Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΑΕΕ: Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ


350.000 Ελληνίδες και Έλληνες οφείλουν στον ΟΑΕΕ, στην συντριπτική τους πλειοψηφία όχι γιατί είναι «μπαταχτσήδες» αλλά γιατί βρίσκονται σε αδυναμία.
Οι ίδιοι και οι οικογένειές τους στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, την ώρα που ο ΟΑΕΕ παρανόμως τους χρεώνει για αυτήν (ενώ αρνείται να την παράσχει λόγω οφειλών).
Οι όροι για τις ρυθμίσεις για τα χρέη στον ΟΑΕΕ είναι εκτός πραγματικότητας με αποτέλεσμα ελάχιστοι να προσέρχονται για να ρυθμίσουν.
Ο κάθε ένας πολεμάει μόνος του απέναντι στον ΟΑΕΕ, στο Υπουργείο Εργασίας, στην Τρόικα, σε κάθε έναν τελικά που αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς. Σε κάθε έναν που μας θεωρεί πολίτες τρίτης κατηγορίας.

Μαζευόμαστε για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Στείλτε ένα email στην διεύθυνση george.floras@floras.gr με την σημείωση στο θέμα:

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ-Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΈΝΩΣΗ
Το όνομά σας και στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνα) δεν είναι υποχρεωτικά, θα είναι όμως χρήσιμα σε επόμενες επικοινωνίες

Θα κρατήσουμε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση ώστε να σας ενημερώσουμε στο μέλλον:
για το νομικό πλαίσιο αντιμετώπισης της καταχρηστικής πολιτικής του ΟΑΕΕ,

για ομαδικές προσφυγές κατά των παράνομων πράξεών του,

για οργανωμένες ομαδικές κινήσεις προς την πολιτική ηγεσία αναφορικά με τους όρους των ρυθμίσεων (επώνυμη αντιπρόταση στην πρόταση του Υπουργείου Εργασίας με συγκεκριμένους όρους που μπορούμε να ικανοποιήσουμε για να είμαστε ενήμεροι)

για οργανωμένη προβολή των θέσεων των 350.000 ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους

για ενέργειες με στόχο την ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων όσων αδυνατούν να καλύψουν τις εισφορές τους

BLOG ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ
Φτιάξαμε ένα ιστολόγιο αποκλειστικά για τα θέματα του ΟΑΕΕ ώστε να συγκεντρώσουμε εκεί κάθε χρήσιμη πληροφορία για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και ειδικά για όσους έχουν προβλήματα οφειλών.
Το blog είναι στην διεύθυνση http://oaee1.blogspot.gr/
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛ. 2105232621 email george.floras@floras.gr

Από τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ, στη θεωρία των δύο άκρων


Το να αναφέρει κανείς ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται «εκτός συνταγματικού τόξου», είναι μία ακραία, επικίνδυνη για τη δημοκρατία και τη χώρα προπαγανδιστική διαστρέβλωση
Το ΦΕΚ με ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου 1974 που νομιμοποιεί το ΚΚΕ

Το ΦΕΚ έχει ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου 1974. Το υπογράφουν ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής και το σύνολο των μελών του υπουργικού συμβουλίου – άνθρωποι που, οι περισσότεροι εξ αυτών, είχαν ζήσει τον Εμφύλιο Πόλεμο, είχαν μετάσχει ενεργά από κεντρικές πολιτικές θέσεις στις μετεμφυλιακές εξελίξεις στις τάξεις της ΕΡΕ, της Ενωσης Κέντρου ή και στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης της χώρας, είχαν διωχθεί από τη χούντα και, σίγουρα, ούτε μέλη του ΚΚΕ ήταν, ούτε καν αριστεροί με οποιαδήποτε έννοια... Με αυτό το ΦΕΚ λοιπόν, ο Καραμανλής, που δεν έχει προλάβει ακόμα να κάνει καν τις πρώτες ελεύθερες εκλογές (έγιναν στην πρώτη επέτειο του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου), ούτε να προχωρήσει στο νέο σύνταγμα της χώρας, το πρώτο που κάνει και θεμελιώνει τη λεγόμενη Μεταπολίτευση, είναι να νομιμοποιήσει όχι μόνον το ΚΚΕ, αλλά και οποιοδήποτε κόμμα το οποίο δεν έχει σκοπό τη βίαιη κατάληψη της εξουσίας στην Ελλάδα: αυτό είναι το ένα και μοναδικό κριτήριο για την ίδρυση κομμάτων: η χώρα, έχει πια δημοκρατία. Σε αυτό το ΦΕΚ, το οποίο μάλιστα φέρει και την υπογραφή του στρατηγού Γκιζίκη ως «προέδρου», ακόμα «της Δημοκρατίας» τέθηκαν οι βάσεις για τον ομαλό πολιτικό βίο της χώρας, τα επόμενα σχεδόν σαράντα χρόνια. Σχεδόν, καθώς, από προχθές, μετά το ειδεχθές έγκλημα από στέλεχος της Χρυσής Αυγής (αλήθεια, έχει διαγραφεί από τις τάξεις της μετά το φόνο;), η θεωρία των «δύο άκρων» θολώνει πλέον το τοπίο που ξεκαθάριζε με αυτό το ΦΕΚ στις 23 Σεπτεμβρίου 1974…

Ο Καραμανλής και οι υπουργοί του, δεν ήταν αριστεροί. Γνώριζαν όμως πολύ καλά ότι η χώρα που δεν περιλαμβάνει στο συνταγματικό της πλαίσιο τη λειτουργία της Αριστεράς, δεν είναι δημοκρατική χώρα. Θα την ψήφιζαν ποτέ; Ασφαλώς όχι. Επέβαλαν όμως άμεσα τη νομιμοποίησή της, και μάλιστα με τη χούντα να κρατά ακόμα πολύ κρίσιμα πόστα στον κρατικό μηχανισμό και με το τοπίο να μην έχει απολύτως ξεκαθαρίσει, ακριβώς επειδή ήθελαν να επαναφέρουν τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Η θεωρεία των δύο άκρων, κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση και πάει τη χώρα σαράντα χρόνια πίσω, πριν από την υπογραφή αυτού του ιστορικού ΦΕΚ. Γιατί επιχειρεί την απονομιμοποίηση της Αριστεράς, που, μία από τις εκφράσεις της, τυγχάνει σήμερα να είναι ψηφισμένη αξιωματική αντιπολίτευση.

Το στοιχείο που επικαλούνται εκείνοι που εισήγαγαν τη θεωρεία των δύο άκρων, ρίχνοντας λάδι σε μια φωτιά που ήδη καίει περίπου ανεξέλεγκτη στη χώρα, είναι μία σειρά γεγονότων, λόγων ή πράξεων, όπως τα όσα συνέβησαν στις Σκουριές, ή η μη ρητή καταδίκη ενεργειών από μέλη του εν λόγω κόμματος της Αριστεράς, σε πράξεις βίας. Όμως, κι αν ακόμα δεχθεί κανείς ότι αυτά έχουν, κακώς, συμβεί στο μέτρο που έχουν συμβεί, είναι ξεκάθαρο στον καθένα ότι ουδεμία σχέση έχουν με προσπάθεια βίαιης κατάληψης της εξουσίας και κατάλυσης του πολιτεύματος!

Συνεπώς, το να αναφέρει κανείς ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται «εκτός συνταγματικού τόξου», είναι μία ακραία, επικίνδυνη για τη δημοκρατία και τη χώρα προπαγανδιστική διαστρεύλωση, που η ίδια θυμίζει μεθόδους όχι από τις καλύτερες εποχές για τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Επικίνδυνη γιατί είτε εν γνώσει της, είτε εν αγνοία της, επιχειρεί να πάει τη χώρα πίσω από εκείνο που κατακτήθηκε μετά από τόσες περιπέτειες το Σεπτέμβριο του 1974. Ασφαλώς και σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει να μην καταδικάζονται πράξεις βίας, όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει. Όμως, η απόσταση ανάμεσα σε αυτό και στην απόπειρα απονομιμοποίησης ενός κόμματος με τη λογική ότι είναι το ίδιο με τη Χρυσή Αυγή που στέλεχός της δολοφονεί εν ψυχρώ ένα πολίτη, δεν είναι απλώς χαώδης, αλλά και επικίνδυνη: στην ουσία, δείχνει μια Ελλάδα που σκέπτεται με τα δεδομένα όχι του 2013, ούτε καν του 1974, αλλά του 1947, όταν, ένα άλλο ΦΕΚ, επέτεινε τα μέτρα της παρανομίας του ΚΚΕ… Και η επιστροφή σε αυτή την Ελλάδα, όχι απλώς δεν είναι λύση για τα τεράστια προβλήματα της χώρας, αλλά περιέχει, εκείνη πλέον, το σπέρμα της αδιαφορίας, της περιφρόνησης για το Σύνταγμα… Και, το μόνο σίγουρο, είναι ότι αν μια τέτοια θεωρία χρησιμοποιηθεί, αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο και, τελικά, επικρατήσει, στην κυβέρνηση ή / και σε μια μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης που η κυβέρνηση ελέγχει, τότε είναι που η δημοκρατία θα κινδυνεύσει πραγματικά και άμεσα, τότε είναι που η πραγματική εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα θα επικρατήσει στη χώρα και που το λεγόμενο «συνταγματικό τόξο», θα μείνει πια χωρίς βέλη…

Ας προσέξουν λοιπόν πολύ καλά τι κάνουν όσοι με περισσή ευκολία και για ευτελείς λόγους σπρώχνουν, από θέση ισχύος, την Ελλάδα προς τα εκεί, ακριβώς 39 χρόνια μετά της κατοχύρωσης της δημοκρατίας στη χώρα με την νομιμοποίηση, στις 23 Σεπτεμβρίου 1974, όλων των κομμάτων που δεν έχουν σκοπό τη βίαιη κατάληψη της εξουσίας. Κι ας ρίξουν τις δυνάμεις τους εκεί που υπάρχει ο άμεσος, αληθινός κίνδυνος: εκεί απ’ όπου η δημοκρατία και η χώρα σήμερα απειλούνται πραγματικά, όπως και η ενότητα του ελληνικού λαού. Γιατί όποιος τη
διαταράξει, ειδικά σήμερα, θα φέρει βαρύτατη ιστορική ευθύνη.


Μαλούχος Γεώργιος Π.
http://www.tovima.gr

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας των καταστημάτων.Αθήνα 20.09.2013
Συγγρού 15-17
ΤΚ 117 43 Αθήνα
ΤΗΛ.2132063520
email: attikisynergasia@patt.gov.gr Προς


Μετά την πρόσφατη ψήφιση από πλευράς της Μνημονιακής συγκυβέρνησης της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας των καταστημάτων, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής την Τρίτη 10.09.2013 συζήτησε διεξοδικά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Ως Περιφερειακή Παράταξη, αναπτύσσοντας τις θέσεις μας υποστηρίξαμε ότι η πολιτική αυτή θα έχει μεταξύ των άλλων και τα παρακάτω αρνητικά αποτελέσματα:

· Καταστρέφεται η οικογενειακή και προσωπική ζωή εργαζομένων και μικροεμπόρων, δεν μένει ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και προσωπικές στιγμές, οδηγώντας τους στα πρόθυρα σωματικής και ψυχικής κατάρρευσης.

· Αυτό το απάνθρωπο μοντέλο εργασίας θα μεταφερθεί ως γενικευμένο σε όλους τους κλάδους εργασίας, σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.

· Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν προσφέρει απολύτως τίποτε στον τουρισμό και τις τουριστικές περιοχές, γιατί ήδη αυτά λειτουργούν τις Κυριακές με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο.

· Πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σε κλείσιμο και σε λουκέτα γιατί δεν θα μπορέσουν να αντέξουν τον ανταγωνισμό των μεγάλων ομίλων, των πολυεθνικών αλλά και άλλων επιχειρήσεων. Ο χώρος της αγοράς θα μονοπωληθεί.

· Είναι σαφές ότι πρόκειται για απόλυτη ταξική μονομέρεια με προφανή σκοπό να ωφεληθούν οι μεγάλοι πολυεθνικοί και επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι οι μικρομεσαίοι, οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία.

· Θα έχουμε μετατροπή των θέσεων αποκλειστικής και πλήρους απασχόλησης σε ελαστικές μορφές εργασίας και κατά συνέπεια και στις αποδοχές.

· Το κύριο κυβερνητικό επιχείρημα που εστιάζεται στο ότι δεν έχουν χρόνο να ψωνίσουν οι εργαζόμενοι δεν ευσταθεί. Οι εργαζόμενοι εάν θέλουν να ψωνίσουν έχουν χρόνο. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να αγοράσουν προϊόντα και υπηρεσίες γιατί με αυτή την άγρια ταξική πολιτική και τα χαράτσια, τα εισοδήματα και οι αποδοχές τους έχουν δεχθεί τα 3 τελευταία χρόνια πρωτοφανείς περικοπές προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σχέδια της ελληνικής και διεθνούς ολιγαρχίας.

· Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Ελλάδας, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας κ.α, επικαλούνται δεκάδες παγκόσμιες μελέτες οι οποίες αποδεικνύουν την μη ορθότητα του Κυριακάτικου ανοίγματος των καταστημάτων.

· Ζητάμε η Διοίκηση της Περιφέρειας και ο Περιφερειάρχης κ.Ι Σγουρός να διατρανώσουν επιτέλους την αντίθεση τους σε αυτό το ακραίο μέτρο, αντί να εξετάζουν μέσα από μελέτες την εφαρμογή του ανοίγματος των μαγαζιών, σε ποιές ζώνες ή δημοτικά διαμερίσματα και πόσες Κυριακές το χρόνο.

· Ζητάμε η Διοίκηση της Περιφέρειας και ο Περιφερειάρχης κ.Ι Σγουρός να αναλάβουν τις ανάλογες πρωτοβουλίες ώστε να απαιτήσουν από την Κυβέρνηση την άμεση ακύρωση αυτού του μέτρου και την επαναφορά του προηγούμενου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ¨ Αττικής Συνεργασίας Όχι στο Μνημόνιο¨
Βαρεμένος Γεώργιος - Κυπριανίδου Ερμίνα - Τσουκαλάς Δημήτρης 

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος
Καπάταης Χρήστος

Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΟΜΜΙΔΗΣ.

ΝΕΟ ΓΕΛΟΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΔΡΕΑΣΗ,
ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΕΡΓΕΙΑ!

"ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ"

ΠΡΙΝ 10 ΜΕΡΕΣ ΟΜΩΣ - ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΡΑΨΑΜΕ ΑΥΤΟ:


ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΜΕ ΤΑ ΟΓΚΩΔΗ, ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ, ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΦΩΛΙΕΣ ΑΡΟΥΡΑΙΩΝ,
(Τώρα που θα πάτε στον Άγιο Θανάση περάστε μια βόλτα από την Ακακιών να δείτε τα pet της γειτονιάς - ελπίζουμε πια στις Αλεπούδες που κατεβαίνουν από την ρεματιά).

Από ΠΕΡΥΣΙ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΗ!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΚΛΑΠΗΚΕ ΦΟΡΤΗΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

ΤΑ ΟΓΚΩΔΗ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΠΗΚΕ ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ - ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ "ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ" ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ, ενώ λύση έχουν έτοιμη, ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ.

ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ, ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ... ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ.

ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ!

Ξέραμε πριν 10 μέρες ότι οι μαθητευόμενοι Γκαίμπελς - συνεργάτες του Φούχτελ, μόλις απεργήσουν μια μέρα οι εργαζόμενοι θα βγουν να κοπούν για την δημόσια υγεία.

Βλέπετε τους το επιτρέπει αυτό και η επιτηδευμένη αδράνεια της  ΚΟΥΡΑΣΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ που δεν πρόκειται να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ αυτή την απαράδεκτη τακτική κατασυκοφάντησης των εργαζομένων από την διοίκηση της ... καρδιάς της αλλά θα στραφεί εναντίον όσων αναδεικνύουν την ανεπάρκειά της.
Και θα βρει τον τρόπο να υπονομεύσει την συνδικαλιστική  ενότητα φορέων εργαζομένων, την ώρα που  αναζητούν τρόπους να υπερβούν αντιθέσεις και να συντονίσουν την δράση τους, για να αντισταθούν για λογαριασμό όλων μας στο μνημονιακό succes story, χάνοντας μεροκάματα από τους κατακρεουργημένους μισθούς τους και υπό την γελοία κριτική και πίεση που ασκούν στα σωματεία της περιοχής επαγγελματίες εργατοπατέρες.

ΝΑ Η ΝΕΑ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!

Η Διεύθυνση καθαριότητας του Δήμου Χαλανδρίου ενημερώνει τους δημότες ότι λόγω συμμετοχής της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, ο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων θα παραμείνει κλειστός τηv Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013.
Παρακαλούνται οι δημότες μας να μην αποθέτουν απορρίμματα εκτός των κάδων για όσο διάστημα διαρκεί η απεργία και κυρίως να μην εναποθέτουν κλαδιά και ογκώδη αντικείμενα στα πεζοδρόμια.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και αναμένουμε την ανταπόκρισή σας, για να προστατευτεί το Περιβάλλον και η Δημόσια Υγεία

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ:

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ! ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΥΕΛΛΑ;

Αυτόνομη Παρέμβαση: Πρόταση για νέα 3ήμερη απεργία και κλιμάκωση των κινητοποιήσεωνΗ Αυτόνομη Παρέμβαση, μετά τη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της 18ης-19ης Σεπτεμβρίου και μετά τη δολοφονία του Πέτρου Φύσσα από το βρόμικο και εγκληματικό «χέρι» του συστήματος, τη φασιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», θεωρεί ότι πρέπει να μην σταματήσει και να πάρει χαρακτήρα διαρκείας ο αγώνας που ξεκίνησε κατά της μνημονιακής πολιτικής και όλων αυτών που την υποστηρίζουν, θέλοντας να συντηρητικοποιήσουν την ελληνική κοινωνία γυρίζοντάς την δεκαετίες πίσω.

Θεωρεί ότι ο παλλαϊκός αγώνας για την ανατροπή πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί. Για αυτό, προτείνει νέα 3ημερη απεργία, από τη Δευτέρα 23 – Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, και εξουσιοδότηση από το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, που θα συνεδριάσει το προσεχές Σάββατο, ώστε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου να επανεξετάσει την κατάσταση και να προχωρήσει σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση, επιπλέον, θεωρεί ότι ο αγώνας διαρκείας για την ανατροπή του μνημονιακού μπλοκ των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου πρέπει να πάρει διαστάσεις πανεργατικές, με την ενεργή συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα, στον οποίο τα εργασιακά κεκτημένα δεκαετιών έχουν γκρεμιστεί εξαιτίας των μνημονίων. Και σε αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φαίνεται πως οδεύει η ΓΣΕΕ, αφού προσανατολίζεται στην κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

Σύνθημά μας η ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Μην ξεχνάτε: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ – ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.

19-9-13

Χωρίς ασφάλεια 6.000.000 Έλληνες! Αποκάλυψη σοκ δια στόματος προέδρου ΕΟΠΥΥΣοκ αλλά και δέος προκαλεί το αστρονομικό νούμερο των περίπου 6.000.000 ανασφάλιστων συμπολιτών μας οι οποίοι απ΄ότι φαίνεται τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στο καιρό του μνημονίου εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία η οποία έχει καταδικάσει εκατομμύρια συμπολίτες μας να ζούν όχι μόνο στο όριο της φτώχειας αλλά χωρίς να δικαιούνται ιατροφαρμακευτική πρόσβαση. 

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Δημήτρης Κοντός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 12ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου "Healthworld" 3,068 εκατομμύρια ασφαλισμένοι του Οργανισμού έχουν απωλέσει την ασφαλιστική ικανότητά τους!

Το κακό όμως δεν σταματά εδώ αφού o κ.Κοντός ανέφερε επίσης ότι ΕΟΠΥΥ "μετρά" τις πληγές του αφού υπάρχουν και άλλοι 3,3 εκατ. ασφαλισμένοι συμπολίτες μας μεταξύ των οποίων έμποροι που έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους, οικοδόμοι αλλά και άλλες κατηγορίες εργαζομένων οι οποίοι φέρονται να μην έχουν κανένα ασφαλιστικό δικαίωμα. Βέβαια αυτοί δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί. Συνεπώς υπάρχουν και ανάμεσά τους κάποιοι που μπορεί να είναι εγγεγραμμένοι σε δύο Ταμεία ή να έχουν αλλάξει κάποια στιγμή ασφαλιστικό φορέα. Και το ζήτημα είναι ότι ουδείς μπορεί να αποφανθεί με βεβαιότητα. Όμως και πάλι τα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση στη χώρα έχει ξεφύγει πια από κάθε έλεγχο. 

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το αστρονομικό αυτό νούμερο δεν αφορά μόνο τους ίδιους τους ασφαλισμένους αλλά και τις οικογένειες τους οι οποίες με την σειρά τους υφίσταται τις συνέπειεςτης ανεργίας.
Έτσι αν έχουν την ατυχία να αρρωστήσουν δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε νοσοκομειακή αλλά ούτε και σε φαρμακευτική περίθαλψη.

Η εκρηκτική αυτή κατάσταση έχει προκαλέσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα στον ΕΟΠΥΥ και πρόσφατα απέστειλε σχετική εγκύκλιο προς τους φαρμακοποιούς ότι δεν θα χορηγούν φάρμακα σε ασθενείς που δεν διαθέτουν ασφαλιστική ενημερότητα.
Συγκεκριμένα ο ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός σε σχετική του επιστολή καλούσε τους φαρμακοποιούς να αποστείλουν τυχόν παρατηρήσεις, αλλά και προτάσεις, έτσι ώστε η εφαρμογή αυτή να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα.

Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί αντέδρασαν έντονα καλώντας τον διοικητή να ανακαλέσει την απόφαση του.

http://www.iatropedia.gr/, 19/9/2013

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις