Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΦΟΒΕΡΑ ΣΚΙΤΣΑ

NEW YORK TIMES

ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ

από το PRESS-GR

AU MON DIEUX - TRES BANAL LES MINISTRES!


Με στυλιστικές αναφορές της στο Mega, στυλίτευσε το look των αριστερών της κυβέρνησης. Και φυσικά όλοι καταλαβαίνουμε ότι έχει δίκιο. Τα μέλη της προηγούμενης κυβέρνησης φρόντιζαν να είναι καλοντυμένα όταν απευθύνονταν στην εξαθλιωμένη κοινωνία για να εξαγγείλουν ότι θα την εξαθλιώσουν κι άλλο. Πώς να εμφανιστείς απεριποίητος και αχτένιστος μπροστά στον άνεργο, την πεινασμένη, τον συνταξιούχο με το κομμένο ρεύμα...

Φωτογραφία: JUNGLE-Report

www.left.gr


ΣΧΟΛΙΟ :  Το πρώτο λάθος του Τσίπρα! 
Αν έβαζε στο υπουργικό συμβούλιο την Βασίλισσα Θοδώρα θα την έστελνε την Βούλτεψη για χαρτιά υγείας. 

Θα έσκαγε στην ορκομωσία η Ντόρκα με τα Manolo και δεν θα ξανάνοιγαν το στόμα τους οι δεξιές βλαχάρες, οι τελευταίες.

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΩΤΑΕΙ: ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ;


Δεν μπορέσαμε να καρατσεκάρουμε την πληροφορία ως προς το αίτιο, αφού τα στόματα είναι κλειστά.

Αλλά σίγουρα εχθές η Τεχνική Υπηρεσία δεν είχε τηλέφωνα και υπολογιδτές.

Ο σμπίρος μου, μου είπε ότι προκλήθηκε μεγάλη ζημιά στις συνδέσεις και δίκτυα του κτιρίου από .... ΚΕΡΑΥΝΟ.

Ψαχτήκαμε αλλά δεν μπορέσαμε να τσεκάρουμε το ΑΙΤΙΟ, ούτε την έκταση της ζημιάς.

Το αποτέλεσμα πάντως ήταν δεδομένο. ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ για κάποιες ώρες δεν υπήρχαν.

Αν ισχύει ότι η ζημιά έγινε από ΚΕΡΑΥΝΟ,  ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΤΙΡΙΟ και μάλιστα στην ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ του δήμου, που σημαίνει ότι δεν έχει τα ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ μέτρα προστασίας  τότε οι ευθύνες που προκύπτουν κυρίως για όσους μίσθωσαν αυτά τα κτίρια που είναι για τα μπάζα αλλά και όσους ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ το να αποκτήσει ο δήμος το σπίτι του  για άλλη μια φορά επιβεβαιώνονται τραγικά.

ΚΚΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΦΕΙΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ


Μια είδηση είναι βέβαιο ότι μπορεί να παρουσιαστεί όπως θέλει αυτός που την παρουσιάζει.

Βλέποντας εχθές τον τίτλο της είδησης στην ΠΡΟΤΑΣΗ με αναδημοσίευση από το localit, (οι δικοί μας εδώ απλή αναδημοσίευση έκαναν, δεν έβαλαν αυτοί τον τίτλο) - μου κινήθηκε η περιέργεια .

Στον δήμο που στην επαναληπτική εκλογή οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης κέρδισαν την πλειοψηφία, θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τις "φιλολαϊκές πολιτικές" που δεν είναι"ψύχουλα", "αυταπάτες" κλπ.

Μπήκα στο άρθρο και το διάβασα ολόκληρο λοιπόν. Κάντε το και εσείς αναγνώστες μου:

Δήμος Καισαριανής: Απαλλαγή από τα τροφεία των παιδικών σταθμών σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα

Καταργήθηκαν τα τροφεία για ετήσια οικογενειακά εισοδήματα κάτω από 25000 ευρώ., λέει.

Δεν λέει "ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ - ΤΕΛΕΙΑ" έτσι δεν είναι;

ΨΙΧΟΥΛΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!
Τρίχες!
 

ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ, όταν λέτε "όλα τα παιδιά χωρίς λεφτά".

ΧΑΙΡΕΤΑΙ!

ΥΓ: Με τον δήμαρχο Καισαριανής τα έχουμε πάρει όσοι αυτοδιοικητικοί διαβάζουμε σε βάθος της ειδήσεις. Και θα τον παρακολουθεί πλέον η Πλατεία.
Ξέρετε γιατί;
Γιατί όταν ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ επιλέγει ως πρώτη του κίνηση να αποτίσει φόρο τιμής στο Σκοπευτήριο, ο δήμαρχος Καισσαριανής - ανεξάρτητα κομματικής του προέλευσης, πολύ περισσότερο αν είναι κομμουνιστής δήμαρχος  - ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ εκεί.
Δεν κρύβεται!

ΞΑΝΑΧΑΙΡΕΤΑΙ! 

ΧΑΛΑΝΔΡΙ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Συνεδριάζει σήμερα στις 19:30 στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2) το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλανδρίου.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1. Έγκριση σκοπιμότητας της προμήθειας τροφίμων για τις ανάγκες της Δ/νσης Προσχολικής αγωγής (σίτιση νηπίων παιδικών σταθμών), της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας (ΚΑΠΗ και Κοινωνικό Παντοπωλείο) και της Δ/νσης Παιδείας, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς (αθλητικές κατασκηνώσεις 2015) ποσού 280.000,00€.
2. Διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών από τον υπ’αριθ.167/2014 χρηματικό κατάλογο και χρέωση στους πραγματικούς οφειλέτες.
3. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από τον υπ’αριθ.167/2014 χρηματικό κατάλογο.
4. Επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος.
5. Ρύθμιση τέλους για χρήση τραπεζοκαθισμάτων ΟΕ 2015.
6. Παράταση του χρόνου ισχύος των συμβάσεων με αριθμ. πρωτ. 2832/2014, 6148/2014 και 9892/2014 που υπεγράφησαν για την προμήθεια ειδών παντοπωλείου - ιχθυοπωλείου - οπωρολαχανοπωλείου, προμήθεια ειδών κρεοπωλείου και προμήθεια ειδών αρτοποιείου αντίστοιχα.
7. Παράταση του χρόνου ισχύος της σύμβασης με αριθμ. πρωτ. 17858/2014 που υπεγράφη για την προμήθεια υλικού οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.
8. Έγκριση παράτασης της εργολαβικής σύμβασης του έργου «Εργασίες ασφαλτόστρωσης και διαμόρφωσης – διάνοιξης οδών» ΑΜ 7/14.
9. Έγκριση επιτροπών προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων του Δήμου.
10. Τοπική προέκταση υφιστάμενου διαπλατυσμένου πεζοδρομίου στη συμβολή των οδών Ζαν Μωρεάς και Αγησιλάου (Ο.Τ. 362) με την τοποθέτηση τεσσάρων (4) εμποδίων επ’ αυτού και ανάλογη σήμανση.
11. Εφαρμογή ή μη των διατάξεων του άρθρου 33 του Ν. 4067/2012 (Ν.Ο.Κ.) μετά από άρση και επανεπιβολή απαλλοτρίωσης στο Ο.Τ. 596α.
12. Παραχώρηση μιας (1) θέσης στάθμευσης για σχολικό λεωφορείο, έμπροσθεν της Μονάδας Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης, ιδιοκτησίας ΝΤΟΥΚΝΗ ΜΙΡΕΛΑ – ΜΑΡΙΑ & ΣΙΑ Ε.Π.Ε. με διακριτικό τίτλο «ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» επί της οδού Κωστή Παλαμά αρ. 20 στο Δήμο Χαλανδρίου.
13. Παραχώρηση δύο (2) θέσεων στάθμευσης, για την εξυπηρέτηση των ασθενών, έμπροσθεν της Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης, με διακριτικό τίτλο «Πρότυπο Νεφρολογικό Κέντρο Αττικής» επί της οδού Βαλαωρίτου αρ. 1 στο Δήμο Χαλανδρίου.
14. Έγκριση παραχώρησης χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.
15. Έγκριση 2ου Α.Π.Ε. του έργου «Κατασκευή αγωγών αποχέτευσης και εξωτερικών διακλαδώσεων σε διάφορες περιοχές του Δήμου Χαλανδρίου» με Α.Μ. 4/13, προϋπολογισμού 50.000,00 € με ΦΠΑ εγγεγραμμένο στον Κ.Α. 25.7312.62 του προϋπολογισμού του Δήμου.

ΘΑΥΜΑ ΘΑΥΜΑ! ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΕΠΙ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ!ΣΤΗ ΝΕΡΙΤ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΕΝΕΦΑΝΊΣΘΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΑΠΟΥΣΙΑ.

ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ!

ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΕΜΒΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!

ΒΕΕΕΕΕΒΑΙΑ!
"ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ" απεφάνθη ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Πού ήσουν ρε Γιάννη πέντε χρόνια να μας τα πεις;

Κρυβόσουν για να μην σε βγάλουν από το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας και χάσεις το μπαγιόκο;

Και τώρα θα ξαναγίνεις λαλίστατος;

Καλύτερα να μην ξαναβγείς στην τηλεόραση.

Και να παραιτηθείς δεν θα ήταν άσχημα.

Αν και για κάτι τέτοιους σαν εσένα από την έντιμη παρταίτηση προτιμώ την ΑΠΟΠΟΜΠΗ από το σώμα που τους εξέλεξε.

ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ!

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ: ΤΕΛΟΣ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝΣε σειρά αλλαγών που θα ισχύσουν από την εφετινή χρονιά προτίθεται να προχωρήσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ρ/σ Στο Κόκκινο ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, οι μαθητές της Α’ και της Β’ Λυκείου θα δώσουν προαγωγικές εξετάσεις χωρίς την Τράπεζα Θεμάτων η οποία καταργείται, ενώ καταργούνται και οι εξετάσεις που θα προσμετρούν σε ποσοστό για την είσοδο στην ανώτατη εκπαίδευση.
Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας τόνισε ότι όλες οι δεσμεύσεις που έχει λάβει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρηθούν και πρόσθεσε ότι οι πόρτες του υπουργείου θα είναι ανοικτές σε όλους. «Επειδή έχουμε εκλεγεί, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τα κάνουμε και όλα σωστά, χρειάζεται συλλογική δράση» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Οπως είπε ο κ. Κουράκης:
Καταργείται από εφέτος η «Τράπεζα θεμάτων»
Καταργούνται από εφέτος οι πανελλαδικού τύπου εξετάσεις στην Α’ και την Β΄ Λυκείου
Στην Γ’ Λυκείου θα διευρυνθούν τα επιστημονικά πεδία, έτσι ώστε να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για σπουδές στους υποψηφίους σε τμήματα που είναι κοντά στην περιοχή κατοικίας τους.
Επιστρέφουν οι «αιώνιοι» φοιτητές και καταργείται ο νόμος που ορίζει την διαγραφή τους. Όσοι ενδιαφέρονται θα συνεχίσουν κανονικά τις σπουδές τους, χωρίς περιορισμό χρόνου
Οι μετεγγραφές σε κάθε περίπτωση θα διευκολύνονται έτσι ώστε να μπορούν να σπουδάσουν πιο εύκολα οι νέοι και οι νέες
Οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων που απομακρύνθηκαν με το μέτρο της διαθεσιμότητας, επιστρέφουν στις θέσεις τους
Επαναπροσλαμβάνονται αλλά από την επόμενη σχολική χρονιά όλοι οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης και ειδικά των Επαγγελματικών Λυκείων, που καταργήθηκαν οι ειδικότητες τους
Επιστρέφουν στις θέσεις τους οι σχολικοί φύλακες που απολύθηκαν
Θα γίνει αναμόρφωση των αναλυτικών προγραμμάτων και θα γραφτούν νέα βιβλία στα σχολεία
Θα καταργηθεί το ένα σύγγραμμα στα πανεπιστήμια και οι φοιτητές θα έχουν πρόσβαση με αξιόπιστο τρόπο στις «ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες»
Σημειώνεται ότι η τελετή παραλαβής παράδοσης από την προηγούμενη στη νέα ηγεσία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12.30 το μεσημέρι.

http://www.aftodioikisi.gr

ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΑΙ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ - Η ΝΔ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ TΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ... ΤΡΟΛΛΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ MOUFANET


ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ. 

 Αυτό είναι το άρθρο - τρολ του MOYFANET.GR

Εικόνα-σοκ: Σε αυτή την κατάσταση άφησε το γραφείο στο Μαξίμου ο Α. Σαμαράς

Λείπει και το κομμάτι με τα νομίσματα από τα πόδια της «Ευγνωμονούσας Ελλάδας» στον πίνακα πίσω από το πρωθυπουργικό γραφείο!
Λείπει και το κομμάτι με τα νομίσματα από τα πόδια της «Ευγνωμονούσας Ελλάδας» στον πίνακα πίσω από το πρωθυπουργικό γραφείο!

  • Αυτή την εικόνα παρουσίαζε το γραφείο του πρωθυπουργού που παρέλαβε ο Νίκος Παππάς
    Αυτή την εικόνα παρουσίαζε το γραφείο του πρωθυπουργού που παρέλαβε ο Νίκος Παππάς

Δεν είναι ούτε οι πινέζες που βρέθηκαν στην άσπρη πλαστική καρέκλα που άφησε ο προκάτοχός του στο γραφείο, ούτε η σκισμένη αναμνηστική φωτογραφία με τους δύο δημοσιογράφους της ΝΕΡΙΤ ύστερα από την περίφημη συνέντευξη, ούτε οι δεκάδες σταυροί από λαμπάδες σε όλα τα κατώφλια, ούτε καν το πόδι κότας τυλιγμένο με κλωστή και με μια κατάρα γραμμένη σε άγνωστη γλώσσα που βρέθηκε σε μια γωνία ή οι ψαλιδισμένες τρίχες από το μουστάκι του Χρύσανθου Λαζαριδη που ήταν σκορπισμένες παντού.

Εκείνο που εντυπωσίασε τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, μόλις μπήκε στο έρημο Μέγαρο Μαξίμου, ήταν το κομμάτι που έλειπε από τον πίνακα του Θεόδωρου Βρυζάκη «Ελλάς Ευγνωμονούσα» μπροστά στον οποίο συνήθιζε να ποζάρει ο πρώην Πρωθυπουργός, στις φωτογραφίες που δημοσίευε στο twitter ο Γιώργος Μουρούτης.

Συγκεκριμένα, από τον πίνακα έχει αφαιρεθεί εκείνο το κομμάτι που δείχνει τον σωρό τον νομισμάτων, που έχουν αφήσει στα πόδια της Ελλάδας οι οπλαρχηγοί που την προσκυνούν, προκειμένου -σύμφωνα με τον ζωγράφο- να βοηθήσουν στην ανασυγκρότησή της!

Η κίνηση αυτή, ερμηνεύεται ως μια ακόμα μικροπρέπεια του περιβάλλοντος του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος  θέλει να στείλει μήνυμα στον διάδοχό του, πως χωρίς θρησκευτικό όρκο, δεν δικαιούται τα χρήματα της Πατρίδος – τα οποία ως γνωστόν, ανήκουν μόνο στους πιστούς που το φωνάζουν με κάθε τρόπο.

Επίσης, στο πρωθυπουργικό γραφείο βρέθηκε ένα ηλεκτρονικό καντήλι (από το οποίο είχαν αφαιρεθεί οι δύο μπαταρίες τύπου ΑΑ) και το σύνθημα «This is MESINIAAA» γραμένο με μαρκαδόρο στη μέσα μεριά της πόρτας της τουαλέτας.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΗΜΕΙΩΜΑ - ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟ - Η ΗΔ ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!!! 

ΕΔΩ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ :

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Σχετικά με αθλιότητες που κατασκευάζονται και εκπορεύονται από το ΣΥΡΙΖΑ