Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΕΓΚΕΙΣΜΟΥ
Το Συσσίτιο του Δήμου Χαλανδρίου
διένειμε καθημερινά κατ’ οίκον 130 μερίδες φαγητού, οι οποίες παρασκευάζονται στα μαγειρεία των Παιδικών Σταθμών του Δήμου.

Το Κοινωνικό παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου παρέμειναν σε καθημερινή λειτουργία και στο πλευρό 1200 ωφελουμένων ενώ υποστήριξαν και την κατ' οίκον διανομή σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα μετακίνησης.(Θυμίζουμε ότι τόσοι είναι από .... το 2015)
Πέραν τούτων πραγματοποιήθηκαν επιπλέον δύο διανομές τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες, κατ' οίκον διανομή ωφελουμένων του ΤΕΒΑ, επιπλέον διανομή κρέατος στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και διανομή 580 γευμάτων το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, τα οποία προσέφερε η Περιφέρεια Αττικής.

Το Κέντρο Βοήθειας


Παράλληλα συγκροτήθηκε το Κέντρο Βοήθειας του Δήμου, το οποίο εξυπηρέτησε οποιονδήποτε συμπολίτη μας αντιμετώπισε ή αντιμετωπίζει ακόμα πρόβλημα μετακίνησης εκτός κατοικίας λόγω της πανδημίας.

Τα απολογιστικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν έχουν ενδιαφέρον. 
Μέχρι τις 6 Μαΐου 2020 το Κέντρο Βοήθειας είχε δεχτεί και ικανοποιήσει 181 επιπλέον (?) αιτήματα.
Ειδικότερα αυτά αφορούσαν:

· Συνταγογράφηση φαρμάκων σε ιατρούς του ΕΟΠΥΥ ή στο Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής, εκτέλεση συνταγογραφούμενων φαρμάκων και κατ΄ οίκον παράδοση: 60

· Κατ΄οίκον επισκέψεις για ενεσοθεραπεία και νοσηλευτική υποστήριξη: 31

· Εκτέλεση συνταγών φαρμάκων υψηλού κόστους από φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και παράδοση: 20

· Αγορά και παράδοση τροφίμων: 25


ΣΧΟΛΙΟ:
 Κάθε σύγκριση - αυτών των ΥΠΟΤΥΠΩΔΩΝ για το μέγεθος του δήμου μας στατιστικών -  με τα αντίστοιχα οποιουδήποτε άλλου δήμου στον οποίο λειτουργεί το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ κανονικά, είναι αποκαλυπτική και συγκλονιστική για κάθε σκεπτόμενο πολίτη,  για την κατάσταση των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ του δήμου μας. 

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ αντί να προβληματιστεί;

Και επειδή θα αρχίσουν οι εξυπνακισμοί περί απαξίωσης της δουλειάς των εργαζομένων να το καθαρίσουμε: ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στην υπηρεσία γι΄αυτό το πενιχρό αποτέλεσμα.

Με εξαίρεση τους ως ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ και ψηφοφόροι αυτών που έκαναν πλάτη στην διάλυση του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και των ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.

Και τους εργαζόμενους που ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ακόμα τέτοιες πολιτικές .... για να έχουν λιγότερη δουλειά και περισσότερα προσωπικά προνόμια. 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟ ΝΑ .... ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΟΥ. Εννίοτε πρέπει να βλέπεις και τι κάνουν οι άλλοι γύρω σου. 

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ:ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ - ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ


Λίγο πριν αρχίσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων καραντίνας που είχαν επιβληθεί από τον Μάρτιο και ενώ όλοι οι έγκλειστοι, με πρώτα τα παιδιά και τους εφήβους που ασφυκτιούσαν επί δίμηνο κλεισμένοι μέσα στα διαμερίσματα, αγωνιούσαν να ξαναπάνε στο πάρκο, στο βουνό, στη θάλασσα, στο σχολειό, στον αθλητικό χώρο, στο μπαράκι,  η διοίκηση του δήμου Χαλανδρίου έκρινε ότι είναι η κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσει εκσκαφές στο μοναδικό πάρκο του Νέου Χαλανδρίου - Συνοικισμού για την εκτέλεση ενός αναγκαίου έργου ανάπλασης, το οποίο ήταν προγραμματισμένο εδώ και τρία χρόνια.

Εμείς θα είμαστε όπως πάντα - καθαροί στις θέσεις μας:
ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ που ΑΥΤΟ το καλοκαίρι - ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ -  αντί στο πάρκο - ακριβέστερα  KAI σε αυτό το πάρκο, όπως εμείς λέμε για όλα τα πάρκα στις γειτονιές της πόλης - ο δήμος δεν θα οργανώσει προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, αθλητικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων για παιδιά, εφήβους, ενήλικες, ηλικιωμένους - κατά μικρές ομάδες, όπως ήδη έχουμε προτείνει στον δήμαρχο - με δεδομένο ότι δεν θα γίνει το φεστιβάλ της ρεματιάς, δεν θα γίνουν οι εκδρομές των ΚΑΠΗ δεν θα γίνει το μεγάλο camp για τα παιδιά που γίνεται κάθε χρόνο για αποφυγή συνωστισμών - και σωστά βέβαια ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ αυτά. - ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΚΟ να αναδειχθεί στο ζωντανό κύτταρο της γειτονιάς. Να βρει η έννοια του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ το νέο της ρόλο  στην μετα - COOVID (ελπίζουμε) εποχή.

Αλλά αυτό είναι η άποψή μας, την εκφράζουμε - όπως έχουμε δικαίωμα (ελπίζουμε)  - και η διοίκηση - με την σύμφωνη γνώμη πάντα της συντηρητικής "αντιπολίτευσης" έχουν κάθε δικαίωμα να μην την λαμβάνουν καθόλου υπόψη τους και να ιεραρχούν ότι αυτό που είχε προτεραιότητα αυτή τη στιγμή να γίνει είναι .... η εργολαβία και η συνέχιση του τεχνικού προγραμματισμού του δήμου σα να μην τρέχει τίποτα. Ακόμα και στα μη χρηματοδοτούμενα έργα που δεν κινδυνεύουν αν απλά μετατωπιστεί ο χρόνος εκτέλεσής τους.

Δημαρχιακή επιλογή και τα σκυλιά δεμένα. Πρώτα ο εργολάβος και οι συμφωνίες νομής που εκκρεμούν, όχι πρώτα το παιδί που βγήκε από την καραντίνα. Προτεραιότητες είναι η διοίκηση, ιεραρχήσεις είναι, οι πολλοί αποφασίζουν οι λίγοι το πολύ που μπορούν να κανουν είναι  να μιλήσουν (ακόμα).

Ο λόγος όμως για τον οποίο  επιλέξαμε να παρέμβουμε για το θέμα του έργου στον Συνοικισμό δημόσια δεν είναι η επιλογή και το timing με την οποία διαφωνούμε μεν αλλά έγινε με νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο κα την σεβόμαστε. Αυτές τις διαφωνίες μας τις εκφράζουμε μόνο  στα θεσμικά όργανα αν είναι μέχρι εκεί.

Ο λόγος της δημόσιας παρέμβασής μας είναι τα όσα απίθανα έχουν γίνει και ειπωθεί ΔΗΜΟΣΙΑ για το έργο από θεσμικούς παράγοντες της πόλης και συγκεκριμένα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών Νίκο Καραμπουρνιώτη και μάλιστα με την "likίστικη" ενθάρρυνση από κορυφαία στελέχη της διοίκησης του δήμου Χαλανδρίου και του δημοτικού συμβουλίου.

Ο οποίος πρόεδρος - και ενώ έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος που υπό την επίβλεψη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου - όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία - θα εκτελέσει το έργο, καλεί τους κατοίκους του Συνοικισμού να ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ και να προσφέρουν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ για να συνδιαμορφώσει ο σύλλογος το πάρκο μαζί  με τον δήμο Χαλανδρίου (?)

Ας υπογραμμίσουμε τα αυτονόητα: Ο εργολάβος  επιλέχθηκε από τον δήμο με τις προβλεπόμενες διαγωνιστικές διαδικασίες έναντι κάποιων συναδέλφων του και έχει αναλάβει να εφαρμόσει ΚΑΤΑ ΚΕΡΑΙΑ μια εγκεκριμένη από τις προβλεπόμενες διαδικασίες μελέτη, με συγκεκριμένο κοστολογημένο πίνακα εργασιών για τον οποίο έδωσε την προσφορά του και μειοδότησε.
Οι εργασίες που θα εκτελεστούν - υπό την επίβλεψη της ΤΥ - θα παραδοθούν με πρωτόκολλο στον δήμο, ώστε να επιμετρηθούν για να παραληφθεί το έργο και να πληρωθεί ο εργολάβος.
ΑΡΑ κάθε παρέμβαση οποιουδήποτε τρίτου κατά την εκτέλεση της εργολαβίας δεν μπορεί να γίνει ΝΟΜΙΜΑ.

Πολύ περισσότερο κανένας - ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΩΣ, ούτε ο ίδιος ο δήμος, πόσο μάλλον ένας πρόεδρος ενός συλλόγου - δεν έχει ΝΟΜΙΜΟ δικαίωμα να συγκεντρώνει χρήματα από τους κατοίκους για ένα ΔΗΜΟΣΙΟ έργο που έχει προβλεφθεί στον δημοτικό προϋπολογισμό από όπου και θα αποπληρωθεί.

Πρόκειται για καραμπινάτη και προκλητική άγνοια των στοιχειωδών και δημόσια παρέμβαση που ηθελημένα ή αθέλητα καλεί τους πολίτες να εμπλακούν σε ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ.

Η συνέχεια όμως των όσων είδαμε να εξελίσσονται στον δημόσιο, διαδικτυακό διάλογο ήταν  ακόμα πιο συναρπαστική και αναδεικνύει πώς αντιλαμβάνονται κάποιοι τον δημόσιο χώρο και πώς τον διαπραγματεύονται ως περιουσιακό τους στοιχείο αλλά και ως λάφυρο.

Διότι εμβρόντητοι ακούσαμε ΔΗΜΟΣΙΑ, τον ίδιο τον πρόεδρο του συλλόγου να ενημερώνει τους γείτονές του πανηγυρικά, για τις συμφωνίες  - που έχουν γίνει ήδη για την χρήση του πάρκο, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες από τον δήμο και τις αυτενέργειες των κατοίκων.

Και όλα αυτά χωρίς την παραμικρή απάντηση ή σχολιασμό από τα λαλίστα σε κάθε άλλη περίπτωση στελέχη της διοίκησης του δήμου ή των μεγάλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης και - δυστυχώς  - ακόμα και με την ενθάρρυνση και επιβράβευσή τους με το γνωστό μπλε χεράκι ή την κόκκινη καρδούλα, από στελέχη της διοικούσας τον δήμο παράταξης αλλά και στελέχη - ακόμα και επικεφαλής  - άλλων δημοτικών παρατάξεων.

Εμείς το ξεκαθαρίζουμε και προειδοποιούμε: Κάθε παράνομη - παράτυπη εμπλοκή οποιουδήποτε ιδιώτη στην εκτέλεση της εργολαβίας δεν θα μας αφήσει άπραγους.απλούς θεατές.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΝΟΜΙΜΑ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ και θα πληρωθούν από τον δήμο και ο,τιδήποτε άλλο θα ίναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ.

Και να διευκρινίσουν ότι κάθε συζήτηση ή απόφαση για οποιαδήποτα άλλη πρόσθετη χρήση του πάρκου είναι δουλειά του δημοτικού συμβουλίου μετά την παραλαβή του έργου ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ.

ΟΥΔΕΙΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ να το διαπραγματεύεται με κανένα.

Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε στα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Η πολιτεία να αναγνωρίσει εμπράκτως τους ήρωες με την ποδιάΤο Πράσινο Κίνημα με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Νοσηλευτών στις 12 Μαΐου 2020, δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του προς όλους τους Νοσηλευτές και τις Νοσηλεύτριες, οι οποίοι καλούνται να επιβεβαιώσουν για ακόμη μια φορά το σημαντικό έργο το οποίο επιτελούν στις υπηρεσίες υγείας.

Φέτος που η ανθρωπότητα βιώνει την πανδημία του covid 19, δυστυχώς, το νοσηλευτικό προσωπικό, οι υγειονομικοί και γενικότερα η επιστημονική κοινότητα βρέθηκαν μπροστά σε αχαρτογράφητα νερά και κλήθηκαν να υπερασπιστούν την ανθρώπινη ζωή, βάζοντας σε καθημερινό κίνδυνο την δική τους, αφού ο ιός είναι άγνωστος όπως και η ενδεδειγμένη θεραπεία.

Νοσηλεύτριες το 75% του νοσηλευτικού προσωπικού, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, κλήθηκαν να εφαρμόσουν όποιες γνώσεις διαθέτουν για την διάσωση ανθρώπινων ζωών.
Σε συνθήκες υποτιμημένης και κακοπληρωμένης εργασίας, υποστέλεχωσης των δημόσιων υπηρεσιών υγείας (το ποσοστό κάλυψης των οργανικών θέσεων, σήμερα, φθάνει περίπου το 60%) και εντατικοποίησης της εργασίας τους.
Το Πράσινο Κίνημα καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να επενδύσουν στην ανάπτυξη της νοσηλευτικής επιστήμης και να θέσουν τους Νοσηλευτές και τις Νοσηλεύτριες στο επίκεντρο διαχείρισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να υποστηριχθεί αποτελεσματικά η προαγωγή υγείας και η πρόληψη των ασθενειών, μέσω της συνεχιζόμενης φροντίδας υγείας και της ανάπτυξης της νοσηλευτικής ηγεσίας στις υπηρεσίες υγείας.
Η αναγνώριση του έργου των νοσηλευτών από την κοινωνία, σαφώς και αποτελεί μεγάλη ηθική ανταμοιβή. Η ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη θα αποδειχθεί όμως με:
- Την ενίσχυση από την Πολιτεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου Νοσηλευτικού προσωπικού.
- Την ένταξη του Νοσηλευτικού προσωπικού στο ασφαλιστικό καθεστώς των Βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
- Την δημιουργία ενιαίου κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού.
- Την μεταρρύθμιση στο θεσμό των Νοσηλευτικών Ειδικοτήτων και φυσικά την επάρκεια σε όλα τα ενδεδειγμένα μέσα και υλικά για την παροχή ασφαλούς και ποιοτικής φροντίδας.

Δεν ξεχνάμε τον ιδιωτικό τομέα
Ιδιαίτερη, όμως, αναφορά χρειάζεται και για το νοσηλευτικό προσωπικό του ιδιωτικού τομέα υγείας- πρόνοιας, που εργάζεται έρμαιο της εργοδοτικής αυθαιρεσίας , τη στιγμή που όλη η προσοχή βρίσκεται στην ικανότητα των δημοσίων υπηρεσιών να ανταποκριθούν στις ανάγκες της πανδημίας.
Χωρίς ενημέρωση, χωρίς τις απαραίτητες δομές για την προστασία της υγείας και με ελλιπή στελέχωση, χωρίς επεκτασιμότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας..

Κινητοποίηση και στο ΕΚΑ – Τα αιτήματα των εργαζομένων
Χαρακτηριστική είναι και η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης (ΕΚΑ), που είναι η μόνη δημόσια δομή του είδους στα Βαλκάνια και υπάρχει από το 1945 στην Ελλάδα χωρίς να έχει βασικούς γιατρούς όπως ορθοπεδικό, ενώ οι νοσηλευτές μέχρι πριν από λίγα χρόνια εκτελούσαν και χρέη τραυματιοφορέα.
Στην ανακοίνωση του Συλλόγου γίνεται αρχικά μία εύστοχη καταγραφή της κατάστασης στη δημόσια υγεία στη χώρα μας και στη συνέχεια αναφέρεται: "Στο ΕΚΑ ακόμα και αυτήν την περίοδο που η πανδημία είναι σε εξέλιξη δεν έχει γίνει ούτε μία πρόσληψη προσωπικού παρότι οι μονάδες αποκατάστασης κρίνονται ως χώροι υψηλού κινδύνου."
Σε αυτό το πλαίσιο οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συμβολική κινητοποίηση στις 12:00, στην είσοδο του ΕΚΑ.

Τα αιτήματά είναι τα εξής:
  • Δημόσια δωρεάν υγεία για όλους. Ουσιαστική στήριξη του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, Γενναία χρηματοδότηση στις μονάδες υγείας που να καλύπτει τις ανάγκες λειτουργίας τους. Ακύρωση των σχεδίων ιδιωτικοποίησης και μετατροπής των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ. Ενίσχυση των Μονάδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των πολιτών.
  •   Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων. Τήρηση των Διεθνών αναλογιών στη στελέχωση τμημάτων κι υπηρεσιών. Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  •   Μείωση των χρόνων συνταξιοδότησης με την εφαρμογή του θεσμού των βαρέων και των ανθυγιεινών και σε φυσικοθεραπευτές και εργοθεραπευτές. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που μειώνουν δραματικά τις συντάξεις και αυξάνουν θεαματικά τα όρια ηλικίας.
  •   Αυξήσεις στους μισθούς. Καμία περικοπή αντίθετα αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος. Μισθολογική αναβάθμιση του προσωπικού μέσης εκπαίδευσης που υποχρεώνεται να ασκεί καθήκοντα ανώτερης κατηγορίας. Με προώθηση στα μισθολογικά κλιμάκια.
  • Κρίσεις για την επιλογή των υπηρεσιακών στελεχών με βάση τα προσόντα και την εμπειρία όχι αναθέσεις που κάνουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
  •   Επαναφορά άμεσα του ωραρίου στις επτάμιση ώρες, με στόχο την περαιτέρω μείωσή του και την δημιουργία και τέταρτης βάρδιας στα νοσηλευτικά τμήματα.
  •   Μέτρα για την προστασία της μητρότητας και του παιδιού. Αύξηση της άδειας τοκετού - λοχείας, ανάπτυξη παιδικών σταθμών, διευκολύνσεις για τους εργαζόμενους γονείς.
  • Αύξηση του ωρομισθίου για νυχτερινά - Κυριακές - Αργίες με προοπτική το διπλασιασμό του.
  • Άμεση εφαρμογή των νόμων για την υγιεινή και ασφάλεια (Μέσα Ατομικής Προστασίας, μέτρα για την ασφαλή χορήγηση των φαρμάκων, πρόσληψη ιατρού εργασίας)
  •   Διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, δημιουργία σύγχρονου καθηκοντολογίου, παροχή νομικής προστασίας των επαγγελματιών υγείας απέναντι στις άδικες επιθέσεις που δέχονται.
Σ.Σ. Η φωτογραφία του γκράφιτι του Banksy ειναι ένας φόρος τιμής για τις νοσηλεύτριες που δίνουν αγόγγυστα τον αγώνα τους σε κάθε δύσκολη στιγμή στη υγεία του πολίτη ατομικά και συλλογικά. Εδώ ενα παιδί παίζει με κούκλα μια νοσηλεύτρια ως υπερήρωα αντί του superman ή του Batman

ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ - ΕΦΥΓΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ TO 1992