Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 

 

Συνεχίζεται η σταλινοφιλελεύθερη προπαγάνδα στις σελίδες "ενημέρωσης" των κατοίκων της πόλης που έχουν μετατραπεί σε χώρους χυδαίας παραταξιακής εκμετάλλευσης από τους διαχειριστές της χούντας, που αποκλείουν οποιαδήποτε άλλη άποψη, σβήνουν ό,τι ενοχλεί το καθεστώς και - βέβαια - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ επί της ουσίας δεν δίνουν σε ενοχλητικές ερωτήσεις.

Σαν αυτή εδώ που θα θέσουμε δημόσια απόψε:

Την Πολιτική Προστασία στο Χαλάνδρι - και σε κάθε δήμο - συντονίζει το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.  (περισσότερα ΕΔΩ: https://www.stinplatia.gr/2022/01/blog-post_71.html).

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ λένε ότι το Σ.Τ.Ο. Χαλανδρίου έχει συνεδριάσει ΜΙΑ (1) φορά μόνο - ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ και ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ που σήμερα αναδεικνύουμε.

ΡΩΤΑΜΕ: ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ FAKE ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι ασχολήθηκε να προετοιμάσει τον δήμο για την ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ, ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΧΙΟΝΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 'ΕΛΠΙΣ'?

ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Σ.Τ.Ο. εννοούσε ο κ. Ρούσσος στο ΔΣ?

Ή υπάρχει άλλη πιο πρόσφατη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. ?

Αν ΝΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ με τον πίνακα ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ - για να ξέρουν οι πολίτες όλους όσους ....' συντόνισαν' αυτό που βίωσαν.

ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ!

Ακριβώς - όπως σωστά - ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως να γίνει και σε κεντρικό επίπεδο από το βήμα του κοινοβουλίου.

Θα το κάνει ο Συμεών του ΣΥΡΙΖΑ?

Όταν βλέπεις το καθήκον σου ευκαιρία για ρουσφέτι στον Δήμαρχο τότε κάθε άλλη εξήγηση σου περισσεύει

 

Κορυφαία στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, συναρμόδια μάλιστα για την Πολιτική Προστασία της πρωτεύουσας της χώρας, σε μια απαράδεκτη προσπάθεια εκ των υστέρων απόσεισης των ευθυνών τους για τη διατήρηση με μέσα του φορέα τους των λεωφόρων και υπερτοπικών οδών και των δημόσιων δομών υγείας της αποκλειστικής αρμοδιότητάς τους στην περιοχής μας, δείχνουν να αντιλαμβάνονται την υποχρέωσή τους προς την κοινωνία και την Πολιτεία, για άρτια και υπεύθυνη εκτέλεση των καθηκόντων τους σε συνθήκες διακινδύνευσης από έντονα καιρικά φαινόμενα, ως ΡΟΥΣΦΕΤΙ που δρομολογούν μετά από αίτηση κάθε Δημάρχου.

Τα στελέχη της Περιφέρειας, μάλλον ευρισκόμενα ακόμα σε «βέρτιγκο», φαίνεται ότι ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι ο Δήμος Βριλησσίων δεν ζήτησε βοήθεια για το δικό του έργο, αλλά για την ανάληψη των ευθυνών αποχιονισμού που αντιστοιχούν στην ίδια την Περιφέρειας Αττικής στην περιοχή μας, ώστε ο δήμος μας να καταφέρει με τις δικές του δυνάμεις και των εξωτερικών συνεργατών του, να επιχειρήσει γρηγορότερα τους αναγκαίους αποχιονισμούς στο εσωτερικό του οδικό δίκτυο. Κάποιοι προφανώς συγχέουν σκοπίμως ή από πλήρη άγνοια (δεν ξέρουμε τι είναι χειρότερο από τα δύο)  το θεσμικό χρέος τους προς την κοινωνία, με τις πολιτικές εξυπηρετήσεις της προσωπικής τηλεφωνικής ατζέντας τους. Μην καταλαβαίνοντας ή αδιαφορώντας πλήρως, για το ότι τα ζητήματα αντιμετώπισης καιρικών κρίσεων και φυσικών καταστροφών που προκαλούνται από αυτές, αφορούν ανθρώπινες ζωές!

Το συγκοινωνιακό σύστημα των λεωφόρων και υπερτοπικών οδών αποκλειστικής αρμοδιότητάς τους εντός της περιοχής μας, δηλαδή Λ. Πεντέλης – Σισμανογλείου – Αναπαύσεως – ΓΝΑ Σισμανόγλειο (που επίσης οδηγούν και στο Παίδων Πεντέλης), από την πρώτη στιγμή και για ημέρες αφέθηκε στις (αντικειμενικά περιορισμένες δυνάμεις) «πλάτες» της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων. Αυτό το είδαν όλοι όσοι ζουν στα Βριλήσσια και όσοι κινούνται στη βόρεια Αθήνα, και το γνωρίζουν πια όλοι οι πολίτες. Η απαίτηση για ιδιαίτερες τηλεφωνικές ή έγγραφες προσκλήσεις, για να κάνουν οι αρμόδιοι της περιφέρειας μας τη δουλειά τους, ξεπερνά κάθε λογικό υπεύθυνο και δημοκρατικό πολίτη, ανεξαρτήτως προτιμήσεων σε πρόσωπα ή σε κόμματα.

Παρόλα αυτά, επειδή γνωρίζουμε πρόσωπα, πράγματα και νοοτροπίες, δεν διστάσαμε (ακόμα και εάν δεν οφείλαμε) για το καλό του τόπου μας να επιχειρήσουμε εξαρχής επικοινωνία σε υψηλό επίπεδο με τους αρμόδιους για την περιοχή μας αντιπεριφερειάρχες, στο πλαίσιο των ενεργειών μας για την αντιμετώπιση της χιονοκαταιγίδας «ΕΛΠΙΣ». Υπήρξαν αλλεπάλληλες επικοινωνίες, αρχικά και ενόψει του προβλεπόμενου βαρύ χιονιά, από το Γραφείο Δημάρχου προς το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και προέδρου του ΕΔΣΝΑ κ. Κόκκαλη και προς το Γραφείο της οικείας Αντιπεριφερειάρχη, για ενίσχυση της περιοχής μας σε συσκευασμένο αλάτι, πέραν της ποσότητας που είχε ήδη προς διάθεση ο δήμος σε τέσσερα (4) σημεία της πόλης, ενώ στη συνέχεια υπήρξαν τουλάχιστον δύο (2) τηλεφωνικές επικοινωνίες του ίδιου του Δημάρχου Βριλησσίων με την Αντιπεριφερειάρχη του Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Λ. Κεφαλογιάννη (Τρίτη 25 και Τετάρτη 26/1), για ενίσχυση με μηχανήματα και πληρώματα ή έστω εναλλακτικά για παραχώρηση μηχανήματος και χρήση του από προσωπικό του δήμου μας (όπως ήδη γνωρίζαμε ότι γινόταν σε ορισμένους άλλους δήμους). 


Αποτελέσματα των παραπάνω τηλεφωνικών επαφών έκφρασης συγκεκριμένων αιτημάτων υπήρξαν:

- Μηδέν (0) τόνοι αλάτι και μηδέν (0) μηχανήματα εκχιονισμού από την Περιφέρεια Αττικής προς τον Δήμο Βριλησσίων

- Βλάβη ενός μηχανήματος χωματουργικών έργων (JCB) του Δήμου Βριλησσίων σε επιχειρήσεις αντιμετώπισης του χιονιά επί της Λ. Πεντέλης και για το οποίο χρειάστηκαν άνω των 40 ωρών για την επισκευή και την επιστροφή του στη δράση

- Επανειλημμένες δηλώσεις αδυναμίας και παραπομπή στις καλένδες από τα στελέχη της περιφέρειας για συνδρομή ενός δήμου του Πεντελικού και της βορειανατολικής Αθήνας, η οποία χτυπήθηκε πολύ περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή του λεκανοπεδίου Αττικής

- Παροχή μεγάλου αριθμού μηχανημάτων για εκχιονισμό σε παράκτιους δήμους της Αττικής, χωρίς προηγουμένως να έχουν καλυφθεί επιχειρησιακά από την ίδια ή έστω με παροχή μηχανημάτων στις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των δήμων ΟΛΕΣ οι περιοχές ευθύνης της περιφέρειας  που περιλαμβάνονται στους ορεινούς και ημιορεινούς δήμους του Πεντελικού, ως όφειλε η Περιφέρεια Αττικής. 

Σε ό,τι αφορά στα αναφερόμενα ευχαριστήρια των εκπροσώπων των κομματικά ορισμένων διοικήσεων των νοσοκομείων της περιοχής μας, μπορούμε να αντιληφθούμε τις διαδρομές και τις πιέσεις κάτω από τις οποίες γίνονται. Αυτό δεν αλλάζει για εμάς την καλή και αποδοτική συνεργασία μας με τις δημόσιες δομές υγείας της περιοχής και ιδιαίτερα του ΓΝΑ Σισμανόγλειο και τις υπηρεσίες που διαχρονικά ο Δήμος μας παρέχει σε αυτό. Όπως και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με την ίδια θέρμη, χωρίς να περιμένουμε κανένα ευχαριστώ, ούτε από κομματικούς εκπροσώπους, ούτε σίγουρα από την παρούσα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής

 

Αξίζει να γίνει γνωστό ότι μεταξύ των ευχαριστηρίων και σχετικών δηλώσεων αυτοδιοικητικών α΄βαθμού που ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής (απευθείας ή που παρουσιάστηκαν από ιστοσελίδες προβολής της) από πλευράς δήμων, για παροχή ποσοτήτων αλατιού και μηχανημάτων εκχιονισμού, πλήθος εξ αυτών προέρχονται από παραθαλάσσιους δήμους της Αττικής, ενώ από τα ευχαριστήρια των Δήμων του Πεντελικού και συνολικά της βόρειας Αθήνας προκύπτει, αβίαστα, ότι ο Δήμος Βριλησσίων είναι ένας από τους ελάχιστους δήμους που αφέθηκαν μόνοι απέναντι στην καιρική διακινδύνευση, αναγκαστικά επιφορτισμένοι με το επιπλέον και βαρύ επιχειρησιακό έργο αποχιονισμού ΚΑΙ των περιοχών αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μεταξύ των δήμων που ευχαρίστησαν την Περιφέρεια για παροχή βοήθειας σε μηχανήματα ή/και αλάτι είναι και οι Δήμοι Αλίμου, Ελληνικού, Αίγινας, Τροιζηνίας, και… Περάματος! 

Φυσικά αυτό δεν είναι προς επίκριση των δημάρχων και αιρετών των αναφερόμενων δήμων που πασχίζουν ως οφείλουν για τον τόπο τους (το αντίθετο μάλιστα), αλλά δείχνει πολλά για τον τρόπο λειτουργίας των αρμοδίων της Περιφέρειας Αττικής.

 

Ευτυχώς όμως για άλλη μια φορά, η αλληλεγγύη του α' βαθμού αυτοδιοίκησης ήταν άμεση, κι όπως το έχει πράξει επανειλημμένα ο Δήμος Βριλησσίων σε αντίστοιχες διακινδυνεύσεις άλλων δήμων εντός Αττικής και σε όλη την Ελλάδα, εκείνες τις δύσκολες ώρες του αποχιονισμού, εστάλησαν στον δήμο μας τρία (3) μηχανήματα για αποχιονισμό. Με τη συνδρομή των Δήμων Πειραιά, Νίκαιας-Ρέντη και Αγίας Βαρβάρας, καθώς και με αρωγή του προέδρου των Δημάρχων της Αττικής (ΠΕΔΑ) και Δήμαρχο Γαλατσίου για την αποστολή του μηχανήματος της Αγίας Βαρβάρας. 

Δυστυχώς η περιφέρεια αδυνατώντας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και αφού προσπαθεί να "πιαστεί" από τους δήμους που την ευχαρίστησαν, επιτίθεται σε αυτούς που δεν την "ευχαριστήσαμε".

Εάν η στάση των αρμοδίων στελεχών της Περιφέρειας  είναι θέμα απίστευτης προχειρότητας ή ρεβανσισμού προς τον Δήμο Βριλησσίων, είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει ιδιαίτερα τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Αττικής, στο βαθμό που διατηρεί ακόμα τέτοιες ευαισθησίες, και φυσικά, σε τελευταία ανάλυση και κατά μείζονα λόγο, τους πολίτες. 

Εμείς θα συνεχίσουμε ακομμάτιστα και αυτοδιοικητικά την προσπάθειά μας για ανάπτυξη και πρόοδο στα Βριλήσσια και ευρύτερα στον τόπο μας. Διότι, οι αρχές μας είναι αδιαπραγμάτευτες και η πορεία μας έχει διαφάνεια, διάρκεια και συνέπεια.  

Κάθε στιγμή, αλλά και στο τέλος της ημέρας, όλοι κρινόμαστε και αξιολογούμαστε τελικά για το λόγο και τις πράξεις μας (και φυσικά και για τις μη… πράξεις μας) από τους πολίτες.

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ