Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Ο ΑΚΗΣ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

από τνφωτορεπορτάζ του STAR.GR
 Αφήσαμε να περάσει μια μέρα για να εμπεδώσετε την είδηση και την εικόνα χωρίς να τρέξουμε να κλικοανταγωνιστούμε  τα "μεγάλα" ειδησειογραφικά sites.

Δεν είχαμε - άλλωστε - να προσθέσουμε ρεπορταζιακά τίποτα.
Ο Άκης είναι στο σπίτι της Βίκυς στο Χαλάνδρι πλέον και όχι στο κελί του στον Κορυδαλλό.

 ΝΤΑΞΕΙ;
Το γράψαμε και εμείς!

Ασχολούνται όλοι οι "μεγάλοι" δημοσιογράφοι με το αν φίλησε την Βίκυ Σταμάτη, αν του λείπουν δόντια, πότε θα κουρευτεί, πόσες φορές έκλασε  μετά την αποφυλάκισή του και την επιστροφή του, μετά από δεκαετίες, εδώ στο χωριό μας,  στο Χαλάνδρι, σε άλλο σπίτι από εκείνο από το οποίο ξεκίνησε την πορεία του προς την .....  "κορυφή", τότε στις δεκαετίες του 1970 και 80, στην ρεματιά.
(Αυτή η πουτ@ν@ η ρεματιά .... τες πάντων).

Η ιδέα να έχουμε και εμείς μια "αποκλειστική" φωτό, μου πέρασε από το μυαλό, αλλά δεν μπορώ να στηθώ ή να στήσω κάποιον άλλον έξω από το σπίτι του, περιμένοντας να τον φωτογραφήσω για να τον κανιβαλίσω - σόρυ αναγνώστη μου, υπάρχει το προσωπικό στοιχείο πάντα.
Η δική μας διαφορά είναι ότι το παραδεχόμαστε, δεν το παίζουμε .... αδέκαστοι και ανεπηρέαστοι σαν όοοοολους τους άλλους.
(Και αυτό θα έλεγα αν έπρεπε να το κάνω για οποιονδήποτε καπετάνιο του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο του Άκη).

Εμένα η εικόνα και η κατάντια του με στεναχωρεί και δεν μπορώ να ασχοληθώ περισσότερο από αυτή την ανάρτηση με το τι κάνει ο Άκης μετά την αποφυλάκισή του.

Και δεν μπορώ να το κάνω, παρόλο που  παρά τις αντίθετες προβλέψεις μου, ο ίδιος δείχνει να απολαμβάνει την δημοσιότητα και να την προκαλεί.

Ας το κάνουν άλλοι λοιπόν να ασχολούνται με τον γερο Άκη.

Δεν θα τον κρίνουμε από εδώ άλλο, δεν θα τον κρίνουμε εμείς, όσο διευθύνω αυτό το site.
Ούτε βέβαια θα τον αγιοποιήσουμε.

Για τα λάθη του κρίθηκε και έχασε την υποστήριξη χιλιάδων συντρόφων μας.
  • Παρά το ότι δεν ήμουν ποτέ γρανάζι στον μηχανισμό του - όπως δεν ήμουν ποτέ και γρανάζι στον μηχανισμό του Σημίτη (θα μπορούσα και στους δύο αλλά ΣΥΧΑΊΝΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΓΕΝΙΚΩΣ)  ή του Αρσένη -  αλλά ήμουν με όσους  στήριξαν τον Άκη σε εκείνο το συνέδριο, στην λογική της δυαρχίας και μιας πιο συλλογικής και πολιτικά ευρύτερης και ενοποιημένης στην βάση, αντιμετώπισης του δυσαναπλήρωτου κενού που άφηνε πίσω του ο Ανδρέας (και ο Γεννηματάς) για την παράταξη, (οι μηχανισμοί βέβαια επέλεξαν την "τελική αναμέτρηση" και την κατατρόπωση των αντιπάλων κάνοντας το ΠΑΣΟΚ μικρότερο για να είναι στα μέτρα τους)
  • Παρά του ότι δεν με στήριξε ποτέ ο μηχανισμός του στις μάχες μας, εδώ στο Χαλάνδρι, ούτε βέβαια διορίστηκα ποτέ στα γραφεία και τα επιτελεία των στελεχών του, ΑΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ,
εξακολουθώ να στεναχωριέμαι, να πιστεύω και να διατυπώνω δημόσια την άποψη ότι ο Άκης ΠΛΗΡΩΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣΕ.
ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ.
 
Έγινε ένα είδος Ιφιγένειας από τους ..... "συντρόφους" του (πόσο γελοία ακούγεται αυτή η προσφώνηση πια ....).

Μια Ιφιγένεια που παρά την θυσία της κανένας αέρας δεν γέμισε έκτοτε τα πανιά του καραβιού στο οποίο έμειναν να καπετανεύουν όσοι τον θυσίασαν, ελπίζοντας να συνεχίζουν να επιβάλλουν τις επιλογές τους αρχικά και να διαπραγματεύονται τους κώλους τους σήμερα.

Πεντακαθαρίδηδες καπεταναίοι και διορισμένοι αξιωματούχοι τους, εντελώς άσχετοι με τα εξοπλιστικά και τις μίζες, που τις έφαγε - κατά τεκμήριο - όλες μόνος του ο Άκης την ώρα που οι άλλοι ..... "τρώγανε μαζί μας" ως γνωστόν.

Με τους άλλους  "Μαζι τα φάγαμε"!
Ο ΑΚΗΣ έτρωγε μόνος του, ο μονοφαγάς.

Αυτό ήταν το αφήγημά τους όταν έδειχναν με τα πεντακάθαρα δάκτυλά τους, όλοιμαζί τον Άκη, ελπίζοντας να στρέψουν την δικαιολογημένη μας οργή, την οργή του απλού κωπηλάτη του καραβιού, για όσα ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΙ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ  αποφάσιζαν, υλοποιούσαν, ανέχονταν, σκέπαζαν, αποσιωπούσαν μόνο σε αυτόν, ώστε οι υπόλοιποι να περιφέρονται ακόμα και να θεωρούνται - κατά τεκμήριο - άμοιροι ευθυνών.
Έφτιαξαν το άλλοθί τους.
Όχι εμείς. Ο ΑΚΗΣ.

ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΤΗΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΎΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Αυτό του χρεώνουμε εμείς!

Το λέει και ο Κυριάκος: "Το καλό ΠΑΣΟΚ".
Οι άλλοι λοιπόν είναι το καλό ΠΑΣΟΚ. 
Το κακό ήταν ο Άκης μόνο, κατά τη ΝΔ και το αφήγημά της.
Το παραμύθι καλό είναι αλλά δεν έχει δράκο.
Λογικό να είναι για τους νεοδημοκράτες   "το καλό ΠΑΣΟΚ"   το παρακολούθημα του νεοφιλελευθερισμού, η τσόντα τους αν δεν πάρουν την αυτοδυναμία.

Οι ποινικές και αστικές δίκες συνεχίζονται.
Και εύχομαι ειλικρινά να απέδιδαν δικαιοσύνη προς κάθε κατεύθυνση.
Ευχή της πλάκας αλλά την κάνω.

Η απόφαση πολιτικής καταδίκης για το τι έκαναν όλοι οι Καπεταναίοι -  Άκηδες στην παράταξη έχει εκδοθεί από τον δημοκράτη πολίτη, από την κοινωνική  βάση της παράταξης που έκανε την διαφορά.
Αυτοκαταδικάστηκε και αυτοδιαλύθηκε.
Αλλά είναι εδώ,.
Έχει παραταξιακή συνείδηση αλλά .... δεν έχει πολιτική στέγη.
Διαλέγει από τους .... όμορους.
Οι πολλοί σύρονται από τους λίγους.

Η απόφαση της αυτοκαταδίκης ελήφθη από τους κωπηλάτες και το κατώτερο πλήρωμα του καραβιού που επαναστάτησε, πέταξε τα κουπιά στην θάλασσα και άφησε το καράβι να βολοδέρνει μόνο με τους καπετάνιους του μεσοπέλαγα, περιμένοντας μπας και .... φυσήξει ούριος άνεμος για να συνεχίσουν να είναι καπετάνιοι.

Η δικαιοσύνη αποδόθηκε ΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Όχι σαν του συντηρητικούς καρεκλοκένταυρους - ακόμα και στην βάση της παράταξής τους -  που ένα μόνο πράγμα έχουν στο μυαλό τους: Να πάρουν το μαγαζί. Την εξουσία.
Που υπερασπίζονται με πάθος  ότι η ΝΔ είναι ένα πεντακάθαρο κόμμα - όπως το καλό ΠΑΣΟΚ΄'ενα πράγμα - γεμάτο έντιμους και ανιδιοτελείς εθελοντές (βεβαίως υπάρχουν και στη ΝΔ και τέτοιοι μ@λ@κες), που δεν έχει μιζαδόρους, αριβίστες, προδότες πολιτικούς και βέβαια κατέχει την απόλυτη αλήθεια δια την χώρα.
Και κυρίως  δεν κορόιδεψε ποτέ τον λαό.
Δεν τρέχει μία για τον δεξιό για εκεί που έχει οδηγηθεί η χώρα, για τις ευθύνες, για τους υπαιτίους.
Αρκεί να έχουν την εξουσία.
Απορώ ειλικρινά με μερικά φωτεινά μυαλά στην από εκεί πλευρά του ποταμού, ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και που πέφτουν σε αυτή την λούμπα.

Ευτυχώς ο απλός πολίτης, ψηφοφόρος και υποστηρικτής της παράταξης δεν ικανοποιήθηκε από το "κεφάλι" του Άκη που του προσέφεραν επί πίνακι οι .... σύντροφοί του.

Έστειλε και τους άλλους στα αζήτητα και απελευθέρωσε δυνάμεις για να αναζητούν ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΧΘΕΣ ΤΗΣ!

ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΚΗ για την κατασπατάληση των αγώνων της νιότης μας.

ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ του ΠΑΣΟΚ μετά τον Ανδρέα για το πώς διαχειρίστηκαν την παράταξη, τους στρατιώτες της, τον ψηφοφόρο της.

Η δικαιοσύνη, η βουλή, οι εξεταστικές κάνουν την δουλειά τους, όπως την κάνουν και αξιολογούνται για το πώς την κάνουν. ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ έχει εκδοθεί. Και δεν ανακαλείται, δεν αναστέλλεται.

Δεν είναι ανθρωποφαγική, διότι οι ΑΚΗΔΕΣ είναι κομμάτι της ζωής μας.

Και δεν θα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα αν κανιβαλίσουμε τον Άκη ή τους άλλους που ήταν καπεταναίοι στο καράβι που εθελοντικά τραβάγαμε κουπί.
(Χρησιμοποιώ μόνο το όνομα του Άκη γιατί είναι ο μόνος καταδικασμένος, οι άλλοι έχουν - σου λέει - το τεκμήριο της αθωότητας και πρέπει να το σεβαστώ δημοσιογραφικά.) (ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ)

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΙΝΗ  ΕΙΝΑΙ  ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΒΙΑ!

ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ.

Γι΄αυτό καλό είναι να πάψουν να χαιρετούν από τα παράθυρα (κανονικά ή τηλεοπτικά) μπας και ξεχαστούν οι καπεταναίοι που διέλυσαν την παράταξη, την πρόδωσαν και την εξευτέλισαν.

Και καλό είναι να μπουν και οι τελευταίοι πρωταγωνιστές του προηγούμενου κύκλου οριστικά στο χρονοντούλαπο.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Η ΠΟΕ ΟΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ (!!!!)
Το θέμα αυτής της ανάρτησης είναι η εξαγγελία του Υπ. Παιδείας κου Γαβρόγλου για υποχρεωτική ένταξη των προνηπίων στα νηπιαγωγεία, με θέσπιση της διετούς υποχρεωτικής προπαρασκευαστικής εκπαίδευσης των μαθητών πριν το δημοτικό και η ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που ακολουθεί, εμπλέκει την τοπική αυτοδιοίκηση στο θέμα και που προσωπικά μου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, ενώ προκάλεσε και ενδοοικογενειακή αντιπαράθεση με την συνδικαλίστρια που έχουμε στο σπίτι:


 ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ

"Η μονομερής εξαγγελία του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου για υποχρεωτική ένταξη των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία, οδηγεί σε διάλυση τον θεσμό των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών που κατά γενική παραδοχή αποτελεί μια επιτυχημένη δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εστιασμένη στο παιδί και την ψυχοσωματική του εξέλιξη.
Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί φιλοξενούν σήμερα παιδιά προνηπιακής ηλικίας (έως το 2006 και νηπιακής ηλικίας) τα οποία παρακολουθούν παιδαγωγικά προγράμματα υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού. Η απόφαση του Υπουργού Παιδείας που ελήφθη ερήμην των εργαζομένων αλλά και συνολικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, αφού όχι μόνο αψηφά τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους, αλλά υπονομεύει το επιστημονικό αντικείμενο αλλά και τις θέσεις εργασίας. Η απάντηση της Ομοσπονδίας και των εργαζομένων θα είναι άμεση και σε αγωνιστική κατεύθυνση με στόχο την άμεση ανάκληση της «εξαγγελίας».
Την Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 θα συνεδριάσει εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. η οποία και θα αποφασίσει την άμεση προκήρυξη κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση τόσο του θεσμού των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών όσο και των εργασιακών και επιστημονικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτούς."

Απορώ πραγματικά ρε Χαλκιά και οι υπόλοιποι σύντροφοι εκεί:
Αντί να στηριχτεί η ένταξη των προνηπίων στην υποχρεωτική εκπαίδευση βγήκε η ΠΟΕ ΟΤΑ με μια ΒΙΑΣΤΙΚΗ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ για τον μέσο πολίτη ανακοίνωση να αντιταχθεί - σε τι άραγε - και μάλιστα ο πρόεδρός της ο Νίκος Τράκας εισηγείται κινητοποιήσεις;

Θα πείτε δηλαδή στην κοινωνία ότι οι μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση και η ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ επιλογή για διετή υποχρεωτική προσχολική αγωγή στα νηπιαγωγεία πρέπει να συζητηθεί με την ΠΟΕ ΟΤΑ, τον δημαρχάρα και τον συμβουλάρα;

Θα πείτε ότι κινδυνεύουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί επειδή θα φύγουν τα προνήπια και θα πάνε στα νηπιαγωγεία;
Θα κάνετε κινητοποίηση και θα ζητήσετε από τους γονιούς των παιδιών να σας συμπαρασταθούν στον αγώνα σας;
Ή μήπως βιάζεστε τώρα να καβαλήσετε στο αντιπολιτευτικό ρεύμα;

Δηλαδή συνάδελφοι υπονοείτε ότι είναι σήμερα επαρκείς οι θέσεις των δημοτικών παιδικών σταθμών και άρα θα μείνουν κενές αν φύγουν τα μεγαλύτερα παιδάκια και πάνε στα (άδεια) νηπιαγωγεία;

Δεν μπορούν να καλυφθούν οι θέσεις που θα μείνουν κενές στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς από τα πιο κούτσικα που μένουν απ΄ έξω κάθε χρόνο ή οδηγούνται σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς αναγκάζοντας τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ γονείς τους σε ακόμα μεγαλύτερες - των μνημονιακών - στερήσεις;;;

Και θα πείτε στον πολίτη ότι το πού είναι σωστό να φοιτούν τα τετράχρονα - προαιρετικά σε παιδικό σταθμό ή υποχρεωτικά σε νηπιαγωγείο - δεν πρέπει να κριθεί με επιστημονικά, παιδαγωγικά κριτήρια με βάση το τι συμφέρει ΤΟ ΠΑΙΔΙ και την μελλοντική του εξέλιξη στο σχολείο αλλά από .... τις θέσεις εργασίας στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς;

Και αυτό πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να το συζητήσει με τις συντεχνίες ή με εμένα και την παράταξή μου "για να μην είναι μονομερής η εξαγγελία του" λες και δεν έχουμε ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΘΕΜΑΤΑ της αρμοδιότητάς μας να λύσουμε στην αυτοδιοίκηση;

Που στο κάτω της γραφής οι απαιτούμενες θέσεις εργασίας μάλλον θα πρέπει να αυξηθούν συνολικά για νηπιαγωγούς με την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ένταξη των προνηπίων, αφού σήμερα είναι προαιρετική, δεν πάνε όλα τα κούτσικα στους παιδικούς σταθμούς, μερικά ακόμα μένουν με τις γιαγιάδες μέχρι να πάνε στο νηπιαγωγείο,  άρα τα παιδάκια συνολικά  στο σύστημα θα αυξηθούν άρα και οι ανάγκες σε προσωπικό (επιφανειακά  βέβαια μιλώντας διότι  υπάρχει ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ αλλά αυτή η παράμετρος είναι έτσι και αλλιώς ΑΛΛΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑ που δεν επηρρεάζει το θέμα αυτής της ανάρτησης προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση).

Εκτός αν αντιδράτε γιατί θεωρείτε ότι έχει σημασία σε ποια ομοσπονδία θα είναι μέλη οι νηπιαγωγοί, παράμετρος που προφανώς αφήνει παγερά αδιάφορη την κοινωνία (ΕΥΤΥΧΩΣ).

Συνάδελφοι η αντίδραση της ΠΟΕ ΟΤΑ είναι βιαστική και στενά συντεχνιακή, δεν έχει βάση και θα φέρει την ομοσπονδία σε αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, την κοινή λογική αλλά και το πάγιο αίτημα για καλύτερη υποχρεωτική, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.
ΥΠΕΡΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ των όποιων συνδικαλιστικών θεμάτων.

Η ομοσπονδία πρέπει να αποφύγει την επιστροφή στο παλαιό και ξεπερασμένο στην κοινωνική συνείδηση κακό, στείρο, συντεχνιακό παρελθόν της, από αυτό που κατόρθωσε να διαφοροποιηθεί τα τελευταία χρόνια μπαίνοντας στην πρωτοπορία των κοινωνικών αγώνων και κερδίζοντας την κοινωνική συμπαράσταση και συμπάθεια.

Και βέβαια δεν πρέπει να παρασυρθεί από μικροπαραταξιακό και στείρο αντιπολιτευτικό πάθος.

Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στην προτεινόμενη από το Υπουργείο Παιδείας μεταρρύθμιση.

Γιατί η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι αρωγός του πολίτη, του εργαζόμενου, της κοινωνίας, να διεκδικεί και να τρέχει μεταρρυθμίσεις υπέρ των πολιτών και να μην γίνεται μηχανισμός συντήρησης προνομίων κολλητών και συντεχνιών λειτουργώντας με στενά κριτήρια μόνο για την συντήρηση των προνομίων των "εντός των τειχών".

Α.Ν.

1st Tecnology Team Chalandri από το 1ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου στον διαγωνισμό 4Χ4 in SCHOOLS της LAND ROVERΓια ακόμα μια χρονιά πραγματοποιείται στο The Mall Athens   ο διαγωνισμός 4x4 in schools by Land Rover στον οποίο συμμετέχουμε για πρώτη φορά.
Συγκροτήσαμε μια ομάδα πέντε μαθητών της Β’ Γυμνασίου έπειτα από επιλογή του καθηγητή μας κου Παπαγεωργίου για να εκπροσωπήσουμε το σχολείο μας,

Η πρόκληση περιλαμβάνει τρία έως έξι μέλη που εργάζονται μαζί για να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ένα ραδιοελεγχόμενο τετράτροχο όχημα (4Χ4).

Ο προκριματικός αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 9/4/2017 στο Εμπορικό Κέντρο The Mall Athens και συμμετείχαν σχολεία απ΄όλη την Ελλάδα και στον οποίο η ομάδα μας κατέλαβε την τέταρτη θέση.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιελάμβανε ποικίλες βιωματικές δραστηριότητες STEM και αγώνες επίδειξης πάνω σε πραγματικές πίστες, αφορούσε αξιολόγηση πολυσέλιδης εργασίας και οδήγηση τρισδιάστατου μοντέλου 4x4 σε πραγματική πίστα με εμπόδια και πέτρες σε συγκεκριμένο χρόνο.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η εμπειρική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά αλλά και γνώσεων Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας.

Την ομάδα του 1ου Γυμνασίου αποτελούν οι μαθήτριες/τες Γιαννέ Ιφιγένεια, Καμπά Ελένια, Κατσαούνος Δημήτρης, Κόνιαρη Ζωή και Παντελάρος Νικόλαος.

ΥΓ: Την ομάδα έντυσε το ΤΥΠΩΣΕ ΤΟ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 
Συνεχίζονται οι ψεκασμοί για τα κουνούπια στη βόρεια Αθήνα
Τη Δευτέρα, 08/05/2017, ξεκινά ο 4ος κύκλος εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το 2017 στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών (ΠΕΒΤΑ). Ειδικότερα, οι επαναληπτικοί υπολειμματικοί ψεκασμοί προνυμφοκτονίας θα γίνουν και στους 12 Δήμους σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα που γνωστοποίησε η αρμόδια Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής ΠΕΒΤΑ της Περιφέρειας Αττικής.

ΔΕΥΤΕΡΑ 08/05/2017
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
· Ρέµα Χαλανδρίου
ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
· Ρέµα περιοχής Ψαλιδίου
· Ρέµα Σαπφούς
· Τμήμα Ρεµατιάς στα όρια µε ∆ήµους Βριλησσίων και Χαλανδρίου.
ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
· Ρέµα Χαλανδρίου - Βριλησσίων
· Ρέμα Βριλησσού

ΤΡΙΤΗ 09/05/2017
ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ:
· Ρέµα προ του Μεγάρου  ∆ουκίσσης Πλακεντίας
· Ρέµα της Ιεράς Μονής Πεντέλης (διαδρομή Αδριάνειου Υδραγωγείου)
· Ρέµα των Καλισσίων (Ντράφι)
· Ρέµατα περιοχής Καλισσίων Πεντέλης (Κοιμητηρίου - Παιδικής Χαράς)
· Ρέµα Βαλανάρι (από Δ.Κ. Πεντέλης έως Νταού Πεντέλης)
· Ρέµα  Νέας Πεντέλης (μέχρι το ρέμα  Αγ. Μαρίνας)
· Ρέμα από Αγ. Σύλλα μέχρι τον Ποδονίφτη
· Ρέμα από το κοιμητήριο Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων, μέχρι τον Ποδονίφτη (κτήμα Δαμανάκη)
· Ρέµα Αγίου Ιωάννου Σαλίγκαρου Μελισσίων
· Ρέμα Αγίας Μαρίνας
ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
· Ρέµα Κοντοχρήστου
· Παραρεµάτια ζώνη στις Αδάµες (περιοχή Camping)

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/05/2017
ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
· Ρέµα Κατσαούνη
· Ρέµα  Φιλικής Εταιρείας
· Ρέµα οδών Ανάφης και Κηφισίας

ΔΗΜΟΣ ΠΕΥΚΗΣ – ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ
· Ρέµα της Πύρνας
· Ρέμα Δαμασκού
ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
· Κατά µήκος ποταμού Κηφισού
· Ρέµα Κατσαούνη (Καλλιπόλεως) από την οδό Σπ. Μελά έως την οδό Αχιλλέως.
· Ρέμα Δαμάσκου
· Ρέµα Σωκράτους
· Ρέµα δίπλα στο δημοτικό Κοιµητήριο
· Ρέμα Ι. Κόττου (οδός Ήβης)
· Ρέμα Περσεφόνης
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
· Αδριάνειος Αρχαιολογικός Χώρος
· Παπαναστασίου & Κοραή
· Μηλιώρη, Ταύρου & Ελ. Αλαμέιν
· Γυμνασίου & Αθ. Διάκου
· Μεσσηνίας & Δωδεκανήσου

ΠΕΜΠΤΗ 11/05/2017
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
· Ρέµα (ανοιχτό, Αιτωλίας έως Θράκης)
· Ρέµα (ανοιχτό, Πύλου έως Αχιλλέως)
· Ημιτελές δημοτικό Κολυμβητήριο (Οικοδομικό Τετράγωνο 111)
ΔΗΜΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ – ΠΑΠΑΓΟΥ
· Τεχνητή λίμνη Verde
· Μικρό Ρέµα οδού Υγείας
· Ρέµα Καλλιρόης
· Ρέµα οδού Χατζηκωνσταντή
· Ρέµα οδού Καραλή
ΔΗΜΟΣ ΨΥΧΙΚΟΥ – ΦΙΛΟΘΕΗΣ
· Ρέµα Φιλοθέης

Για κάθε πληροφορία, το τηλέφωνο επικοινωνίας με την Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής του Βόρειου Τομέα Αθηνών είναι 213 210 0611.

Συνεχίζονται οι ψεκασμοί για τα κουνούπια στη βόρεια Αθήνα
Τη Δευτέρα, 08/05/2017, ξεκινά ο 4ος κύκλος εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το 2017 στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών (ΠΕΒΤΑ). Ειδικότερα, οι επαναληπτικοί υπολειμματικοί ψεκασμοί προνυμφοκτονίας θα γίνουν και στους 12 Δήμους σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα που γνωστοποίησε η αρμόδια Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής ΠΕΒΤΑ της Περιφέρειας Αττικής.

ΔΕΥΤΕΡΑ 08/05/2017
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
· Ρέµα Χαλανδρίου
ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
· Ρέµα περιοχής Ψαλιδίου
· Ρέµα Σαπφούς
· Τμήμα Ρεµατιάς στα όρια µε ∆ήµους Βριλησσίων και Χαλανδρίου.
ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
· Ρέµα Χαλανδρίου - Βριλησσίων
· Ρέμα Βριλησσού

ΤΡΙΤΗ 09/05/2017
ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ:
· Ρέµα προ του Μεγάρου  ∆ουκίσσης Πλακεντίας
· Ρέµα της Ιεράς Μονής Πεντέλης (διαδρομή Αδριάνειου Υδραγωγείου)
· Ρέµα των Καλισσίων (Ντράφι)
· Ρέµατα περιοχής Καλισσίων Πεντέλης (Κοιμητηρίου - Παιδικής Χαράς)
· Ρέµα Βαλανάρι (από Δ.Κ. Πεντέλης έως Νταού Πεντέλης)
· Ρέµα  Νέας Πεντέλης (μέχρι το ρέμα  Αγ. Μαρίνας)
· Ρέμα από Αγ. Σύλλα μέχρι τον Ποδονίφτη
· Ρέμα από το κοιμητήριο Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων, μέχρι τον Ποδονίφτη (κτήμα Δαμανάκη)
· Ρέµα Αγίου Ιωάννου Σαλίγκαρου Μελισσίων
· Ρέμα Αγίας Μαρίνας
ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
· Ρέµα Κοντοχρήστου
· Παραρεµάτια ζώνη στις Αδάµες (περιοχή Camping)

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/05/2017
ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
· Ρέµα Κατσαούνη
· Ρέµα  Φιλικής Εταιρείας
· Ρέµα οδών Ανάφης και Κηφισίας

ΔΗΜΟΣ ΠΕΥΚΗΣ – ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ
· Ρέµα της Πύρνας
· Ρέμα Δαμασκού
ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
· Κατά µήκος ποταμού Κηφισού
· Ρέµα Κατσαούνη (Καλλιπόλεως) από την οδό Σπ. Μελά έως την οδό Αχιλλέως.
· Ρέμα Δαμάσκου
· Ρέµα Σωκράτους
· Ρέµα δίπλα στο δημοτικό Κοιµητήριο
· Ρέμα Ι. Κόττου (οδός Ήβης)
· Ρέμα Περσεφόνης
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
· Αδριάνειος Αρχαιολογικός Χώρος
· Παπαναστασίου & Κοραή
· Μηλιώρη, Ταύρου & Ελ. Αλαμέιν
· Γυμνασίου & Αθ. Διάκου
· Μεσσηνίας & Δωδεκανήσου

ΠΕΜΠΤΗ 11/05/2017
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
· Ρέµα (ανοιχτό, Αιτωλίας έως Θράκης)
· Ρέµα (ανοιχτό, Πύλου έως Αχιλλέως)
· Ημιτελές δημοτικό Κολυμβητήριο (Οικοδομικό Τετράγωνο 111)
ΔΗΜΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ – ΠΑΠΑΓΟΥ
· Τεχνητή λίμνη Verde
· Μικρό Ρέµα οδού Υγείας
· Ρέµα Καλλιρόης
· Ρέµα οδού Χατζηκωνσταντή
· Ρέµα οδού Καραλή
ΔΗΜΟΣ ΨΥΧΙΚΟΥ – ΦΙΛΟΘΕΗΣ
· Ρέµα Φιλοθέης

Για κάθε πληροφορία, το τηλέφωνο επικοινωνίας με την Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής του Βόρειου Τομέα Αθηνών είναι 213 210 0611.