Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

ΝΑΙ! ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ! ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΑ "ΕΠΕΤΙΑΚΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ" .....

Έχει αφήσει ζωντανή παρακαταθήκη.

Δεν έχει νόημα να τον χρησιμοποιούμε ως ΤΟΤΕΜ!

Μας έχει διδάξει πώς πρέπει να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε.

Τι χρειάζονται τα μνημόσυνα;

Ειδικά ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ, όπου "... τα σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά" μόνο ένα έχουμε να πούμε:

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΤΟΥΣ 300, ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΚΕ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΜΑΖΙ ΜΕ "ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΩΝ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ", MAZI  ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ  ....

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΟΥ - ΠΑΛΙ - ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΕΙ Ι ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ  ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ :

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!


ΠΟΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ ΣΕ Ο,ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ! "ΜΟΝΟ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΓΡΑΨΕ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ!

Ακούστε λοιπόν μάγκες και μαγκάκια που τολμάτε να λέτε ότι "αυτά τα λέει μόνο η Πλατεία", όταν σας μιλούν για ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ:

Όλοκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ ρεματιάς είναι εδώ:


Από τις παραστάσεις:

Οι 2 παραστάσεις είναι διοργανώσεις του Συλλόγου των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ του Δήμου.
Στην 1 παίζει η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου.

ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ - πλην του Αετοπουλείου φορέων -  ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της Ρεματιάς. ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟ SITE τις λεπτομέρειες κάθε παράστασης.

Από τις υπόλοιπες 6 αναφέρονται στο συμβόλαιο ενός μόνο  ατζέντη, ο οποίος - όλως τυχαίως - πήρε και την εκμετάλλευση του κυλικείου ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ, ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΑ. ΙΔΟΥ:

http://et.diavgeia.gov.gr/f/aetopouleio/ada/4Α3ΗΟΡΓΑ-Ω

ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ;;;

Πώς το λένε στην γλώσσα του πολιτισμού αυτό, για να μάθουμε και εμείς οι .... απολίτιστοι;;;;

Διότι στη γλώσσα της αγοράς αυτό λέγεται εκχώρηση του 51% του φεστιβάλ,  μαζί με το μάνατζμεντ.
Δηλαδή ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ σαν αυτή που καταγγέλουμε στα μνημόνια!

Και καλύτερα κάποιοι να ομιλούν και να ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ λιγότερο, ειδικά όταν μακρυά από τον κώλο τους κάνουν τους επαναστάτες.

Η ΠΛΑΤΕΙΑ μιλάει ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!

Και η αμφισβήτηση των αποδείξεων με ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ  γυρίζει ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ!

Σ.Σ. 1: ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ! ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ! ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ!

Σ.Σ. 2 : ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΑΡΑΜΑ!

Ο ΣΤΑΘΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ....

Επειδή διαβάζοντας για τα 14,3 τρισ. δολάρια του Αμερικανικού χρέους, ορισμένοι αναγνώστες ρωτούν για περισσότερα: οι ΗΠΑ χρωστούν -δημόσιο μόνον κι όχι συν το ιδιωτικό χρέος- το 100% του ΑΕΠ τους!


Πρόκειται μόνο για το Ομοσπονδιακό χρέος, τα Πολιτειακά αντίστοιχα χρέη είναι «ανακατεμένος ο ερχόμενος» -ήδη αρκετές Πολιτείες αγωνίζονται εναντίον της πτώχευσής τους.

Η ίδια η Ενωση (ΗΠΑ) πρέπει να νομοθετήσει εκ νέου υπέρ της υπέρβασης του δανειοληπτικού φραγμού (στο 100% του ΑΕΠ), αν δεν θέλει να κηρύξει ο Ομπάμα στάση πληρωμών στον δημόσιο τομέα οσονούπω.

Την ίδια ώρα η (κατά τα άλλα Μεγάλη) Βρετανία χρωστάει της Μιχαλούς, δημόσιο συν ιδιωτικό χρέος το 400% του ΑΕΠ της. Με το Μάαστριχ να ορίζει το επιτρεπόμενο χρέος στο 60% του ΑΕΠ των κρατών-μελών της Ενωσης και της Ευρωζώνης, αν εξαιρέσει(;) κανείς τη Γερμανία, ο Θεός να βοηθήσει την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και τις μισές απ' τις υπόλοιπες φυλές του Ισραήλ...

Όμως, για να τελειώνουμε, και ο νοών νοείτω!

Οι Γερμανοί εργαζόμενοι έχουν να πάρουν αύξηση δέκα χρόνια και τώρα τους προτείνεται νέα λιτότης. Επ' αόριστον. Συνεπώς:

Ας το πάρουμε χαμπάρι: η Κρίση είναι Εργαλείο!

Για να επιστρέψουν η εργασία και οι πολίτες πλην πλουσίων στην εποχή πριν από το 1914!


ΣΤΑΘΗΣ Σ. 22.VI.2011 stathis@enet.gr

Σ.Σ.  ΔΙΚΗ ΜΑΣ: Μια ταπεινή μας παρατήρηση με αφορμή τα γραφόμενα από τον Στάθη: ΟΛΕΣ Ο ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ μεταξύ των στατιστικών στοιχείων της χώρας μας με τα αντίστοιχα της ΕΕ ή της ΕΥΡΟΖΩΝΗΣ, έχει σκεφτεί κανένας ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΤΑΒΛΗΘΟΥΝ αν αθροιστούν με τα αντίστοιχα στοιχεία ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ στις χώρες ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ή ακόμα και την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ συγκρότηση (π.χ. Γερμανία, Βέλγιο κλπ). (πχ Αριθμός Δημοσίων Υπαλλήλων, Συνολικό χρέος, κλπ);;; Μήπως εκεί βρίσκεται ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΝΗ;;

Θα θέλαμε απαντήσεις από όσους γνωρίζουν καλά το θέμα. Π.χ. στόν αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων του Βελγίου περιλαμβάνονται οι υπάλληλοι οργανισμών και φορέων της - π.χ. Φλάνδρας. Διότι σε αυτές τις χώρες Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΛΟΔΟΧΟΣ και έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ και ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ να τις εκτελεί ενώ εδώ η δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση κάνει τα πρώτα της βήματα και η πρωτοβάθμια ΕΠΙΤΡΟΠΕΥΕΤΑΙ από διορισμένους επιτρόπους του καθεστώτος.

ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛE ΜΕ EMAIL! ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 2 ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕTΑΝΟΗΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΑΣΟΚ

ΙΔΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!


ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ!

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΦΟΡΕΩΝ, ΔΙΑΧΩΡIΣΜΟΣ ΦΙΛΕΤΩΝ ΣΕ ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ ΑΛΛΑ ΚΑΙ...€ 10 ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

Το νέο μνημόνιο κατεδάφισης της χώρας και ειδικά της μισθωτής εργασίας, έχει μείνει λίγο – πολύ επτασφράγιστο μυστικό παρόλο που καταρτίστηκε ήδη από τις αρχές Ιουνίου. Μέχρι σήμερα, η επίσημη δικαιολογία, για αυτό τον τραγέλαφο είναι πως δεν έχουν "πέσει" ακόμα οι τυπικές υπογραφές Κυβέρνησης – τρόικας στο τελικό κείμενο.

Μέχρι σήμερα (Τετάρτη 22.6) δεν έχει ανακοινωθεί ούτε καν η ημερομηνία της δήθεν "υπογραφής" ούτε φυσικά της ημερομηνίας δημοσίευσης. Πάντως οι περισσότερες από αυτές, αν όχι όλες, τις αλλαγές θα ενσωματωθούν στον εφαρμοστικό νόμο – πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου εκτρώματος, ο οποίος αναμένεται να εγκριθεί από το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο!

Φαίνεται λοιπόν, πως η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, έχει τρομοκρατηθεί τόσο πολύ από τις οργισμένες λαϊκές αντιδράσεις στις πλατείες της χώρας, που εδώ και ένα μήνα, δεν μπαίνει ούτε καν στη διαδικασία να δημοσιοποιεί τα επαίσχυντα μνημόνια που υπογράφει με την τρόικα.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν δημοσιογραφικά ρεπορτάζ τα οποία αποτυπώνουν με σχετική επάρκεια το τι θα περιλαμβάνει το νέο επικαιροποιημένο κατεδαφιστικό μνημόνιο. Όπως αναφέρει το σημερινό φύλλο της Καθημερινής, ο ελληνικός λαός θα υποστεί τα εξής:
1. Βίαιη ελαστικοποίηση αγοράς εργασίας: Καταρχήν, το ελαστικό 10ωρο, χωρίς υπερωριακή αμοιβή, θα είναι μέχρι το τέλος Ιουνίου μια καθιερωμένη πραγματικότητα καθώς θα ισχύει για τουλάχιστον 6 μήνες το χρόνο, με παράλληλη μείωση των ωρών απασχόλησης τους υπόλοιπους μήνες. Επιπλέον, σε ότι αφορά τους νέους και τις νέες, στήνεται ένα εργασιακό κάτεργο με συμβάσεις των €590 (μεικτά!) ενώ μέχρι το τέλος του 2012, αναμένεται να υπάρχει νέα νομοθεσία που να ευνοεί ακόμα περισσότερο μέτρα όπως οι επιχειρησιακές συμβάσεις και η εκ περιτροπής απασχόληση! Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, θα υπάρξει εισοδηματικό πλαφόν στις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, ενώ από τον Ιούλιο θα κουτσουρευτεί η λίστα των "βαρέων και ανθυγιεινών" περιλαμβάνοντας μόνο έναν στους 10 εργαζόμενους...ΚΑΠΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

K.A.Π.Η. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ-«ΠΟΡΕΙΑ» Α.Μ.Κ.Ε.:


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Ο Δήμαρχος κος Κουράσης με την Πρόεδρο του ΚΑΠΗ κα Νίώτη
Η καλή συνεργασία μεταξύ φορέων και υπηρεσιών μιας περιοχής είναι βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη σημαντικών δράσεων κοινωνικής προσφοράς. Κατά τα επτά χρόνια της λειτουργίας του, το οικοτροφείο «ΠΟΡΕΙΑ» είχε και έχει την υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου και του Κ.Α.Π.Η.

Πολλά μπορεί να πετύχει κανείς με την αρμονική συνεργασία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Αυτόνομης Διαβίωσης-Παράδοσης Γευμάτων που ξεκίνησε με δική της πρωτοβουλία η ΠΟΡΕΙΑ και υλοποιεί σε συνεργασία με το Κ.Α.Π.Η. Χαλανδρίου εδώ και ένα έτος. Καθημερινά, περίπου είκοσι με εικοσιπέντε γεύματα μοιράζονται από το οικοτροφείο μας σε συνανθρώπους της κοινότητας. Κάτι τέτοιο δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς την ουσιαστική συνδρομή του Κ.Α.Π.Η. που μέσω του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι κάνει τις διανομές κατ’ οίκον.

Πρόσφατα είχαμε μια ακόμη ενίσχυση του έργου μας. Αντιπροσωπεία της Ομάδας Χειροτεχνίας του Κ.Α.Π.Η. συνοδεία της δασκάλας κ. Τουμαζάτου Σοφίας μαζί με τις κυρίες Νιώτη Ελένη, και Σκανδαλάκη Ελευθερία, (Προέδρου και Προϊσταμένης της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Κ.Α.Π.Η. Χαλανδρίου αντίστοιχα) στις οποίες ανήκε και η πρωτοβουλία της κίνησης, μας προσέφερε μια δωροεπιταγή των χιλίων ευρώ για αγορά τροφίμων από τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης. Τους υποδεχτήκαμε σύσσωμο το Δ.Σ. και το προσωπικό της ΠΟΡΕΙΑΣ κι ανταλλάξαμε ενδιαφέρουσες απόψεις σχετικές με τη συνεργασία μας, που λόγω των δύσκολων εποχών που διανύουμε γίνεται ακόμη πιο σημαντική. Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετικά ευχάριστη. Η χειρονομία αυτή από τις κυρίες του Κ.Α.Π.Η. ήταν ιδιαιτέρως τιμητική, διότι αντανακλά την εμπιστοσύνη τους τόσο στα πρόσωπα που απαρτίζουν την ΠΟΡΕΙΑ, όσο και στο έργο τους. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΟΡΕΙΑΣ κύριος Γιάννης Ντούντας ενημέρωσε για τα μελλοντικά σχέδια του οικοτροφείου, τα οποία λεπτομερώς ανέπτυξαν οι κυρίες Άννα Σακέλλη και Ευτυχία Καλογεροπούλου (ψυχολόγος-διοικητική διευθύντρια και κοινωνική λειτουργός της ΠΟΡΕΙΑΣ αντίστοιχα). Αφού ακολούθησε γνωριμία με τους ενοίκους μας, ξενάγηση στους χώρους του οικοτροφείου και ενημέρωση για το θεραπευτικό μας έργο, η επιτροπή αποχώρησε αφήνοντάς μας με μια έντονη αίσθηση αισιοδοξίας. Όσο χαλεποί κι αν είναι οι καιροί, η δύναμη βρίσκεται στην ένωση, κι αυτό είναι κάτι που γνωρίζουμε καλά, τόσο εμείς της ΠΟΡΕΙΑΣ όσο και οι άνθρωποι του Κ.Α.Π.Η. Χαλανδρίου.

Σας ευχαριστούμε!

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ - Ο,ΤΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ Ο ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΤΥΠΟΣ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Εκδήλωση της ΟΓΕ


Συσκέψεις με θέμα «Η καπιταλιστική οικονομική κρίση και η νέα γυναίκα» πραγματοποιούν σήμερα, στις 19.00, οι Σύλλογοι της ΟΓΕ σε Χαλάνδρι και Αγία Παρασκευή. Οι συσκέψεις θα γίνουν στα γραφεία των Συλλόγων, Σοφοκλή Βενιζέλου και Ψαρών στο Χαλάνδρι και Ψαρών 47 στην Αγία Παρασκευή  (Πηγή: Ριζοσπάστης)

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *