Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΤο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών συνεδρίασε στις 9 Μαρτίου 2017 με θέμα την περαιτέρω διερεύνηση των ποινικών ευθυνών των εμπλεκομένων στην πολύκροτη υπόθεση του σκανδάλου στο έργο του καταυλισμού των τσιγγάνων και στις 16 Μαρτίου εξέδωσε το με αριθμ. 438/2017 αμετάκλητο βούλευμά του.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ:

Να θυμήσουμε ότι είχε προηγηθεί ο καταλογισμός του ποσού των 335000 ευρώ  

 στο οποίο περιλαμβάνονταν όλα τα στελέχη της διοίκησης Ζαφειρόπουλου (δύο αντιδήμαρχοι και τα μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής που ψήφισαν το έργο) , όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι πλειοψηφίας εκείνης της περιόδου, ο επιβλέπων του έργου μηχανικός, η επιτροπή παραλαβής του έργου και 3 στελέχη της οικονομικής υπηρεσίας που εξέδωσαν τα εντάλματα πληρωμής και πλήρωσαν τον εργολάβο (συνολικά 24 στελέχη του δήμου αιρετά και υπηρεσιακά)
Τον εργολάβο ο οποίος - βεβαίως - είναι υπόδικος και αυτός.

Αυτό το φύλλο μεταβολής και ο προσωπικός καταλογισμός από το ελεγκτικό συνέδριο σε όλους τους εμπλεκόμενους που έγινε αρχικά διαβιβάστηκε για διερεύνηση ποινικών ευθυνών - όπως ήταν επόμενο - στην Εισαγγελία Αθηνών. Αυτός ο καταλογισμός οδήγησε λοιπόν στην έκδοση του βουλεύματος στο οποίο σήμερα αναφερόμαστε.

Να μην παραλείψουμε να θυμίσουμε ότι ο καταλογισμός ανακλήθηκε ως προς τους 20 από τους 24 εξ αυτών με αμετάκλητη απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου το 2015 και έμεινε σε ισχύ για 4 δηλαδή για τον τότε αντιδήμαρχο Τ.Υ. Β. Λέκκα, τον επιβλέποντα του έργου μηχανικό Βαγγέλη Χάτζο  και τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής παραλαβής του έργου, δηλαδή του κ. Βάσιου Παναγιώτη (ο οποίος αμφισβήτησε όμως την γνησιότητα της υπογραφής του στο πρωτόκολλο παραλαβής) και του συνταξιούχου πλέον υπαλλήλου του δήμου Παν. Ζήκα.

Για τους 4 αυτούς λοιπόν σχηματίστηκε η ΟΙΚ. ΕΙΣ. ΠΕ 147/12 ποινική δικογραφία και εξεδόθη το 1852/2014 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο:
  • Απαλλάσει κάθε κατηγορίας τον Παν. Βάσιο, αποδέχεται δηλαδή τους ισχυρισμούς του ότι η υπογραφή του στο πρωτόκολλο παραλαβής ήταν πλαστογραφημένη.
  • Παραπέμπει τους δύο υπηρεσιακούς - Β. Χάτζο και Π. Ζήκα και τον Αντιδήμαρχο Βαγγέλη Λέκκα  ενώπιον τυ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, να δικαστούν για κακουργηματική απιστία εις βάρος του Δήμου και άμεση συνέργεια σε αυτή, υπόθεση που εκρεμοδικεί, έχει φτάσει στο ακροατήριο και αναβλήθηκε η εκδικασή της, που έχει προσδιοριστεί για ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ (μεθαύριο).
Το νέο βούλευμα λοιπόν έρχεται ουσιαστικά να αποφανθεί ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ για τις ποινικές ευθύνες  ΤΩΝ 20 - μεταξύ των οποίων βρίσκονται και τα στελέχη της οικονομικής υπηρεσίας που - όπως πάντα φωνάζαμε - εντελώς άδικα είχαν εμπλακεί στην υπόθεση (και ίσως με σκοπιμότητα ως προς την υπάλληλο που έχει την ατυχία να ονομάζεται ΝΤΑΒΙΑ, σημερινή διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας) και να μην αποδώσει ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ευθύνες σε όσα στελέχη του δήμου έχει ασκηθεί ΗΔΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΙΣΤΙΑ και δικάζονται εξ αναβολής ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ με αριθμό πινακίου 2.

 Δηλαδή τον πρώην δήμαρχο Γρ. Ζαφειρόπουλο, τον πρ. αντιδήμαρχο Βαγγέλη Λέκκα, τα μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής που ψήφισαν το έργο  Κανατσούλη και Ντούρο (αναπληρωματικό μέλος της ΔΕ που κλήθηκε εκτάκτως να ψηφίσει επειδή δεν ψήφιζαν τα τακτικά μέλη ο κακομοίρης) και οι δύο υπηρεσιακοί ο Β. Χάτζος (επιβλέπων του έργου) και ο Π. Ζήκας, υπάλληλος της υπηρεσίας καθαριότητας  (που  υπέγραψε το πρωτόκολλο παραλαβής)


 ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.

ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖΙΑΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΣΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΑΝΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ και καθορίζουν τις τύχες σου ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ!

 Την γνώμη μας για το θέμα την έχουμε εκφράσει, δεν θέλουμε σήμερα, δύο μέρες πριν κάτσουν συνάδελφοι - και βέβαια και πρώην Δήμαρχος - στο σκαμνί να μιλήσουμε, ούτε να κάνουμε τους έξυπνους. 

Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω  ένα ΠΟΛΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ - για μένα αφού ούτε εγώ ο "ξερόλας" δεν το ήξερα - ΣΤΟΙΧΕΙΟ από το ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ.

Ξέρετε πώς άρχίζει το βούλευμα;
ΩΣ ΕΞΗΣ:

" ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Με ανώνυμη επιστολή που ταυτόχρονα άγνωστος έστειλε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ..... καττήγγειλε (ο άγνωστος) ότι  ........κλπ"

ΑΓΝΩΣΤΟΣ; ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ: ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ Ο .......

Πώς το λέει η διαφήμιση

ΠΟΙΑΑΑΑΑ ΑΜΣΤΕΛ!

ΤΕΛΟΣ! ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ!
ΚΑΛΟ Π-Σ-Κ 

«ΟΙ ΡΩΓΜΕΣ» ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Του Γεωργίου Παπασίμου
Δικηγόρου

Site: http://www.gpapasimos.gr/
Twitter: @PapasimosG


Με την παταγώδη κατάρρευση των καθεστώτων του υπαρκτού «σοσιαλισμού» στις ανατολικές ευρωπαϊκές χώρες, στα τέλη της δεκαετίας του 80 ’, δημιουργήθηκαν οι συνθήκες για την φαινομενικά απόλυτη γιγάντωση της αμερικάνικης ηγεμονίας στον πλανήτη (pax americana) και την πλήρη διεθνοποίηση του παγκόσμιου καπιταλισμού σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γής ( Η.Π.Α , Ευρώπη, Ιαπωνία, Ινδία, Ρωσία, Αφρική, Λ. Αμερική κλπ)

Το κυρίαρχο πρόταγμα, που διαχύθηκε παντού μέσω των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης και των παγκόσμιων δικτύων ενημέρωσης ( Internet κλπ), ήταν ότι δήθεν είχε επέλθει «το τέλος της ιστορίας» και «ο θάνατος των ιδεολογιών», και ότι στη θέση αυτών, ως τελική ιστορική επιλογή παγιώθηκε η απόλυτη ελευθερία των αγορών και μέσω αυτής η επέκταση της τυπικής δυτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας σε όλα τα έθνη.

Πίσω όμως από αυτές τις ανιστόρητες «ιαχές θριάμβου» για την τελική νίκη του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, με κυρίαρχο πλανητικό ηγέτη τις Η.Π.Α. , ενυπήρχαν σοβαρότατα προβλήματα, που αφορούσαν τον χαρακτήρα του «γερασμένου καπιταλισμού» κατά την επιτυχή έκφραση του Σαμιρ Αμίν, που αδυνατούσε να βρει στοιχειωδώς λύσεις στη λειτουργική αυτοεπέκταση του, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις (πόλεμοι, προστατευτικά όρια και λοιπά) και ιδιαίτερα τα τεράστια παγκόσμια προβλήματα, που δημιουργούσε η μετεξέλιξη του, εξαιτίας της επέκτασης του χρηματοπιστωτικού του τομέα, της δημιουργίας τεράστιου εικονικού πλούτου, που συγκεντρώνονταν ολοένα και περισσότερο σε λίγα χέρια, δημιουργώντας έτσι μια ιδιότυπη, παγκόσμια «φεουδαρχική» χρηματιστική δικτατορία.

Και μπορεί σε πρώτη φάση οι υπερχρεωμένες Η.Π.Α να κατάφεραν να καλύψουν τα γιγαντιαία οικονομικά προβλήματα τους, χρησιμοποιώντας τις προηγούμενες δεκαετίες την μεγάλη στρατιωτική τους μηχανή και τους επιθετικούς πολέμους στο Αφγανιστάν, Ιράκ κλπ, τελικά όμως δεν απέφυγαν την αποκάλυψη της πραγματικότητας, που είναι ότι αντικειμενικά διάγουν το λεγόμενο «Φθινόπωρο» της ηγεμονίας τους, ως «αυτοκρατορικής δύναμης» και αποκλειστικής «οργανώτριας δύναμης» του πλανήτη, κατά τον εξαιρετικό προσδιορισμό του Ιταλού φιλοσόφου Τζιοβάνι Αρίγκι, στο βιβλίο του «Ο παρατεταμένος 20ος αιώνας».

Άλλωστε ο Πωλ Κένεντυ στο βιβλίο του, η « Άνοδος και η Πτώση των μεγάλων δυνάμεων», που δημοσιεύτηκε το 1988, σημείωνε πως υπήρχαν πέντε μεγάλες δυνάμεις χωρίς όμως να είναι καμία παντοδύναμη (Η.Π.Α , Κίνα, Ιαπωνία , Ε.Ε, Σοβιετική Ένωση).

Η εκλογή του Τραμπ στον θώκο του Προέδρου των Η.Π.Α. και οι εμφανιζόμενες πολιτικές του για πλήρη αλλαγή των εμπορικών σχέσεων της καθώς και η δημόσια αναγνώριση «πλανητικής συγκυριαρχίας» και στους άλλους «πόλους» του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος, φωτίζουν περισσότερο από ποτέ τις μεγάλες «ρωγμές» της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

Βρισκόμαστε σήμερα στην φάση, κατά την οποία το παγκόσμιο σύστημα χάνει την δυνατότητα να εξασφαλίζει την τάξη, ξεσπώντας, έτσι, ένας λυσσαλέος αγώνας ανακατανομής, κατάσταση, που είχε προβλέψει ότι θα διαδεχθεί την «ενάρετη φάση της παγκοσμιοποίησης» στις αρχές του 21ου αιώνα, ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος Παναγιώτης Κονδύλης, στο βιβλίο του «Από τον 20ο στον 21ο αιώνα: Τομές στην πλανητική εποχή».

Οι συνθήκες αυτές, βρίσκουν την Ελλάδα πλήρως αποδυναμωμένη σε οικονομικό, πολιτικό και πνευματικό επίπεδο, αφού δείχνει να μην έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει και να αξιοποιήσει τις ρευστές γεωπολιτικές ανακατατάξεις και το ιδιότυπο «χάος», προς το οποίο οδεύει ο πλανήτης.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι η Χώρα μας δεν έχει επαρκές πολιτικό προσωπικό και ισχυρή οικονομική ηγεσία, προκειμένου να αξιοποιήσει τα στρατηγικά πλεονεκτήματά της, οδεύει στο περιθώριο και, εν μέσω διεθνούς ανυποληψίας, κινδυνεύει να υποστεί στο άμεσο μέλλον νέους «εθνικούς ακρωτηριασμούς», ιδιαίτερα στον άξονα Κύπρου – Αιγαίου – Θράκης, εξαιτίας και της εξτρεμιστικής επιθετικότητας του Νεοθωμανικού πολιτικού κατεστημένου, που «γιγαντώνεται» στη γείτονα Τουρκία.

Εκδήλωση - Διάλεξη με θέμα: "Τοιχογραφίες από το Ακρωτήρι της Σαντορίνης, δείγμα μιας ευημερούσας κοινωνίας 3.500 χρόνων

ΙΜΚ: «Τρωάς» του Δημήτρη Δημητριάδη σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου - Δύο ακόμα παραστάσεις.
Δευτέρα 24/4
Τρίτη 25/4

Η Ομάδα Σημείο Μηδέν παρουσιάζει σε πανελλήνια πρώτη το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «ΤΡΩΑΣ», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τις 27 Φεβρουαρίου 2017 και για 12 παραστάσεις.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η «Τρωάς» είναι ένα τρίδυμο, τρεις μονόλογοι σε τρία μέρη. Στο πρώτο, το καθένα από τα τρία πρόσωπα, Πρίαμος, Έκτωρ, Αστυάναξ, μιλά για το πώς βίωσε τον πόλεμο. Στο δεύτερο, το κάθε πρόσωπο μιλά ως ένας από τους άλλους τρεις. Στο τρίτο, μιλά η Τρωάς με τα λόγια και των τριών: μία φωνή που εμπεριέχει και τις τρεις γενιές και που τις υπερβαίνει, οδηγώντας σε μία ολική και τελική σύνοψη