Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Από τις 26 Απριλίου 2016 λειτουργεί στη Μονάδα Υγείας Χαλανδρίου (πρώην Ιατρεία ΙΚΑ, οδός Δημοσθένους 8) Τμήμα Φυσικοθεραπείας. Προς το παρόν, το Τμήμα Φυσικοθεραπείας εξυπηρετεί μόνο επισκέψεις κατ’ οίκον, σε κατακεκλιμένους ασθενείς και γενικότερα σε άτομα που η κατάσταση της υγείας τους δεν τους επιτρέπει να μετακινηθούν από το σπίτι τους. Σε επόμενο στάδιο, αναμένεται να κατασκευαστεί και ένα πλήρως εξοπλισμένο φυσικοθεραπευτήριο στο χώρο της Μονάδας Υγείας.
Η Φυσικοθεραπεία κατ’ οίκον συνταγογραφείται από αρμόδιο ιατρό (ορθοπεδικό, νευρολόγο, ρευματολόγο, φυσίατρο κλπ) με την έκδοση του σχετικού παραπεμπτικού και παρέχεται εντελώς δωρεάν. Οι περιοχές που καλύπτονται από την κατ’ οίκον Φυσικοθεραπεία της Μονάδας Υγείας Χαλανδρίου περιλαμβάνουν τους Δήμους Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Αγίας Παρασκευής και Παπάγου-Χολαργού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να απευθυνθεί στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας (τηλ. 2106852920, FAX: 2106852776) ή στη Γραμματεία της Μονάδας Υγείας Χαλανδρίου (τηλ. 2106840028, FAX: 2106839707)

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΑΠ ΣΤΟ ΠΕΔΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Στα πλαίσια της προληπτικής ιατρικής σας ενημερώμνουμε πως στο ΠΕΔΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ γίνονται δωρεάν TEST PAP

Πληροφορίες 2106840027
ΠΕΔΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Δημοσθένους 8

2 ΜΕΡΕΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΤΟΥΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΙΟΥ 20:30
«Το αστικό λαϊκό τραγούδι στον 20ο αιώνα» 
ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΟΥΛΑ ΡΑΖΕΛΗ

ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΙΟΥ 20:30
Academica Athens Orchestra
Σολίστ: Ευγενία Παπαδήμα και Χρίστος Παπαγεωργίου
διευθύνει ο διεθνούς φήμης αρχιμουσικός Νίκος Αθηναίου

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ

ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΑΛΕΞΗΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΤ 365 - ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΑΝΟΥ
Ο αντιδήμαρχος Βριλησσίων Αλέξης Μαυραγάνης τοποθετήθηκε μέσω fb στο θέμα της Μητροπούλου και η φίλη της Πλατείας Κ.Κ. μας έστειλε την παρέμβασή του που έχει πραγματικό ενδιαφέρον.

Για το ρεπορτάζ: Κ.Κ. - Βριλησσια

Alexis Mavraganis

Ο δημοτικός χώρος του Ο.Τ. 365 (Κισσάβου και Μητροπούλου) στους δημότες.

Η υπόθεση του Ο.Τ. 365 και η επανάκαμψη της τοπικής κοινωνίας στο χώρο της είναι κορυφαία για τα Βριλήσσια και την ευρύτερη περιοχή της βόρειας Αθήνας, καθώς και για την αυτοδιοίκηση και τις πολιτικές που ασκούνται στην Τ.Α. για την απελευθέρωση των δημόσιων χώρων από τα ιδιωτικά συμφέροντα και την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε αυτούς. Η θέση κάθε δημοτικής παράταξης και αυτοδιοικητικού της πόλης μας πρέπει να είναι δεδομένη παρότι παρακολουθώ ότι μόνο έτσι δεν συμβαίνει. Σε ό,τι αφορά στην τοποθέτηση της δημοτικής αρχής και του "Δήμου Δημιουργίας" δεν υφίστανται ερωτηματικά και αναζητήσεις, από τις πολιτικές και κοινωνικές ρίζες της, το παρόν και το μέλλον της, είναι ξεκάθαρη και κάθετη υπέρ της υπεράσπισης της δημόσιας λειτουργίας και της απόδοσης του χώρου στους δημότες, χωρίς διαπραγματεύσεις και δισταγμούς από οποιαδήποτε υποτιθέμενα προσκόμματα και ενδοιασμούς.

Κάθε παράταξη έχει τις αρχές και τις αξίες της. Τέτοιες υποθέσεις κρίνουν παρατάξεις και αυτοδιοικητικούς στην πράξη, κι αποτελούν τομή για τις αληθινές συγκλίσεις και αποκλείσεις των τοπικών πολιτικών χώρων και σχηματισμών. Ιωαννίδης και "Νέα Πνοή" επιμένουν στις νεοφιλελεύθερες εμμονές τους υπέρ των ιδιωτικών λύσεων ακόμα και όταν αυτές προσβάλλουν τη βιώσιμη δημοτική ανάπτυξη με το χειρότερο τρόπο, επιχειρώντας να επιτύχουν αίολες κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες, αλλά θα οδηγηθούν τελικά στην πλήρη πολιτική απομόνωση.

ΥΓ: Οι κοινωνικοί, αυτοδιοικητικοί και εν γένει πολιτικοί αγώνες για την παραμονή της δημόσιας περιουσίας υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο είναι πιο επίκαιροι από ποτέ. Αφορούν ένα μεγάλο εύρος ζητημάτων που τίθενται και από τις σχέσεις της χώρας με θεσμούς και δανειστές, κι η κοινωνία μας οφείλει να είναι σε ετοιμότητα για τις μάχες που έπονται επί σημαντικότατων διακυβευμάτων για ελεύθερους και προσβάσιμους δημόσιους χώρους και την προστασία των πλέον κρίσιμων δημόσιων αγαθών για την ανθρώπινη κοινωνία.

ΓΚΑΛΛΕΡΥ ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ: ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ - ΤΟΠΙΟΓΡΑΦΙΑ


Η   Γκαλερί   Χρυσόθεμις  οργανώνει ομαδική  έκθεση  ζωγραφικής

                                            Τοπιογραφία

Επτά  καλλιτέχνες  ‘’μιλούν’’  για τη σχέση τους με τη φύση
προσεγγίζοντας το θέμα με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο.

Εγκαίνια, Παρασκευή  13  Μαίου  2016, ώρα 19.30
Διάρκεια  έως  Σάββατο  4  Ιουνίου  2016


Tel. 2106811418/ email: gall.chryssothemis@gmail.com

Γ. ΠΑΠΙΔΑΣ: ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ...ΧΙΤΛΕΡ!

του Γ. Παπιδά
Η ΕΕ στην σημερινή της μορφή δεν είναι καινούργιο σχέδιο .

Οι οικονομικοί συνεργάτες και σχεδιαστές του Χίτλερ είναι οι πρώτοι που το συνέλαβαν σαν ιδέα πλήρους υποδούλωσης των ευρωπαϊκών λαών εκτός από την στρατιωτική υποταγή.

Βέβαια τους χάλασε τα σχέδια η μάχη της Κρήτης και ο ρωσικός χειμώνας..

Ξέρετε στην ιστορία ανά τους αιώνες πολλά σχέδια εξυφαίνονται επί χάρτου και ουδέποτε πραγματοποιούνται από τους λεγόμενους αστάθμητους παράγοντες.

Αυτή την φορά όμως δείχνει να έχουν δέσει καλά την στρατηγική υποδούλωσης των λαών μέσα από τα προγράμματα λιτότητας και ισοσκελισμένων προϋπολογισμών..

Όλα αυτά βέβαια είπαμε ότι είναι ασκήσεις επί χάρτου..

Στην περίπτωση μας βέβαια είναι κάτι παραπάνω από ασκήσεις επί χάρτου και έχουν γίνει καθαρές επιχειρησιακές ασκήσεις επί δικαίων και αδίκων..

Όμως η ιστορία είναι απρόβλεπτη και δεν υποκύπτει στους όποιους σχεδιασμούς κάποιων παγκοσμιοποιητών ανά τους αιώνες..

Η Γαλλία είναι ήδη στους δρόμους ..
Το Βέλγιο επίσης...
Ολος ο ευρωπαϊκός νότος αντιστέκεται με κάθε μέσο στα σχέδια λιτότητας και εξόντωσης των απογόνων του Χίτλερ.

Μόνο εδώ σε αυτήν την μίζερη γωνιά της Ευρώπης βαυκαλιζόμαστε λιαζόμενοι στις καφετέριες και ωχαδελφίζουμε άξιοι απόγονοι των 400 χρόνων σκλαβιάς στους Τούρκους..

Μπορεί ο Χίτλερ να έφυγε κακήν κακώς αιματοκυλιόντας την Ευρωπη όμως τα άξια τέκνα του είναι εδώ με την μορφή της ΕΕ να συνεχίσουν το έργο του και το 'οραμ'α του!!

Οι ευρωπαικοί λαοι όμως για μια ακόμη φορά δεν θα το επιτρέψουν!!!

ΕΛΤΑ COURIER: Αποτελέσματα της χρήσης του 2015Η ΕΛΤΑ Courier, θυγατρική εταιρεία του ομίλου ΕΛΤΑ ΑΕ, για το οικονομικό έτος 2015 παρουσίασε αύξηση εσόδων σε ποσοστό 8,42%. Τα έσοδα ανήλθαν σε 29,61 εκατ. € έναντι 27,31 εκατ. € την προηγούμενη χρήση. Η αύξηση των εσόδων οφείλεται στον κατά 11,7% μεγαλύτερο όγκο διακινηθέντων δεμάτων.
Τα κέρδη προ φόρων την ίδια περίοδο αυξήθηκαν κατά 24,14% και πιο συγκεκριμένα ανήλθαν στα 1,44 εκατ. € έναντι 1,16 εκατ. € το 2014 ενώ τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 2,32 εκατ. € έναντι 2,2 εκατ. €  παρουσιάζοντας αύξηση 5,46% εκατ. €.
Ιδιαίτερα θετικό εμφανίζεται το 1ο τετράμηνο του 2016 το οποίο παρουσιάζει αύξηση στα έσοδα σε ποσοστό 12,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

ΕΛΤΑ Courier

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη σε πρώην καποδιστριακό δήμο για ανύπαρκτα έργα!

 

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη σε πρώην καποδιστριακό δήμο για ανύπαρκτα έργΑπευθείας αναθέσεις έργων, συνολικού ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, που έμειναν τελικά στα... χαρτιά, την περίοδο 2003 - 2010, αποκάλυψε έρευνα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης στον πρώην καποδιστριακό δήμο Καλλιθέας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση, ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης παρήγγειλε να ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος ΟΤΑ, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δήμου, σε βάρος του τότε δημάρχου και μελών της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβουλίων εκείνης της εποχής, ενώ για ψευδή βεβαίωση κατηγορούνται μέλη των αρμόδιων επιτροπών του δήμου που βεβαίωσαν τα έργα.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται ύστερα από καταγγελίες που έφτασαν στην Δικαιοσύνη όταν ο άλλοτε δήμος Καλλιθέας εντάχθηκε με το νέο πρόγραμμα του Καλλικράτη στο νέο δήμο Ωραιοκάστρου. Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιθεωρητές «ξεσκόνισαν» ένα προς ένα τα υποτιθέμενα έργα, ενώ το πόρισμα παραδόθηκε στον εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης, αντεισαγγελέα Εφετών Αχιλλέα Ζήση.

Στο επίκεντρο βρίσκονται έργα που ανατέθηκαν απευθείας προς τη δημοτική επιχείρηση Τοπικής Ανάπτυξης Καλλιθέας. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η δημοτική επιχείρηση αποτελείτο από ελάχιστους υπάλληλους, ενώ διαπιστώθηκε ότι παρ’ ότι εκδόθηκαν εντάλματα πληρωμής, εντούτοις τα έργα ουδέποτε εκτελέστηκαν και τα χρήματα είναι άγνωστο που κατέληξαν.

Η δικογραφία περιλαμβάνει -εξάλλου- μία περίπτωση έργου-μελέτης που δόθηκε έναντι 90.000 ευρώ σε Πανεπιστήμιο της χώρας, το οποίο όμως δεν είχε την τεχνογνωσία να το διεκπεραιώσει, με συνέπεια το Ίδρυμα με τη σειρά του να αναθέσει την εκτέλεσή του σε δύο άλλες εταιρίες, έναντι σαφώς μικρότερου ποσού, που δεν ξεπερνάει τις 45.000 ευρώ. Μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε, η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί στα χέρια της ανακρίτριας διαφθοράς Θεσσαλονίκης.

 http://www.newsit.gr

ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ - ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ: Δράση καθαρισμού του Δάσους Θεόκλητου & συνάντηση εθελοντώνΣτα πλαίσια της Εβδομάδας Περιβάλλοντος 2016, o Δήμος Βριλησσίων σε συνεργασία με τον Δήμο Πεντέλης και τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σας προσκαλεί το πρωινό της ερχόμενης Κυριακής 29 Μαΐου, στη δράση εθελοντικού περιμετρικού Καθαρισμού του Δάσους Θεόκλητου και τμήματος της ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου, ενόψει της κορύφωσης των εκδηλώσεων με την περιπατητική περιήγηση στη ρεματιά κατά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος της Κυριακής 5 Ιουνίου.

Το ραντεβού έχει καθοριστεί στις 9 π.μ. στο Πυροφυλάκιο της πόλης, στη συμβολή των οδών Παπαφλέσσα και Σολωμού.

Στις 6:30 μ.μ. το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιηθεί Ανοιχτή Συνάντηση Εθελοντών Πυροπροστασίας και εκπαίδευση τους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για συμμετοχή της τοπικής μας κοινωνίας στην καλύτερη δυνατή περιφρούρηση του φυσικού μας πλούτου (και) το φετινό καλοκαίρι.

Να είμαστε όλοι εκεί! Το Δάσος μας χρειάζεται την φροντίδα και την προστασία μας.