Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΗ πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 29η Απριλίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1.    3η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού του Δήμου Ο.Ε. 2015.

2.  Λήψη απόφασης περί καθορισμού τιμής ζώνης για περιοχές που δεν ισχύει το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού για επιβολή Τ.Α.Π..

3.    Διαγραφή και επαναβεβαίωση βεβαιωμένης οφειλής από τον υπ΄ αριθμ. 167/2014 χρηματικό κατάλογο.

4.   Επιστροφή χρημάτων στον κ. Κακαρίμπα Ηλία ως αχρεωστήτως εισπραχθέντα.

5.    Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση πίστωσης ποσού 800,00 € για φιλοξενία αντιπροσωπείας της αδελφοποιημένης πόλης Harbin της Κίνας με το Δήμο Χαλανδρίου.

6.     Έγκριση πραγματοποίησης της αθλητικής εκδήλωσης «Ευριπίδεια 2015» και έγκριση πίστωσης.

7.     Έγκριση ποσού 1.000,00 € για την ενίσχυση περιβαλλοντικών δράσεων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου.

8.   Αποδοχή κατανομής ποσού 121.166,59 € Β΄ δόσης για το έτος 2015 για χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών.

9.     Αντικατάσταση μελών εκπροσώπων της Ένωσης Γονέων στην Α΄/βάθμια Σχολική Επιτροπή.

10.     Αντικατάσταση μελών εκπροσώπων της Ένωσης Γονέων στην Β΄/βάθμια Σχολική Επιτροπή.

11.     Έγκριση επιτροπών προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων του Δήμου.

12.     Έγκριση σκοπιμότητας και τρόπου διενέργειας διαγωνισμού για την «Τηλεματική διαχείριση απορριμματοφόρων Δήμου και υπηρεσιών προς τους πολίτες του Δήμου Χαλανδρίου».

13.   Έγκριση και παραλαβή της μελέτης «Επικαιροποίηση της υπ΄ αριθμ. 204-162 υδραυλικής μελέτης της ΕΥΔΑΠ του έτους 1968 για έργο κατασκευής αγωγών ομβρίων στο Δήμο Χαλανδρίου» - Αναθεωρήσεις Μάρτιος 2015 (Ενσωμάτωση στοιχείων της Υπηρεσίας).

14.     Έγκριση παράτασης της εργολαβικής σύμβασης του έργου ‘Κατασκευή παιδικού σταθμού 100 θέσεων στο Ο.Τ. 1111 Δήμου Χαλανδρίου’.

15.   Παράταση εργολαβικής σύμβασης του έργου: ‘Επισκευές – Κατασκευές πεζοδρομίων στο Δήμο Χαλανδρίου’, Α.Μ. 08/14.

16.     2η παράταση εργολαβικής σύμβασης του έργου «Εκριζώσεις δένδρων και αποκατάσταση της πλακόστρωσης», Α.Μ. 02/14.

8η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία – Κυριακή 10 Μαΐου 2015


http://www.myota.gr

ΟΑΕΕ: ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΟΝΙΔΕΙΣΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ


Χαμός γίνεται στον ΟΑΕΕ από συναδέλφους που πάνε να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς το ταμείο - καλαμπούρι του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος σε 100 δόσεις, μπας και την παλέψουν λίγο ακόμα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να εισπράξει και κάνει ρυθμίσεις. ΘΕΜΙΤΟ.

Αλλά αν δεν αντιμετωπιστεί η μεγάλη αδικία, ο ύψιστος παραλογισμός που διέπει τις σχέσεις του ΟΑΕΕ με τους ασφαλισμένους του, ούτε από την σημερινή κυβέρνηση τότε πραγματικά καμία ρύθμιση οφειλών προς το ταμείο δεν θα αποδώσει.

Και ποια είναι αυτή η αδικία;

Μα το γεγονός ότι πρόκειται ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να χρεώνονται και να απαιτούνται στον ασφαλισμένο παροχές που δεν του παρέχονταν για χρόνια.

Δεν υπάρχειει πουθενά αλλού αυτό: Όταν δεν πληρώνεις τον ΟΑΕΕ είσαι ανασφάλιστος, δεν έχεις ιατροφαρμακευτική κάλυψη, δεν έχεις νοσοκομειακή κάλυψη.
Πας στον γιατρό και πληρώνεις από την τσέπη σου.
Αγοράζεις φάρμακα και τα πλερώνεις.
ΑΛΛΑ Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΟΥ ΣΑ ΝΑ την ΕΙΧΕΣ την κάλυψη!

Είναι σα να σου κόβουν το τηλέφωνο γιατί δεν το πλήρωσες, να μένεις χωρίς τηλέφωνο αλλά να συνεχίζει ο ΟΤΕ να χρεώνει τον λογαριασμό σα να είχες.
Και μετά από τρία - τέσσερα χρόνια για να ξαναβάλεις τηλέφωνο να πρέπει να πληρώσεις την "οφειλή" για όλα αυτά τα χρόνια που δεν είχες τηλέφωνο!

Αυτό το νταβατζιλίκι,, γιατί περί αυτού πρόκειται, πρέπει να διορθωθεί με ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ των ελεύθερων επαγγελματιών από τον ΟΑΕΕ και να μείνει για ρύθμιση μόνο το ποσοστό των εισφορών που αφορά το συνταξιοδοτικό.

Αλλιώς είναι ΛΗΣΤΕΙΑ!

Και δεν αρκεί να διορθωθεί το θέμα "από δω και μπρος" όπως υπαινίσσονται τα κυβερνητικά στελέχη, με την μη διακοπή της παροχής υγειονομικής κάλυψης των ασφαλισμ

ένων που οφείλουν, από δω και μπρος.
Αν το κάνουν αυτό, από δω και μπρος να χρεώνουν.
Αλλά για ό.τι έχει γίνει πριν πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΑΣ προς τον ΟΑΕΕ και να διαγραφεί το επαχθές και επονείδιστο.

ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κε ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ!

Α.Ν.

Την πάτησε ο (γνωστός) Π. Γερμανός των Public. Οριστικά κατηγορούμενος για τις μίζες των εξοπλιστικών!Οριστικά και αμετάκλητα, παραπέμπονται σε δίκη οι 32 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, μετά την απόρριψη της αίτησης αναίρεσης που είχε καταθέσει ο Π. Γερμανός.
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αποφάνθηκε ότι πρέπει να παραπεμφθούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών και οι 32 για την προμήθειες των γερμανικών υποβρυχίων, επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλίωτης είχε αντίθετη άποψη και έτσι δεν έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης του κ. Γερμανού.
Ειδικότερα, βούλευμά του Συμβούλιου Εφετών παραπέμπει σε δίκη τον εφοπλιστή Μιχαήλ Ματαντό, τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αβατάγγελο, τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα, τα τραπεζικά στελέχη Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ και Φάνη Λυγινό, τον έμπορο όπλων Παναγιώτη Ευσταθίου, το νομικό Σπύρο Μεταξά, τους άλλοτε στενούς συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννη Μπέλτσιο και Παύλο Νικολαΐδη, τον πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρη Εμμανουήλ, τον πρώην γενικό γραμματέα Εξοπλισμών Σπύρο Τραυλό, τον άλλοτε συνεργάτη του Μ. Ματαντού, Αντώνη Χάγια, καθώς και τον Γιώργο Νικολάου και τον Πάνο Γερμανό της γνωστής εταιρείας "Γερμανός" που αγοράστηκε από την Cosmote υπό το βάρος καταγγελιών για σκάνδαλο.
Σήμερα ο Π. Γερμανός ελέγχει τα γνωστά καταστήματα Puplic που έχουν πλημμυρίσει την ελληνική αγορά...

http://www.press-gr.com

ΣΧΟΛΙΟ: Να σχολιάσω; Μπα δεν θα σχολιάσω!

Η ΚΕΔΕ επιμένει: Δεν εφαρμόζουμε την ΠΝΠ αν οι δεσμεύσεις Τσίπρα δεν περάσουν από τη Βουλή

 

Να ρυθμιστούν νομοθετικά οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού αναφορικά με τη μεταφορά των ανταποδοτικών τελών από τα ταμειακά διαθέσιμα των στην Τράπεζα της Ελλάδας, ζητά, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ΚΕΔΕ στην απόφαση της αν και αποτιμά ως θετικότατο το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον πρωθυπουργό , επαναλαμβάνει την αντίθεση της στην επιβολή αποφάσεων της κυβέρνησης μέσω της ΠΝΠ και κρίνει ότι δεν έχουν ακόμη εκλείψει οι λόγοι της αρχικής της απόφασης δηλώνει ότι αναμένει νομοθετική τακτοποίηση μεταξύ άλλων για τα εξής θέματα:
-Την εξαίρεση των ανταποδοτικών τελών από τα διαθέσιμα που θα μεταφερθούν
– Την εξαίρεση των προϋπολογισμών των Δήμων που έχουν οικονομικές δεσμεύσεις
– Την ανάληψη από το Δημόσιο της ευθύνης να καλύψει νομικά ζητήματα που αφορούν πληρωμή από ρήτρες ή ευθύνες Δήμων και Δημάρχων
-Να διασαφηνιστεί ο μηχανισμός με τον οποίο θα γίνεται η διαχείριση των χρημάτων μέσω της Τραπέζης της Ελλάδος,

-Η μεταφορά των διαθέσιμων να μην γίνει για παραπάνω από λίγους μήνες
-Να μην μεταφερθούν διαθέσιμα δήμων από τις Συνεταιριστικές Τράπεζες
Όπως αποφάσισε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ “εάν δεν ολοκληρωθούν οι εν λόγω νομοθετικές ρυθμίσεις για την αποδέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων θα αποφασίσουμε για την τελική μας στάση στις 7 Μαΐου, στο Συνέδριό μας, από το σύνολο της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, στο κυρίαρχο όργανό μας….Εμμένει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, με σημερινή του απόφαση, στη θέση να μη μεταφέρουν οι δήμοι τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι να προχωρήσει η νομοθετική τακτοποίηση των δεσμεύσεων του πρωθυπουργού, καθώς και να διασαφηνιστεί ο μηχανισμός με τον οποίο θα γίνεται η διαχείριση των χρημάτων των δήμων μέσω της Τράπεζα της Ελλάδος, εφόσον αυτά κατατεθούν”, προστίθεται στην απόφαση.
Τροπολογία από την κυβέρνηση
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ήδη συντάσσεται τροπολογία από την κυβέρνηση που θα περιληφθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, η οποία, σύμφωνα με τα όσα συμφωνήθηκαν με τον Α. Τσίπρα, θα συζητηθεί πρώτα με τους δημάρχους και μετά θα κατατεθεί. Ωστόσο, πηγές της ΚΕΔΕ έλεγαν στην aftodioikisi.gr, ότι δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία με την Ένωση από την κυβέρνηση αναφορικά με την τροπολογία.

Το πλήρες κείμενο της απόφασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ είναι το εξής: 
Το ΔΣ της ΚΕΔΕ δηλώνει τη στήριξή του στην εθνική διαπραγματευτική προσπάθεια, με προϋπόθεση την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και την ευρωζώνη, ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΟΧΙ στη μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος,
των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων από την Κ.Ε.Δ.Ε. έως τακτοποιηθούν νομοθετικά οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης.
Στις 7 Μαΐου, στο τακτικό συνέδριο, θα αποφασιστεί εάν αλλάξει η θέση των Δήμων.
Εμμένει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, με σημερινή του απόφαση, στη θέση να μη μεταφέρουν οι δήμοι τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι να προχωρήσει η νομοθετική τακτοποίηση των δεσμεύσεων του πρωθυπουργού, καθώς και να διασαφηνιστεί ο μηχανισμός με τον οποίο θα γίνεται η διαχείριση των χρημάτων των δήμων μέσω της Τράπεζα της Ελλάδος, εφόσον αυτά κατατεθούν.
Την τελική της στάση θα την καθορίσει στις 7 Μαΐου, στο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ.
Παράλληλα το ΔΣ της ΚΕΔΕ δηλώνει τη στήριξή του στην εθνική διαπραγματευτική προσπάθεια, με προϋπόθεση την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και την ευρωζώνη, ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, έγινε αναλυτική ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη για τα νέα δεδομένα που προέκυψαν μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και ακολούθησε αναλυτική συζήτηση.
Ειδικότερα το ΔΣ της ΚΕΔΕ αποφάσισε τα εξής:
To Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. μετά από αναλυτική συζήτηση μεταξύ των μελών του και αφού έλαβε υπόψη τις θέσεις των Προέδρων των Π.Ε.Δ. και των Δημάρχων που παρευρέθηκαν στην έκτακτη συνεδρίασή του και συνεκτιμώντας τη διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού ότι δεν υπάρχει άμεσος οικονομικός κίνδυνος για τη χώρα:
  • Αποτίμησε ως θετικότατο το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό.
  • Επανέλαβε την άποψη ότι κρίνει θεσμικά απαράδεκτη την πρακτική της επιβολής των απόψεων της Κεντρικής Εξουσίας στην Αυτοδιοίκηση, μέσα από την ψήφιση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.
  • Αναμένουμε άμεσα να προχωρήσει η νομοθετική τακτοποίηση των ζητημάτων που τέθηκαν στον Πρωθυπουργό , όπως μεταξύ άλλων η εξαίρεση των ανταποδοτικών τελών από τις προβλέψεις του Νόμου, η εξαίρεση των προϋπολογισμών των Δήμων που έχουν οικονομικές δεσμεύσεις, η ανάληψη από το Δημόσιο της ευθύνης να καλύψει νομικά ζητήματα που αφορούν πληρωμή από ρήτρες ή ευθύνες Δήμων και Δημάρχων, να διασαφηνιστεί ο μηχανισμός με τον οποίο θα γίνεται η διαχείριση των χρημάτων μας μέσω της Τραπέζης της Ελλάδος, εφόσον αυτά κατατεθούν, να εξασφαλιστεί η άμεση ταμειακή διαχείριση όπως γίνεται σήμερα από τις εμπορικές τράπεζες, να εξαιρεθούν τα διαθέσιμα που είναι στις συνεταιριστικές τράπεζες. Θεωρούμε θετική τη δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου θα είναι ολιγόμηνη και θα μετατραπεί σε προαιρετική κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
  • Εάν δεν ολοκληρωθούν οι εν λόγω νομοθετικές ρυθμίσεις για την αποδέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων θα αποφασίσουμε για την τελική μας στάση στις 7 Μαΐου, στο Συνέδριό μας, από το σύνολο της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, στο κυρίαρχο όργανό μας.
  • Παράλληλα θα αποστείλουμε επιστολή στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου θα ζητούμε απαντήσεις σε μία σειρά ερωτημάτων που τίθενται για τα repos στα οποία πρόκειται να επενδυθούν τα χρήματα των Δήμων.
  • Να αναζητηθούν άλλα χρηματοοικονομικά εργαλεία βοήθειας των ΟΤΑ Α’ Βαθμού τα οποία δεν προσβάλλουν την αυτοτέλεια, την καταστατική και συνταγματική τους θέση.
Τέλος, δηλώνουμε τη στήριξη μας στην εθνική διαπραγματευτική προσπάθεια, με προϋπόθεση την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και την ευρωζώνη, ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

http://www.aftodioikisi.gr/

Ναόμι Κλάιν: «Η Ελλάδα έσωσε το ΔΝΤ από χρεοκοπία»

 
ΝΑΟΜΙ ΚΛΑΪΝ

Με «αφορμή’ τα πέντε(5) χρόνια όπου, από το Καστελόριζο ο μέγας ΓΑΠ μας έστειλε στην θανάσιμη αγκαλιά του ΔΝΤ…:

- Πώς λειτουργεί το ΔΝΤ; Με τα λόγια της Ναόμι Κλάιν: «Η Ελλάδα έσωσε το ΔΝΤ από χρεοκοπία»!

 Στο βιβλίο της «Το δόγμα του σοκ» συναντάμε μια λεπτομερέστατη καταγραφή της δράσης του ΔΝΤ σε διάφορες χώρες , όπου αποτυπώνονται οι δραματικές επιπτώσεις της παρέμβασής του, κυρίως στη Λατινική Αμερική , αλλά επίσης στη Ρωσία.

«Παρακολουθώ από πολύ κοντά την ελληνική κρίση και φυσικά την παρέμβαση της τρόικας του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» λέει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα» η κυρία Κλάιν.

«Αυτό που με εντυπωσίασε, ιδιαίτερα στην αρχή της κρίσης, ήταν ότι οι Έλληνες αντιστάθηκαν στα όσα πήγαιναν να τους επιβληθούν. Όταν μάλιστα και στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαμε την κρίση με τις τράπεζες, επεσήμαινα το γεγονός αυτό σε αμερικανούς συνομιλητές μου».

Μετά βέβαια το κλίμα σταδιακά άλλαξε. «Όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν, άρχισε η “εκπαίδευση”. Κατ΄ αρχάς, το ΔΝΤ διέγνωσε ότι είστε άρρωστοι, ότι ο χαρακτήρας των Ελλήνων είναι άρρωστος. Και τώρα σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι γι΄ αυτό που είστε. Πρόκειται για μια τακτική κοινωνικής παθολογίας η οποία δεν περιορίζεται στην Ελλάδα. Επεκτείνεται και στις υπόλοιπες χώρες του μεσογειακού Νότου. Πρόκειται για μια κλασική περίπτωση όπου οι κυβερνήσεις βρίσκουν το κατάλληλο άλλοθι. Αφού εμείς είμαστε ανίκανοι να τα καταφέρουμε μόνοι μας, ας φέρουμε κάποιους άλλους να το κάνουν για εμάς…. δεν μιλάμε πλέον απλώς για την ιδιωτικοποίηση μεγάλων τομέων της οικονομίας. O σκοπός είναι η απενοχοποίηση των τραπεζών, η μεταφορά του βάρους της αποτυχίας από τους ώμους των ελίτ σε εκείνους των απλών ανθρώπων».

  -«Σώσατε το ΔΝΤ από τη χρεοκοπία»!!!

. «Μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης το 2008, οι περισσότεροι ανέμεναν ότι το ΔΝΤ θα άλλαζε μυαλά. Περιμέναμε ότι το ευρωπαϊκό μοντέλο θα υπερίσχυε του αμερικανικού. Τώρα γιατί δεν έγινε κάτι τέτοιο παραμένει άγνωστο. Ίσως οι άνθρωποι του ΔΝΤ να έχουν πέσει σε μια ιδεολογική παγίδα».

Ωστόσο,μετά και την εμπειρία της Αργεντινής, «το ΔΝΤ ήταν έτοιμο κυριολεκτικά να χρεοκοπήσει, τόσο ιδεολογικά όσο και χρηματικά. Σε αυτό είχε βοηθήσει και η οικονομική κρίση μετά το 2008. Μην ξεχνάτε ότι το ΔΝΤ είχε αναγκαστεί να πουλήσει ακόμη και χρυσό από τα αποθέματά του.

Και βέβαια η εικόνα του στον αναπτυσσόμενο κόσμο ήταν τόσο κακή που οι ηγεσίες των χωρών αυτών δεν ήθελαν να το δουν μπροστά τους».

«Τώρα όμως» επισημαίνει «το ΔΝΤ βρήκε μια νέα “αγορά”: την Ευρώπη. Κατά έναν περίεργο τρόπο, σώσατε το ΔΝΤ από τη χρεοκοπία»….

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ"

Σε άμεση αποκατάσταση των ΧΑΔΑ Ύδρας, Ν.Α. Αττικής, Κερατέας και Μεγάρων προχωρά ο ΕΔΣΝΑ


Στην άμεση προώθηση των διαδικασιών για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, προκειμένου να υπάρξει συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και να αποφευχθούν τα πρόστιμα του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, προχωρά ο ΕΔΣΝΑ, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα της νέας περιφερειακής αρχής σχετικά με την αλλαγή της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Συγκεκριμένα η πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη», υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του Συνδέσμου και του δήμου Ύδρας σχετικά με την αποκατάσταση ΧΑΔΑ και την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων και μονάδας διάθεσης υπολειμμάτων του δήμου Ύδρας. Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει τα εξής 9 υποέργα:
1.              Μελέτη για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Ύδρας και την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων Ύδρας.
2.              Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Ύδρας.
3.              Κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων με τεχνολογία/ες που θα αποτρέπουν τη δημιουργία οσμών και λοιπόν δυσάρεστων εκπομπών και δημιουργία δικτύου διαλογής βιοαποβλήτων.
4.              Ίδρυση και λειτουργία τοπικού Σταθμού Μεταμόρφωσης  Απορριμμάτων.
5.       Εφαρμογή προγράμματος ενημέρωσης / ευαισθητοποίησης για τα έργα και τις δράσεις διαχείρισης απορριμμάτων της Ύδρας.
6.              Μελέτη για την κατασκευή χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων.
7.              Αγορά γης για την κατασκευή χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων.
8.              Κατασκευή χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων.
9.              Μηχανολογικός εξοπλισμός λειτουργίας χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων.
Το σύνολο των υποέργων προκύπτει από τη Μελέτη, που βρίσκεται σε επίπεδο Μελέτης Σκοπιμότητας και την οποία εκπόνησαν αποκλειστικά οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΔΣΝΑ. Η Μελέτη αφορά στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων της Ύδρας και λαμβάνει υπόψη της τις επιταγές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
Παράλληλα ο ΕΔΣΝΑ προχωρά, με τις αποφάσεις 94, 95, 96 του 2015,  της Εκτελεστικής Επιτροπής του,  στην προκήρυξη ανοικτών διαγωνισμών για την ανάθεση των έργων αποκατάστασης των ΧΑΔΑ Ν.Α. Αττικής, Κερατέας και Μεγάρων.