Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

Η ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΜΑΡΤΗ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

8 ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η 8 Μάρτη δεν είναι γιορτή. Είναι μέρα – σύμβολο των αγώνων των γυναικών για ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο σπουδαίος ρόλος της γυναίκας στην εργασιακή και πολιτισμική εξέλιξη της κοινωνίας δεν έχει αναγνωριστεί. Πολλές φορές όταν μας μιλάνε για ισότητα εννοούν την εξίσωση προς το χειρότερο.

Σήμερα, που προσπαθούν να επαναφέρουν στις ζωές μας -κατ’ αναλογία- τις εργασιακές και κοινωνικές συνθήκες των αρχών του περασμένου αιώνα, ο αγώνας που έκαναν στις 8 Μάρτη του 1857 οι εργάτριες της Νέας Υόρκης διεκδικώντας ανθρώπινους όρους εργασίας και ίση αμοιβή με τους άνδρες, όσο μακρινός κι αν μοιάζει, είναι επίκαιρος και διδακτικός.

Ανατρέπουν τις κατακτήσεις των προηγούμενων χρόνων υπό την απειλή της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων. Δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον για μας και τα παιδιά μας σε συνθήκες κοινωνικής βαρβαρότητας. Δεν μπορούμε να επανέλθουμε σε συνθήκες εξαθλίωσης, εργασιακής ανασφάλειας, αμφισβήτησης της αξίας και της προσφοράς της μητρότητας, «απελευθέρωσης» των ορίων συνταξιοδότησης, για να εξυπηρετηθούν οι δανειστές και οι εκπρόσωποί τους.

Οφείλουμε όλοι, γυναίκες και άνδρες να σεβαστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις δεκαετιών, να τα υπερασπιστούμε και να αγωνιστούμε γι’αυτά.

Το δικαίωμα στην ισότιμη εργασία, στην προστασία της μητρότητας, στην ασφάλιση, στη δωρεάν υγεία, στον ελεύθερο χρόνο.
Το δικαίωμα στα παιδιά μας να μεγαλώνουν σε ένα ασφαλή και ειρηνικό κόσμο, να μορφώνονται σωστά, να έχουν αληθινή ελπίδα για το αύριο

Σήμερα 8 Μάρτη όλες οι γυναίκες όπου και να βρισκόμαστε πρέπει να διεκδικήσουμε αξιοπρεπή θέση στην εργασία, την κοινωνία και τη ζωή. Για μας και τα παιδιά μας!

Δεν γιορτάζουμε! Διεκδικούμε, αγωνιζόμαστε, γράφουμε τη δική μας ιστορία!

Η Πρόεδρος                                                                       Η Γραμματέας

Σοφία Κορωναίου                                                             Μαρία Κουκούμα

Αποκριάτικο Πάρτι για Μεγάλους!! Στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου

αποκριάτικη αφισα 2013 για μεγάλους

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑΑΠΑΙΧΤΟ! (και ΤΡΑΓΙΚΟ, συγχρόνως...)

Π. Μαραγκός, "Έθνος", 8-3-2013

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΩΣ: ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΛΕΣ "ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ"


ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Γιατί του κόλλησες το "ΑΕΙΚΊΝΗΤΟ"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΕ ΤΟΥ ΚΟΛΛΗΣΑΜΕ ΤΟ "ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΣ"; 
Δεν έχετε παρακολουθήσει από κοντά τα πράγματα και πάλι μας αδικείτε!

Οι επικοινωνιολόγοι του τον λένε! 
Ακούστε το στο 2 και 10 αυτής της παρουσίασης που του έγινε, υπό την παρακολούθηση και την καθοδήγηση βεβαίως  βεβαίως του επικοινωνιακού του επιτελείου που έχει την δική του ΟΠΤΙΚΗ για ό,τι συμβαίνει γύρω μας: 

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΛΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: 

"Μαλακία" μου λέει "είναι το "ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΣ" πρέπει να το κάνετε ο "ΑΚΙΝΗΤΟΣ". Αφού δεν κουνάει από το γραφείο του, ούτε ΣΤΡΙΒΕΙ."  

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ευχαριστούμε για την δική σου ΟΠΤΙΚΗ γωνία, φίλε,  αλλά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι για λόγους ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ, να ακολουθήσουμε την ΟΠΤΙΚΗ του επικοινωνιακού επιτελείου του ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΥ και να σεβαστούμε την επιθυμία του! 

ΘΑ ΤΟΝ ΛΕΜΕ "ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ" για να μην λέει ότι του κολλάμε εμείς χαρακτηρισμούς. Ό,τι διαλέγει!

ΦΕΥΓΟΥΝ ΕΝΑΣ - ΕΝΑΣ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ 21 ΟΤΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΙ Ο ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΣ! "ΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΙΑ" - ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΤΩΡΑ Ο ΧΟΛΑΡΓΟΣ


Αποχωρεί και ο Παπάγου Χολαργού από τους 21 ΟΤΑ


Μια κλασική περίπτωση επικοινωνιακής αποτυχίας διαδραματίστηκε στο Δήμο Παπάγου Χολαργού όπου τον περασμένο μήνα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να αποχωρήσει από τον Σύνδεσμο των 21 ΟΤΑ. Ο Σύνδεσμος των 21 ΟΤΑ είναι ένα σύνδεσμος δήμων του Βόρειου και Βορειοανατολικού τομέα που δημιουργήθηκε για να διαχειριστεί τις επιπτώσεις της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην περιοχή, αλλά τελικά ανέπτυξε διάφορα περιβαλλοντικά κυρίως προγράμματα όπως μετρήσεις, ρύπων, κυκλοφορίας και ακτινοβολίας, μοντέλα αναπλάσεων, βιοκλιματικές μελέτες κ.α. 

Μόνο που η λειτουργία και οι δράσεις του Συνδέσμου ποτέ δεν έγιναν γνωστά στα δημοτικά συμβούλια και κυρίως στις τοπικές κοινωνίες των δήμων. Η μόνη επαφή των δημοτικών συμβούλων με τον Σύνδεσμο είναι μία φορά το χρόνο όταν στον προϋπολογισμό κάθε δήμου αυτοί καλούνται να εγκρίνουν την απόδοση του 5 τις χιλίοις των τακτικών τους εσόδων περίπου 30 - 40.000 ευρώ και μία φορά κάθε διετία όταν εκλέγουν έναν ή δύο αντιπροσώπους στην Γενική Συνέλευση.
Αποτέλεσμα αυτής της επικοινωνιακής ένδειας, αν όχι της μυστικοπάθειας είναι να αναρωτιόνται κάθε χρόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι για το τι χρησιμότητα ή αναγκαιότητα υπάρχει στην ύπαρξη του συνδέσμου.

Έτσι τον περασμένο μήνα, ο δήμος Παπάγου Χολαργού έλαβε την απόφαση να αποχωρήσει από τον σύνδεσμο. Ανάλογη απόφαση είχε πάρει και ο δήμος Πεντέλης πριν από λίγο καιρό.
Ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου κ. Παύλος Καμάρας, πήγε στο Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου Χολαργού και προσπάθησε να αλλάξει την γνώμη των δημοτικών συμβούλων.
Στο δημοτικό συμβούλιο όλοι είχαν την απορία “τι μας προσφέρει ο σύνδεσμος” και όταν ο κ. Καμάρας έκανε την ενημέρωση, καθολική ήταν η παρατήρηση, “όλα αυτά έπρεπε να τα έχετε πει εδώ και καιρό”

http://pr-ota-si.blogspot.com/2013/03/21.html#.UTmMjo5yJr8.facebook

ΕΥΕΛΠΙΣΤΩΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΧΑΖΑ ...

... ΚΥΡΙΕΣ ΜΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, και εκφράζουμε την αιώνια υποταγή του αδύναμου φύλου μας.Αλλά παράλληλα επιτρέψτε μας να σας θυμίσουμε ότι πρόκειται για μια ΤΑΞΙΚΗ, ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ:


Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας


Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη Αργία.

Γρήγορα, όμως, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας έχασε το πολιτικό της υπόβαθρο και εορτάζεται ως έκφραση συμπαθείας των ανδρών προς τις γυναίκες, με προσφορά λουλουδιών και δώρων.

Από το http://www.sansimera.gr/worldays

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΜΟΥ


ΥΓ: Είσαι μ@λ@κ@ς που δεν θα  γράφαμε τίποτα; Πολύ κρεββατομουρμούρα θα έπεφτε...

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ - ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡEΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΩΣΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ 64200 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΔΡΕΑΣΗ;

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΝΕ ΧΕΡΙ - ΧΕΡΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Την ίδια ώρα οι παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ενώ πλέον αναγκάζονται να τοποθετηθούν δημόσια για το θέμα, δίνοντας σημαντικά στοιχεία, ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΣΦΥΚΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ, προσπαθούν να βρουν τρόπους ισορροπίας ώστε να προστατεύσουν  την πιθανότητα μελλοντικών πολιτικών φλερτ - εντός του υπάρχοντος πλαισίου - αλλά και να κρατήσουν όρθιο τον ΠΡΙΓΚΗΠΑ, που ξέρουν ότι χωρίς αυτόν θα έχουν το πρόβλημα να ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ αν θέλουν να αμφισβητήσουν την εξουσία Κουράση, διαμορφώνοντας ΣΧΗΜΑ ΝΙΚΗΣ.

Βλέπετε υπάρχει η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ και είναι ΟΛΟΙ μολυσμένοι από αυτήν.
Μια προσεκτική ματιά στη σελίδα των ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ θα σας πείσει.
ΥΓ: Η Λούλα Καρατζά δεν ψήφισε, όπως κάνει συλλήβδην, σε όλες τις αποφάσεις οργάνων που συμμετέχει η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Ασφαλές μεν αλλά πολύ ... τσουβαλιαστικό κατά την ταπεινή μας γνώμη.

Ο "αντιστασιακός" Μανιτάκης που απειλεί με παραίτηση..καλεσμένος στα γενέθλια του Ράιχενμπαχ

Γράφει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: 
"Επιμένει στην άποψή του να μην προχωρήσουν οι σκέψεις για απολύσεις στον δημόσιο τομέα ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός, κ. Αντώνης Μανιτάκης, όπως προτείνει η Τρόικα. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν δείχνει διατεθειμένος να συζητήσει καμία τέτοια προοπτική, ενώ στενοί του συνεργάτες εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για το κατά πόσο ένα τέτοιο μέτρο θα μπορούσε να «περάσει» από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών."
Παράλληλα διαρρέεται τεχνηέντως η φημολογία ότι απειλεί με παραίτηση ο Μανιτάκης..και καλά να μας το παίξει αντιμνημονιακός και αντιστασιακός........ 

Την ίδια στιγμη διαβάζουμε στην "δημοκρατία" 
"Εξήντα οκτώ κεράκια έσβησε την Τρίτη 5 Μαρτίου ο επιτετραμμένος της Frau Μέρκελ και των δανειστών της Ελλάδας Ράιχενμπαχ και ως bon viveur αποφάσισε να το... γλεντήσει με καλή παραδοσιακή κουζίνα σε μπιστρό επί της Λουκιανού στο κοσμικό (ακόμα) Κολωνάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», ο επικεφαλής της «Task Force» είχε καλέσει για τα γενέθλιά του 30 άτομα, μεταξύ των οποίων τον πρώην πρωθυπουργό Π. Πικραμμένο, τους υπουργούς Κωστή Χατζηδάκη, Αντώνη Μανιτάκη, τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη, την επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Μαριέττα Γιαννάκου και φυσικά τον...πολύ Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ, αφού πρώτα η αστυνομία είχε φροντίσει να «στεγανοποιηθεί» η περιοχή με διακριτικά αλλά δρακόντεια μέτρα."

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2013/03/blog-post_5835.html

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις