Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

ΣΤ. ΝΤΑΒΙΑ: ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΡΗΤΕΣ

 

 Χτύπησε το τηλέφωνο και από την άλλη γραμμή ήταν δύο γυναίκες μαζί, που είχαν ενοχληθεί από όσα έχουν υποστηριχτεί από το τοπικό καθεστώς και τα τσιράκια του για ο θέμα της Ένωσης Κρητών και είχαν μιλήσει για να επιβεβαιώσει η μία από την άλλη ότι θυμούνται καλά.

- Αυτά που λέγονται είναι προσβλητικά για όλους μας, που τότε είμαστε στην Σχολική Επιτροπή που είχε την ευθύνη διαχείρισης του σχολικού συγκροτήματος, σύμφωνα με το Ν. 1566/85. Αφήσαμε δηλαδή εμείς να μπει στο σχολείο η Ένωση Κρητών ή οποιοσδήποτε χωρίς να γίνουν οι νόμιμες διαδικασίες.

Εθελοντές ήμασταν και εμείς, τον χρόνο μας αφιερώναμε για να προσφέρουμε και τώρα μας λένε ότι έγινε κατάληψη της αίθουσας; ΝΤΡΟΠΗ!
ΚΑΙ Η τότε ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, με την τότε σύνθεσή της (διευθυντές δύο σχολείων, εκπρόσωποι γονέων δύο δημοτικών και δύο νηπιαγωγείων) ΟΜΟΦΩΝΑ είχαν πει τότε ΝΑΙ για να χρησιμοποιηθούν οι αίθουσες που ρήμαζαν από την Ένωση Γονέων και τους Πρόσκοπους.

Και δεν μείναμε στην απόφαση της σχολικής επιτροπής. Το θέμα το στείλαμε και στο δημοτικό συμβούλιο για να επικυρωθεί η απόφαση, όπως και έγινε.

Πώς λέγονται και γράφονται τέτοια πράγματα μου είπαν
"Θα πάμε τώρα να ζητήσουμε αντίγραφο των πρακτικών - αν υπάρχει ακόμα το βιβλίο από τότε στο σχολείο - γιατί δεν είναι δυνατόν να παρουσιαζόμαστε όλοι ως παρανομούντες και αυθαιρετιούντες" μου είπε η τότε πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής."

Αυτά μου θύμισε η τότε πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής  - ήταν τότε η Στέλλα Νταβία πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, ίσως αυτό εξηγεί σε ένα βαθμό την ΛΥΣΣΑ - και το μέλος της σχολικής επιτροπής τότε,  η ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ Γεωργία Ορφανίδου που εκπροσωπούσε τους γονείς του 13ου.

Και βέβαια απαντούν και στο γιατί ο τότε δήμαρχος Κώστας Παττακός έδωσε την βεβαίωση. "Δεν ήταν "μονοπρόσωπο όργανο" που αποφάσισε. Είχαν τηρηθεί οι διαδικασίες" μου λένε,

Είχαν προηγηθεί τα αρμόδια συλλογικά όργανα!!!!

Και απλώς - ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ - ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του τοπικού καθεστώτος φρόντισε να διασύρει τους προκατόχους του και να σπιλώσει πριν εκτελέσει.

ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ -ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟΣ - ΓΙΝΑΤΙ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ - ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ! 

Και εσείς που κάνετε τους μαλάκες και ανέχεστε τέτοιες συμπεριφορές να ξέρετε ότι θα έρθει και η σειρά σας!

ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ!

ΥΓ: Επειδή ζούμε στην πόλη της απέραντης υποκρισίας, κατασυκοφάντησης, διαστρέβλωσης και μαλακίας ας κάνουμε σαφές ότι το 2002 ο πρόεδρος της Ένωσης Κρητών ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟΝ ΝΤΑΒΙΑ. 
Mε τον συχωρεμένο ήταν στην μάχη του 2002.
Και ούτε τώρα ήταν με τον Νταβία, έτσι;
Μη πει κανείς ότι τα λέει αυτά η Πλατεία γιατί κάνει "πολιτική" ο Νταβίας.
ΑΠΛΩΣ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Καταγραφή ρύπων σε σχολεία, αθλητικά κέντρα και κτίρια του Δήμου Πεντέλης


Περιφέρεια Αττικής και Δήμος Πεντέλης συστρατεύονται για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2), συνεισφέροντας στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, Γιώργου Καραμέρου, ενέκρινε τη χρηματοδότηση μελέτης για την εφαρμογή συστήματος καταγραφής και κατανάλωσης ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας σε 17 σχολικές μονάδες, 3 Δημοτικά Γυμναστήρια και 5 Δημοτικά κτίρια.

Η συνέργεια αυτή υποστηρίζει τόσο τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο Δήμος Πεντέλης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Κίνημα του Συμφώνου των Δημάρχων, όσο και τη σύνταξη ενός σχεδίου δράσης για την αειφόρο ενέργεια, όπου πρόκειται να αποτυπωθεί η ενεργειακή πολιτική του Δήμου για τα επόμενα χρόνια.

Το σύστημα καταγραφής, μεταξύ άλλων, θα μετρά τα ακριβή ποσά θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνονται, θα υπολογίζει τις εκπομπές CO2 και θα παρέχει στατιστικά στοιχεία για την ορθή διαχείριση, συντήρηση και λειτουργική αποτίμηση των θερμικών και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων των κτιρίων.

Τα οφέλη που θα προκύψουν συνίστανται στον εξορθολογισμό της ενεργειακής κατανάλωσης και στη μείωση του λειτουργικού κόστους των κτιρίων, καθώς και στην μελλοντική αντικατάσταση των ενεργοβόρων συστημάτων παραγωγής ενέργειας των κτιρίων, με νέα πιο αποδοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον.

Αναλυτικά οι παρεμβάσεις ανά Δημοτική Ενότητα έχουν ως εξής: Μελίσσια: 1ος και 2ος Παιδικός Σταθμός, Βρεφονηπιακός Σταθμός, Πολιτιστικό Κέντρο, Διασχολικό Αθλητικό Κέντρο, Δημοτικό Γυμναστήριο, Κλειστό Γυμναστήριο, Κοινωνικό Κέντρο, Δημαρχείο. Νέα Πεντέλη: 1ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο, Διδακτήριο Γυμνασίου και Λυκείου, Δημοτικό Κατάστημα. Πεντέλη: 1ο Δημοτικό Σχολείο – Κρυστάλλειο, 1ο - 2ο Νηπιαγωγείο, Γυμνάσιο και Λύκειο, Δημοτικό κατάστημα.

Επιπλέον, με άλλη εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη, Γιώργου Καραμέρου, εγκρίθηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο προγραμματική σύμβαση με τίτλο: «Σύνταξη μελέτης για τις παρεμβάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε αθλητικούς χώρους του Δήμου, στο Διασχολικό Αθλητικό Κέντρο και στα Κλειστά Γυμναστήρια Νέας Πεντέλης και Μελισσίων».

Μεγάλη γιορτή για τα 35 χρόνια της Εταιρείας Συγγραφέων

Μεγάλη εορταστική εκδήλωση για τα 35 χρόνια από την ίδρυσή της διοργανώνει την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» η Εταιρεία Συγγραφέων, το σημαντικότερο σωματείο δημιουργών λόγου της χώρας.

Στην ίδια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί η απονομή των λογοτεχνικών της βραβείων (βραβείο «Διδώ Σωτηρίου», βραβείο «Δαίδαλος», βραβείο «Γιάννη Βαρβέρη» για πρωτοεμφανιζόμενο ποιητή, βραβείο «Μένη Κουμανταρέα» για πρωτοεμφανιζόμενο μυθιστοριογράφο), η υποδοχή των νέων της μελών, καθώς και η παρουσίαση του νέου ιστότοπου (www.authors.gr), του e-book «Greek Writers Today» (εκδ. Πατάκη), του ημερολογίου 2017 «Πολλαπλές Αρχαιότητες» (εκδ. Πατάκη) και του συλλογικού τόμου με κείμενα μελών της Εταιρείας Συγγραφέων «Πάθη στη Λογοτεχνία» (εκδ. Καστανιώτη).

Τα βραβεία θα απονείμουν ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο Πρόεδρος του ΟΣΔΕΛ Αντώνης Καρατζάς, η Αλίκη Βαρβέρη και ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Γιώργος Χουλιάρας.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Δημήτρης Καλοκύρης και οι πρώην πρόεδροι Θανάσης Βαλτινός, Βασίλης Βασιλικός και Αλέξης Ζήρας.

Για τις νέες εκδόσεις της Εταιρείας Συγγραφέων «Greek Writers Today» (e-book), και «Πολλαπλές Αρχαιότητες» (Ημερολόγιο 2017), και τα δύο από τις εκδόσεις Πατάκη, θα μιλήσει η εκδότρια Άννα Πατάκη, και για τον συλλογικό τόμο «Πάθη στη Λογοτεχνία» (εκδ. Καστανιώτη) θα μιλήσει ο υπεύθυνος ελληνικής λογοτεχνίας των εκδόσεων Καστανιώτη Δημήτρης Ποσάντζης και η επιμελήτρια του τόμου Ηρώ Νικοπο?λου.

Για τον Ζήση Σαρίκα θα μιλήσει ο καθηγητής Φιλοσοφίας στο ΑΠΘ και συγγραφέας Βασίλης Κάλφας, και για τον Κωνσταντίνο Σπ. Στάικο ο ακαδημαϊκός, ομότιμος καθηγητής και επίτιμο μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων Άγγελος Δεληβορριάς.

Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική, και στο τέλος θα παρατεθεί κοκτέιλ.

Χορηγοί της Εταιρείας Συγγραφέων είναι ο ΟΣΔΕΛ, τα Ιδρύματα Κώστα & Ελένης Ουράνη και Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών, τα Ελληνικά Πετρέλαια. Την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα» παραχώρησε ευγενικά ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.


Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, ώρα 19:30
Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»
Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης Θησείο, Τ.Κ. 11851,
Στάση Μετρό «Κεραμεικός», τηλέφωνο: 210-3452150

Μήνυμα Σκουρλέτη για την απλή αναλογική: Περισσότερη Δημοκρατία στην Αυτοδιοίκηση


Σαφές μήνυμα στη ΝΔ και σε όσους “γαλάζιους” αιρετούς αντιδρούν στην απλή αναλογική έστειλε κατά την τοποθέτηση του στην τελετή παραλαβής – παράδοσης στο υπουργείο Εσωτερικών ο νέος υπουργός Πάνος Σκουρλετης.

“Με τη νέα του μορφή το υπουργείο Εσωτερικων έχει ως κύριο πεδίο την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έναν γνήσιο λαϊκό αυτόνομο συμμετοχικό θεσμό που θέλουμε να διαπνέεται από περισσότερη δημοκρατία” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης. Ο ίδιος σημείωσε ότι στο υπουργείο «υπάρχει αλλαγή σκυτάλης και όχι νέα εκκίνηση», αφού όπως ανέφερε «δεσμευόμαστε από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του 2015».

Περιγράφοντας τις πρωτοβουλίες για του ΟΤΑ, έθεσε μεταξύ των στόχων να απελευθερωθούν δημοκρατικές δυνάμεις και να συμβάλει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο μέτρο των δικών της ευθυνών στην ανάπτυξη. «Η Τοπική Αυτοδίοικηση πρέπει να είναι ένας λαϊκός αυτόνομος συμμετοχικός θεσμός, να διαπνέεται από περισσότερη δημοκρατία και να απελευθερώνει τις κοινωνικές δυνάμεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Αν θέλουμε να ζωγραφίσουμε συνθήματα του υπουργείου είναι περισσότερο συμμετοχή και δημοκράτια», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, προσθέτοντας ότι αυτό δεν ισχύει μόνο για την περίπτωση των ΟΤΑ αλλά και για τα σώματα ασφαλείας. «Ασφάλεια και δημοκρατία είναι αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου». Και υπογράμμισε: «Καλούμαστε να απαντήσουμε στη δύσκολη εξίσωση, τα σώματα ασφαλείας να κάνουν τη δουλειά τους και να σέβονται τα δικαιώματα των πολιτών».

Από την πλευρά του ο Π. Κουρουμπλής έκανε απολογισμό των πρωτοβουλιών του, κάνοντας λόγο για οκτώ νομοσχέδια. Ως προς την επαναθεσμοποίηση του Καλλικράτη τόνισε ότι πρόκειται για μια φιλόδοξη προσπάθεια, στην οποία για πρώτη φορά συμμετείχαν τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης και οι Εργαζόμενοι. Ενώ όσο αφορά το πολυνομοσχέδιο των ΟΤΑ, τόνισε ότι διαμορφώθηκε με διαδικασίες ανοιχτής διαβούλευσης για όλους. Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται, «εφόσον το κρίνει ο νέος υπουργός», είναι έτοιμο να πάει στο γενικό λογιστήριο του κράτους.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των υπουργών:

ΤΡΑΜΠ ή ΧΙΛΑΡΥ;