Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

ΓΕΙΤΣΕΣ!!!!


Συνελήφθη ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Βριλησσίων

Στη σύλληψη του αστυνομικού διοικητή του Α.Τ Βριλησίων προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ καθώς εμφανιζόταν ως διαχειριστής σε τρία εστιατόρια της συζύγου του μέσα στα οποία βρέθηκαν ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και κρυφές ταμειακές μηχανές.

Τα εστιατόρια βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και στους Αμπελόκηπους, ενώ παραμένει άγνωστο το αν έχει συλληφθεί και η σύζυγός του.

Ο αστυνομικός υποδιευθυντής αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για κατάχρηση εξουσίας, αλλά και για φορολογικές και υγειονομικές παραβάσεις.
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΩΝ


 
 Την Πέμπτη 6 και την Παρακευή 7/2 ο Δήμος Αμαρουσίου παρείχε και αξιοποίησε για μια ακόμη φορά σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες το Πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφιών που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) σε συνεργασία με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

  Οι μαστογραφίες διεξήχθησαν στο «Κέντρο Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού»  στην οδό Τιρύνθος 2 στα Άνω Πατήσια σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που διαθέτει ψηφιακό μαστογράφο. Το πρόγραμμα ελέγχει με τη μέθοδο της ψηφιακής μαστογραφίας τον καρκίνο του μαστού πριν εμφανιστούν τα σημάδια του, επαναλαμβάνεται σε κάθε γυναίκα ανά 18 μήνες και προσφέρεται δωρεάν. Απευθύνεται σε γυναίκες 40-69 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Η εξέταση γίνεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από τις 9πμ έως τις 2μμ, ενώ για τα αποτελέσματα της εξέτασης οι γυναίκες ενημερώνονται γραπτώς σε διάστημα 3-4 εβδομάδων μετά τη μαστογραφία. Τονίζεται δε, ότι δεν απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο του μαστού.

 

 Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει προσφέρει μέχρι σήμερα δωρεάν μαστογραφίες σε 64 ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες δηλώνοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή του στους συνανθρώπους μας που πλήττονται από τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες. Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΕΔΔΥΠΠΥ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Προτεραιότητά μας είναι η υγεία και το δικαίωμα για μια καλή ποιότητα ζωής το έχουν όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης. Σκοπός μας είναι να προάγουμε την υγεία μέσα από την πρόληψη».

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ - υπ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙΤΗ ΚΥΛΛΑΚΟΥ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ - σταθμός στην ιστορία του «Πάμε Αλλιώς»,

Μαζικό παρόν των δημοτών, διευρυμένη αποδοχή, αφετηρία νίκης!

Πέμπτη -6η Φλεβάρη 2014. Μια ξεχωριστή μέρα για τον Κορυδαλλό.

Με τη μαζική συμμετοχή των πολιτών, στην αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού κέντρου, επικυρώθηκε η διακήρυξη του «Πάμε Αλλιώς».

Ένα ντοκουμέντο βασικών αρχών και θέσεων, που αποτυπώνει τη φυσιογνωμία και τους στόχους και προάγει τη συνέχεια της πλατιάς δημοτικής κίνησης που συνιστά πλέον βασικό κύτταρο συμμετοχής των πολιτών του Κορυδαλλού, οι οποίοι επιθυμούν τη μεγάλη ανατροπή στο Δήμο.

Στο προεδρείο της διαδικασίας στη αίθουσα «Πλειάδες», βρέθηκαν δίπλα στην Καίτη Κυλάκου, ο Παντελής Καλογιάννης από το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά, ο Τζίμης Τζανεττάκος από το συντονιστικό συμβούλιο του «Πάμε Αλλιώς», ο Αποστόλης Συρίγος, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της περιόδου 83-90/ επικεφαλής της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» κατά την περίοδο 2002-2010 και ο Προκόπης Φωτεινόπουλος, συντονιστής και υπεύθυνος τύπου της «16χρονης Πόλης».Η Ιφιγένεια Γεωργακοπούλου, ενεργή δημοτική σύμβουλος, παρουσίασε στην έναρξη των εργασιών τη διακήρυξη, ο Αποστόλης Συρίγος παρουσίασε στοιχεία από την ιστορική διαδρομή της πόλης και τόνισε με έμφαση «ότι η αριστερά, που έχει παρελθόν προσφοράς στη αυτοδιοίκηση της πόλης, μπορεί να πρωταγωνιστήσει και να διαμορφώσει το μέλλον...», ο Ηλίας Κρούπης ανέφερε «είμαστε όλοι εδώ, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, πολλαπλασιάζουμε την ισχύ της Δημοτικής Παράταξης «Πάμε αλλιώς»,...«ήδη, ο κεντρικός κορμός των στελεχών της «16χρονης Πόλης», έχει τοποθετηθεί, έμπρακτα, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση του προγράμματος του «Πάμε Αλλιώς» και της καθημερινής του δράσης...»

Παρευρέθησαν και χαιρέτισαν τη συνάντηση οι Βουλευτές Τζένη Βαμβακά (Β΄Πειραιά) και Θεόδωρος Δρίτσας (Α Πειραιά).

Παρευρέθησαν: Ο Γραμματέας της ΝΕ Β΄Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Σαρρής, από τη Δημοτική κίνηση «Κόντρα στο ρεύμα» ο επικεφαλής της Κώστας Παπαδόπουλος και ο Κώστας Τσατσαρώνης, ο Νίκος Σταθάκος -από το ΔΣ της ένωσης Τριτέκνων, η Χριστίνα Μινάσσα - από την κίνηση «απελάστε το ρατσισμό» ο Μιχάλης Λαγουμτζής (Σύλλογος Αναπηρίας και Αυτοάνοσων Νόσων), ο Δημήτρης Κρατημένος (σύλλογος εκπ α΄βάθμιας εκπαίδευσης), αντιπροσωπεία από τη Δημοτική Κίνηση του Πειραιά «Λιμάνι της Αγωνίας», ο Γιάννης Βαρδουνιώτης- Πρόεδρος Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά, η Μαρία Καλαμάρη -Πανελλήνια Ένωση εργαστηριακών γιατρών, η Εύη Καρακώστα, και ο Γιάννης Σχίζας -πρ. υποψ. Βουλευτές, ο Σπύρος Γαβριήλ, πρ. πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, οι Παναγιώτης Αντωνόπουλος, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος και Λυκούργος Χατζάκος, πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης, ο Κωνσταντίνος Ράδος, π. Δημοτικός Σύμβουλος Αγ. Βαρβάρας.

 Όπως ανέφερε η υποψήφια Δήμαρχος Καίτη Κυλάκου:

 «...Η διακήρυξη, του «πάμε Αλλιώς» είναι αποτέλεσμα συν-διαμόρφωσης, με την αποφασιστική και ενεργή στήριξη του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ, την συμπαράταξη στελεχών από την Aριστερά στην πόλη μας με συνεισφορά και ιστορική διαδρομή στην αυτοδιοίκηση, την συμπαράταξη του ιδρυτικού πυρήνα και κορμού της «16χρονης Πόλης», στελεχών με προοδευτικό και οικολογικό χαρακτήρα που εμπνέονται από τη δύναμη της αυτό-οργάνωσης.

Επιδιώκουμε τη δημιουργία ενός νέου Δήμου που θα υπερασπίζεται τις κοινωνικές ανάγκες των δημοτών του, θα αγωνίζεται για περιβαλλοντικά βιώσιμη πόλη, θα διασφαλίζει υψηλό επίπεδο ποιότητας στη ζωή.

Οι προϋποθέσεις αυτών των στόχων για την πόλη, εμπεριέχουν, συνδέουν και ερμηνεύουν την έκταση του αγώνα μας, εναντίον των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών από την κεντρική κυβέρνηση, που στερούν πόρους από την Αυτοδιοίκηση ενώ 5 χρόνια τώρα συνεχίζουν να καταστρέφουν τις ζωντανές παραγωγικές δυνάμεις της χώρας.

Η πολυετής δημιουργική διαδρομή του «Πάμε Αλλιώς» σήμερα ισχυροποιείται και εμπλουτίζεται. Αυτό, αποτελεί μια δικαίωση του ιστορικού του ρόλου αλλά και μια προαναγγελία για την αλλαγή που έρχεται.

Μπορούμε να νικήσουμε μια τοπική εξουσία που για 20 χρόνια έτρεχε να φωτογραφηθεί και να πάρει το χρίσμα από αυτούς που έκλεψαν το ψωμί και την ζωή των παιδιών μας.

Αναλαμβάνουμε τη ευθύνη της νίκης στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, μια νίκη που δικαιούνται, δημιουργούν και αξίζουν οι ίδιοι οι πολίτες. Μια νίκη- προϋπόθεση αφετηρίας για τις καλύτερες μέρες που πρέπει να έρθουν...»

 
 
ΣΧΟΛΙΟ: ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΡΒΑΝΙ ΖΩΗΣ, ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ


«Νόμος και τάξη» και για τους αιρετούς: Συνελήφθησαν δήμαρχος & αντιδήμαρχοι Ωρωπίων για τον εμπρησμό των διοδίων


Στη σύλληψη του δημάρχου Ωρωπίων Γιάννη Οικονομάκου και των δύο αντιδημάρχων Βαγγέλη Λεμπούση και Χρήστου Τσεκρεζή για το χθεσινό εμπρησμό των διοδίων της Μαλακάσας προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες πριν λίγο η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγορίες αλλά οι τρεις άνδρες βρίσκονται στην Αστυνομική Διεύθυνση ΒΑ Αττικής στο Μαρούσι, όπου είχαν κληθεί.

Με αυτό τον τρόπο αφενός εφαρμόζεται το δόγμα «νόμος και τάξη» και στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης και μάλιστα αυτούς που έχουν στηριχθεί από τη ΝΔ, όπως ο κ. Οικονομάκος και αφετέρου ο δήμαρχος Ωρωπίων «ηρωοποιείται» στην περιοχή.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Συλλήψεις των επικεφαλής όλων των Δημοτικών Παρατάξεων στον Δήμο Ωρωπού

Η Αστυνομία κατόπιν εντολής (προφανώς) προχωράει σε συλλήψεις των επικεφαλής όλων των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου και τους οδηγεί στο κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος Ωρωπού.

ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΩΡΩΠΟΥ


tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Εκατοντάδες Γονείς και παιδιά στην κοπή της πίτας του Συλλόγου του 6-7-9 Νηπιαγωγείου


Η μαζική και πρωτοφανή συμμετοχή εκατοντάδων Χαλανδραίων στην κοπή της πίτας επιβεβαιώνει την στήριξη προς τα έργα που προωθεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6-7-9 Νηπιαγωγείου και συγκεκριμένα την κατασκευή στεγάστρου (για να μην βρέχονται τα μικρά παιδιά όταν πάνε τουαλέτα), ξεχωριστού χώρου προαύλησης για τα νήπια ( για λόγους ασφαλείας), και τουαλέτες για ευνόητους λόγους.

Ο Σύλλογος έχει προβεί σε μια σειρά ενεργειών και συγκεκριμένα

Ενημέρωση προς όλους – γονείς – καταστήματα – κάτοικους Κάτω Χαλανδρίου - Ένωση Γονέων ( ο κύριος Λέρτας - και τον ευχαριστούμε - προσφέρθηκε να στηρίξει τα αιτήματα του Συλλόγου στα διάφορα συμβούλια!!!)

Επαφές με κατασκευαστικές εταιρίες – αρκετές υποσχέθηκαν να βοηθήσουν έμπρακτα!!!

Αιτήσεις προς τον Δήμο

Λαχειοφόρο Αγορά ( που στέφτηκε με τεράστια επιτυχία χάρη στην βοήθεια των καταστηματαρχων που κατάλαβαν την αναγκαιότητα των έργων και πρόσφεραν πάνω από 200 δώρα !!!
Οι γονείς και ειδικά οι νηπιαγωγοί στήριξαν με όλες τις δυνάμεις τους την προσπάθεια μας.)

Στείλαμε ευχαριστήρια επιστολή προς όσους πρόσφεραν στην ιστοσελίδα του κυρίου Νταβία (ο οποίος ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα μας δημοσίευσης και προσφέρθηκε να δημοσιεύσει και τα μελλοντικά άρθρα μας σχετικά με το θέμα – το εκτιμούμε ιδιαίτερα).
Προώθηση των έργων και των θέσεων μας μέσω του internet. Εμείς θεωρούμε ότι η ενημέρωση των συμπολιτών μας είναι σημαντική.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων είναι έμπρακτα δίπλα στο νηπιαγωγείο από την πρώτη στιγμή ( πχ άμεση αντικατάσταση του χαλασμένου υπολογιστή του νηπιαγωγείου με την βοήθεια του κυρίου Μακρή) και χαίρει άριστη συνεργασία με τις νηπιαγωγούς και τους γονείς (πολλοί εκ των οποίων έφεραν διάφορα εδέσματα δημιουργώντας μια συγκινητική οικογενειακή ατμόσφαιρα)

Το σχολείο είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας και η προσπάθεια είναι ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ και το αποδείξαμε σήμερα όλοι μαζί με τον καλύτερο τρόπο.

Σας ευχαριστώ όλους θερμά
Η Πρόεδρος
Άννα Καραμανλή


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Αυτό μας έλειπε κα Καραμανλή να μην συμβάλλουμε αυτό το λίγο που μπορούμε στην μεγάλη προσπάθεια που κάνετε. Να μην δυστάσσετε να δημοσιεύετε ό,τι θέλετε στην ΠΛΑΤΕΙΑ και εσείς και όλοι οι σύλλογοι (και οι πραγματικά μη κερδοσκοπικοί φορείς)  του Χαλανδρίου που θέλουν. Ευχαριστούμε για την πρόσκληση. Ήταν πολύ όμορφα στην γιορτή σας και ενημερωθήκαμε σε βάθος για τα θέματα του σχολείου από τον προθυμότατο κο Μακρή που ανέλαβε την ξενάγησή μας.  

AΔΙΑΦΟΡΟΙ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΙΩΝΙΟΙ ΕΧΘΡΟΙ!

Του Κώστα Βαξεβάνη

«Μισώ τους αδιάφορους και γι’ αυτό: Γιατί με ενοχλεί το κλαψούρισμά τους, κλαψούρισμα αιωνίων αθώων», έγραφε ο Αντόνιο Γκράμσι. 

Αποκαλούσε τους αδιάφορους «το νεκρό βάρος της Ιστορίας», αυτούς που πρέπει να απολογηθούν για ό,τι έχουν κάνει, αλλά κυρίως για όσα δεν έχουν κάνει.

Οι αδιάφοροι έχουν ένα και μόνο προβληματισμό: Για τις ευθύνες των άλλων. Ποτέ τις δικές τους. Αυτοαθωώνονται πάντα με πρόσχημα τη χαριτωμένη τους φύση ή την αδυναμία τους να βρουν κάτι αρκετά σοβαρό για να το υποστηρίξουν όπως και όσο πρέπει.

Αυτάρκεις πάντα, με τη βεβαιότητα που τους παρέχει το προσωπικό τους «τίποτα», είναι έτοιμοι να κατακρίνουν τα πάντα. Ρωτούν με αγωνία «γιατί το έκανε;», «ποιον εξυπηρετεί;», «υπάρχει ένας ικανός και τίμιος;», «γιατί δεν αλλάζουν τα πράγματα;», κρατώντας το σκήπτρο της βασιλικής τους απραξίας.

Αν ρωτήσεις τον αδιάφορο «εσύ τι έκανες για να μην είναι έτσι τα πράγματα;» θα σου απαντήσει σαν να ζει στη σκιά της σπουδαιότητας και όχι στη σκιά της καφετέριας, όπου πίνει τον καφέ της μοιρολατρίας του.

Οι αδιάφοροι δεν αναπαράγουν μόνο αυταπάτες, αλλά το μέλλον. Με την ισχύ της απραξίας, με την κομψότητα της δικαιολογημένης πάντα αποχής τους, με τη λειτουργική τους κενότητα, κλαψουρίζουν σαν να είναι η ζωή κάτι που υπάρχει για να τους δικαιώσει προσωπικά. Ούτε σύνολο ανθρώπων, ούτε σύνολο καταστάσεων.

Αχρηστεύουν κάθε διαλεκτική εξήγηση, κάθε λογική ερμηνεία, μέσα από την απαίτηση να γίνουν τα πάντα όπως οι ίδιοι, να εξελιχθούν όπως το θεωρητικό τους νεφέλωμα, προκειμένου να στρέψουν το βλέμμα με κάποιο ενδιαφέρον.

Οι αδιάφοροι δεν είναι τεμπέληδες. Είναι κάτι ακόμη χειρότερο. Είναι δειλοί που προσπαθούν να πείσουν πως έχουν τη γενναιότητα και την ωριμότητα να παραβλέπουν τα πράγματα γιατί δεν εμφανίζουν κανένα ενδιαφέρον. Πως δεν φοβούνται, αλλά όλα γύρω είναι τόσο ποταπά, που δεν σκοπεύουν να αντιπαρατάξουν το τεράστιο και αδιάφορο εγώ τους.

Οι αδιάφοροι λατρεύουν τη συνωμοσιολογία, γιατί τους απαλλάσσει από τη σκέψη της προσωπικής ευθύνης. Κάπου, κάποιος φταίει και έχει οργανώσει τόσο καλά την πανίσχυρη συνωμοσία του, ώστε δεν έχει κανένα νόημα να ενδιαφέρεσαι ή να αντιδράς.

Δεν παίρνουν ποτέ θέση, μπορούν να είναι ταυτόχρονα με όλους και με κανέναν, μεταφράζοντας την άγνοια και την αδιαφορία τους σε θέση και στάση ίσων αποστάσεων, σε αντικειμενική κρίση. Είναι δυνατόν να ζεις τις αντιθέσεις της ζωής καθημερινά και να μην μπορείς να αποφασίσεις με ποιον είσαι; Ποιο το νόημα της ύπαρξης σου, αν όχι η απόφαση για το πού θα πας τη ζωή σου;

Οι αδιάφοροι είναι οι μωρές παρθένες του συστήματος, που δεν θα χαλάσουν την παρθενιά τους για πράγματα που δεν έχουν τη σπουδαιότητα της μεγάλης απόφασης. Κρατούν, εν ολίγοις, την παρθενιά τους για τον βιαστή τους.

Το παραπάνω άρθρο είναι το editorial του τεύχους 45 του Hot Doc

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ σε δήμους και περιφέρεια Αττικής (όλη η λίστα)

Τα ονόματα των υποψηφίων του σε όλους τους δήμους της Περιφέρειας Αττικής, υπό τη σημαία της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ανακοίνωσε το ΚΚΕ.

Αναλυτικά η λίστα των υποψηφίων για την Περιφέρεια Αττικής και τους δήμους της, όπως την ανακοίνωσε η Επιτροπή Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του κόμματος:

Υποψήφιος Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχες ΑΤΤΙΚΗΣ
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Παφίλης Αθανάσιος, ετών 59, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ,βουλευτής, Γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (Π.Σ.Ε.)
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης
Κεντρικού Τομέα Αθηνών Πέρρος Γιώργος, ετών 54, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης
Νοτίου Τομέα Αθηνών Μαυρίκος Γιώργος, ετών 62, στέλεχος ΚΚΕ, Γραμματέας Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (Π.Σ.Ο.)
Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης
Βορείου Τομέα Αθηνών Μπαλού Αλεξάνδρα, ετών 52, Τραπεζοϋπάλληλος, στέλεχος ΚΚΕ, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ, Περιφερειακή σύμβουλος
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης
Δυτικού Τομέα Αθηνών Πρωτούλης Γιάννης, ετών 36, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Μανουσογιαννάκης Γιάννης, ετών 55, Ναυτεργάτης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Περιφερειακός σύμβουλος
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Τζατζάνης Κώστας, ετών 69, Αρχιτέκτονας πολεοδόμος, στέλεχος ΚΚΕ, Πρόεδρος Επιτροπής Ειρήνης Πειραιά
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης
Δυτικής Αττικής Κουμπούρης Δήμος, ετών 62, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Συρίγος Βάλσαμος, ετών 38, Οικοδόμος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου

Υποψήφιοι Δήμαρχοι για τους Δήμους της ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

1. Αθηναίων Σοφιανός Νίκος, ετών 48, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αθηναίων
2. Βύρωνα Πάλμος Παναγιώτης, ετών 63, συνταξιούχος της ΔΕΗ, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Βύρωνα
3. Γαλατσίου Χαραλαμπίδης Γρηγόρης, ετών 51, εκτελωνιστής, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Γαλατσίου
4. Δάφνης – Υμηττού Τόλια Ναυσικά, ετών 57, συνταξιούχος
5. Ζωγράφου Καραβίδας Ανδρέας, ετών 39, φυσιοθεραπευτής, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ζωγράφου
6. Ηλιούπολης Τσατσούλη Τασία, ετών 53, βρεφονηπιοκόμος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, δημοτική σύμβουλος Δήμου Ηλιούπολης
7. Καισαριανής Σταμέλος Ηλίας, ετών 57, συνταξιούχος της ΔΕΗ, μέλος του Εργατικού Τμήματος της Κ.Ε., δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καισαριανής
8. Ν. Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνα Γκούμα Δανάη, ετών 31, πολιτικός μηχανικός, δημοτική σύμβουλος Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

9. Αγ. Δημητρίου Δήμου Γιώτα, ετών 31, ιδιωτικός υπάλληλος, δημοτική σύμβουλος Δήμου Αγ.Δημητρίου
10. Αλίμου Καμαρινού Κυριακή, ετών 50, δασκάλα ειδικής αγωγής, Διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών, πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Αργυρούπολης – Ελληνικού – Αλίμου «Θουκυδίδης»
11. Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Πασακυριάκος Κωνσταντίνος, ετών 41, δημοσιογράφος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
12. Γλυφάδας Τάσσος Σταύρος, ετών 65, ερευνητής στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), δημοτικός σύμβουλος Δήμου Γλυφάδας
13. Ελληνικού – Αργυρούπολης Λιάπης Θεόδωρος, ετών 39, γυμναστής, υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Κ.Ε. του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης
14. Καλλιθέας
Δημόπουλος Βασίλης, ετών 60, δικηγόρος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καλλιθέας
15. Μοσχάτου – Ταύρου Κυριαζίδης Παναγιώτης, ετών 61, συνταξιούχος ξενοδοχοϋπάλληλος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου
16. Νέας Σμύρνης Βρεττός Άγγελος, ετών 62, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Δ.Σ.Α.), δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ν.Σμύρνης
17. Παλαιού Φαλήρου Παπαγεωργίου Νίκος, ετών 46, πρόεδρος Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού- Ξενοδοχείων Αττικής, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Π.Φαλήρου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

18. Αγ. Παρασκευής Γκιζιώτης Ανδρέας, ετών 57, εκπαιδευτικός, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αγ.Παρασκευής
19. Αμαρουσίου Φωτόπουλος Θανάσης, ετών 49, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Λιθογράφων
20. Βριλησσίων Βήττος Βασίλης, ετών 56, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Ε.Κ.Α.), μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ταχυδρόμων Αθήνας, πρόεδρος κλαδικού Σωματείου Ταχυδρόμων Ταχυμεταφορών (ΣΕΤΤΑ), δημοτικός σύμβουλος Δήμου Βριλησσίων
21. Ν. Ηρακλείου Λυκούρας Βασίλειος, ετών 57, καθηγητής, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ν.Ηρακλείου
22. Κηφισιάς – Ν. Ερυθραίας – Εκάλης Σφαντός Νίκος, ετών 39, επαγγελματοβιοτέχνης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Καθαριστηρίων, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθαριστηρίων Αθήνας «Η Αναγέννηση», δημοτικός σύμβουλος Δήμου Κηφισιάς-Ν.Ερυθραίας-Εκάλης
23. Λυκόβρυσης – Πεύκης Ασβεστάς Παναγιώτης, ετών 68, συνταξιούχος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης
24. Μεταμόρφωσης Πετάσης Μανώλης, ετών 50, ελεύθερος επαγγελματίας, ασφαλιστής
25. Νέας Ιωνίας Τσουκαλάς Παναγιώτης, ετών 66, συνταξιούχος του ΟΤΕ, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ν.Ιωνίας
26. Παπάγου – Χολαργού Ρεμούνδος Γιώργος, ετών 45, πολιτικός μηχανικός, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Παπάγου-Χολαργού
27. Πεντέλης – Μελισσίων Καρατζής Αναστάσιος, ετών 55, έμπορος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πεντέλης – Μελισσίων
28. Φιλοθέης – Ψυχικού Καβαλάρης Ιωάννης, ετών 46, φαρμακοποιός, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του φαρμακευτικού συλλόγου Αθήνας, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού
29. Χαλανδρίου Καρατζά Λούλα, ετών 61, δημοσιογράφος, δημοτική σύμβουλος Δήμου Χαλανδρίου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

30. Αγ. Βαρβάρας Καρανάσιου Ελένη, ετών 35, εργαζόμενη στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), δημοτική σύμβουλος Δήμου Αγ.Βαρβάρας
31. Αγ. Αναργύρων – Καματερού Κατσαντώνης Δημήτρης, ετών 47, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου κλαδικού Σωματείου Ταχυδρόμων Ταχυμεταφορών μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ταχυδρόμων Αθήνας, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αγ.Αναργύρων-Καματερού
32. Αιγάλεω Δάγκα Βιβή, ετών 31, κοινωνική λειτουργός, μέλος Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
33. Ιλίου Τσίτσου Σταυρούλα, ετών 56, οδοντίατρος, δημοτική σύμβουλος Δήμου Ιλίου
34. Περιστερίου Τιμπλαλέξης Γρηγόρης, ετών 49, δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Περιστερίου
35. Πετρούπολης Σίμος Βαγγέλης, ετών 28, φιλόλογος, Αντιδήμαρχος Δήμου Πετρούπολης
36. Χαϊδαρίου Σελέκος Μιχάλης, ετών 55, εργαζόμενος στο νοσοκομείο «Αγ.Σάββας», δημοτικός σύμβουλος Δήμου Χαϊδαρίου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

37. Αχαρνών Τοπαλλιανίδης Βασίλειος, ετών 50, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γιατρών ΕΟΠΠΥ, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αχαρνών
38. Διονύσου Σώκου Ζωή, ετών 56, συνταξιούχος φαρμακοϋπάλληλος , δημοτική σύμβουλος Δήμου Διονύσου
39. Κρωπίας Ρεμπάπης Βαγγέλης, ετών 36, γεωλόγος, μέλος Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, δημοτικός σύμβουλος
40. Λαυρεωτικής Παμφίλης Αποστολης, ετών 60, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Λαυρίου, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Λαυρεωτικής
41. Μαρκοπούλου – Μεσογαίας Συλελόγλου Ανδρέας, ετών 54, οικονομολόγος, δημοτικός σύμβουλος δήμου Μαρκοπούλου- Μεσογαίας
42. Παιανίας Φιλιούσης Κωνσταντίνος, ετών 63, συνταξιούχος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Παιανίας
43. Παλλήνης Γαβράς Νικόλαος, ετών 60, συνταξιούχος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Παλλήνης
44. Ραφήνας – Πικερμίου Τσαλαπατάνης Χρήστος, ετών 57, άνεργος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου
45. Σαρωνικού Μπιθημήτρης Γιώργος, ετών 34, Διδάκτωρ κοινωνικής πολιτικής του Παντειου Πανεπιστημίου , δημοτικός σύμβουλος Δήμου Σαρωνικού
46. Σπάτων – Αρτέμιδας Δάρδαλης Νίκος, ετών 35, εκπαιδευτικός, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ)
47. Ωρωπού Χασιώτης Μιχάλης, ετών 31, λογιστής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ωρωπού

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

48. Ασπροπύργου Μπακάλης Δημήτρης, ετών 30, εργάτης μετάλλου, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ασπροπύργου
49. Ελευσίνας Βαρδαβάκης Μανώλης, ετών 43, νοσηλευτής, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ελευσίνας
50. Μάνδρας Ειδυλλίας Θεοδώρου Χαράλαμπος, ετών 50, καθηγητής ξένων γλωσσών
51. Μεγάρων Χοροζάνης Αντώνης, ετών 61, συνταξιούχος μεταλλεργάτης, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Μεγάρων
52. Φυλής Τσουμπρής Δημήτρης, ετών 60, συνταξιούχος μεταλλεργάτης, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Φυλής
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

53. Πειραιά Παντελάκη Ελπίδα, ετών 56, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, δημοτική σύμβουλος Δήμου Πειραιά
54. Κερατσινίου – Δραπετσώνας Πατίδης Ηλίας, ετών 34, εκπαιδευτικός, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), δημοτικός σύμβουλος Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας
55. Κορυδαλλού Παπουτσιδάκη Ελευθερία, ετών 42, οδοντίατρος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Οδοντιάτρων Πειραιά, δημοτική σύμβουλος Δήμου Κορυδαλλού.
56. Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη Μπενετάτος Στέλιος, ετών 58, καθηγητής, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Νίκαιας –Αγ.Ι.Ρέντη
57. Περάματος Ζύμαρη Αθηνά, ετών 45, δημοσιογράφος, δημοτική σύμβουλος Δήμου Περάματος

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

58. Αίγινας Κοττάκης Γιώργος, ετών 30, αυτοαπασχολούμενος
59. Σαλαμίνας Βλάχος Γιάννης, ετών 52, μεταλλεργάτης, γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά

Μελέτη ΑΔΕΔΥ: 21% η μείωση της απασχόλησης στο Δημόσιο, έως 53% η μείωση μισθών – Η μεγαλύτερη μείωση προσωπικού στους ΟΤΑ


images (1)

Κατά 21% μειώθηκε η απασχόληση στο Δημόσιο, το «ψαλίδι» στους μισθούς φθάνει έως και το 53%, η περικοπή της χρηματοδότησης των ΟΤΑ ξεπερνά το 55%, οι δαπάνες για την υγεία περιορίστηκαν κατά 30%, για την εκπαίδευση από το 3,9% στ 2,5% του ΑΕΠ.

Αυτά είναι τα δραματικά αποτελέσματα της εφαρμογής των Μνημονίων την τελευταία τριετία στο Δημόσιο, όπως τα καταγράφει η επιστημονική μελέτη του Κοινωνικού Πολυκέντρου της ΑΔΕΔΥ με τον τίτλο «Επιπτώσεις των περιοριστικών πολιτικών στις δημόσιες υπηρεσίες, δημόσια αγαθά και ανθρώπινο δυναμικό της δημόσιας διοίκησης», τα οποία παρουσιάζει η Αυγή της Κυριακής.

Τη μελέτη έχουν εκπονήσει τρεις διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί, ο Γιάννης Κουζής, καθηγητής Παντείου Παν/μίου (Συντονιστής), ο Κώστας Δημουλάς, επ. καθηγητής Παντείου Παν/μίου, ο Θόδωρος Μητράκος, επ. καθηγητής Παντείου Παν/μίου, καθώς και η Μαρία Φιλιοπούλου, υπεύθυνη Μελετών – Ερευνών του Κοινωνικού Πολύκεντρου.

Μείον 221.000 υπάλληλοι

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης, κατά την περίοδο των Μνημονίων η απασχόληση στον δημόσιο τομέα στην Ελλάδα συρρικνώνεται κατά 221.143 εργαζόμενους και σε ποσοστό 21%, από αυτούς οι 194.586 προέρχονται από τον στενό δημόσιο τομέα και οι 26.457 από τις ΔΕΚΟ. Μάλιστα, από τη συνολική απασχόληση στο Δημόσιο των 1.066.729 εργαζομένων το 2009 συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων και των 125.000 περίπου ένστολων, αυτή μειώνεται σε 776.954 (εκ των οποίων 68.732 στις ΔΕΚΟ) κατά τους πρώτους μήνες του 2013, που αντιστοιχεί στο 18% της συνολικής απασχόλησης, με απόκλιση από τα μέσα ευρωπαϊκά επίπεδα.

Η μεγαλύτερη μείωση προσωπικού στους ΟΤΑ

Τα υψηλότερα ποσοστά μείωσης προσωπικού μέχρι τώρα εντοπίζονται στους ΟΤΑ (-18,8%), σε ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και δημόσιους οργανισμούς (υγεία, πρόνοια) και 10,5% στην εκπαίδευση. Οι αποχωρήσεις προσωπικού που δεν αναπληρώνεται (σχέση 5 προς 1 ή 10 προς 1), τα οργανογράμματα των υπουργείων που προβλέπουν μείωση των δομών και των οργανικών θέσεων κατά 30% έως και 60%, οι θεσμοί της εργασιακής εφεδρείας, της διαθεσιμότητας αλλά και οι απολύσεις αποτελούν τα βασικά εργαλεία για τη συρρίκνωση της απασχόλησης στο Δημόσιο, όπως υπογραμμίζεται στο κείμενο της μελέτης.

Μείωση μισθών 53%!

Η μείωση των μισθών κυμαίνεται από 20% έως και 53% με αποτέλεσμα το σύνολο των μισθών στο Δημόσιο να ωθείται προς τα κατώτατα επίπεδα με το 53% των εργαζόμενων να μην υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ. Το πάγωμα των αυξήσεων, η κατάργηση επιδομάτων, η κατάταξη εργαζομένων σε χαμηλότερα κλιμάκια και η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου με όρους συνολικής υποβάθμισης και μείωση του βασικού μισθού από τα 850 στα 780 ευρώ συνιστούν τα εργαλεία της μισθολογικής συμπίεσης στο Δημόσιο.

H σημαντική υποχώρηση του αριθμού των απασχολουμένων στο Δημόσιο και οι μεγάλες μειώσεις που έχουν υποστεί οι αμοιβές των εργαζομένων αυτών κατά την τελευταία τετραετία είχαν αποτέλεσμα τη μείωση των δαπανών κατά 7,1 δισ. ευρώ την περίοδο 2009-12.

Η μείωση αυτή ανήλθε συνολικά στο 29,9% και οδήγησε τις μισθολογικές δαπάνες του Δημοσίου στα επίπεδα του 2004, χωρίς σε αυτή να συνυπολογίζεται η ανάλογη σημαντική μείωση που έλαβε χώρα στη διάρκεια του 2013!

Περικοπές σε ΟΤΑ, Υγεία, Παιδεία

Σύμφωνα με τη μελέτη οι περικοπές στη χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεπάγονται σοβαρές επιπτώσεις στην παροχή υπηρεσιών της που συνδέονται στενά με το δημόσιο συμφέρον. 
Οι όροι που υλοποιείται το πρόγραμμα «Καλλικράτης», η αύξηση αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ αλλά και η μείωση της χρηματοδότησης άνω του 55%, η κατάργηση ή και συρρίκνωση υπηρεσιών συντείνουν ώστε να μειωθούν κατά 13,8% οι πόροι που κατευθύνονται στην κοινωνική προστασία, που σήμερα αντιστοιχούν μόλις στο 11,1% των δαπανών των ΟΤΑ έναντι του αντίστοιχου18,7% που ισχύει στην Ε.Ε. 27.

Στον τομέα της υγείας οι δημόσιες δαπάνες μειώνονται κατά 30%, ενώ την ίδια περίοδο σημειώνεται αύξηση κατά 100% του ποσοστού των ανασφάλιστων, που φτάνουν περίπου 3 εκατομμύρια.

Η μείωση των κλινών των δημόσιων νοσοκομείων, η έλλειψη ειδικοτήτων στον ΕΟΠΥΥ, η αύξηση κατά 60% του χρόνου αναμονής, η αύξηση του κόστους πρόσβασης στη δημόσια υγεία αναφορικά με τις επισκέψεις, την αγωγή, τη συνταγογράφηση, τα γενόσημα είναι, σύμφωνα με τη μελέτη, μερικές ακόμη πτυχές της υποβάθμισης της δημόσια υγείας. Επίσης το 64% των μακροχρόνια ασθενών αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στις παροχές υγείας, ενώ το 20% της κατηγορίας αυτής μειώνει τις δαπάνες υγείας. ΄Οπως τονίζεται χαρακτηριστικά στη μελέτη την ίδια περίοδο που συρρικνώνεται η δημόσια υγεία πριμοδοτείται από το κράτος κατά 20% ο ιδιωτικός τομέας υγείας εκμεταλλευόμενος την αποδιάρθρωση του κοινωνικού κράτους.

Στην εκπαίδευση οι δαπάνες πέφτουν κατακόρυφα στο 2,5% από το 3,9% του ΑΕΠ. Η μείωση των εκπαιδευτικών κατά 30% στα γυμνάσια, κατά 20% στα λύκεια, κατά 5% στα ΑΕΙ και κατά 4,5% στα δημοτικά σχολεία την ίδια περίοδο που οι σχολικές μονάδες μειώνονται κατά 12,7% στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και κατά 6% στα γυμνάσια επιβεβαιώνουν τη ραγδαία υποβάθμιση που συντελείται στον κρίσιμο αυτόν τομέα σε μια εποχή που οι εκπαιδευτικές ανάγκες αυξάνονται επιτακτικά.

Σε διαθεσιμότητα 25.000

Σύμφωνα με την έρευνα, η διαθεσιμότητα / κινητικότητα στον δημόσιο τομέα οδηγεί σε σοβαρή πιθανότητα απόλυσης. Όπως περιγράφεται, όταν σε όλα τα υπουργεία τα προτεινόμενα οργανογράμματα προβλέπουν μείωση των δομών και των οργανικών θέσεων από 30% έως 60%, όταν σχεδιάζονται και υλοποιούνται συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολείων, ΑΕΙ, ΤΕΙ, νοσοκομείων, κέντρων υγείας, εφοριών κ.λπ., είναι πρακτικά αδύνατο να απορροφηθεί η συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων που θα μπουν σε διαθεσιμότητα. Σημειωτέον, η υποχρέωση της Ελλάδας είναι να εντάξει στη διαθεσιμότητα ακόμη 12.500 μέχρι τον Μάρτιο, μετά την άτυπη παράταση που έλαβε από την τρόικα και τους ήδη ενταγμένους 12.500 του περασμένου έτους.

http://www.localit.gr/, 9/2/2014

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις