Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

ΑΡΚΕΤΑ ΚΥΡΙΕ ...... ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ. ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 


 Με τηλεδιάσκεψη είχε προγραμματιστεί η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εχθές με κεντρικό θέμα την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2020, του προϋπολογισμού της σύμπραξης που η διοίκηση Ρούσσου Πράσσου ανέλαβε να υλοποιήσει.

Η αναμόρφωσή του προϋπολογισμού - υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας μιας διοίκησης που δεν πέτυχε να έχει λευκή εξουσιοδότηση από τον λαό του Χαλανδρίου στις εκλογές και πιστεύοντας -  υποτίθεται - στην απλή αναλογική και τις συνεργασίες επέλεξε να συγκροτήσει μια σύμπραξη με άλλες, όμορες πολιτικά  παρατάξεις,  θα έπρεπε να είναι αποτέλεσμα συλλογικής επεξεργασίας και πολιτικών  επιλογών, ακόμα και την εποχή του COVID 19 και των έκτακτων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από τα περιοριστικά μέτρα. 

Αντ΄ αυτού εμείς - ο υπογράφων και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας Δ. Λέρτας - λάβαμε το σχέδιο της αναμόρφωσης μόλις μερικές ώρες πριν το δημοτικό συμβούλιο.

Παρόλ΄αυτά αμέσως συνεργαστήκαμε για να καθορίσουμε την στάση μας κατά την συνεδρίαση.

Δυστυχώς το χθεσινό πρόβλημα της vodafone - της οποίας είμαστε συνδρομητές τόσο ο κ. Λέρτας, όσο και ο υπογράφων δεν μας επέτρεψε να παρακολουθήσουμε καν το ΔΣ.  

Το πρωί φροντίσαμε να ενημερωθούμε.

Ο Δημήτρης Λάμπρου - από την Λαϊκή Συσπείρωση - συνδέθηκε και έθεσε θέμα αναβολής της τηλεδιάσκεψης αφού αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι δεν μπορούσαν να συνδεθούν. Το προεδρείο δεν έκανε δεκτό το αίτημα και ο Δ. Λάμπρου αποχώρησε ώστε να μην εκπροσωπηθεί η Λαϊκή Συσπείρωση, όπως δεν εκπροσωπηθήκαμε εμείς και η παράταξη ΕΝΑΝΤΙΑ (Σ. Λαπιέρης).

Οι γελοίοι υπαινιγμοί και κυρίως οι χαρακτηρισμοί λοιπόν του γνωστού τρολ - κλακαδόρου της διοίκησης Ρούσσου - Πράσσου - και μάλιστα στην επίσημη σελίδα του Δήμου στο facebook απαιτούμε να κατέβουν ΤΩΡΑ και να καταδικαστεί από την διοίκηση η προκλητική συμπεριφορά ενός τύπου ο οποίος δηλώνει παντού "μέλος της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ" ιδιότητα που δεν μας αφορά,  ΑΛΛΑ ΘΕΣΜΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ για να του επιτρέπεται να χαρακτηρίζει και να ειρωνεύεται αιρετούς εκπροσώπους του λαού του Χαλανδρίου στις σελίδες του δήμου και μάλιστα αναπάντητα από τους διαχειριστές, πολύ δε περισσότερο να δίνει "προσταγές".


 

Ο Νταβίας απάντησε και στη σελίδα του δήμου στο facebook στον απαράδεκτο (αυτοχρισθέντα ή όχι δεν μας αφορά) spokeman.

 • "Λυπηρό"...αν και αναμενόμενο .
  Ο κομπλεξισμός και η ανυπαρξία του "απόλυτο τίποτα" σε όλο της το μεγαλείο !
  Εδώ άλλη δεν είχαν σήμα στο δίκτυο για να συνδεθούν...η απόλυτη γελοιότητα να σου κάνει μαθήματα περί δημοκρατίας !!!
  Προσπερνα τους με αδιαφορία .
  Ο στόχος θα επιτευχθεί είτε το θέλουν είτε όχι ...και αυτός είναι να υλοποιηθούν τα συμφέροντα της πόλης προς όφελος των δημοτών.
  1

  • Απάντηση
  • 4 ώρ.
  • Τροποποιήθηκε

  ΑΡΚΕΤΑ ΚΥΡΙΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Απαιτούμε να κατέβει αυτό το χυδαίο σχόλιο από την σελίδα ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ. Αν δεν ξέρει ο κος αυτός ότι η VODAFONE είχε θέμα αρκετές ώρες και δεν μπορούσαμε να μπούμε - ούτε ο δημοτικός σύμβουλος κος Λέρτας, ούτε εγώ που δοκίμασα - στην τηλεδιάσκεψη, ας τον ενημερώσει κάποιος σοβαρός άνθρωπος από τον δήμο ότι ζητήθηκε από τον Δημήτρη Λάμπρου της Λαϊκής Συσπείρωσης αναβολή λόγω του προβλήματος της VODAFONE που δεν δόθηκε. ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!
   

 • Από την ΑΥΓΗ είναι, μην το αμφισβητήσεις. αστειάτωρα. https://www.avgi.gr/.../367966_simantika-problimata-sto..

 Για την αναμόρφωση και τα σημεία στα οποία καταπατήθηκαν εξόφθαλμα συμπεφωνημένες πολιτικές που αναφέρονται στο πρακτικό της σύμπραξης θα επανέλθουμε αλλά και στα θετικά της θα επανέλθουμε.

Σύλλογος «ΑΡΓΩ»: 5η Συνάντηση Ερασιτεχνικής Εικαστικής Δημιουργίας

Ο Πολιτιστικός και Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ» και η εικαστική του ομάδα οργάνωσαν και παρουσιάζουν την

5η Συνάντηση Ερασιτεχνικής Εικαστικής Δημιουργίας με θέμα «ΝΕΚΡΗ ΦΥΣΗ», που για λόγους του covid-19 δεν μπόρεσε να γίνει τον Ιούνιο του 2020 (όπως κάθε προηγούμενη χρονιά) στον κλειστό χώρο του Κέντρου Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου.

Έτσι αποφασίσαμε τώρα να την πραγματοποιήσουμε στα γραφεία του Συλλόγου μας (Καραολή - Δημητρίου και Σοφ. Βενιζέλου 20, στο κέντρο του Χαλανδρίου) και κυρίως στον ανοιχτό χώρο της Αυλής μας το τριήμερο 2-3-4 Οκτωβρίου!

Θα έχουν παρθεί όλα τα μέτρα προστασίας:είσοδος μόνο με μάσκα και μόνο ανά 7 (ΕΠΤΑ ) άτομα στον χώρο κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και βεβαίως χωρίς εγκαίνια.

Οι ώρες λειτουργίας είναι : 

… ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ …. 2-10 ….18.00 – 21.00

... ΣΑΒΒΑΤΟ …. 3-10…..12.00 – 19.00

… ΚΥΡΙΑΚΗ …. 4-10…..12.00 – 18.00

Θα είναι μεγάλη η χαρά μας να δείτε από κοντά τα πολύ αξιόλογα έργα των ζωγράφων μας και να συναντηθούμε μετά από πολύ καιρό!

Στην έκθεση παίρνουν μέρος:

ΑΓΓΕΛΗ – ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΑΝΔΡΕΑΔΗ ΝΟΡΑ
ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ ΝΤΙΑ
ΖΗΛΕΜΕΝΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΚΟΡΟΜΑΝΤΖΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ
ΚΡΑΝΙΔΗ ΠΟΠΗ
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΑΡΗΣ
ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΒΑΣΩ
ΜΠΑΓΙ-ΝΤΙΜΠΟΥΑ ΟΝΤΙΛ
ΥΦΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΧΕΡΖΜΑΝΣΚΥ ΧΕΝΤΒΙΓΚ


Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου: Για τις Μαθητικές Κινητοποιήσεις

 


Και η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε για τα παιδιά μας, εν μέσω Πανδημίας, με τα ίδια προβλήματα ως και κάθε χρονιά. 

Λόγω και της Πανδημίας πολλά από αυτά έπρεπε να έχουν λυθεί. 

Τον χρόνο τους τον δώσαμε. Αυτοί όμως δεν τον αξιοποίησαν. 

Όμως τα παιδιά μας δείχνουν το δρόμο. Εδώ και μια εβδομάδα, στην πόλη μας και Πανελλαδικά, ξεσηκώθηκαν και κινητοποιούνται. 

Η συγκέντρωση που έγινε στην Αθήνα είχε τα συνθήματα:

«Κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή, μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή»και

«Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την παιδεία».

Δεν πτοούνται και δεν τρομοκρατούνται τα παιδιά μας ούτε από την κυβέρνηση που σέρνει συμμαθητές τους στα αστυνομικά τμήματα, ούτε από τα κανάλια που προσπαθούν να ταυτίσουν τα παιδιά μας που αγωνίζονται συνολικά για τα προβλήματά τους με τους αρνητές της μάσκας, ούτε από τη λασπολογία κάποιων Δημοτικών Αρχών (όχι ευτυχώς της δικής μας) που τα κατηγορούν για επιπολαιότητα, μη συμμόρφωσή και έλλειψη ατομικής ευθύνης, ενώ από την άλλη η Πολιτεία τα στοιβάζει ανά 27 στις τάξεις, ανά εκατοντάδες στα προαύλια, ενώ ακόμα σε πολλούς Δήμους, και τον δικό μας, δεν έχει διανεμηθεί από την ΚΕΔΕ το μόνο πράγμα που έδωσαν στα παιδιά μας για την αντιμετώπιση της Πανδημίας, την ασπίδα του Superman –τη μάσκα αλεξίπτωτο.

Υποκινητές των κινητοποιήσεων των παιδιών μας είναι οι πολιτικές των τελευταίων χρόνων που αδιαφορούν για τα προβλήματα της Παιδείας, που δεν προνοούν για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την ισότιμη πρόσβαση στη μόρφωση. Αιτήματά τους δεν είναι άλλα από το να επιλυθούν τα καθημερινά τους προβλήματα. Αιτήματα όπως 15 μαθητές ανά τάξη, καθαριότητα και υγιεινή με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση, διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων, άμεση πρόσληψη Σχολικού Νοσηλευτή, επιστροφή των χρημάτων των ΣχολικώνΕκδρομών κ.λπ. είναι στο επίκεντρο του προβληματισμού και των διεκδικήσεων τους. 

Είναι ίδια με τα δικά μας αιτήματα που ως γονείς αγωνιζόμαστε τα τελευταία χρόνια.Ως γονείς, οφείλουμε να τους αναγνωρίσουμε το δικαίωμα να αποφασίζουν συλλογικά και δημοκρατικά για τον τρόπο που θα επιλέξουν να δράσουν, να χαιρετίσουμε τη στάση τους, να αγκαλιάσουμε τον αγώνα τους, να ζητήσουμε την συμπαράσταση των εκπαιδευτικών και να πορευτούμε στο πλάι τους στη συνέχιση του αγώνα τους καλώντας να μην λείψει κανείςαπό το μαθητικό συλλαλητήριο που οργανώνουν στην Αθήνα την 1ηΟκτωβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Χρήστος Λεττονός Τα Ποιήματα


ΠΡΟΛΟΓΟΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΣ / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΟΝΗΣ
Επιμέλεια: Θανάσης Θ. Νιάρχος

ISBN: 978-618-5339-52-4, σελίδες: 86 μέγεθος: 17x24εκ.
Eίκοσι έξι χρόνια μετά από τον τραγικό θάνατό του, κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μετρονόμος, σ΄ έναν τόμο τα ποιήματα του τραγουδιστή, ηθοποιού και ποιητή Χρήστου Λεττονού. Ενός ταλαντούχου και πολυεδρικού καλλιτέχνη που όπως καταδεικνύεται και από τα ποιήματά του υπήρξε μια εντελώς ξεχωριστή φωνή. Ζωηρός, αντισυμβατικός, επαναστατημένος, συνειδητοποιούσε την ποίηση ως μια πράξη ανταρσίας και εσωτερικής λύτρωσης, γεγονός που μας γίνεται αντιληπτό τόσο από το ποιητικό βιβλίο που είχε εκδώσει ενόσω ζούσε, αλλά και από τα κατάλοιπα ποιήματά του που δημοσιεύονται για πρώτη φορά στο σύνολό τους στην παρούσα συγκεντρωτική έκδοση.

Από τις χαρακτηριστικότερες ποιητικές παρουσίες της γενιάς του ΄70, ο Χρήστος Λεττονός, εξέφρασε το κυρίαρχο αίτημα την γενιάς αυτής, που υπήρξε η αμφισβήτηση σε όλα τα επίπεδα της ζωής (μια αμφισβήτηση όπως πρώτος την επισήμανε ο μέγιστος κριτικός λογοτεχνίας Βάσος Βαρίκας). Μια αμφισβήτηση, όμως, που όσο κατεδαφιστική κι αν την αναγνωρίζει κανείς, άλλο τόσο την αναρριπίζει το όραμα ενός καλύτερου κόσμου κι από την άποψη αυτή ο Χρήστος Λεττονός αφήνει ένα βαθύ χνάρι στο χώρο της σύγχρονης ποίησής μας.

Ενδεικτικοί είναι οι στίχοι του: «Δεν είναι τόσο εύκολος όσο νομίζεις / ένας περίπατος στο Ζάππειο / χωρίς την αστυνομική σου ταυτότητα / περιπολικά σε σταματάνε στις γωνιές / ερωτήσεις / ‘‘Ποιος είσαι; Τι ζητάς στο πάρκο τέτοια ώρα;’’ /αμύνεσαι απελπισμένα / ‘‘για ποιον με περάσατε; / εγώ έχω ραντεβού με το κορίτσι μου / τι σχέση έχω εγώ μ’ αυτούς;’’/ και το μυαλό σου κολλημένο σε φράση που είχε πει / κάποιος Χριστός πολύ παλιά στον Πέτρο / δεν ξεγελάς κανέναν πια.»

Θανάσης Θ. Νιάρχος

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ Ο ΚΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ