Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013

Αχ, αυτοί οι “αριστεροί” της ΔΗΜΑΡ!…


1_1

Αχ, αυτοί οι “αριστεροί” της ΔΗΜΑΡ! Τόσο «αριστεροί» που στήριξαν τον Σαμαρά, τον Βορίδη, τον Άδωνη, τον Δένδια!
Αχ, αυτοί οι “αριστεροί” της ΔΗΜΑΡ, τόσο «αριστεροί» που σφύριζαν αδιάφορα στα πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες και στην κάλυψη των ναζιστών της Χ.Α. από την κρυπτο- φιλοναζιστική ΕΛ.ΑΣ του Δένδια ….
Και πόσα αντιλαϊκά μέτρα δε στήριξαν αυτοί οι «σοβαροί» και «υπεύθυνοι» το χρόνο που συναγελάστηκαν κυβερνητικά με την ακροδεξιά του Σαμαρά και το απαξιωμένο και αποσαθρωμένο ΠΑΣΟΚ του αλαζόνα Βενιζέλου, μ’ αποκορύφωμα τη συναίνεσή τους στις αυταρχικότατες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου!
Πολύ “αριστεροί” αυτοί της ΔΗΜΑΡ! …Και… “υπεύθυνοι” και “σοβαροί” και “αξιόλογοι” στο να πετύχουν εν τέλει τον ηθικό και πολιτικό εξευτελισμό τους στα μάτια των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών.
Και πιο σοβαρός απ’ όλους τους ο πρόεδρός τους, ο κυρ Φώτης ο Κουβέλης… Τέτοια η σοβαρότης του, ώστε να δικαιώνεται ο Μοντεσκιέ που είχε πει: «Η σοβαρότης είναι η ασπίς των ηλιθίων»!
Έπρεπε να πέσει το «μαύρο» στην ΕΡΤ για να καταλάβουν αυτοί οι «υπεύθυνοι» «αριστεροί» ότι για την ακροδεξιά δράκα του Σαμαρά, που κατ’ ουσία κυβερνά τον τόπο, δεν ήσαν παρά το δεκανίκι, το άλλοθι δημοκρατικότητας, το «φύλο συκής» σε μια καραδεξιά κυβέρνηση.
Μπρος στο διαφαινόμενο φάσμα της καταστροφής και της ολικής πολιτικής εξαφάνισής τους αποφάσισαν ν’ αποχωρήσουν από την τρικολόρε συγκυβέρνηση, κι αμέσως, εκτός από καταγέλαστοι στα μάτια των δημοκρατικών πολιτών, έγιναν και το «μπαίγνιο» των συστημικών παπαγάλων, των χτεσινών υμνητών τους.
Η υπεύθυνη ΔΗΜΑΡ, η «κυβερνώσα Αριστερά», του κυρ- Φώτη του Κουβέλη, εν μια νυκτί έγινε το απόβλητο του συστήματος…

Βρε, πως αλλάζουν οι καιροί! Πού είναι οι μέρες που κατά το σύστημα ο Φώτης Κουβέλης ήταν ο νουνεχής ηγέτης, ο νηφάλιος, υπεύθυνος πολιτικός. Μέσα σε μια ώρα έγινε αλλοπρόσαλλος, ανεύθυνος, αυτοκαταστροφικός, παράξενος.

«Αριστερά Περιορισμένης Ευθύνης» και «Αριστερά του Ντόλτσε» (του γνωστού καφέ του Κολωνακίου) αποκάλεσαν τη ΔΗΜΑΡ δυο αρθρογράφοι της Καθημερινής και «Αριστερά της μιζέριας», άλλος αρθρογράφος του Βήματος!

Το μιντιακό – πολιτικό σύστημα που τρέμει τις εκλογές όσο τίποτα έτρεξε να στηρίξει με περισσό καμάρι τον Ευάγγελο Βενιζέλο και να προβλέψει όλα τα δεινά για τον Φώτη Κουβέλη που «τόλμησε» να διαφωνήσει ανοιχτά. Μέσα σε λίγη ώρα ξεχάσαμε τον Σαμαρά, που έβαλε μαύρο στην ΕΡΤ και απόλυσε με μια μονοκοντυλιά 2.660 εργαζόμενους. Έγινε ο Κουβέλης το «μαύρο πρόβατο».

Και ήδη άρχισαν οι ύμνοι στον Βενιζέλο και η ανάδειξη του σε νουνεχή ηγέτη που φρόντισε για την πολιτική σταθερότητα στον τόπο. Και που γι αυτή του την «υπηρεσία» ανταμείφθηκε πλουσιοπάροχα με 12 πασοκικά υπουργεία και ο ίδιος αντιπρόεδρος και υπουργός εξωτερικών!!!

Τα «όργανα» άρχισαν λοιπόν και οι καλοθελητές αναλυτές, «μπάστακες» του συστήματος, έπιασαν δουλειά και λένε και γράφουν πως το ΠΑΣΟΚ πια αναδεικνύεται ξανά σε πρωταγωνιστή της Κεντροαριστεράς.

Κυκλοφόρησαν όλα τα σενάρια πως εκεί που βρισκόταν στο καναβάτσο και η ΔΗΜΑΡ φάνταζε πιο ελκυστικός πόλος, με την αποχώρησή της από την κυβέρνηση, οδηγείται πλέον σε πολιτικό αφανισμό. Κανείς από τους «επίσημους αναλυτές» δεν «βλέπει» ότι ήρθε η ώρα το ΠΑΣΟΚ να δικαιώσει όσους εκτιμούν ότι είναι πια συνιστώσα της ΝΔ!

Όσο για την «υπεύθυνη» και «κυβερνώσα» ΔΗΜΑΡ και το πολιτικό της μέλλον, ας πρόσεχε…. Μετά το φιάσκο της συγκυβέρνησης φαίνεται πως δε βάζουν μυαλό και δηλώνουν ότι θα στηρίζουν «αλά καρτ» αυτό το κυβερνητικό έκτρωμα του Σαμαροβενιζελισμού!… Ο πολιτικός τους αφανισμός «επί θύραις», ας πρόσεχαν… 

Από τον Στάθη για το enikos.gr


ΘΕΩΡΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ 1: Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ!

"Ο Δήμος δεν μπορεί να βγει μόνο υπέρ των εργαζομένων στην οικονομική υπηρεσία. Πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να έχουν την ίδια συμπαράσταση από τον δήμο και βέβαια όλοι θα έχουν νομική εκπροσώπηση από τον δικηγόρο του δήμου που θα αντιμετωπίσει το θέμα συνολικά. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ."

Στον πυρήνα αυτής της άποψης βρίσκεται η θέση ότι "ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ θα αντιμετωπίσουν το κατηγορητήριο και θα δικαιωθούν με την αθώωσή τους αφού επί της ουσίας δεν υπάρχει θέμα και όλα θα αποδειχτεί ότι έχουν γίνει καθαρά και ωραία."

Μάλιστα - λένε - έχει γίνει και αγωγή κατά της ελέγκτριας του Σώματος Ελεγκτών που δεν έκανε σωστά την δουλειά της και δέχτηκε παρεμβάσεις πολιτικού χαρακτήρα.

Η ΠΛΑΤΕΙΑ δεν κάνει δίκες. Διακινεί και καταθέτει απόψεις.
Άρα θεωρούμε εξ ορισμού ότι αυτή η θέση μπορεί να επικρατήσει και στην δικαιοσύνη και όλοι οι παλαιοί συνάδελφοι μου στον δήμο και όλοι οι εργαζόμενοι  θα αθωωθούν κάτι που σας διαβεβαιώ ότι θα με κάνει να νιώσω καλύτερα.

Το ευχόμαστε λοιπόν - αν όντος είναι όλα καλά, όπως ισχυρίζονται οι τότε διοικούντες τον δήμο, δηλαδή ο πρ. δήμαρχος Γρ. Ζαφειρόπουλος, ο τότε αντιδήμαρχος και εισηγητής και στο δημοτικό συμβούλιο και στις δημαρχιακές επιτροπές Βαγγέλης Λέκκας και βεβαίως ο τότε πρόεδρος του Δ.Σ. και σημερινός Δήμαρχος Γ. Κουράσης, και δεν υπάρχει κανένα έλλειμμα και όλα αυτά που λέει το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι πολιτική σκευωρία.

Άσχετα όμως με τη νομική εξέλιξη της υπόθεσης δεν έχουν απολύτως κανένα ηθικό δικαίωμα να ζητούν (αν δεν εκβιάζουν) - χωρίς λόγο και αιτία - να έχουν κοινή υπερασπιστική γραμμή, άρα κοινή νομική εκπροσώπηση όλοι οι εμπλεκόμενοι. 

Και αυτή η εμμονή - να παριστάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν - σε αυτή την αντίληψη περί "ολοιμαζιδισμού", αρχίζει να ξενίζει και όσους καλόπιστα τους έβλεπαν και τους άκουγαν.

Διότι άκου αναγνώστη μου. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο βαθμός εμπλοκής του καθενός στην λήψη αυτής της απόφασης - καλώς ή κακώς - αλλά και στην ανάδειξη του θέματος, είναι εύκολα μετρήσιμη.
Και βέβαια η ισοπέδωση βοηθάει αυτούς που - ίσως - είχαν μεγαλύτερη ευθύνη (ΑΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ).

Πάντως προς το παρόν ένα τμήμα της δικαιοσύνης ΤΟ ΕΙΠΕ!
Και γι' αυτό είναι ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ όσοι συνειδητά εμπλέκουν το θέμα με οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, όπου η δικαιοσύνη ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ.
Το είπε ο Μήτσος, ο Κώστας και ο Τάκης αλλά ΟΧΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Ας το κάνουμε πιο λιανά:

Ο τότε Δήμαρχος Χαλανδρίου Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος είχε εκχωρήσει απολύτως το συγκεκριμένο θέμα για διαχείριση στον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Λέκκα. 
Δεν χειρίστηκε το θέμα ο ίδιος, δεν το εισηγήθηκε στην δημαρχιακή επιτροπή και στο δημοτικό συμβούλιο για απόφαση.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟΔΕΙΞΙΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ.

Και βέβαια όποιος λέει ότι ο αντιδήμαρχος παίρνει τις αρμοδιότητες αλλά είναι γλάστρα πρόβλημά του.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ και όχι ο Μήτσος ο διαφημιστοφάγος, ούτε ο Τάκης ο σπιτονοικοκύρης, ο Ζαφειρόπουλος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ.

"Μα ο Δήμαρχος δεν οφείλει να ξέρει και να ελέγχει τα πάντα στον Δήμο;"

ΜΑΛΙΣΤΑ!
ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ!

Αλλά δεν είναι το ίδιο με το ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ και ΥΠΕΓΡΑΨΕ. 
Δεν συμφωνείς;

Τι σημαίνει αυτό για τη νομική οδό αλλά και την απλή κοινή μπακάλικη λογική;
ΟΤΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ ΕΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ. 
ΔΙΟΤΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ!

"Μπορεί να έκανε καλά που υπέγραψε όμως και να τον αδικείς" μου λέει ο άλλος.
ΟΧΙ! ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟΥΜΕ!
ΜΠΟΡΕΙ ΟΝΤΟΣ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ! ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ;
ΑΥΤΟ ΜΕΝΕΙ ΝΑ  ΠΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ.

Εσείς όμως μπορείτε να μας πείτε γιατί η Φλωρένα πρέπει - σώνει και καλά -να υπογράψει - σε κοινή απολογία, κοινά δικόγραφα κλπ - και αυτά που θα πει ο Βαγγέλης περί άλλων φορτηγών;
 Επειδή δεν έχει λεφτά να πληρώσει άλλον δικηγόρο και εκεί πατάτε;

Και πώς να τα πει αυτά που θα πει ο Βαγγέλης;

ΤΑ ΞΕΡΕΙ; ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙ;

Το  ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ισχύει για όλους τους δημοτικούς συμβούλους που εμπλέκονται χωρίς να έχουν διοικητικές αρμοδιότητες κατά την εκτέλεση του έργου και κατά την πληρωμή του εντάλματος.

Δηλαδή ο Νόμπελης - και αναφέρομαι σε αυτόν γιατί έχει βγει μόνος του δημόσια, οι άλλοι μπορεί να μην γουστάρουν - έχει στο έργο - ΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ - την ίδια εμπλοκή με τα μέλη της Δημαρχιακής που έκαναν τον διαγωνισμό ή τους Λέκκα (ΤΕΧΝΙΚΗ) και Βάσιο (ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ)  που είχαν ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ευθύνη επίβλεψης της εκτέλεσης του έργου; 
ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ;

Δηλαδή για ότι κάνει ο Νόμπελης σήμερα ως Πρόεδρος έχει ίδια ευθύνη και ο ... Μύρωνας που ήταν αντίπαλός του στην εκλογή του;
ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

Και δεν δικαιούνται δηλαδή οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι και ο Νόμπελης να πουν "εσείς συνάδελφοι που είχατε τότε διοικητικές ευθύνες πείτε ότι πρέπει να πείτε και καλή επιτυχία, σας ευχόμαστε με το καλό να λήξει η περιπέτειά σας αφού λέτε ότι είστε αθώοι και σας πιστεύουμε, αλλά εμείς θα πούμε ότι εμπλεκόμαστε στο θέμα μέχρι την αποδοχή των χρημάτων από το Εσωτερικών που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο, την έγκριση του έργου και την ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΑΣ να το χειριστείτε και μέχρι εκεί έχουμε να δώσουμε εξηγήσεις."

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;

Και βέβαια το πλέον κρίσιμο θέμα:

Σε οποιοδήποτε έργο στο δημόσιο ορίζεται ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ.
Μηχανικός δηλαδή που επιβλέπει την εκτέλεση των εργασιών ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, καταμετρά τις ποσότητες και συντάσσει ΠΙΝΑΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ για να τον πάει στην υπηρεσία του και αυτή να ξέρει αν ο εργολάβος εκτέλεσε τις δουλειές που από την σύμβαση ήταν υποχρεωμένος.

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Αν δεν υπάρχει - όπως λέει το ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ότι υπάρχει  - πρόβλημα στον πίνακα εργασιών, δεν είναι ένα θέμα που ΜΟΝΟ ο ΙΔΙΟΣ ο ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ έχει την δυνατότητα να απαντήσει και να εξηγήσει;
ΠΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ;

Πού στο διάολο τα ξέρει;
Ήταν εκεί κατά την εκτέλεση του έργου και επέβλεπε και αυτός; 

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! Αφού ήταν στο ταμείο του δήμου και πλήρωνε άλλους εργολάβους.

ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΝ ΧΑΤΖΟ;

Ο ΧΑΤΖΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΩΣ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ - ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! 

Θέλει και παρέα για να το κάνει αυτό ο - ΜΕ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΑΘΩΟΣ αν δεν καταδικαστεί - ΧΑΤΖΟΣ;

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ;

Πιστεύουμε ότι καταλαβαίνετε ότι αυτή η θεωρία σας είναι εντελώς αβάσιμη και πρέπει να την κόψετε και βέβαια να καλύψετε τα δικαστικά έξοδα και δικηγόρο της επιλογής του καθενός από τους εργαζόμενους ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΑΔΙΚΑ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ και δεν έχουν ΤΙΠΟΤΑ να απολογηθούν.

Θέλετε αυτό να το πατσίζετε με τον Επιβλέποντα; Ε αυτός πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το τι έχει βεβαιώσει! 
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΒΟΗΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

28-12-2006, 3 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΛΗΞΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΓΙΝΕ Ο ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ (ο πρώτος είχε κριθεί άγονος) ΜΕ ΠΑΡΟΝΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Δ.Ε. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ - ΤΟΝ ΝΤΑΒΙΑ - Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟΥ 2006, ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ, ΕΙΧΕ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ "ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕΣ ΒΑΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.
ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΦΕΚ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΟΣ: http://stinplatia.blogspot.gr/2013/06/28-1980.html
ΣΥΝΑΥΛΙΑ: http://stinplatia.blogspot.gr/2013/06/blog-post_8922.html
ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΛΜΑ (ΛΕΥΚΑ): http://stinplatia.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9018.html

ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΡΑΤΖΑ:http://stinplatia.blogspot.gr/2012/07/blog-post_6859.html
Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ: http://stinplatia.blogspot.gr/2012/07/blog-post_1642.html
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ (χωρίς "μυστικά" έγγραφα, όπως αυτά που θα δείτε - τότε ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ του 2012):http://stinplatia.blogspot.gr/2012/07/httpwww.html

Ο ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ


Καλημέρα αναγνώστη μου και καλό μήνα.

Έχοντας πλέον και ένα Π-Σ-Κ στο οποίο μίλησα με αρκετούς που παρακολουθούν το θέμα του καταλογισμού για το έργο του καθαρισμού των τσιγγάνων έχω την αίσθηση ότι παρακολουθείς το θέμα με ενδιαφέρον, κριτική διάθεση αλλά και την αναγκαία δυσπιστία που πρέπει να έχει ο αναγνώστης της ΠΛΑΤΕΙΑΣ, ο αναγνώστης δηλαδή που πρέπει να κουραστείς πολύ για να τον πείσεις, να του τα πεις ΟΛΑ, να μην αφήσεις πουθενά σκιές, να του φανερώσεις τα δεδομένα και να τον αφήσεις να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Είναι δύσκολος  αναγνώστης, ο αναγνώστης της Πλατείας.
Θέλει να είναι πολίτης, θέλει να έχει την δική του προσέγγιση στα πράγματα, έχει απορρίψει την λογική του πελάτη - ραγιά που θα ρωτήσει τον ισχυρό φίλο του - πρώην δήμαρχο, πρώην υπουργό κλπ - τι πρέπει να πιστεύει για κάθε θέμα.
Θέλει να είναι πρώτα με το δίκιο και ύστερα με το συμφέρον της παράταξης του.

Και αντιλαμβάνεται το δίκιο και τοποθετείται γι΄αυτό χωρίς να προσμετρά αν αυτό εμπεριέχει κάποιο όφελος για τον ίδιο. Δεν τα ζυγίζει όλα στην ζυγαριά της σκοπιμότητάς του.

Δυστυχώς οι αρμόδιοι δεν κάνουν έτσι. Ομιλούν μόνο αν τους συμφέρει. Παρεμβαίνουν αν αυτό έχει ανταπόδοση στους σχεδιασμούς τους.
Σχεδιασμούς ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ, διότι δεν υπάρχει σχεδιασμός ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ που να μην εμπεριέχει την υπηρεσία του δικαίου και της προστασίας του αδικούμενου. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Από τις συζητήσεις λοιπόν του Σαββατοκύριακου κατάλαβα ότι ΝΑΙ είμαστε αρκετά πειστικοί και δεν αμφισβητείς την ενημέρωση που σου δίνουμε, την θεωρείς αρκετά τεκμηριωμένη παρά το γεγονός ότι έχω - έμμεση - εμπλοκή στο θέμα και βεβαίως είμαι με την πλευρά της ΑΔΕΛΦΗΣ ΜΟΥ, δεν είμαι από αυτούς που θα βάλω φερετζέ για να σου μιλήσω.

Ακούσαμε όμως  και αυτά που βάζουν στο τραπέζι άλλοι τοπικοί παίκτες που δεν έχουν τοποθετηθεί στο θέμα του καταλογισμού δημόσια και σχολιάζουν σε συζητήσεις, παριστάνωντας ότι έχουν μυστικά χαρτιά που θα ξεδιπλώσουν και έτσι θα φανεί ότι κάπου τα πράγματα δεν είναι άκριβώς όπως σας τα παρουσιάζει η ΠΛΑΤΕΙΑ και όσοι έχουν τοποθετηθεί δημόσια (διότι ΟΛΕΣ οι δημόσιες τοποθετήσεις συγκλίνουν: ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ).

ΜΠΟΥΡΔΕΣ! ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ!

Παίζουν με την ανασφάλεια όσων ακόμα δεν έχουν καταφέρει να πατήσουν στα δικά τους πόδια και να ΚΡΙΝΟΥΝ αλλά προτιμούν, ακόμα, να εκχωρούν την κρίση τους σε άλλους που τους θεωρούν ισχυρούς και ικανούς να σηκώσουν το βάρος της δικής τους σιωπής.

Και σήμερα θαδώσουμε κάποιες απαντήσεις στο "πεζοδρόμιο" και τον "διάδρομο", σε όσους επιχειρούν να σε μπουρδουκλώσουν με εξυπνάδες που δε λένε ΔΗΜΟΣΙΑ.

Διότι με όσους τοποθετήθηκαν δημόσια ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ, δηλαδή με όσους "φοράνε παντελόνια"   συζητάμε και αντιπαρατιθέμεθα, διαφωνούμε, αλληλοσυμπληρωνόμαστε, συνθέτουμε ή αποσυνθέτουμε το παζλ της αλήθειας για να το αξιολογήσεις και το κάνουμε ΕΠΩΝΥΜΑ και ΔΗΜΟΣΙΑ. ((μην αρχίσετε τις παπάτζες για τις "εκφράσεις" με αφορμή το "φοράνε πανταλόνια" να χαρείτε, έχει και ζέστα. Όσοι έχετε πρόβλημα με την ελευθεροστομία μην μπαίνετε στην ΠΛΑΤΕΙΑ και να παίρνετε την ΕΣΤΙΑ εμείς ένα κωλοblog είμαστε, ελεύθερα θα μιλάμε.)

Όσοι δεν τοποθετηθούν λοιπόν σε ένα τέτοιο θέμα, όσοι δηλώνουν ότι θα μιλήσουν αλλά ....next year, όσοι αποφάσισαν να πάνε "διακοπές" την επόμενη του καταλογισμού, όσοι είναι άριστοι γνώστες του θέματος και σου λένε "κάτσε να δεις τι θα γίνει τώρα που θα εμφανιστεί ο JOKER, δεν είναι έτσι", όσοι σφυρίζουν αδιάφορα ή κρύβονται απλά "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ".
Για μας, αλλά και για σένα ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ που είσαι ψαγμένος ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Διότι αυτοί που είναι ΑΡΜΟΔΙΟΙ και ΕΝΤΕΤΑΛΜΈΝΟΙ να ομιλούν και να παρεμβαίνουν στα κρίσιμα, στα δύσκολα, στα καυτά την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια τότε ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ;

Σου προτείνουμε, πριν διαβάσεις τα επόμενα σημερινά (ίσως και αυριανά μας) να διαβάσεις τις καθαρές τοποθετήσεις της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (με τις διατυπωμένες ενστάσεις μας που δεν αλλάζουν όμως το γεγονός ότι μίλησαν ΚΑΘΑΡΑ και προήγαγαν τον δημόσιο διάλογο για το θέμα), του  ΑΡΗ ΝΟΜΠΕΛΗ - ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. και της ΠΡΟΤΑΣΗΣ.

Ποιοι δεν έχουν μιλήσει καθόλου;

Η διοίκηση του Δήμου επισήμως. Αλλά αυτό πλέον δεν είναι είδηση.

Ο πρώην Δήμαρχος Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, που γνωρίζει καλύτερα από όλους τι έχει συμβεί και έχει υποχρέωσει να το κάνει.

Οι ΠΑΣΟΚΟΙ! ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ!
Οι ΠΑΣΟΚοι με στολή - ο Πρίγκηπας που προκάλεσε αυτό όλο το πράγμα με μια καταγγελία που έκανε τρία χρόνια μετά την ΛΕΥΚΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟ στην έγκριση του τιμολογίου από την δημαρχιακή επιτροπή.
Οι ΠΑΣΟΚοι με πολιτικά - φίλοι - που δεν θα προσμετρούνται πλέον στους φίλους αν δεν μιλήσουν δημόσια και κρυφτούν πίσω από τοποθετήσεις άλλων.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - που γνωρίζουμε ότι ετοιμάζει την τοποθέτησή της, μέχρι την Πέμπτη, όπως μας είπε τηλεφωνικά η Λούλα Καρατζά.

Τι "επιχειρήματα" κυκλοφορούν στους διαδρόμους και το παρασκήνιο λοιπόν θα σας δώσουμε σε επόμενες αναρτήσεις.

Και έχουν ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.

ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Δεν κλείνει (για φέτος) το 2ο Γυμνάσιο. Δεν συμπεριλαμβάνεται τελικά στον πίνακα των καταργούμενων σχολείων του Υπουργείου Παιδείας

Η ΤΕΛΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ HALANDRI PEDIA!
Δεν συμπεριλαμβάνεται τελικά το 2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, στον κατάλογο με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπέγραψε ο Υπουργός Παιδείας.

Για να δείτε ποια Γυμνάσια και Λύκεια καταργούνται ή συγχωνεύονται κάντε κλικ εδώΤο Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου" για τον "Καταλογισμό του έργου των τσιγγάνων"


πρΟΤΑση
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 1/7/2013

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Με αφορμή τον «καταλογισμό» (ευθυνών και χρημάτων) του έργου των τσιγγάνων στην πόλη μας, η «πρΟΤΑση» επιθυμεί, χωρίς διάθεση για περαιτέρω σχόλια, κρίσεις και επικρίσεις, να καταθέσει την άποψή της, στηριζόμενη σε όσα γνωρίζει.

Δυστυχώς (ή ευτυχώς) δεν βρισκόμασταν και δε βρισκόμαστε στα «κέντρα των αποφάσεων», πολύ δε περισσότερο, δεν είμαστε οι «ειδικοί» σε ζητήματα που αφορούν στη δικαιοσύνη και στον τρόπο με τον οποίο αυτή αποδίδεται.
Ο καταλογισμός ευθυνών επί δικαίων και αδίκων αποτελεί μια διαφορετική από τη δική μας θεώρηση των πραγμάτων. Οι υπάλληλοι εργαζόμενοι στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου μας έκαναν το καθήκον τους, δηλαδή εκτέλεσαν στη συγκεκριμένη περίπτωση το χρηματικό ένταλμα για μια εργασία η οποία αποφασίστηκε, ψηφίστηκε, υπογράφηκε και εκτελέστηκε από άλλους. Ένα έργο για το οποίο υπέγραψαν για την όλη διαδικασία ελέγχου και υπολογισμών καθώς και για την εκτέλεσή του οι αρμόδιοι υπάλληλοι. Επομένως, τουλάχιστον όσο αφορά στις ΕΥΘΥΝΕΣ, σαφώς και ΔΕΝ έγινε ο σωστός καταλογισμός. Θα λέγαμε καλύτερα ότι, ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ…Ακόμη, το γεγονός του διαμοιρασμού των ευθυνών σε περισσότερους, αποτελεί – αν μη τι άλλο – προσπάθεια «ενοχοποίησης» Και άλλων – ή, ΜΟΝΟ άλλων – εκτός των πραγματικών υπευθύνων.

Η «πρΟΤΑση» εκφράζει τη συμπαράστασή της στους υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, οι οποίοι ΑΔΙΚΑ βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα επειδή απλά έκαναν τη δουλειά τους. Γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, κάποιοι θα μιλούσαν τώρα για «άρνηση καθήκοντος» των συγκεκριμένων…Έτσι ή αλλιώς, δηλαδή, «ένοχοι» πρέπει να βρεθούν ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ… 

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *