Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ: ΔΕΝ ΚΑΗΚΕ KANENA ΘΕΑΤΡΟ. ΤΑ ΘΕΑΤΡΑ ΔΕΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ. ΚΑΗΚΑΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΤΑΒΛΕΣ, ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΕΥΚΑΤο θέατρο είναι ακόμα εκεί. Μην κλαίτε.

Γιατί αυτό που δεν ξέρει ο αστείος εμπρηστής είναι ότι το θέατρο είναι η παράσταση, οι θεατρίνοι  και οι θεατές.
Δεν είναι οι εγκαταστάσεις, οι σκαλωσιές, οι τάβλες και οι καρέκλες.

Είναι τα δέντρα της ρεματιάς και το φεγγάρι που ανέβαινε πίσω από την σκηνή την ώρα που ο μουσικός κούρντιζει το κανονάκι για να αρχίσει η συναυλία.

Το θέατρο Ρεματιάς ζει μέσα από το σημερινό πένθος της Μαρίνας του Ματωμένου Γάμου.
Της Μαρίνας που αποχαιρετά σήμερα, αυτή την ώρα, τον σύντροφο του δικού της γάμου σε μια απίστευτη τραγική ειρωνεία.

Η ψυχή του είναι στον τάφο του Πέρκιζα και του Πρασσά.

Η Κασσιμάτη και ο Σμαραγδής είναι ζωντανοί, ακμαίοι και δημιουργικοί.

Το θέατρο να δεις που σύντομα  θα φιλοξενήσει ξανά και τους Άστεγους που θα βρουν ευκαιρία να ξανασμίξουν. Ο Γκάγκας και η Χριστούλη είναι εδώ, θα μαζέψουν και τους άλλους.

Μπορεί να χαρούν κάποιοι. Καρέκλες χρειάζεται ο δήμος για να το ξαναφτιάξει. Καρέκλες κάηκαν.

Χτυπούν την κοινωνική συνοχή στην πόλη με σχέδιο, γιατί την καταλαμβάνουν σιγά σιγά.
Και το θέατρο της ρεματιάς είναι το κορυφαίο σύμβολο της κοινωνικής συνοχής.
Ο χώρος που τις καλοκαιρινές νύχτες συναντιόνται και σιγοτραγουδούν μαζί οι Χαλανδραίοι από παιδιά.
Και θα γίνουν ένα για να τον ξαναφτιάξουν.

Το θέατρο δεν κάηκε. Δεν καίγεται ρε βλάκα εμπρηστή το θέατρο.
Είναι άυλο. Είναι τα κείμενα, οι χοροί και οι μουσικές.
Το θέατρο θα καεί μόνο αν εκλείψουν από τον χώρο τα κείμενα, οι χοροί και οι μουσικές. όχι οι καρέκλες ρε ηλίθιε.

Και να ξέρεις ότι δεν θα εκλείψουν αυτά. Άρα το σχέδιο σας για την ρεματιά σήμερα ΚΑΗΚΕ!
Γιατί ενώσατε την πόλη εναντίον σας!

Είναι η ιστορική συνέχεια  της πόλης που μερικοί έχουν βαλθεί να ξεθωριάσουν συμπολίτες μου και να μετατρέψουν σε κάρβουνα, συνεπικουρούμενοι από άμυαλους, οπορτουνιστές και Μαυρογυαλούρους που δεν καταλαβαίνουν ότι τους παίζουν το παιχνίδι όταν θέλουν να ταυτιστούν μονοσήμαντα και αποκλειστικά με αυτή την ιστορία ή να την αλλοιώσουν.

Την πόλη και την ρεματιά που στόχο του εμπρηστή και των εντολέων του είναι να καταλάβουν και να παραδώσουν σε εκείνους που ανακάλυψαν το Χαλάνδρι προσφάτως και που καθημερινά τo μετατρέπουν σε ένα απρόσωπο, άψυχο σωρό από κτίρια, νυχτερινές επιχειρήσεις και αποκαΐδια.

Πιστεύεις ρε ηλίθιε που έβαλες τα γκαζάκια ότι οι Χαλανδραίοι από όλες τις παρατάξεις - από τους Κουρασαίους μέχρι την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και  την Λαϊκή Συσπείρωση - θα αφήσουν την ρεματιά χωρίς λόγο και μουσικές; Τόσο μαλάκας είσαι;
Κατάφερες να ενώσεις όλους σε ένα σκοπό. Από τον Ρούσσο, τον Ζαφειρόπουλο, τον Κουράση και τον Παττακό μέχρι εμάς τους ελάχιστους.

Δυστυχώς κάηκαν τρία πεύκα αιωνόβια όμως. Αυτή ήταν η μεγάλη απώλεια.

Το θέατρο δεν κάηκε αναγνώστη μου αν εκεί γίνει - έστω και στα όρθια - το ετήσιο φεστιβάλ των μαθητών.

Αν τούτο το καλοκαίρι δοθεί εκεί έστω και μία παράσταση, μια συναυλία όπου οι Χαλανδραίοι θα κάτσουμε καταής να την χαρούμε για να δηλώσουμε σε όσους σκέφτηκαν ότι μπορούν να κάψουν το θέατρο ότι ΑΥΤΟ ΜΑΓΚΕΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!

ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ!

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΗΚΕ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ

Μια πυρκαγιά είναι πάντα μια καταστροφή.

Όταν όμως καίγεται ένα θέατρο είναι μια βαθιά πληγή στο σώμα της πόλης σου, και κατ΄ επέκταση στο ίδιο σου το σώμα. Το θέατρο της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι ήταν κατι παραπάνω από ένα απλό θέατρο.

Ήταν η άλλη ματιά της θεατρικής πολιτικής που ρίξαμε στις αρχές της 10ετιας του ΄80. Το θέατρο της Ρεματιάς, το θέατρο των βράχων, τα θέατρα στα νταμάρια, είναι τα ισχυρά ανεξίτηλα αποτυπώματα μιας θεατρικής άνοιξης.

Το καμένο σήμερα θέατρο του Χαλανδρίου νομίζω ότι πέρα από την καταστροφή του σηματοδοτεί και κάτι άλλο.

Την γενικότερη αδιαφορία για τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Την αποθέωση του εφήμερου και του πολιτισμού των καφέ μπαρ.

Πολύ φοβάμαι ότι μαζί με το θέατρο κάηκαν και τα όνειρά μας για μια άλλη οργάνωση της ζωής μας και της πόλης.

Το Χαλάνδρι εδώ και καιρό είχε πάψει να είναι το Χαλάνδρι που σηματοδοτείται από το θέατρο της Ρεματιάς.

Είχε γίνει το Χαλάνδρι των καφέ μπαρ και των καρεκλοκατειλημμένων πεζόδρομων.

Ίσως το θέατρό μας δεν άντεχε την κατάντια της πόλης και αυτοπυρπολήθηκε…..

Είμαι βέβαιος ότι θα ξαναφτιάξουμε, όμως ποτέ δεν θα είναι το ίδιο, γιατί απλούστατα θα είναι το θέατρο μια άλλης απρόσωπης , αδιάφορης εποχής, έργο μικρών ανθρώπων που δεν μπορούν να προστατέψουν τον πολιτισμό τουςΕιμαι βέβαιος ότι θα ξαναφτιάξουμε. Όμως ποτε δεν θα είναι το ιδιο, γιατί απλούστατα θα είναι το θεατρο μια άλλης, απρόσωπης, αδιάφορης, εποχής, "μικρών" ανθρώπων που δεν μπορούν να προστατέψουν τον πολιτισμό τους.Ίσως το θεατρό μας δεν άντεχε την κατάντια της πόλης και αυτοπυρπολήθηκε…..
Ειμαι βέβαιος ότι θα ξαναφτιάξουμε. Όμως ποτε δεν θα είναι το ιδιο, γιατί απλούστατα θα είναι το θεατρο μια άλλης, απρόσωπης, αδιάφορης, εποχής, "μικρών" ανθρώπων που δεν μπορούν να προστατέψουν τον πολιτισμό τους.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ!

Επαγγελματικός ο εμπρησμός.

Βρέθηκαν τα γκαζάκια από την Πυροσβεστική.

Είχαν αφαιρεθεί οι βάνες από τους κρουνούς που είχαν τοποθετηθεί πριν δυο μέρες (!!!)

Συνέχεια της κλοπής του ηλεκτρολογικού υλικού που είχε γίνει την προηγούμενη βδομάδα ο σημερινός εμπρησμός.

Η ημέρα που επιλέχτηκε για το έγκλημα σε βάρος της πολιτιστικής ιστορίας της πόλης δεν είναι τυχαία.

Θλίψη, οργή και αποφασιστικότητα εκφράστηκε από όλες τις πλευρές.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΟΣΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ!

φωτό: Γ. Καραμπιπέρης

Ιδού τα έργα σου παλιολαμόγιο!
Το Χαλάνδρι θα απαντήσει!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ: Το μέλλον είναι δικό του

Καταρχήν καλημέρα και καλή εβδομάδα, σε όλες και όλους σας κάποιες ώρες μετά τον χθεσινό τελικό της Ευρωλίγκα.
Ο Ολυμπιακός λοιπόν δεν τα κατάφερε χθες και έχασε 78-59 από την Ρεάλ Μαδρίτης η οποία πήρε το ένατο τρόπαιο της συλλογής της.
Πάμε λοιπόν με λίγο πιο καθαρό μυαλό να δούμε λίγο τι έγινε χθες, αλλά και την επόμενη μέρα.

Έχασε γιατί…
Ο Ολυμπιακός χθες έχασε την ευκαιρία να πάρει την Ευρωλίγκα, γιατί έμεινε από ενέργεια την Παρασκευή μετά την υπέρβαση από την νίκη επί της ΤΣΣΚΑ.
Έχασε γιατί ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης μπλοκαρίστηκαν, από την σωστή αμυντική τακτική του Πάμπλο Λάσο.
Ο K.C. Rivers καταρχήν κλείδωσε τον Σπανούλη τον άφησε στους 3 πόντους, αποπροσανατολίζοντας τον από την σημασία του αγώνα.
Οι Αντρές Νοτσιόνι και Γιόνας Ματσιούλις έπεσαν πάνω στον Πρίντεζη, τον σταμάτησαν στους 11 πόντους με 0/2 τρίποντα παρακαλώ.
Μπλοκάροντας λοιπόν τα βασικά ατού του Ολυμπιακού η Ρεάλ, είχε ένα βασικό αμυντικό πλεονέκτημα.
Στο προ του τελικού κείμενο σας είχαμε πει, πως αν ο Ολυμπιακός μπορούσε να αντέξει το ξύλο των Ισπανών είχε πιθανότητες για το ματς.
Άλλος ένας παράγοντας ήταν τα ριμπάουντ  υπέρ των Ισπανών, με τα επιθετικά να είναι 12-5.
Τελευταίος και πολύ βασικός παράγοντας ήταν το 5/23 των ερυθρόλευκων, έναντι του 13/30 της Ρεάλ.
Επίσης έχασε γιατί μετά τις δυο ανατροπές και την πρωτοπορία στο σκορ στο πρώτο μέρος, η τρίτη στο δεύτερο ημίχρονο ήταν και η φαρμακερή.
Δεν μπήκαν τα σουτ των παικτών του Ολυμπιακού, σουτ δικά τους που τα έχουν εκεί άδειασε η ψυχολογία, τελείωσε η ενέργεια και χάθηκε το ματς.

Είναι επιτυχημένος γιατί…
Η 2η θέση είναι επιτυχία γιατί, ο Ολυμπιακός πήγε στο Final Four με αλλαγή προπονητή στην μέση της χρονιάς και πιστέψτε με δεν πετυχαίνουν πάντα τα πειράματα.
Πήγε με τον μικρότερο προϋπολογισμό στο ρόστερ, με 6 Έλληνες και πλην Σπανούλη νεαρούς παίκτες με το μέλλον μπροστά τους.
Πήγε με τον προπονητή που αποτελεί ίσως την πιο λαμπρή αχτίδα φωτός, από την σχολή των Ελλήνων προπονητών τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Η επόμενη μέρα…
Ο Ολυμπιακός στρέφει το ενδιαφέρον του στο να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αφού έχει και το πλεονέκτημα έδρας, και είναι το πρώτο φαβορί.
Ταμείο θα γίνει στο τέλος της σεζόν, εννοείται ότι πρέπει οι Αγγελόπουλοι να δώσουν τα κλειδιά στον Σφαιρόπουλο.
Ο βασικός κορμός υπάρχει, με τις κατάλληλες προσθήκες για την επόμενη περίοδο να τον αφήσουν να χτίσει από την αρχή την ομάδα του μπασκετικού Ολυμπιακού.

Σ.Χ.

ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ - ΝΕΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΤΩΠΟ: ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΕΛ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣΌσο το site της διοίκησης του δήμου (αυτό που αυτοαποκαλείται site του δήμου Χαλανδρίου) γεμίζει με χειραψίες, επισκέψεις σε πρεσβείες, ανταλλαγές αντιπροσωπειών, γεύματα και δείπνα αλλά και εκδηλώσεις - συζητήσεις ικανοποίησης πέντε - έξι (κολλητών) νοματαίων, εμείς οι μικρότεροι του δημοτικού συμβουλίου συνεχίζουμε να ασχολούμαστε - όσο μας το επιτρέπει η δύσκολη καθημερινότητά μας - με τα μεγάλα πολεοδομικά θέματα της πόλης, αυτά με τα οποία ασχολούμαστε ασταμάτητα πάνω από 20 χρόνια και στα οποία έχουμε δικαιωθεί κατά 150%, κάτι που κάνει τους αντιπάλους μας να βγάζουν φλύκταινες και να μας επιτίθενται με περισσότερη λύσσα - (και εμείς να κάνουμε χάζι μαζί τους και να περιμένουμε να εκτεθούν για άλλη μια φορά ή να παραδεχτούν - επιτέλους  ότι είναι καλό για την πόλη και την τοπική κοινωνία να προσχωρήσουν στον δρόμο της λογικής).

Συνεχίζουμε λοιπόν ασταμάτητα τις ενημερωτικές επαφές μας για τα μείζονα θέματα του Χαλανδρίου, χωρίς δελτία τύπου και ανακοινώσεις, χωρίς να δημοσιοποιούμε με ποιους και πότε μιλάμε και συναντιόμαστε αλλά σήμερα, (ένα χρόνο ακριβώς  μετά την επιλογή σου αναγνώστη μου για το δημοτικό συμβούλιο και τους συσχετισμούς δύναμης σε αυτό - 18 Μαϊου 2014 ήταν ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών) θα ρισκάρω να δημοσιοποιήσω μια αλήθεια - που θα δυσαρεστήσει πολλούς , όπως γίνεται πάντα όταν σου λέμε την σκληρή αλήθεια και τα βάζουν ΟΛΟΙΜΑΖΙ (είναι μία λέξη, έχει κολλήσει από την υποκριτική κατάχρηση) μαζί μου:

Σύντομα όμως θα αποδειχθεί (και θα ΞΑΝΑΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ - δυστυχώς) η σημερινή πρόβλέψή μας, οπότε σήμερα επέλεξα να ενημερώσουμε τους πάντες - ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΥ - αφού πλέον είμαστε 100% ΣΙΓΟΥΡΟΙ:

Η ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ.

ΝΤΑΒΙΑΣ speaking και γράφτε το.

Και αν δοθεί ΕΠΙΣΗΜΗ εντολή στον μελετητή κ. Ιωνά από την διοίκηση ή την τεχνική υπηρεσία να προχωρήσει σε "επικαιροποίηση" (που ουσιαστικά είναι νέα μελέτη) της μελέτη ένταξης της περιοχής χωρίς την Ελ. Πεντέλης θα πρόκειται για ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ που θα κοστίσει δεκάδες εκατομμύρια στο Χαλάνδρι χωρίς καμία απολύτως προοπτική έγκρισης.

 Θα είναι .... άλλη μια μελέτη απλά για να κερδηθεί χρόνος και να πάρει το μπαλάκι ο επόμενος δήμαρχος, μια αναβολή που όμως θα πληρώσει κάθε δημότης σε χρήμα αλλά κυρίως  οι ιδιοκτήτες του Π. Πολίτη με νέα παράταση της ταλαιπωρίας τους.

Και μιλάμε για την επίσημη εντολή προς τον μελετητή, την γραπτή, η ώρα της οποίας πλησιάζει, αφού προφορικά αυτό λέει κάθε στιγμή ότι θα κάνει ο δήμαρχος.
 Ελπίζουμε να το λέει απλά για να ικανοποιήσει τους "σκληρούς"της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που θέλουν να δικαιωθούν οι αγώνες που έκαναν μικροί (και όποιον πάρει ο χάρος, πρώτα η δικαίωσή τους) αφού ο δήμαρχος ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΘΕΙΑ. (του τα έχουν ψιθυρίσει τα φωνήεντα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, λέει ο σμπίρος μου).

Προς το παρόν δεν θα πούμε περισσότερα αφού συνεχίζουμε τις επαφές μας ακόμα, με υψηλόβαθμα στελέχη του ΥΠΕΚΑ και αυτή την εβδομάδα έχουμε αρκετές.

Με στελέχη που πολλές φορές μας λένε "Ευτυχώς που υπάρχετε και σεις" και ελπίζουν ότι θα καταφέρουμε να πείσουμε την διοίκηση και το δημοτικό συμβούλιο (που μας καταγγέλλει), να μην προχωρήσει στην εγκληματική για την πόλη επιλογή.

Περιμένουμε - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - από την διοίκηση του δήμου να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες απεμπλοκής της πόλης και των ταλαίπωρων στο Π. Πολίτη από το απίστευτο μπλέξιμο που έχει δημιουργήσει η μικροπολιτική και η ανευθυνότητα της προηγούμενης περιόδου ώστε να ανοίξει ο δρόμος να βγει το Χαλάνδρι από την κατάσταση της παρακμής που έχει οδηγηθεί από την έλλειψη οργανωμένου πολεοδομικού σχεδιασμού,   τον τοπικό Μαυρογυαλουρισμό και τα οργανωμένα συμφέροντα που δεν θέλουν να μπει η περιοχή στο σχέδιο.

Η αρχή για να ξεμπερδευτεί το κουβάρι είναι η Ελ. Πεντέλης και ο καταυλισμός των τσιγγάνων.Αυτό πια το έχουν κατανοήσει όλοι. (Τους πήρε καμιά εικοσαριά χρόνια να κατανοήσουν που είναι η άκρη του κουβαριού αλλά ποτέ δεν είναι αργά).

Και επιτέλους πρέπει να παρθούν οι ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ για την πολεοδομική μελέτη του Π. Πολίτη και το ΓΠΣ.

Ας σταματήσει η κοροϊδία των κατοίκων και ας ληφθούν αυτές οι αναγκαίες αποφάσεις χωρίς ιδεοληπτικές εμμονές και με το βλέμμα στραμμένο μόνο στο μέλλον.

Το Χαλάνδρι θα πιστώσει θετικά τον Ρούσσο και την πλειοψηφία αν μετατοπιστούν στις θέσεις εκείνες που θα το οδηγήσουν σε αυτό το μέλλον, βρίσκοντας την δύναμη να αφήσουν στην πάντα τοποθετήσεις που έκαναν μιαν άλλη εποχή κάτω από άλλες , εντελώς διαφορετικές συνθήκες.

Δεν περίμενε πέρυσι τέτοια μέρα ο δημότης από αυτή την διοίκηση να εξαντλεί την δράση της σε PR και ανταλλαγές ταξιδιών με τα εξωτερικά λες και είναι οι αστοί του Κουράση, την ώρα που βερμπαλιστικά μένουν αμετακίνητοι σε θέσεις που τις έχει ξεπεράσει η ίδια η ζωή για την πόλη.

ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙΤΕ "ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ"

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ 18 ΜΑΙΟΥ - ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΑΣ ΝΙΚΗ.

ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΛΑΒΑΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΤΕ!

ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.

Πόσες φορές την βδομάδα θα μαζεύετε τρόφιμα και φάρμακα επιτέλους για να γλυτώνετε από το βάρος της πραγματικής δουλειάς;

ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΕΛΑΛΗΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΠΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

«Συγκεντρώνουμε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο & τη Δομή Παροχής Συσσιτίων του Δήμου Χαλανδρίου»

Οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Χαλανδρίου έχουν προγραμματίσει μια μεγάλη δράση συγκέντρωσης τροφίμων το Σάββατο 23 Μαΐου, 2015. Καλούμε όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να συνεισφέρουν με τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης. Σας καλούμε στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου από τις 11:00 π.μ έως τις 15:00 μ.μ για μία μεγάλη γιορτή με μεζέδες, μουσική και πολύ κέφι. Όλοι μαζί ψήνουμε και διασκεδάζουμε προσφέροντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους συνδημότες μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέχρι στιγμής το Κοινωνικό Παντοπωλείο εξυπηρετεί πάνω από 500 οικογένειες (763 άτομα), το Γραφείο Διαμεσολάβησης 777 άτομα, το Κοινωνικό Φαρμακείο 371 άτομα και η Δομή Παροχής Συσσιτίων 233 άτομα. Στο Δήμο Χαλανδρίου το πρόγραμμα υλοποιείται από το Ελληνικό Κέντρο Προαγωγής Κοινωνικής και Ψυχικής Υγείας - Πορεία ΑΜΚΕ, σε συνεργασία με το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.), το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Γ. Κουρτέση και το Δήμο Χαλανδρίου.

Σας περιμένουμε όλους να απολαύσουμε ακροβατικά και ζογκλερικά από το Cirk de Votanik, μουσική από τη φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου και να απολαύσουμε τη μουσικοχορευτική παράσταση με παραδοσιακούς χορούς από το Περιφερειακό Τμήμα Χορού Λύκειο των Ελληνίδων Χαλανδρίου. Όλα αυτά με υπέροχους και γευστικούς μεζέδες. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, δημιουργούμε αλυσίδα αλληλεγγύης!

Κοινωνικές Δομές Δήμου Χαλανδρίου, Στρ. Παπάγου 7 & Αριστοφάνους, τηλ. 210 6856805 & 2106899918

ΠΛΑΤΕΙΑΚΙΑ .....


Κύμα συμπαράστασης για τους Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

 Λάβαμε το παρακάτω email. Δεν το θεωρούμε ανυπόγραφο - αφού έρχεται από email της otenet - αλλά δεν ξέρουμε περισσότερα για την αποστολέα αναγνώστριά μας, που την ευχαριστούμε πάντως για την παρέμβασή της στην Πλατεία.

Τι μας γράφει:

Αντί σχολίου, σχετικά με το πρόσφατο ψήφισμα του Δήμου Χαλανδρίου:
Απλώς ενδεικτικά, μιας και δημοσιεύματα –ευτυχώς- σχετικά με την υπόθεση υπάρχουν αρκετά… http://www.atik-online.net/english/2015/04/end-to-the-attacks-on-atik-release-of-those-arrested/http://www.efsyn.gr/arthro/kyma-symparastasis-gia-toys-toyrkoys-politikoys-prosfyges
 

rania <raniathe@otenet.gr>


Τα δύο links αφορούν:

 1. Το site της ίδιας της οργάνωσης ΑΤΙΚ,που συγχωρέστε μας την αμαρτία, δεν γνωρίζαμε καν.

2.  Άρθρο της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (το οποίο αναδημοσιεύουμε στη συνέχεια για ενημέρωσή σας, σχετικά με την υπόθεση) - ρεπορτάζ από την συνέντευξη τύπου που δόθηκε ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Άρα όταν ήθελαν να ψηφίσουμε ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝ.

Πρόκειται ουσιαστικά ΓΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ όσων γράψαμε εδώ: ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ  αφού - φαντάζομαι - είναι απολύτως καθαρό ότι δεν αναφερθήκαμε εμείς στην ουσία της υπόθεσης αλλά στον τρόπο που ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς να υπάρχει καμία προετοιμασία και ενημέρωση των συμβούλων της αντιπολίτευσης, ώστε να εκφράσουν (ή όχι) την συμπαράστασή τους ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και όχι καπελωμένοι και πιασμένοι εξ απίνης.

Και πώς να υπάρχει ενημέρωση, φίλη Ράνια, όταν η συνέντευξη τύπου της ίδιας της επιτροπής για την συμπαράστασης δόθηκε .... την επόμενη μέρα από το συμβούλιο;

ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΙ Η ΚΑ ΓΑΛΑΝΗ, το link που μας έστειλες.

Άλλωστε και σήμερα να GOOGLάρει κανείς το θέμα άλλη απόφαση δημοτικού συμβουλίου - από όλη την Ελλάδα - δεν θα βρει ΑΚΟΜΑ.

Ακολουθεί η αναδημοσίευση του άρθου της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ για το θέμα, διότι εμείς αυτό ακριβώς είπαμε: Να δωθεί χρόνος ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ πριν ψηφίσουμε.

Αλλά η πλειοψηφία .... δεν μας έκανε το χατήρι.

Ήθελαν να είναι "οι μόνοι συνεπείς" ψαλιδίζοντας την κοινωνική βάση υποστήριξης του ίδιου του σκοπού της έκδοσης ψηφίσματος.