Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ. 210 6522311, 213 2100531
Fax: 210 6084483
Αγ. Παρασκευή 5/6/2014

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

Στις 5 Ιουνίου κάθε χρόνου με μηνύματα και δηλώσεις τους οι κρατούντες στα χέρια τους τις τύχες του πλανήτη, με πρωταγωνιστές τους ηγέτες των πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, εκδηλώνουν την υποκριτική ευαισθησία τους για το περιβάλλον, αφού οι ίδιοι ευθύνονται για την καταλήστευση των φυσικών πόρων και την καταστροφή του πλανήτη μας.

Το περιβάλλον αποτελεί ζήτημα υπέρτατης σημασίας και αξίας, αφού από την προστασία και τη διατήρησή του εξαρτάται αυτή η ίδια η ύπαρξη της ανθρώπινης ζωής. Η προστασία του, προϋποθέτει άλλες πολιτικές και αντιλήψεις που να θέτουν τον πλανήτη και τους ανθρώπους πάνω από τα κέρδη. Απαιτεί ριζικές αλλαγές στο τρόπο παραγωγής και κατανάλωσης ώστε αυτός να είναι συμβατός με την οικολογική αειφορία, την ευημερία των ανθρώπων και την επιβίωση του πλανήτη.
Η εκπαίδευση έχει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση κριτικά σκεπτόμενων, υπεύθυνων και δημιουργικών πολιτών με οικολογική συνείδηση και με διάθεση έμπρακτης προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι κοινοί, μαζικοί, δυναμικοί και συντονισμένοι αγώνες Περιβαλλοντικών οργανώσεων, Κινημάτων, Επιστημονικών και Κοινωνικών φορέων, Συλλογικοτήτων και Πολιτών μπορούν να ανατρέψουν τις κυρίαρχες πολιτικές που ευθύνονται για την καταστροφή του περιβάλλοντος. 
Η προστασία και η βελτίωση του περιβάλλοντος βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών επιλογών της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών.

25.000 υπαλλήλους ΟΤΑ απειλεί η επέκταση του Outsourcing

 www.capital.gr - κεφάλαιο στην οικονομική ενημέρωση

Του Δημήτρη Κατσαγάνη

Αναταραχή έχει προκαλέσει  στο χώρο των εργαζομένων στους δήμους η αναφορά του επικαιροποιημένου Μνημονίου που αποκάλυψε χθες το Capital.gr, σύμφωνα με την οποία θα απολύονται όσοι εργαζόμενοι εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες που θα  δοθούν «εργολαβία» (outsourcing) σε ιδιωτικές εταιρείες από τα μέσα του 2015 και έπειτα.

Και αυτό γιατί σχεδόν ένας στους τρεις εργαζομένους στους δήμους (25.000 από τους 85.000) απασχολείται σε τομείς που έχουν ήδη επισημανθεί από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη ως «υποψήφιοι» προς «εργολαβία» (πχ καθαριότητα, φύλαξη).

Την ίδια στιγμή ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς έχει ήδη έλθει σε επαφή με μεγάλες εταιρείες παροχής υπηρεσιών, μεταξύ άλλων με τη μορφή outsourcing σε τομείς όπως η καθαριότητα, η φύλαξη, η υγειονομική περίθαλψη, η εστίαση κλπ. Οι εταιρείες αυτές υπόσχονται ότι μπορούν να παρέχουν τις ίδιες και καλύτερες υπηρεσίες που παρέχει το δημόσιο σήμερα με κόστος μειωμένο κατά 15 έως 20%.

Τι ακριβώς αναφέρει το Μνημόνιο
Στην τελευταία εκδοχή του επικαιροποιημένου Μνημονίου αναφέρεται χαρακτηριστικά πως:
«Στο τέλος Δεκεμβρίου του 2014, θα αξιολογηθούν ποιες υπηρεσίες του δημοσίου τομέα μπορούν να παρασχεθούν με χαμηλότερο κόστος από τον ιδιωτικό τομέα (outsource), μαζί και η κατάργηση των αντίστοιχων θέσεων και προσωπικού από τις δημόσιες υπηρεσίες που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου του 2015. Αυτές οι απολύσεις δεν θα γίνουν με βάση τον κανόνα 1:1 (μία πρόσληψη για κάθε απόλυση), όπως ισχύει για τις 15.000 απολύσεις που πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος του 2015, αλλά και εκείνες του α’ τριμήνου του 2015».

Να σημειωθεί, επίσης, πως με βάση το «Εθνικό Σχέδιο για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση» του Υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο τέλος του ερχομένου Δεκεμβρίου, εκτός από την αξιολόγηση του δημοσίου τομέα με στόχο την επέκταση του outsourcing, θα πρέπει να έχουν συνταχθεί τα σχέδια στελέχωσης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τι λένε στην ΚΕΔΕ και στην ΠΟΕ – ΟΤΑ
Η χρονική αυτή σύμπτωση των δύο διαδικασιών (των σχεδίων στελέχωσης και του «μαρκαρίσματος» των τομέων του δημοσίου προς  παραχώρηση «εργολαβίας» μετά απολύσεων) κάθε άλλο παρά τυχαία θεωρείται από κύκλους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Οι ίδιοι κύκλοι εξέφρασαν στο Capital.gr το φόβο τους πως στις παραπάνω υπηρεσίες ενδέχεται να συμπεριληφθούν και εκείνες της κοινωνικής πρόνοιας που παρέχονται από τους δήμους, οι οποίοι για άλλη μια φορά (μετά το μπαράζ της «κινητικότητας» και των απολύσεων) θα βρεθούν στο επίκεντρο της «μεταρρύθμισης» του δημοσίου.

Σύμφωνα με  κορυφαίο στέλεχος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ –ΟΤΑ), με το οποίο συνομίλησε το Capital.gr «πάνω από 25.000 εργαζόμενοι στους δήμους εργάζονται αυτή τη στιγμή συνολικά στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας, της καθαριότητας και της φύλαξης».

Πιο συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως σε γενικές γραμμές:

17.000 εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας
7000 εργάζονται σε όλο το εύρος των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας
1000  εργάζονται σε θέσεις φύλαξης.

Τι λένε στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Από το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιμένουν πως δεν έχει ξεκινήσει καμία απολύτως διαδικασία για τη σύνταξη κάποιας έκθεσης αξιολόγησης των υπηρεσιών του δημοσίου που θα μπορούσαν εναλλακτικά να παρασχεθούν από τον ιδιωτικό τομέα σαν και αυτή που αναφέρεται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Πάντως σε παλιότερη συνέντευξη τύπου του, ο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης (2 Απριλίου 2014), είχε δηλώσει πως τέτοιες υπηρεσίες θα μπορούσαν να ήταν η καθαριότητα και η φύλαξη και πως αναζητούνται και άλλες τέτοιες, υποστηριχτικές του δημοσίου δραστηριότητες που θα μπορούσαν να δοθούν «εργολαβία».

Οι επαφές του κ. Σκορδά με εταιρείες ανάληψης outsourcing
Το Υπουργείο Ανάπτυξης φαίνεται πως ήδη αναπτύσσει τις επαφές του με επιχειρηματικούς φορείς που ενδιαφέρονται να αναλάβουν εργολαβικά ανάλογες υπηρεσίες.

Του λόγου το αληθές, μία μέρα πριν τη σχετική δημοσίευση του επικαιροποιημένου Μνημονίου από το Capital.gr, και συγκεκριμένα την Τετάρτη 4  Ιουνίου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Αθανάσιος Σκορδάς, ο ειδικός γραμματέας Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, κ. Νικάλαος Ματζούφας και ο β’ αντιπρόεδρος του ΕΟΦ, κ. Ιωάννης Καραφύλης συμμετείχαν στο πρώτο Συνέδριο Outsourcing στην ελληνική αγορά (Outsourcing Conference - "Strategize, Maximize and Save").

Το συνέδριο αυτό  πραγματοποιήθηκε υπο την αιγίδα του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ)  και αφορούσε στην ανάδειξη outsourcing λειτουργιών και υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα σε Iδιωτικές Eπιχειρήσεις. Σύμφωνα με τους διοργανωτές η  πρόταση αυτή που «θα συμπεριληφθεί στο Νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο 2014 – 2020 του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».


Πηγή:www.capital.gr

Στο συνέδριο αυτό συμμετείχαν, μεταξύ άλλων,  κορυφαία στελέχη:
της COFELY (Μακροχρόνια Διαχείριση Τεχνικών εγκαταστάσεων, ενεργειακή διαχείριση, διαχείριση βοηθητικών Υπηρεσιών)
της HFMA (Ελληνικό Σωματείο για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Εγκαταστάσεων)
του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ)
της ΙSS (υπηρεσίες καθαρισμού, φύλαξης, εστίασης, υγειονομικής περίθαλψης)
της ΜanpowerGroup Hellas (ιδιωτική εταιρεία προσωρινής απασχόλησης)
της Manifest Services (υπηρεσίες καθαρισμού, ασφαλείας, συντήρησης Η/Μ εγκαταστάσεων
της UPCOM (υπηρεσίες ανάπτυξης software, κα)
της Softone (υπηρεσίες διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας κλπ.)
της Vellum (υπηρεσίες Πιστοποιήσεων των δεξιοτήτων Πληροφοριών για την Τεχνολογία και την Επικοινωνία)
της  PwC (λογιστικές υπηρεσίες) κλπ.

 Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
             


                                              
     -   16η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ            - 2014Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 11η Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε σχετικά με τα παρακάτω θέματα:

1.      Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση σκοπιμότητας εκδηλώσεων φεστιβάλ ρεματιάς 2014.

2.      Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση σκοπιμότητας εκδηλώσεων και ανάληψης δαπάνης.

3.      Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση σκοπιμότητας μίσθωσης ξενοδοχείου για την φιλοξενία των μελών του Κ.Α.Π.Η.

4.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση παράτασης της εργολαβικής σύμβασης του έργου ‘Κατασκευή παιδικού σταθμού 100 θέσεων στο Ο.Τ. 1111 Δήμου Χαλανδρίου’.

5.      Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση παράτασης της εργολαβικής σύμβασης του έργου ‘Επισκευή – αποκατάσταση πεζοδρομίων και τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων’, Α.Μ. 8/13.

6.      Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου ‘Ανακατασκευές αποχετεύσεων σε σχολεία’, Α.Μ. 10/13.

7.      Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση 3ου Α.Π.Ε. και του 3ου ΠΚΤΝΜΕ του έργου ‘Κατασκευή παιδικού σταθμού στην περιοχή Πάτημα ΙΙ Δήμου Χαλανδρίου’, Α.Μ. 8/12.

8.      Συζήτηση και λήψη απόφασης για ορισμό εκπροσώπου του Δήμου Χαλανδρίου στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΦΛΥΑ Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Εκμετάλλευσης Ακινήτων Δήμου Χαλανδρίου.


   Χαλάνδρι 06/06/2014
                                                  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.


                                                  ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ξεκίνησαν οι κατασχέσεις για τον ΟΑΕΕ

 

Οι προσπάθειες για αποτροπή κατασχέσεων σε οφειλέτες του ΟΑΕΕ φαίνεται ότι δεν ευοδώθηκαν αφού το πρώτο ειδοποιητήριο του ΚΕΑΟ που ενημερώνει σχετικά έφθασε στα χέρια οφειλέτη του οργανισμού. Οι εξελίξεις δείχνουν να δικαιώνουν την ανησυχία των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ που "έβλεπαν" τα χειρότερα να έρχονται μετά τις εκλογές.
 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ
Οπως σημειώνει ο συντονιστής της πρωτοβουλίας για τον ΟΑΕΕ «Συμμετέχω και γω η ισχύς εν τη ενώσει» ΓΙώργος Φλωράς εντός των οφειλομένων στον ΟΑΕΕ βρίσκονται σειρά παράνομων ποσών όπως:
Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν παρείχε παράνομα ο ΟΑΕΕ για όσο διάστημα ο οφειλέτης χρωστάει εισφορές. Ετησίως το ποσό είναι περίπου 1.000€ συν τους τόκους.
Οι εισφορές έπρεπε να είχαν μειωθεί από το 2009 και παράνομα ο εκάστοτε Υπουργός Εργασίας τις κρατάει στο ίδιο επίπεδο με το 2009
Τα επιτόκια είναι παράνομα και υπερβαίνουν σημαντικά το ανεκτό επιτόκιο υπερημερίας
Είναι παράνομη η πολιτική του ΟΑΕΕ και του Υπουργείου Εργασίας και το γνωρίζουν πολύ καλά. Όμως παραδομένοι στους δανειστές συνεχίσουν.
Γνωρίζουν άριστα, προσθέτει ο επιχειρηματίας Γιώργος Φλωράς τη Γνωμοδότηση του κ. Μανιτάκη, γνωμοδότηση που έχει παραδοθεί στο γραφείο του Υπουργού Βρούτση ήδη από τις 17/2/2014 (δείτε εδώ τα αποδεικτικά πρωτόκολλα http://oaee1.blogspot.gr/2014/02/blog-post_17.html ).
Γνωρίζουν ότι ήδη έχουν εκδοθεί δύο δικαστικές αποφάσεις που αναγνωρίζουν την υποχρέωση του ΟΑΕΕ να παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψης τους οφειλέτες (άρα όταν δεν το έπραττε επειδή όφειλαν δεν οφείλει να ζητάει τα χρήματα).
Και όμως συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση, ως μια οργανωμένη εγκληματική συμμορία που επιθυμεί την μαζική αρπαγή περιουσιών και φυσική εξόντωση των μικρομεσαίων που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία.
Τέλος καλεί όσους θεωρούν ότι έχουν δίκιο τους να δουν:
την Γνωμοδότηση Μανιτάκη στον ακόλουθο σύνδεσμο http://oaee1.blogspot.gr/2014/05/blog-post_31.html
την απόφαση του 66/2014 Διοικητικού Πρωτοδικείου Πάτρας στον ακόλουθο σύνδεσμο http://oaee1.blogspot.gr/2014/05/662014-1.html
την απόφαση 1246/2014 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθήνας στον ακόλουθο σύνδεσμο http://oaee1.blogspot.gr/2014/05/1246-2014.html
Υπενθυμίζεται ότι μετά την παραλαβή χιλιάδων ειδοποιητηρίων από τον ΟΑΕΕ, πριν από μερικούς μήνες, ακολούθησε σωρεία καταγγελιών ως προς τον ΟΑΕΕ και τον Συνήγορο του Πολίτη. Οι ασφαλισμένοι αντιδρούσαν για το ύψος των οφειλών που διεκδικεί από τους ίδιους ο οργανισμός για το διάστημα που δεν έχουν καταβάλει τις εισφορές τους, καθώς όπως τονίζουν χαρακτηριστικά μέσα στην οφειλή περιλαμβάνεται και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη την οποία ωστόσο δεν απολαμβάνουν όσοι δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένοι

 http://www.fpress.gr/agora/item/16335-oaee

Ετήσια Συναυλία Μουσικού Φυτώριου της Φιλαρμονικής ΧαλανδρίουΤην Τρίτη 10 Ιουνίου 2014, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στο χώρο εκδηλώσεων του Δημοτικού κτηρίου στην οδό Παπάγου 7  (2ος όροφος) η Ετήσια Μαθητική Συναυλία του Μουσικού Φυτώριου της Φιλαρμονικής Χαλανδρίου.Λίγα λόγια για το Μουσικό Φυτώριο της Φιλαρμονικής Χαλανδρίου:

Το Μουσικό Φυτώριο είναι μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του τμήματος Μουσικής Εκπαίδευσης και Φιλαρμονικής. Είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσα από το οποίο 170 μαθητές  διδάσκονται ΔΩΡΕΑΝ μουσικά όργανα και θεωρητική μουσική. Σε ατομικά μαθήματα διδάσκονται όλα τα ξύλινα, χάλκινα και κρουστά μουσικά όργανα καθώς επίσης  πιάνο, κλασική και ηλεκτρική κιθάρα.

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες περισσότερων πολιτών του Χαλανδρίου, παραδίδονται μαθήματα από τους μουσικούς της Φιλαρμονικής και σε τέσσερα Δημοτικά Σχολεία.

Κάτι ιδιαίτερα ουσιαστικό και πρωτοποριακό, είναι η εκμάθηση Μουσικής σε Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες κυρίως σε μαθητές του «Στουπάθειου».  Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2011 και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Τα μαθήματα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μαθητών, πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στο «Στουπάθειο», από εκπαιδευτικό-μουσικό του τμήματος Μουσικής Εκπαίδευσης & Φιλαρμονικής.

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις