Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ 3ΗΜΕΡΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ


ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΤΟΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Ο ..... ΚΑΛΟΣ ΜΠΑΛΑΜΟΣ


Η συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας ΡΟΜΑ (τσιγγάνων δηλαδή) του Δήμου Χαλανδρίου Ελένη Δεσιώτη μας πληροφόρησε από το facebook για ένα απίστευτο γεγονός που έλαβε χώρα
Μέσα στην ανείπωτη θλίψη για όλη αυτή την τραγωδία που συνέβη και μας συγκλόνισε όλους θα ήθελα να κοινοποιήσω ένα ακόμη πολύ δυσάρεστο περιστατικό που συνέβη χθες στο Χαλάνδρι..

Κατά τις 8 το απόγευμα στο Πάτημα και ενώ παιδιά έπαιζαν στον δρόμο μιας γειτονιάς ένας κάτοικος που ενοχλήθηκε από χόρτα που είχε κόψει ένας γείτονας του Ρομά και με τον αέρα μπήκαν στην αυλή του θεώρησε σκόπιμο να "λύσει"το πρόβλημα που τον εκνεύρισε βγάζοντας μια καραμπίνα και πυροβολώντας από το μπαλκόνι του εν ψυχρώ τον Ρομά στο κεφάλι 2φορες μπροστά στην εμβρόντητη γειτονιά και τα τρομοκρατημένα πιτσιρίκια που παίζανε.

Μέχρι δε να έρθει η αστυνομία είχε στρέψει την καραμπίνα σε κάποιους που έτρεξαν να βοηθήσουν τον άτυχο άνδρα καθυστερώντας έτσι την μεταφορά του στο νοσοκομείο. Αυτή την στιγμή ο άνθρωπος χαροπαλεύει.

Σκέφτηκα πολύ πριν κάνω αυτή την ανάρτηση γιατί τέτοιες στιγμές θεωρώ ότι πρέπει να κρατάμε χαμηλούς τόνους και να αφήνουμε την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της, δυστυχώς όμως διαβάζοντας σχόλια και αναρτήσεις σχετικα με αυτό είδα ότι υπάρχουν διάφοροι"υποστηρικτές" που κοστολογούν τις ζωές ανάλογα με την φυλή και που υπερθεματίζουν αυτή την επαίσχυντη πράξη και που μάλιστα επιρρίπτουν ευθύνες σε όσους δεν υιοθετούμε τις απόψεις τους. Φυσικά ξεχνώντας ότι όλοι μας καταγόμαστε από το ανθρώπινο είδος προφανώς γιατί αυτοί που τα γράφουν δεν έχουν καμία σχετική καταγωγή με το ανθρώπινο γένος.

Θέλω λοιπόν να πω ότι είμαι πολύ θυμωμένη! Αγανακτισμένη!Δεν μπορεί να αντιπροσωπεύουν κανέναν μας τέτοιες συμπεριφορές.Δεν νομιμοποιείται κανείς να πυροβολεί συνάνθρωπο του με καραμπίνα όπως δεν νομιμοποιείται κανείς να επικροτεί τέτοιες συμπεριφορές.
Δεν θέλω φυσικά να σκεφτώ τι θα είχε συμβεί αν το ίδιο περιστατικό είχε γίνει με αντίθετες θέσεις θύτη και θύματος....

Με βαθιά στεναχώρια εύχομαι να γλιτώσει ο άνθρωπος και να επιστρέψει στην οικογένεια του όπως το ίδιο ευχομαι και για όλους όσους χτες ανατράπηκε η ζωή τους μέσα σε μια στιγμή...
Καταδικάζω όλες τις μορφές βίας από όπου και αν προέρχονται και εύχομαι να είμαστε όλοι αλληλέγγυοι και να διατηρούμε την ανθρωπιά μας... Γιατί εκτός από την ίδια την ζωή το πιο πολύτιμο που μπορούμε να έχουμε είναι ο ένας τον άλλον...

https://www.facebook.com/eleni.desiotou?hc_ref=ARR56b49bG6ksp30NuCIMGvFq6fHDJw9GK0cTbXzpspNGDRxo2sW-HhqvY5N_x2KDmE

Ο ΗΡΩΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ - Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ - Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ FACEBOOK


Σε αυτή την χώρα όσοι ακόμα ζούμε, ζούμε από τύχη.

Αυτό το γενικό και πανθομολογούμενο συμπέρασμα επιβεβαιώθηκε απόλυτα κατά τις ώρες αυτές που ακόμα μαζεύονται τα πτώματα των συνανθρώπων μας που δεν είχαν την δική μας τύχη προχτές.

Μόλις η φωτιά άρχισε να καίει ανθρώπους η μάχη της κατάσβεσης και της σωτηρίας ζωών υποχώρησε μπροστά στην μάχη της μικροπολιτικής και της επικοινωνίας.

-  Ο ΣΥΡΙΖΑ καίει την Αττική, η ανικανότητα της κυβέρνησης ..... μπλα, μπλα, μπλα, άρχισε το Πρώτο Θέμα και οι αναπαραγωγείς του.

- Οι δικοί σας οι νεκροί ήταν περισσότεροι το 2007 από τους δικούς μας, έσπευσε να γράψει (και να διαψευστεί) η Ευγενία Λουπάκη αποδεικνύοντας ότι η πολιτική αντιπαράθεση στην χώρα που καίγεσαι στην θάλασσα και πνίγεσαι στην στεριά είναι επιπέδου 12χρονων αγοριών που ανακάλυψαν το πλί τους και το συγκρίνουν να δουν ποιανού είναι μεγαλύτερο.

- Λείπουν μέσα και λεφτά, άρα οι πυροσβέστες, οι λιμενικοί, οι αστυνομικοί μας κάνουν χάρη - στην κοινωνία  - που είναι στις φωτιές.

Στην χώρα αυτή, στην χώρα που όταν πεθαίνουν οι άνθρωποι από πλημμύρες, σεισμούς, φωτιές η κοινή γνώμη στρέφεται από ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ της προπαγάνδας στους εθελοντές και τη αλληλεγγύη της .... φρυγανιάς, στην χώρα που οι "σωστοί" λένε ότι "είναι ντροπή, άκαιρο, μικροπρεπές" κλπ - να μιλάς για τα λάθη των ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και του ΚΡΑΤΟΥΣ διότι "δεν είναι η ώρα αναζήτησης ευθυνών", ε σε αυτή τη χώρα και για το σύστημά της, αυτή η ώρα δεν έρχεται ποτέ.

Πώς να έλθει όταν το "σύστημα" είναι οι ίδιοι που ευθύνονται;

- Να ερευνήσει ο εισαγγελέας, σου λέει.

Ξέρει ο εισαγγελέας, αυτά που συνάντησα εγώ στον δρόμο για το ΜΑΤΙ;
Ποιος θα του τα πει;
Ο "αρμόδιος";;;;

- ΟΙ "αρμόδιοι" που αντί να μάχονται με τις φλόγες και τα κύματα έγραφαν στο φατσομπούκι για να μαζεύουν likes?

Δεν θα αρχίσω να "δίνω" μπατσάκια, μιλώντας συγκεκριμένα για όσα είδα και άκουσα από ΟΡΓΑΝΑ πηγαίνοντας προς το ΜΑΤΙ και ΡΩΤΩΝΤΑΣ τους ..... ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ να μου υποδείξουν πώς πρέπει να κινηθώ και αν πρέπει να κινηθώ, προς το ΜΑΤΙ.

Θα πώ μόνο ότι σε τρία σημεία με αστυνομικούς και πυροσβέστες Ο ΚΑΘΕΝΑΣ από  αυτούς έλεγε το δικό του, που δεν ήταν ίδιο με του άλλου.

ΔΙΑΛΕΓΕΣ από όσα σου έλεγαν τι ήθελες να κρατήσεις και τι να πετάξεις.

Αυτό σημαίνει ότι η έννοια του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ και του ΣΧΕΔΙΟΥ, η έννοια της ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ αντιμετώπισης μιας τέτοιας κρίσης είναι έννοια ΑΣΥΜΒΑΤΗ με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Είμαστε ένας λαός με φιλότιμο.
Αλλά το φιλότιμο δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για να κρύβουν οι "αρμόδιοι" την ανεπάρκειά τους και τις ευθύνες τους.

Δεν είναι δυνατόν να είμαστε σε μια κατάσταση όπου 20 λεπτά από το κέντρο της πρωτεύουσας χάθηκαν πάνω από 100 ζωές (και γράψτε το νούμερο) και να βγαίνουν οι υπουργάρες και να μας λένε  "το λιμενικό - ή η πυροσβεστική - έσωσαν 700 άτομα".

ΠΡΟΧΤΕΣ - για εμένα - ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΕΧΑΣΑΝ 100 και πλέον ΖΩΕΣ.

Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΟΥΝ,  ΤΟΥΣ ΕΧΑΣΑΝ.

Όχι η κυβέρνηση, όχι οι παλιές κυβερνήσεις, όχι η αντιπολίτευση.

Η πολιτική σε επιχειρησιακά θέματα,εμπλέκεται πριν και μετά την κρίση - κατά την γνώμη μου - για να αναζητήσει το ΓΙΑΤΙ και να κάνει τις διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν σε οργάνωση ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ.

Δεν είναι δυνατόν να μας έχουν ψήσει ότι για την λειτουργία του κράτους δεν φταίνε ποτέ οι ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ γιατί αυτοί -  δίνουν ηρωικές μάχες με τις φλόγες , τις πλημμύρες, τους σεισμούς.

Ο ΗΡΩΙΣΜΟΣ δεν είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ, ούτε ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ και ΟΡΓΑΝΩΣΗ.

Ας γίνουμε σοβαροί επιτέλους.

Αν γίνει πόλεμος δεν αρκεί ο "ηρωισμός" για να σωθεί η χώρα.

Τα επιχειρησιακά σχέδια αντιμετώπισης κρίσεων δεν είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ θέμα.

Είναι ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ, ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΤΙΩΝ που μας καθησυχάζουν ότι πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στο κράτος και τους μηχανισμούς του.
(Εμπιστοσύνη στο κράτος που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα.....).

Και για να τελειώνουμε θα φτάσω στο τελευταίο ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟ:
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ δουλειά του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ να στήνεται στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι και να "αναλαμβάνει τον συντονισμό των επιχειρήσεων".

Αυτά είναι για τους μπαμπουίνους, τους συστεμικούς δημοσιογράφους και την τηλεοπτική εικόνα.

Πού έμαθε ο πρωθυπουργός ή ο υπουργός να συντονίζει τέτοιες επιχειρήσεις;;;;
Όταν πήγε φαντάρος και τον βάλανε πυροπροστασία, όπως όλους μας;

Θα μου πεις αυτό είναι το πρόβλημα;;;

ΝΑΙ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ!

Το πρόβλημα είναι ότι το σύστημα - πολιτικό, ένστολο, δικαστικό, δημοσιογραφικό, αυτοδιοικητικό - φροντίζει να είναι τόσο δύσκολο (και τόσο αντικαθωσπρέπει) να ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΘΟΥΝ οι ευθύνες και να αποδοθούν στον ΑΡΜΟΔΙΟ.
Φροντίζει να μην υπάρχει ΑΡΜΟΔΙΟΣ.

Αν το κράτος ήταν σοβαρό για τέτοιες περιπτώσεις θα ξέραμε ΠΟΙΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ, ΠΟΙΑΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ αναλαμβάνει τον ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ όλων των δυνάμεων και την ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.

Και η επάρκεια, ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητά του θα κρινόταν από το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, του συντονισμού του.

Και αυτό θα αξιολογούσε η κυβέρνηση, η βουλή, η κοινωνία μετά.

Και οι ένστολοι δεν θα κρίνονταν από την κοινωνία από τον ΗΡΩΙΣΜΟ τους και το φιλότιμό τους (και όλα αυτά τα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ) που συνήθως βασίζονται στην αυτοπροβολή τους στο φατσομπούκι, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.

Και ο πολίτης θα ήξερε ότι σε όλο τον κόσμο ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ δεν κρίνονται  από το πόσους έσωσαν - γιατί αυτό είναι Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ - αλλά από τους πόσους ΕΧΑΣΑΝ.

Αυτά γίνονται στα σοβαρά κράτη.

Στην Ελλάδα λέμε "δεν είναι ώρα των ευθυνών και όσοι ομιλούν γι΄αυτές είναι λαϊκιστές" και καθαρίζει το σύστημα.

Και η μόνη επιτρεπτή κριτική είναι η .... ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ.

Η ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΉ.

Να λες "εσείς χάσατε 100 ζωές εσείς τώρα που είστε κυβέρνησάρα  ενώ εμείς είχαμε χάσει 60. Είμαστε καλύτεροι εμείς,

 ΚΕΡΔΑΜΕ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΣ: Να ακυρωθούν κατά την διάρκεια του 3ημερου εθνικού πένθους οι εκδηλώσεις του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.


Κ Δήμαρχε , κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου

Όταν η χώρα βιώνει μια ανείπωτη τραγωδία, όταν η μυρωδιά του θανάτου εχει φτάσει στα μπαλκόνια μας, ο Δήμος Χαλανδρίου οφείλει να σεβαστεί τους 10δες νεκρούς τους εκατοντάδες συγγενείς και φίλους τους όπως επίσης όλους όσους συμμετέχουν στο βαρύ αυτό πένθος.

Θεωρώ ότι αυτή την ωρα του εθνικού αλλά και του ατομικου πένθους του καθενός, δεν είναι δυνατόν εμείς , ως Δημος Χαλανδρίου «να αδωμεν». Δεν μπορώ να φανταστώ, αυτές τις ώρες που ο καθένας συλλογαται τον θάνατο τόσων συνανθρώπων, και ο Αττικός ουρανός είναι γεμάτος ανθρωπινά αποκαϊδια, εμείς ως Δήμος Χαλανδρίου « να εκτελούμε το καλλιτεχνικό μας πρόγραμμα», να τραγουδάμε και να διασκεδάζουμε.

Ζητώ ως Δημοτικός σύμβουλος και ως επικεφαλής Δημοτικής παράταξης, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στην μνήμη των συνανθρώπων μας που χάθηκαν, αλλά και του πόνου των οικογενειών τους, την ματαίωση και την μετάθεση σε άλλες ημερομηνίες των προγραμματισμένων για αυτό το 3ημερο, εκδηλώσεων του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.

Η ΡΕΜΑΤΙΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ


Το Φεστιβάλ Ρεματιάς προσφέρει την τέχνη, εμείς την αλληλεγγύη.
Προσφέρουμε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης
για την επιβίωση των συνανθρώπων μας που πλήττονται από την κρίση.

Η Ρεματιά αποχαιρετά τον Μάνο Ελευθερίου με τα τραγούδια του

Βαθιά θλίψη προκαλεί στους ανθρώπους του Δήμου Χαλανδρίου η απώλεια του μεγάλου μας ποιητή, πεζογράφου και στιχουργού Μάνου Ελευθερίου. Όλοι και όλες μας περιμέναμε ότι θα τον συναντήσουμε στη Ρεματιά για να τραγουδήσουμε μαζί τα τραγούδια του κατά την προγραμματισμένη εκδήλωση – αφιέρωμα του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης την Τετάρτη 25 Ιουλίου.

Σε κλίμα ιδιαίτερης φόρτισης και συγκίνησης η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου καλεί όλους και όλες μας να τιμήσουμε την αθάνατη μνήμη του Μάνου Ελευθερίου αποχαιρετώντας τον με τα τραγούδια του.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της βραδιάς, ο Θάνος Ολύμπιος, η Λιζέτα Νικολάου και ο Βασίλης Πάτσιος, τρεις ερμηνευτές που έχουν δισκογραφήσει τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου, παρουσιάζουν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του σπουδαίου στιχουργού με τη συνοδεία πενταμελούς ορχήστρας: Χρήστος Κουμούσης (πιάνο), Λευτέρης Λαζάρου (μπουζούκι), Γιάννης Καλκάνης (ντραμς), Δημήτρης Μαργαρίτης (μπάσο), Γιώργος Πατσιώτης (κιθάρα).Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ. Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΨΕ - ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Μερική αποδέσμευση απόφασης ανάληψης υποχρέωσης που διατέθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

2. 4η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού και Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος οικονομικού έτους 2018.

3. Άνοιγμα τριών νέων τραπεζικών λογαριασμών εξυπηρέτησης των P.O.S., της Eurobank Ergasias και ορισμός υπογραφόντων σύμβασης συνεργασίας αποδοχής καρτών (POS).

4. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής (αρ. πρωτ. 26812/20-07-2018).

5. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής (αρ. πρωτ. 26813/20-07-2018).

6. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής (αρ. πρωτ. 26815/20-07-2018).

7. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής (αρ. πρωτ. 26953/20-07-2018).

8. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από τον υπ΄ αρ. 214/2018 χρηματικό κατάλογο.

9. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής & επαναβεβαίωσης.

10. Έγκριση πρακτικών επίλυσης φορολογικών διαφορών.

11. Έγκριση πίστωσης για την καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων.

12. Έγκριση σκοπιμότητας και διάθεση πίστωσης για την παροχή υπηρεσιών πρόσβασης σε άτομα με αναπηρία σε εκδηλώσεις του Δήμου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018.

13. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για την πραγματοποίηση της νέας πρότασης για τη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018.

14. Έγκριση και διάθεση πίστωσης ποσού 1.488,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% σε βάρος του Κ.Α. 00.6431.01 με τίτλο «Έξοδα ενημέρωσης και προβολής δραστηριοτήτων του Δήμου», για την καταχώρηση του προγράμματος του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018, (Αύγουστος – Σεπτέμβριος) σε έντυπα μέσα.

15. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού σε βάρος του Κ.Α. 00.6495.01 του προϋπολογισμού Ο.Ε. 2018 με τίτλο: «Λοιπές δαπάνες γενικής φύσεως», για πληρωμή συγγενικών δικαιωμάτων σε καλλιτέχνες.

16. Τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 331/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

17. Ενίσχυση οικονομικά αδύναμων κατοίκων με χρηματικά βοηθήματα.

18. Αύξηση ωρών εργασίας υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης.

19. Διατήρηση έδρας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Φωνή των Ελλήνων Τσιγγάνων», μετά τη νέα του επωνυμία σε «Πολιτιστικό Σύλλογο Νέοι Ορίζοντες Ελλήνων Ρομά» στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

20. Έγκριση κανονισμού καθαριότητας.

21. Έγκριση σκοπιμότητας της υπηρεσίας με τίτλο: «Εργασίες εγκατάστασης χλοοτάπητα και σημειακές επεμβάσεις σε διάφορους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου» και μη υλοποίησή της με ίδια μέσα επειδή δεν επαρκεί το προσωπικό που υπηρετεί στην οργανική μονάδα του Τμήματος Ανάπλασης και Συντήρησης Πρασίνου.

22. Κατασκευή εξόδου διαφυγής πεζών στο νότιο κλάδο της σήραγγας Βριλησσίων της Αττικής Οδού, σε πεζοδρόμιο της οδού Κιθαιρώνος στο Χαλάνδρι.

23. Τροποποίηση της σύμβασης για τη μελέτη «ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ» ΑΜ 3/2017, με Κ.Α. 30.7411.06 κατά τη διάρκειά της με τη χρήση μέρους των απροβλέπτων για τη σύνταξη ακουστικής μελέτης, χωρίς τροποποίηση της φύσης της σύμβασης και παράταση του καθαρά μελετητικού χρόνου.

24. Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 1223 στην περιοχή Πάτημα Ι του Δήμου Χαλανδρίου.

25. Λήψη απόφασης σχετικά με την εφαρμογή ή μη του άρθρου 33 του ΝΟΚ/12 (ΦΕΚ 79/Α/2012) για αποζημίωση ιδιοκτησίας κ. Κατσαβού Ηλία.

26. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου με τίτλο ‘‘ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ, ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ’’, Α.Μ. 1/2015.

27. Έγκριση παράτασης εργολαβικής σύμβασης του έργου με τίτλο «Επισκευές – κατασκευές πεζοδρομίων και εκριζώσεις στο Δήμο Χαλανδρίου» (Α.Μ. 06/2017).

28. Παράταση της υπ΄ αριθ. 14486/25-4-18 σύμβασης με αντικείμενο την «Προμήθεια και φύτευση φυτών στη νησίδα της οδού Ηρακλείτου και εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος».

29. Κατάργηση συντριβανιού επί της Πλατείας Χίου.

30. Τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 108/2018 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την έγκριση της μελέτης διαμόρφωσης της οδού Σωκράτους από Σοφ. Βενιζέλου έως Α. Παπανδρέου, σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας λόγω αλλαγών στη διατομή οδοστρώματος.