Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ


Έως την 30.06.2015 η προθεσμία αδειοδότησης αθλητικών εγκαταστάσεων
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, η προθεσμία για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων θα παραταθεί έως τις 30 Ιουνίου 2015.

Η σχετική ΚΥΑ θα συνυπογραφεί από τους Υπουργούς Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκο Βούτση και Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, Αριστείδη Μπαλτά.

πηγή: epoli.gr

ΣΧΟΛΙΟ: 

Θα το παινευτούμε, διότι αν δεν το παινευτούμε μόνοι μας δεν έχει κανείς την μπέσα και το φιλότιμο να αναφερθεί και σε εμάς όταν υλοποιεί ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΑΣ και ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ, για τις οποίες μετά κοκορεύεται.

Σκεφτείτε τώρα στο Χαλάνδρι να μην είχαμε σηκώσει εμείς τον κουρνιαχτό τον Σεπτέμβριο και να είχε γίνει αποδεκτή η γραμμή  "δεν ζητάμε προσωρινή αδειοδότηση, θα πάμε κατευθείαν για την οριστική τον Φλέβαρη μαζί με όλους τους άλλους δήμους,  ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΓΑΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ; 
(Πότε θα άνοιγαν; ΟΕΟ)

Χαιρετισμός της Περιφερειάρχη Αττικής στην εκδήλωση της Ημέρας Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, με τίτλο «70 χρόνια μετά, Από τη Μαρτυρία στην Παιδεία»  Χαιρετισμό απηύθυνε τη Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου στην εκδήλωση της Ημέρας Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, με τίτλο «70 χρόνια μετά, Από τη Μαρτυρία στην Παιδεία», που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής μαζί με την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών.
Βασικά σημεία του χαιρετισμού της Περιφερειάρχη :

·                Βρισκόμαστε σήμερα εδώ 70 χρόνια μετά από το γεγονός που σημάδεψε ανεξίτηλα όχι απλά την ιστορία του 20ού αιώνα. Αλλά στιγμάτισε την Ιστορία της Ανθρωπότητας.
·                Εκδόσεις, μνημεία, μουσεία, αφιερώματα, μία Παγκόσμια Ημέρα στη μνήμη των μαρτύρων… Όλα κατατείνουν προς τον κοινό σκοπό : την καταπολέμηση της λήθης. Τη διατήρηση της μνήμης του ανείπωτου – ειδικά σήμερα που πλέον για βιολογικούς λόγους εκλείπουν οι μάρτυρες, και με τις δύο έννοιες της λέξης. Εκείνοι δηλαδή που γνωρίζουν από πρώτο χέρι κι εκείνοι υπέστησαν τη ναζιστική βαρβαρότητα.  
·                Σήμερα καλούμαστε επιτακτικά να αναμετρηθούμε με αυτό που ονομάζω «Καθήκον της Μνήμης» όχι μόνο απέναντι στα έξι εκατομμύρια θύματα. Όχι μόνο απέναντι σε μια κοινότητα. Αλλά απέναντι στην ίδια την Ανθρωπότητα.
·                Γιατί το καθήκον της Μνήμης είναι πρώτα και κύρια Καθήκον Ευθύνης.
·                Καθήκον Ευθύνης απέναντι στην Ιστορία. Καθήκον Ευθύνης απέναντι στις νέες γενιές, τις οποίες οφείλουμε να ενημερώνουμε. Και στις οποίες οφείλουμε να μεταλαμπαδεύουμε εκείνα τα κρίσιμα όπλα της Γνώσης κατά της άγνοιας, κατά της παραπληροφόρησης, κατά της διαστρέβλωσης της Αλήθειας. 

·                Τούτη η προσπάθεια δεν είναι εύκολη. Γιατί έχει να κάνει με χαρακτηριστικά και συμπεριφορές που δεν αφορούν κάποιες εξαιρέσεις. Αλλά που διαμορφώνονται δυστυχώς μέσα από συλλογική δράση. Η Χάνα Άρεντ δεν μιλούσε τυχαία για την «κοινοτοπία του κακού», αναφερόμενη στην ερμηνεία του Ολοκαυτώματος.
·                «Αυτοί που αρνούνται το Άουσβιτς, είναι έτοιμοι να το επαναλάβουν» έγραφε ο Πρίμο Λέβι. Και πλέον, 70 χρόνια μετά από το ανείπωτο, δεν κρύβουν τις προθέσεις τους.  Και τούτο το διαπιστώνουμε, δυστυχώς σήμερα, στην πατρίδα μας, την κοιτίδα της Δημοκρατίας, με την άνοδο ενός ναζιστικού, ξενοφοβικού κόμματος. Του τρίτου κόμματος στη Βουλή που θα ορκιστεί σε λίγα 24ωρα.
·                Το Χρέος να κάνουμε το μήνυμα «Ποτέ πια» στάση ζωής. Στην πολιτική και την κοινωνία. Καθημερινό αντανακλαστικό στην άγνοια και την αδιαφορία. Αντίδοτο σε όσους πιστεύουν ότι δεν τους αφορά. Απάντηση σε εκείνους που εμμένουν συνειδητά να διαστρεβλώνουν και να παραπληροφορούν. Να αλλοιώνουν την ιστορική Μνήμη.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Το παντοκοροιδείο ζει και οι Κουρασικές πολιτικές φιλανθρωπίας βασιλεύουν

Διαμαρτυρόμενοι γονείς του 1ου Δημοτικού απευθύνθηκαν στην Πλατεία και μας έστειλαν την φωτογραφία.

"Το παντοκοροϊδείο ζει και βασιλεύει" μας έγραψαν.

Η συλλογή προϊόντων μέσα από τα σχολεία και ιδιαίτερα από τα δημοτικά σχολεία είναι η κατάπτυστη πρακτική της προηγούμενης διοίκησης η οποία συνεχίζεται - δυστυχώς - και από την διοίκησης της "καργαριστεράς" που αντί να σταματήσει την κατασπατάληση χιλιάδων ευρώ του δήμου και του ΕΣΠΑ σε νοίκια και κολλητούς και την απόδοσή τους στους έχοντες την ανάγκη κοινωνικής περίθαλψης συνδημότες μας, συνεχίζει να φέρνει σε δύσκολη θέση γονείς στα σχολεία.

Πλέον γίνεται ορατό: Τα deals Κουράση δεν αγγίζονται από την διοίκηση της Αντίστασης.

Ο Βούτσης «καταργεί» τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις – Κίνηση-ματ υπέρ των αιρετών Περιφερειών

 

Στην κατάργηση του πολιτικού ρόλου των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων που συνήθως αποτελούσαν το «μακρύ χέρι» της κεντρικής εξουσίας και του υπουργείου Εσωτερικών, προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr ο νέος υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Αποκέντρωσης Νίκος Βούτσης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χθες υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους εφτά γενικούς γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων τους οποίους είχε τοποθετήσει στις θέσεις του η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βούτσης δεν πρόκειται να αντικαταστήσει, καθώς, πλέον, οι γενικοί διευθυντές τους.
Να σημειωθεί ότι την κατάργηση του πολιτικού ρόλου των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων είχαν ζητήσει και οι περιφερειάρχες, καθώς συχνά-πυκνά οι γενικοί γραμματείς τους, αν και διορισμένοι,  παρενέβαιναν στις υποθέσεις των αιρετών Περιφερειών. Πρόσφατο παράδειγμα η προεκλογική απόφαση των γενικών γραμματέων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Πελοποννήσου και Αττικής κυρίως Διδασκάλου και Αγγελάκα να μεταφέρουν 4.000 τόνους σκουπιδιών από την Τρίπολη στον ΧΥΤΑ Φυλής παρά την έντονη αντίθεση τόσο της Περιφέρειας Αττικής όσο και του φορέα διαχείρισης, του ΕΔΣΝΑ στον οποίο συμμετέχουν τόσο εκπρόσωποι της περιφέρειας όσο και των δήμων της Αττικής.

http://www.aftodioikisi.gr

ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΛΕΝΕ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΟ: ΤΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΕΣ ΕΣΥ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΣ;

Σόιμπλε: Δεν μας αρέσει το «άνοιγμα» ΣΥΡΙΖΑ στη Ρωσία

' 

Πολλοί μου λέτε ότι η Πλατεία θα ήταν πολύ καλύτερη αν δεν είχε βρομόλογα.

 Σε εσάς λοιπόν απευθύνεται το κουίζ.

Ποια είναι η κατάλληλη απάτνηση για την παραπάνω δήλωση του κου Σόιμπλε:

 Διαλέξτε τι θα απαντούσατε, αλλά να είστε ειλικριείς όμως. Μην μου το παίζετε κόρες ναυάρχου:

1. Εντάξει αξιότιμε κύριε Σόιμπλα, θα ξεκόψουμε από τους Ρώσους αφού δεν σας αρέσει.

2. Φίλε κύριε Σόιμπλε πρέπει να κατανοήσετε - αν βεβαίως θέλετε - ότι η χώρα μας έχει ξανά πολυδιάστατη εξωτερική πολίτικη με πρώτιστο μέλημα την διασφάλιση των συμφερόντων της.

 3. Άκου μάστορα. Δεν είσαι ανθύπατος να μας πεις με ποιους θα κάνουμε παρέα. ΦΕΡΣΤΕΕΣΤ;

4. ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ: ΣΤΑ ...ΙΔΙΑ. ΜΑΣ τι σου αρέσει και τι δεν σου αρέσει.

 Και αν διαλέξεις το 4 μην μου ξαναπείς να μην λέω κακές κουβέντες γιατί πολλές φορές είναι οι μόνες που μπορούν να αποδώσουν όλη την έκταση των νοημάτων που θέλεις να αποδοθεί. ΟΚ; 

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - 1ο Grand Prix «Πάμε διακοπές!

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

1ου GRAND PRIX  «Πάμε διακοπές!»

Ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου και ο Όμιλος Πνευματικού Αθλητισμού Φιλοθέης προκηρύσσουν το 1ο GRAND PRIX με την επωνυμία «Πάμε διακοπές!», τα επί μέρους τουρνουά του οποίου θα διεξαχθούν στο εντευκτήριο του Σ. Ο. Χαλανδρίου, Αβέρωφ 4 - Χαλάνδρι, και στο εντευκτήριο του Ο.Π.Α. Φιλοθέης, Κηφισίας 312Α και Βασιλέως Γεωργίου - Χαλάνδρι, το χρονικό διάστημα από Φεβρουάριο έως Απρίλιο 2015.
Το GRAND PRIX αποτελείται από τα εξής επί μέρους τουρνουά, οι λεπτομέρειες των οποίων θα ανακοινωθούν με συμπληρωματικές προκηρύξεις:
α) Ένα τουρνουά κανονικού χρόνου σκέψης (1,5 ώρα και 30 δευτερόλεπτα ανά κίνηση) 7 γύρων, που θα διεξαχθεί στο εντευκτήριο του Σ. Ο. Χαλανδρίου.
β) Τρία τουρνουά rapid (χρόνος σκέψης 10 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα ανά κίνηση), που θα διεξαχθούν ένα τον Φεβρουάριο, ένα τον Μάρτιο και ένα τον Απρίλιο στο εντευκτήριο του Ο. Π. Α. Φιλοθέης και
γ) Τρία τουρνουά blitz (χρόνος σκέψης 3 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα ανά κίνηση), που θα διεξαχθούν ένα τον Φεβρουάριο, ένα τον Μάρτιο και ένα τον Απρίλιο στο εντευκτήριο του Σ. Ο. Χαλανδρίου.
Έπαθλα
α) GRAND PRIX
1ος νικητής: Φιλοξενία 2 ατόμων για 5 διανυκτερεύσεις τον Σεπτέμβριο του 2015 στο ξενοδοχείο Lakki Village (http://www.lakkivillage.gr) στην Αιγιάλη Αμοργού, αξίας 400 ευρώ. Επιπρόσθετα, χρηματικό ποσό 200 ευρώ μετά την χρήση του επάθλου.
2ος νικητής: Φιλοξενία για 3 διανυκτερεύσεις σε διαμέρισμα 2 έως 4 ατόμων το χρονικό διάστημα 18 Μαΐου έως 21 Ιουνίου ή 4 έως 30 Σεπτεμβρίου 2015 στο ξενοδοχείο Paris Village Apartment Hotel (http://www.parisvillage.gr) στους Χράνους Μεσσηνίας, αξίας 210 ευρώ. Επιπρόσθετα, χρηματικό ποσό 100 ευρώ μετά την χρήση του επάθλου.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν τα εξής κριτήρια άρσης της:
1. Συμμετοχή σε μεγαλύτερο αριθμό επί μέρους τουρνουά.
2. Συμμετοχή στο τουρνουά κανονικού χρόνου σκέψης.
3. Κατά σειρά περισσότερες πρώτες, δεύτερες, κοκ μέχρι όγδοες νίκες στα επί μέρους τουρνουά.
β) Επί μέρους τουρνουά
Στα επί μέρους τουρνουά θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα μέγιστης δυνατής συνολικής αξίας 1.490 ευρώ, οι λεπτομέρειες κατανομής των οποίων θα ανακοινωθούν στις συμπληρωματικές προκηρύξεις των επί μέρους τουρνουά.
Αυτό σημαίνει ότι το GRAND PRIX θα προσφέρει έπαθλα μέγιστης δυνατής συνολικής αξίας 2.400 ευρώ.

Νικητές - Βαθμολογία
Ως βαθμολογία του GRAND PRIX για κάθε σκακιστή ορίζεται το μεγαλύτερο από τα εξής δύο αθροίσματα:
α) Το διπλάσιο της βαθμολογίας του στο τουρνουά κανονικού χρόνου σκέψης συν η μεγαλύτερη βαθμολογία του από τα τρία rapid συν η μεγαλύτερη βαθμολογία του από τα τρία blitz,
β) Το άθροισμα των δύο μεγαλυτέρων βαθμολογιών του από τα τρία rapid συν το άθροισμα των δύο μεγαλυτέρων βαθμολογιών του από τα τρία blitz.
Σε κάθε ένα από τα επτά επί μέρους τουρνουά βαθμολογούνται για το GRAND PRIX οι οκτώ πρώτοι σκακιστές και η βαθμολογία τους από τον πρώτο προς τον όγδοο ορίζεται μετά την άρση ισοβαθμίας ως εξής: 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1.

Διαιτησία - Διεύθυνση αγώνων
Επικεφαλής διαιτητής ορίζεται η κ. Βιργινία Ψωμά. Οι διαιτητές των αγώνων θα ανακοινωθούν στις συμπληρωματικές προκηρύξεις των επί μέρους τουρνουά. Διευθυντής αγώνων ορίζεται ο κ. Σπύρος Σαγιάς.

Αγωνιστικό σύστημα – Κανονισμοί
Όλα τα επί μέρους τουρνουά θα έχουν διεθνή αξιολόγηση και διέπονται από τους κανονισμούς της ΕΣΟ και της FIDE.
Για οποιοδήποτε θέμα δεν καλύπτεται από τους κανονισμούς και την παρούσα προκήρυξη αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο διευθυντής αγώνων.
   
Παράβολα
Τα παράβολα συμμετοχής για τα επί μέρους τουρνουά ορίζονται ως εξής:
α) Τουρνουά κανονικού χρόνου σκέψης: 20 ευρώ για σκακιστές των συνδιοργανωτών, 25 ευρώ για τους λοιπούς σκακιστές.
β) Rapid: 5 ευρώ για παιδιά μέχρι 14 ετών, 10 ευρώ για τους λοιπούς σκακιστές.
γ) Blitz: 5 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής
Ο τρόπος δήλωσης συμμετοχής θα αναφέρεται στις συμπληρωματικές προκηρύξεις των επί μέρους τουρνουά. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κάλυψη των αγώνων
Οι αγώνες (αποτελέσματα, κληρώσεις, φωτογραφίες, λοιπά στοιχεία) θα καλυφθούν μέσω διαδικτύου από τις ιστοσελίδες των συνδιοργανωτών halandrichess.gr και skakiopaf.blogspot.gr και από τη σελίδα του Σ. Ο. Χαλανδρίου στο facebook facebook.com/halandrichess , ενώ στο τουρνουά κανονικού χρόνου σκέψης θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση της 1ης σκακιέρας από την ιστοσελίδα του Σ. Ο. Χαλανδρίου halandrichess.gr .

ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ


Mία ενδιαφέρουσα απάντηση, στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το Δίστομο, προετοιμάζεται απο πολίτες της χώρας.

Εφόσον η Γερμανία δεν θα πληρώσει τις αποζημιώσεις, που οφείλει, η ελληνική κίνηση έχει σκοπό να τις στερήσει αυτά τα ποσά.Πιο συγκεκριμένα, έχει προταθεί άμεσο μποϊκοτάζ σε όλα τα γερμανικά προϊόντα.

Οπότε, όποιοςθέλει να συμμετέχει αρκεί να αποφεύγει τα προϊόντα με τους εξής αρχικούς αριθμούς στο barcode: 400, 401, 402, 403 ..440. Εάν αυτός είναι ο αρχικός αριθμός τότε το προϊόν προέρχεται απο την Γερμανία.

Αφού δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, θα πάει το βουνό στον Μωάμεθ, λέει η παροιμία. Η πραγματικότητα λέει ότι η Γερμανία δεν θα ξεφύγει απο τα χρέη της.

"Αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2015 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ολόκληρο το περιβόητο ΕΣΠΑ που υποτίθεται ότι θα αναζωογονούσε τη χώρα, είναι 18 δισεκατομμύρια για τέσσερα χρόνια.

Στροφή στο ελληνικό τρόφιμο, στο ελληνικό ποτό, στροφή στον Έλληνα παραγωγό.

Και σιγά-σιγά, στροφή στο ελληνικό ρούχο και το ελληνικό παπούτσι. !!!


Κοινοποιηστε το!!!"

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΡΟΥΣΤΗΣ: ΠΡΟΣΔΕΘΕΙΤΕ!!!

Σε ανύποπτο χρόνο  το 2008,  βρέθηκα σε μια χοροεσπερίδα της  Κουβανικής μειονότητας της  Ελλάδος. Στο τραπέζι που καθόμουν ήταν μια κυρία παντρεμένη με  Έλληνα  όπου το είχε σκάσει
απ’ την Κούβα του Κάστρο, περιγράφοντας ότι εκατομμύρια Κουβανοί βρίσκονταν έξω από τη χώρα τους επειδή αρνιόντουσαν να δεχτούν το καθεστώς . Μέσα στη κουβέντα μας μου αποκάλυψε χαμηλόφωνα  (αναρωτιόμουν γιατί;) ότι η Κουβανική κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει  «επιτροπές παρακολούθησης του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού» σε επίπεδο γειτονιάς. Κοινώς ρουφιάνοι μου ετόνισε. Όποιος παρεκκλίνει χάνεται.


Ένιωσα την ανάγκη να ρωτήσω φιλοφρονούντες της παρέας για να καταλάβω το σκεπτικό τους. Γιατί άραγε για να εγκαθιδρύσεις το Σοσιαλισμό πρέπει να προβείς σε αποκλεισμούς; Έτσι λοιπόν
πλησίασα δυο κύριες που ήταν υπεύθυνες  για τη διοργάνωση της βραδιάς. Απολαύστε το διάλογο:-    Ποιος είναι ο λόγος που αγαπάτε τόσο πολύ τον Κάστρο;

-    Είναι ο μόνος που τα έβαλε με τους Αμερικανούς.

-    Αυτό σας ωφέλησε ή όχι;

-    Δεν έχει σημασία είμαστε ανεξάρτητοι.

-    Δηλ. Αν συνεργαζόσασταν με τους Αμερικανούς δεν θα ήσασταν;

-    Όχι

-    Και πως εξηγείτε την υπανάπτυξη της χώρας σας;

-    Δε μας πειράζει, αρκεί που έχουμε όλοι τα ίδια και δεν υπάρχει
άδικια και ανισότητα.

-    Ναι αλλά μερικά εκατομμύρια συμπατριώτες σας είναι εξόριστοι
και μερικές χιλιάδες στις φυλακές σαν πολιτικοί κρατούμενοι. Πως λοιπόν είσαστε όλοι  ίσοι;

Για να πάρω την αποστομωτική απάντηση, με ύφος που δήλωνε συνειδησιακή ανεκτικότητα.

-    Μα αυτοί δεν ήθελαν τον σοσιαλισμό!


Όπως καταλάβαινε έπεσα σε τοίχο. Δε μπορούσα να εξηγήσω στις κύριες αυτές ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πάνω από
κάθε επίπλαστη ιδεολογία. Από κει και πέρα μιλούσαμε άλλη
γλώσσα, κανείς δε μπορούσε να καταλάβει τον άλλον.Κάπως έτσι είναι σήμερα  και η κατάσταση στην Ελλάδα. Χωρίς να υπονοώ ότι στη σύγχρονη Ελλάδα θα έχουμε αντίστοιχα φαινόμενα, διαπιστώνω όμως το διάλογο κωφών.
Το αξιακό υπόβαθρο των ελλήνων αριστερών είναι τελείως διαφορετικό από την αξιακή βάση δεδομένων των Ευρωπαίων.
Μιλούν και οι δυο ότι η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις , χαμογελούν συμφωνούν , δίνουν τα χέρια και όταν βρίσκονται στην ανάγκη να αναλύσουν τι σημαίνει μεταρρυθμίσεις, τότε εμφανίζεται το χάσμαΟι εγχώριοι  σοσιαλιστές «επαναστάτες»  έχουν στο μυαλό τους τον κομμουνιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, αφού πρώτα ανατρέψουν τον παγκόσμιο καπιταλισμό και οι Ευρωπαίοι εννοούν την περαιτέρω ανάπτυξη του.

-Χρειάζονται άμεσα πολιτικές αποκρατικοποιήσεων και απελευθέρωση της αγοράς, υποστηρίζει το μνημόνιο των Ευρωπαίων.
-Μα οι ιδιωτικοποιήσεις είναι κακό πράγμα , θα έλεγε αντίστοιχα ένας κυβερνητικός αξιωματούχος με ιδεολογική βεβαιότητα , όπως αντίστοιχα και η Κουβανή κυρία.
Δεν υπάρχει κανένα λοιπόν σημείο συνεννόησης με τους
Ευρωπαίους ,
γιατί πολύ απλά υπάρχουν διαφορετικοί στόχοι. Οι οποίοι αξίζει να σημειώσουμε  είναι αντίθετοι και αναπόφευκτα συγκρουσιακοί.


Προσδεθείτε!!!


Αντώνης Κρούστης

The GONERNOR. Tο πρώτο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ πολι

ΤΟΥΡΚΙΑ: Προς την κατασκευή πυρηνικού όπλου;Ένα περίεργο άρθρο φιλοξενήθηκε στην Εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» στις 28/1/2015 με τίτλο: «Τα ύποπτα ισότοπα του νόμου για την πυρηνική ενέργεια»

Συγκεκριμένα, ο ειδικός σε θέματα πυρηνικής ενέργειας καθηγητής Δρ. Χαϊρετίν Κιλίτς υποστηρίζει πως οι πυρηνικοί σταθμοί που σχεδιάζεται να γίνουν στην Τουρκία, ταυτόχρονα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την παραγωγή πυρηνικών όπλων. Με βάση τον σχετικό νόμο ο Κιλίτς λέει : ¨Ραδιενεργά ισότοπα όπως τα Πλουτώνιο 239 και Ουράνιο 233 χρησιμοποιούνται μόνο σε προγράμματα πυρηνικών όπλων. Τα ισότοπα αυτά, όταν πρόκειται για έναν πυρηνικό σταθμό με μόνο σκοπό την ενέργεια, δεν μπαίνουν στην ίδια λίστα με τα ισότοπα Ουράνιο 235 και Ουράνιο 238 που είναι τα καύσιμα του σταθμού.» Ο Κιλίτς τονίζει επίσης πως ερωτήματα γεννιούνται από το ότι η Ρυθμιστική Αρχή Πυρηνικής Ενέργειας υπάγεται στην πρωθυπουργία και ότι οι αποφάσεις της δεν υπόκεινται σε έλεγχο.

Ο καθηγητής Δρ. Χαϊρετίν Κιλίτς εξετάζοντας άρθρο-άρθρο το προσχέδιο νόμου, ανάμεσα στα άλλα επισημαίνει:

-Στο άρθρο όπου αναφέρονται οι αρχές λειτουργίας της Ρυθμιστικής Αρχής Πυρηνικής Ενέργειας αναφέρεται πως ο φορέας αυτός θα είναι υπάγεται στην πρωθυπουργία. Μόνο σε χώρες με αυταρχικά καθεστώτα που αναπτύσσουν πυρηνικά όπλα όπως Ιράν, Β. Κορέα, Πακιστάν και Ισραήλ η ρυθμιστική αρχή υπάγεται στην πρωθυπουργία. Επίσης αναφέρεται πως ¨Η ορθότητα των αποφάσεων του φορέα (του πρωθυπουργού) δεν υπόκειται σε έλεγχο. Κανένα όργανο, αρχή ή άτομο δεν δύναται να δίνει εντολές και οδηγίες με σκοπό να επηρεάσουν τις αποφάσεις του φορέα (του πρωθυπουργού)¨.Έτσι όμως αυτός ο φορέας που εστιάζει σε πρόγραμμα πυρηνικών όπλων, παραμένει εκτός του κοινοβουλίου της τουρκικής δημοκρατίας, εκτός κοινωνικού ελέγχου. Επίσης, ο φορέας δεν εμπίπτει στο δίκαιο περί κρατικών και δημόσιων διαγωνισμών

- ¨Το προσωπικό δεν μπορεί να κοινοποιεί απόρρητες πληροφορίες που έμαθε κατά την διάρκεια των καθηκόντων του¨ . Σε καμιά δημοκρατική χώρα δεν υπάρχει τέτοιο είδος απορρήτου όταν πρόκειται για ένα πυρηνικό πρόγραμμα με ειρηνικό σκοπό. Αυτό το επίπεδο απορρήτου, τίθεται μόνο σε σχέδια παραγωγής πυρηνικών όπλων.

Κι΄άλλο «μέτωπο» ανοίγουν οι «Αναθεωρητές» γείτονες; Εμείς από εδώ εφιστούμε την προσοχή της νέας πολιτικής ηγεσίας στα Υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: gpapagian@in.gr

ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


Καλούμε τα μέλη του Σώματος Εθελοντών του Δήμου Χαλανδρίου σε Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015, και ώρα 18:30, στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου στην Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου.

ΘΕΜΑΤΑ

1. Έκθεση πεπραγμένων

2. Προκήρυξη Εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου

α) Οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν στο Γραφείο Εθελοντών από Πέμπτη 12/02/15 ως Τρίτη 10/03/15 καθημερινά τις εργάσιμες μέρες και ώρες 10:00 - 12:30

β) Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 και ώρα 17:00 – 20:00 στο Γραφείο Εθελοντών (Α. Παπανδρέου 28) (210-6811228).

3. Κοπή πίτας 

4. Θ’ ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα

α) Δημοτικοί Χοροί από το Περιφερειακό Τμήμα Λυκείου Ελληνίδων Χαλανδρίου

β) Τραγούδια από τη Χορωδία Ωδείου “ΘΑΛΗΣ” της Κ. Σκιαδά

Η παρουσία όλων των μελών είναι απαραίτητη και σημαντική για τη συνέχιση της Εθελοντικής δράσης και προσφοράς.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟY ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Σαλκιτζόγλου Κική