Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ κ. Γ. ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΑ ΝΕΑ» ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1-8-2013 ΜΕ ΤΙΤΛΟ:«Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ».


ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ - ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ Ο ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΑΥΡΑ - ΟΙ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΙ
Αμεσος κίνδυνος απολύσεων στα ΝΠΔΔ των ΔήμωνΜόνο όσοι οι θέσεις τους καταργούνται αντιμετωπίζουν το φάσμα της διαθεσιμότητας διευκρίνισε χαρακτηριστικά στην πρωινή εκπομπή του Mega ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή του η φράση ουσιαστικά προδικάζει και την διαδικασία της δεύτερης φάσης διαθεσιμότητας και της απίθανης πια ουσιαστικής αξιολόγησης των υπαλλήλων του δημοσίου.
Το κυριότερο όμως και σημαντικότερο όλων είναι ότι βάζει στο στόχαστρο ευθέως τα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων αφού αυτά είναι στην αρμοδιότητά του και όχι άλλων υπουργών όπως οι άλλοι οργανισμοί. Ακόμη και αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να εντοπίσει κανείς άλλον τομέα του δημοσίου που να προσδιορίζει 12.500 υπαλλήλους.
Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι μετά τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να εντοπιστούν άλλες 12.500 υπάλληλοι για να βγουν στην διαθεσιμότητα εκ των οποίων οι 7.000 να απολυθούν. 
Την ίδια στιγμή στην παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπεράριθμοι είναι οι υπάλληλοι της βουλής και των ΑΕΙ – ΤΕΙ συμφώνησε, αλλά τόνισε ότι δεν είναι της αρμοδιότητάς του.
Συμπερασματικά λοιπόν οδηγούμαστε στο ότι για να πετύχει ο κ. Μητσοτάκης τους στόχους του θα πρέπει να εντοπίσει τον μεγαλύτερο αριθμό της επόμενης διαθεσιμότητας σε οργανισμούς της αρμοδιότητας του που δεν είναι άλλοι από τα ΝΠΔΔ των δήμων.

http://www.myota.gr/, 5/8/2013

Δ. Αγίας Παρασκευής: Στο δήμο Χαλανδρίου το «μπαλάκι» για τη φασαρία
Στο Δήμο Χαλανδρίου ρίχνει το «μπαλάκι» αναφορικά με τα παράπονα των κατοίκων Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής στο ύψος του Νομισματοκοπείου, σε ότι αφορά τις καθημερινές οχλήσεις από μουσική που δέχονται από τους αθίγγανους, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής.

Όπως αναφέρει σε απαντητική του επιστολή στη στήλη: «Το εν λόγω ζήτημα εμπίπτει στη δικαιοδοσία του δήμου Χαλανδρίου. Αναγνωρίζοντας όμως ότι η όχληση αφορά και σε κατοίκους της Αγίας Παρασκευής, θα επιδιώξουμε τη συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατόν το θέμα.»

Προσθέτει δε ότι»για το θέμα αυτό και κατόπιν εντολής του Δημάρχου Χαλανδρίου έχει επανειλημμένως παρέμβει επιτόπου η Αστυνομία»

Αυτόνομη Παρέμβαση: Η αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει!Κάλεσμα της Αυτόνομης Παρέμβασης

Οι εργαζόμενοι ατην ΕΡΤ συνεχίζουν εδώ και 54 μέρες τον αγώνα τους, για να παραμείνει ανοιχτεί η ΕΡΤ, για να ακυρωθούν οι απολύσεις και για να μη νομιμοποιηθεί το κυβερνητικό πραξικόπημα και το "μαύρο" στις οθώνες μας, που σόκαρε την ελληνική κοινωνία, μιας και "μαύρο" στη δημόσια τηλεόραση είχαμε μόνο σε συνθήκες κατοχής και πολιτικής ανωμαλίας.

Η εμπειρία όμως αυτών των 54 ημερών στην ΕΡΤ είναι πολύ σημαντική.

Γίνονται συναντήσεις εργαζομένων που κινητοποιούνται ενάντια στις απολύσεις και τη μνημονιακή πολιτική.

Βρίσκουν ένα βήμα προβολής των αιτημάτων τους και συντονισμού με άλλους κλάδους εργαζομένων.

Οργανώνονται καθημερινά συναυλίες και παρουσιάζεται το έργο πολλών νέων καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων, ενώ οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και οι νέοι, έχουν τη δυνατότητα νά ακούσουν, να συζητήσουν και να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους.

Ο αγώνας στην ΕΡΤ, που είναι αγώνας όλων μας, η νίκη στην ΕΡΤ, που θα είναι νίκη όλων μας, πρέπειι να στηριχθεί!!!

Και στήριξη σημαίνει καθημερινή παρουσία εκεί!!

Η ΕΡΤ να γίνει το κέντρο του αγώνα των υπό διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων, των καθηγητών, των σχολικών φυλάκων, της δημοτικής αστυνομίας και όλων των άλλων που ακολουθούν.

Η ΕΡΤ να γίνει ο τόπος συνάντησης των ανέργων ή των υπό απόλυση εργαζομένων, από επιχειρήσεις που κλείνουν ή που τα αφεντικά τους απολύουν για να προσλάβουν άλλους, χωρίς δικαιώματα για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Να γίνει το ραντεβού μας για τον καφέ, το ποτό ή τη μπύρα!

Κάθε βράδυ λοιπόν όλοι εκεί!!! Σκεφτείτε αν έχει καθημερινά πολύ κόσμο, πόσο κουράγιο θα δίνουμε στους αγωνιζόμενους, αλλά και πόσο φόβο θα δημιουργούμε στους αντιπάλους μας - κυβέρνηση και τρόικα!!

Μην το υποτιμάμε! Ή Εμείς λοιπόν ή Αυτοί - Πάλη καθημερινή για την Ανατροπή τους!!!

Το πρόγραμμα στην ΕΡΤ για τη Δευτέρα 5 Αυγούστου είναι:


Ο Χρήστος Νικολόπουλος, η λαϊκή του ορχήστρα, η Ζωή Παπαδοπούλου και ο Ηλίας Μακρής

Τη Δευτέρα 5 Αυγούστου ο Χρήστος Νικολόπουλος και οι συνεργάτες του στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ!

Σε μια από τις γνήσιες, γεμάτες επιτυχίες, λαϊκές συναυλιακές βραδιές, που σημαδεύουν την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Ο συνθέτης των αμέτρητων μεγάλων επιτυχιών και βιρτουόζος στο μπουζούκι παρουσιάζει ένα μοναδικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα με τραγούδια που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε.

Μαζί του οι εξαιρετικοί ερμηνευτές Ζωή Παπαδοπούλου και Ηλίας Μακρής

Δεν μας πτοούν οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία!

ΕΡΤ ΖΩΝΤΑΝΗ, πομπός της κοινωνίας!

Μόνη λύση την παραίτηση «βλέπει» το Δ.Σ. του Δήμου Αγίου Δημητρίου


dimarxeio ag dimitrioy- androytsou

Να επικαιροποιηθεί η απόφαση, που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της 9 Ιουλίου, μέρος της οποίας ήταν και η πιθανή παραίτηση της δημάρχου και σύσσωμου του Σώματος, ως έσχατο μέσο πίεσης και διαμαρτυρίας απέναντι στην Κυβερνητική λαίλαπα, που αφαιρεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση αρμοδιότητες και εργαζόμενους, πρότεινε η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Αφού, λοιπόν, η κ. Ανδρούτσου ενημέρωσε το Σώμα για τις αποφάσεις, που έλαβαν τα συνδικαλιστικά όργανα της Αυτοδιοίκησης η ΠΕΔΑ και η ΚΕΔΕ, υπογράμμισε πως η παραίτηση είναι το ύστατο όπλο, που έχουν στα χέρια τους οι αιρετοί.
«Ύστατο όπλο είναι η ομαδική παραίτηση των δημοτικών συμβουλίων. Έχουμε πάρει ήδη αυτή την απόφαση εμείς εδώ. Αν και οι 325 δήμαρχοι το πράξουν, τότε δημιουργείται πολιτικό γεγονός. Εφόσον οδηγηθούν όλα τα δημοτικά συμβούλια σε παραίτηση, τότε σαφώς θα το κάνουμε κι εμείς», δήλωσε μεταξύ άλλων η Μαρία Ανδρούτσου.

Λαζαρόπουλος

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο πρώην δήμαρχος της πόλης και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Λαζαρόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης έχουν μετατραπεί σε υπαλληλίσκους της Κεντρικής Κυβέρνησης και της Τρόικας.

«Είμαστε πλέον απλοί υπαλληλίσκοι», σημείωσε ο κ. Λαζαρόπουλος και κάλεσε σε συστράτευση ανεξαρτήτου κομματικής ταυτότητας όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τους εργαζόμενους του δήμου. «Πρέπει αν είμαστε όλοι ενωμένοι. Πρέπει να σταματήσει αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρόπουλος.

Παπαδάκης

Δριμύτατη επίθεση σε Κυβέρνηση και Τρόικα εξαπέλυσε ο επικεφαλής της «Νέας Πορείας» Μανώλης Παπαδακάκης, υπογραμμίζοντας πως μόνη λύση είναι η παραίτηση δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων.

«Είπαμε ότι πρέπει να παραιτηθούν οι δήμοι και τα δημοτικά συμβούλια. Να δημιουργηθεί πολιτικό γεγονός, αλλιώς δεν γίνεται τίποτα. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια, είμαστε απλοί υπαλληλίσκοι της Τρόικας. Πολιτικό γεγονός και ό,τι ήθελε προκύψει. Μόνο καλύτερο μπορούμε να περιμένουμε, τίποτα χειρότερο δεν γίνεται να πάθουμε», ήταν τα λόγια του κ. Παπαδακάκη.

Δήμου

Κριτική στην πολιτική των συνδικαλιστικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης και της δημοτικής αρχής άσκησε η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώτα Δήμου, καθώς όπως είπε, το ιδεολογικοπολιτικό πλαίσο των αποφάσεών τους είναι πως οι δήμοι προσέφεραν ό,τι μπορούσαν στη δημοσιονομική εξυγίανση και τώρα θα πρέπει να προσφέρουν άλλοι φορείς.

«Απαιτείται ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων και μέτωπο απέναντι στις δημοτικές αρχές, που εφάρμοσαν τον Καλλικράτη», σημείωσε η κ. Δήμου.

Βρεττός

Τέλος, μονόδρομο χαρακτήρισε τις παραιτήσεις των αιρετών ο επικεφαλής της παράταξης «Ώρα για ΔΡΑΣΥ» Νίκος Βρεττός, ο οποίος πρόσθεσε πως η Αυτοδιοίκηση είναι σε εποπτεία. «Μόνον χάριν σε όλους εμάς και ενωμένους μπορεί να υπάρξει νικηφόρος αγώνας. Να παραιτηθούμε», κατέληξε ο κ. Βρεττός.

http://www.newsta.gr/, 4/8/2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ : Συμμετοχή σε διαμαρτυρία ενάντια στο κλείσιμο του Νοσοκομείου «Αμ. Φλέμιγκ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ Χαλάνδρι, 2.8.2013

Συμμετοχή σε διαμαρτυρία ενάντια στο κλείσιμο του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ»

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου με την πρόεδρο του, παρευρέθηκε και εξέφρασε την αγωνιστική συμπαράσταση, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε με κοινή πρωτοβουλία των τριών σωματείων εργαζομένων των νοσοκομείων της περιοχής μας (Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης), ενάντια στο κλείσιμο του Γενικού Νοσοκομείου Αμ. Φλέμιγκ.

Το Νοσοκομείο Αμ. Φλέμιγκ εξυπηρετεί και τους δημότες και εργαζόμενους του Χαλανδρίου. Η κατάργηση του ως Γενικού Νοσοκομείου (το οποίο διαθέτει 270 κλίνες - 17 Ιατρικά τμήματα -20 Τακτικά ιατρεία - Τμήμα επειγόντων – ΜΤΝ – ΜΣΦΠΚ - Κέντρο Αιμοδοσίας κλπ), το κλείσιμο της εφημερίας, που εξυπηρετεί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες από πολλούς δήμους και η υπαγωγή πάνω από 300 εργαζομένων σε καθεστώς διαθεσιμότητας–απόλυσης, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην υποβάθμιση και συρρίκνωση των υπηρεσιών Υγείας στην ευρύτερη περιοχή.

Μαζί με τους συναδέλφους μας των Νοσοκομείων, θα αντιταχθούμε στο κλείσιμο του «Αμ. Φλέμιγκ», στην υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και τις απολύσεις.

Την ίδια ώρα 17 συνάδελφοί μας σχολικοί φύλακες του Δήμου Χαλανδρίου έχουν τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα μαζί με 2.500 ακόμη σε όλη την Ελλάδα, και έπονται οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας. Ταυτόχρονα, 2.122 καθηγητές Τεχνικής Εκπαίδευσης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και καταργήθηκαν οι ειδικότητές τους, αφήνοντας χιλιάδες μαθητές -και του Χαλανδρίου-, χωρίς αντικείμενο εκπαίδευσης, κάνοντας μονόδρομο την εξώθησή τους στα ιδιωτικά ΚΕΚ.

Είναι ενδεικτικοί οι κλάδοι που η κυβέρνηση μαζί με την τρόικα επιλέγουν και οδηγούν στην υποβάθμιση, την απαξίωση και την συρρίκνωση. Η Υγεία, η Παιδεία, η Αυτοδιοίκηση.

Δεν κρύβεται πια ότι η κυβέρνηση με την τρόικα έχουν ταυτιστεί πλήρως και αντιμετωπίζουν κάθε δημόσιο φορέα, κάθε δημόσια παροχή και υπηρεσία ως εχθρό τους. Μιλάνε για «μεταρρυθμίσεις», χρησιμοποιούν την συκοφαντία και το ψέμα για αποπροσανατολισμό, και προχωρούν σε διαλύσεις ολόκληρων κλάδων του δημοσίου.

Ξέρουμε ότι, δεν φταίνε οι "μεταρρυθμίσεις" που δεν έγιναν, αλλά όλες αυτές που ήδη έχουν γίνει. Κάθε «μεταρρύθμισή» τους μας σπρώχνει πιο βαθιά στην κρίση.

Ο Μινώταυρος του μνημονίου όσο περισσότερο τρώει τόσο περισσότερο ζητάει.
Αυτή είναι η λογική και ο σχεδιασμός των μνημονίων. Όσο «ταΐζονται» οι απαιτήσεις τους, τόσο περισσότερα ζητάνε. Όποιος τα υπηρετεί και τα εφαρμόζει είναι συνένοχος στην εξάπλωση των συνεπειών, συνένοχος στην καταστροφή της χώρας και της κοινωνίας.

Δεν υπερασπιζόμαστε μόνο το δικαίωμα στην εργασία των συναδέλφων μας. Υπερασπιζόμαστε τις δημόσιες κοινωνικές δομές. Την δημόσια Υγεία, την δημόσια Παιδεία, την τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι δημόσιες κοινωνικές δομές δεν μπορούν να υπάρχουν χωρίς εργαζόμενους!

Ενωμένοι, κυβέρνηση, τρόικα και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, επιτίθενται σε κάθε εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα,

επιβουλεύονται την δημόσια περιουσία και αγαθά.

Ενωμένοι κι εμείς, συντονισμένα και δυναμικά, ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ!

Δεν θα επιτρέψουμε να διαλύουν τις ζωές μας, να διαλύουν την κοινωνία, να διαλύουν τη χώρα μας.

Θα ανατρέψουμε τα σχέδια τους, θα ανατρέψουμε αυτούς και την πολιτική τους.


Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου

ΚΕΔΕ προς ΥΠ.ΕΣ.: Προγραμματισμός προσλήψεων καθαριστριών στα σχολεία


Αύξηση δημοτικών τελών και σφιχτούς προϋπολογισμούς ζητά η κυβέρνηση από τους δήμους


20110627-euro (Small)

Με αύξηση των δημοτικών τελών καλούνται να καλύψουν οι δήμοι τα μειωμένα έσοδά τους, σύμφωνα με ΚΥΑ που εξέδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης με οδηγίες για την κατάρτιση των προϋπολογισμών των δήμων για το 2014.
Όπως τονίζεται στην ΚΥΑ σε περίπτωση που τα εισπραττόμενα έσοδα των δήμων εφέτος δεν καλύψουν τη δαπάνη της ανταποδοτικής υπηρεσίας τότε το ποσό που δεν καλύπτεται θα πρέπει να συνυπολογιστεί στην απόφαση καθορισμού του ύψους των τελών για το 2014.
Στις οδηγίες που κατάρτιση των προϋπολογισμών βασικά περιλαμβάνονται μέτρα για τον περιορισμό δαπανών για το 2014. Στην απόφαση, μεταξύ άλλων, αναφέρονται συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών στις οποίες συνίσταται προ τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν σε εξοικονομήσεις σε σχέση με φέτος. Μεταξύ αυτών είναι:

- Οι δαπάνες υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού, οι οποίες πρέπει να αποβλέπουν στην αντιμετώπιση των εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών και να εγκρίνονται, αφού πρώτα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια αξιοποίησής του εντός του ωραρίου εργασίας.
- Οι δαπάνες υπηρεσιακών μετακινήσεων, προμηθειών, τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος κ.ο.κ.
- Οι πάσης φύσεως προαιρετικές δαπάνες που αφορούν μεταξύ άλλων επιχορηγήσεις προς Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, βοηθήματα σε οικονομικά αδυνάτους.

Όπως αναφέρεται, οι δαπάνες αυτές πρέπει να περιορισθούν στις απολύτως αναγκαίες και επιβεβλημένες.

http://www.localit.gr/, 3/8/2013

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔΣε 48ωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα και την Τρίτη οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, διαμαρτυρόμενοι για την κινητικότητα.

«Δεν θα τους επιτρέψουμε την αποδόμηση του ΟΑΕΔ. Η κοινωνική πρόνοια είναι δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση της Πολιτείας. Ενωμένοι, αποφασισμένοι και δυνατοί θα αντιμετωπίσουμε κάθε παράλογη ενέργεια της Κυβέρνησης», αναφερεται στην σχετικη ανακοίνωση.

Και προστίθεται: «Η κινητικότητα, η διαθεσιμότητα ή όπως αλλιώς ονομάζουν οι συγκυβερνώντες την όποια ενέργεια εις βάρος των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ είναι ενέργεια πρώτα εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και μετά εις βάρος των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ! Όποιος υπερβεί αυτή την «κόκκινη γραμμή» θα βγει εκείνος στη διαθεσιμότητα από τον λαό».

http://www.aftodioikisi.gr/, 4/8/2013

Δημοφιλείς αναρτήσεις