ΟΤΑ , τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και η Κ.Ε.Δ.Ε. καλούνται να λάβουν άμεσα μέτρα και να αναλάβουν πρωτοβουλίες προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία όλων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

http://newsta.gr