Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ" ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Πράξη 1η)


Ας ψηλαφίσουμε - σιγά, σιγά όμως, γιατί είμαστε σε κρίσιμη ηλικία για έμφραγμα - τι έγινε στο δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου την Τρίτη, όπως το βλέπουμε με την δική μας αρρωστημένη, διαταραγμένη ματιά. 
Την ματιά της ΠΛΑΤΕΙΑΣ.

Είδαμε την  θεατρική παράσταση 
"ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ"

Η παράσταση  εξελίχθηκε σε 4 πράξεις. 

Σε αυτή την ανάρτηση θα δούμε τις πρώτες δύο, πριν φτάσουμε στο ψαχνό, που ήταν η τρίτη πράξη και θα την πιάσουμε μετά. Σε άλλη ανάρτηση.

ΑΥΛΑΙΑ ΛΟΙΠΟΝ!

Η συνεδρίαση αρχίζει με τον Γρ. Καλομοίρη της ΛΑΕ να ζητάει τον λόγο προ ημερησίας, η πρόεδρος να του απαντάει ότι δεν θα γίνει προ ημερησίας διάταξης συζήτηση αλλά εκείνος να παίρνει τον λόγο τσαμπουκά και να θέτει, εξ ονόματος της παρευρισκόμενης, θιγόμενης Σούλας Μάζη θέμα για έκδοση ψηφίσματος εναντίον του δημάρχου Χαλανδρίου ο οποίος της έχει στείλει ένα SMS στο κινητό της - σε προσωπικό ύφος - με το οποίο δεν θα ασχοληθούμε.
Την απειλούσε με αγωγή (βρήκε παπά ο Ρούσσος με τους τσάμπα δικαιόρους, θα θάψει πέντε - έξι).

Αν εσύ αναρωτηθείς τώρα γιατί το θέμα δεν το έβαλε η Σούλα Μάζη - που και μορφωμένη είναι, και λόγο έχει και τελικά ΕΚΕΙΝΗ ΑΦΟΡΟΥΣΕ και το έθεσε ο Γρ. Καλομοίρης είσαι διαταραγμένος, όπως και ο Ακατανόμαστος που υπογράφει αυτή την αηδία που κάθεσαι και διαβάζεις αντί να πας να δεις τηλεόραση που έχει σοβαρούς δημοσιογράφους.

Η πρόεδρος του αρνείται τον λόγο ο Γρ. Καλομοίρης συνεχίζει χωρίς να δίνει σημασία στις θεσμικές διαδικασίες Ζητάει την έκδοση του ψηφίσματος για το "SMS του δημάρχου" που ήδη έχεις διαβάσει από προχθές, αφού στο τέλος εγκρίθηκε.
 Αλλά εμείς δεν μένουμε ποτέ μόνο στο τέλος.
(Διότι ξέρουμε καλά ότι καλή (ή κακή) και να είναι η Ιθάκη, από το ταξίδι γίνεσαι σοφότερος και βγάζεις συμπεράσματα)

Ο Γρηγόρης Καλομοίρης όμως, που θέλει να κατοχυρώσει de facto  μια ιδιότητα ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ de jure, αυτή του επικεφαλής δημοτικής παράταξης ΔΕΝ  ΕΧΕΙ ΕΚ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ το δικαίωμα να θέτει θέμα έκδοσης ψηφίσματος στο δημοτικό συμβούλιο.
Αυτό το δικαίωμα το έχουν οι ΘΕΣΜΙΚΟΙ επικεφαλής παρατάξεων που μπορούν να θέσουν θέμα για εισαγωγή στην ΗΔ, όπως η έκδοσης ψηφίσματος που αν η πρότασή τους για ΕΝΤΑΞΗ του θέματος λάβει 21 ψήφους εντάσσεται στην ΗΔ για συζήτηση και απόφαση.
Ο Γ. Καλομοίρης δεν έχει αυτό το δικαίωμα, πρέπει να το κερδίσει ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Το ήξερε αλλά ήθελε να παίξει τον αρχηγό.

Και μετά ....
Μετά από κανένα εικοσάλεπτο μιας ΠΑΠΑΡΑΣ, ίσα να 'χαμε να λέγαμε ....
.....  ανέλαβε η Λούλα Καρατζά.

"Ε αφού δεν είναι αρχηγός ο Καλομοίρης να βάλει το θέμα για ψήφιση, το βάζω εγώ" είπε η Λουλάρα.

Η ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ, ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ της παρευρισκόμενης ενδιαφερομένης προστατευομένης.

- ΕΓΩ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΩ.
- ΟΧΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΩ ΠΙΟ ΠΟΛΥ.
- ΑΣΕ ΡΕ, ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΣΩΝΕΙ ΚΑΛΑ, ΕΛΑ ΕΔΩ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΩ ΕΓΩ, ΠΟΥ ΣΩΝΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΣ! ΜΗΝ ΜΑΣ ΣΩΝΕΤΕ ΑΛΛΟ!

ΠΕΣ ΤΩΡΑ: ΕΧΟΥΜΕ ΑΔΙΚΟ ΤΩΡΑ;;;;
ΠΕΣ ΕΣΥ -  ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΛΑΤΕΙΑ και δεν βλέπεις τώρα το πρωινάδικο στην τηλεόραση - ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ;

Θεατρική παράσταση και μάλιστα με σκηνοθέτη από τα LIDL!

Με αυτά και με αυτά και αφού η πλειοψηφία των παρευρισκόμενων δημοτών,  που είχαν έρθει γιατί ως γνωστόν από το φατσομούκι, είχαν μεγάλη κάψα να ακούσουν για τα προβλήματα της πόλης και το έργο του δήμου, (κοπήκανε δηλαδή ένα πράγμα για το έργο που  δεν θα υλοποιείτο, αν ......κέρδιζαν εκείνοι οι κακοί, οι άλλοι)  αλλά δεν είχαν και πολύ χρόνο να κάτσουν να δουν και την τρίτη πράξη του έργου - για καμιά ωρίτσα, είχαν φύγει από το μαγαζί για να κράξουν τους άλλους , και να χειροκροτήσουν τους καλούς, είχε αρχίσει ήδη να την κάνει.

Το θέμα εντάχθηκε και μετά από μια συζήτηση, που κυρίως εκτυλίχθηκε σε επίλυση (μάλλον για την ακρίβεια ΜΗ επίλυση) εσωπαραταξιακών αντιθέσεων της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ξεκατινιάσματος επιπέδου συνοικιακού κομμωτηρίου σχετικά με προσωπικοπολιτικές αντιθέσεις  που μάλιστα από ότι φάνηκε δεν ήταν χθεσινές αλλά όλο αυτό το προχθεσινό πράμα,  ήταν το αποκορύφωμα τριετούς κρίσης,  μπήκε σε ψηφοφορία για έγκριση:

Υπέρ ψήφισαν 21 σύμβουλοι (Οι 9 αντάρτες της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, οι 6 του Κουράση, οι 3 του Ανδρεόπουλου, οι 2 της Καρατζά και ο Γιώργος Θωμάς) κατά ψήφισαν οι 15 "προεδρικοί" της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και οι 3 του Λαδόπουλου).
Νταβίας και Βαρδουλάκης ψήφισαν λευκό. (ΚΕΝΤΡΩΟΙ! Δεν είναι ούτε με τον Ρούσσο, ούτε με τον Καλομοίρη, απαπαπα, απαράδεκτοι).

Η πρώτη πράξη του θεατρικού δρώμενου "ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ"  έκλεισε και άρχισε η δεύτερη πράξη.

Μια πράξη στην οποία το σενάριο έκανε κοιλιά και ο σκηνοθέτης .... κοιμήθηκε στην καρέκλα.

Ηταν τα 16 θέματα που έβαλε η πρόεδρος στην πρόσκληση της ΗΔ της 28ης ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΣ, η οποία είχε 17ο θέμα την  έγκρισητου Τεχνικού Προγράμματος που έπρεπε πρώτα  να ολοκληρωθεί,  για να αρχίσει η 7η ειδική συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό που ακολουθούσε.

Κανένα ενδιαφέρον αφού όλοι περίμεναν να φτάσουν στο 17ο θέμα και αν έκανε κανείς να πάρει τον λόγο, να ανοίξει κουβέντα για τα ασήμαντα αυτά θέματα, θα έτρωγε bulling ξεγυρισμένο που δεν σκέφτεται τους δημότες που είναι όρθιοι και ταλαιπωρούτναι για να ακούσουν για ... το έργο.

Τώρα όμως που είμαστε όλοι καθιστοί,  ας μείνουμε και σε μια μικρή, φαινομενικά ασήμαντη αν δεν έχεις άρρωστο μυαλό σαν το δικό μου, λεπτομέρεια στα υπηρεσιακά θέματα που επιλέχτηκαν να μπουν πριν την - ΤΡΙΤΗ - συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό, εν μέσω μιας από της μεγαλύτερης κρίσης στην ιστορία του δήμου.

Στο 11ο θέμα από τα 16 που έθεσε η πρόεδρος στην ΗΔ και έπρεπε να συζητηθούν για να φτάσουμε στο ΤΠ, υπήρχε το ..... κατεπείγον  θέμα της ....  δημιουργίας πίστας SCATE BOARD στο Παπαδάκης!

ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣ  ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΑ ΓΙΑ BMX ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ που λέμε εμείς, ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΡΑΓΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ;

ΜΠΟΡΟΥΣΕ!

Αλλά αν είσαι ανώμαλος - σαν και μένα - τώρα, θα λες ότι το έβαλαν για να ψαρώσουν τίποτα πιτσιρικάδες να έρθουν να τους κάνουν κλάκα για τον προϋπολογισμό.

Και δεν ήρθαν κιόλας οι πιτσιρικάδες ....

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ LIDL και από τους ..... ΑΛΛΟΥΣ.

ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕΕΕΕΕΕ!

Αύριο θα πα΄με στην τρίτη πράξη !

ΑΦΙΕΡΩΣΗ: ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΣΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΙΚΟ ΧΑΡΜΑΝΙ .....