P

P

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ κ. ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ


ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΟΥΛΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑ

(συνεχίζουμε αύριο)

ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΗΧΗΤΙΚΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ- ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ Γ ΚΟΥΡΑΣΗ

ΑΥΤΟ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ! ΟΛΟ! ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ ΠΕΡΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ, ΚΑΛΩΝ ΤΡΟΠΩΝ κλπ

Οι κάτοικοι έχουν αποχωρήσει.

Ο πρώην Δήμαρχος Κώστας Παττακός έχει μείνει σιωπηλός, κρατώντας υπεύθυνη - όπως εκείνος το αντιλαμβάνεται - θέση για το θέμα και μην θέλοντας να μπει σε αντιπαραθέσεις, όπως κάνει πάντα.

Γίνεται αναφορά από σύμβουλο στο θέμα του κλεισίματος των νομικών προσώπων - στο οποίο αναφερθήκαμε εχθές.

Ο Κώστα Παττακός - που όντας στέλεχος στο Ίδρυμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης - έχει μια άμεση πληροφόρηση για το τι συμβαίνει στην ΚΕΔΕ παίρνει ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ τον λόγο στο Δ.Σ. και προσπαθεί να τοποθετηθεί για το θέμα των Νομικών Προσώπων και εν τη ρύμη του λόγου του κάνει μια αναφορά στο θέμα των ΡΟΜΑ.

Ο Δήμαρχος Γ. Κουράσης (που πάντα μιλάει για "σεβασμό") παρεμβαίνει και του επιτίθεται. Παρεμβαίνει και η Λούλα Καρατζά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ.
Και δεν θα σχολιάσουμε για λόγους που είναι γνωστοί στον ίδιο τον πρώην Δήμαρχο τον οποίο - όσο και αν διαφωνούμε σε επιμέρους επιλογές του - σεβόμαστε.

Και τελικά ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ όταν βγήκε από τους πολιτικούς ρόλους και μίλησε από καρδιάς ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ!Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΑΝ ΕΧΘΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΓΙΑ "ΟΜΟΦΩΝΙΑ" ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Αναγνώστη μου θεωρώ υποχρέωσή μου σήμερα, μετά την συζήτηση στο Δ.Σ. για το θέμα των ΡΟΜΑ να μοιραστώ μαζί κάποιες ακόμα σκέψεις διότι σε ένα τέτοιο μείζον θέμα οφείλουμε να αναζητούμε πραγματικές συγκλίσεις ή να γνωρίζουμε πότε αυτές δεν μπορεί να υπάρχουν και γιατί.

Αφορμή για αυτή μου την τοποθέτηση ήταν η - κατανοητή μεν πάνω στην αγωνία των συνδημοτών μας, ακατανόητη όμως με βάση δεδομένα - πίεση των παρευρισκομένων κατοίκων για ΟΜΟΦΩΝΙΑ του Δ.Σ.. και η επίθεση στις παρατάξεις που αρνήθηκαν να ψηφίσουν ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ (κυρίως την Λούλα Καρατζά).

Και βέβαια πάλι θα αναλάβω τον ρόλο του "κακού", εκείνου που δεν χαϊδεύει αυτιά προσπαθώντας να αναδείξει κάποιες αλήθειες και όχι να "εισπράξει" πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΡΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΣΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΧΘΕΣ;

Διότι το μόνο που αποφασίστηκε - ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΛΕΩ, δεν λέω ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ - ήταν η αμοιβή του δικηγορικού γραφείου που τώρα (που χύθηκε το γάλα) θα τρέχει να το μαζέψει.

Αφού το ξέρετε ΟΛΟΙ: 
Ο Δήμος δεν ολιγώρησε απλά. 
Επιχείρησε να αποπροσανατολίσει ολόκληρη την τοπική κοινωνία και ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ οδήγησε και  οδηγεί τα πράγματα σε ακραία πόλωση - αρχικά μεταξύ ΡΟΜΑ και ΜΠΑΛΑΜΩΝ και τώρα - ΔΥΣΤΥΧΩΣ - μεταξύ κατοίκων του ενός τετραγώνου με κατοίκους του άλλου τετραγώνου.

Δεν σας τα λέει η Πλατεία, δεν τα λέει η Καρατζά, δεν τα λέει η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΣΑΣ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΝ, όπως εσείς είπατε στο Δ.Σ.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΟΜΟΦΩΝΙΑ; 
Ομοφωνία στην εξαπάτησή σας ζητάτε; 
Να αποδεχτούμε όλοι δηλαδή την κατάληξη αυτού του σήριαλ, όπως ΘΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΕΙΑ ΣΑΣ; 

Πάτε καλά;

ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ (και οικονομική) ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ,  ΘΕΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ;

Ε! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Και κάτι ακόμα: 
Για να υπάρχι ΟΜΟΦΩΝΙΑ πρέπει να αναζητηθεί μια μίνιμουμ πολιτική συμφωνία ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. 
Άντε σε επιμέρους στόχους.
Είδατε κάτι τέτοιο; Επιχειρήθηκε από τον Δήμαρχο, που έχει ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ κάποια σύνθεση με τις απόψεις των άλλων;

ΟΧΙ!
ΜΟΝΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ περί ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ.

Άρα γιατί να ψηφιστεί ομόφωνα η αμοιβή του δικηγόρου; Για να λέει ο Κουράσης μετά "ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ";

Οδήγησε μόνος του τα πράγματα σε αδιέξοδο, μαζί με τον πολιτικό του συνεταίρο Στάθη Ανδρεόπουλο και τώρα θέλει ομοφωνίες;

Κάνατε λάθος αγαπητοί συνδημότες. λάθος κόντρα στα δικά σας συμφέροντα.

Διότι δεν είναι ΣΩΣΤΟΣ και ΣΟΒΑΡΟΣ όποιος σας χαϊδεύει τα αυτιά αλλά όποιος σας λέει ΑΛΗΘΕΙΑ .

Ευτυχώς η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δεν τσίμπησαν.

Και έτσι η απόφαση ελήφθη με την στήριξη των δυνάμεων της συνδιοίκησης και των παρατάξεων Παττακού και Πανταζή.

ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ............


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΣΤΟ ΔΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ


"Δηλαδή θα πληρώσει ο Δήμος 15000 ευρώ σε δικηγορικό γραφείο για να τα βρει ο Κουράσης με τον Καλογερόπουλο; ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ; ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ; ΑΝΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΚΟΥΒΝΤΙΑΣΕΤΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ!"

ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ - πρ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ - ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ!

ΑΣΥΛΗΠΤΟ!

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΥΟ ΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ .... ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Δεν ήταν το κυρίαρχο όμως η ένταση.
Η ένταση είναι η εικόνα που βγάλαμε.

Η μόνη ουσία ήταν ότι ουσιαστικά και επί της "ταμπακιέρας" για το μείζον θέμα των ΡΟΜΑ δεν ειπώθηκε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, δεν κατατέθηκε ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΤΑΣΗ παρά μόνο "να εγκριθεί αμοιβή για δικηγορικό γραφείο που τώρα θα αναλάβει την υπόθεση".

Ο Δήμαρχος επιχείρησε με φραστικές επιθέσεις και τεχνητή πόλωση να αποφύγει το πικρό ποτήρι της επί της ουσίας τοποθέτησης και απολογίας για την αδράνειά του - που δεν ήταν αδράνεια - όπως  έχει αποδειχτεί από τα έγγραφα που διέρρευσε η Λούλα Καρατζά στους κατοίκους και στα οποία βάσισε την χθεσινή της τοποθέτηση στο Δ.Σ., εξηγώντας αναλυτικά- το προφανές:

 Ότι δηλαδή ο Δήμος ΓΝΩΡΙΖΕ και ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΣΕ την πρόθεση για μεταφορά του καταυλισμού στην "αλάνα" και δεν έκανε καν μια ένσταση,  ένα έγγραφο που να διατυπώνει επίσημα ενστάσεις όλο αυτό το διάστημα.

Κραυγές και ύβρεις περί λαϊκισμού, προσωπικές επιθέσεις στην Καρατζά με τον χαρακτηρισμό "ΔΗΜΑΓΩΓΕ" και έμμεση απαξίωση της Πλατείας με το αμίμητο "εδώ είμαστε σοβαρό δημοτικό συμβούλιο, δεν είναι blog εδώ" ήταν τα highlight του Κουράση.

"ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΕΓΓΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ αλλά να βρεθεί άλλη λύση, έκτος Χαλανδρίου πρότεινε ο "επικεφαλής" της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στάθης Ανδρεόπουλος σε μια πραγματική επίδειξη της αντίληψής του για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων!
Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΔΡΑΣ  που στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση είχε στο ψηφοδέλτιό του τον Στ. Καλαμιώτη για να τους πάρει τα ψηφαλάκια, τον πρότεινε δηλαδή για δημοτικό σύμβουλο που θα διοικεί τους συμπολίτες του, τώρα ζητάει ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!
Ο πολιτικός αμοραλισμός σε όλο του το μεγαλείο λέω εγώ αναγνώστη μου.

Μια συγκροτημένη παρέμβαση επιχείρηθηκε από  το Νίκος Πανταζής που όμως - κατά την ταπεινή μας γνώμη - ανέδειξε (για άλλη μια φορά) την αδυναμία του Νίκου να αντιμετωπίσει ΣΥΝΟΛΙΚΑ τα πολεοδομικά προβλήματα της πόλης όση προσπάθεια και να καταβάλλει.

Τι πρότεινε ο Νίκος ως λύση στο πρόβλημα;

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΙΑΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Π.Σ. για τον χώρο του Απόλλωνα. 
Μια πρόταση που ακούγεται ευχάριστα στα αυτιά αλλά είναι ΙΔΙΑΖΟΝΤΟΣ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΗ και αν από αυτή πιαστεί η διοίκηση τότε θα έχουμε άλλη μια ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗ σαν πόλη σε ΔΕΚΑΔΕΣ φλέγοντα ζητήματα. 
Θα μείνω μόνο σε ένα παράδειγμα σε αυτή την αναφορά και ελπίζω σταδιακά να καταλάβει ο Νίκος ότι η στρατηγική του "χειρίζομαι μόνος τα θέματα και εσείς με ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ή δεν συζητάω" δεν πάει πουθενά:

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι γίνει σημειακή τροποποίηση του ΓΠΣ για τον Απόλλωνα για να κάνουμε γρήγορα. (πέρα από δεκάδες θέματα που μπορεί να προκύψουν σε αυτή καθ' αυτή την πρόταση ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ) μπορεί ο Νίκος να μου πει - αν τον στηρίξουμε σε αυτή την πρόταση ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ που περιμένουν την αναθεώρηση του ΓΠΣ για να μπουν στο σχέδιο πόλης - με το θέμα του νεκροταφείου και της ζώνης; 
ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΠΑΡ; 

ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, μεταξύ των οποίων και η ίδια η ένταξη του Πεύκο πολίτη στο σχέδιο πόλης αν απεμπολίσουμε τα πολεοδομικά εργαλεία μας ενόψει της συγκρότησης ΣΟΒΑΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ για να λύσουμε - που δεν θα λύσουμε - ένα ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

ΔΙΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ! (τόσο θα χρειάζεται για να γίνει μετά την σημειακή αναθεώρηση Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ.

Δεν είναι δυνατόν να στηρίξουμε τέτοια πρόταση και προτείνουμε και δημόσια - όπως ιδιωτικά - στο σχήμα Πανταζή ΔΙΑΛΟΓΟ για τα στρατηγικής σημασίας θέματα της πόλης.
Αλλιώς μην τους κάνει εντύπωση ότι μένουν μόνοι τους.

ΑΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ και να αναληφθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια πρωτοβουλία συντονισμού των δυνάμεων της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ αντιπολίτευσης (όχι των συνδιοικούντων της διοίκησης Ανδρεάση) στην επεξεργασία ενός προγράμματος ανάταξης της κατάστασης στην πόλη μας και βεβαίως διεκδίκησης του δήμου στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

ΚΛΕΙΝΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΘΕΣΗΣ (και επειδή ρωτάνε κάποιοι πονηροί ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, σύντομα θα μάθουν), αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μας εμάς.

1. ΠΑΓΩΜΑ ΤΟΥ ΘΕγΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΜΕΤΕΓΓΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΡΑ. 

2. ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΠΣ (ΟΧΙ ΣΗΜΕΙΑΚΗ).

3. ΠΡΟΤΑΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ και διεκδίκησης της ανάληψης του κόστους απαλλοτρίωσης από το δημόσιο.

4. Διεκδίκηση της έκτασης του ΑΠόλλωνα για να περάσει στην ιδιοκτησία του Δήμου - ΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ (ένας καλός λόγος για να είναι η πόλη μας με τις δυνάμεις που μάχονται τα μνημόνια).

4.  ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΕ ΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ (τις μεγάλες ιδιοκτησίες της περιοχής) που θα λύσουν το πρόβλημα και θα προσφέρουν εναλλακτικά σενάρια τακτοποίησης του θέματος των τσιγγάνων όχι σε γκέτο αλλά με ουσιαστική ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο, όπως έγινε στο ΠΑΤΗΜΑ 1.

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ  Η ΛΟΥΛΑ ΚΑΡΑΤΖΑ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ.ΪΚΙΣΤΕΣ 

5. Καθορισμός όρων δόμησης στην περιοχή για να αποφευχθούν αυθαίρετες υπερκατασκευές με "κατ' εξαίρεση συντελεστές" και όλα αυτά τα ωραία που μπορεί να γίνουν σε καιρούς μνημονίου. (Εκτός αν ανατρέψουμε τα μνημόνια).

5. ΑΜΕΣΑ ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΛΥΨΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΡΟΜΑ (Πόσοι, Ποιοι έχουν πάρει δάνειο, ποιοι δεν έχουν πάρει, ποιοι διατηρούν περιουσιακά στοιχεία και ποιοι όχι ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ κλπ) ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ.

Και ΜΟΝΟ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ!

Για να σας διχάσουν!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.

ΥΓ. Δεν αναφέρθηκα στην θέση του Κώστα Παττακού γιατί ... θα επανέλθουμε ειδικώς.


Ο Γ.Γ. ΕΧΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥ - ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ - ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑΤΙ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙ:

Οι δύο επισυναπτόμενες φωτογραφίες ελήφθησαν τα απογεύματα της 14 και 15 Μαϊου 2013, επί της οδού Γρηγόρη Γυφτόπουλου στο Χαλάνδρι, εκεί που βρίσκεται το super market Carrefour Μαρινόπουλου.
Το πρώτο αυτοκίνητο όπως φαίνεται βρίσκεται σταθμευμένο και τις 2 ημέρες εκεί.

Υπάρχει δυνατότητα να υποστεί τις νόμιμες συνέπειες για την παράβαση διαρκείας που έχει διαπράξει;
Νομίζω ότι η συγκεκριμένη παράβαση είναι από τις πιο απάνθρωπες που διαπράττονται. Είναι πιστεύω απαράδεκτο να υποχρεώνονται οι γονείς με καροτσάκια, οι γέροι και οι γριές, και γενικώς οι ανήμποροι να βαδίζουν στη μέση του δρόμου, επειδή κάποιοι ανεύθυνοι και ασυνείδητοι επιμένουν να αυθαιρετούν.
Η εικόνα αυτή είναι η συνήθης, όχι μόνο στο συγκεκριμένο πεζοδρόμιο, αλλά στα περισσότερα της περιοχής.
Είμαι πρόθυμος να σας επιβεβαιώσω με οποιονδήποτε τρόπο απαιτείται την γνησιότητα των φωτογραφιών.
Ποιος θα μπορούσε να επέμβει; Η Τροχαία; Η Δημοτική Αστυνομία; Ή μήπως η τρόικα;


Νομίζω ότι είναι θέμα πολιτισμού. Αλήθεια, έχει καμιά ελπίδα ο τόπος μας

Γ.Γ.

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ:
1. Ας κάνουμε πρώτα ένα λογοπαίγνιο: Όποιος και να επέμβει τα λεφτά από το πρόστιμο θα τα πάρει η τρόικα φίλε. 

2. Σόρυ που κόψαμε τους αριθμούς κυκλοφορίας αλλά δεν κάνουμε αυτή τη δουλειά εδώ, μας το έχουν ξαναζητήσει - εκτός αν ο Φούχτελ μας βγάλει προμήθεια από τις κλήσεις.

3. ΕΙΝΑΙ ΓΑΪΔΟΥΡΙ, δεν υπάρχει αμφιβολία εκεί που παρκάρει. Ας το δουν τα δημομπατσάκια για να έχουν το νου τους και να κάνουν την δουλειά τους. ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ.

ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ

ΜΙΑ - ΠΑΝΤΑ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αγαπητέ Άγγελε,

κατ΄αρχήν Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά! 

Μέχρι τώρα είχα τη βεβαιότητα, ακόμα και σε διαφωνίες μεταξύ μας, πως αποτύπωνες τις αλήθειες και ποτέ δεν παραπονέθηκα. 

Το να έχει κανείς άλλη οπτική γωνία, είναι απολύτως αποδεκτό και προσωπικά από εμένα έχει πάντα το σεβασμό μου.
 Ωστόσο σήμερα αναφέρθηκες σε κάτι που δεν ισχύει. 
Ίσως να μη θυμάσαι καλά. Άλλωστε σε εκείνο το δελτίο πανενέβη τηλεφωνικά και ο Γρηγόρης και ειπώθηκαν πολλά και σκληρά! 
Εγώ λοιπόν δεν αναφέρθηκα πως γνωρίζω τη σύσταση επιτροπής, διότι δεν ήμουν τότε στο Δήμο οπότε και δεν θα μπορούσα να ξέρω τα τεκταινόμενα τότε εκ του ασφαλούς. 
Αυτό το είπε ο Ηλίας στην τηλεφωνική παρέμβαση που έκανε. Άλλωστε σίγουρα η εκπομπή θα έχει καταγραφεί ολόκληρη, οπότε θα μπορώ να αποδείξω εάν επιμένεις τούτον τον ισχυρισμό μου.
Αν δεν είχα τη βεβαιότητα ότι παραμένεις ρομαντικός και πως παλεύεις για τις δικές σου αλήθειες, καταλαβαίνεις πως δεν σου έστελνα τούτο το μήνυμα. Εγώ στην εκπομπή υπερασπίστηκα σθεναρά την απομάκρυνση των τσιγγάνων, που ξέρεις πως είναι κάτι που πιστεύω και παλεύω χρόνια.
Ευχαριστώ πολύ που με διάβασες. Και επειδή δεν σημαίνει πως από μία μικρή παράβλεψη έχασες την εκτίμησή μου,
με εκτίμηση
Αφροδίτη


ΥΓ: Καλημέρα Αφροδίτη, Αληθώς Ανέστη.
Δημοσιεύω το email σου όπως κάνω πάντα αλλά πραγματικά ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ σε τι διορθώνεις την χθεσινή μας ανάρτηση; Ότι δεν το είπες εσυ αλλά ο Ηλίας εννοείς; ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.
Αλλά επέτρεψε μου να σου πω ότι όταν παρεμβένουν σε μια τηλεοπτική εκπμπή δύο αντιδήμαρχοι για ένα θέμα, της ίδιας παράταξης ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ, ουσιαστικά αυτό επιβεβαιώνεται και από τους δύο. Έτσι δεν είναι;
Διότι και στο email λες ότι ο Ηλίας το είπε και εσύ ήσουν στον αέρα.
Ε, τι να καταλάβω εγώ που παρακολουθώ; 

Όσο για το ποιος δεν θυμάται καλά το διευκρινίσαμε νομίζω και από κοντά: Η εκπομπή αυτή στην οποία αναφερόμαστε και οι δύο ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ, αυτή έγινε μερικές μέρες μετά.

Αφροδίτη μου δεν παλεύω για τις "δικές μου" αλήθειες.
 Παλεύω για τις ΑΠΟΨΕΙΣ μου - όπως κάνεις και εσύ  και ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Και ελπίζω να είναι καθαρό ότι δεν θεωρώ ότι έκανα παράλειψη.

ΔΥΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Με δύο καλές ειδήσεις θα ξεκινήσουμε σήμερα.

Ο πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος τοποθετήθηκε πριν μερικές μέρες στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ.


Επίσης ο πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Μύρωνας Ανδριανάκης 


Η Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. για την ψήφιση του Ν. 4152/2013 - Μνημονίου IV16ο Δημοτικό Σχολείο : Διαμόρφωση της αυλής και κάλυψη με χλοοτάπητα


…..και το έργο ολοκληρώθηκε !!!!!

Διαμόρφωση της αυλής και κάλυψη με χλοοτάπητα

Η αρχική ιδέα τέθηκε από το Θανάση και την Ελενα. Το Δ.Σ. αποφάσισε ότι το έργο μπορούσε να υλοποιηθεί, με βασικό στόχο το καλλωπισμό της αυλής και την ευεργετική επίδραση που θα είχε στα παιδιά κατά τη διάρκεια παραμονής τους στα διαλείμματα

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Συλλόγου και με τη προσφορά εθελοντών, σε κόπο και χρόνο η αυλή του σχολείου μας έχει μεταμορφωθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η προμήθεια του πλαστικού χλοοτάπητα κατέστη δυνατή, χάρη στις συνδρομές των μελών μας, που σε δύσκολες εποχές συνεχίζουν να στηρίζουν το έργο του Συλλόγου.

Τα οικοδομικά υλικά υποδομής αγοράστηκαν με τη πολύτιμη συμβολή του Δήμου Χαλανδρίου, που επίσης μας παραχώρησε το φορτηγό για τη μεταφορά του μεγαλύτερου φορτίου χλοοτάπητα.

Το δεύτερο φορτίο χλοοτάπητα μεταφέρθηκε με τη συνδρομή του εκ των γονέων Μιχάλη Γεωργουδάκη Μηχανολόγου μηχανικού, ο οποίος διέθεσε τα φορτηγά του για το σκοπό αυτό.

Ο προμηθευτής οικοδομικών υλικών Σπύρος Κρίθαρης, εκτός από την άμεση εξυπηρέτηση που παρείχε, προσέφερε στο Σύλλογο δωρεάν τη ψησταριά που τοποθετήθηκε στην αυλή της εισόδου του σχολείου. Τη τοποθέτηση ανέλαβε ο εκ των μελών μας Κώστας Καραγκούνης, που είναι εξειδικευμένος στην οικοδομή και τοποθέτηση πλακιδίων και μπάρμπεκιου.

Το σχεδιασμό, υλοποίηση, επίβλεψη και τελειοποίηση του μεγάλου έργου – δηλαδή καλλωπισμό της αυλής- είχε ο γνωστός σας πια αρχιτέκτονας, με εξειδικευμένη τεχνογνωσία στην αρχιτεκτονική τοπίου Κάρολος Χανικιάν. Ο Κάρολος διέθεσε το συνεργείο του, από δέκα τουλάχιστον άτομα, επί δύο σαββατοκύριακα, που καθάρισαν, έκαναν τη διαμόρφωση του υποστρώματος, μερίμνησαν για τη καλή λειτουργία των ποτιστικών, βοήθησαν στην επίστρωση του τάπητα καθώς και στην τελειοποίησή του και τέλος καθάρισαν το χώρο. Χρησιμοποιήθηκε μηχάνημα μεταφοράς υλικών και μηχάνημα συμπίεσης του υποστρώματος – ο Κάρολος τα ανέλαβε και αυτό- και το χλοοτάπητα έστρωσε με ειδικές κόλλες εξειδικευμένος τεχνίτης, με κόστος που βάρυνε το σύλλογο.

Σε κάθε περίπτωση και με όλο το θαυμασμό μας εκφράζουμε τις ολόθερμες ευχαριστίες μας στο Κάρολο Χανικιάν, που παρέδωσε στα παιδιά μας το τεράστιο αυτό έργο, με άψογο αισθητικά και λειτουργικά αποτέλεσμα.

Τα παιδιά μας και οι δάσκαλοι ήδη το χαίρονται το ίδιο θα γίνει με όλους τους γονείς στο τέλος της σχολικής χρονιάς με την αποχαιρετιστήρια γιορτή που θα διοργανώσει ο Σύλλογος. 

Με ευχαριστίες προς τους συντελεστές του έργου, 

Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 16ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ : Οι πλειοψηφίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αρνούνται και πάλι να κηρύξουν Απεργία