Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Συναυλία "Μέσα απο τις στάχτες" Την Πέμπτη 28 Μαϊου στις 20.30

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ - ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ "ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ¨ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

 

Ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια σε όσους προσπάθησαν να κάψουν την πόλη μας και τον πολιτισμό μας!

Ο Δήμος Χαλανδρίου σας προσκαλεί στη συναυλία με σκοπό την ενίσχυση της προσπάθειας για την αναδημιουργία του θεάτρου της Ρεματιάς .
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες :

Φωτεινή Βελεσιώτου
Σαββίνα Γιαννάτου
Κώστας Γρηγορέας
Σταμάτης Κραουνάκης
Βασίλης Λέκκας
Αφροδίτη Μάνου
Νότης Μαυρουδής
Μάρτα Μορελεόν
Αναστασία Μουτσάτσου
Γεωργία Νταγάκη
Αλεχάντρο Ντίαζ
Μίλτος Πασχαλίδης
Μιρέλα Πάχου
Διονύσης Σαββόπουλος
Γιώργος Τοσικιάν

Οι Encardia και οι Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου

Μαζί θα ξαναφτιάξουμε το θεατρό μας
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΜΙΛΗΣΕ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ

Εκατοντάδες Χαλανδραίοι στην ρεματιά το πρωί έγιναν μια φωνή και μια γροθιά: ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ.
Ποινές φυλάκισης με αναστολή σε πρώην δήμαρχο και προϊστάμενο τεχνικών υπηρεσιών

12 μήνες φυλάκιση με αναστολή στους Στάθη Κουσουρνά – Θ. ΚολιάδηΑθωώθηκαν οι Χ. Χατζηευθυμίου, Μαν. Καμπουρόπουλος και Γ. Χριστοδούλου

Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκαν χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ο πρώην δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς και ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Θεοδόσιος Κολιάδης, που κρίθηκαν ένοχοι έκθεσης δια παραλείψεως κατά συρροή, και πιο συγκεκριμένα ως υπαίτιοι για την κατάρρευση μέρους της οροφής του δευτέρου ορόφου στο κτιριακό συγκρότημα της Ακαδημίας, τον Φεβρουάριο του 2012.
Αθώοι κρίθηκαν στην ίδια υπόθεση, ο πρώην δήμαρχος Ροδίων κ. Χατζής Χατζηευθυμίου, ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Εμμανουήλ Καμπουρόπουλος και ο πρώην προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών και νυν αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Χριστοδούλου.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», η έρευνα κινήθηκε μετά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς από τους δικηγόρους κ.κ. Γιάννη Χαρίτο και Στέφανο Στεφανίδη, αλλά και αναφορές για την κατάσταση του σχολικού συγκροτήματος της διευθύντριας και του προέδρου του διδασκαλείου.
Η κ. Πταισματοδίκης ανέθεσε σε πραγματογνώμονες τη διενέργεια έρευνας για την κατάσταση του κτηρίου, τις παρεμβάσεις που έγιναν και που απαιτούντο και σε περίπτωση αστοχιών, τους λόγους, που αυτές εκδηλώθηκαν.
Εν πάση περιπτώσει οι κατηγορούμενοι φέρονται κατά το χρονικό διάστημα από 27.08.2008 έως 30.01.2012 με πρόθεση και δια παραλείψεως να τέλεσαν το ακόλουθο ποινικό αδίκημα:
Ενώ βάσει του Νόμου 3463/2006 άρ. 75 η συντήρηση σχολικών κτηρίων έχει περιέλθει στην αρμοδιότητα των Δήμων, άφησαν αβοήθητο πρόσωπο, που το έχουν στην προστασία τους, παραλείποντας να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας αν και είχαν προς τούτο νόμιμη υποχρέωση, ως εκ της ιδιότητάς τους:
• ο κ. Κολιάδης ως προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου από 18.01.2010 έως 26.04.2013, τουλάχιστον,
• ο κ. Κουσουρνάς ως δήμαρχος του Δήμου Ρόδου κατά το χρονικό διάστημα από 01.01.2012 έως 26.04.2013, τουλάχιστον.
Συγκεκριμένα αν και είχαν ενημερωθεί με το υπ’ αριθμ. Φ14/84/04.3.011 έγγραφο της Δ/νσης Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Δωδ/σου, το με ΑΠ 45/20.12.2011 έγγραφο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης το με ΑΠ 13/25.01.2010 έγγραφο του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθώς και με το με ΑΠ ΕΓ12-00/21243/27.8.2008 έγγραφο του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων ΑΕ, με το οποίο απεστάλησαν στο Δήμο Ρόδου οι εκθέσεις αυτοψίας των σχολικών κτηρίων του Δήμου Ρόδου, σχετικά με τα προβλήματα υγρασίας που παρουσίαζε το κτήριο της Ακαδημίας Ρόδου στην οροφή του, προκαλώντας τη διάβρωση αυτής και συνεπώς μπορούσαν να προβλέψουν ως ενδεχόμενο την πιθανότητα κατάρρευσης της οροφής, δεν έλαβαν κανένα προστατευτικό μέτρο για τη στεγανοποίηση της οροφής και την αποφυγή ατυχήματος από την πτώση τμημάτων της οροφής καίτοι ολόκληρο το κτήριο χρησιμοποιείτο ως σχολείο στεγάζοντας εκεί το 8° Δημοτικό Σχολείο, το Δημοτικό Ειδικό Πειραματικό Σχολείο, το 1° και 2° Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο, το 3/θ Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο, το 1ο Νηπιαγωγείο και το 2/θ Πειραματικό Νηπιαγωγείο, με αποτέλεσμα στις 30.01.2012 να καταρρεύσει ένα μέρος της οροφής στον τρίτο όροφο σε αίθουσα όπου παρακολουθούσαν μαθήματα παιδιά του ειδικού σχολείου θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη ζωή 30 μαθητών περίπου, τους οποίους είχαν αφήσει αβοήθητους οι κατηγορούμενοι, αφού έπεσαν μεγάλα κομμάτια σοβά από την οροφή.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής τους παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Κ. Σαρρής και Δ. Σαλαμαστράκης.

www.dimokratiki.gr

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΣΕ ... ΦΑΝΕΡΗ ΔΙΚΗ. ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΑΜΕ ΚΑΤΩ
Έψαξα μπας και ήμουν τυχερός- αλλά τότε - πριν τρία - τέσσερα χρονάκια,  δεν υπήρχε ΓΙΟΥΤΙΟΥΜΠΙ, μόνο από κανένα ανεβασμένο αρχείο θα εβρισκα αυτό που ήθελα, αν ήμουν τυχερος:
Μιλάω για  την - ΓΙΑ ΜΕΝΑ - πιο αξέχαστη μουσική εμπειρία που έχω ζήσει στην ρεματιά, πριν .... κάνα δυο χρόνια που είμασταν 25 χρονώνε.

Δύο φεστιβάλ γινόταν τότε στο θέατρο: Το θεατρικό από το Αετοπούλειο και το Μουσικό από το Κέντρο Νεοτήτας.

Είμαστε λοιπόν κάθε βράδι εκεί αλλά τόσο έντονα δεν θυμάμαι να μου έχει αποτυπωθεί άλλη στιγμή συναυλίας που ακόμα μπορώ να την ανακαλώ με τόση ευκολία στη RAM.

Η συναυλία ήταν του Πορτοκάλογλου, στην εξέδρα, στις τάβλες, καθόταν μαζί μας ο Λέκκας και παρακολουθούσε τον συντοπίτη μας Νικόλα να παίζει τις επιτυχίες των ΦΑΤΜΕ.

Προς το τέλος ο Πορτοκάλογλου λέει "Θέλω να παρουσιάσω ένα τραγούδι που ετοιμάζουμε αυτές τις μέρες, θα είναι στον δίσκο που τώρα γράφουμε, δεν το ξέρετε όπως τα άλλα, μας λέει αφού τώρα θα το παίξουμε πρώτη φορά σε κοινό.

"Αλλά θέλει δύο και ο άλλος δεν είναι εδώ. Πώς θα το πω τώρα μόνος μου;
Είδα όμως στην εξέδρα τον Λέκκα που το έχει ακούσει και το ξέρει.
Κατέβα ρε Βασίλη να με βοηθήσεις να το παίξουμε.
Ο Λέκκας αρχικά αρνείται, του λέει "είσαι στα καλά σους"
 Ρε κατέβα, επιμένει ο Νίκος, στο σπίτι μας είμαστε.."

Και παίχτηκε το κομμάτι πρώτη φορά, με τον υπέροχο Λέκκα στην θέση του  .....

Πριν τελειώσει το κομμάτι είχαμε πάθει πλάκα και ξέραμε ότι θα γράψει ιστορία.

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΝ ΠΟΙΟΣ  ΘΑ ΗΤΑΝ Η .... ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΩΝΗ ΣΤΟΝ ΔΙΣΚΟ
 "ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΣΗΚΩ ΧΟΡΕΨΕ" ΠΟΥ ΗΧΟΓΡΑΦΗΘΗΚΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ - ΤΟ 1991.

Έτσι για να θυμηθούμε ότι  στην ρεματιά ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ πριν πάμε κάτω για τον καθαρισμό, και όλοι έχουμε κάτι πολύ σημαντικό να θυμηθούμε.

OI ENCARDIA στην ΡΕΜΑΤΙΑ - ΜΑΓΙΚΟΙ!


Ο Robert Allen Zimmerman έχει γενέθλια. Γίνεται 74 χρονών σήμερα