Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ 33 ΧΡΟΝΙΑ (!)ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 6-7-9 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΕ ΧΟΡΗΓΟΥΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 11 Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Πάνε να πνίξουν αυτοδιοίκηση και ευρωσκεπτικισμό


Ακάθεκτη, παρά τις αντιδράσεις, η κυβέρνηση προχώρησε χθες στην κατάθεση τροπολογίας, με την οποία επανακαθορίζεται η ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, που, εφ’ όσον ψηφιστεί, θα διενεργηθούν την προηγούμενη Κυριακή από εκείνη των ευρωεκλογών.

 Ο στόχος της κυβέρνησης είναι διττός. Αφ’ ενός να επιχειρήσει να διοχετεύσει και να εκτονώσει στις κάλπες των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την ψήφο οργής και διαμαρτυρίας των πολιτών, οι οποίοι, έτσι θα πάνε – αν πάνε – «ξαλαφρωμένοι» στις κάλπες των Ευρωεκλογών την επόμενη Κυριακή.

 Αφ’ ετέρου, συνθλίβοντας τις ευρωεκλογές μεταξύ αυτοδιοικητικών εκλογών, ευελπιστούν ότι όχι μόνο θα περιορίσουν τις εκλογικές απώλειες για τα ίδια τα κόμματα της συγκυβέρνησης , αλλά θα πνίξουν την όποια συζήτηση για την βαρύνουσα σημασία αυτών των ευρωεκλογών, προκειμένου να καταστείλουν το κύμα του ευρωσκεπτικισμού, μπροστά στο οποίο τρέμει το κατεστημένο της ευρωζώνης.

 Στην συγκυβέρνηση πιστεύουν ότι και οι δύο παραπάνω στόχοι εξυπηρετούνται με την αλλαγή της ημερομηνίας του πρώτου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, που θα γίνουν στις 18 Μαΐου, για να ακολουθήσουν οι ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου, μαζί με τον δεύτερο γύρο.

 Ο στόχος της συγκυβέρνησης εξυπηρετείται με αυτήν την τροπολογία και για έναν ακόμη λόγο. Δια της αποχής που θα προκαλέσει. Δεν θα υπάρξει σε όλους τους δήμους και τις περιφέρειες δεύτερος γύρος εκλογών. Αυτό σημαίνει πως όποιος δεν έχει λόγο να πάει να ψηφίσει δήμαρχο ή περιφερειάρχη (όπου αυτός έχει εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή), δύσκολα θα σηκωθεί από τον καναπέ για να πάει να ψηφίσει στις ευρωεκλογές.

 Η πρόβλεψη του «Καλλικράτη» του Γιάννη Ραγκούση, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών, είχε πολύ συγκεκριμένο και ορθό σκεπτικό. Κατ’ αρχήν οι αυτοδιοικητικές εκλογές να παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της συμμετοχής στις ευρωεκλογές (πολύ κρίσιμη παράμετρος , ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία). Παράλληλα, η ταυτόχρονη διεξαγωγή των δύο εκλογικών αναμετρήσεων αφαιρεί από την κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών την κομματική και πολική φόρτιση και επιτρέπει στον πολίτη να κρίνει δίκαια και ορθολογικά τους υποψήφιους συνδυασμούς.

 Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν θέλει ούτε το ένα, ούτε το άλλο, αφού στην παρούσα φάση προέχει η διάσωσή τους από την επερχόμενη εκλογική συντριβή τους στις ευρωκάλπες. Έτσι, προχωρούν σε αυτό το «νοσηρό θεσμικό και εκλογικό εξάμβλωμα» όπως το χαρακτήρισε πρόσφατα ο Γιάννης Ραγκούσης.

 Η συγκυβέρνηση αποδεικνύεται «μάνα» στα μαγειρέματα αυτού του τύπου, που έχουν στόχο την αλλοίωση της βούλησης του εκλογικού σώματος με νομοθετικά τερτίπια. Αρκεί να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης συζητούσε την πιθανότητα να υπάρξει τροπολογία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «τροπολογία αποχής», αφού βάσει αυτής, η κυβέρνηση θα καταργεί τη δυνατότητα των ετεροδημοτών να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, σε ειδικά εκλογικά τμήματα, στις επικείμενες ευρωεκλογές.

 Με δεδομένη την οικονομική συγκυρία και το υψηλό κόστος μετακίνησης, εκτιμάται ότι η εν λόγω κίνηση της κυβέρνησης θα κρατήσει σε… απόσταση από τις κάλπες πλήθος ψηφοφόρων, ιδιαίτερα όσων προέρχονται από αδύναμα οικονομικά στρώματα, την ψήφο των οποίων φοβάται περισσότερο.

Ρένα Παυλάκη - Διακίδη
Πηγή: www.grafida.net/el/index.php

Τι αλλάζει στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Οι νέες προθεσμίες

Νέες προθεσμίες τόσο για τους συνδυασμούς όσο και για τις αποφάσεις για τα εκλογικά τμήματα και τους δικαστικούς αντιπροσώπους, θέτει η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που καθορίζει τις (νέες) ημερομηνίες των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.
Συγκεκριμένα:
1)      Η δήλωση κατάρτισης του συνδυασμού στον Άρειο Πάγο πρέπει να γίνεται 12 και όχι 13 ημέρες από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου (παράγραφος 4).
2)      Η κοινοποίηση από τον αντιπεριφερειάρχη στον Άρειο Πάγο της λίστας με τα εκλογικά τμήματα και τα καταστήματα ψηφοφορίας πρέπει να γίνεται εντός 10 ημερών από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και όχι 15, όπως ίσχυε έως σήμερα (παράγραφος 5).
3)      Οι κατάλογοι με τα ονόματα των δικαστικών αντιπροσώπων στον Άρειο Πάγο πρέπει να αποστέλλονται εντός 10 και όχι 15 ημερών από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.
 
aftodioikisi.gr

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ
Με πολύ καλή συμμετοχή και ανάπτυξη ουσιαστικού - θέλουμε να ελπίζουμε - διαλόγου για τα προβλήματα της πόλης και  τις ιεραρχήσεις τους, έγινε εχθές το απόγευμα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, η πρώτη ανοικτή εκδήλωση - συζήτηση της δημοτικής κίνησης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ.

Ο επικεφαλής της παράταξης Άγγελος Νταβίας εισηγήθηκε ένα πρόγραμμα 10 σημείων ως μίνιμουμ πλαίσιο, με το οποίο η παράταξη μπορεί να συζητήσει διευρύνσεις και συνεργασίες, πλαίσιο που έγινε ομόφωνα και ενθουσιοδώς αποδεκτό από τους παρισταμένους, αφού όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε είναι

10 ΑΠΛΕΣ, ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ, ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ  ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΗΡΡΕΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ.

1. Δημαρχείο. Άμεση ανέγερση στον χώρο της 25ης Μαρτίου χωρίς καμία άλλη αναβολή.

2. Υποδομές οργάνωσης υπηρεσίας καθαριότητας - εγκαταστάσεις εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων, μείωσης του όγκου μεταφερομένων στον ΧΥΤΑ, ανακύκλωσης, στον εφαπτόμενο στο νεκροταφείο δημοτικό χώρο.

3. Διεκδίκηση άμεσης αποζημίωσης των ρημοτομουμένων από την Ελ. Πεντέλης ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και όχι μέσω της τράπεζας γης και χρήματος που θα προκύψει από την Πράξη Εφαρμογής για την Ένταξη Π. Πολίτη στο σχέδιο - Υλοποίηση στεγαστικού προγράμματος για τους δημότες Χαλανδρίου τσιγγάνους - απομάκρυνση καταυλισμού.

4. Ενοποίηση αθλητικού κέντρου Ν. Πέρκιζας, με το Πάρκο Αττικής Οδού. Μεταφορά του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής. Μαζικά Προγράμματα Άθλησης στους δημόσιους αθλητικούς χώρους.

5. Πολιτιστικά Εργαστήρια Ενηλίκων - Παιδιών (μουσική, θέατρο, χειροτεχνία, Ζωγραφική, Γλυπτική κλπ.

6. Άμεση λήψη απόφασης αναστολής εκδοσης νέων αδειών για ΚΥΕ μέχρι την διατύπωση και
θεσμοθέτηση ενός σοβαρού κανονιστικού πλαισίου που θα ρυθμίζει τα θέματα χρήσεων στο κέντρο της πόλης.
Αυστηρός έλεγχος των όρων λειτουργίας όλων των  ΚΥΕ στο κέντρο και αυστηρή εφαρμογή των όρων λειτουργίας τους  αριθμός τραπεζοκαθισμάτων, άδειες μουσικής κλπ).
Άμεση παρέμβαση στους πεζόδρομους και διασφάλισης όρων πρόσβασης σε ασθενοφόρα - πυροσβεστικά οχήματα παντού.

7. Συνολική αναδιάρθρωση - μεταβολή των όρων "λειτουργίας" των σκανδαλωδών κοινωνικών δομών του δήμου. Άμεση μεταφορά τους σε χώρους εκτός κέντρου, σε χώρους χαμηλότερου κόστους ενοικίου και διακριτικότερης πρόσβασης από όσους έχουν την ανάγκη τους. Λειτουργία τους αποκλειστικά από κοινωνικούς επιστήμονες ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ και ΟΜΗΡΙΕΣ.

8. Άμεση επαναλειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών στην ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ του ιδρύματος Κουρτέση.

9. Επαναπροσδιορισμός του ρόλου και των δράσεων του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ που δεν μπορεί να γίνεται άρμα για την απώλεια θέσεων εργασίας και την υπόκρυψη των υποχρεώσεων του δήμου για παροχή ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ υπηρεσιών στους δημότες. Ειδικά στα πεδία των ανταποδοτικών δημοτικών υπηρεσιών κάθε πρόταση για υποκατάστασή τους από δράση εθελοντών μας βρίσκει ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ.

10. Επανεξέταση του ρόλου της δημοτικής επιχείρησης με καταστατικές τροποποιήσεις, του μοναδικού νομικού προσώπου που ακόμα έχει επιβιώσει  μετά την ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ απόφαση κατάργησης όλων των νομικών προσώπων του δήμου, για την επίτευξη πλέον διπλού ρόλου, δηλαδή του παραδοσιακού της ρόλου στην αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας αλλά πλέον και της οργάνωσης αναγκαίων δράσεων (αθλητικά προγράμματα, πολιτιστικά εργαστήρια, μαθήματα κλπ) αφού δεν υπάρχει πλέον άλλο νομικό πρόσωπο να υλοποιήσει τέτοιες δράσεις. Ενίσχυση των όρων διαφάνειας και ελέγχου στην δημοτική επιχείρηση με πρόβλεψη μεγαλύτερης συμμετοχής της αντιπολίτευσης και έγκρισης του προγράμματος δράσεών της από το δημοτικό συμβούλιο.

Αυτοί είναι 10 αδιαπραγμάτευτοι  στόχοι της παράταξης ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ για το Χαλάνδρι, την επόμενη πενταετία.

Και έγινε απολύτως σαφές και ομόφωνα αποδεκτό ότι αυτοί οι στόχοι συγκροτούν την κόκκινη διαπραγματευτική γραμμή για οποιαδήποτε συζήτηση διευρύνσεων ή συνεργασιών. 

"Εμείς καταθέτουμε δημόσια πλαίσιο συμφωνίας για την πόλη"  τόνισε ο Άγγελος Νταβίας.

"ΥΠΑΡΧΕΙ  ΑΡΑΓΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ .... ΗΓΕΤΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΑΖΟΝΤΑΣ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΕΙΛΙΑ ή προβάλλοντας κυρίως πολιτικά αιτήματα κεντρικού πολιτικού χαρακτήρα τα οποία σαφώς δεν μπορούν να τα επηρεάσουν ουσιαστικά μέσω των δημοτικών εκλογών και χρησιμοποιούνται προσχηματικά για να αποφεύγεται η τοποθέτησή τους στα πραγματικά διακυβεύματα για την πόλη και την τοπική κοινωνία"

"Θα υπερασπιστούμε τις προγραμματικές μας θέσεις και θα τις θέσουμε στην κρίση των συμπολιτών μας. Δεν είναι τυχαία η άρνηση κάποιων να συζητήσουν επί των θέσεων μας. Μην είσαστε αφελής. Υποκρύπτει ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ αυτή η άρνηση. Η υπεράσπιση του προγραμματικού μας πλαισίου απαιτεί να κατέβουμε στις εκλογές. Άρα ΝΑΙ θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου αφού κάποιος πρέπει να κάνει την δουλειά, ως πρώτος μεταξύ ίσων" έκλεισε την εισήγησή του ο Άγγελος Νταβίας ζητώντας την έγκριση των παρευρισκόμενων για το προγραμματικό πλαίσιο της παράταξης.

Στην συζήτηση παραβρέθηκαν και παρενέβησαν ως προσκεκλημένοι ο πρώην δήμαρχος Κώστας Παττακός,  οι δημοτικοί σύμβουλοι Τζίνα Πούλου και Θωμάς Βαρδουλάκης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΖΩΗΣ, ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΣΤΙΣ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟΝ ΥΠ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΥΧΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.


Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις