Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

«ΕΛΛΑΔΑ: ΠΑΡΑΚΜΗ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ»


Του Γεωργίου Παπασίμου
Δικηγόρου
Μέλους της «Πρωτοβουλίας 14ης Μάη»
Site: http://www.gpapasimos.gr/

Ολοένα και περισσότερο, τα «μαύρα σύννεφα» απλώνονται πάνω από την Ελλάδα. Οι τελευταίες Τουρκικές εξτρεμιστικές ενέργειες στην περιοχή του Αιγαίου, τόσο στα Ίμια, όσο και στην Κυπριακή Α.Ο.Ζ., με την στρατιωτική παρεμπόδιση του Ιταλικού πλωτού γεωτρύπανου, αυξάνει την ένταση στον άξονα Θράκης – Αιγαίου – Κύπρου, που αποτελεί στρατηγικό στόχο των Τουρκικών επιδιώξεων σε βάρος των δικαιωμάτων της Χώρας.

Η αναβάθμιση των Τουρκικών αξιώσεων, από τις «γκρίζες ζώνες» σε Τουρκικά εδάφη (Ίμια), συνιστά ένα σοβαρό άλμα σε βάρος της Ελλάδας και αποτυπώνει πλέον τους σοβαρούς υπαρκτούς κινδύνους. Πέραν, όμως, των τούρκικων επιδιώξεων, η Χώρα μας αντιμετωπίζει προβλήματα, τόσο από την πλευρά της Αλβανίας (άρνηση της οριοθέτησης της Α.Ο.Ζ., επιμονή στο ανύπαρκτο ζήτημα των Τσάμηδων και συστηματική υπονόμευση των δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας), όσο και στο επίμαχο ζήτημα της πίεσης για παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στην F.Y.R.O.M.

Γίνεται αντιληπτό, ότι βρισκόμαστε σε όξυνση όλων των εθνικών θεμάτων, σε μια περίοδο έντονης γεωπολιτικής ρευστότητας, που συνδέεται με την υποχώρηση της Αμερικανικής παντοκρατορίας και την ανάδειξη διαφόρων πόλων πλανητικής εξουσίας. Είναι η εποχή του «Φθινοπώρου της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας», κατά την οποία θα ενταθούν οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί στον πλανήτη. Σε αυτή την περίοδο, η Χώρα μας βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία καθημαγμένη σε οικονομικό, κοινωνικό και θεσμικό επίπεδο, από την μνημονιακή κηδεμονία. Πρόκειται για βαθειά και επικίνδυνη παρακμή, αφού πάσχουν όλοι οι πυλώνες, που συγκροτούν την ισχύ και την ύπαρξη αυτού του Κράτους.

Η οικονομική ιθύνουσα τάξη, που χαρακτηρίζονταν πάντα από έντονο «παρασιτισμό και εξάρτηση, έχει πλέον απωλέσει κάθε αυτονομία και έχει παραδώσει τα πάντα στους ξένους δανειστές, θεωρώντας αφελώς, ότι θα μπορούσε να συγκρατήσει τα δικά της οικονομικά προνόμια. Σήμερα, όμως, εισπράττει τα επίχειρα αυτής της έλλειψης εθνικής συνείδησης, αφού, πλέον, το ξένο κεφάλαιο και οι δανειστές αφαιρούν και τις δικές τους περιουσίες.

Το πολιτικό προσωπικό εξουσίας «ζυγίσθηκε και βρέθηκε ελλιπές», τόσο για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας και των ευκαιριών κατά την περίοδο της Μεταπολίτευσης, μέσα από την θωράκιση και την παραγωγική ανασυγκρότησή της, όσο και για την διατήρηση των στοιχειωδών δομών της εθνικής κυριαρχίας. Αντίθετα, έχει μετατραπεί σε θλιβερή «θεραπαινίδα» των ξένων δανειστών και το μόνο μέλημά της είναι η αναπαραγωγή της και η διατήρηση των «τοξικών» για την χώρα προνομίων της.

Τέλος, η κοινωνία λόγω του μνημονιακού «σοκ», που υπέστη, σε συνδυασμό με την εκκωφαντική διάψευση της Ελπίδας από την κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., βρίσκεται σε κατάσταση «ημιληθάργου», αδυνατώντας να υπερκεράσει το ελλειμματικό και τοξικό σημερινό πολιτικό σύστημα και να επιβάλει ένα νέο πολιτικό υποκείμενο ανατροπής της παρακμής και «βύθισης» της Χώρας. Η αυθόρμητη αντίδραση στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό είναι μια ενθαρρυντική εξέλιξη, που δεν αναιρεί, όμως, την γενικότερη εικόνα.

Μοναδική ελπίδα αποτελεί η συνειδητοποίηση από όλους μας, ότι η συνεχιζόμενη «κάθοδος» του Ελληνισμού, δεν έχει «πάτο», εάν εμείς δεν αντιδράσουμε δυναμικά απέναντι σε αυτή την πορεία παρακμής. Αυτό μπορεί να αποτελέσει και το πρώτο σημαντικό εφαλτήριο, ως «ανάχωμα» και απαραίτητη προϋπόθεση της δημιουργίας ενός νέου πολιτικού Υποκειμένου Ανατροπής.

Εξοικονομώ Κατ'οίκον με EURODOMICA


ΤΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ
Αναλαμβάνουμε την κατάθεση της Αίτησης σας

70% επιδότηση έως 25.000€ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  1. Αντικατάσταση Κουφωμάτων
  2. Τοποθέτηση συστημάτων σκίασης (τέντες,εξώφυλλα,ρολά)
  3. Τοποθέτηση - Αναβάθμιση Θερμομόνωσης/Θερμοπρόσοψης
  4. Αναβάθμιση Συστήματος Θέρμανσης/Ψύξης (λέβητας-κλιματιστικό)
  5. Χρήση Α.Π.Ε Τοποθέτηση Αντλίας θερμότητας - Ηλιακού Θερμοσίφωνα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ


Σε μια ελεύθερη κατάδυση στον εσώτερο εαυτό μας, μας προσκαλεί η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου, με την παρουσίαση – συζήτηση του θέματος «Φόβος και θάρρος στον σύγχρονο κόσμο» από τον καθηγητή και συγγραφέα Βασίλη Καραποστόλη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου (Φιλικής Εταιρείας 12 & Τομπάζη 18), στις 7 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο.

Ο Βασίλης Καραποστόλης, συγγραφέας του βιβλίου Το θάρρος που κοιμάται – Επιστολές σ’ έναν νεαρό φίλο, θα αναπτύξει τις βασικές ιδέες που διατρέχουν το έργο του, εστιάζοντας στο τελευταίο του βιβλίο, για να «αποκαλύψει» τις βαθύτερες δυνάμεις που μπορούν να αφυπνίσουν «το θάρρος που κοιμάται» μέσα στον καθένα και στην καθεμιά μας αποδιώχνοντας τον φόβο και κατακτώντας τη γαλήνη.

Ο Βασίλης Καραποστόλης είναι καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει μελέτες, δοκίμια και λογοτεχνικά έργα. Ανάμεσα στα βιβλία του Η εποχή της όρεξης, Διχασμός και εξιλέωση – Περί πολιτικής ηθικής των Ελλήνων.

ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ! ΓΙΑΤΡΕΕΕΕ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΜΟΥ!
"23 δις euro πλήρωσε ο ελληνικός lαός μόνο από ένα σκάνδαλο. 

Δε με νοιάζουν οι μίζες, και ποιοι  - και αν -  τις πήραν. 

Είναι άλλων δουλειά. 

Αυτά τα 23 δις με νοιάζουν. 

Ένα μνημόνιο μόνα τους. 

Όταν 1.1 δις στοιχίζει η αναβάθμιση των F-16. 

Όταν 27 δις είναι όλες οι συντάξεις ενός έτος. 

Όταν 30 εκ κοστίζει η κατασκευή ενός Νοσοκομείου όπως το "ΑΤΤΙΚΟΝ".

 Όταν 3 εκ κοστίζει η κατασκευή ενός σύγχρονου σχολείου. 

Όταν δυο φρεγάτες τύπου FREMM κοστίζουν 2 δις.

 Και οι εκπρόσωποι αυτοί του συστήματος εξακολουθούν να κουνάνε το δάκτυλο στον Λαό που κοιτά αποσβολωμένος όλους που αυτούς που στείλανε τα παιδιά του μετανάστες."

Σκεφτόμουν ότι πρέπει κάτι να γράψει η ΠΛΑΤΕΙΑ γα τα χθεσινά όταν ΤΟ διάβασα.Το ΕΓΡΑΨΕ ΠΑΛΙΟΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΤΟ FACEBOOK.Του το έκλεψα γιατί κάνει αυτό που γουστάρω πιο πολύ να κάνει η ΠΛΑΤΕΙΑ:

ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΦΡΑΓΚΑ! 
Να είναι απλά τα πράγματα, να μιλάμε για ΟΛΑ τα θέματα στην γλώσσα που καταλαβαίνουν ΟΛΟΙ. Και με παραδείγματα που καταλαβαίνουν ΟΛΟΙ.

Θα προσθέσω λοιπόν μόνο μια δική μου πινελιά - ερώτηση στο ποστ του Άγη Τ. γιατί είναι γνωστό ότι είμαι πιο κακός άνθρωπος εγώ:

Δηλαδή μπαμπουίνο μου υπάρχει σοβαρός άνθρωπος (μη κομματόσκυλο δεξιός που να περιμένει διορισμό από τον βολευτή του με την επόμενη κυβέρνηση Κυριάκου, καλή ώρα να τους έρθει)  ότι οι ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ εκπρόσωποι ΑΥΤΟΥ του συστήματος
 (ΠΘ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΑΡΧΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ) 

 ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΣΕΝΤ ΜΙΖΑ  (άρα αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ σκάνδαλο ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ, έγινε απλώς για να έχουν αυτοί  την καρεκλίτσα τους, να είνια καλά παιδιά στους ισχυρούς  ανεχόμενοι, αποσιωπώντας, κάνοντας τον βλάκα ή τον ανήξερο, κάνοντας  PR για ψηφαλάκια με τις πολυεθνικές, τους γιατρούς ή τις πρέσβείες)  

 έχουν ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ νομιμοποίηση να ομιλούν;

Πολύ περισσότερο να ζητούν να ξαναεκλεγούν σε δημόσια θέση ακόμα και αναπληρωματικοί δημοτικοί σύμβουλοι Άνω Τραχανοπλαγιάς;

Για να κάνουν τι; 
Δεν εζυγίστησαν;; Δεν μετρήθηκαν;
Ή θα μας πουν ότι τώρα που έκαναν τόση ζημιά στην χώρα ΕΜΑΘΑΝ και θα τα κάνουν αλλιώς;

ΟΠΑ! Ακριβό μας βγήκε το φροντηστήριό σας, αφέντες μου,

Τους άκουγα εχτές και ΟΛΟΙ είχαν κάνει άριστα την δουλειά τους, είχαν μειώσει την φαρμακευτική δαπάνη και είχαν σώσει το σύτημα.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΩΡΕ ΑΥΤΟ;
ΕΤΣΙ ΝΑ ΧΑΡΕΙΤΕ!
ΕΓΩ ΜΙΖΑΔΟΡΟΥΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΣΗ ή ΑΠΟΔΕΙΞΗ.

ΑΛΛΑ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΛΑ;;;
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ "ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ";;;

Δηλαδή ποιος φταίει για το ΥΠΑΡΚΤΟ σκάνδαλο; 
Ο Χατζηπετρής;

Γι΄αυτό γουστάετε την ΣΩΣΤΗ μεν αλλά ΚΑΙ ΒΟΛΙΚΗ για εσάς ανάλυση του ΚΚΕ ότι "φταίει ο καπιταλισμός."
Φταίει βεβαίως ο καπιταλισμός, ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ που είστε τα καλύτερα τσιράκια των καπιταλιστών. Δεν ξεπλένεστε από τις αναλύσεις του Περισσού.
ΞΗΓΗΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.

Και μην λέτε "να καλά τα λέει το ΚΚΕ, εσείς που λέτε ότι φταίμε και εμείς δεν είστε αριστεροί" γιατί είστε για γέλια.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΤΣΙΠΑ να δηλώσει ΕΝΑΣ ΜΩΡΕ ότι ΑΠΟΧΩΡΕΙ από την πολιτική ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ;

ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ που τώρα λένε "δεν πρέπει να ασχολείται η κυβέρνηση με τέτοια κακά πράγματα γιατί η κατάσταση είναι κρίσιμη και  πρέπει ΟΛΟΙΜΑΖΙ (μία λέξη) να σώσουμε τη χώρα δεν μας λένε και ΟΛΟΙΜΑΖΙ από ΠΟΙΟΝ διάολο πρέπει να την σώσουμε αυτή τη γαμημένη την χώρα;

Για να ξέρουμε και εμείς!

Α.Ν.

ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ: ΕΠΑΝΑΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΗ Παιδοκαρδιοχειρουργική Κλινική του ΙΑΣΩ Παίδων, μαζί με το Αθηναϊκό Καρδιοχειρουργικό και Παιδοκαρδιοχειρουργικό Ινστιτούτο, υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου Παιδοκαρδιοχειρουργού, Δρ. Γιώργου Σαρρή, με πολλαπλές επιστημονικές διακρίσεις και τίτλους (Harvard MD, PhD, FACC, FACS, FAHA, FCTS, FETCS), αποτελεί τη μοναδική Κλινική στην Ελλάδα πιστοποιημένη σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Παιδοκαρδιοχειρουργική Εταιρεία (European Congenital Heart Surgeons Association [ECHSA] Congenital Database), και συγκαταλέγεται μεταξύ ελαχίστων πιστοποιημένων Παιδοκαρδιοχειρουργικών Κλινικών σε όλη την Ευρώπη. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναπιστοποίησης, η Ευρωπαϊκή Παιδοκαρδιοχειρουργική Εταιρεία απένειμε στο Δρ. Γ. Σαρρή το Δίπλωμα Πιστοποίησης των χειρουργικών του αποτελεσμάτων από την Ευρωπαϊκή Βάση Παιδοκαρδιοχειρουργικών Δεδομένων.

Προτεραιότητα του Ομίλου ΙΑΣΩ αποτελεί η υψηλή ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας. Ο Δρ. Σαρρής, Διευθυντής της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΙΑΣΩ Παίδων και Διευθυντής του Αθηναϊκού Παιδοκαρδιοχειρουργικού Ινστιτούτου, σε συνεργασία με το Διευθυντή της Παιδοκαρδιοχειρουργικής ΜΕΘ, Παιδοκαρδιοαναισθησιολόγο κ. Χρύσανθο Αλεξόπουλο, και το Διευθυντή του Παιδοκαρδιολογικού Τμήματος κ. Γεώργιο Τσαούση, έμπειρους ιατρούς συνεργάτες και άρτια εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, εφαρμόζει από ετών αυστηρό πρόγραμμα διασφάλισης ποιότητας των παιδοκαρδιοχειρουργικών επεμβάσεων, στοχεύοντας στην ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη δυνατή θεραπεία των παιδιών με καρδιολογικά προβλήματα. Επιπρόσθετα, ο Δρ. Σαρρής υποβάλλει εθελοντικά τα χειρουργικά του αποτελέσματα σε έλεγχο και αξιολόγηση από τους αρμοδίους ανεξαρτήτους κριτές της Ευρωπαϊκής Παιδοκαρδιοχειρουργικής Εταιρείας, για τη βεβαίωση της ποιότητας των επεμβάσεων και την ακρίβεια των στατιστικών αποτελεσμάτων. Αυτή η πρακτική αποτελεί καθιερωμένη διαδικασία απολύτως εθελοντικού χαρακτήρα του Δρ. Σαρρή, γεγονός που πιστοποιεί και επισφραγίζει την αναγνώριση του από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα για το υψηλό επίπεδο των παιδοκαρδιοχειρουργικών επεμβάσεων που πραγματοποιεί.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΕΔΑ κ. Γ. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΘα καταργήσει η Τουρκία το Διεθνές Δίκαιο; Γιατί δε προσφεύγουν Κύπρος και Ελλάδα στο Σ.Α. του ΟΗΕ;


Η Τουρκία εισβάλλοντας στην κυπριακή ΑΟΖ και καταλύοντας τη νόμιμη δικαιοδοσία της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ) επιχειρεί την κατάλυση αυτής. Η Τουρκία γνωρίζει πως τα δυνητικά λάφυρα από την πειρατεία στην Κύπρο δε νομιμοποιούνται και δε πρόκειται ποτέ να τα εμπορευθεί, η δε εκμετάλλευση αυτών των ενεργειακών λαφύρων για ιδία της χρήση θα έχει τεράστιο έως ασύμφορο οικονομικό κόστος καθόσον θα υπάρχει η ΚΔ. Οπότε αυτό που επιχειρεί είναι η κατάλυση της ΚΔ που επειδή δε μπορεί να την επιτύχει ένοπλα-στρατιωτικά επιχειρεί με τον ψυχολογικό-προπαγανδιστικό πόλεμο, επικουρούμενη και από άλλους διεθνείς συμμορίτες όπως είναι όλοι όσοι αποβλέπουν στην κατάργηση των συνόρων και των νόμων, οι «φιλελεύθεροι των αγορών» με τις «ανθρωπιστικές» «διεθνιστικές» ΜΚΟ τους. Σύμμαχος της Τουρκίας είναι οι ημεδαποί Εφιάλτες, στην Κύπρο και στην Ελλάδα, που διασπείρουν «ορθολογικά» τον φόβο, καλλιεργούν ασταμάτητα τον ενδοτισμό, ήδη από το 1974 αλλά και πιο πριν, από το 1967, όταν απέσυραν την ελληνική μεραρχία από την Κύπρο.

Όμως όλοι αυτοί και όλος ο κόσμος ξέρουν και ξέρουμε πως η βιαία απόσπαση περιουσίας-ιδιοκτησίας από κυρίαρχο κράτος είναι παράνομη και λαθραία είναι απορριπτέα και καταδικαστέα. Καθότι εφόσον μια φορά τελεσφορήσει τότε αποσαθρώνει όλο το πλέγμα της παγκόσμιας τάξης, αυτής που με τόσους ποταμούς αίματος και τόσους κόπους και μόχθους, ύστερα από τόσους πολέμους, έχει εγκατασταθεί για να επιβληθεί ο πολιτισμός στην ανθρωπότητα, από την κτηνωδία να περιέλθουμε στην ανθρωπιά.

Μπορεί οι μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα) να μη θέλουν την ενεργειακή αυτάρκεια της ανήμπορης Ευρωπαϊκής Ένωσης, δε θέλουν όμως και την ανάδειξη σε ανταγωνιστή τους την Τουρκία.

Αν η Τουρκία νομιμοποιηθεί στην αρπαγή της κυπριακής ή και της ελλαδικής (ακήρυχτης) ΑΟΖ τότε η Κίνα που ήδη καταπατά αποφάσεις σε βάρος της των διεθνών δικαστηρίων υπέρ των Φιλιππινών αλλά και η Ρωσία που εποφθαλμιά και αγωνιά για δικές θαλάσσιες εκτάσεις στην Αρκτική, τι θα κάνουν; Συμφέρει εξάλλου ακόμη και την Κίνα ή την Ρωσία η εμπλοκή τους σε μια διεθνή ζούγκλα όταν με τόσες προσπάθειες πρόσφατα εισήχθησαν σε διεθνείς οικονομικούς και εμπορικούς οργανισμούς και ευημερεύουν; Συμφέρει τις ΗΠΑ να χάσουν τόσες πετρελαϊκές business ή να βρεθούν δέσμιες από τους Τούρκους;

Επειδή ισχύουν αυτά, η Τουρκία διστάζει να ληστέψει, κι άλλα. Εάν όμως διακρίνει την ευκαιρία αρπαγής με ατιμωρησία ή μικρό κόστος θα το επιχειρήσει. Πότε μπορεί να συμβεί αυτό; Όταν της ανοίξουν κάποια Κερκόπορτα, Έλληνες. Όπως ήδη από το 1453 αλλά και το 1974 έχει συμβεί. Και στην σύγχρονη ιστορική πολιτική πραγματικότητα η Τουρκία δε μπορεί να κάνει τίποτε παρά μόνον εάν οι Έλληνες της εκχωρήσουν. Ακριβώς όπως και με το όνομα της Μακεδονίας. Εφόσον εμείς οι ίδιοι απεμπολήσουμε τα δικαιώματά μας τότε η έννομη τάξη «δε διασαλεύεται» και όλοι θα μας σκυλεύσουν και μακελέψουν. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με την προσωπική ιδιοκτησία και την προσωπικότητα: αν δεν αντιδράσεις στον ληστή ή στον βιαστή κανείς σε συνδράμει, το αντίθετο.

Υπάρχει βέβαια μια μεγάλη διαφορά: Ενάμιση εκατομμύριο Έλληνες πατριώτες, ήδη από την αρχή του 2018 είναι ενεργοί και σε ετοιμότητα. Και προεξοφλούν νέο Γουδή.

Ας σκυλοτρώγονται λοιπόν στο κυνοβούλιο και στις τηλεοράσεις οι προδότες που μας έφτασαν στον γκρεμό.

Η Ελλάδα τους αγνοεί, τους περιφρονεί. Η Ελλάδα δε παραδίδεται ούτε αυτοκτονεί.

ΕΘΝΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ-ΟΧΙ ΝΕΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

Νίκος Καραβαζάκης
https://vimasaronikou.wordpress.com