Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και βουλευτή Β΄ Αθήνας Π. Κουρουμπλή: Ένοχη σιωπή της κυβέρνησης για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συγκυβέρνηση εξακολουθεί να προκαλεί με την ένοχη σιωπή της στην υπόθεση του υπόδικου κ. Ανδρέα Γεωργίου. Ο πρωθυπουργός εξάλλου ακολουθεί τη λογική της επιλεκτικής μνήμης για την προεκλογική δέσμευσή του ότι θα φέρει το ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ και της υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ στη Βουλή για επανεξέταση, αμφισβητώντας τότε, με τη μη συμμετοχή της ΝΔ στη σχετική επιτροπή, τις προθέσεις του σημερινού του εταίρου.

Η συγκυβέρνηση δεν είχε το θάρρος να σχολιάσει τα κρίσιμα ζητήματα που θέτει το ΔΝΤ στην πρόσφατη έκθεσή του, όπως ότι έχει συντελεσθεί μόνο το ήμισυ της αναγκαίας εσωτερικής υποτίμησης -άρα, Θεός οίδεν τι μέτρα έρχονται- καθώς και ότι οι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές ενδέχεται να αναθεωρηθούν εκ νέου προς τα πάνω. Το ζήτημα της ομολογίας του ολέθριου λάθους του ΔΝΤ στον προσδιορισμό των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών, που σήμερα απασχολεί τον γαλλικό και τον ελληνικό Τύπο, το είχε θέσει με δήλωσή μας ο ΣΥΡΙΖΑ-EKM από τις 18 Οκτωβρίου 2012. Αντί να τοποθετηθεί επ’ αυτών, η συγκυβέρνηση επιχειρεί σκοπίμως, υπηρετώντας μικροκομματικά οφέλη, να αλλάξει την ατζέντα των πραγματικών κοινωνικών προβλημάτων που μαστίζουν και βιάζουν τη ζωή των Ελλήνων.

Το Γραφείο Τύπου
Πολιτικό Γραφείο
Παναγιώτη Κουρουμπλή
Κοιν. Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ
Βουλευτή Β΄ Αθήνας

Τηλ:210.3675825-5826
Νίκης & Απόλλωνος 1
Τηλ: 210.3244711
Fax: 210.3218158

ΑΥΤΟΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ MALL!!!! ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ!


Αυτά που λέει ο Κεδίκογλου και το ΜΑΪΜΟΥ βίντεο κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι απόδειξη ότι η αλήθεια δεν βρίσκεται στα δελτία ειδήσεων.

Δείτε εδώ 
την αλήθεια των δηλώσεων του Β. Διαμαντόπουλου αλλά και την κοπτοραπτική Κεδίκογλου στο μαϊμού βίντεο. (μην τρώτε μπανάνα κοντά όταν το βλέπετε, χοροπηδάει η εικόνα).

Όμως "το μεγαλύτερο αυθαίρετο στην Ευρώπη" δεν απασχόλησε από προχθές την γειτονιά μας και τις τοπικές της κοινωνίες.

Ξέρετε ποιος είναι ο κύριος στην φωτό;;;

Είναι ο "τρελός" του διπλανού χωριού!

Αν θέλετε να ξέρετε την αλήθεια για το MALL διαβάστε τι έχει κάνει (ΣΧΕΔΟΝ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ) και από πότε.Πρόκειται για τον δημοτικό σύμβουλο Αμαρουσίου Δορύλαο Κλαπάκη που έχει δώσει την μάχη για να χαρακτηριστεί πανευρωπαϊκά το MALL, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

Και που αν η δήλωση Διαμαντόπουλου "στοχοποίησε το MALL" τότε ο Δορύλαος του έχει βάλει ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΥΘΕΜΕΛΑ!

Και έχει κερδίσει ήδη ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ.
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ!

Ενώ ξέρει ότι το MALL θα μείνει εκεί.

Διότι ξέρει ότι κάποιες μάχες αξίζει να δίνονται ακόμα και αν είναι από χέρι χαμένες.

Αυτά για να μαθαίνουν οι νεώτεροι και να μην ακούν αυτόν τον ....... ΣΙΜΟ, ΣΥΜΕΩΝ κλπ
(Δεν τον πάω αυτόν τον Κεδίκογλου και όλο του το σόι, τι να κάνω, μου βγαίνει).

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                        Αθήνα, 22-01-2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                                            Αριθμ. Πρωτ. οικ. 14672
Λεωφ. Συγγρού 15-17
Τ.Κ. 117 43 Αθήνα
Τηλ. 213 2063532, 2132063775

Συνεδρίαση 4η

Πρόσκληση μελών Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής           
Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που θα γίνει στις 29/01/2013 ημέρα Τρίτη και ώρα 15:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου  Aνάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργού), με τα παρακάτω θέματα Ημερησίας Διατάξεως:

1. Ορισμός πρώτου και δεύτερου προσώπου για την υπογραφή επιταγών, εντολών πληρωμής και μεταφοράς χρηματικών ποσών μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής.
     (Εισηγήτρια η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Λ. Βασιλάκου)

2. Έγκριση σκοπιμότητας υποβολής πρότασης του έργου «Επισκευή – Ενίσχυση  και Αναδιαρρύθμιση δύο διατηρητέων κτηρίων με προσθήκη καθ’ ύψος στο Γωνιαίο, προσθήκη ξύλινης πέργκολας, ανελκυστήρα ΑΜΕΑ - Προσθήκη ορόφου στο γωνιαίο - επέκταση υπάρχοντος υπογείου εντός του σώματος του κτηρίου με ενιαία χρήση θεραπευτικού προγράμματος ΔΙΑΒΑΣΗ», στην οδό (1ο κτήριο)  ΘΗΡΑΣ 63- (2ο κτίριο)  ΘΗΡΑΣ 65 & ΦΥΛΗΣ 216,πλατεία Αμερικής, Αθήνα στο Π.Ε.Π. Αττικής και σύναψης προγραμματικής σύμβασης του άρθρου 22 του Ν.3614/2007.
       (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λ. Αθανασιάδης)

3. Έγκριση σκοπιμότητας υποβολής πρότασης του έργου «Στατική ενίσχυση- αναδιαρρύθμιση- επισκευή- αλλαγή χρήσης διατηρητέου κτιρίου σε πολυδύναμο κτήριο διοίκησης και προσθήκη ανελκυστήρα Αμεα εντός του σώματος του κτηρίου», στην οδό Μαγνησίας 8 & Καλύμνου 52 στον Αγ. Παντελεήμονα, Αχαρνών στο Π.Ε.Π. Αττικής και σύναψης προγραμματικής σύμβασης του άρθρου 22 του Ν.3614/2007.
    (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λ. Αθανασιάδης)

4.   Γνωμοδότηση επί των Στρατηγικών Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των Σχεδίων Διαχείρισης των λεκανών απορροής ποταμών των Υδατικών διαμερισμάτων Αττικής (GR06), Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (GR07), Ανατολικής Πελοποννήσου (GR03) σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Οδηγίας 2000/60/ΕΚ, κατ’ εφαρμογή του Ν.3199/2003 & του Π.Δ. 51/2007.
    (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)

5. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για ανανέωση Π.Ο., κατόπιν αιτήματος μηχανολογικού εκσυγχρονισμού, της υφιστάμενης δραστηριότητας “Εργοστάσιο κοπής – διαμόρφωσης λαμαρίνας και σιδήρων”, της εταιρείας “ΑΦΟΙ ΜΠΑΚΛΗ Α.Ε.Β.Ε.” που λειτουργεί στη Θέση: Ξηροπήγαδο στην Μάνδρα Αττικής.
    (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)

6.  Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη δραστηριότητα προσωρινής αποθήκευσης οχημάτων τέλους κύκλου ζωής τους (ΟΤΚΖ), προσωρινής αποθήκευσης και επεξεργασίας μη επικινδύνων μεταλλικών αποβλήτων και αποθήκευση χρησιμοποιημένων συσσωρευτών, της εταιρείας ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ Ε.Π.Ε., επί της πρώην οδού Διυλιστηρίων 339 στη Θέση “Πηγάδι Τζαβερδέλα” στα Άνω Λιόσια Δήμου Φυλής Αττικής.
     (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)

7. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Δίκτυο Ομβρίων Υδάτων και Έργων Διευθέτησης Ρέματος Βρυσάκι στη Δ.Κ. Αγίου Στεφάνου, Δήμου Διονύσου Αττικής».
     (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)

8. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για ανανέωση Π.Ο., κατόπιν αλλαγής κατηγορίας της υφιστάμενης δραστηριότητας “βιομηχανία παραγωγής και κονιοποιήσεως σάπωνος”, της εταιρείας “Γ. ΜΑΛΙΚΟΥΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΣΑΠΩΝΟΣ Α.Ε.” που βρίσκεται στη Θέση: Σπασμένη Πέτρα στο Δήμο Ασπροπύργου.
     (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)

9. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την επέκταση δραστηριότητα προσωρινής αποθήκευσης – επεξεργασίας μη επικινδύνων στερεών αποβλήτων – παλαιών μετάλλων και ΑΗΗΕ, με την προσθήκη της δραστηριότητας επεξεργασίας αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ), της εταιρείας ΦΑΙΔΡΑ ΜΟΝ. Ε.Π.Ε., στη Θέση Μικρό Κατερίνι Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας Αττικής.
     (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)

10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που αφορά τροποποίηση της υπ’ αρ. Φ.1403/3331/26-07-2012 Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων , του Γ. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, για τον υφιστάμενο Κομβικό Σταθμό Κινητής Τηλεφωνίας της εταιρείας COSMOTE επί κτηρίου στη θέση Λεωφ. Θηβών 42 (κτήριο ΟΤΕ) με κωδικό θέσης «1400035 ΡΕΝΤΗ», του Δήμου Πειραιά.
     (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)

11. Ενημέρωση σε θέματα παραλιακού μετώπου ακτογραμμής Σαρωνικού.


       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

            

                                                              ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ                                                  

1. κ. Σγουρό Ιωάννη                                     
    Περιφερειάρχη Αττικής
2. Αντιπεριφερειάρχες Περιφέρειας Αττικής
3. Εκτελεστικό Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής     
4. Νομική Υπηρεσία                                      
ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ:                                                                
1. Βουλευτές Νομού Αττικής
2. Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής
3. Γραφεία κ.κ. Δημάρχων Δήμων Περιφέρειας Αττικής
4. Μ.Μ. Ενημέρωσης (δια του γραφείου τύπου Περιφέρειας Αττικής)

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟΝ ΟΤΕ!3000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΚΕΝΩΣΑΝ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ!Τηλεφώνημα για τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού έγινε πριν από λίγο στο Μέγαρο του ΟΤΕ.
Το τηλεφώνημα έγινε γύρω στις 13.45 και αυτή την ώρα στο κτίριο του Αμαρουσίου βρίσκεται κλιμάκιο της Αστυνομίας προκειμένου να ερευνήσουν το κτίριο.

OmertaNews

ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΝΟΥΠΟΚΤΟΝΙΑ
ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ                                               Αθήνα 23.01.2013
ΣΥΓΓΡΟΥ 15-17 Αρ. Πρωτ: 20
ΤΚ.11743ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.2132063520
email: attikisynergasia@patt.gov.gr 

 Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου 

κ.Κ.Καράμπελα


Θέμα: Υποβολή ερώτησης στον Περιφερειάρχη Αττικής κ.Ι. Σγουρό σχετικά με την κουνοποκτονία.

Κύριε Πρόεδρε,

Θα επιθυμούσαμε να ενημερωθούμε σχετικά με το θέμα της λήψης μέτρων για την κουνοποκτονία.

Το 2012 είχαμε την εκδήλωση κρουσμάτων από την επανεμφάνιση της νόσου του Ιού του Δυτικού Νείλου που προέρχεται από τα κουνούπια. Γίνεται κατανοητό ότι το γεγονός αυτό συνιστά μέγιστο πρόβλημα, ιδιαίτερα σήμερα στην εποχή της μνημονιακής βαρβαρότητας, που η Δημόσια Υγεία δέχεται σοβαρότατη επίθεση και απαξία από την εφαρμοζόμενη νεοφιλελεύθερη ταξική πολιτική υπέρ των ολίγων, οδηγώντας σε πλήρη κατάρρευση την ιατροφαρμακευτική, νοσοκομειακή περίθαλψη και πρόνοια και την πρόληψη.Σε αυτό το δυσοίωνο περιβάλλον καλείται η Περιφέρεια Αττικής να σταθεί, στο μέτρο των δυνάμεων της, στο πλευρό του πληθυσμού με συγκεκριμένα μέτρα πρόληψης και ενημέρωσης, ώστε να ελαχιστοποιηθούν και να εκμηδενιστούν οι επιπτώσεις από τυχόν μελλοντική εμφάνιση κρουσμάτων αυτής της ασθένειας.

Κομβικό ρόλο στην αντιμετώπιση της ασθένειας παίζει η εντατική παρακολούθηση και καταπολέμηση προνυμφών και κουνουπιών.

Τα τελευταία χρόνια λόγω των ανθρωπογενών παρεμβάσεων και δραστηριοτήτων σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, παρατηρείται μεταβολή των κλιματολογικών παραμέτρων και φαινομένων (π.χ. αύξηση θερμοκρασίας, του κύκλου των θερμών ημερών ανά έτος κ.α.), με αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό αλλά και την δραστηριότητα των κουνουπιών, ενώ οι έντονες και διαρκείς βροχοπτώσεις που υπήρξανε κατά την προηγούμενη περίοδο αποτελούν παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην αύξηση του πληθυσμού των προνυμφών και εν τέλει των κουνουπιών.

Θα θέλαμε λοιπόν να ρωτήσουμε την Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής:

* Έχει υπάρξει συντονισμός και ενημέρωση των 66 Δήμων της Περιφέρειας ώστε να δημιουργηθεί σχέδιο δράσεων, παρεμβάσεων και συστηματικών ψεκασμών σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;
* Υπάρχει συνεργασία με τον αρμόδιο επιστημονικό φορέα το ΚΕΕΛΠΝΟ ώστε να επιτυγχάνεται το μέγιστο για την αντιμετώπιση του προβλήματος;

* Έχει προχωρήσει σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες και Διευθύνσεις η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου καταπολέμησης των προνυμφών και των κουνουπιών (πρόγραμμα χαρτογράφησης κουνουπιών, ενεργητική αναζήτηση κ.λ.π.), το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει εκτεταμένους καθαρισμούς, καταγραφή των εστιών αναπαραγωγής των εντόμων και ψεκασμούς με επίγεια και εναέρια μέσα;

Δεδομένου ότι η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού και ο έλεγχος του από το Ελεγκτικό Συνέδριο μπορεί να φτάσει και τους 2 μήνες, επείγει η άμεση έναρξη δράσης της αρμόδιας Διεύθυνσης, εάν δεν έχει ξεκινήσει.

* Εάν προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν εστιακοί ψεκασμοί κατά το διάστημα Απριλίου-Μάιου και πότε αυτοί θα ολοκληρωθούν; Προβλέπεται να γίνουνε ψεκασμοί σε εκβολές χειμάρρων και ποταμών όπως π.χ. του Κηφισού Ποταμού; Θα καθαριστούνε όλα τα υπάρχοντα ρέματα της Αττικής, τα έλη π.χ, Ψάθας, οι υγροβιότοποι π.χ. Βουρκάρι, Λίμνη Κουμουνδούρου, Σχοινιάς κ.α., τα διαδημοτικά πάρκα και τα άλση ;

* Διερευνάται με επιστημονικούς φορείς η δυνατότητα ανάπτυξης των φυσικών εχθρών των κουνουπιών, ώστε να ελαχιστοποιούνται οι επιπτώσεις από τη χρησιμοποίηση των χημικών βιοκτόνων των ψεκασμών, στο περιβάλλον και τους ανθρώπους;

* Δρομολογήθηκαν δράσεις για την ενημέρωση του πληθυσμού σχετικά με τον αποφασιστικό ρόλο που διαδραματίζουν τα ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια π.χ. η χρήση εντομοαπωθητικών, το κούρεμα θάμνων, φυλλωσιών, η απομάκρυνση κάθε μορφής στάσιμων υδάτων κ.α.;

* Τέλος μπορούν να εξαχθούν επιστημονικά συμπεράσματα από τις περυσινές δράσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος;

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Παράταξης 
¨Αττική Συνεργασία Όχι στο Μνημόνιο¨ 
Βαρεμένος Γεώργιος - Κυπριανίδου Ερμίνα - Τσουκαλάς Δημήτριος 
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος 
Καπάταης Χρήστος

ΈΓΚΛΗΜΑ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΚΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: ΈΓΚΛΗΜΑ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΚΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ


Το μείζον έγκλημα, που επιχειρείται μήνες τώρα σε βάρος της ελληνικής οικονομίας, με την εξαφάνιση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ, ολοκληρώθηκε με τον διαχωρισμό του σε καλή και κακή τράπεζα και την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του, επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει επίσης:

Ο Υπουργός των Οικονομικών και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, με την έγκριση της εξωτερικής αλλά και της εσωτερικής τρόικας, ανακοίνωσαν τις αποφάσεις τους για τη διάλυση της ιστορικής τράπεζας της λαϊκής αποταμίευσης.
Συγχρόνως εξετάζουν με αδιαφανείς διαδικασίες σε ποια από τις μεγάλες τράπεζες θα μεταβιβάσουν – «χαρίσουν» το υγιές κομμάτι του, ανεξάρτητα, αν για τις μεγάλες τράπεζες δεν φαίνεται να υπάρχει η προοπτική της επιστροφής των κεφαλαιακών ενισχύσεων, που έχουν λάβει με επιβάρυνση του Ελληνικού Δημοσίου.
Η διάλυση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προκαλεί απώλεια της περιουσίας των 72.000 μικρομετόχων του και εξαφανίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με το σκληρό παζάρι της εξουσίας, που με την απειλή των απολύσεων απαιτεί πλήρη υποταγή χωρίς αντίδραση.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, όπως και η ΑΤΕ αποτελούν πυλώνες ώστε το δημόσιο να ασκήσει πολιτικές εξόδου από την κρίση, προς όφελος της κοινωνίας.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθεί και να παραμείνει αυτόνομο, για να αποτελέσει τον πυρήνα της δημιουργίας ενός τραπεζικού ομίλου που θα ελέγχεται από το ελληνικό Δημόσιο δηλαδή τους Έλληνες φορολογούμενους που επιβαρύνονται και τη διάσωση των τραπεζών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δηλώνει ότι:
1. Θεωρεί εγκληματική ενέργεια το διαχωρισμό και μεταβίβαση του καλού μέρους του ΤΤ.
2. Η ανάκληση της απόφασης μεταβίβασης του καλού μέρους του ΤΤ είναι αναγκαιότητα, επειδή αποτελεί μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας και μόνο η αυτόνομη λειτουργία του θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή.
3. Θα πρωτοστατήσει σε όλες τις δραστηριότητες, που θα επιδιώξει να αναπτυχθούν από όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς για τη ματαίωση της μεταβίβασης του ΤΤ και την αυτόνομη λειτουργία του.
4. Στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων για πλήρη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους
Τέλος, θα διερευνηθούν οι σοβαρές ευθύνες της Κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδος, επειδή δεν διαφυλάχθηκε σημαντικής αξίας δημόσια περιουσία και οδηγήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στη λύση της εκκαθάρισης, που σύμφωνα με επιστημονική μελέτη, κοστίζει περισσότερο από τις άλλες προτεινόμενες.
Υπενθυμίζουμε, ότι εμφανίστηκε ως μη βιώσιμη τράπεζα το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, που οι ζημιές (περίπου 3,4 δις) προέρχονται μόνο από το κούρεμα των κρατικών ομολόγων, ενώ στην πραγματικότητα είχε κέρδη.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν έχει επισφαλή δάνεια, δεν έχει επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό από τη λειτουργία του, αλλά αντίθετα μόνο κατά την τελευταία πενταετία το Ελληνικό Δημόσιο έχει εισπράξει πάνω από 3 δις από το ΤΤ, και αποτελεί τον τελευταίο δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό μας σύστημα.
Οι Κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, όσο και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, έχουν κρίνει το ΤΤ ως μη βιώσιμο, είναι απαράδεκτοι αφού τα οικονομικά του στοιχεία είναι απόλυτα υγιή, συγκριτικά με τις άλλες τράπεζες.
Ακόμη και η πρόσφατη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Black Rock έδειξε ότι το ΤΤ είναι άριστη τράπεζα με δείκτη καθυστερήσεων πολύ μικρό και ζημιές μόνο από το PSI.
Ενδεικτικό είναι ότι και μετά την απόσυρση της μετοχής του από το ταμπλό οι καταθέσεις του ΤΤ έχουν αυξηθεί.
Η διατήρηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σήμερα, που μετά τις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup ο έλεγχος των μεγάλων τραπεζών μεταφέρεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, είναι αναγκαιότητα για να αποτελέσει το χρηματοδοτικό εργαλείο για την ανάπτυξη. 

Η ελληνική οικονομία και κοινωνία το έχει μεγαλύτερη ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε.

«Αφήστε τους ηλικιωμένους ασθενείς να πεθάνουν»!
Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Taro Aso δήλωσε πως οι ηλικιωμένοι πολίτες της χώρας θα πρέπει «να συντομεύουν και να πεθάνουν αντί να κοστίζουν στο κράτος χρήματα για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη».

Ο Aso ο οποίος κατέχει και τη θέση του αναπληρωτή πρωθυπουργού έκανε την παραπάνω δήλωση κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του εθνικού συμβούλιου για τη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

«Θεός φυλάξοι εάν είσαι αναγκασμένος να ζεις τη στιγμή που θέλεις να πεθάνεις. Δεν μπορείς να κοιμηθείς καλά όταν σκέφτεσαι πως όλα είναι πληρωμένα από τα κράτος. Αυτό το πρόβλημα δε θα λυθεί εκτός και αν συντομεύσεις τη διαδικασία αυτή και τους αφήσεις να πεθάνουν», είπε πιο συγκεκριμένα ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας «Εγώ όταν γεράσω δεν θέλω μια τέτοια περίθαλψη. Θα πεθάνω γρήγορα», λέγοντας ακόμη πως έχει ήδη αφήσει γραπτές οδηγίες ώστε η ζωή του να μην «παραταθεί τεχνητά» όταν έρθει σε αυτή την κατάσταση.

Μάλιστα ο Aso, ο οποίος είναι 72 ετών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αυτής, μίλησε υποτιμητικά για τους υπέργηρους ασθενείς οι οποίοι δεν μπορούν να τραφούν κανονικά αποκαλώντας τους«άνθρωποι του σωλήνα»

Προσπαθώντας να εξηγήσει στη συνέχεια τις δηλώσεις του ο Aso δήλωσε πως ότι είπε αντανακλούν προσωπικές του και μόνο αντιλήψεις και όχι το πώς το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης θα πρέπει να διαμορφωθεί, συμπληρώνοντας πως «είναι σημαντικό να μπορεί κάποιος να περνά τις τελευταίες του ώρες σε γαλήνη»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Aso κάνει δηλώσεις οι οποίες προκαλούν το κοινό αίσθημα. Το 2001 είχε πει πως «μια επιτυχημένη χώρα είναι αυτή στην οποία δεν θέλουν να ζουν πλούσιοι εβραίοι»

Πάντως ένα τέτοιο υπουργό Οικονομικών είναι σίγουρο πως θα ήθελε η τρόικα στην Ελλάδα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: ΜΜΜ! Σιγά που ο Γιαπωνέζος είχε την ιδέα! Εδώ το  εφαρμόζουμε από το 2010 ! Να ζητήσουμε copyright!

Υπάλληλοι ΟΤΑ στο κύκλωμα εμπορίας της ελληνικής ιθαγένειαςΤη συμμετοχή υπαλλήλων δήμων εκ των οποίων η μία συνελήφθη αλλά και της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης στο κύκλωμα που εξασφάλιζε την ελληνική ιθαγένεια με «λευκούς» γάμους διαπίστωσε η ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατά τη μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωσή του.
Ήδη οι άνδρες της ασφάλειας έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον 10, ενώ οι εμπλεκόμενοι φέρεται να ανέρχονται στους 180.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες και ήδη στη δικογραφία περιλαμβάνονται στοιχεία για 70 εικονικούς γάμους αλλοδαπών, κυρίως Γεωργιανών με Έλληνες, προκειμένου να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.

Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε το κύκλωμα χρησιμοποιώντας τον κοριό της ΕΥΠ που κατέγραψε αποκαλυπτικές συνομιλίες.
Να σημειωθεί , όπως προκύπτει από έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου,  η κυβέρνηση σκοπεύει να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για να αντιμετωπιστεί η καλοστημένη βιομηχανία εικονικών γάμων για τη νομιμοποίηση μεταναστών.

Η μεγάλη δικαίωση για την Μεγάλη ΕΛΛΗΝΙΔΑ


 Ζωή Γεωργαντά: Ήθελαν να πέσει το εργατικό κόστος στην Ευρώπη 

"Όταν κάνεις ψευδείς βεβαιώσεις που στοιχίζουν στην πατρίδα σου 28 δις και ίσως και πιο πολλά και όταν ενδίδεις στις προσταγές των γερμανών να μην τηρείς το καθήκον σου είσαι προδότης.... υπέγραφαν και βεβαίωναν ψευδή στοιχεία.
Ήθελαν να μπούμε στο ΔΝΤ για να πέσει το εργατικό κόστος στην Ευρώπη. 
 Πιστεύω ότι επειδή η Ελλάδα...
είχε αρκετά προβλήματα και μεγαλύτερα από άλλες χώρες όπως η μεγάλη διαφθορά, επιπλέον ως πολίτες δεν έχουμε την κουλτούρα να ζητάμε τα δικαιώματά μας χρησιμοποίησαν ως πειραματόζωα. Σκέφτηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου να τα εκμεταλλευτεί για να γίνει δημοφιλής διεθνιστής εις βάρος της Ελλάδας. Τα είχαν "φτιάξει ότι θα ερχόταν ο κ. Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ και επειδή είμασταν όλοι προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ και πίστευαν ότι όλοι θα συμπράξουμε στο έγκλημα που γινόταν."

Aπόσπασμα από την σύνεντευξη της Ζωής Γεωργαντάς στον Σπύρο Καρατζαφέρη>

ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ-ART TV

Το πραγματικό ύψος του ελλείματος το 2009 ήταν στο 3,9%!!!!

Ο ηρωικός εισαγγελέας γκρεμίζει τη συμμορία που έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο…Ποινική δίωξη κατά του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου άσκησε ο Πεπόνης για την διόγκωση του ελλείμματος του 2009 που μας έβαλε στο μνημόνιο!


Μήνες μετά τις αποκαλύψεις του Ολυμπία και τις συνεχείς αναφορές στο μέγα σκάνδαλο που έφερε τη χώρα στο μνημόνιο, έρχεται και η επίσημη θέση του οικονομικού εισαγγελέα, που επιβεβαιώνει τα όσα γράφαμε.

Το κατηγορητήριο είναι βαρύτατο, καθώς μιλά για σκόπιμη διόγκωση του ελλείμματος προκειμένου να μπει η χώρα στο μνημόνιο και να έρθουν επαχθή μέτρα.

Μιλάμε για εξέλιξη – βόμβα που γκρεμίζει τις συμμορίες που προσπάθησαν να ξεπουλήσουν τη χώρα και να φέρουν σε απελπισία του Έλληνες πολίτες.

http://olympia.gr

Χειρόφρενο και σήμερα στο μετρόΧωρίς μετρό θα είναι και σήμερα Τετάρτη η πρωτεύουσα.Το Σωματείο Λειτουργίας Εργαζομένων στο Μετρό αποφάσισε εκ νέου απεργία (έβδομη συνεχόμενη ημέρα) από την έναρξη έως τη λήξη λειτουργίας στο μέσο.
Παράλληλα το μέτωπο κατά της κυβερνητικής απόφασης να εντάξει τους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς στο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου διευρύνεται, καθώς έχει ήδη αποφασιστεί 24ωρη παναττική απεργία στις 31 Ιανουαρίου και 4ωρη στάση εργασίας δύο ημέρες νωρίτερα, στις 29 Ιανουαρίου.

Πηγή: Spirospero.gr

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!

Στο φανάρι σταματά μια BMW 735, και την πλησιάζει κουτσαίνοντας ένας ζητιάνος με λερωμένα σκισμένα ρούχα, ξυπόλυτος, αξύριστος, φαλακρός, χωρίς μισά δόντια, ο οποίος απλώνει το χέρι:

-Κύριε σας παρακαλώ δώστε μου λίγα λεπτά για να πάρω κάτι να φάω…

Ο οδηγός τον κοιτάζει με ξαφνιασμένο βλέμμα, και του λέει:
-Αν θα σου δώσω 50 ευρώ, πες μου την αλήθεια, θα τα ξοδέψεις σε ποτά και τσιγάρα;
-Μα τι λέτε κύριε, είμαι 48 χρονών και ποτέ δεν κάπνιζα, ούτε έπινα.
-Καλά, αν θα σου δώσω 100 ευρώ, θα πας σε μπουρδέλο έ; και θα τα δώσεις όλα στις 
πουτάνες, έτσι δεν είναι;

-Μα τι λέτε κύριε, είμαι 48 χρονών, είκοσι χρόνια παντρεμένος με 2 παιδιά, και ποτέ δεν πήγα με άλλη γυναίκα.

-Τότες άκου τι θα κάνουμε. Θα σε πάω στο σπίτι μου, και θα πω στη γυναίκα μου να μας σερβίρει ένα πλούσιο τραπέζι και στο τέλος θα σου δώσω και 200 ευρώ. Συμφωνείς;

-Μα κύριε ντρέπομαι, κοιτάξτε τα χάλια μου, τι θα πει η κυρία σας;

-Χέστηκα για το τι θα πει η βλαμμένη. Εγώ θέλω να δει πως καταλήγουν οι άντρες που δεν καπνίζουν, δεν πίνουν, και δεν πάνε με πουτάνες…!!

“Βγάλτε και τα τανκς. Θα αντισταθούμε”, απαντούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς στο τελεσίγραφο της κυβέρνησης- Να συμμορφωθούν έως αύριο με τις δικαστικές αποφάσεις καλεί τους εργαζόμενους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου
- Σε αντίθετη περίπτωση θα εφαρμοστεί ο νόμος, που σημαίνει επίταξη και απολύσεις - Με μπλακ άουτ στις συγκοινωνίες απειλεί ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ. αν γίνει επίταξη - 24ωρη απεργία και σήμερα στο Μετρό στάση έως τις 16:00 σε ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ

- Σήμερα αποφασίζουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό τη στάση τους- Βενιζέλος: Να σταματήσει η ταλαιπωρία του κόσμου

Άγνωστη λέξη είναι η «ανακωχή» για την κυβέρνηση και τους εργαζόμενους στα Μέσα σταθερής τροχιάς. Αντί οι δυο πλευρές να ψάχνουν συμβιβαστική λύση, επιλέγουν τις «πολεμικές» δηλώσεις και τα τελεσίγραφα. Και η κατάσταση οδηγείται στα άκρα με «θύματα» τους πολίτες της Αττικής, που μένουν χωρίς Μετρό αλλά και ΗΣΑΠ, Τραμ που κάνουν στάσεις εργασίας.

Λάδι στη φωτιά ήρθε να ρίξει μια δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, που έδωσε προθεσμία μιας μέρας στους απεργούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις (σ.σ. η απεργία στο Μετρό έχει δις κριθεί παράνομη) ειδάλλως θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επίταξη και τις απολύσεις.

«Η ταλαιπωρία των πολιτών και η αναστάτωση της οικονομικής ζωής της πρωτεύουσας δεν μπορεί να συνεχιστούν. Πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί η ομαλότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Μέχρι αύριο οι πρωτεργάτες αυτής της απαράδεκτης κατάστασης καλούνται να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις για να αποκατασταθεί η νομιμότητα.
Σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κεδίκογλου.

Η απάντηση των εργαζομένων ήταν επίσης σε υψηλούς τόνους. Δήλωσαν ανυποχώρητοι και διαμήνυσαν ότι θα απαντήσουν «με πόλεμο στον πόλεμο της κυβέρνησης».

«Εμείς στο τελεσίγραφο του Κεδίκογλου απαντάμε οτι δεν έχουμε να χάσουμε κάτι άλλο, τα έχουμε χάσει όλα. Θα αντισταθούμε, ας έρθει να μας συλλάβει. Είμαστε αποφασισμένοι, ο κόσμος είναι μαζί μας. Εγώ έχω ζήσει και άλλες εποχές της 7ετιας της χουντας, αυτοί είναι χειρότεροι από τη χούντα. Ας βγάλουν και τα τανκς, θα αντισταθούμε”, δήλωσε στο NewsIt ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Μετρό Αντώνης Σταματόπουλος.

«Θα έχουμε μπλακ αόυτ στις συγκοινωνίες αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε επίταξη κι αυτό δεν είναι απειλή» είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κίνησης της ΣΤΑΣΥ, Χρήστος Κούκης.

Το Μετρό παραμένει σήμερα ακινητοποιημένο για 7η μέρα, ενώ στάσεις εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00 πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ και Τραμ.
Αργά το μεσημέρι θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό για το ποια στάση θα κρατήσουν.
Σημειώνεται πως η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προσέφυγε και σήμερα κατά των κινητοποιήσεων, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Μεταφορών, Κωστή Χατζηδάκη μετά τις δηλώσεις του για πολιτική επιστράτευση, τις απολαβές των εργαζομένων και τις καταγγελίες για «απεργίες μαϊμού».

«Οι μάσκες έπεσαν. Ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με συνοδοιπόρους τους μνημονιακούς συνεταίρους του έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο.

Εκβιάζοντας, τρομοκρατώντας, και απειλώντας τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς στοχεύει όχι στη επίλυση των εκρηκτικών προβλημάτων που υπάρχουν στο χώρο των μεταφορών, αλλά στην πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος συγκοινωνιών. Με τις εμπρηστικές δηλώσεις που κάνει στα μέσα ενημέρωσης περί πολιτικής επιστράτευσης, περί υψηλόμισθων εργαζόμενων, περί μη συμμετοχής των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις( με χαλκευμένα στοιχεία) στοχεύει στη κατασυκοφάντηση του αγώνα των εργαζομένων, αλλά και στη συνεχή ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

«Ο ολισθηρός δρόμος της πολιτικής επιστράτευσης που επέλεξε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου όχι μόνο δεν θα δώσει λύσεις στα εκρηκτικά προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο των δημόσιων συγκοινωνιών αλλά θα τα οξύνει, αφού είναι μαθηματικά βέβαιο ότι με την ασκούμενη πολιτική που έχει επιλέξει η κυβέρνηση οι μεταφορές και οι συγκοινωνίες θα υποβαθμίζονται και θα απαξιώνονται ενώ οι εργαζόμενοι που υπηρετούν σε αυτές θα οδηγούνται στη φτώχεια και την εξαθλίωση», αναφέρει ο τομέας Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα της απεργίας στο Μετρό τόνισε:

“Πρέπει να σταματήσει η ταλαιπωρία του κόσμου. Η θέση μας σε αυτό είναι απολύτως σαφής. Και δεν προστατεύουν τα συμφέροντα των εργαζομένων όσοι φέρνουν τους εργαζόμενους σε αντίθεση με την κοινωνία. Κάνουν μεγάλο λάθος
και συνδικαλιστικό”.

newsit

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τα άτομα σε ευάλωτες ομάδες

  Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τα άτομα σε ευάλωτες ομάδες   Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ με αφορμ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις