Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Διαθεσιμότητα: Νομικές συμβουλές της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. προς τους σχολικούς φύλακες


ΑΠΟ ΤΟ 1985 ΠΡΟΒΛΕΠΟΤΑΝ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗΟι αναζητούντες εξιλαστήρια θύματα για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, ως φαίνεται, είτε έχουν βαθύ ύπνο είτε δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση είτε, τέλος, αλλού το πάνε…

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου*

Η ελληνική πορεία προς την πτώχευση όχι μόνον ήταν γνωστή και επαρκώς αιτιολογημένη με αλλεπάλληλα υπομνήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διεθνών οργανισμών προς τις ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά είχε επισημανθεί στον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου το 1985 από τα πιο επίσημα και έγκυρα χείλη: αυτά του τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Δημήτρη Χαλικιά. 

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, αναφέρουμε τα όσα είπε ο τότε διοικητής της ΤτΕ στον συνάδελφο Περικλή Βασιλόπουλο σε μία συζήτηση-εξομολόγηση η οποία δημοσιεύθηκε στον Οικονομικό Ταχυδρόμο στο τεύχος της 8ης Ιανουαρίου 1988 Χωρίς περιστροφές, ο κ.Δ.Χαλικιάς περιγράφει πώς το καλοκαίρι του 1985 η χώρα έφθασε στο χείλος της κατάρρευσης, γεγονός που υποχρέσε την κυβέρνηση Αν.Παπανδρέου να ζητήσει σταθεροποιητικό δάνειο από την ΕΟΚ, τους όρους του οποίου ουδέποτε ετήρησε. Μάλιστα, για να πάρει το δάνειο αυτό, ο τότε πρωθυπουργός ανέθεσε τα ηνία της οικονομίας στον κ. Κ.Σημίτη, ο οποίος έχαιρε της εμπιστοσύνης των εταίρων μας, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του κ.Γεράσιμο Αρσένη.

Την περίοδο αυτή, ο Δ.Χαλικιάς χαρακτήρισε ως την πιο δραματική στιγμή της πολυετούς θητείας του στην Τράπεζα της Ελλάδος, επισημαίνοντας τα εξής:

«Το καλοκαίρι του 1985, λίγο πριν τις εκλογές του Ιουνίου, ζήτησα να δω τον τότε πρωθυπουργό κ.Ανδρέα Γ.Παπανδρέου. Το έκανα σπανίως, αλλά η επικοινωνία μαζί του ήταν πάντοτε ουσιαστική. Με δύο λέξεις καταλάβαινε τα πάντα. Τού είπα: Κύριε πρόεδρε, αν συνεχίσουμε την ίδια πορεία θα χρεοκοπήσουμε. Θα έχουμε στάση πληρωμών. Το έλλειμμα του ισοζυγίου πληρωμών πλησιάζει το 10% του ΑΕΠ και η Τράπεζα συντόμως δεν θα έχει ταμείο να πληρώσει. Χρειάζεται να σχεδιάσετε ένα πρόγραμμα σταθεροποιησης της οικονομίας.

»Μετά τις εκλογές, ο πρωθυπουργός μού ζήτησε να τού υποβάλω μία έκθεση με τις απόψεις μου, πράγμα που έκανα. Όταν την διάβασε μού τηλεφώνησε και μού ζήτησε να εγχειρίσω μία φωτοτυπία στον κ.Σημίτη, που είχε ήδη αναλάβει υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Ανάμεσα στον Οκτώβριο του 1985 και τον Φεβρουάριο του 1986 πέρασα μερικούς από τους πιο δύσκολους μήνες της θητείας μου. Τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τράπεζας της Ελλάδος είχαν πέσει κάτω από το ελάχιστο όριο ασφαλείας. Αν και γενικά την δεκαετία του 1980 το επίπεδο των διαθεσίμων ήταν γύρω στο 1 δισεκατομμύριο δολλάρια, είχαμε φθάσει μόλις στα 350 εκατομμύρια δολλάρία. Εάν δεν παίρναμε τον Φεβρουάριο του 1986 την πρώτη δόση του δανείου από την ΕΟΚ και εάν δεν είχαμε το σταθεροποιητικό πρόγραμμα Σημίτη, θα βαδίζαμε ευθέως στην κατάρρευση και την χρεοκοπία. Δεν είχαμε λεφτά να πληρώσουμε τις εισαγωγές μας. Δεν θα επρόκειτο για συναλλαγματική κρίση της δραχμής, όπως αυτές που γνωρίσαμε τον Μάϊο του 1994 ή τον Νοέμβριο του 1997, αλλά για κάτι πολύ χειρότερο. Αδυναμία κάλυψης των εξωτερικών πληρωμών της χώρας…».

Για την ιστορία σημειώνουμε ότι παρόμοιες επισημάνσεις έγιναν προς τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.Ζακ Ντελόρ το 1994 με την γνωστή επιστολή του, από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό τον καθηγητή Άγγελο Αγγελόπουλο το 1990 ύστερα από ενθάρρυνση του τότε πρωθυπουργού της Οικουμενικής Ξεν. Ζολώτα. Επίσης, από το 1995 έως το 2003 ακολούθησαν 16 κοινοτικές και διεθνείς εκθέσεις στις οποίες απερίφραστα τονιζόταν ότι η πορεία του ελληνικού δημοσίου χρέους παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Τις τελευταίες προσπάθησαν να περιορίσουν οι κυβερνήσεις Κων. Μητσοτάκη την περίοδο 1990-1993 και Κ.Σημίτη το 1998-1999, με αποτέλεσμα να γίνουν στην Ελλάδα από τις συνδικαλιστικές μαφίες του Δημοσίου περί τις 2.500 απεργίες, συνολικού κόστους σε χαμένες ημέρες εργασίας περί τα 70 δισεκατ. ευρώ.

Κατά τα λοιπά, αναζητούνται ληστές στην χώρα!…

*το κείμενο δημοσιεύθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2011

http://www.olympia.gr/, 29/7/2013

Κατατέθηκαν τα πρώτα ασφαλιστικά για τους Σχολικούς ΦύλακεςΚατατέθηκε σήμερα 29 Ιουλίου 2013 η πρώτη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την υπόθεση των Σχολικών Φυλάκων και έχουν τεθεί από την 23η Ιουλίου 2013 σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 80 του ν. 4172/2013. 
Συγκεκριμένα, την εν λόγω αίτηση ασφαλιστικών μέτρων άσκησε η ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ – Ν. ΧΛΕΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ενώπιον του Πρωτοδικείου Αθηνών εκ μέρους των Σχολικών Φυλάκων που υπηρετούν στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Για τους ενδιαφερόμενους 
Τηλ. 210-7222007, Fax 210-7222182

http://www.myota.gr/, 29/7/2013

Σε δίκη 35 μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την απεργία του 2011«Η κυβέρνηση αναζητεί εναγωνίως τρόπο να απαλλαγεί από τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από τη μία ψηφίζει το πολυνομοσχέδιο «λαιμητόμο» σπρώχνοντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους (σε πρώτη φάση 6.000 Δημοτικούς Αστυνομικούς και Σχολικούς Φύλακες) και από την άλλη επιχειρεί να τρομοκρατήσει«.

Αυτό τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωση της καταγγέλοντας την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την παραπομπή σε δίκη των 35 μελών του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για την κινητοποιηση τον Νοέμβριο του 2011 ενάντια στις περικοπές των αποδοχών και στα μέτρα εξόντωσης των μνημονίων.

Οπως αναφερεται στην ανακοίνωση η κυβέρνηση ανέσυρε από το «συρτάρι» την υπόθεση και σέρνει στα Δικαστήρια σύσσωμο το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α..

«Δεν της έφτασαν οι εξηγήσεις που έδωσε ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Θέμης Μπαλασόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Τσούνης πριν μερικούς μήνες για την ίδια ακριβώς υπόθεση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, τώρα καλεί σε δίκη και τα 35 μέλη του Γενικού Συμβουλίου, στις 3 Σεπτεμβρίου 2013 στο Πρώτο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και προστίθεται: «Πότε χρησιμοποιεί τις δυνάμεις καταστολής, πότε προχωρεί στην πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων και πότε απειλεί μέσω της δικαστικής οδού. Το έχει πράξει πολλάκις στο παρελθόν. Δεν έχει καταλάβει ακόμη όμως πως οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν τρομοκρατούνται, δεν εκβιάζονται και δεν πρόκειται να υποκύψουν στην κυβέρνηση που λειτουργεί ως εντεταλμένη της τρόικα, εξυπηρετώντας τα επιχειρηματικά εγχώρια και όχι μόνο συμφέροντα, σε βάρος της Ελληνικής κοινωνίας».

Καταλήγοντας η ΠΟΕ-ΟΤΑ ανακοινώνει ότι την Τρίτη 3/9 ημερομηνία της δίκης των 35 Μελών του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Στάση Εργασίας όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (η ακριβής ώρα θα προσδιοριστεί με νεότερη ανακοίνωση) και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο 2, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

http://www.aftodioikisi.gr/, 29/7/2013

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ


ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ZOUGLA ΤΗΝ "ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ" ΕΙΔΗΣΗ.
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος για το ZOUGLA.GR

Ο αντιδήμαρχος της μίζας

«Ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τις άδειες λειτουργίας. Προσέγγιζε τους ιδιοκτήτες καντινών και τους ζητούσε εκβιαστικά χρήματα. Όποιον δεν του έδινε τον απειλούσε ότι θα του στείλει τη δημοτική αστυνομία. Πριν από μερικές ημέρες ζήτησε από έναν πολύτεκνο 5.000 ευρώ.»

Αυτά τα λόγια χρησιμοποιεί, μιλώντας στο zougla.gr, ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., αναφερόμενος στη σύλληψη του αντιδημάρχου Χαϊδαρίου Μάριου Λιακόπουλου, ο οποίος πλέον κατηγορείται για εκβίαση και δωροδοκία.

Έπειτα από επιτυχημένη επιχείρηση των «Αδιάφθορων» της αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι ο αντιδήμαρχος προσέγγιζε ιδιοκτήτες καντινών που δραστηριοποιούνται στο Χαϊδάρι και τους ζητούσε χρήματα είτε για χορήγηση άδειας είτε για ανανέωση της παλαιάς.

«Αυτοί που προσέγγιζε δεν είχαν άδειες λειτουργίας. Μετά από διαγωνισμό του Δήμου είχαν πάρει την έγκριση του χώρου, δεν είχαν όμως την άδεια. Τους ανάγκαζε να του δίνουν 1.000 ευρώ κάθε δύο μήνες» επισημαίνουν καλά ενημερωμένες πηγές.

Εξαιρετικό άρθρο J.M. Lamarque για τους Έλληνες: “Το να υποφέρεις δεν σημαίνει ότι πεθαίνεις” !


20130727-202122.jpg

H Ελλάδα και οι Έλληνες υποφέρουν σιωπηλά.

Εδώ και τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα είναι δακτυλοδεικτούμενη, οι Έλληνες προσβάλλονται, και η χώρα προβάλλεται σαν να είναι η μαύρη τρύπα της Ευρώπης. Ίσως αυτό να συμβαίνει επειδή η Ελλάδα είναι μια μεσογειακή χώρα.

Αν η Ελλάδα βρισκόταν βόρεια της Γερμανίας, μεταξύ της Σουηδίας και της Φινλανδίας, θα …της βρίσκαμε σίγουρα κάποια δικαιολογία. Εαν επρόκειτο για μια προτεσταντική χώρα όπου ο ήλιος λάμπει μόνο για λίγες ώρες το χρόνο,  ενώ οι άνθρωποι συνθλίβονται από το κρύο της νύχτας για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε θα εφευρίσκαμε για την Ελλάδα, κάποια σοβαρή δικαιολογία και θα αναζητούσαμε έναν άλλο ένοχο.

Όταν η Ισλανδία αρνείται να πληρώσει το χρέος της, δεν λέμε τίποτα. Δεν την κατηγορούμε ούτε την υποστηρίζουμε. Η απόλυτη σιωπή. Μάλιστα το να διαμαρτύρεται κανείς στο προαναφερθέν πλαίσιο είναι υγιές, επειδή είναι ‘αγνό’ και δεν κάνει θόρυβο. Και βέβαια μια τέτοια διαμαρτυρία είναι αποδεκτή από όλους, γιατί προτιμάμε υποκριτικά την αισθητική μιας εικόνας όπου διαμαρτύρονται συναθροιζώμενοι ξανθοί και “άσπιλοι” άνθρωποι που όταν μιλάνε μένουν ανέκφραστοι κρατώντας ακίνητα τα χέρια τους, μη κουνώντας ούτε καν το κεφάλι τους.

Και εν συνεχεία οι διαμαρτυρόμενοι πηγαίνουν στη σάουνα. Ο Έλληνας αντίθετα θα πάει στο Χαμάμ. Γιατί οι Έλληνες είχαν καταληφθεί από τους Τούρκους πριν πολλά χρόνια. Και σήμερα που η Τουρκία προσπαθεί να εισέλθει στην Ευρώπη αυτή της κρατάει μεν την πόρτα ανοιχτή ωστόσο την τελευταία στιγμή χρησιμοποιείται η έννοια της ‘ασφάλειας’ για να κλείσει διπλωματικά η Ευρωπαϊκή της προοπτική.

Έτσι λοιπόν το να έχεις κατακτηθεί από τους Τούρκους και το να είσαι μεσογειακή και ορθόδοξη χώρα είναι αρνητικό στα μάτια των Βορειοευρωπαίων.
Όχι, πραγματικά δεν μπορεί να εμπιστεύεται η Ευρώπη ‘τέτοιους ανθρώπους’. Η Ελλάδα είναι σαν την Ισπανία. Οι Ισπανοί είχαν καταληφθεί από τους Μαυριτανούς, ως εκ τούτου, ο Ισπανός έχει κάτι το αραβικό στο αίμα του, και για να το καταλάβεις αυτό αρκεί απλά να κοιτάξεις την Αλάμπρα. 
Όσον αφορά την Ιταλία, θα μπορούσαμε να την εμπιστευτούμε, παρ’ ότι είναι κι αυτή χώρα της Μεσογείου, όμως κι αυτοί έχουν τη μαφία, την Dranghetta, την Καμόρα, και το Βατικανό.

Εν ολίγοις, αυτό είναι αρκετό για να έχεις επιχειρήματα ώστε να αποφασίσεις να μην τους εμπιστευτείς ούτε τους Ιταλούς. Τέλος, υπάρχει και η Πορτογαλία. Πενήντα χρόνια φασιστικής δικτατορίας, στοιχειώνουν το παρελθόν της.

Η Πορτογαλία είναι, λοιπόν, φασιστική χώρα, όπως η Ισπανία του Φράνκο και η Ελλάδα των συνταγματαρχών. Όχι δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τις μεσογειακές χώρες. Δεν μιλάμε καθόλου βέβαια για τη ναζιστική Γερμανία και τη Φινλανδία, και όποια άλλη χώρα συνεργάστηκε με τους Ναζί.

Όχι, εκεί ξεχνάμε το παρελθόν, γιατί αυτές είναι οι περιβόητες χώρες του Βορρά και μπορούμε να τις εμπιστευθούμε έτσι κι αλλιώς. Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι και η Γαλλία και το Βέλγιο αλλά και η Ουγγαρία συνεργάστηκαν επίσης κατά κάποιο τρόπο με τους ναζί. Κι τελικά αυτός ο μηδενιστικός συλλογισμός καταλήγει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η μόνη αληθινή ευρωπαϊκή δημοκρατία.

Πόσο καιρό όμως θα διαρκέσει αυτή η ανοησία; Πόσο καιρό θα αντέξoυμε να θεωρούνται οι Έλληνες ανόητοι, και κλέφτες; Το ότι η ελληνική πολιτική σκηνή δεν υλοποίησε ποτέ την ιδέα του εκσυγχρονισμού του ελληνικού κράτους, είναι ένα γεγονός. Ίσως ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός που είχε την επιθυμία να αναπτύξει τη χώρα του πολιτικά να είναι ο Ελευθέριος Βενιζέλος, που έχει σημαδέψει την ιστορία της Ελλάδας.

Αλλά, όταν ο Ρομάνο Πρόντι, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρότεινε το δημόσιο εθνικό λογιστικό έλεγχο των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2003, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία είχαν αρνηθεί. Αρνήθηκαν, γνωρίζοντας ότι τα στοιχεία της Ελλάδας ήταν πειραγμένα. Ήξεραν ότι ο Ελληνικός λαός δεν ήξερε τίποτα. Εξάλλου ζήτησε ποτέ κανείς την πολιτική αναδιάρθρωση του Ελληνικού κράτους; Όχι, κανείς στην Ευρώπη δεν το ζήτησε ποτέ. Δεδομένου ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζονταν ως ένας τουριστικός προορισμός, και μια χώρα παραγωγής ελαιόλαδου, όλα θεωρούνταν ότι λειτουργούν μια χαρά. Οι Έλληνες παρέμεναν όλο αυτό τον καιρό Ευρωπαίοι δεύτερης κατηγορίας που συνεισφέρουν στο να ολοκληρώνεται το μεγάλο φαγοπότι.

Μιλώντας για την ιστορία της Ελλάδας και την αρχαιότητα ειναι αλήθεια ότι όλοι αποδεχόμαστε ότι ο Πυθαγόρας, ο Σωκράτης, ο Πλάτων, ο Ηρόδοτος και πολλοί άλλοι, έζησαν στην Ελλάδα, αλλά στο μακρινό παρελθόν. Και σήμερα όλοι εμείς κατηγορούμε τους Έλληνες και αναρωτιόμαστε αν κατασκεύασαν ποτέ αεροσκάφη, πυρηνικά εργοστάσια, αυτοκίνητα;

Υπήρχε όλο αυτό τον καιρό ένα προϊόν “made in Greece”, εκτός από τη φέτα; Όχι, γιατί η Ελλάδα παραμένει όλα αυτά τα χρόνια η χώρα των φτωχών αγροτών και των μικροαστών που μιλούνε δυνατά, και περπατάνε με κομπολόγια στο χέρι, τρώνε περισσότερο λαχανικά παρά κρέας ενώ τα γλυκά τους δίνουν στο στόμα την αίσθηση ενός μελένιου φιλιού.

Και αν η Ελλάδα τελικά χρεωκοπήσει, εάν αποχωρήσει από την ευρωζώνη ή την Ευρωπαϊκή Ένωση τι θα υποστηρίζει η Ευρώπη σε δέκα χρόνια για αυτήν; …
“Εμείς δεν ξέραμε τίποτα!” … “Είμαστε υπεύθυνοι αλλά δεν είμαστε ένοχοι! … ” κτλ. Η ευθύνη θα επιστρέψει στους Έλληνες, για άλλη μια φορά.

Τα έχω βαρεθεί πια όλα αυτά τα στερεότυπα! Δεν μπορώ να ανέχομαι πλέον το γεγονός ότι το να ανήκεις σε ένα μεσογειακό λαό έχει καταντήσει συνώνυμο μιας ιδιότυπης σύγχρονη ψυχολογικής δουλείας. Δυστυχώς οι Έλληνες προς το παρόν είναι σιωπηλοί και δεν αντιδρούν έντονα. Αυτό είναι το λάθος. Ξέρω ότι είναι εύκολο να το γράφει αυτό κάποιος που ζει στο Παρίσι. Αλλά εγώ το γράφω γιατί θέλω μέσα από τα λόγια μου να εμφυσήσω την εμπιστοσύνη σε όλους τους Έλληνες, και να τους πω ότι πρέπει να εμπιστευτούν τη νεολαία του τόπου και να της παραδώσουν τα κλειδιά της εξουσίας για έναν εκσυγχρονισμό της χώρας που συνάμα θα σέβεται την κληρονομιά και τη διαφορετικότητά της.

Όλα είναι δυνατά γιατί η αληθινή ζωή δεν έχει τιμή. Και ακόμα πιο ευτελής είναι η τιμή του ελληνικού χρέους που έτσι κι αλλιώς οι Έλληνες δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν. Από τη μια η Γερμανία ρυθμίζει το επιτόκιο του δανεισμού της για εξυπηρέτηση του εθνικού της χρέους στο 2% και από την άλλη επιβάλλει στην Ελλάδα ένα θεόρατο επιτόκιο ύψους 30%.

Τέρμα τα ψέματα! Το γράφω λοιπόν και το φωνάζω δημόσια, οι Έλληνες δεν είναι υπεύθυνοι για τίποτα. Οι Έλληνες είναι ίσοι με κάθε άλλο λαό στον πλανήτη κι έχουν το δικαίωμα να ζήσουν στη χώρα τους, στη γη τους, σύμφωνα με τα έθιμα και τις παραδόσεις τους. Εμείς οι υπόλοιποι οφείλουμε απλώς να τους βοηθήσουμε στην οικοδόμηση ενός σύγχρονου κράτους που θα διαχειρίζεται την Ελλάδα ως μια πραγματική δημοκρατία, στις βάσεις μιας πραγματικής ισότιμης κοινωνικής πολιτικής και ενός παραγωγικού ενθουσιασμού που θα δημιουργήσει ανάπτυξη προς όφελος της ίδιας της χώρας.

Εξάλλου το να καταστρέψουμε την Ελλάδα θα έχει πολύ άσχημο αντίκτυπο και στο μέλλον της Ευρώπης. Είμαι Γάλλος αλλά νιώθω Έλληνας στην ψυχή, και υποστηρίζω όπου σταθώ κι όπου βρεθώ την Ελλάδα. Ολόκληρη την Ελλάδα.

Jose Manuel Lamarque

ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ

Δήμαρχος Ζαγοράς Αντώνογλου: "Ας πάει να καεί το Πήλιο, δεν με νοιάζει"


Δήμαρχος Ζαγοράς Αντώνογλου: "Ας πάει να καεί το Πήλιο, δεν με νοιάζει"

...αποκαλύπτει Διαταγή της Κεντρικής Διοίκησης του Ε.Σ.Ε.Π.Α., που κλείνει τον Εθελοντικό του Πυροσβεστικό Σταθμό στην Τσαγκαράδα

ΣΟΚΑΡΕΙ η δήλωση που αποδίδει στον Δήμαρχο Ζαγοράς - Μουρεσίου Γιώργο Αντώνογλου η Κεντρική Διοίκηση του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (Ε.Σ.Ε.Π.Α.) στην από 28/07/2013 Διαταγή του προς τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Ε.Σ.Ε.Π.Α. Τσαγκαράδας, με την εντολή να σταματήσει άμεσα την λειτουργία του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ε.Σ.Ε.Π.Α. Διαταγή, όπως έφτασε στο e-Volos.gr, από το Ε.Σ.Ε.Π.Α. Τσαγκαράδας:

Σήμερα 28 Ιουλίου 2013 λάβαμε από την Κεντρική Διοίκηση του Ε.Σ.Ε.Π.Α. την ακόλουθη διαταγή:

ΔΙΑΤΑΓΗ
Προς Εθελοντικό Σταθμό Ε.Σ.Ε.Π.Α. Τσαγκαράδας

''Εντέλλεστε να διακόψετε άμεσα την λειτουργία του σταθμού από σήμερα 21:30 28/07/2013.

Παρακαλούμε να προετοιμαστούν όλα τα οχήματα και οι εξοπλισμοί προκειμένου αύριο στις 12:30 πμ να παραληφθούν από τους αρμοδίους του σώματος.

Αιτιολόγηση: η διακοπή της λειτουργίας του σταθμού οφείλετε στην ασυνέπεια του Δήμου, στην διαγραφή όρων του πρωτοκόλλου συνεργασίας που δεν υπεγράφη από το Δήμο, καθώς και τη μη καταβολή των χρημάτων που προορίζονται για την ασφάλιση και τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων.

Αγαπητοί συνάδελφοι η διορία που έχουμε για να καταβάλουμε τα τέλη και τις
ασφάλειες των οχημάτων και των τελών κυκλοφορίας λήγει στις 31 Ιουλίου 2013.
Έχουμε δαπανήσει τεραστία ποσά σε σχέση με τις δυνατότητές μας, προκειμένου να κρατήσουμε τον ιστορικό αυτό σταθμό του ΕΣΕΠΑ στο Πήλιο σε λειτουργία.
Δυστυχώς ο δήμος θεωρεί ότι δεν έχει καμία ευθύνη και ότι πρέπει να δαπανούμε εμείς για αυτόν, να δουλεύουμε εμείς για αυτόν ως εθελοντική οργάνωση για να είναι ασφαλής.

Άλλωστε είναι γνωστή και η δήλωση του Δημάρχου << Ας πάει να καεί το Πήλιο δεν με νοιάζει >>.

Παρακαλώ για τα καύσιμα της επιστροφής των οχημάτων.

Παρακαλώ για την ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.

Κεντρική Διοίκηση

Νίκος Σαχινίδης
Πρ. Δ.Σ. Ε.Σ.Ε.Π.Α.

http://www.e-volos.gr/, 29-7-2013

Δημοτικός μπάτσος βορείων προαστείων – Pour la Peau d’un Flic

Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βορείων Προαστείων Αττικής, ενώπιον του Δημάρχου, του προέδρου ΔΣ, των αντιδημάρχων και των δημοτικών συμβούλων σε απαρτία, μίλησε δημοτικός αστυνομικός για την επερχόμενη απόλυση ή μετάταξη του λόγω κατάργησης του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας.
Ο εν λόγω δημοτικός υπάλληλος ο οποίος υπηρετεί στην δημοτική αστυνομία του Δήμου και είχε προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ το 2010 προβαίνει ενώπιον όλων των αιρετών σε απολογισμό του έργου και της προσπάθειας που κατέβαλαν όσο χρονικό διάστημα υπηρετούσε σε αυτή.

Στην πραγματικότητα όμως ομολογεί και παραδέχεται ότι η Δημοτική Αστυνομία προέβαινε σε σωρεία ποινικών πράξεων εν γνώσει των, καταπατώντας κάθε νόμο, που όμως με αυτές τις πράξεις τους κατα την προσωπική του και μόνο εκτίμηση το έκανε για το καλό των άνεργων και των αδυνάτων οικονομικά οικογενειών, προφανώς γιατί αυτός, οι προϊστάμενοι του και οι αιρετοί που έλαβαν γνώση επισήμως στη συνεδρίαση του ΔΣ που μίλησε και χειροκροτούσαν, με τις παρανομίες που διέπραταν οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας.

Είχαν μάλλον κατά την γνώμη τους εντοπίσει κενά στην νομοθεσία και ανέλαβαν να αποδώσουν δικαιοσύνη καταπατώντας την.

Απο τα λεγόμενα στην ομιλία του ενώπιον του ΔΣ του Δήμου καταλαβαίνουμε ότι οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας είχαν ανεξέλεγκτη λειτουργία.

Επιδίδονταν σε παράνομες πράξεις και αντί να καταστρέφεται με την ευύνη του δήμου κατασχεμένο παράνομο υλικό, αυτό διοχετευόταν σε άγνωστους παραλήπτες, που σήμερα ισχυρίζεται ό δημοτικός αστυνομικός ότι παρέδιδε παράνομα σε ανέργους, την εκκλησία κλπ και τους ζητούσε μάλιστα να μην τον προδώσουν (καταγγείλουν) για την παρανομία που έκανε αυτός και οι συνάδελφοι του.

Φυσικά έχουμε την ηχογραφημένη ομιλία του δημοτικού αστυνομικού στο ΔΣ του Δήμου ( ο οποίος δήλωσε ότι κρατάει και ημερολόγιο ), αναφέρει και άλλα πολλά και περιμένουμε να δούμε τι θα πράξουν όλοι αυτοι οι αιρετοί που ήταν παρόντες στην δημόσια συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου και άκουσαν, αλλά και χωρίς αίσθημα ευθύνης χειροκροτούσαν.

Γιατί όλοι οι μετέχοντες στο ΔΣ του Δήμου σύμφωνα με το άρθρο 37 ΚΠοινΔ έχουν τεράστιες ευθύνες και θα πρέπει να πράξουν ότι επιβάλει η νομοθεσία.Θα επανέλθουμε σύντομα

Τί πράττουν τα συνδικαλιστικά όργανα των δημάρχων;


D.S. KEDE

Νέο βαρύτατο πλήγμα σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση.

Μετά την μείωση από 60% έως 70% των κρατικών χρηματοδοτήσεων. Μετά το πάγωμα ουσιαστικά των προσλήψεων με την αναλογία 1:5 ή 1:7 (προσλήψεις προς συνταξιοδοτήσεις). Μετά τη διαθεσιμότητα 1800 εργαζομένων αορίστου χρόνου:

Έχουμε τώρα και την απόφαση να οδηγηθούν στη διαθεσιμότητα για 8 μήνες και από κει το μεγαλύτερο μέρος τους σε απόλυση, 2.200 σχολικοί φύλακες και 3.500 υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας που καταργείται…! Και σ’ όλη αυτή την «επίθεση» τα συνδικαλιστικά όργανα τι πράττουν;

http://www.newsta.gr/, 28/7/2013

Με πτυχίο μαϊμού η γιατρός των ΚΑΠΗ

Βρίθουν οι υποθέσεις πλαστών δικαιολογητικών που έχουν καταθέσει δημόσιοι υπάλληλοι για τον διορισμό τους ή την άσκηση επαγγέλματος.

Κορώνα - γράμματα έπαιζαν οι ασθενείς τη ζωή τους κάθε φορά που τους έδινε συμβουλές η συγκεκριμένη «γιατρός». Ακόμα και για τη μέτρηση της πίεσης...

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση γιατρού που παρείχε υπηρεσίες χωρίς να διαθέτει πτυχίο. Την υπόθεση αποκάλυψε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής, ο οποίος μετά από καταγγελία πολιτών διέταξε έρευνα που οδήγησε στην ποινική δίωξη της γιατρίνας-μαϊμού.

Η καταγγελία που έφτασε στα γραφεία του Γενικού Επιθεωρητή στις 4 Απριλίου του 2011 ήταν μόλις οκτώ γραμμές και ανέφερε: «Προσοχή! Στα ΚΑΠΗ δήμου των βορείων προαστίων εργάζεται ψευτογιατρός με πλαστό πτυχίο. Θα πεθάνουν άνθρωποι. Είναι επικίνδυνη και κινδυνεύει όποιος μιλήσει. Δήλωνε διαιτολόγος σε γνωστό ιδιωτικό κέντρο παροχής υπηρεσιών υγείας και στην ουσία ήταν γραμματέας. Κάντε κάτι για τους γέροντες που κινδυνεύουν από τους απατεώνες».

Ο Λ. Ρακιντζής έδωσε αμέσως εντολή στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας να ερευνήσουν την υπόθεση και το πόρισμά τους ήταν αποκαλυπτικό. Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι η φερόμενη ως γιατρός Θ.Π. είχε υπογράψει συμφωνητικό συνεργασίας με το ΚΑΠΗ του δήμου, για να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της από τις 13-11-2011 μέχρι και τη σύσταση του νέου φορέα που προβλεπόταν από τον «Καλλικράτη».

Την υπόθεση αποκάλυψε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε, είχε εισαχθεί το 1991 στο Ιατρικό Ινστιτούτο Κιέβου στην Ουκρανία «Ο.Ο. Μπογκομόλετς» και το 1997 αποφοίτησε από το Εθνικό Ιατρικό Πανεπιστήμιο Κιέβου με ειδικότητα «γενικός ιατρός».

Ο τίτλος σπουδών της αναγνωρίστηκε από το Διαπανεπιστημιακό Κέντρο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών της Αλλοδαπής (ΔΙΚΑΤΣΑ) στις 26 Ιουνίου του 2002, το 2005 έλαβε άδεια άσκησης επαγγέλματος για την Περιφέρεια του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και στις 15 Απριλίου 2011 πήρε άδεια λειτουργίας Ιδιωτικού Παθολογικού Ιατρείου στον δήμο που συνεργαζόταν με το ΚΑΠΗ. Παράλληλα, η Θ.Π. είχε ξεκινήσει επίσημη συνεργασία με γνωστή ιδιωτική εταιρεία παροχής ιατρικών υπηρεσιών ως «ειδική παθολόγος». Αρχικά όλα φαίνονταν νομότυπα, αλλά κατά τη διάρκεια της έρευνας οι επιθεωρητές έβγαλαν «λαβράκι».


Η απάντηση του ΔΙΚΑΤΣΑ

Μετά από έγγραφο που απέστειλαν οι ελεγκτές στον Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης, ο οποίος αντικατέστησε το ΔΙΚΑΤΣΑ, προκειμένου να επιβεβαιώσουν την αναγνώριση του πτυχίου της «ιατρού», έλαβαν την εξής απάντηση: «μετά από ενδελεχή έλεγχο στα αρχείο της υπηρεσίας και του ΔΙΚΑΤΣΑ δεν κατέστη δυνατό να ανευρεθεί αίτηση αναγνώρισης πτυχίου στο όνομά της και ως εκ τούτου δεν βρέθηκε και η πράξη αναγνώρισης τίτλου σπουδών».

Διαπιστώθηκε, μάλιστα, ότι ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης στο ΔΙΚΑΤΣΑ ήταν πραγματικός αλλά αφορούσε την αίτηση άλλης υποψήφιας για αναγνώριση πτυχίου. Η υπόθεση διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Αθηνών, η οποία άσκησε ποινική δίωξη αλλά η υπόθεση δεν σταμάτησε εκεί.

Το ΔΣ του Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) συνεδρίασε στις 8 Φεβρουαρίου του 2013 προκειμένου να αξιολογήσει τα δεδομένα με το πτυχίο της ιατρού-μαϊμού. Οι υπηρεσίες του ΔΟΑΤΑΠ είχαν επικοινωνήσει με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου του Κιέβου με στόχο να επιβεβαιώσουν τη γνησιότητα του πτυχίου της Θ.Π.

Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου του Κιέβου απάντησε στο αίτημα του ΔΟΑΤΑΠ, που κατατέθηκε μέσω της ελληνικής πρεσβείας στην Ουκρανία, ότι η Θ.Π. ουδέποτε φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Κιέβου και ότι είναι πλαστογραφημένα το πτυχίο και οι υπογραφές των εκπροσώπων των πρυτανικών αρχών σε αυτά: «Το γραφείο Κοσμήτορα της 1ης Ιατρικής σάς ενημερώνει ότι έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η Θ.Π. σπούδασε σε ακαδημαϊκή ομάδα ημεδαπών φοιτητών δεν έχουν βρεθεί. Επίσης, η βεβαίωση που μας έχετε διαβιβάσει σε αντίγραφο υπογεγραμμένη από την αναπληρώτρια κοσμήτορα της 1ης Ιατρικής Σχολής πλαστογραφήθηκε αναιδώς και αμελώς», αναφέρει στην επιστολή του το Πανεπιστήμιο του Κιέβου.

Βέβαια, η αφαίρεση της άδειας άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος για τη Θ.Π. έγινε μετά από οκτώ χρόνια που παρείχε ιατρικές υπηρεσίες με πλαστά έγγραφα τόσο στον δήμο όσο και σε ιδιωτικό ιατρικό φορέα, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχουν ελεγθεί τυχόν ποινικές ευθύνες υπαλλήλων του ελληνικού κράτους που νομιμοποίησαν τα πτυχία της Θ.Π. χωρίς να ελέγξουν την προέλευσή τους, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
Διορισμοί στη Δημοτική Αστυνομία με παραποιημένα απολυτήρια Λυκείου

Δημοτικοί αστυνομικοί με πλαστά πτυχία και προϊστάμενοι σε δήμους χωρίς απολυτήριο λυκείου συμπληρώνουν το πάνθεον των πλαστών δικαιολογητικών στο Δημόσιο. Επειτα από έρευνα που διέταξε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής ζητήθηκε η ανάκληση των διορισμών δώδεκα δημοτικών αστυνομικών στη Ρόδο, οι οποίοι κατέθεσαν πλαστά πιστοποιητικά για τον διορισμό τους το 2005.

Η υπόθεση είχε δημιουργήσει αίσθηση στην τοπική κοινωνία, καθώς αποκαλύφθηκε ότι στο κύκλωμα των πλαστών δικαιολογητικών είχε εμπλακεί δημόσια υπάλληλος, η οποία σύμφωνα με καταγγελίες ζητούσε αμοιβή 1.000 ευρώ για τη χορήγηση απολυτηρίων λυκείου με... υψηλή βαθμολογία.

Η έρευνα των επιθεωρητών και σε συνέχεια η ένορκη διοικητική εξέταση που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Αστυνομία της Ρόδου αποκάλυψαν ότι παραποιήθηκαν έγγραφα τα οποία αφορούσαν βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας, με στόχο να πιστοποιηθεί η εντοπιότητα.

Δημοτικός αστυνομικός είχε πλαστογραφήσει τον βαθμό του απολυτηρίου του από 12 και 11/14 σε 17 και 2/14 προκειμένου να λάβει περισσότερα μόρια για τον διορισμό του, ενώ διαπιστώθηκε και η πλαστότητα τίτλου γλωσσομάθειας, αφού ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν ήταν ποτέ εγγεγραμμένος στα αρχεία των επιτυχόντων για δίπλωμα ξένης γλώσσας ξένου πανεπιστημίου.

Συνάδελφός του κατάφερε να «μεγαλώσει» τον βαθμό του απολυτηρίου λυκείου πλαστογραφώντας το 11 και 8/11 που είχε λάβει σε 17 και 8/11. Για ακόμα δύο δημοτικούς αστυνομικούς αποκαλύφθηκε ότι τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας ήταν πλαστά, αφού δεν βρέθηκαν στους αντίστοιχους καταλόγους του Βρετανικού Συμβουλίου.

Εκτός των δημοτικών αστυνομικών υπάρχουν και άλλοι υπάλληλοι, κυρίως σε δήμους, που προσλήφθηκαν ή κατέλαβαν θέσεις προϊσταμένων με πλαστά πιστοποιητικά. Δήμαρχος σε δήμο της Νότιας Αττικής απέλυσε υπάλληλο στην καθαριότητα μόλις ανακάλυψε ότι είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο λυκείου, αφού όπως διαπιστώθηκε ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε τελειώσει μόνο το γυμνάσιο.

Από το Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης όπου ο υπάλληλος δήλωνε ότι είχε αποφοιτήσει αποκαλύφθηκε ότι το συγκεκριμένο απολυτήριο είχε πλαστογραφηθεί, καθώς ανήκε σε... μαθήτρια που είχε αποφοιτήσει από το εν λόγω σχολείο. Ο δήμαρχος αμέσως απέλυσε τον υπάλληλο, ο οποίος είχε αναλάβει προϊστάμενος καθαριότητας με το απολυτήριο λυκείου που προσκόμισε.

Νίκος Β. Τσίτσας, "Έθνος", 28-7-2013

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ, ΧΡΙΣΜΑ
Στα κομματικά επιτελεία έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η τάση που διαμορφώνεται μέχρι στιγμής στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι υπέρ της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης αποπολιτικοποίησης αυτής της αναμέτρησης, με την ενθάρρυνση υποψηφιοτήτων που θα εμφανιστούν ως ανεξάρτητες.

Το πρόβλημα αφορά κυρίως το ΠΑΣΟΚ που θα χάσει σημαντικό αριθμό δυνάμεων και δεν θα ήθελε αυτό να καταγραφεί. Ηδη, δήμαρχοι και περιφερειάρχες που εξελέγησαν με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να παρουσιαστούν ως υπερκομματικοί στις τοπικές κοινωνίες προσπαθώντας να βρουν κώδικα συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και πάντως να διαχωρίσουν τη θέση τους από τη Χαριλάου Τρικούπη και τη συγκυβέρνηση.

Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της ενδιαφέρεται έντονα για τους Δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αλλά δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να μοιράσει γαλάζια χρίσματα σε όλη την επικράτεια γνωρίζοντας ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με αντάρτικα.

Ένα ερώτημα που δεν έχει ακόμη απαντηθεί είναι εάν τα κόμματα της συμπολίτευσης θα κάνουν κοινή επιλογή υποψήφιου σε κάποιες περιπτώσεις και, αν ναι, σε ποιες. Φαίνεται πως οι ηγεσίες εξετάζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά οι αντιδράσεις από κάτω προς τα πάνω αναμένονται έντονες, ειδικά καθώς η γαλάζια βάση παραμένει ενοχλημένη από τον πολιτικό εναγκαλισμό Σαμαρά-Βενιζέλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει και αυτός προβλήματα, παρά τη δυναμική του ως αξιωματική αντιπολίτευση, επειδή δεν έχει στελέχη με εκτόπισμα σε τοπικό επίπεδο. Επομένως, η Κουμουνδούρου αναζητά πιθανούς υποψήφιους στη δεξαμενή των απογοητευμένων του ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό προκαλεί αντιδράσεις στον κομματικό μηχανισμό που δεν θέλει να δίνεται προβάδισμα σε «δάνειες δυνάμεις».