Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Ορκίζεται την Τρίτη Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου ο Δημήτρης Λέρτας


Η δημοτική κίνηση ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ θα εκπροσωπείται πλέον στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης από τον Δημήτρη Λέρτα, που αντικαθιστά τον παραιτηθέντα από το δημοτικό συμβούλιο, επικεφαλής της κίνησης Άγγελο Νταβία.

Για την εναλλαγή εκπροσώπου της παράταξης στην μοναδική έδρα που έχει στο δημοτικό συμβούλιο ο Άγγελος Νταβίας δήλωσε:

Η παραίτησή μου είναι τυπική και σκοπό έχει να πληρωθεί η διαδικαστική απαίτηση του νόμου ώστε  να υλοποιηθεί η επιλογή μας να εκπροσωπηθούμε πλέον από τον Δημήτρη Λέρτα στο δημοτικό συμβούλιο.

Προσωπικά ενημερώνω τους περιχαρής για την αποχώρησή μου "φίλους" μου, ότι μπορώ να παραμένω ενεργός, το ίδιο παρεμβατικός και χωρίς την τυπική ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου,  αφού θεωρώ ότι η ιδιότητα του ενεργού πολίτη που παρεμβαίνει και ενίοτε ενοχλεί τις εξουσίες, είναι υπέρτερη, απείρως χρησιμότερη για το κοινωνικό σύνολο, της οποιασδήποτε καρέκλας - την  οποία   εμείς επιδιώκουμε μόνο ως ΜΕΣΟ και όχι ως ΣΚΟΠΟ.

Είμαι βέβαιος ότι η συλλογική μας - έστω και μικρή - παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο όχι μόνο δεν θα αδυνατίσει αλλά θα ενισχυθεί από το γεγονός ότι θα εκφράζεται από τον σύντροφο και συνοδοιπόρο μου Δημήτρη Λέρτα, με μακροχρόνια διαδρομή ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ στον Χαλάνδρι, διαδρομή αρχών και συνέπειας, που δεν βαρύνεται από τις αντιθέσεις (δίκαιες ή άδικες, υπαρκτές ή τεχνητές) που είχαν εδραιωθεί απέναντι στο πρόσωπό μου από όσους προτιμούν να αντιπαρατίθενται με ΠΡΟΣΩΠΑ και όχι με ΑΠΟΨΕΙΣ.

"ΑΡΓΩ" ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Για τα Παιδιά που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις και τις Οικογένειές τους


Σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που ξεκινάτε την Δευτέρα τον δικό σας αγώνα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία, υγεία, δύναμη, αισιοδοξία κι εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας, για να διεκδικήσετε μετά από πολύ κόπο, το μέλλον που ονειρεύεστε και προσπαθείτε.Η φετινή χρονιά έχει τις πρωτόγνωρες ιδιαιτερότητες που προέκυψαν από την πανδημία του κορονοϊού και μας έκανε όλους να επαναπροσδιορίσουμε προτεραιότητες και αξίες. Για σας που θα δώσετε τον αγώνα των εξετάσεων ήταν ακόμη δυσκολότερο, στο διάστημα της καραντίνας και μετά από αυτή, να προσαρμοσθείτε σε άλλους ρυθμούς, να στερηθείτε ευκαιρίες και χαρές εφηβικές.

Όμως είστε δυνατοί, κι αυτό που ποτέ δεν ξεχνάμε και παραμένει ανεξίτηλο για όλους μας είναι ότι είστε το αύριο και η ελπίδα του τόπου μας, ότι τα καλύτερα πρέπει να φροντίσουμε να είναι μπροστά σας!
Ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι μια πρώτη δοκιμασία στη ζωή σας, αλλά το ταξίδι συνεχίζεται και είναι όμορφο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα τους! Η μόνη βεβαιότητα είναι ότι το μέλλον σάς ανήκει, αρκεί να το διεκδικήσετε!

Καλή δύναμη και στις Οικογένειες που όλο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας στήριξαν τα παιδιά στην προσπάθεια τους, στάθηκαν και θα συνεχίσουν να στέκονται δίπλα τους με αγάπη, στον αγώνα και τις προσδοκίες τους!

Καλή επιτυχία Παιδιά, με χαμόγελο και αισιοδοξία ανοίξτε νέους δρόμους στη ζωή σας!

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 

Ο Σύλλογος της Ρεματιάς μας για τον εορτασμό της ημέρας Περιβάλλοντος την Κυριακή 14/06/20 συμμετέχει στον καθαρισμό της ρεματιάς Πεντέλης Χαλανδρίου μαζί με άλλους 15 φορείς.

Ενωθήκαμε λοιπόν όλοι στην δράση «Περπατάμε, Διασκεδάζουμε, Καθαρίζουμε τη Ρεματιά», η οποία συνδιοργανώνεται από τους εξής φορείς:

- 2ο Σύστημα Προσκόπων Χαλανδρίου
- 3ο Σύστημα Προσκόπων Τούφας Χαλανδρίου
- Ανεξάρτητη Γυναικεία Παρέμβαση
- Ένωση Παλαιών Προσκόπων 2ου Χαλανδρίου
- Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Χαλανδρίου
- Εμπορικός Σύλλογος Χαλανδρίου «Φλύα»
- Λύκειο των Ελληνίδων, Περιφερειακό Τμήμα Χαλανδρίου
- Πολιτιστικός και Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «Αργώ»
- Πολιτιστικός-Περιβαλλοντικός Σύλλογος Νέο Μαρούσι
- Σύλλογος κατοίκων Πολυδρόσου για την Ποιότητα Ζωής & τον Πολιτισμό
- Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου
- Σύλλογος Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου
- Σώμα Εθελοντών Δήμου Χαλανδρίου
- Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού-Τοπικό Τμήμα Χαλανδρίου
- Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Χαλανδρίου
- Φυσιολατρικός Πεζοπορικός Σύλλογος Χαλανδρίου «Ο Ευριπίδης»

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, για να θυμίζει την πρώτη Διάσκεψη για το Περιβάλλον, που έγινε στη Στοκχόλμη το 1972 και οδήγησε στη δημιουργία του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP) με έδρα το Ναϊρόμπι.

Η ώρα συνάντησης είναι στις 9.30 πμ στην συμβολή των οδών Πάρνηθας και Λακωνίας και η κατάληξη στο πλάτωμα του Προφήτη Ηλία στις 12.00 μμ.

Μερικές χρηστικές πληροφορίες για τη δράση της Κυριακής:

1. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Χαλανδρίου, όπως επιβάλλεται, το πρωί της Κυριακής θα βρίσκεται στον χώρο της εκκίνησης για να μας παρέχει σακούλες, σε ενδιάμεσα σημεία και στον τερματισμό. Τις σακούλες που θα γεμίζουν θα τις αφήνουμε σε συγκεκριμένα σημεία που θα μας υποδειχθούν, ώστε η Υπηρεσία Καθαριότητας τη Δευτέρα το πρωί να τις μαζέψει. Έτσι δεν θα χρειαστεί να τις ανεβάζουμε στους κάδους των παραρεμάτιων δρόμων.

2. Πυροσβεστικό όχημα της Π.Π. όπως ορίζει ο κανονισμός, θα βρίσκεται σε επιφυλακή. Ελπίζουμε να μην το χρειαστούμε !!!

3. Νοικιάστηκαν από το Σύλλογο Ρεματιάς 2 χημικές τουαλέτες οι οποίες θα βρίσκονται στο πλάτωμα του Προφήτη Ηλία.

4. Η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου θα μας περιμένει στο πλάτωμα να μας κρατήσει συντροφιά στις 12.00 μμ για 1.30-2 ώρες.

5. Ευγενική προσφορά του Δήμου Χαλανδρίου στους 16 συνεργαζόμενους φορείς ένα ελαφρύ γεύμα σε food box (ατομική συσκευασία), ένα δροσερό αναψυκτικό και κρύα νερά στον τερματισμό.

6. Ο Σύλλογος Ρεματιάς θα προσφέρει φρούτα στον τερματισμό.

H ΚΥΡΙΑΚΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ RORY ΑΦΟΥ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1995 ΕΓΙΝΕ ΑΘΑΝΑΤΟΣ