Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Ψήφισμα Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης Μελών Γ.Σ. Προμηθέας Χαλανδρίου
Αρ. Πρωτ.: 1003
Χαλάνδρι, 16/06/2014

Προς: κο Δήμαρχο Χαλανδρίου, κο Γεώργιο Κουράση

Κοινοποίηση:

1. Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
2. Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης
3. Ε.Σ.Κ.Α.

Θέμα: «Ψήφισμα Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης Μελών Γ.Σ. Προμηθέας Χαλανδρίου»

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Κατόπιν συνεδρίασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου μας, που έλαβε χώρα την 16η Ιουνίου 2014 στο ανοικτό γήπεδο basket του αθλητικού συγκροτήματος «Μ. Παπαδάκης», αποφασίσθηκαν ομόφωνα τα κάτωθι:

Ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόφασής σας 13326/30-5-2014, με την οποία απαγορεύετε την οποιαδήποτε δραστηριότητα στα Δημοτικά Γυμναστήρια του Χαλανδρίου, διότι θεωρούμε πως είναι καταχρηστική και οφείλεται στην ελλιπή ενημέρωσή σας καθώς αντικρούεται με την από 30/12/2014 απόφαση των υπουργών κ.κ. Στουρνάρα, Δένδια, Μιχελάκη και του αρμόδιου υφυπουργού κου Ανδριανού σύμφωνα με την οποία τα γυμναστήρια έχουν δικαίωμα λειτουργίας μέχρι 30/06/2014 και για την τέλεση αγώνων.

Ζητάμε άμεση ενημέρωση από εσάς για τον τόπο διεξαγωγής αγώνων των τμημάτων, καλαθοσφαίρισης του Συλλόγου μας, δέκα (10) τον αριθμό, κατά την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2014-2015, καθώς οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων συμμετοχής για τα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Ε.Σ.Κ.Α. και της Ε.Ο.Κ. είναι από 20/06/2014 – 30/06/2014.

Λόγω ότι το πρόβλημα είναι από έτη γνωστό στη Δημοτική Αρχή, για το καθεστώς του αθλητικού κέντρου «Μ. Παπαδάκης», εμπλοκή του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων Α.Ε., όπως επίσης σαφέστατη είναι και η πρόβλεψη για τη χρήση του, από και για τους νέους και τους μαθητές της ευρύτερης περιοχής του Κάτω Χαλανδρίου, περιοχής η οποία υπολείπεται κατά πολύ σε αθλητικούς χώρους, σας καλούμε να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες νομικής και άλλης φύσεως ώστε να εξασφαλιστεί και η απαραίτητη άδεια για την διεξαγωγή αγώνων των τμημάτων του Συλλόγου μας.

Ειδικότερα, για τα τμήματά μας Ανδρικό και Γυναικείο η άμεση επαναλειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου είναι καθοριστική για τις προπονήσεις προετοιμασίας που επιβάλλονται ώστε να αποφευχθούν προβλήματα τραυματισμού των αθλητών/τριων στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Περιμένουμε ενημέρωσή σας για την άμεση επαναλειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου «Μ. Παπαδάκης», τουλάχιστον για τις προπονήσεις μας, όπως συμβαίνει σε όλα τα αντίστοιχα γυμναστήρια της ελληνικής επικράτειας που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.

Κλείνοντας σας ενημερώνουμε ότι ήδη στην παραπάνω Γενική Συνέλευση έχει ψηφιστεί ότι στην περίπτωση που δεν έχει λειτουργήσει το κλειστό γυμναστήριο έως τις 19/06/2014, θα υπάρξει σε συνεργασία με κίνηση πολιτών του Κάτω Χαλανδρίου κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας με παράλληλη προσφυγή σε κάθε νόμιμο ένδικο μέσο.

Για την Γενική Συνέλευση

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας
Βλαχόπουλος Κωνσταντίνος                     α/α Ανανιάδου Μαρίνα


3ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: 95 Χρόνια μετά – Πρόσκοποι Αϊδινίου Σαν σήμερα 17/06/1919 - 95 χρόνια πριν - οι Τούρκοι Τσέτες συλλαμβάνουν και φυλακίζουν τους Προσκόπους του Αϊδινίου, οι οποίοι μετά την αποχώρηση των Ελληνικών στρατευμάτων από την περιοχή παραμένουν και βοηθούν τους κατοίκους. Στις 18 Ιουνίου οι Πρόσκοποι σφαγιάζονται και τα άψυχα κορμιά τους πετάγονται στον Εύδονα ποταμό. Την ίδια τύχει με του Προσκόπους του Αϊδινίου είχαν λίγο αργότερα και οι Πρόσκοποι στα Σώκια και την Κάτω Παναγιά. Η θυσία των Προσκόπων αποτελεί το πιο έμπρακτο παράδειγμα εφαρμογής του Νόμου και της Υπόσχεσης του Προσκόπου «… να βοηθώ κάθε άνθρωπο και σε κάθε περίσταση…».

Συνημμένα θα βρείτε ένα σύντομο χρονικό, μιας θυσίας η οποία δεν είναι ευρύτερα γνωστή. Και στον σύνδεσμο που ακολουθεί ένα ενδιαφέρον και διαφορετικό μέχρι τώρα άρθρο για τη σφαγή των Προσκόπων.

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=25256


Ιωάννης Κ. Στόκας
Αρχηγός Συστήματος

3ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Δήλωση του κοιν. εκπροσώπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή: «Αγιοποιείται» ο κύριος Προβόπουλος;»

Με τις πρόσφατες δηλώσεις και τοποθετήσεις του, μόλις λίγες ημέρες μετά  την απομάκρυνσή του, ο τέως διοικητής της ΤτΕ κ. Προβόπουλος επιχειρεί δύο στοχεύσεις. Αφενός να «αγιοποιήσει» τον εαυτό του ισχυριζόμενος ούτε λίγο ούτε πολύ πως έσωσε την Ελλάδα και αφετέρου να εκπέμψει για ακόμη μια φορά το φόβο στην ελληνική κοινωνία, στηρίζοντας έτσι τα ταπεινά σχέδια της συγκυβέρνησης.
Όταν το 2008 ο κ. Προβόπουλος διαπίστωσε ότι η οικονομία βρίσκεται σε εκτροπή και τόσο το έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών, όσο και το δημοσιονομικό έπαιρναν εκρηκτικές διαστάσεις, τι περισσότερο έπραξε από το να ενημερώσει απλώς τον τότε πρωθυπουργό;  Μπροστά στη διάσταση απόψεων σε ένα τόσο σοβαρό θέμα για τη χώρα, ένας πραγματικός πατριώτης και υπεύθυνος κεντρικός τραπεζίτης, θα είχε παραιτηθεί, ώστε να βάλει την κυβέρνηση προ των ευθυνών της και να προλάβει τις τραγικές εξελίξεις.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΕΧΘΕΣ

 
Με την συμμετοχή περίπου 50 γονέων και την παρουσία του νεοεκλεγέντος δημάρχου κ. Σ. Ρούσσου πραγματοποιήθηκε εχθές η γενική συνέλευση του ΠΡΟΜΗΘΕΑ, στο πάρκο της Σαρανταπόρου, που ασχολήθηκε αποκλειστικά με το θέμα της αναστολής λειτουργίας των αθλητικών χώρων και ιδιαίτερα των ειδικών συνθηκών και προβλημάτων που επικρατούν στην υπόθεση αδειοδότησης του ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, αφού αυτός ο χώρος - ως γνωστόν - δεν ανήκει στον δήμο Χαλανδρίου αλλά στον ΟΣΚ και η χρήση του έχει παραχωρηθεί ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ (όπως ειπώθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο από την αντιδήμαρχο κα Τσικίνη) στον δήμο Χαλανδρίου.
 
Αυτό σημαίνει ότι οι προσπάθειες της επαναλειτουργίας του χώρου, με άδεια λειτουργίας όμως πλέον (προσωρινή ή μόνιμη), οφείλει να ξεκινήσουν από τον ΟΣΚ, με τον οποίο πρέπει να συντονίσει τις ενέργειές του ο Δήμος Χαλανδρίου και μάλιστα ΑΜΕΣΑ.
 
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου αποφάσισε να ζητήσει από τον δήμαρχο κ. Κουράση να επιτρέψει την χρήση του ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ μόνο για τις προπονήσεις του ΠΡΟΜΗΘΕΑ (αφού έτσι και αλλιώς χωρίς άδεια λειτουργίας αγωνιστική του έδρα δεν μπορεί να είναι).
 
ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ:
 
Εμείς δεν μασάμε τα λόγια μας, ούτε παίζουμε παιχνιδάκια πολιτικού εντυπωσιασμού των ιθαγενών με τα μεγάλα και σοβαρά θέματα, επιθυμούμε και ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ στην υπέρβαση των προβλημάτων των αθλητικών χώρων, γιατί εμείς ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΟΥΣ και όχι με τους κακούς παράγοντες και τα προσωπικά τους παιχνιδάκια, ειδικά των πολιτευομένων παραγόντων.
 
Καταθέτουμε την άποψή μας και την πρότασή μας για τον χειρισμό της υπόθεσης:
 
1. Για το ΠΕΡΚΙΖΑΣ: Το έργο της πυροπροστασίας ολοκληρώθηκε και μένει η σύνδεση με το δύκτιο της ΕΥΔΑΠ, κάτι που αναμένεται τις επόμενες μέρες (μάλιστα μάθαμε ότι έχει βάλει τα μεγάλα μέσα γι' αυτό ο Κώστας Δρίβας και επισπεύδει το θέμα).
Αυτό σημαίνει ότι το μεγάλο θέμα ασφαλείας ξεπεράστηκε.
Μένουν να γίνουν και άλλες σημαντικές εργασίες υγιεινής που έχουν ήδη δημοπρατηθεί αλλά ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΔΕΙΑ δύο, τριών μηνών για το ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ και τα ανοικτά.
(Για το κολυμβητήριο δεν ισχύει το ίδιο).
 
2. ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΔΕΙΑ μπορεί να εκδοθεί για τα ανοικτά της Αποστολοπούλου ενώ προχωρούν και οι εργασίες συντήρησης της πισίνας.
 
3. ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: η λύση βρίσκεται στον συντονισμό ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΚ και κανενός άλλου που "αναλαμβάνει αναρμοδίως πρωτοβουλίες να συζητάει με τον ΟΣΚ,  διότι αυτό μόνο ζημιά και καθυστερήσεις μπορεί να επιφέρει.
Ο Δήμος - ακόμα και ένας χαλασμένος δήμος, όπως είναι του Χαλανδρίου - είναι ο μόνος φορέας που μπορεί, έχει υποχρέωσει αλλά και ευθύνη να διαπραγματευτεί λύσεις για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα με τον ΟΣΚ αλλά και την Αποκεντρωμένη. Οι άλλοι απλά παραγοντίζουν και επιβαρύνουν και καθυστερούν την επίλυση του προβλήματος.

ΑΡΓΗΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ ΛΟΓΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΞΕΝΥΧΤΙΩΝ


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ! Η ΦΑΣΙΣΤΩ, Η ΤΣΙΠΡΑΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ, "ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΡΧΗΣ"! ΟΤΑΝ ΧΑΘΗΚΕ Η ΝΤΡΟΠΗ!


Δήμος Χαλανδρίου - Από την Παρασκευή 20 Ιουνίου δέχεται αιτήσεις για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούςφώτο: exeisminima.gr

 Στις 20 Ιουνίου ξεκινούν οι αιτήσεις για εγγραφή στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Χαλανδρίου για το επόμενο εκπαιδευτικό έτος που θα διαρκέσουν έως και τις 4 Ιουλίου.

Στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου γίνονται δεκτά παιδιά που έχουν γεννηθεί από 1/01/2010 έως 28/02/2012.

Αιτήσεις εγγραφής υποβάλλονται από γονείς και κηδεμόνες που κατοικούν στα Διοικητικά όρια του Δήμου Χαλανδρίου.