Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ: ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑ ΑΠΟ Χ. ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΘΑΥΜΑ" ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΕΙΑ.

ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜ. ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ - ΠΑΠΑΓΟ

Ο παλιός συνάδελφος, εκδότης τοπικών εφημερίδων, ιδιοκτήτης του myOTA.gr και δημοτικός σύμβουλος Χολαργού Παπάγου  Χάρης Κουγιουμτζόπουλος έκανε μια ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ανάρτηση στο φατσομπούκι για ένα θέμα το οποίο πρέπει να το καταλάβεις για να μην σε δουλεύουν πολιτικάντηδες δημαρχάρες της εποχής του Μαυρογυαλούρου που "καθαρίζουν τις πόλεις τους επειδή είναι και πολύ μάγκες και τσίφτιδες" εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων.
Εκείνοι που πουλάνε στον ιθαγενή ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΜΑΓΚΙΑ!

Θα μπορούσαμε να "ενισχύσουμε" και με άλλα γειτονικά παραδείγματα τα καταγγελλόμενα του Χάρη Κουγιουμτζόπουλου για απόθεση απορριμμάτων σε παράνομες χωματερές αλλά αυτό θα το κάναμε μόνο αν αφορούσε το Χαλάνδρι για το οποίο έχουμε θεσμική υποχρέωση.

Για άλλους δήμους πρέπει να μιλήσουν οι δικές τους αντιπολιτεύσεις - αν υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι να πουν ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ότι δηλαδή τα σκουπίδια κατά την απεργία ΔΕΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ με το μαγικό ραβδί του ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ - ΧΑΡΥ ΠΟΤΤΕΡ και αφού δεν πάνε στον ΧΥΤΑ, σημαίνει ότι ΤΑ ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΙΣ ΧΑΡΑΔΡΕΣ! 


Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση - ανακοίνωση του Χάρη Κουφιουμτζόπουλου με την οποία - βεβαίως - δεν συμφωνούμε σε όλα (είναι γνωστές οι δικές μας θέσεις για το θέμα των συμβασιούχων) με boldαρισμα σε ό,τι σε καλούμε να προσέξεις ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ:Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο για ένα περιβαλλοντικό έγκλημα; 
Αυτές τις μέρες είδαμε πολλούς συμπολίτες μας να επευφημούν και να συχαίρουν την δημοτική αρχή για το ότι εν μέσω μια πανελλαδικής απεργίας και 11ήμερου αποκλεισμού των αμαξοστασίων της καθαριότητας, ο δήμος μας ήταν από τους ελάχιστους στην Ελλάδα όπου δεν παρουσιάστηκε το φαινόμενο της συσσώρευσης σκουπιδιών στους δρόμους.

Οι ανυποψίαστοι συμπολίτες μας συνεχάρησαν τη δημοτική αρχή για την εργατικότητα της και την ικανότητά της.

Το πιθανότερο βέβαια είναι ότι όλοι αυτοί οι πολίτες αγνοούσαν ότι οι εργαζόμενοι στη καθαριότητα του δήμου Παπάγου Χολαργού ήταν από τους ελάχιστους πανελλαδικά που δεν απεργούσαν και δεν πραγματοποίησαν κατάληψη του αμαξοστασίου κι ότι η «εργατικότητα» και η «ικανότητα» της δημοτικής αρχής δεν έπαιξε τον ελάχιστο ρόλο στο παραπάνω φαινόμενο.

Διαφωνούμε κάθετα με την απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των εργαζομένων καθώς θεωρούμε ότι η διεκδίκηση, οι συμβασιούχοι (παρατασιούχοι όπως λέγονται) να διατηρήσουν παράνομα και αντισυνταγματικά τις συμβάσεις τους, με 1,5 εκατομμύριο ανέργους στον ιδιωτικό τομέα, είναι εντελώς άδικη και καταχρηστική και δεν τους στηρίζουμε σε καμία περίπτωση.

Δεν μπορούμε όμως να μην καταδικάσουμε την απεργοσπαστική συμπεριφορά των εργαζομένων των Δήμου Παπάγου – Χολαργού, που όχι μόνο επέλεξαν το δρόμο της ατομικής εργασιακής ειρήνης για να μη χάσουν το μεροκάματο, όχι μόνο άφησαν τους υπόλοιπους συναδέλφους τους σε όλη την Ελλάδα να "βγάλουν το φίδι από την τρύπα", αλλά ενδεχομένως διέπραξαν και ένα σοβαρότατο περιβαλλοντικό έγκλημα.

Κανείς από τους ανυποψίαστους συμπολίτες μας, που συνεχάρηκαν δημοσίως την δημοτική αρχή, προφανώς αγνοώντας την απεργοσπαστική συμπεριφορά των εξαθλιωμένων συνειδησιακά εργαζομένων της καθαριότητας, δεν αναρωτήθηκε “που πήγαν τα σκουπίδια μας;”, αφού και ο ΧΥΤΑ της Φυλής ήταν αποκλεισμένος και κλειστός. 

Η αλήθεια είναι ότι ούτε κι εμείς θα αναρωτιόμασταν αν δεν γνωρίζαμε το βεβαρημένο παρελθόν της συγκεκριμένης δημοτικής αρχής, όπου σε αντίστοιχη απεργία πριν από δέκα χρόνια περίπου, μάζεψε πάλι τα σκουπίδια από τους δρόμους και τα έριξε νύχτα σε έρημες χαράδρες της Χαλκίδας.
Πρωτεργάτης της παράνομης και περιβαλλοντικά εγκληματικής αυτής ενέργειας ήταν και πάλι ο τότε αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Αυγορόπουλος και φυσικοί αυτουργοί οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας του τότε Δήμου Χολαργού.

Οι συμπολίτες μας που συνεχάρησαν την δημοτική αρχή και ιδιαιτέρως τον κ. Αυγουρόπουλο, ο οποίος μας αρνήθηκε να αποκαλύψει που πήγε τα σκουπίδια λέγοντας χαρακτηριστικά “στα ντουλάπια του Δημαρχείου”, αγνοούν βέβαια ότι ένα μέρος της δυσβάστακτης φορολογίας που πληρώνουν οφείλεται στο ότι στην Ελλάδα έχει επιβληθεί πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Ένωση 50 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για παράνομες και μη χωροθετημένες χωματερές τις οποίες συντηρούν Αυγουρόπουλοι. 

Και δεν ξέρουμε βέβαια πόσοι από τους συμπολίτες μας αυτούς συμφωνούν με το περιβαλλοντικό έγκλημα να μαζεύουν τα σκουπίδια έξω από τα σπίτια τους και να τα πετάνε σε παράνομες χωματερές ή σε χαράδρες κοντά στην θάλασσα.

Γεγονός πάντως είναι ότι τα σκουπίδια που φύγαν μπροστά από το σπίτι τους μπορεί να τα συναντήσουν σε καμιά θάλασσα την ώρα που θα κολυμπάνε τώρα που θα πάνε διακοπές και ίσως τα αναγνωρίσουν κιόλας, αφού αυτά χρειάζονται τουλάχιστον 300 χρόνια για να λιώσουν.

Και με απύθμενο θράσος ο κ. Αποστολόπουλος έβγαλε και ευχαριστήρια επιστολή για την καλή συνεργασία με τους εργαζόμενους λέγοντας «διεκδικούμε μόνιμες θέσεις εργασίας για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα».

Εκείνος που έχει ψηφίσει εκατοντάδες προσλήψεις συμβασιούχων και ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά εδώ και δέκα χρόνια και ως δημοτικός σύμβουλος να κάνει προγραμματισμό προσλήψεων και να προκηρύξει θέσεις μονίμων, όπως εμείς διεκδικούσαμε σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, για να μπορεί να συντηρεί τον στρατό των ομήρων συνειδησιακά συμβασιούχων, που του εξασφαλίζουν βέβαια την “άψογη συνεργασία”.

Πόσο αξιόπιστο και αξιόμαχο μπορεί να είναι ένα σώμα όμως απεργοσπαστών που δεν τους νοιάζει παρά μόνο η πάρτη τους; Πόση συναίσθηση του κοινού οφέλους μπορεί να έχουν στη δουλειά τους;

Ο κ. Αποστολόπουλος λοιπόν που έχει παραχωρήσει μέρος της καθαριότητας σε ιδιώτες με σκοπό να συμπεριλάβει και το κέρδος στα ανταποδοτικά ήδη τεράστια τέλη που πληρώνουν οι δημότες, βγαίνει και υπερασπίζεται εργασιακά δικαιώματα.

Εκείνος που αρνείται κατηγορηματικά να κάνει αξιολόγηση των δομών και μελέτη καθαριότητας, όπως έχουμε ζητήσει επανειλημμένως, για να μπορεί να εξυπηρετεί την εκλογική πελατεία του, επιβαρύνοντας ως και 200% τους δημότες.

Εκείνος που διατηρεί τον εργασιακό Μεσαίωνα με τη χειρωνακτική αποκομιδή των απορριμμάτων από τους ατομικούς κάδους, βάζοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους που ουδέποτε διαμαρτυρήθηκαν και διατηρώντας υπέρογκα τέλη πληρώνοντας άπειρες αδικαιολόγητες εργατοώρες για να μπορεί να κάνει τα ρουσφέτια του.

Εκείνος που με την ανικανότητά του σύναψε συμφωνία με δύο ακόμη δήμους να φέρνουν τα σκουπίδια τους στον σταθμό μεταφόρτωσης του δήμου μας χωρίς να εξασφαλίσει κανένα όφελος και καμία περιβαλλοντική ρήτρα και χωρίς να υπολογίσει τους κινδύνους από τέτοιου είδους απεργίες.

Τα σκουπίδια του δήμου μας για 11 μέρες “κρύφτηκαν”. Μαζί με αυτά όμως κρύφτηκε και μια σειρά αντιφάσεων που είναι η γεννεσιουργός αιτία του προβλήματος. Αυτοί που δημιούργησαν το φαινόμενο των συμβάσεων για να επανακλέγονται, βγαίνουν και “διεκδικούν” μόνιμες θέσεις εργασίας.
Αυτοί που δρουν με μοναδικό κριτήριο το ατομικό τους συμφέρον σπάζοντας τις συλλογικές τους αποφάσεις, εμφανίζονται ως αξιόπιστοι. Αυτοί που διενεργούν περιβαλλοντικά εγκλήματα, εμφανίζονται ως ικανοί, εργατικοί και προστάτες της δημόσιας υγείας.
Το φαινόμενο αποκαλυπτικό της ελληνικής κρίσης.
Οι πολιτικοί για μια φορά ακόμη, κρύβοντας την αλήθεια από τους πολίτες, τους βάζουν να πληρώνουν αδρά, ενώ χρεώνουν και τα παιδιά τους.

ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΓΑΤΟΥΛΑ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ


ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΛΟΥΝΑ

Με αφορμή την επέτειο του δημοψηφίσματοςΚλείσαμε προχτές τα 2 χρόνια από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015. 

Ενα ΟΧΙ του 61,5% του Ελληνικού Λαού στο δημοψήφισμα που τέσσερεις μέρες μετά μεταφράστηκε σε ΝΑΙ… 

Το τι ακολούθησε είναι γνωστό τοις πάσει. Εμείς θα επισημάνουμε ότι: σήμερα, μετά την Μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, ήλθαν:
  • τα σκληρά μέτρα της Β΄Αξιολόγησης του 3ου μνημονίου που ο ίδιος (μαζί με τους ΑΝΕΛ) υπέγραψε. 
  • Άνοιξε ο δρόμος για ένα ακόμη (το 4ο) μνημόνιο. 
  •  συνεχίζεται η υπερχρέωση , το καθεστώς επιτροπείας , η απώλεια επιστημονικού δυναμικού της Χώρας.
  • η έκθεση του Κυπριακού Ελληνισμού σε πιέσεις για τη συμμόρφωση προς τις νεοαποικιακές υποδείξεις, στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις (την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές συνεχίζεται η λεγόμενη πενταμερής για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας).
Όμως, 7 χρόνια μετά την είσοδο μας στα Μνημόνια και 2 χρόνια μετά το δημοψήφισμα, ο αντιμνημονιακός αγώνας του Ελληνικού Λαού συνεχίζεται. 

«Σ’ αυτό τον αγώνα διακρίνονται οι συνεπείς Δημοκράτες κάθε απόχρωσης, που δρουν χωρίς μικροκομματικά οφέλη και χωρίς απαίτηση πρωτοκαθεδρίας, με πνεύμα ενωτικό, πατριωτικό και αντιϊμπεριαλιστικό. 
 Που επισημαίνουν τις απαράγραπτες ποινικές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ως εκ της παραβίασης του περί δημοψηφίσματος Συνταγματικού άρθρου 44 &2 , που δεν αφορά τη διεξαγωγή γκάλοπ(!) αλλά την απευθείας λήψη απόφασης από το Λαό.» (Γιάννης Σχίζας)

Το γνωρίζουμε όλοι:τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, οι εξαρτήσεις από την ευρωζώνη και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα της διεθνούς τοκογλυφίας, οι πιέσεις για υποχωρήσεις στα Εθνικά θέματα, το ανεπαρκές πολιτικό προσωπικό, δεν μπορούν να απαντηθούν παρά μόνο: από μια Δημοκρατική πανστρατιά στρατευμένων για ουσιώδεις αλλαγές. Για την κυριαρχία –μέσω πειθούς- μιας άλλης λογικής.

Με αυτό το σκεπτικό οφείλουν οι Έλληνες Δημοκράτες, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, να διαμορφώσουν το μεγάλο παλλαϊκό Δημοκρατικό Αντι-μνημονιακό Μέτωπο που χρειάζεται η χώρα.

Εμείς, ως «Πρωτοβουλία 14ης Μάη» θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις προς σε αυτήν την κατεύθυνση. Η ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας, η επαναφορά της συνταγματικής νομιμότητας και της λαϊκής κυριαρχίας σε μια κατεύθυνση βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής απελευθέρωσης δεν αποτελούν ουτοπία, αλλά μονόδρομο.

“Βομβαρδίστε το Στρατηγείο – τους – 
Αφήστε χίλια Λουλούδια ν΄ ανθήσουν”
(Φράση του Πρόεδρου Μάο, ελάχιστα πειραγμένη από εμένα…) 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

(Δημοσιεύτηκε στο χθεσινό ΠΑΡΟΝ)

ΥΠΕΣ: ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ

«Όποιος εργαζόταν μέχρι 7 Ιουνίου 2017, σε θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ, εντάσσεται στη ρύθμιση του άρθρου 24». Αυτό τόνιζαν πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, στην aftodioikisi.gr, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο και τα ερωτήματα σχετικά με το «ποιους εργαζομένους καλύπτει η ρύθμιση Σκουρλέτη».

Σύμφωνα με τις πηγές του ΥΠΕΣ, η ρύθμιση αφορά τους εργαζομένους ΥΕ, ΔΕ στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας και μόνο αυτούς. Είναι πολύ συγκεκριμένη, σημείωναν και πρόσθεταν: «Με τη ρύθμιση ήρθε να λυθεί το πρόβλημα της περισυλλογής των απορριμμάτων, μέχρι να λυθεί το θέμα της πρόσληψης του μόνιμου προσωπικού. Με απλά λόγια πώς θα μαζεύονται τα σκουπίδια από τους δρόμους». Οι νομικές υπηρεσίες του Υπουργείου, λόγω της έκτακτης κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, έπρεπε ακριβώς να επιλύσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Στη βάση ακριβώς αυτή, προβλέφθηκε ότι όσοι εργάζονταν, συμβασιούχοι και παρατασιούχοι, μέχρι τις 7 Ιουνίου του 2017, θα συνεχίσουν να εργάζονται. Η ρύθμιση είναι πολύ συγκεκριμένη, σημείωναν οι ίδιες πηγές και παρέπεμπαν στην σχετική πρόβλεψη της ψηφισμένης ρύθμισης που αναφέρει: «Μέχρι την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων διοριστέων είτε στις νέες οργανικές θέσεις που συνιστώνται σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο είτε σε ήδη υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ και, σε κάθε περίπτωση, όχι πέραν της 31.3.2018, οι οικείοι Ο.Τ.Α. ή νομικά πρόσωπα αυτών δύνανται, με αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να απασχολούν στις αντίστοιχες θέσεις όσους παρείχαν τις υπηρεσίες αυτές, μέχρι τις 7.6.2017».

Ποιοι δεν μπορούν να ενταχθούν -Τι θα γίνει με αυτούς

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι στην συγκεκριμένη ρύθμιση δεν μπορούν να ενταχθούν άλλες ειδικότητες. Σε πολλές περιπτώσεις εργαζόμενοι με συμβάσεις σε δήμους, όπως ηλεκτρολόγοι, εργαζόμενοι στην ύδρευση, ακόμα και σε Νομικά Πρόσωπα που εντάσσονται σε ανταποδοτικές υπηρεσίες, μένουν εκτός της ρύθμισης και αναμένεται να απολυθούν με τη λήξη των συμβάσεων τους. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Βρεφοκομείου Αθηνών, αφού παρότι οι εργαζόμενοι ήταν στην υπηρεσία καθαριότητας του συγκεκριμένου ΝΠΙΔ, δεν καλύπτονταν από τη ρύθμιση Σκουρλέτη που αφορά την περισυλλογή των σκουπιδιών από τους κοινόχρηστους χώρους, ενώ επιπλέον οι εργαζόμενοι του Βρεφοκομείου, όπως τονίζουν από το δήμο Αθηναίων, δεν καλύπτονται από τα ανταποδοτικά τέλη

Αντίστοιχα πιθανά θα απολυθούν και συμβασιούχοι σε υπηρεσίες πρασίνου (που δεν είναι και ανταποδοτικές), όπως έγινε πρόσφατα στο δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας.

Παράλληλα και εργαζόμενοι ΤΕ σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας δεν περιλαμβάνονται στην ρύθμιση Σκουρλέτη.

Οι παραπάνω κατηγορίες των εργαζομένων, σύμφωνα με τις πηγές του ΥΠΕΣ, θα ενταχθούν στην «καθολική, ολοκληρωτική λύση που θα υπάρξει για τους συμβασιούχους». Μια «λύση» που αφού πρώτα «επαναπροσδιορίσει την κατάσταση» θα κρίνει ποιες συμβάσεις είναι «αναγκαίες ως χρόνου και έργου» και σε ποιες «υπήρξε κατάχρηση αφού κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Αυτή η «λύση» όμως, σημείωναν θα δοθεί σε «δεύτερο πολιτικό χρόνο. Θα είναι αξιόπιστη, αντικειμενική, μη αμφισβητήσιμη. Θα προκύψει αφού πρώτα υπάρξει πλήρης καταγραφή της σημερινής κατάστασης με τις συμβάσεις και τους συμβασιούχους».

Να σημειωθεί ότι πολλά από τα παραπάνω ερωτήματα έχουν τεθεί και κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, δεν πρόκειται να απαντηθούν, όπως ζητάει η Κεντρική Ένωση Δήμων, εγγράφως από το υπουργείο Εσωτερικών.

Αναλυτικά το Άρθρο 24 (Ρύθμιση Σκουρλέτη)

1. Μέχρι την 31η Ιουλίου 2017, οι Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού και τα νομικά πρόσωπα αυτών δύνανται να υποβάλλουν προς έγκριση στην οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποφάσεις τροποποίησης των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας τους, που καταρτίζονται και ψηφίζονται σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 10 του ν. 3584/2007 (Α΄ 143), «Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΚΚΔΚΥ)», ύστερα από εκτίμηση, από τα αρμόδια όργανά τους, των οργανικών αναγκών τους, σε κάθε είδους ανταποδοτικές υπηρεσίες σχετικές με την καθαριότητα.

Ειδικά, για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων στις υπηρεσίες αυτές, η απόφαση του προηγούμενου εδαφίου λαμβάνεται ύστερα από βεβαίωση της οικονομικής επιτροπής ότι η ετήσια δαπάνη του βασικού μισθού του καταληκτικού κλιμακίου των προτεινόμενων θέσεων καλύπτεται από τις εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό πιστώσεις που αφορούν ανταποδοτικές υπηρεσίες, κατά παρέκκλιση της παραγράφου 3 του ίδιου άρθρου. Ο Συντονιστής της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εγκρίνει, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου, τις αποφάσεις περί τροποποίησης των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των προηγούμενων εδαφίων, εντός μηνός από την υποβολή τους. Εντός δέκα (10) ημερών από την έγκριση του προηγούμενου εδαφίου οι ενδιαφερόμενοι Ο.Τ.Α. ή νομικά πρόσωπα αυτών υποβάλλουν αίτημα για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού, προς κάλυψη των νέων οργανικών θέσεων.

Ως προς το σύνολο των προσλήψεων τακτικού προσωπικού που πραγματοποιούνται με την ειδική διαδικασία της παραγράφου αυτής, η εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης, η οποία προβλέπεται στην περίπτωση Β΄ της παρ. 2 του άρθρου 18 του ν. 2190/1994 (Α΄ 28), εφόσον έχει διανυθεί σε αντίστοιχες θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας Ο.Τ.Α. ή νομικών προσώπων αυτών, βαθμολογείται με δεκαεπτά (17) μονάδες ανά μήνα και για συνολική εμπειρία μέχρι είκοσι τέσσερις (24) μήνες. Για τις προσλήψεις που διενεργούνται με τη διαδικασία της παρούσας παραγράφου δεν εφαρμόζονται τα ανώτατα ανά ειδικότητα, όρια ηλικίας διορισμού που προβλέπονται στην υπουργική απόφαση ΔΙΠΠ/ Φ.ΗΛ/6170/3.5.2004 (Β΄645), όπως ισχύει. Μετά την ολοκλήρωση των προσλήψεων της παρούσας παραγράφου, οι Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού και τα νομικά πρόσωπα αυτών παρέχουν τις κάθε είδους ανταποδοτικές υπηρεσίες σχετικές με την καθαριότητα με ίδια μέσα.

2. Μέχρι την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων διοριστέων είτε στις νέες οργανικές θέσεις που συνιστώνται σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο είτε σε ήδη υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ και, σε κάθε περίπτωση, όχι πέραν της 31.3.2018, οι οικείοι Ο.Τ.Α. ή νομικά πρόσωπα αυτών δύνανται, με αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να απασχολούν στις αντίστοιχες θέσεις όσους παρείχαν τις υπηρεσίες αυτές, μέχρι τις 7.6.2017, εφόσον:

α. Συντρέχει εξαιρετικός λόγος δημόσιας υγείας, που επιβάλλει την κατεπείγουσα και αδιάλειπτη μέχρι την πλήρωση των οργανικών θέσεων του προηγούμενου εδαφίου, κάλυψη αντίστοιχων οργανικών αναγκών, οι οποίες δεν είναι εποχικού ή πρόσκαιρου χαρακτήρα.

β. Έχει ληφθεί απόφαση σύστασης νέων οργανικών θέσεων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας, σύμφωνα με την παράγραφο 1 ή έχει υποβληθεί αίτημα κάλυψης υφιστάμενων ήδη οργανικών θέσεων στις υπηρεσίες αυτές.

Η παροχή υπηρεσιών σύμφωνα με τις ανωτέρω εξαιρετικές προϋποθέσεις δεν εμπίπτει στους περιορισμούς των άρθρων 5 και 6 του π.δ. 164/2004 (A΄134), δεν μεταβάλλει το χαρακτήρα της σχέσης εργασίας βάσει της οποίας προσλήφθηκαν οι απασχολούμενοι στις θέσεις αυτές και δεν προσμετράται στην ειδική βαθμολόγηση της εμπειρίας, που προβλέπεται στο πέμπτο εδάφιο της πρώτης παραγράφου.

3. Η απόφαση της παραγράφου 2 διαβιβάζεται στο Α.Σ.Ε.Π., το οποίο ασκεί έλεγχο ως προς τη συνδρομή των προϋποθέσεων πρόσληψης του παρόντος άρθρου.

Ν_4479_2017

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ - ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΟΜΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΝ ΜΕΣΩ 45 ΘΕΜΑΤΩΝ!

1. Μερική τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Χαλανδρίου.

2. Μίσθωση οικοπέδου για την στέγαση και φροντίδα έργων τέχνης.

3. Συζήτηση για τη συγκρότηση ομάδας εργασίας για τη λειτουργία του Ανοιχτού Δημοτικού Πανεπιστημίου.

4. Έγκριση και διάθεση επιπλέον πίστωσης για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης «Νύχτα γεμάτη θάματα, νύχτα σπαρμένη μάγια…» τον Ιούλιο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017.

5. Έγκριση και διάθεση πίστωσης για την πραγματοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Αυγούστου – Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017.
Έγκριση και διάθεση πίστωσης ποσού 2.938,80€ συμπεριλαμβανομ

6. ένου Φ.Π.Α. 24% σε βάρος του Κ.Α. 15.7135.35 με τίτλο: «Προμήθεια Λοιπού Εξοπλισμού», για την προμήθεια και τοποθέτηση είκοσι (20) stands για τα ενημερωτικά έντυπα του Δήμου Χαλανδρίου.

7. Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση πίστωσης ποσού 424,00€ εις βάρος του Κ.Α. 00.6434.01 με τίτλο: «Λοιπές Δαπάνες Δημοσίων Σχέσεων» για την προμήθεια εμφιαλωμένων νερών για τις ανάγκες του Φεστιβάλ Ρεματιάς.

8. Έγκριση σκοπιμότητας διενέργειας του 6ου αγώνα δρόμου μεικτής διαδρομής ρεματιάς Χαλανδρίου, με απευθείας ανάθεση και έγκριση πίστωσης εξόδων του αγώνα.

9. Έγκριση σκοπιμότητας για την «Προμήθεια εξυπηρετητών, δικτυακού και λοιπού εξοπλισμού για την αναβάθμιση του μηχανογραφικού κέντρου».

10. Έγκριση σκοπιμότητας και τρόπου διενέργειας των εργασιών «Κλάδεμα ψηλών δένδρων και φυτοπροστασία δένδρων για δύο έτη.

11. Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος (22846/05-07-2017).

12. Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος (22894/05-07-2017).

13. Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος (21150/23-06-2017).

14. Επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος (21906/30-06-2017).

15. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής (21905/30-06-17).

16. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής (23055/07-07-2017).

17. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής (22844/05-07-2017).

18. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής & επαναβεβαίωση.

19. Ενίσχυση οικονομικά αδύναμων κατοίκων με χρηματικά βοηθήματα.

20. Επιβολή προστίμου για το ένα (1) διαφημιστικό πλαίσιο που είναι τοποθετημένο επί του πεζοδρομίου στην οδό Αγ. Παρασκευής 65 κάθετο σε σχέση με τον άξονα της οδού.

21. Επιβολή προστίμου για τις δύο (2) επιγραφές που είναι τοποθετημένες κάθετα σε σχέση με τον άξονα της οδού στο προκήπιο του κτιρίου επί της λεωφόρου Μεσογείων 317.

22. Επιβολή προστίμου για τις δύο (2) επιγραφές που είναι τοποθετημένες κάθετα σε σχέση με τον άξονα της οδού στο προκήπιο του κτιρίου επί της λεωφόρου Πεντέλης 43.

23. Επιβολή προστίμου για τις δύο (2) επιγραφές που είναι τοποθετημένες κάθετα σε σχέση με τον άξονα της οδού στο προκήπιο του κτιρίου επί της λεωφόρου Μεσογείων 355.

24. Επιβολή προστίμου για τα δύο (2) διαφημιστικά πλαίσια που είναι τοποθετημένα: το ένα επί του πεζοδρομίου στην Λ. Πεντέλης και το άλλο κάθετο σε σχέση με τον άξονα της οδού στην πρασιά του κτιρίου.

25. Επιβολή προστίμου για το ένα (1) διαφημιστικό πλαίσιο που είναι τοποθετημένο κάθετο σε σχέση με τον άξονα της οδού στο προκήπιο του κτιρίου επί της οδού Δουκ. Πλακεντίας 87.

26. Επιβολή προστίμου για τις δύο (2) επιγραφές που είναι τοποθετημένες κάθετα σε σχέση με τον άξονα της οδού στο προκήπιο του κτιρίου επί της λεωφόρου Μεσογείων 357-359.

27. Επιβολή προστίμου για τις πέντε (5) επιγραφές που είναι τοποθετημένες κάθετα σε σχέση με τον άξονα της οδού στα προκήπια των κτιρίων επί της λεωφόρου Μεσογείων 331 & 339.

28. Επιβολή προστίμου για τις δύο (2) επιγραφές που είναι τοποθετημένες κάθετα σε σχέση με τον άξονα της οδού στο προκήπιο του κτιρίου και στο πεζοδρόμιο επί της οδού Αγίας Παρασκευής 122.

29. Επιβολή προστίμου για δύο (2) διαφημιστικές πινακίδες που ήταν τοποθετημένες σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης επί των οδών Βασ. Γεωργίου Β, 25ης Μαρτίου και Καλογρέζης.

30. Επιβολή προστίμου για τη μία (1) επιγραφή που είναι τοποθετημένη κάθετα σε σχέση με τον άξονα της οδού στο προκήπιο του κτιρίου επί της λεωφόρου Μεσογείων 319.

31. Επιβολή προστίμου για τις τρεις (3) επιγραφές που είναι τοποθετημένες κάθετα σε σχέση με τον άξονα της οδού επί του πεζοδρομίου της οδού Αγίας Παρασκευής 111.

32. Επιβολή προστίμου για τη μία (1) επιγραφή που είναι τοποθετημένη κάθετα σε σχέση με τον άξονα της οδού στο προκήπιο του κτιρίου επί της οδού Αγίας Παρασκευής 101.

33. Επιβολή προστίμου για τις δύο (2) επιγραφές που είναι τοποθετημένες κάθετα σε σχέση με τον άξονα της οδού στο προκήπιο του κτιρίου επί της οδού Αγίας Παρασκευής 114.

34. Αίτημα δημοτικού συμβούλου για χορήγηση αδείας.

35. Λήψη απόφασης για παραχώρηση κάδων στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

36. Αντικατάσταση μελών της Σχολικής Επιτροπής Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλανδρίου.

37. Αντικατάσταση μελών επιτροπών παραλαβής, για το έτος 2017.

38. Αντικατάσταση μέλους της «Επιτροπής Παραλαβής προμηθειών της Δ/νσης Παιδείας, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, για το έτος 2017».

39. Αντικατάσταση μέλους της «Επιτροπής Παραλαβής προμηθειών των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η), για το έτος 2017».

40. Καθορισμός τιμής χρέωσης για συντήρηση και επισκευή πεζοδρομίων μέσω των συνεργείων αυτεπιστασίας του Δήμου Χαλανδρίου.

41. α) Εξωδικαστικός συμβιβασμός και προσδιορισμός αποζημίωσης λόγω υπέρμετρης ρυμοτόμησης σύμφωνα με την υπ’ αρ. 37714/06-04-2015 Απόφαση Κύρωσης της 2Α2/2014 Διορθωτικής Πράξης της 2/1994 Πράξης Εφαρμογής στην περιοχή Πάτημα Ι του Δήμου Χαλανδρίου και β) συμψηφισμός της οφειλής της εισφοράς σε χρήμα από το καταβλητέο ποσό της αποζημίωσης, των ιδιοκτητών με κτηματογραφικούς αριθμούς 024106Α και 024106Β στο Ο.Τ. 1255.

42. Εξώδικος συμβιβασμός και προσδιορισμός τιμής μονάδος για τη μετατροπή της εισφοράς γης σε χρήμα και της αποζημίωσης προς το Δήμο Χαλανδρίου λόγω αναλογισμών, σύμφωνα με την 2Α1/2016 Διορθωτική Πράξη της υπ΄ αριθμ 2/94 Πράξης Εφαρμογής στην περιοχή Πάτημα Ι του Δήμου Χαλανδρίου.

43. Έγκριση 2ου ΑΠΕ (Τακτοποιητικός) του έργου: ‘ΕΡΓΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ’, Α.Μ.10/15.

44. Έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: «ΕΡΓΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ», Α.Μ.12/15.

45. Έγκριση της μελέτης διαμόρφωσης της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου από την οδό Σοφοκλή Βενιζέλου έως την οδό Αποστολοπούλου.

3ο Ανοιχτό Τουρνουά Σκάκι ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» για παιδιά έως 16 ετών με διεθνή αξιολόγηση - 24 έως 26 Ιουλίου 2017, 17:30μμΣτα πλαίσια ανάπτυξης και διάδοσης του σκάκι στην περιοχή μας ο Ε.Ε.Φ.Α.Σ. Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» προκηρύσσει Ανοιχτό τουρνουά σκάκι για παιδιά έως 16 ετών (ημερομηνία γέννησης μετά την 1/1/2001) με την επωνυμία ‘‘3ο Ανοιχτό Τουρνουά Σκάκι ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» για παιδιά έως 16 ετών με διεθνή αξιολόγηση’’.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο κ. Ιωάννης Τζαμουράνης

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο παιδιά έως 16 ετών (ημερομηνία γέννησης μετά την 1/1/2001) με διεθνές ELO (εάν υπάρχει) μέχρι 1600 ανεξαρτήτως ένταξής τους ή μη σε σύλλογο και ανεξαρτήτου τόπου διαμονής.

Σύστημα Αγώνων - Κανονισμοί:
○ Το τουρνουά θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα έξι(6) γύρων.
○ Κάθε παίκτης διαθέτει 35΄ για την ολοκλήρωση της παρτίδας συν 30΄΄ ανά κίνηση. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παρτίδας.
○ Οι αγώνες διέπονται από τους κανονισμούς της ΕΣΟ(Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας) και της FIDE(Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας) για αξιολογούμενες παρτίδες
○ Η αρχική κατάταξη των συμμετεχόντων θα καθοριστεί με βάση το διεθνές ELO(standard rating) του Ιουλίου 2017, κατόπιν με βάση το βαθμό εθνικής αξιολόγησης Β΄ εξαμήνου 2017 και τέλος αλφαβητικά.
○ Εφόσον ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν είναι αρκετός για την διεξαγωγή του τουρνουά οι διοργανωτές μπορούν να αλλάξουν το αγωνιστικό σύστημα σε συμφωνία με τους συμμετέχοντες.

Για οποιοδήποτε θέμα δεν καλύπτεται από τους κανονισμούς και την παρούσα προκήρυξη αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο διευθυντής αγώνων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

○ Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 Επιβεβαίωση συμμετοχών 17:00-17:25.
○ Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 Έναρξη 1ου γύρου στις 17:30.
○ Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 Έναρξη 2ου γύρου στις 19:30.
○ Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 Έναρξη 3ου γύρου στις 17:30.
○ Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 Έναρξη 4ου γύρου στις 19:30.
○ Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 Έναρξη 5ου γύρου στις 17:30.
○ Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 Έναρξη 6ου γύρου στις 19:30.
○ Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 Τελετή λήξης και απονομές μεταλλίων και αναμνηστικών διπλωμάτων 21:30-22:00.

*Ο 2ος και ο 4ος γύρος μπορούν να αρχίσουν πριν από την προκαθορισμένη ώρα εφόσον ο προηγούμενος γύρος έχει ολοκληρωθεί νωρίτερα του αναμενόμενου.
*Παίκτης που δεν έχει προσέλθει να αγωνιστεί σε έναν γύρο χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του διαιτητή θεωρείται ότι αποχώρησε από το τουρνουά
*Εξαιρέσεις μπορούν να γίνουν, μετά από ενημέρωση του επικεφαλή διαιτητή, το αργότερο μέχρι τη λήξη του προηγούμενου γύρου. Αναβολές δεν επιτρέπονται.

ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ:

Το ανοιχτό τουρνουά θα διεξαχθεί στο εντευκτήριο του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων επί της οδού Αθανασίου Διάκου 14 στα Άνω Βριλήσσια στον 2ο όροφο, πάνω από τον παιδικό σταθμό και δίπλα από το 2ο ΚΕΠ Άνω Βριλησσίων. Πρόσβαση με Μετρό: από σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, με το λεωφορείο 447 Χαλάνδρι – Βριλήσσια (κυκλική) αποβίβαση στη στάση «Μάρκου Μπότσαρη».

ΠΑΡΑΒΟΛΟ:
Γενικό παράβολο 10€ για κάθε παιδί και 5€ για κάθε επιπλέον μέλος της ίδιας οικογένειας.

ΕΠΑΘΛΑ:
-1ος Γενικής Κατάταξης: Χρυσό Μετάλλιο
-2ος Γενικής Κατάταξης: Ασημένιο Μετάλλιο
-3ος Γενικής Κατάταξης: Χάλκινο Μετάλλιο
-1ο Κορίτσι Γενικής Κατάταξης: Χρυσό Μετάλλιο

-1ος Κάτω των 10 ετών(ημερομηνία γέννησης από 01/01/2007 και μετά): Χρυσό Μετάλλιο
-2ος Κάτω των 10 ετών(ημερομηνία γέννησης από 01/01/2007 και μετά): Ασημένιο Μετάλλιο
-3ος Κάτω των 10 ετών(ημερομηνία γέννησης από 01/01/2007 και μετά): Χάλκινο Μετάλλιο
-1ο Κορίτσι Κάτω των 10 ετών(ημερομηνία γέννησης από 01/01/2007 και μετά): Χρυσό Μετάλλιο

-1ος Κάτω των 8 ετών(ημερομηνία γέννησης από 01/01/2009 και μετά): Χρυσό Μετάλλιο
-2ος Κάτω των 8 ετών(ημερομηνία γέννησης από 01/01/2009 και μετά): Ασημένιο Μετάλλιο
-3ος Κάτω των 8 ετών(ημερομηνία γέννησης από 01/01/2009 και μετά): Χάλκινο Μετάλλιο
-1ο Κορίτσι Κάτω των 8 ετών(ημερομηνία γέννησης από 01/01/2009 και μετά): Χρυσό Μετάλλιο
Ο πολυνίκης αθλητής λαμβάνει το μετάλλιο της μεγαλύτερης κατηγορίας.
Θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες!!!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δηλώσεις συμμετοχής μέσω e-mail στο syllogos.anovrilissia@gmail.com αποστέλλοντας συμπληρωμένη τη Φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής που θα βρείτε στο blog του Συλλόγου http://anovrilissia.blogspot.gr αναφέροντας το ονοματεπώνυμο του παιδιού, σύλλογο (αν υπάρχει), ΕΛΟ(διεθνές – εθνικό εάν υπάρχει) ημερομηνία γέννησης και τηλέφωνο επικοινωνίας, μέχρι και την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 22:00, αλλά και στον χώρο των αγώνων τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 17:00-17:25. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά τις δηλώσεις συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 6992.29.99.43 (κ. Αλέξανδρος Γιαννακούλιας) και στο διαδίκτυο, http://anovrilissia.blogspot.gr.

ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ:
Ανώτατο όριο συμμετοχών 28 παιδιά - Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά τις δηλώσεις.