Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΤΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ!"Να δούμε πώς κατά σύμπτωση, όλες οι διοικήσεις, όλων των δήμων, «εκσυγχρονίζονται» ταυτόχρονα, μαζικά πιστοποιούνται, μαζικά αναθέτουν σε τρίτους τον οδοφωτισμό, μαζικά εισάγουν ΜΚΟ στις κοινωνικές τους υπηρεσίες, μαζικά ανοίγουν κοινωνικά ιατρεία, μαζικά τοποθετούν όργανα γυμναστικής, μαζικά προωθούν την ανακύκλωση, μαζικά συγκινούνται με εκδηλώσεις αλληλεγγύης και μετά μαζικά αυτοδιαφημίζονται. Και τελικά, όταν και αυτή ακόμη η θέση του δημάρχου ανατεθεί σε εταιρεία συμβούλων, (φυσικά πιστοποιημένη!), μαζικά θα έχουν αναιρεθεί!"
Μια εξαιρετική παρατήρηση - επισήμανση για "την αόρατη μπακέτα που κατευθύνει τους δήμους της περιοχής" (κατά το ίδιο site, που διαβάσαμε σε άρθρο κριτικής στον δήμο Βριλησσίων από την Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων «Δράση για μια Άλλη Πόλη» του Γιάννη Τσούτσια με τίτλο


Ολόκληρο το άρθρο:

Θέατρο σκιών χωρίς θεατές - Το πρόβλημα είναι η απουσία κατεύθυνσης
Ισχύει - βέβαια και για τα συντρόφια στο Χαλάνδρι, έτσι δεν είναι;
Προτείνουμε ακόμα από το ίδιο site:
Μάζευε πόντους να ανέβει το ποσοστό ανακύκλωσης! Μια αόρατη μπακέτα πίσω από τους δήμους

Τελικά ποιος την είχε πιο μεγάλη; (Την ανταπόκριση του κοινού)


Γ.Γ.

Η απαγόρευση των λέξεων


του Γιώργου Παπαγιαννόπουλου δημοσιεύτηκε στην Ρήξη φ. 130 

Απαγόρευση των λέξεων… ανάλογη της …ποτοαπαγόρευσης (!) στις ΗΠΑ του Μεσοπολέμου. Τούτη η σύγχρονη απαγόρευση δεν έχει αναλογίες προηγούμενων αιώνων, όπως η μάχη μεταξύ οπαδών της δημοτικής και καθαρεύουσας, ή τη «μάχη των τόνων». Απεναντίας, έχει σχέση με την παγκοσμιοποίηση και το πολιτικώς ορθόν. Εξηγούμε: Το λεξιλόγιο αναγκάζεται να προσαρμοστεί στις υποδείξεις και στις ανάγκες των στόχων της παγκοσμιοποίησης. Αυτό αφορά όλο το πεδίο, από την αργκό, που θα έλεγε κι ο μακαρίτης Ηλίας Πετρόπουλος, έως την πολιτική ορολογία.
Παράδειγμα: Νιώθουμε την απαγόρευση των λέξεων κάθε φορά που κάποιος ξεφεύγει και εκφέρει κάποια από αυτές: Ζαβός, σακάτης, στραβός, γκαβός, ντιγκιντάγκας, πουτάνα, παλιόχοντρη… Λοξές ματιές προκύπτουν από τους γύρω στο άκουσμά τους, συστολή, αυτολογοκρισία, « δεν ήθελα να πω ακριβώς αυτό», «μου ξέφυγε».

Φτωχαίνει τοιουτοτρόπως το λεξιλόγιο, εκπίπτουν οι λέξεις, συστέλλονται, σαν να ντρέπονται κι΄ οι ίδιες, για ότι δεν θεωρείται «μέινστριμ», για ότι δεν εμπίπτει στο πολιτικώς ορθόν.

–  Λέξεις αποσυνάγωγες δημιουργούν με την πάροδο του χρόνου ένα παράλληλο λεξιλόγιο, έναν κρυμμένο θησαυρό, μια παράνομη παρακαταθήκη: Έθνος, Λαϊκή Κυριαρχία, Πατρίδα, Απελευθέρωση, Αρετή, Αριστεία, Μπουρλότο! Κυπριακή Δημοκρατία…

–   Εν παραλλήλω δρα ένα λεξιλόγιο παραποίησης:«Αγορές» αποκαλείται ο αρπακτικός καπιταλισμός, «επενδυτές» οι παγκόσμιοι γυρολόγοι της εύκολης αρπαχτής, «μεταρρυθμίσεις» η πλήρης αποδόμηση του κράτους και του δημόσιου Τομέα. Η πατρωνία ως ευεργεσία, το θεαθήναι ως φιλανθρωπία. Ο δωσιλογισμός μετονομάζεται «ρεαλισμός». Απατεώνες λογιών – λογιών ονοματίζονται υπερθεματιστές.
Υπενθυμίζω από το βιβλίο του Εντουάρντο Γκαλεάνο, Ένας κόσμος ανάποδα:
«… στη βικτοριανή εποχή δεν μπορούσες να αναφέρεις τη λέξη παντελόνια μπροστά σε μια δεσποινίδα. Στις μέρες μας ορισμένα πράγματα δεν είναι σωστό να λέγονται δημοσίως:

  • ο καπιταλισμός φέρει το καλλιτεχνικό όνομα της οικονομίας της αγοράς
  • ο ιμπεριαλισμός λέγεται παγκοσμιοποίηση
  • τα θύματα του ιμπεριαλισμού λέγονται χώρες υπό ανάπτυξη, που είναι σαν να αποκαλείς τους νάνους παιδιά
  • ο οπορτουνισμός λέγεται πραγματισμός
  • η προδοσία λέγεται ρεαλισμός…»

Μήπως να ιδιωτικοποιηθούν οι λέξεις, ώστε να τους δοθεί το νέο όνομα που θέλουν οι επικυρίαρχοι;

  •   Η απαγόρευση των λέξεων, ο εξοβελισμός και η παραποίηση τους:
  • Οδηγούν σε μεγαλύτερη φτώχεια, σε κολοβωμένο Πολιτισμό, σε στέρηση ελευθερίας.

Χρόνο με τον χρόνο αδειάζουν οι επάλξεις,
στα κάστρα απόμειναν ελάχιστοι φρουροί
νωχελικοί, ράθυμοι, νυσταλέοι
μ’ αργόσυρτους βηματισμούς περιπολούν
τι προστατεύουν έχουν πλέον λησμονήσει.
Πατρίδα, γλώσσα, Ιστορία,
Λέξεις χωρίς αντίκρυσμα στη μνήμη
Κοινή κενή και κυνική η τάξη η παγκόσμια….
Παναγιώτη Μαυρίδη: «Εις οιωνός άριστος»)

ΕΔΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΘΕΙ Η ΦΑΙΔΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑ

Ο LIKίστικος διάλογος που γίνεται στο φατσομπούκι περί του ΠΑΚ και των χώρων που είναι "αυθαίρετοι" κλπ, κλπ από την ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ διοίκηση, που ταίζει κουτόχορτο τον μπαμπουίνο δεν στέκει στα πόδια του, γιατί ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΑ!

Η ακατάσχετη μπουρδολογία τελειώνει με ένα χαρτί!

Η ΑΠΟΒΟΛΗ του ΠΑΚ δεν έγινε για τους λόγους που εμφανίζει η διοικησάρα, δηλαδή την αδειοδότηση του χώρου.
Δεν έγινε για να γίνουν εργασίες στους χώρους.

Αυτά θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς να παιχτεί όλο αυτό το θέατρο.

Διότι μπορεί να είναι πλέον ανάπηρος ο Τζήμος αλλά η αναπηρία του δεν είναι στον εγκέφαλο, δεν είναι ηλίθιος να του λέγανε ότι θα παρέμβει ο δήμος να κάνει εργασίες συντήρησης στους χώρους του και να έλεγε ΟΧΙ.

Όταν όμως του λένε ότι οι χώροι του είναι παράνομοι, αυθαίρετοι και "αποθήκες" και άρα είναι ακατάλληλοι για να συνεχίσει να τους χρησιμοποιεί μετά την αδειοδότηση, τότε έχει μια νομιμοποιητική βάση να αντιδρά, δε νομίζεις;

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΥΤΟΙ;;;;

Δεν είχαν άδεια οικοδομής, λένε.

Μάιστα! ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ!

ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ που είναι ΣΟΒΑΡΑ υπάρχει συνέχεια! Δεν είναι κάθε φορά ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ!

Και Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, το 2012, εκμεταλλεύτηκε το νόμο 4014/2011, που ενημερώνουμε ότι ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ στο οποίο ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα και η αερολογία.

Και η Τ.Υ. δια του μηχανικού της Γεωργίου Ξυδόπουλου (ΕΝΟΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ, που έκανε τότε την δουλειά του ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ και τον "στείλανε" από την θέση του για να μάθει να μην ξεδιαλύνει τα πράγματα, να τα αφήνει στην ασάφεια με την οποία η κάθε διοίκηση μπορεί να εκβιάζει) έκανε αυτό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!

Έχουμε κάνει και ένα ΖΟΥΜ! ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ!!!!

Και καλά ο Γκάκας πες ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ!

Το ξέρει  ο Σουλτάνος;
ΓΙΑΤΙ ΙΚΑΝΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝ!

Ο ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΟΜΩΣ;;;;


ΚΟΥΙΖ: ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ Ο ΣΥΜΕΩΝ;;;;
Επειδή ό,τι γράφουμε από εδώ, ό,τι υποστηρίζουμε από εδώ, στο τέλος της ημέρας ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ.

Επειδή μπορεί το τοπικό σύστημα και τα τσιράκια του να θέλουν να οικειοποιούνται στο τέλος την δουλειά μας, την δημοσιογραφική μας έρευνα για να μην "πιστωνόμαστε" πολιτικά όσα ΕΜΕΙΣ αναδεικνύουμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ (λες και μας νοιάζει ρε νούμερα πολιτικάντηδες αν θα μας ψηφίσουν οι μπαμπουίνοι που σας πιστεύουν. ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΠΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ! ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑΣ) παριστάνοντας μετά ότι ρωτάνε όσα εμείς για να το παίξουν κάπως (ΧΑΖΑΜΑΑΑΑΑΡΕΕΕΕΣ)

ΣΗΜΕΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ να τελειώνουμε - για κάθε σκεπτόμενο αναγνώστη - στα όσα ΧΥΔΑΙΑ έγιναν στην ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ από τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ της διοίκησης του δήμου και τους ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ τους σε βάρος του ΠΑΚ και προσωπικά ενός ανθρώπου που μετά από 23 χρόνια προσφοράς βρίσκεται σε αδυναμία.

Αδυναμία που οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ και τα ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΚΟΡΑΚΙΑ είναι έτοιμα να εκμεταλλευτούν.

Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΣΥΜΕΩΝ ΕΓΡΑΨΕ - ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΩΝ - ΑΥΤΟ που ακολουθεί ΣΤΟ ΦΑΤΣΟΜΠΟΥΚΙ:

ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ;;;

Ή ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΖΗΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ;;

Σίμος Ρούσσος 23 χρόνια πλήρους ασυδοσίας. Γήπεδο χωρίς άδεια,αποθήκη ώς προπονητήριο,παρανομα γραφεία συλλόγου εντός αθλητικών εγκαταστάσεων,ελλειψ νόμιμων παραστατικών του συλλόγου,παράνομη κατακράτηση του χώρου,αποκλεισμός πρόσβασης των υπηρεσιών του δήμου,ιδιωτικά λουκέτα σε δημόσιο χώρο και άλλα πολλά..Η παράσταση έλαβε ΤΕΛΟΣ.


ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

ΡΟΥΛΑ, ΑΦΙΕΡΩΣΗ!


"Ευτυχώς που δεν ήμουν ποτέ δημοτική σύμβουλος"

Σώωωωωπα!

Και εμείς νομίζαμε ότι απλά δεν έβγαινες γιατί δεν σε ψήφιζαν!

ΑΡΓΩ: ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ


ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων:Πρόσκληση στην κοπή της Πίτας του Συλλόγου μας για το 2017


Σύλλογος δημάρχων Αττικής : Για τον εκλιπόντα Βασίλη Παπαδιονυσίου


Το Δ.Σ. της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος πρ. Δημάρχου Γαλατσίου Βασιλείου Παπαδιονυσίου.
Ο Βασίλειος Παπαδιονυσίου, Δήμαρχος Γαλατσίου επί 32 χρόνια, άφησε στις επόμενες γενεές, σημαντική παρακαταθήκη ήθους και κοινωνικής προσφοράς με το έργο του, τη ζωή του και την αυτοδιοικητική του πορεία.
Η τιμητική διάκριση, που του απονεμήθηκε το 2013, από την Ένωσή μας, σηματοδοτεί την καθολική αναγνώριση αυτού του έργου από τους συναδέλφους του, της Αυτοδιοίκησης.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Παύλος Καμάρας