Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Ο Δήμος Βριλησσίων στηρίζει τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία

Ο Δήμος Βριλησσίων απευθύνει έκκληση στους πολίτες για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και αποστολή υλικού για ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη στην Ουκρανία.  

Ξένος Μανιατογιάννης, Δήμαρχος Βριλησσίων: «Παρακολουθούμε σοκαρισμένοι τις εξελίξεις με την ελπίδα να πρυτανεύσει η λογική της διπλωματίας και να σταματήσει ο εφιάλτης του πολέμου. Καλώ τους πολίτες να συνδράμουν σε είδη πρώτης ανάγκης, για να στηρίξουμε τα θύματα του πολέμου, μεταξύ των οποίων και τους ομογενείς μας, στην Ουκρανία». 

Υπάρχει άμεση ανάγκη σε: 

 ξηρά τροφή και τρόφιμα μακράς διαρκείας όπως δημητριακά, μπισκότα, παιδικό γάλα σε σκόνη, παιδικές τροφές σε σκόνη. 

 Ιατρικά γάντια, μάσκες, αντισηπτικά χεριών, κρέμες εγκαυμάτων, ορούς, αντιπυρετικά, παυσίπονα και αντιβιοτικά. 

Η συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας θα πραγματοποιείται καθημερινά, από τη Δευτέρα 28.02.2022,  στον Κοινωνικό Οργανισμό Προστασίας & Αλληλεγγύης, από τις 08:00 έως τις 18:00 - Λ. Πεντέλης 62 -. 

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ για Ουκρανία: Να δώσουμε μια ευκαιρία στην ειρήνη

 


Με αφορμή τα γεγονότα στην Ουκρανία το Πράσινο Κίνημα ανακοίνωσε τα εξής:

Η ειρήνη είναι πάντα το ζητούμενο τόσο στην Ε.Ε. όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Οι πολίτες δεν μπορούν να ευημερούν και πάντα δυστυχούν σε συνθήκες πολέμου. Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε αυτή την ευκαιρία στην ειρήνη.
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι μία στρατιωτική ενέργεια που αδιαφορεί για το διεθνές δίκαιο. Εγκυμονεί ο κίνδυνος να βρεθούν μιμητές αυτής της ενέργειας σε άλλες διακρατικές διενέξεις. Δυστυχώς, βλέπουμε τους ηγέτες της Δύσης να δείχνουν συμβιβασμένοι με αυτή την ενέργεια .
Η Ε.Ε. πρέπει να αναλάβει δράση για να μην χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές!