Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ Μ.Κ. ΕΤΑΙΡΊΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας "ΠΟΡΕΙΑ", κος Γιάννης Μακρής επικοινώνησε μαζί μας και προθυμοποιήθηκε να μας ενημερώσει σχετικά με την πορεία υλοποίησς του ευρωπαϊκού προγράμματος που χρηματοδοτεί το κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο.
Μας δήλωσε ότι δεν γνώριζε ότι όταν ζητήσαμε - εδώ και μήνες - ενημέρωση από τα στελέχη του όχι μόνο μας αρνήθηκαν αλλά κάλεσαν, μαζί με την αντιδήμαρχο Ελένη Νιώτη, περιπολικό να μας απομακρύνει από τον "ιδιωτικό χώρο", οπότε και οδηγηθήκαμε στο ΑΤ Χαλάνδρίου,  μας ζήτησε συγνώμη για το περιστατικό και αύριο το πρωί έχουμε κανονίσει να συναντηθούμε - και να σας ενημερώσουμε - για όλα τα θέματα που αφορούν ένα θέμα που για εμάς παραμένει ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ.

Βεβαίως και θα τον ακούσουμε, θα τον ρωτήσουμε και θα μεταφέρουμε την ενημέρωση που θα μας δώσει.

ΑΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΤΟΥ ΕΙΠΑΜΕ, ΑΥΤΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ.

RESPECT! Η Καθαρίστρια που ξεφτίλισε Μπουμπούκους, Στουρνάρες κι όλο το κυβερνητικό συρφετό..

Ευαγγελία Αλεξάκη, ετών 57, καθαρίστρια ΥΠ.ΟΙΚ.

«….Δεν ντράπηκα ποτέ στη ζωή μου για τη σκούπα και το σφουγγαρόπανο που κράτησα για να μεγαλώσω τα παιδιά μου, και δεν θα επιτρέψω για το χατίρι κανενός Σαμαρά να γίνουν οι γιοι μου δούλοι στα ντόπια και ξένα σκλαβοπάζαρα» …


1920073_275900745906636_732946074_n

http://olympia.gr/

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ - ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ - ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΠΑΤΕΡΑ

Νεότερα για το σήριαλ για τη ρατσιστική απόφαση-απαρτχάιντ της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (μέσω του διορισμένου από αυτή ΓΓ ΑποκΔιοικΑττ) για τη μετεγκατάσταση των Ρομά Χαλανδρίου στην Κορυφή Όρου Πατέρα.
13/3/2014

Η απόφαση του Δήμου Μεγαρέων "Οριστική ανάκληση της υπ' αριθ. 2987/18-11-2013 έγκριση εργασιών κλίμακας "περί δημιουργίας χώρου στέγασης με λυόμενους οικισμούς για την μετεγκατάσταση καταυλισμού Ρομά στην θέση "Κανδήλι" στο Όρος Πατέρας"" (http://et.diavgeia.gov.gr/f/megara/ada/%CE%92%CE%9B%CE%93%CE%A5%CE%A9%CE%9A%CE%A0-%CE%9C87) κατέστη οριστική μετά την απόρριψη από το αρμόδιο ΣΥΠΟΘΑ της προσφυγής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατά της απόφασης του Δήμου Μεγαρέων στις 11/3/2014 (πληροφορίες από το Γραφείο Δημάρχου Μεγαρέων).

Ανάλογη ενέργεια ακύρωσης της έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας στο τμήμα της πρώην βάσης που ανήκει στο Δήμο Μάνδρας αλλά εξέδωσε ο Δήμος Ελευσίνας (ωραίο αυτό ε; ) ετοιμάζει ο Δήμος Μάνδρας (πληροφορίες από το Νομικό Σύμβουλο του Δήμου Μάνδρας).

Χρειάστηκα μόλις 30 λεπτά για να πάρω αυτές τις πληροφορίες (σχόλιο που απευθύνεται σε αυτούς/ες στα Μέγαρα που "τσακώνονται" για το θέμα χωρίς να προσπαθούν να μάθουν τα γεγονότα).

Υπενθυμίζεται πως η κατεδάφιση των παραγκών Ρομά Χαλανδρίου έχει αποφασιστεί με παράνομη απόφαση με βάση ανεκτέλεστα πρωτόκολλα της πολεοδομίας του ... 1996 ενώ μόλις εκδόθηκαν επικαιροποιημένα πρωτόκολλα που δεν είναι τελεσίδικα (http://static.diavgeia.gov.gr/doc/ΒΙΕ7ΟΡ1Κ-171). Έχει οριστεί ως ημερομηνία κατεδάφισης η 17 Ιουνίου 2014. Η αναστολή κατεδάφισης έγινε λόγω των ασφαλιστικών μέτρων που πετύχαμε στον ΟΗΕ. Η απόφαση κατεδάφισης περιέχει τη δέσμευση πως πριν γίνει αυτή οι Ρομά θα έχουν μετεγκατασταθεί στο ... Όρος Πατέρα όπου ΘΑ γίνονταν τα απαραίτητα έργα (που προφανώς δεν θα γίνουν).


ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΠΟΘΑ: ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΟΡΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΠΑΤΕΡΑ

Δημοσιευμένο στις Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014 (10:06)

http://aixminews.gr/aixmi/index.php/proto-thema/1421-2014-03-13-10-06-36
Δικαιώνει απόλυτα τον δήμο Μεγάρων η απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ (Συβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) το οποίο συνεδρίασε την Τρίτη 11 Μαρτίου. Στην συνεδρίαση συζητήθηκε η προσφυγή της αποκεντρωμένης διοίκησης κατά της απόφασης ανάκλησης της έκδοσης άδειας οικοδομικών αδειών μικρής κλίμακας της υπηρεσίας δόμησης του δήμου Μεγάρων για την τοποθέτηση των οικίσκων στο όρος Πατέρας.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες το ΣΥΠΟΘΑ ενισχύει με την απόφαση του την ανάκληση της έκδοσης άδειας οικοδομικών αδειών μικρής κλίμακας από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Μεγάρων. Αποτέλεσμα είναι πως στα εδαφικά όρια του δήμου Μεγάρων δεν επιτρέπεται πλέον να γίνει οποιαδήποτε εργασία είτε να τοποθετηθούν οικίσκοι όπως προβλέπονταν από την απόφαση Καλογερόπουλου.

Για την απόφαση αυτή μας μίλησε αποκλειστικά ο δήμαρχος Γιαν. Μαρινάκης. «Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη και για μια μεγάλη απόφαση η οποία δικαιώνει την διοίκηση του δήμου μας. Η απόφαση αυτή κλείνει οριστικά την πόρτα σε όλους αυτούς που είχαν αποφασίσει για εμάς χωρίς την συγκατάθεση μας. Δικαιώνονται πλήρως οι προσπάθειες μας αλλά και οι αγώνες μας».ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ)

ΣΧΟΛΙΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:

Ευχαριστούμε τον κο Παναγιώτη Δημητρά, από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι,  που φροντίζει να είμαστε - και εμείς και εσείς  ενήμεροι. ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, για τις πραγματικές εξελίξεις στο μεγάλο θέμα, διότι μερικοί - μερικοί, αντί να παραδεχτούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ότι πρέπει ο δήμος Χαλανδρίου (και οι ίδιοι) να το πάρουν αλλιώς, αφού έχουν ρήξει την υπόθεση σε ντουβάρι με την ανυπαρξία πολιτικής και σχεδιασμού από τον δήμο,  για έναν ρεαλιστικό σχέδιο επίλυσης του στεγαστικού των Χαλανδραίων Τσιγγάνων και απομάκρυνσης του καταυλισμού, άρχισαν πάλι τις θεωρίες και τα "συνδικαλιστικά" περί ιδιοκτητών που είναι αδικημένοι και στους οποίους ο από μηχανής θεός θα αποδώσει δικαιοσύνη ακριβώς έξι μήνες μετά τις εκλογές, ούτε μέρα μετά (αν τους ψηφίσετε, διότι έχουν σύμβαση αυτοί με τον από μηχανής θεό).


ΝΕΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όταν μιλάμε για δημοτική πολιτιστική πολιτική δεν μπορεί παρά το μυαλό όλων μας να πηγαίνει στο Αετοπούλειο και την μεγάλη διαδρομή του στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης μας και όχι μόνο.

Όμως δεν είναι μόνο το Αετοπούλειο ο πολιτισμός στο Χαλάνδρι, οι εκδηλώσεις του και το φεστιβάλ ρεματιάς.

Σε αυτό το κεφάλαιο μπαίνουν οι φάκελοι των εργαστηρίων της ΔΕΠΑΧ, της Φιλαρμονικής αλλά και του δημοτικού σινεμά.

Τρέχουν ήδη τρεις διαδικτυακές ψηφοφορίες.

Δεν θα μιλήσουμε εμείς ακόμα.

Πρώτα θα μιλήσετε εσείς.

Μετά θα τσιγκλίσουμε κάποιους με μεγαλύτερη εμπλοκή με τα θέματα να μιλήσουν:
Θα μιλήσει ο Δημήτρης Λέρτας, που σήκωσε στη πλάτη του την ΔΕΠΑΧ για κάποιο διάστημα αλλά ζητάμε δημόσια σήμερα να σας μιλήσει και ο Άρης Νόμπελης.

Για αρχή παρακαλούμε για την συμμετοχή σας στις τρεις ψηφοφορίες.

Διότι η νέα πορεία για το Χαλάνδρι, πρέπει να είναι αυτή που θες εσύ αναγνώστη μου

ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟ FB ΚΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Προεδρος Ε.Φ.Α.Χ‎  Στην Πλατεία Χαλάνδρι

Αγαπητη Εφημεριδα!

Επειδη ο συλλογος μας "ενεπλακη" στο διαλογο που εχετε με τον κ. Πανταζη θα ηθελα να σας ενημερωσω για οσα μας αφορουν.
Τα αντιανεμικα πανο που τοποθετησαμε στο γηπεδο τενις που χρησιμοποιουμε για τις προπονησεις μας , διαφημιζουν το σωματειο μας ( οπως φαινεται και απο τις φωτο του αρθρου σας) πραγμα που εχουν κανει ολοι οι συλλογοι που δραστηριοποιουνται στο Κεντρο Αποστολοπουλου.
Το πανο μας ειναι χορηγια της μεγαλυτερης εταιρειας αθλητικων ειδων τενις στον κοσμο.
Η συγκεκριμενη εταιρεια κανει χορηγιες μονο σε πολυ σοβαρα σωματεια και γι αυτο αλωστε ειναι μεγας χορηγος της Ε.Φ.Ο.Α (ελληνικη φιλαθλος ομοσπονδια αντισφαιρισης).
Οσο για τις σουρεαλ εκφρασεις του κ. Πανταζη για το συλλογο μας εχω να συστησω λιγη σοβαροτητα.

Ευχαριστω για τη φιλοξενια
Βασιλοπουλος Δημητρης
Προεδρος Ε.Φ.Α.Χαλανδριου

ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΓΚΟΥΑΜ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΜΑΡΙΑΝΕΣ - ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΕΒΑΛΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΒΟΥ ... ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!Το Σάββατο λέει πρέπει να πας τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο στην πλατεία, αναγνώστη μου.

Θα μαζέψει λέει ο δήμος τρόφιμα, από εσένα που είσαι ευαίσθητος πολίτης, αλληλέγγυος και νοιάζεσαι για τους φτωχούς  - εγώ δεν πάω, είμαι γνωστός αναίσθητος  -θα τα πάρει η Ελενίτσα η κουκουλοφόρα να τα μοιράσει στους φίλους της για να μαζέψει κάνα κουκί μέσα από το κτίριο σκάνδαλο - το κοινωνικό παντοκοροϊδείο - για το οποίο πληρώνει ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ 5500 ευρώ τον μήνα ενοίκιο και για το οποίο καταναλώνουν από το ΕΣΠΑ - δημόσιο χρήμα είναι και αυτό - άλλα 640.000 ευρώ, για να οργανώνουν λέει την υπηρεσία που μοιράζει τα φασόλια που τους πας εσύ. (Λεφτά για το δημαρχείο δεν υπάρχουν φίλε Γιάννη, έτσι; Και θέλατε να συνεργαστούμε κιόλας!) 

(Α, μια και το έφερε η κουβέντα: Ελενίτσα.... δεν ξεχνώ! Οι εκλογές πλησιάζουν, δεν πιστεύω να μην πας να ξεκουραστείς, μεγάλη γυναίκα,  έτσι;
Μην σου μπουν τίποτα ιδέες  να συνεχίσεις το καταδοτικό σου έργο, έτσι; Την κουκούλα σου και σπίτι σου γιατί ούτε  ο σεβασμός στους αιώνες σου θα μας κρατήσουν από το να σε κράζουμε καθημερινώς, όπως δεν σε έχουν ξανακράξει)

Άντε λοιπόν αναγνώστη μου, πες, μέχρι εδώ ... συνηθισμένα, γνωστά, μαυρογυαλούρια και νεοελληνικά.
Μην επαναλαμβανόμαστε γιατί θα γίνουμε και αηδία, άσε που τώρα που είναι εκλογές θα τα λένε οι άλλοι - οι "επαναστάτες", "οι αντάρτες", "οι ανεξάρτητοι" που τα ψήφιζαν - εμείς τα λέγαμε όταν γινόντουσαν μπας και αποτραπούν και φιλοτιμηθεί κανείς να μην τα ψηφίσει στο Δ.Σ. , αλλά τότε οι "του κόλπου" κάνανε τουμπεκί ψιλοκομμένο και ψήφιζαν.

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥΣ!

Για να είμαι ειλικρινής χαμπάρι δεν το είχα πάρει αναγνώστη μου, έχω βγει παγανιά για τις εκλογές και δεν προκάνω να δω τελεόραση.

Δέχτηκα λοιπόν ένα τηλέφωνο εχθές το απόγευμα και έτσι ενημερώθηκα για το θέμα.

Άκου αναγνώστη μου, αν και θα το έχει δει:

ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ (ΜΕ ΛΕΦΤΑ) ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΑ ΜΑΓΑΛΟΚΑΝΑΛΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΣ ΕΣΥ ΦΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ!

Και λέει δεν είναι χορηγία. ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕ - ΛΕΕΙ, ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΣΜΠΙΡΟΣ ΜΟΥ - Ο ΔΗΜΟΣ!

ΕΣΥ!

Όχι δεν έκαναν αυτά τα λεφτά ροβίθια για τους απόρους και φάρμακα.

ΌΟΟΟΧΙ!
Να πιάσουμε πόρτα και στα κανάλια για τας εκλογάς που έρχονται .... να φτουρήσουν τα λεφτά.

Τα έκαναν τηλεοπτικό χρόνο!

ΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΥΣΤΕ ΡΕ;
ΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΥΣΤΕ 
ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΥ 'ΣΤΕ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ: ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Το Δίκτυο Πολιτών Χολαργού-Παπάγου, σας προσκαλεί στην προγραμματική παρουσίαση που διοργανώνει,  στις 17 Μαρτίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 7μ.μ. στο αμφιθέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" στο Δημαρχείο, Περικλέους 55 -Χολαργός,
με θέμα: «Προς ένα τοπικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων στον δήμο μας»

Θα μιλήσουν οι:
· Τάσος Κεφαλάς
(Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός, μέλος της ΠΡΩΣΥΝΑΤ)
· Περικλής Ζήκας
(Δημοτικός σύμβουλος & υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού)

Η παρουσία σας και η συμμετοχή σας στη συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα συμβάλλει στην προσπάθεια για μια
υπεύθυνη διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Πολιτών

Γιατί ενδιαφέρει και το Χαλάνδρι η αναβολή πλειστηριασμού από το ΤΑΙΠΕΔ δημόσιου ακινήτου στο Μαρούσι


του Στέφανου Καμπά

Αναβλήθηκε για τις 20 Μαρτίου 2014 ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός από το ΤΑΙΠΕΔ, οικοπέδου μεγάλης έκτασης στη Νερατζιώτισσα. Ο πλειστηριασμός ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί το πρωί της περασμένης Παρασκευής 7/3.

Η εξέλιξη της διαδικασίας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού είναι το πρώτο από τα 12 οικόπεδα -αδόμητοι δημόσιοι χώροι- σε διάφορους Δήμους κατά μήκος της Αττικής Οδού, μεταξύ αυτών και στο Χαλάνδρι, που σχεδιάζεται η πώληση τους.

Το υπό εκποίηση ακίνητο στη Νερατζιώτισσα, χαρακτηρισμένο ως Χ.Ε.Υ. (Χώρος Εγκαταστάσεων Υποστήριξης), είναι έκτασης 5.088,66 τ.μ. και θεωρείται "φιλέτο" καθώς βρίσκεται παραπλεύρως του εμπορικού κέντρου The Mall και του σταθμού ΗΣΑΠ, δίπλα στην Αττική Οδό, σε μικρή απόσταση από τον κόμβο της Λ. Κηφισίας και το ΟΑΚΑ. Η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στα 1,8 εκατ. ευρώ, δηλ. περίπου 350 €/τ.μ, παρότι η αντικειμενική του αξία εκτιμάται στα 500 €/τ.μ.Επίδοση ψηφίσματος στο ΤΑΙΠΕΔ

Της αναβολής του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού είχε προηγηθεί η έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος διαμαρτυρίας για την εκποίηση από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου και επίδοση του στο ΤΑΙΠΕΔ από εκπροσώπους όλων των δημοτικών παρατάξεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δ.Σ. Αμαρουσίου στην τελευταία συνεδρίαση του είχε εγκρίνει ομόφωνα την αναστολή οικοδομικών αδειών για τα τρία ακίνητα που ήταν υπό πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ (Νερατζιώτισσα, Κύμης, Λ. Κηφισιάς), αλλά και τηναλλαγή χρήσης τους σε κοινόχρηστους - κοινωφελείς χώρους, προκειμένου να «οχυρωθεί» η πόλη από οποιαδήποτε πολεοδομική επιβάρυνση, αλλά και να σταλεί μήνυμα προς τους "επενδυτές" που προτίθενται να αποκτήσουν τους χώρους αυτούς, ότι τα περιθώρια αξιοποίησής τους θα είναι περιορισμένα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Αμαρουσίου και το Δ.Σ. προχώρησε στις εξής αποφάσεις:
α) αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών προκειμένου να παραμείνουν ελεύθεροι οι αδόµητοι χώροι, συνολικά 17 και πλέον στρεμμάτων, β) αλλαγή των χρήσεων γης σε κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους και γ) προσπάθεια να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός των ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος είχε προγραμματισθεί να γίνει στις 7 Μαρτίου 2014.Το ΤΑΙΠΕΔ, λίγες μέρες νωρίτερα, σε γραπτή απάντηση του προς ενδιαφερόμενους επενδυτές, σημείωνε ότι: "αναφορικά με τους όρους δόμησης του εν λόγω ακινήτου διευκρινίζεται ότι η υπογραφή της Σύμβασης Αγοραπωλησίας θα γίνει αφού θα έχει προηγουμένως εκδοθεί η διοικητική πράξη με την οποία θα καθορίζονται ρητά οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης του ακινήτου σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2445/1996 και εντός του πλαισίου των πολεοδομικών ρυθμίσεων που ισχύουν για τη συγκεκριμένη περιοχή (ΦΕΚ 825 Δ/1996, ΦΕΚ 151 ΑΑΠ/2012)".

Το ΤΑΙΠΕΔ και το Χαλάνδρι
Στα όρια του Δήμου Χαλανδρίου υπάρχουν δυο δημόσια ακίνητα που έχουν παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και βρίσκονται σε αντίστοιχη διαδικασία εκποίησης.
Πρόκειται: α) για το Χ.Ε.Υ Α.Κ. Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ, πλησίον του σταθμού μετρό "Δουκίσης Πλακεντίας" και του κόμβου 13 της Αττικής Οδού και β) το Χ.Ε.Υ Α.Κ Λ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ, το οποίο είναι εντός σχεδίου και βρίσκεται πλησίον του Κόμβου 12 της Αττικής Οδού στη συμβολή των οδών Λ. Πεντέλης και Αττικής. Ειδικότερα το οικόπεδο στην Λ. Πεντέλης -στο οποίο οι διαδικασίες εκποίησης βρίσκονται σε πιο προχωρημένο στάδιο-, εφάπτεται στο Δημοτικό Γυμναστήριο Χαλανδρίου και έως τώρα αξιοποιείται από τον Δήμο.

Οι κινήσεις και οι διαδικασίες που ακολουθούνται (έστω και με καθυστέρηση) στο Μαρούσι και η έκβαση τους έχουν ιδιαίτερη σημασία για το Χαλάνδρι, καθώς εφόσον υπάρχει η σχετική πολιτική βούληση, θα μπορούν να αξιοποιηθούν από τον Δήμο Χαλανδρίου και τις δημοτικές παρατάξεις, στην προσπάθεια αποτροπής της πώλησης και δόμησης των δυο αυτών σημαντικών ελεύθερων χώρων, οι οποίοι είναι από τους λίγους που έχουν απομείνει στην περιοχή μας.


HalandriPedia - Στέφανος Καμπάς
http://halandripedia.blogspot.gr/ ,11/3/2014

Πράσινο Κίνημα: Ο σπουδαίος ρόλος της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στη ζωή μας

  18 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς Πράσινο Κίνημα: Ο σπουδαίος ρόλος της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στη ζωή ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις