iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Αύξηση συντάξεων βουλευτών, δημάρχων απ' το παράθυρο

Αναγνώριση πλασματικής προϋπηρεσίας για συνταξιούχους βουλευτές, δημάρχους και νομάρχες επιτρέπει εγκύκλιος του ΕΤΑΜ, επικουρικού ταμείου του ΙΚΑ, όπως γράφει σήμερα, Τρίτη, η «Ελευθεροτυπία» που κυκλοφορεί.


Με τον τρόπο αυτό, δίνεται η δυνατότητα στους αιρετούς να αυξήσουν τη σύνταξή τους, σε αντίθεση με τους απλούς πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν ανάλογη δυνατότητα σε κανένα ασφαλιστικό ταμείο. 

Η σχετική εγκύκλιος του ΕΤΑΜ εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα. 

Περισσότερα για το θέμα μπορείτε να διαβάσετε στη σελίδα 37 του σημερινού φύλλου της «Ελευθεροτυπίας».

Εντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή της ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη ο οποίος σχολίασε στο Twitter:


Η φόρμουλα για αύξηση συντάξεων Βουλευτών και Δημάρχων,σε καιρούς άγριας λιτότητας, είναι πολύ προκλητική.Να ακυρωθεί άμεσα απο το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

http://www.enet.gr/, 13/8/2013

4 χρόνια χωρίς τη Βούλα Μανή

Συμπληρώνονται σήμερα 4 χρόνια χωρίς την Βούλα Μανή.
Τη Βούλα των "παιδιών" με τα αστείρευτα παραμύθια της και τη Βούλα των "μεγάλων" με την έμπνευση, την ωριμότητα και την ανεξάντλητη δημιουργικότητα που γέμιζε τα πάντα γύρω της.

Δυο λόγια για εκείνη, με τον τρόπο που η ίδια περιέγραφε τον εαυτό της:

Είμαι η Bούλα Μανή
Γεννήθηκα στην Αθήνα
Κάτω από τον ίσκιο του Παρθενώνα,
Σε μια αυλή με πολλούς ανθρώπους.
Έχω πάντα καλούς φίλους
Που είναι και οι άμυνες μου στα δύσκολα της ζωής
Αγαπώ το διάβασμα και το γράψιμο,
Που φταίνε για το δεύτερο οι δάσκαλοι
Και η φιλόλογος μου η μεγάλη Γιοτσαλίτου του 9ου θηλέων.
Αγαπώ τις εφημερίδες και κυρίως τις Τοπικές που σε πληροφορούν για τα σπουδαία της πόλης σου.
Συμμετείχα σε περισσότερες από δέκα, γράφοντας χρονογράφημα.
Φτιάχνω κλόουν και κούκλες από πορσελάνη,
Φάρους, Νησιά και καράβια, από βότσαλα
Αγαπώ πολύ τα παιδιά, όχι μόνο τα Ελληνάκια, όλα τα παιδιά της Γής.

http://halandripedia.blogspot.gr/2013/08/4.html

ΔΣΑ: «Αντισυνταγματική» η απόφαση για κατασχέσεις και σε αργίες


20130811-210629.jpg

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει ως αντισυνταγματική και αντίθετη προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με την οποία παρέχεται στο Δημόσιο η δυνατότητα να επιβάλει κατασχέσεις σε βάρος επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα Σαββατοκύριακα, τις ημέρες που εξαιρεί ο νόμος καθώς και τον μήνα Αύγουστο, αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρός του Γιάννης Αδαμόπουλος.

Σύμφωνα με τον ΔΣΑ, πέρα από το γεγονός ότι ούτε αυτή τη φορά υφίσταται «έκτακτη περίπτωση», στην οποία να συντρέχει «εξαιρετικά επείγουσα» και «απρόβλεπτη ανάγκη», ώστε να είναι επιτρεπτή η κατ’ άρθρο 44 παρ. 1 του Συντάγματος άσκηση νομοθετικής λειτουργίας από την εκτελεστική εξουσία, η εν λόγω ΠΝΠ αντίκειται εν προκειμένω και στην αρχή της δικονομικής ισότητας των διαδίκων (αρχή της ισότητας των όπλων ενώπιον των δικαστικών αρχών), κατά άρθρο 20 παρ. 1 του Συντάγματος και 6 παρ. 1 της ΕΣΔΑ (πρβλ. εντελώς ενδεικτικά, ΕΔΔΑ, 11-1-2001, Πλατάκος κατά Ελλάδος, Ολ.ΣτΕ 2807/2002, Ολ.ΑΠ 12/2002), στο μέτρο που καθιερώνει εξαιρετικό προνόμιο υπέρ του Δημοσίου έναντι των ιδιωτών, υπό την έννοια ότι δεν καθιερώνεται αντίστοιχη δυνατότητα και για τους ιδιώτες κατά την επιβολή κατάσχεσης σε βάρος του Δημοσίου. Το διακύβευμα βέβαια δεν είναι να επεκταθεί μία τέτοια απαράδεκτη για ένα σύγχρονο κράτος δικαίου δυνατότητα και στους ιδιώτες αλλά να μην ισχύσει ούτε για το Δημόσιο, σημειώνει ο ΔΣΑ.

http://www.olympia.gr/, 11/8/2013