Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΤΩΡΑ: ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ




Φωτιά σε διαμέρισμα τετάρτου ορόφου δίπλα στο γηπεδάκι της Ακακιών, στο Πολύδροσο.
Πληροφορίες μιλάνε για άλμα τγυναίκας από το μπαλκόνι για να σωθεί από τις φλόγες.
Η πυροσβεστική έχει φτάσει ήδη και επιχειρεί.
Σε λίγο περισσότερα.

ΝΑ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΎΟΥ ΑΓΩΓΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ 1337




 ...........................................................................................................................................................................
Ακολουθούν αρκετές σελίδες με το σκεπτικό  και φτάνουμε στο ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ:




Και όμως!

Ληστεία εκ προμελέτης λοιπόν;

Βέβαια θα μου πεις μπορεί να μην ήξεραν το 2006 την γνωμοδότηση του Νομικού συμβουλίου του κράτους το 1998.

ΟΚ! Ας το δεχτούμε διότι πρέπει να είμαστε καλοπροαίρετοι.

Δεν ήξερε η ΕΥΔΑΠ και ο Δήμος και έστειλαν τον λογαριασμό του αγωγού στον κάτοικο.

(Εδώ πάει το "δεν ήξερες, δεν ρώταγες").

Κανένας δεν ήξερε από τους τότε δημοτικούς συμβούλους δηλαδή τον 1337 για να ψαχτεί;

Πάει καλά, ας το δεχτούμε ......

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ με το πότε έμαθαν και τι έκαναν αφού έμαθαν.

ΥΓ:

ΑΙΜΑΤΑ, ΑΙΜΑΤΑ!
Τίποτα δεν έματες, τώρα τα μάτεις!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣHΣ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ 1337 του 83;

ΜΠΑΝΑΝΙΑ!!!!

Εχθές φέραμε στην δημοσιότητα την διαμαρτυρία κατοίκων του ΠΑΤΗΜΑΤΟΣ, των οποίων η ΕΥΔΑΠ ΑΕ τους κάνει κατάσχεση στα σπίτια τους επειδή ο δήμος Χαλανδρίου ..... έπαιζε με τα μέζεά του!
(με το αζημίωτο βεβαίως αφού όταν παίζει το κράτος με τα μέζεά του τα πληρώνουν οι πολίτες).

Αλλά το ερώτημα είναι αν έπαιζαν με τα μέζεά τους ή έκλεβαν τους πολίτες συνειδητά.

Δηλαδή για να σοβαρευτούμε αν το έγκλημα ήταν "εξ αμελείας" ή "εκ προμελέτης".

Ήξεραν λοιπόν όσοι χρέωναν τους αγωγούς σε ιδιοκτήτες που είχαν καταβάλει εισφορά σε χρήμα τι προέβλεπε ο 1337; Είναι θέμα ερμηνείας του νόμου; Πρέπει να γνωμοδοτήσει δικηγόρος;

Άκου αναγνώστη μου τώρα σε τι μπανανία ζεις:

Το θέμα έχει λυθεί από το 1998!!!!

Με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Που προκλήθηκε από τον τότε ΥΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη.

Δεν με πιστεύεις;

Ούτε εγώ τους πίστευα αλλά μου έφεραν τα χαρτιά!

ΝΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΛΑΛΙΩΤΗ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ:








ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ή ... πώς το είπε να δεις - τσάμπα μας πρήζετε "τα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος" όταν μιλάτε για την συνέχεια της διοίκησης;

Διότι το ερώτημα του τότε υπουργού ΠΕΧΩΔΕ απαντήθηκε από το Νομικό συμβούλιο του κράτους.

Σε λίγο θα δείτε ποια ήταν η απάντηση


ΥΓ: Δεν βάλαμε αράχνη στα έγγραφα γιατί δεν είναι δικά μας. Μας τα έδωσαν οι κάτοικοι του Πατήματος για να τους βοηθήσουμε με την ανάδειξη του θέματος άρα δεν έχουμε κανένα απολύτως δικαίωμα να περιορίσουμε την διακίνησή τους.
Όποιος τα θέλει τα παίρνει και τα αναδημοσιεύει.

Ποινική δίωξη στα μέλη του Δ.Σ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΑΕ για ρουσφέτια

Η ποινική δίωξη σε βάρος στελεχών της «Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε.» για τις παράνομες προσλήψεις και μονιμοποιήσεις επαναφέρει στο προσκήνιο την κακοδιαχείριση μιας ολόκληρης περιόδου, την ώρα που το άλλοτε διαμάντι των αγώνων του 2004 έχει μετατραπεί σε μια ψυχρή πόλη-φάντασμα, η οποία έχει χάσει όλη τη ζωντάνια και την αισιοδοξία που απέπνεε όταν δημιουργήθηκε.

Εγκατάλειψη και δίωξη για τα ρουσφέτια
Αντί να γίνει πρότυπο οικιστικής ανάπτυξης, όπως το οραματίστηκαν οι άνθρωποι που αποφάσισαν να ζήσουν εκεί, συναγωνίζεται σε παρακμή τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Μια βόλτα στους δρόμους του χωριού είναι αποκαλυπτική της εγκατάλειψης και της ερήμωσης. Ελάχιστοι από τους κατοίκους του κάνουν περίπατο ή χρησιμοποιούν τις λίγες κοινόχρηστες εγκαταστάσεις που δεν έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Τα περισσότερα καταστήματα που δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι χωρίς να χρειάζεται να βγαίνουν από το χωριό έχουν κατεβασμένα ρολά και σπασμένες τζαμαρίες.   



Ερημο ταχυδρομείο
Η φροντίδα των δέντρων είναι πολυτέλεια για το Ολυμπιακό Χωριό
 
Η φροντίδα των δέντρων είναι πολυτέλεια για το Ολυμπιακό Χωριό

Μόνο μια παλιά αφίσα των ΕΛΤΑ έχει μείνει για να θυμίζει ότι κάποτε στο Ολυμπιακό Χωριό λειτουργούσε ταχυδρομείο, ενώ από τα περισσότερα παιχνίδια των παιδικών χαρών στέκουν μόνο οι βάσεις. Σε αρκετά σημεία οι κοινόχρηστοι χώροι του χωριού κρύβουν μεγάλες παγίδες κυρίως για παιδιά που παίζουν ανέμελα χωρίς να υπολογίζουν τους κινδύνους. Τα σπασμένα τζάμια ούτε έχουν αντικατασταθεί ούτε έχουν μαζευτεί από το έδαφος και έχουν μετατραπεί σε επικίνδυνες λεπίδες. Θλίψη προκαλεί και η εικόνα του κυρίως κτιρίου του Ολυμπιακού Χωριού, που βρίσκεται στην πρώτη είσοδο και σήμερα μοιάζει με γιγάντιο περιστερώνα.
Οι οροφές έχουν καταστραφεί από κλέφτες καλωδίων και οι εσωτερικοί χώροι θυμίζουν χωματερή, ενώ από τους τοίχους έχουν ξηλωθεί όλα τα υλικά που μπορούσαν να επαναχρησιμοποιηθούν ή να πουληθούν.
Οι κάτοικοί του -και κυρίως τα παιδιά- κινδυνεύουν άμεσα από τα σπασμένα τζάμια
Οι κάτοικοί του -και κυρίως τα παιδιά- κινδυνεύουν άμεσα από τα σπασμένα τζάμια
Στους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού τίποτα δεν προκαλεί εντύπωση τα τελευταία χρόνια. Οι κατεστραμμένοι κοινόχρηστοι χώροι είναι μέρος της καθημερινότητάς τους και πιστεύουν ειλικρινά ότι ό,τι έχει πάθει ζημιές δεν πρόκειται να επισκευαστεί.
Ο Κώστας Γρηγοριάδης είναι κάτοικος του χωριού από την πρώτη μέρα και λέει ότι έχουν αλλάξει τα πάντα. «Οταν ήρθαμε εδώ ήταν ένα υπέροχο μέρος, αλλά κανένας δεν του έδωσε σημασία. Κάθε χρόνο η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Ζημιές γίνονται συνέχεια, κυρίως από τα παιδιά, αλλά δεν έχει έρθει κανένας για να τις διορθώσει. Ολα διαλύονται. Ακόμα και το νερό που παίρναμε από μια γεώτρηση για να ποτίζουμε τους κήπους μας, το έκοψαν», λέει και συμπληρώνει ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται πολλά κρούσματα ανομίας.
Μόνο σκουριασμένα σίδερα έχουν μείνει να θυμίζουν ότι πριν από λίγα χρόνια στο σημείο έκαναν κούνια τα παιδιά που ζουν στο Ολυμπιακό Χωριό
Μόνο σκουριασμένα σίδερα έχουν μείνει να θυμίζουν ότι πριν από λίγα χρόνια στο σημείο έκαναν κούνια τα παιδιά που ζουν στο Ολυμπιακό Χωριό
«Τα βράδια φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε. Γίνονται πολλές κλοπές. Πριν βγω στη σύνταξη εργαζόμουν σε λαϊκές αγορές και είχα ένα φορτηγάκι για να μεταφέρω προϊόντα. Μου το έκλεψαν και κανένας δεν ασχολήθηκε».
Ο Ιωάννης Κλαρίτζης είναι σχετικά νέος κάτοικος του χωριού -μετακόμισε εκεί πριν από τρία χρόνια για να ζήσει με τον γιο του-, αλλά βλέπει τις υποδομές να διαλύονται. «Αλλιώς τα περιέγραφαν στην αρχή και αλλιώς τα βρήκα. Η κατάσταση είναι τραγική. Το χωριό έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και κανένας δεν φροντίζει τίποτα», λέει.
Η εξωτερική πισίνα δεν χρησιμοποιείται, λόγω του χειμώνα, αλλά και κανένας δεν ασχολείται με τη συντήρησή της
Η εξωτερική πισίνα δεν χρησιμοποιείται, λόγω του χειμώνα, αλλά και κανένας δεν ασχολείται με τη συντήρησή της
ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ
ΦΩΤΟ: ΧΑΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΑΕ»

Στον ανακριτή η διοίκηση για παράνομες προσλήψεις
Στον ανακριτή Διαφθοράς αναμένεται να κληθούν για να λογοδοτήσουν μέλη της διοίκησης της εταιρείας «Ολυμπιακό Χωριό ΑΕ», που βρίσκονται αντιμέτωπα με το κακούργημα της απιστίας, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, η οποία αφορά παράνομες προσλήψεις το διάστημα 2009-2011, που φέρονται ότι ζημίωσαν το Δημόσιο με ποσό άνω των 120.000 ευρώ.
Οι τζαμαρίες του παλιού ταχυδρομείου έχουν σπάσει και το κτίριο έχει εγκαταλειφθεί. Τα μόνα που θυμίζουν το παρελθόν του είναι η αφίσα των ΕΛΤΑ και το ταχυδρομικό κουτί στην είσοδο
Οι τζαμαρίες του παλιού ταχυδρομείου έχουν σπάσει και το κτίριο έχει εγκαταλειφθεί. Τα μόνα που θυμίζουν το παρελθόν του είναι η αφίσα των ΕΛΤΑ και το ταχυδρομικό κουτί στην είσοδο
Η δίωξη ασκήθηκε ύστερα από αυτεπάγγελτη έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, η οποία ξεκίνησε το φθινόπωρο και αφορά γενικά τα πεπραγμένα στο Ολυμπιακό Χωριό.
Ενα τμήμα της έρευνας ολοκληρώθηκε από τις εισαγγελικές αρχές, ενώ οι ποινικές ευθύνες για τους κατηγορουμένους προέκυψαν από έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αφορούν την αδικαιολόγητη πρόσληψη υπαλλήλων, καθώς και τη μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Εγκατάλειψη και δίωξη για τα ρουσφέτια
Και μονιμοποίηση
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού Χωριού φέρονται ότι μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων και αφού ολοκληρώθηκε η διανομή των ακινήτων του και πλέον το Ολυμπιακό Χωριό δεν είχε λόγο ύπαρξης, προσέλαβαν το 2009 περίπου 10 άτομα, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ δύο χρόνια αργότερα μετέτρεψαν τις αρχικές συμβάσεις των δέκα υπαλλήλων και άλλων 35 ακόμη εργαζομένων, σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, με αποτέλεσμα όλοι αυτοί να απορροφηθούν στη συνέχεια στον στενό δημόσιο τομέα.
Διαπιστώθηκε επίσης από την έρευνα που διενήργησαν δύο εισαγγελείς Πρωτοδικών ότι σε μεγάλο ποσοστό οι συμβάσεις αυτές έληγαν σε χρόνο που η εταιρεία «Ολυμπιακό Χωριό» δεν είχε πλέον αξιόλογο αντικείμενο. Με τον τρόπο αυτόν, όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, συγκεκριμένοι υπάλληλοι κατάφεραν να ενταχθούν παράνομα στον δημόσιο τομέα. Η υπόθεση θα χρεωθεί στη συνέχεια σε ανακριτή Διαφθοράς.

ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ
ΕΘΝΟΣ

 

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Πάλι Χαλάνδρι! Πάλι γαμώ το κέρας μου! (Θα βρίζω σαν τον Ζουράρι τώρα!)

ΑΚΕΦΑΛΗ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑ



Χρήση του δικαιώματος πρόωρης συνταξιοδότησης έκανε η διευθύντρια της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Μαρία Ασπρογέρακα η οποία υπέβαλε την παραίτησή της.

Η διαδικασία ανάδειξης νέου διευθυντή στην τεχνική υπηρεσία ξεκίνησαν με την προκύρηξη της θέσης που αναρτήθηκε σήμερα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Κάτι μου λέει ότι η θέση θα καλυφθεί πάλι από γυναίκα μηχανικό της υπηρεσίας αλλά δεν κάνει να πω παραπάνω, θα θεωρηθεί παρέμβαση στην διαδικασία επιλογής.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Ανάκληση πρόωρων και παράτυπων συνταξιοδοτήσεων





Σε ανάκληση παράτυπων  συνταξιοδοτήσεων αγροτών προχώρησε με απόφασή της η Περιφερειακή Αρχή Αττικής.
Συγκεκριμένα πρόκειται για 19 περιπτώσεις πρόωρης συνταξιοδότησης αγροτών στο πλαίσιο εφαρμογής Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης. Για την υλοποίηση του Κανονισμού αυτού, ψηφίστηκε ο Ν.2237/1994 και κατόπιν, προκειμένου να εξειδικευθεί το μέτρο, εκδόθηκε σειρά υπουργικών αποφάσεων.  Το πρόβλημα, στις συγκεκριμένες περιπτώσεις αφορούσε, σύμφωνα με Έκθεση Επιθεώρησης – Ελέγχου – Έρευνας, των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, σε μη νόμιμες /παράτυπες αποφάσεις του πρώην  Νομάρχη Δυτικής Αττικής. Συγκεκριμένα η ανωτέρω έκθεση των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης έκρινε ότι δεν ήσαν νόμιμα αιτιολογημένες 19 αποφάσεις του Νομάρχη Δυτικής Αττικής, με τις οποίες υπάχθηκαν στο καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης επειδή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που καθορίζονταν από τη σχετική νομοθεσία. Η πλημμέλεια αφορούσε κυρίως στην έλλειψη βεβαίωσης από την οποία να προέκυπτε η κατά κύριο επάγγελμα απασχόληση του αιτούντος με τη γεωργία κατά την τελευταία 10ετία πριν από την υποβολή της αίτησης για την ένταξη στο πρόγραμμα. Με παρεμβάσεις του το 2010 και το 2011 ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ζήτησε την ανάκληση των ανωτέρω προώρων συνταξιοδοτήσεων επειδή δεν πληρούνταν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις. Ανταποκρινόμενη στο αίτημα αυτό, στις 20 Μαΐου 2011, η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, αποφάσισε να κάνει δεκτή σχετική εισήγηση της τότε Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής «με την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία νομικά»…  Σημειωτέον ότι η εισήγηση αποτελούσε στην ουσία ενημέρωση, χωρίς να περιέχει πρόταση ανάκλησης, (μόνο στο θέμα της συζήτησης αναφερόταν η  ανάκληση) με αποτέλεσμα η απόφαση της ΕΕ να είναι τελείως ασαφής και γενικόλογη. Επιπλέον, σύμφωνα με τον Καλλικράτη (άρθρο 174 του Ν. 3852/2010), η Εκτελεστική Επιτροπή όφειλε,  να φέρει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ή να το παραπέμψει στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη για να προχωρήσει η ανάκληση των συνταξιοδοτήσεων. Ακολούθησε πρόσκληση προς τους ενδιαφερόμενους να προσκομίσουν οποιοδήποτε στοιχείο είχαν στη διάθεσή τους πριν από την έκδοση της  διοικητικής ανάκλησης.  Τα διάφορα όμως δικαιολογητικά που προσκομίσθηκαν, δεν αναιρούσαν στην πράξη το πόρισμα των Ελεγκτών για την έλλειψη  των νομίμων προϋποθέσεων της πρόωρης συνταξιοδότησης.
Η νέα Περιφερειακή Αρχή μόλις έλαβε γνώση της υπόθεσης, που εκκρεμούσε, σύμφωνα και με την εισήγηση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, από το 2010, προχώρησε άμεσα στην ανάκληση και των 19 αποφάσεων πρόωρης συνταξιοδότησης. Παράλληλα ζήτησε γνωμοδότηση από τη Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής για  την ύπαρξη τυχόν περαιτέρω  ευθυνών των υπολόγων .

"Excision" ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ & ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/3

 
 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
η κινηματογραφική ομάδα «Σινέ Αργώ»
του Πολιτιστικού Συλλόγου  Χαλανδρίου  «ΑΡΓΩ»
προσκαλεί στην προβολή του Ντοκυμανταίρ της Βίκυς Βελλοπούλου
<>
 
Θα ακολουθήσει ομιλία
της σκηνοθέτιδας και του διευθυντή φωτογραφίας της ταινίας Κώστα Νικολόπουλου
 
την Παρασκευή 13/3/2015, ώρα 19:30
στο Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου
Αντιγόνης 56 & Δαναϊδων
 
διάρκεια προβολής: 56 '
Είσοδος ελεύθερη

Περί Παιδικών σταθμών ο λόγος



Ημερολόγιο/ Χαλάνδρι 10-3-2015

Σεπτέμβριος 2014: Το σχολικό έτος ξεκινά και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε βοηθητικό (καθαριότητα, μάγειρες) αλλά και σε εκπαιδευτικό προσωπικό (ποσοτικές και ποιοτικές)

Οκτώβριος 2014: Δημοσιεύεται η προκήρυξη για πρόσληψη συμβασιούχων( 4 παιδαγωγών και 8 βοηθητικό προσωπικό). Η διαδικασία ολοκληρώνεται αρχές Νοεμβρίου

Οι παιδικοί σταθμοί και οι εργαζόμενοι σ' αυτούς έχουν περάσει τους πιο δύσκολους μήνες της χρονιάς ( μήνες προσαρμογής παιδιών και γονιών) χωρίς το ανάλογο προσωπικό

Νοέμβριος 2014: Έρχονται οι συμβασιούχοι στο βοηθητικό προσωπικό. Μετά από παραιτήσεις, στεριώνουν τέλη Νοεμβρίου. Μια νηπιαγωγός αορίστου χρόνου παραιτείται( εγκαταλείπει μόνιμη θέση ) για να παρουσιαστεί σαν αναπληρώτρια σε δημόσιο νηπιαγωγείο.

Ενημερωνόμαστε για την πρόσληψη 5 μόνιμων παιδαγωγών από τον πίνακα του ΑΣΕΠ-ευτυχής συγκυρία- αλλά η διαδικασία πρόσληψης τους δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν τα τέλη Φεβρουαρίου

Οι 3 από τις 4 συμβασιούχους στο εκπαιδευτικό προσωπικό προσλαμβάνονται αλλά μετά από λίγο παραιτούνται για άλλους δήμους (λόγω διαμονής).
 Οι διαδικασίες για να κληθούν οι επόμενες εξαιρετικά αργές.

Δεκέμβριος 2014: Υποβάλλουν παραίτηση λόγω συνταξιοδότησης 2 επιπλέον παιδαγωγοί

Ιανουάριος 2015: Εκλογές. Τα πάντα παγώνουν. Η πρόσληψη 3 παιδαγωγών μεταφέρεται τέλη Μαρτίου

Φεβρουάριος 2015 Επιστρέφει 1 από άδεια ανατροφής.
Κάποια παιδιά αλλάζουν δασκάλες.

Μάρτιος 2015. Έχουμε διανύσει πάνω από τη μισή σχολική χρονιά με ελλείψεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Μόνο μία από τις 4 συμβασιούχες έχει αποδεχθεί και εργάζεται. Καμία πρόοδος στο θέμα των διορισμών καθώς στα υπουργεία δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί οι αρμόδιοι για υπογραφές.
Το προσωπικό εξουθενωμένο, καρδιοχτυπώντας καθημερινά για την ασφάλεια των παιδιών, αντιμέτωπο και με τις σοβαρές ελλείψεις στην κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή λόγω συσσωρευμένων χρόνιων εκκρεμοτήτων και λόγω <<καλλικρατικών>> γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, καταβάλλει καθημερινά προσπάθειες να παρέχει αγωγή, εκπαίδευση, φροντίδα
σε παιδιά που βρίσκονται σε κρίσιμο αναπτυξιακά στάδιο, καλούμενο ταυτόχρονα να διαχειριστεί τους ιδιαίτερα ευαίσθητους γονείς .
Η εικόνα αυτή παρατηρείται και σε άλλους δήμους.

Οι εργαζόμενοι λοιπόν στους παιδικούς σταθμούς βάζουν <<πλάτη>> καθημερινά και χρόνια τώρα προκειμένου να λειτουργούν ομαλά και <<οικονομικά>> οι παιδικοί σταθμοί χωρίς καμία υποστήριξη από την πολιτεία *
(απουσία ενιαίου σαφούς θεσμικού πλαισίου που υποστηρίζει τον δημόσιο παιδαγωγικό ρόλο του παιδικού σταθμού, επιμόρφωση προσωπικού, εποπτεία από το Υπουργείο Παιδείας.... με αποτέλεσμα οι παιδικοί σταθμοί να αντιμετωπίζονται άλλοτε σαν σχολεία, άλλοτε σαν προνοιακά ιδρύματα φύλαξης και να χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν από τις εκάστοτε διοικήσεις των Δήμων ...).
* Βιώνουμε αντιθέτως απαξίωση, διάκριση και άνιση μεταχείριση.
Εξοντωτικό Ωράριο εργασίας : Οι παιδαγωγοί των παιδικών σταθμών (8 ώρες) εξαιρούνται από το μειωμένο διδακτικό ωράριο που δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί του Υπουργείου παιδείας (4,30 ώρες) αλλά και οι παιδαγωγοί πανευρωπαϊκά. Δεν έχουν επίσης τον ανάλογο χρόνο διακοπών
Επίδομα θέσης ευθύνης: Οι προϊσταμένες των παιδικών σταθμών εξαιρούνται από το επίδομα θέσης ευθύνης που λαμβάνουν όλοι οι προϊστάμενοι τμημάτων ( ν.4024 άρθρο 18)
Προϊστάμενοι τμημάτων του Δήμου (250 EURO)
Προϊστάμενοι παιδικών σταθμών (100 EURO)

Θετικό σημείο: Η υποστήριξη του Κου Γερολυμάτου ο οποίος κατανοεί και συμμερίζεται τα προβλήματα των παιδικών σταθμών, αναγνωρίζει και εκτιμά το δύσκολο έργο των παιδαγωγών, αντιστέκεται στη λογική του ρουσφετιού και της λαϊκίστικης αντίληψης του στοιβάγματος νηπίων προκειμένου να <<εξυπηρετήσει>> και παλεύει στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας να δώσει λύσεις.
Θέλουμε να πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι ο αγώνας θα φέρει αποτέλεσμα και οι λύσεις που θα προκύψουν θα στοχεύουν στο μέλλον και δεν θα στΟχεύουν το μέλλον.

Νατάσα Παπαδήμα
Νηπιαγωγός- Προϊσταμένη του Στ΄παιδικού σταθμού

Με εκτίμηση,
NΑΤΑΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ | natpapad@yahoo.gr

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ BEE GEES (Brussels Group) ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ: Δεν μπορούν να αντέξουν τη συντήρηση των κολυμβητηρίων οι Δήμοι

kolimbitirio-ALIMOU

Την καταγραφή όλων των αθλητικών υποδομών σε επίπεδο δήμων με σκοπό να αποκτηθεί ολοκληρωμένη γνώση της κατάστασής τους και να αναζητηθούν πηγές χρηματοδότησης μέσω Ε.Σ.Π.Α για παρεμβάσεις, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στην ημερίδα με θέμα: «Βιώσιμη λειτουργία κολυμβητηρίων» που διοργάνωσε η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας.
Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης, έθεσε ως σημαντικό για τις εκάστοτε δημοτικές διοικήσεις να διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των αθλητικών τους υποδομών σε συνθήκες ασφάλειας για τους χρήστες, θέτοντάς τις στη διάθεση τόσο των πολιτών όσο και των αθλητικών σωματείων. Πρόκειται για ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνον στα κολυμβητήρια αλλά στο σύνολο των αθλητικών υποδομών που στη μεγάλη τους πλειοψηφία ανήκουν ιδιοκτησιακά σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.
                              Πατούλης
Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Πατούλης, ανέφερε ότι Αυτοδιοίκηση και Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελούν συμμάχους στην προσπάθεια που γίνεται για να διασφαλιστεί η βιώσιμη λειτουργία των κολυμβητηρίων σε όλη την Ελλάδα.
«Η αναζήτηση τρόπων για τη βιώσιμη λειτουργία τους είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί. Ως Κ.Ε.Δ.Ε έχουμε ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες μια εθνική καταγραφή όλων των αθλητικών υποδομών σε επίπεδο Δήμων, κάτι που μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει. Μέσα από την καταγραφή αυτή θα αποκτήσουμε μια ολοκληρωμένη γνώση των αναγκών, θα υπάρξει μια εθνική καταγραφή όλων των προβλημάτων ώστε στη συνέχεια να αναζητήσουμε τρόπους και πόρους για να προχωρήσουμε σε δραστικές παρεμβάσεις».
Με στόχο να υπάρξει περιορισμός των λειτουργικών εξόδων όλων των δημοτικών υποδομών, η Κ.Ε.Δ.Ε αναζητά τρόπους για να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα μέσω του Ε.Σ.Π.Α έργα που αφορούν στη μείωση του ενεργειακού κόστους των αθλητικών υποδομών με εφαρμογή συστημάτων και προγραμματισμό παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας στις λειτουργίες, μεταξύ άλλων, και των κολυμβητηρίων.
Εκτός από το ζήτημα της αδειοδότησης των εγκαταστάσεων που ετέθη, ο κ. Πατούλης, αναφέρθηκε και στις τεράστιες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση που φτάνουν στο 65% σε σχέση με ό,τι ίσχυε πριν από το 2010, αλλά και στη σημαντική μείωση στο προσωπικό των δήμων.
Στο σημείο αυτό επεσήμανε ότι η λειτουργία των αθλητικών υποδομών και των δημοτικών αθλητικών προγραμμάτων στηρίζονταν σε μεγάλο βαθμό σε προσωπικό που απασχολούνταν με συμβάσεις έργου, οι οποίες στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν ανανεώθηκαν μετά την εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας. Ως συνέπεια, οι δήμοι κλήθηκαν ουσιαστικά να διατηρήσουν ανοικτές τις αθλητικές μας υποδομές με σημαντικά λιγότερους πόρους και με ελάχιστο προσωπικό.
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Πατούλης, χαρακτήρισε τεράστιας πολιτικής σημασίας για την Αυτοδιοίκηση το να παραμένουν ανοικτές οι αθλητικές εγκαταστάσεις. «Για μας είναι σημαντικό να προσφέρουμε σε όλους τους κατοίκους, ιδίως στη νέα γενιά πολλές και ποιοτικές επιλογές για άθληση και ψυχαγωγία. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας κι αυτήν την προτεραιότητα θέλουμε να κάνουμε πράξη μέσα από μία κοινή προσπάθεια που στόχο έχει να διασφαλίσει ότι στην Ελλάδα θα διατηρούμε ανοικτά τα κολυμβητήρια και τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις μας 12 μήνες το χρόνο, με σύγχρονους κανόνες λειτουργίας και ασφάλειας για τους χρήστες».
Ανάμεσα στους Δημάρχους που παραβρέθηκαν στην ημερίδα ήταν και η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο Δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης, ο Δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης, ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

ΠΗΓΗ: http://newsta.gr


ΣΧΟΛΙΟ: Το σύστημα της ΠΑΣΟΚΟΝΔ σχεδιάζει ακιρό τώρα την παραχώρηση των αθλητικών χώρων σε ιδιώτες. Δε φαντάζομαι να υπάρχει αναγνώστη της Πλατείας που να εκπλήσσεται.
"ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ".
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ λέμε εμείς.
Αν ήθελαν μια χαρά μπορούν!