Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

40.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ!!!40 χιλιάδες ευρώπουλα για τα αδέσποτα (και την φουκαριάρα τη μάνα τους) ενέκρινε η πλειοψηφία του δήμου στη σημερινή οικονομική επιτροπή.

15 χιλιάδες για τροφές και 25 χιλιάδες για κτηνιάτρους.

Λευκό ψήφισε ολόκληρη η αντιπολίτευση (Κουράσης, Νταβίας, Ανδριανάκης) ζητώντας να περιοριστεί το ποσό που είναι προκλητικό αλλά η διοίκηση επέμεινε με το επιχείρημα ότι "δέκα χρόνια δεν έχουν δοθεί χρήματα για τα αδέσποτα".

ΟΠΟΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΘΑ ΦΑΝΕ  Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΓΑΝ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ. 

ΜΑΖΕΜΕΝΑ!

ΓΑΒ!

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ BLANKΔεν μασάμε ρεεε. Βαράτε! Αντέχουμε!

Ζητάμε όμως δημόσια  συγνώμη από τους πελάτες μας για την ταραχή που τους προκάλεσε ο δήμος, απλά γιατί ... είναι πελάτες της BLANK που έχει την ΠΛΑΤΕΙΑ.

Σε 16 (ΔΕΚΑΕΞΙ) - μας είπε ο ίδιος  ο αρμόδιος υπάλληλος - διαφημιζόμενους έστειλε έγγραφο, αυτός  ο ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ και ΑΣΧΕΤΟΣ με το αντικείμενο δημόσιος υπάλληλος.

16 από όλες τις επιχειρήσεις  που διαφημίζονται στα πάνω από 400 διαφημιστικά μέσα που υπάρχουν στο Χαλάνδρι και έχουν παραχωρηθεί στην ΦΛΥΑ για εκμετάλλευση.

Ανάμεσά τους οι 20 δικές μας διαφημιστικές ζαρντινιέρες. (ΤΟ 5% των μέσων έχουμε).

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΥΣ - ΠΕΛΑΤΕΣ  ΤΗΣ BLANK ΠΗΓΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ  ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΗΔΗ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΜΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.

Σε 10 πελάτες μας. 

ΤΟ 62,5% των πελατών που ενοχλήθηκαν από τον δήμο επιλέχτηκε από το 5% των διαφημιστικών μέσων.

 Έγγραφο που τους ζητάει - τάχα - να "αποκαλύψουν", οι διαφημιζόμενοι στον δήμο που τάχα δεν ξέρει, με ποια διαφημιστική εταιρία συνεργάζονται.

 ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΕΣ!!!!.

Σύμβαση που η χρονική της διάρκεια έληξε πριν μερικές μέρες ενώ ήδη με έγγραφό μας έχουμε ζητήσει- από τον Απρίλιο - την παράτασή της, τεκμηριώνοντας νομικά τους λόγους για τους οποίους αυτό το αίτημά μας πρέπει να γίνει αποδεκτό για λόγους ισονομίας και ισοπολιτείας.

Η πρακτική του κ. Μπακόλα είναι επιλεκτική και μυρίζει ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ, αν δεν μυρίζει σκοπιμότητα και (ακούσια) εξυπηρέτηση συμφερόντων ανταγωνιστικών μας διαφημιστικών επιχειρήσεων.
Και το λέμε δημόσια και μετά λόγου γνώσεως.

Θέσαμε το θέμα στον δήμαρχο Χαλανδρίου ο οποίος μας είπε ότι η εντολή του ήταν να σταλούν έγγραφα στους διαφημιζόμενους στα μέσα ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.

Εντολή που πολύ σωστά έδωσε η διοίκηση του δήμου, αν και το έκανε ΠΟΛΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ, αφού σε δεκάδες διαφημιστικά μέσα στην πόλη που υπάρχουν διαφημιζόμενοι - ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΛΥΑ ΔΕΝ ΕΛΗΞΑΝ ΤΟΝ ΜΑΙΟ (που έληξε η δική μας) αλλά πρν αρκετό καιρό χωρίς ουδείς να ασχοληθεί με το γιατί έχουν επάνω διαφημίσεις και βέβαια ουδείς διανοήθηκε να ενοχλήσει τους πελάτες τους - ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.

Αυτά μόνο στην BLANK γίνονται.

Ο ΜΠΑΚΟΛΑΣ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ή ΙΣΩΣ ΝΑ  ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ - ξέρετε όλοι ποιανού πια ο στόχος είμαστε αποκλειστικά εμείς  - ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΥΤΟ το έγγραφο που σήμερα δημοσιεύουμε, ενώ ακόμα και στην φωτογραφία ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ φαίνεται πεντακάθαρα ότι τα διαφημιστικά μας μέσα έχουν ΟΛΑ ταμπελάκι με τα στοιχεία της εταιρίας που τα διαχειρίζεται, άρα είχε κάθε δυνατότητα να απευθυνθεί στην BLANK και να μην προβεί στην ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΠΑΡΑΝΟΜΗ ενέργεια να μας κατασυκοφαντήσει στους πελάτες μας.

Ο ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΛΑΤΗΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ!

Αλλά όποιος ακουμπάει ΑΔΙΚΑ το ψωμί μας - το ψωμί των οικογενειών μας - να ξέρει ότι γίνεται ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ.

ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ και βέβαια να τον απομακρύνει - ως εντελώς ακατάλληλο - αν όχι χυδαία μεροληπτικό από μια τέτοια ευαίσθητη θέση από την οποία έχει την δυνατότητα να παρεμβαίνει στην αγορά και παραβιάζει τους όρους του υγιούς ανταγωνισμού  εκών, ακών.


Η ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ! 

Επικαιροποίηση των στοιχείων της ρύπανσης που προκλήθηκε από την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

Η Περιφέρεια Αττικής, συνεχίζει να αντιμετωπίζει υπεύθυνα τις συνέπειες της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο, όπως πράττει από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά, το Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015, συνδράμοντας στο έργο της την Πυροσβεστική υπηρεσία.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η έγκαιρη και έγκριτη ενημέρωση σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση μέσα από τις μετρήσεις στις οποίες προχωρά, ύστερα από πρωτοβουλία της Περιφέρειας, το Αστεροσκοπείο σχετικά με την ύπαρξη αιωρούμενων σωματιδίων και άλλων δεικτών της ρύπανσης, η οποία έχει προκληθεί από την καύση των υλικών στην περιοχή της ιδιωτικής επιχείρησης στον Ασπρόπυργο.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία, η πυρκαγιά, έχει τεθεί υπό έλεγχο από χθες, δεν υφίστανται φλόγες και μεγάλες καιόμενες επιφάνειες, καθημερινά μειώνεται η εμφάνιση καπνού ενώ γίνονται επεμβάσεις με νερό σε μικροεστίες.

Επισυνάπτεται το επικαιροποιημένο σημείωμα με τα στοιχεία των μετρήσεων.


Επικαιροποίηση των στοιχείων των μετρήσεων

Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής με την συνδρομή του Εθνικού
Αστεροσκοπείου Αθηνών, για μετρήσεις καυσαερίων ρύπων προερχόμενων από
καιόμενη εγκατάσταση «ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕΩΣ – ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ
Α.Ε.» (Δραστηριότητα Ανακύκλωσης μη Μεταλλικών Αποβλήτων) στον Ασπρόπυργο Θέση Πεύκο Μαυράκη ή Πάτημα στον Ασπρόπυργο


Ενημέρωση για τα αποτελέσματα της από 10-6-2015 αποτύπωσης των τιμών συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων προερχόμενων από καιόμενη εγκατάσταση «ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕΩΣ – ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ Α.Ε.» (Δραστηριότητα Ανακύκλωσης μη Μεταλλικών Αποβλήτων) στον Ασπρόπυργο Θέση Πεύκο Μαυράκη ή Πάτημα στον Ασπρόπυργο.Σε συνέχεια του από 9-6-2015 ενημερωτικού σημειώματος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Τμήμα Ελέγχου, Μετρήσεων και Υδροοικονομίας Περιβάλλοντος Π.Ε Κεντρικού, Νοτίου, Βορείου και Δυτικού Τομέα Αθηνών στις 10-6-2015 και από τις 14.00 έως 16.00 μμ, επιστημονικό προσωπικό της Δ/νσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής με τη συνδρομή ερευνητικού προσωπικού και φορητού εξοπλισμού του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, προχώρησαν σε αποτύπωση των τιμών συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων προερχόμενων από την καιόμενη εγκατάσταση, σε ενδεικτικές θέσεις. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων αυτών παρουσιάζονται στην Εικόνα 1, που αποτελεί την επικαιροποίηση της αντίστοιχης εικόνας από την προηγούμενη ημέρα.


Συγκεκριμένα, στις 10-6-2015 πραγματοποιήθηκαν ενδεικτικές μετρήσεις της συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 2,5 μm στην περιοχή περιμετρικά της εγκατάστασης και από περίπου 15μ έως και 2000μ.


Οι συγκεντρώσεις σε σημεία όπου δεν κατευθυνόταν τα καπναέρια από τον άνεμο ήταν πλησίον ή κάτω από τις προαναφερθείσες τιμές ορίου. Μόνο σε ορισμένα σημεία που βρίσκονταν προς την κατεύθυνση του ανέμου διαπιστώθηκε εκ νέου ότι οι μέγιστες τιμές συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων που καταγράφηκαν ήταν μεγαλύτερες από τις τιμές που ορίζει ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας (μέση τιμή 25 μg/m3/24h) και η ευρωπαϊκή νομοθεσία (μέση τιμή 25 μg/m3/έτος), όπως φαίνεται στην Εικόνα 1. Θα πρέπει όμως να τονιστεί ότι οι μετρούμενες συγκεντρώσεις στις αντίστοιχες αποστάσεις κατά τη διεύθυνση του ανέμου, ήταν μικρότερες (σχεδόν οι μισές) σε σύγκριση με τις αντίστοιχες της προηγούμενης ημέρας (9-6-2015), καταδεικνύοντας τη μείωση της έντασης των εκπομπών από την πυρκαγιά, όσο αυτή τίθεται σταδιακά υπό έλεγχο. Στο παραπάνω συμπέρασμα συνηγορεί και το γεγονός ότι και ο αριθμός των θέσεων που καταγράφηκαν υψηλότερες τιμές ήταν μικρότερος συγκριτικά με τον αντίστοιχο αριθμό θέσεων στις από 9-6-2015 μετρήσεις.


Αν και η σύγκριση στιγμιαίων τιμών με μέσες ημερήσιες ή ετήσιες τιμές δεν είναι απολύτως δόκιμες επιστημονικώς, εντούτοις αναδεικνύουν την εικόνα των υψηλών επιπέδων συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων προερχόμενα από τα καπναέρια της πυρκαγιάς.


Όπως προαναφέρθηκε, κατά το χρόνο των μετρήσεων υπήρχε μεταβλητότητα της διεύθυνσης του ανέμου σε τοπικό επίπεδο, προς επιβεβαίωση της πρόγνωσης που δόθηκε από τη σχετική ανάλυση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με αποτέλεσμα να υπάρχει συνεχής μετατόπιση του άξονα του νέφους όπως αυτή διαπιστώνονταν μακροσκοπικά από την κίνηση του κυρίου σώματος των καπναερίων. Αυτό σε συνδυασμό και με άλλες παραμέτρους (μετεωρολογικούς, τυρβώδεις ροές, διαβροχή των καιομένων αποβλήτων, θερμοκρασία καπναερίων, κλπ), είχε σαν αποτέλεσμα σχετικά μεγάλο εύρος μετρούμενων τιμών σε κάθε σημείο. Στην Εικόνα 1 έχουν καταγραφεί τα ανώτερα επίπεδα που καταγράφηκαν στην αντίστοιχη θέση.

Παράλληλα, τη σχετική βελτίωση της κατάστασης υποστηρίζουν και οι μετρήσεις από το σταθερό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην περιοχή ενδιαφέροντος (περί το 1 χιλιόμετρο βορειοανατολικά της καιόμενης πηγής), ο οποίος εγκαταστάθηκε για αυτόν τον σκοπό λαμβάνοντας συνεχείς μετρήσεις για συγκεκριμένους δείκτες. Συγκεκριμένα στο διάγραμμα που ακολουθεί παρουσιάζεται η συγκέντρωση του Μαύρου Άνθρακα, ρύπου ενδεικτικού της καύσης, όπου η κόκκινη γραμμή αντιστοιχεί σε εμπειρικό όριο για το διαχωρισμό των σχετικά υψηλών συγκεντρώσεων. Παρατηρείται ότι, όταν ο σταθμός μετρήσεων δεν βρίσκεται υπό την άμεση επίδραση των καπναερίων, οι συγκεντρώσεις παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, ενώ όταν η στροφή της διεύθυνσης του ανέμου οδηγεί το νέφος προς τα μετρητικά συστήματα, παρουσιάζεται αύξηση των συγκεντρώσεων, σε σχετικά σημαντικά επίπεδα, για μικρά ωστόσο χρονικά διαστήματα. Στα μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα οι τιμές του μαύρου άνθρακα είναι σε χαμηλό επίπεδο σε σχέση με το προαναφερθέν όριο.  ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ


Παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Μανιάτη «Η ποίηση στην Οκτωβριανή Επανάσταση»

 
 
Την Τετάρτη 24 Ιούνη 2015, στις 20:00, στη Στοά του Βιβλίου, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Μανιάτη, «Η ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Γεωργία Μαχαίρα, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών και Φίλων της Ε.Π.Ο.Ν. (Π.Ε.Α.Φ.Ε.)
Παύλος Χαραμής, Πρόεδρος του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης της Ο.Λ.Μ.Ε.