Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΕΦΥΓΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

Ένας αγνός, σεμνός αγωνιστής της δημοκρατικής παράταξης στο Χαλάνδρι, στέλεχος της Σ.Ε. τη Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Κεντρικού Χαλανδρίου στις καλές της εποχές, ο Γιάννης Κουλουρής έφυγε πριν λίγο από την εντατική μονάδα του Γενικού Κρατικού, όπου νοσηλευόταν ύστερα από οξύ έμφραγμα, που είχε υποστεί πριν μερικές μέρες, σε ηλικία 64 ετών.

ΚΟΥΛΑ, ΑΓΟΡΙΑ  ΚΟΥΡΑΓΙΟ! 
Να ζήσετε να τον θυμάστε!

Τον Γιάννη θα αποχαιρετίσει το Χαλάνδρι αύριο στις 16.00 από τον Ι.Ν. του Κοιμητηρίου.

Μπερδευτήκαμε...Ποιοι είναι οι ηθοποιοί και ποιοι οι κομπάρσοι;

Κ. Κουφογιώργος, "Ελευθεροτυπία"

(...αν και αυτό θα μπορούσε να το σκεφτεί ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ!)

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ GALLERY ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΖΑΝΕΡΗ


Παραίτηση – χαστούκι στον Καμίνη! Υπό διάλυση ο δήμος Αθηναίων…Έντονα αντέδρασε ο διευθυντής του Δήμου Αθηναίων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στο δήμο Στάθης Σταυριανίδης, στο διορισμό του από το δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, στην επιτροπή αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών: δεν την αποδέχθηκε και παραιτήθηκε, καταγγέλλοντας πως ήδη υπάρχει μείωση κατά 30% στις υπηρεσίες του δήμου της πρωτεύουσας και ήδη έχει μειωθεί κατά πολύ το μισθολογικό κόστος από τη μη ανανέωση των συμβάσεων.

Επιπλέον, λέει, καλείται να κάνει αξιολόγηση τη στιγμή που υπάρχουν «προειλημμένες αποφάσεις για τον περιορισμό των θέσεων εργασίας και των οργανικών μονάδων του δήμου», και μάλιστα την ίδια στιγμή που ο δήμαρχος έχει «αναθέσει σε εξωτερικό συνεργάτη την αξιολόγηση των κρίσιμων διαδικασιών του δήμου, εργασία η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ώστε να ληφθεί υπόψη στη σχετική συζήτηση».

Όπως αναφέρει ο Στ. Σταυριανίδης, παραιτείται διότι:

- «η συμμετοχή μου σε αυτήν θα με έφερνε σε σύγκρουση με το αξιακό μου σύστημα αλλά και τις συγκεκριμένες απόψεις μου (σ.σ.: είναι μέλος της ΑΣΚ-ΟΤΑ, συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ), λόγω της απόστασης που χωρίζει την διαδικασία, τους στόχους και το περιεχόμενο των προωθούμενων αλλαγών, από τις κατά τη γνώμη μου αναγκαίες αλλαγές στην συγκρότηση, τη λειτουργία και την παραγωγικότητα της δημόσιας διοίκησης και του Δήμου ειδικότερα».

- «η παρούσα επιτροπή καλείται να υλοποιήσει προειλημμένες αποφάσεις για τον περιορισμό των θέσεων εργασίας και των οργανικών μονάδων του Δήμου, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι επιταγές του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015, όπως ρητά αναφέρεται στη σχετική απόφασή σας».

Όπως, δε, υπογραμμίζει ο δήμος

- έχει ήδη προβεί σε αξιολόγηση των δομών του, περιορίζοντας περίπου κατά 30% τις οργανικές του μονάδες, κατάργησε δε το σύνολο των κενών οργανικών του θέσεων, μόλις ένα χρόνο πριν.

- έχει προχωρήσει σε σημαντική μείωση του εργασιακού του κόστους, αφενός λόγω των μειώσεων που επέφερε το ενιαίο μισθολόγιο, ειδικά στις κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ που αποτελούν το πλείστον των εργαζόμενων, αφετέρου λόγω απόλυσης σημαντικού αριθμού συμβασιούχων και υπαλλήλων αορίστου χρόνου, αυξημένων αποχωρήσεων σε συνταξιοδοτήσεις, μείωσης των δαπανών υπερωριακής απασχόλησης και ενόσω μεγάλος αριθμός εργαζομένων παραμένει στην εργασία μόνο μετά από δικαστικές αποφάσεις που έχουν βέβαια προσδιορισμένο χρόνο λύσης της εργασιακής σχέσης.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΗ
Κε Δήμαρχε
Με την υπ’ αριθ. 42496/22.02.2013 απόφασή σας, με συμπεριλαμβάνετε στην ομάδα εργασίας: «αναφορικά με την αξιολόγηση των δομών του Δήμου Αθηναίων», για αυτό και θα ήθελα καταρχήν να σας ευχαριστήσω. Γνωρίζετε, εξάλλου, πως κατά το παρελθόν συμμετείχα σε κάθε προσπάθεια που αποσκοπούσε στην βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους δημότες, τον εξορθολογισμό των δομών και των δαπανών του Δήμου, είτε καλούμενος ως υπηρεσιακός παράγων, είτε ως μέλος του ΔΣ του ΣΕΔΑ.

Όμως, εξ αρχής, θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν μπορώ αλλά και δεν επιθυμώ να παραμείνω μέλος αυτής της επιτροπής. Και τούτο, διότι η συμμετοχή μου σε αυτήν θα με έφερνε σε σύγκρουση με το αξιακό μου σύστημα αλλά και τις συγκεκριμένες απόψεις μου, λόγω της απόστασης που χωρίζει την διαδικασία, τους στόχους και το περιεχόμενο των προωθούμενων αλλαγών, από τις κατά τη γνώμη μου αναγκαίες αλλαγές στην συγκρότηση, τη λειτουργία και την παραγωγικότητα της δημόσιας διοίκησης και του Δήμου ειδικότερα.

Πιο συγκεκριμένα:

Η παρούσα επιτροπή καλείται να υλοποιήσει προειλημμένες αποφάσεις για τον περιορισμό των θέσεων εργασίας και των οργανικών μονάδων του Δήμου, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι επιταγές του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015, όπως ρητά αναφέρεται στη σχετική απόφασή σας.

Όπως, όμως, είναι γνωστό, ο Δήμος Αθηναίων:

• Έχει ήδη προβεί σε αξιολόγηση των δομών του, περιορίζοντας περίπου κατά 30% τις οργανικές του μονάδες, κατάργησε δε το σύνολο των κενών οργανικών του θέσεων, μόλις ένα χρόνο πριν..

• Έχει προχωρήσει σε σημαντική μείωση του εργασιακού του κόστους, αφενός λόγω των μειώσεων που επέφερε το ενιαίο μισθολόγιο, ειδικά στις κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ που αποτελούν το πλείστον των εργαζόμενων, αφετέρου λόγω απόλυσης σημαντικού αριθμού συμβασιούχων και υπαλλήλων αορίστου χρόνου, αυξημένων αποχωρήσεων σε συνταξιοδοτήσεις, μείωσης των δαπανών υπερωριακής απασχόλησης και ενόσω μεγάλος αριθμός εργαζομένων παραμένει στην εργασία μόνο μετά από δικαστικές αποφάσεις που έχουν βέβαια προσδιορισμένο χρόνο λύσης της εργασιακής σχέσης.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι, ο Δήμος, για αυτό το προσωπικό, που ήδη έχει απολυθεί ή θα απολυθεί στο άμεσο μέλλον, έχει αφιερώσει πολλές εργατοώρες και χρήματα για την εκπαίδευσή τους.

• Επιλέγει την χρησιμοποίηση προσωπικού πεντάμηνης απασχόλησης – που προσλαμβάνεται μέσω ΜΚΟ ή και μέσω των δημοτικών επιχειρήσεων – χρησιμοποιείται δε ακόμη και σε γραφεία αντιδημάρχων, ενώ παράλληλα απολύονται η τίθενται σε διαθεσιμότητα αορίστου χρόνου υπάλληλοι, με ότι επιπτώσεις έχει αυτό στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Την ίδια στιγμή,

• Προχωρά στη δημιουργία νέων δομών παροχής υπηρεσιών, πχ επαναλειτουργία του 1595, λειτουργία κόμβου κοινωνικής πολιτικής κλπ, που απαιτούν, για την εύρυθμη λειτουργία τους, πολυάριθμο προσωπικό, και κυρίως, της κατηγορίας ΔΕ.

• Έχει ανάγκη εξειδικευμένου προσωπικού σε συγκεκριμένες σύγχρονες ειδικότητες,

• Αντιμετωπίζει προβλήματα στενότητας στη στελέχωση των υπηρεσιών του.

• Έχει αναθέσει σε εξωτερικό συνεργάτη την αξιολόγηση των κρίσιμων διαδικασιών του Δήμου, εργασία η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ώστε να ληφθεί υπόψη στη σχετική συζήτηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα νομοθετήθηκε και η απαγόρευση των προσλήψεων στους ΟΤΑ έως το 2016.

Τέλος, ο Δήμος έχει ήδη υλοποιήσει τις επιταγές του ν. 4024/2011 όπως αυτές περιγράφονται στα άρθρα 33, 34 και 35 του νόμου, αφού η πρόσφατη απόφαση για τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2012, σε χρόνο, δηλαδή, που ήταν πλέον σε εφαρμογή οι διατάξεις του προαναφερθέντος νόμου και οι σχετικές προβλέψεις αυτού λήφθηκαν υπόψη (πχ κατάργηση κενών οργανικών θέσεων, μείωση οργανικών μονάδων), κάτι που δεν συνέβη τότε στον στενό δημόσιο τομέα.

Πέραν τούτων,

από το σκεπτικό της απόφασης δεν προκύπτει κανένας λόγος συγκρότησης της επιτροπής, που να αναφέρεται σε προσδιορισμό αλλαγών για την στήριξη:

• της αναγκαίας βελτίωση των παρεχομένων προς τους δημότες υπηρεσιών ,

• της πάταξης της γραφειοκρατίας,

• της υλοποίησης των νέων αρμοδιοτήτων που έρχονται σε εφαρμογή του Καλλικράτη και των πρόσφατων Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου,

• της ανάγκης ο Δήμος να σταθεί αλληλέγγυος στους αναξιοπαθούντες πολίτες του.

Επίσης κανένας λόγος που να αφορά:

• την βελτίωση της παραγωγικότητας

• την προσφυγή σε έγκυρες επιστημονικές προσεγγίσεις για την τεκμηρίωση των αναγκαίων αλλαγών, πολύ δε περισσότερο για τον καθορισμό του αναγκαίου αριθμού υπαλλήλων που απαιτούνται για την υλοποίηση των αρμοδιοτήτων του Δήμου, αφού λείπει η απαραίτητη περιγραφή κάθε θέσης εργασίας και η σχέση της στη ροή εργασιών κάθε επιμέρους τμήματος, διεύθυνσης ή του Δήμου συνολικά. .

Επιπλέον, σας είναι γνωστό ότι όπου συγκροτήθηκαν αντίστοιχες επιτροπές, πχ υπουργεία, τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν οδήγησαν σε σημαντικότατη μείωση των δομών αλλά και των οργανικών θέσεων.

Σημειωτέον ότι η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας κήρυξε αντισυνταγματική την πρώτη εφεδρεία.

Από τα παραπάνω, εύλογα. κατ’ εμέ, συνάγεται, ότι ο ουσιαστικός ρόλος της επιτροπής θα είναι να αιτιολογήσει (με την γνώμη της ή την συμμετοχή της απλά στις σχετικές διαδικασίες), την μείωση των θέσεων εργασίας και ευθύνης, προκειμένου να διευκολυνθεί η δημοσιονομική και μόνο προσαρμογή.

Σε κάτι τέτοιο, προσωπικά, δεν μπορώ να συνεισφέρω, αφού έχω εντελώς διαφορετικές θέσεις, εκτιμήσεις και απόψεις για τις αναγκαίες αλλαγές που μπορούν να οδηγήσουν στην βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών, τον περιορισμό των περιττών δαπανών, την μέτρηση της κοινωνικής αποδοτικότητας των δαπανών, την αξιοκρατική και αποτελεσματική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού αλλά και των υπαρχουσών δομών του Δήμου, θέσεις που δεν περιλαμβάνουν την διαθεσιμότητα ή την απόλυση εργαζομένων. Γιατί, πριν τις απολύσεις, υπάρχουν πολλά άλλα προβλήματα που πρέπει να λυθούν για να βελτιωθεί η παραγωγικότητα του δημοσίου, των υπηρεσιών του Δήμου και των υπαλλήλων, που πολλά και εσείς, τόσο σε παλαιότερες όσο και σε πολύ πρόσφατες παρεμβάσεις, έχετε επισημάνει.

Με τιμή
Στάθης Σταυριανίδης


Αναδημοσίευση από : http://www.olympia.gr/, 5/3/2013

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΛΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ!


ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΡΤΗ

ΑΠΟ ΤΙΣ 20.30 έως τις 21.30,

ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ,  ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ, ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ!

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΓΥΡΩ - ΓΥΡΩ ΜΟΝΟ ΤΟΥ!

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΚΟΥΠΕΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΘΟΡΥΒΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤ@ν@Σ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ. (όπως κάναμε μικροί με τα καζανάκια).

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ "ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ" ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΑΣΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΡΕΟ!


ΣΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΙΣΗ!

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ!

Υπερωρίες μέχρι 52 ώρες το μήνα για τους υπαλλήλους της Βουλής!

Η πρΟΤΑση  μας πληροφορεί σήμερα ότι οι υπάλληλοι της βουλής μπορούν να παίρνουν μέχρι 52 ώρες υπερωρίες.

Πολύ σωστά!
Έτσι πρέπει! Οι εργαζόμενοι όταν εργάζονται πρέπει να πληρώνονται!

Αλλά μόλις διαβάσαμε την είδηση ήρθε στο μυαλό μας η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ για ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΕΩΝ!

Το πλαφόν εκεί στην υπερωριακή απασχόληση είναι 20 ώρες ΜΟΝΟ πλέον 16 ώρες για εργασία την Κυριακή!

(Στο πρώτο μνημόνιο ήταν αντίστοιχα 40 και 20).

Δηλαδή ΟΙ ΤΡΟΪΚΕΣ (εσωτερικού και εξωτερικού) εκτιμούν ότι υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη σε υπερωριακή απασχόληση στην βουλή από ότι στην καθαριότητα των πόλεων.

Προσθέστε και την απαγόρευση πρόσληψης προσωπικού μέχρι το 2016 στους δήμους μαζί με την απαγόρευση να πληρωθούν περισσότερη υπερωριακή εργασία ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ για να μπορούν να περικόψουν και άλλο τους μισθούς και τις υπερωρίες αυτών των προνομιούχων των σσκουπιδιαρέων!

Τώρα θα μου πεις πώς το συνδέεις αυτό με τις υπερωρίες στην βουλή;

Να έφαγα ένα τρελό φλας!
Μου φαίνεται ότι πρέπει να προτείνουμε αντί της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας την ιδιωτικοποίηση της γραμμaτιακής υποστήριξης του έργου του κοινοβουλίου.

ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ Ο.Τ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ : Πρόσκληση σε εκδήλωση


Δημόσιοι υπάλληλοι; Τι είναι αυτό; Εγώ είμαι αριστερός...Ντεν καταλαβαίνει...


Ε ΡΕ ΚΑΙ ΝΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΡΟΔΟΣ, ΛΕΕΙ!

Για παράβαση καθήκοντος παραπέμπονται τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ρόδου επειδή ΔΕΝ ΑΣΚΗΣΑΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ για την έκδοση και αφαίρεση αδειών  καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και για παραλείψεις ή μη υλοποίηση αποφάσεων σφράγισης.

Για περισσότερα για το τι γίνεται στην ΡΟΔΟ δείτε την ανάρτηση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ, ΕΔΩ:

http://24hathenspress.wordpress.com/2013/03/05/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE%CF%82-%CF%80/

Κάθε ομοιότητα όμως με ό,τι συμβαίνει γύρω μας, εδώ στα Χαλάβρυτα, και δεν τα επαναλαμβάνουμε για να μην μας λένε ότι την έχουμε δει ΜΠΑΤΣΟΙ, δεν είναι καθόλου συμπτωματική!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ! Βλέπετε πάντα ο αγγελιοφόρος φταίει.

Αλλά, έτσι και αλλιώς, τι χρειάζεται να επαναλάβουμε;

Αφού ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, από ποιούς κλπ.

Άλλωστε σας ενημερώνουν κάθε μέρα οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που παρεξηγούνται, όταν τους λέμε ότι ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ για να κάνουν ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στην διοίκηση ΑΝΔΡΕΑΣΗ. (Και γι' αυτό ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ!)

Άντε παιδιά. Καλημέρες.

Και από τα Δωδεκάνησα έρχεται ... ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΑ!

Επιτέλους ρε Γιωργάκη, φύγε απ’ την ζωή μας!


Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε Συνέδριο ενός κόμματος, αποτελούμενου από αριθμό ανθρώπων που μετρούνται άνετα εις τα δάκτυλα μίας παλάμης. Ήταν το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Πολλοί θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι πλέον είναι δεδομένη η αποδυνάμωση και καταβαράθρωση των ποσοστών αυτού του καταραμένου πολιτικού σχηματισμού που έβαλε την Ελλάδα σε υποχρεωτική πορεία προς το ΔΝΤ και τα μνημόνια. Δυστυχώς όμως, τα ΜΜΕ μας μετέφεραν εικόνες χαράς, συγκίνησης αλλά και ευεξίας από αυτήν την εκδήλωση, από την οποία φυσικά δεν έλειπε και ο ανεκδιήγητος κι θρασύτατος τ. Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Το βασικότερο για εμένα δεν είναι ότι ο ίδιος παρέστη εκεί αλλά το ότι βρέθηκε ικανότατος αριθμός ανθρώπωνπου τον περίμεναν ως παλαμακιστές και τον αποθέωσαν. Άνθρωποι μεγάλης ηλικίας αλλά και άνθρωποι νεότεροι, καρτερούσαν εις το Συνέδριο για να επικροτήσουν ένα υποκείμενο που κατέστρεψε το μέλλον της Ελλάδος, που έστειλε χιλιάδες συμπολιτών μας στα συσσίτια. Επικροτήθηκε ένας Πρωθυπουργός της ανεργίας, της φτώχειας, της εξαθλίωσης και των πεινασμένων παιδιών. Αντί αυτός ο απαράδεκτος να φοβάται να κυκλοφορήσει επί του πεζοδρομίου, αντιθέτως περιπλανάται άνετα όπου επιθυμεί απολαμβάνοντας και τα χαιρετίσματα των ανεγκέφαλων που πιστεύουν ακόμη σε αυτον. Πραγματικά στενοχωρέθηκα βλέποντας πολλούς συνομήλικούς μου να χειροκροτούν και να ζητοκραυγάζουν τον φυσικό και ηθικό αυτουργό για την κατάντια της Πατρίδας μου. Τούτο αποτελεί δείγμα για αυτά που ακολουθούν διότι αποδείχθηκε ότι μεγάλη μερίδα του κόσμου, ακόμη δεν έβαλε μυαλό. Και όσο δεν βάζουμε μυαλό, οι Πατριδοκάπηλοι θα συνεχίζουν να απαλλοτριώνουν το μέλλον μας, υποκλέπτοντας τον υλικό και άϋλο πλούτο αυτού του τόπου.

Διερωτώμαι εντόνως αυτές τις 2 ημέρες. Αυτά τα νέα παιδιά που επευφημούσαν έναν προδότη, δεν αντιλήφθηκαν τις συνέπειες της κρίσης που βιώνουμε; Έχουν βολευθεί σε κάποια κρατικοδίαιτη θέση μέσω ρουσφετιού; Είναι τόσο πλούσιοι ώστε δεν τους απασχολούν τα προβλήματα ενός ολόκληρου λαού; Πολύ φοβούμαι πως ΟΧΙ. Είναι άνθρωποι σαν όλους εμάς. Απλώς οι ίδιοι βρίσκονται ακόμη στον δικό τους κόσμο και περιμένουν σωτηρία από αυτούς που μας πέταξαν μέσα στον ωκεανό των προβλημάτων. Κατά τα άλλα, για τα ΜΜΕ αυτές οι άθλιες εικόνες του Συνεδρίου προβλήθηκαν κανονικά ενώ οι άλλες, των συσσιτίων και της πραγματικής εξαθλίωσης, αποκρύπτονται σκοπίμως και μεθοδευμένα.

Νομίζω πως ήλθε η ώρα να ξυπνήσει τούτος ο λαός και να παίξει πλέον ενεργό ρόλο στην ανατροπή αυτής της κατάστασης. Διότι τα όσα δεινά περνούμε τόσα χρόνια, αυτό επιτάσσουν. Αρκεί να θυμηθούμε μόνο πως κανένα πρόβατο δεν σώθηκε βελάζοντας.

του Πέτρου Κυριακίδη, http://www.olympia.gr/, 4/3/2013

Ληξιπρόθεσμα: Η λίστα με τους 99 δήμους της β΄ δόσηςΜε το συνολικό ποσό των 362.783.175 ευρώ, πρόκειται να επιχορηγήσει του υπουργείο Εσωτερικών 99 δήμους της χώρας για την εξόφληση χρεών προς τους ιδιώτες (ληξιπρόθεσμα). Για το λόγο αυτό, ήδη, έχει σταλεί το με αριθμό 8238/28-2-2013 υπηρεσιακό ενημερωτικό έγγραφο προς τους δήμους, που έχει το χαρακτηρισμό «επείγον»
Σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, οι δήμοι έως σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου θα πρέπει να έχουν αποστείλει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το Μηνιαίο Πλάνο Απορρόφησης.
Το Μηνιαίο Πλάνο Απορρόφησης αφορά «στην εκτίμηση του δήμου για το συνολικό ανά μήνα ποσό των “Εντολών Πληρωμών” που δύναται να αποστείλλει στο υπουργείο μας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο επείγον υπηρεσιακό έγγραφο.
Πρόκειται για τη β΄δόση της επιχορήγησης του υπουργείου Εσωτερικών προς τους δήμους για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Είχαν προηγηθεί 255 εκατ. ευρώ για 42 δήμους.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών οι οφειλές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον Ιανουάριο εμφανίζουν μείωση στα 846 εκατ. ευρώ έναντι 950 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο.


Αναλυτικά οι 99 δήμοι:
ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ:

ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΣΗ.
Δεν φουσκώσαμε το θέμα διότι αφορά όλους τους έρμους τους προμηθευτές που τους χρωστάει ο δήμος (και εμάς!).

ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ : 
"οι εν 42 δήμοι εξοφλούνται κατά προτεραιότητα, καθώς έχουν ελεγχθεί επιτυχώς από την Ελεγκτική Επιτροπή του α. 262 του ν. 3852/2010." σύμφωνα με το έγκυρο aftodioikisi.gr 
(http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/oi-42-dimoi-pou-tha-kanoun-xristougenna), 
δεν το λέμε εμείς οι ψεύτες και ιδιοτελείς.

ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΣΗ! 

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;;;

Μήπως μπορεί να μας εξηγήσει η διοίκηση; (μην γελάτε, σας παρακαλώ).

Η Κομισιόν περιμένει μεγάλες διαδηλώσεις ή ταραχές στην Ελλάδα;


20130305-014757.jpg

Πάγια τακτική όταν σε μια χώρα αναμένουν μεγάλες διαμαρτυρίες ή ταραχές να βγαίνει μια ταξιδιωτική οδηγία της Κομισιόν για τους υπαλλήλους λέει η ΕΕ.

O εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Άντονι Γκραβίλι, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι δεν υφίσταται ιδιαίτερη ταξιδιωτική οδηγία της ΕΕ για τους υπαλλήλους των ευρωπαϊκών οργάνων, που επισκέπτονται την Ελλάδα, υποβαθμίζοντας το γεγονός σε
“ταξιδιωτικές οδηγίες ρουτίνας” που αφορούν πόλεις σε όλα τα κράτη μέλη και σε τρίτες χώρες.

Ο κ. Γκραβίλι διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρξε σημείωμα της Επιτροπής, το οποίο έκανε λόγο για ταραχές στην Αθήνα, λέγοντας ότι το κείμενο της Επιτροπής, που αφορά τις ταξιδιωτικές συμβουλές για την Αθήνα, είναι “νηφάλιο και προσεκτικά μελετημένο” και συντάχθηκε σε συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές και με την ελληνική αστυνομία.

“Οι ταξιδιωτικές οδηγίες επικαιροποιούνται τακτικά, ανάλογα με την επιτόπια κατάσταση. Εν προκειμένω, οι οδηγίες δεν αφορούν την Ελλάδα, αλλά την Αθήνα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος επισημαίνοντας ότι παρόμοιες συμβουλές εκδίδονται για πόλεις σε όλα τα κράτη-μέλη.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ως παράδειγμα ότι παρόμοιες ταξιδιωτικές οδηγίες έχουν εκδοθεί κατά καιρούς για τις Βρυξέλλες όταν αναμένονται μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ή ταραχές.

http://www.olympia.gr/, 5/3/2013

Η Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. για τη συνάντηση με το Προεδρείο της Κ.Ε.Δ.Ε.


ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τα άτομα σε ευάλωτες ομάδες

  Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τα άτομα σε ευάλωτες ομάδες   Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ με αφορμ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις