Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ - ΛΕΕΙ. ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΕΥΡΩΝ ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ
Στην Αγία Παρασκευή έγινε  συνάντηση των δημάρχων της περιοχής για κοινή αντιμετώπιση του προβλήματος με τις τοποθετήσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
(Συνάντηση των δημάρχων για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στον Δήμο Αγίας Παρασκευής).

Το λαλίστατο γραφείο προπαγάνδας του δήμου Χαλανδρίου δεν αναφέρθηκε στην συνάντηση των δημάρχων ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΘΕΣΜΙΚΗ, ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ για την ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ και όχι για την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ του προβλήματος.

Η ενημέρωση που έκανε ο Ρούσσος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για τον προγραμματισμό και τις προτεραιότητες που έθεσαν οι δήμαρχοι ήταν ότι επεξεργάζονται κοινές προτάσεις προς την κυβέρνηση για αλλαγή του ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ νομοθετικού πλαισίου.
ΣΩΣΤΑ.
Αυτό άλλωστε είχαμε προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο - μόνος μου πάλι, όταν οι άλλοι οργάνωναν το "ΠΑΝΔΗΜΟ ΝΤΟΥ ΣΕ ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ"

Συγκροτήθηκε όμως και διαπαραταξιακή επιτροπή στον δήμο για να χειριστεί την υπόθεση και να επεξεργαστεί προτάσεις και θέσεις.

Εμείς εκπροσωπηθήκαμε από έναν ΕΙΔΙΚΟ επί του θέματος ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ, τον Ρήγα Βλάχο.

Η διαπαραταξιακή δεν συνεδρίασε ποτέ, όπως μας ενημερώνει ο Ρήγας.

Αλλά εχθές ο δήμος (ποιος δήμος δηλαδή, Ο ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ) ανακοίνωσε ότι κάνει ενημερωτική εκδήλωση για τις κεραίες ΑΥΡΙΟ.

Με ομιλητή όχι κανέναν ειδικό στο θέμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, στην διαχείριση των επιπτώσεων της κινητής τηλεφωνίας  αλλά έναν .... ΔΙΚΗΓΟΡΟ και έναν γιατρό που θα μιλήσει για τις επιπτώσεις στην υγεία ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ δεν μπορεί να μας προτείνει τι να κάνουμε για να τις περιορίσουμε, πού να χωροθετήσουμε κεραίες.

"ΕΚΤΟΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ"
Και τα σκουπίδια, όξω από δω, και τους τσιγγάνους όξω από δω και τς κεραίες όξω από δω

ΕΔΩ ΖΕΙ Ο ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ! 

 Εν τω μεταξύ δεκαπέντε άτομα κάθε δύο μέρες μαζεύονται - λέει -  έξω από το ΣΠΙΤΙ του συμπολίτη μας που τόλμησε να σκεφτεί να βάλει κεραία κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα του ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕ λόγω των αντιδράσεων και της υπαναχώρησης της COSMOTE και του κάνουν πόλεμο νεύρων.

Βάζουν ντίρλα μεγάφωνα με μουσική, φωνάζουν, απειλούν και ασκούν σε όλη την οικογένεια ψυχολογική βία.

"Κε Βλάχο δεν αντέχουμε άλλο, τα παιδιά μας έχουν τρομοκρατηθεί, δεν βγαίνουν από το σπίτι. Ο μεγάλος μου γιος πάει στο λύκειο, είναι στην εφηβία  και το παιδί δεν θέλει να ακούει πια,  πείτε κάτι" είπε η σύζυγος του .... "εγκληματία", μάνα και  ΒΙΟΧΗΜΙΚΟΣ ΣΤΟ ΣΩΤΗΡΙΑ, στο επάγγελμα (δηλαδή ΣΧΕΤΙΚΗ με το θέμα ΥΓΕΙΑ).

Δεν έχουμε τίποτε άλλο να κάνουμε, δυστυχώς συνδημότισσα παρά του ότι θέλουμε να σου συμπαρασταθούμε απέναντι σε αυτό το ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟ, ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ bulling που δέχεστε οικογενειακώς.

(Όχι όμως για να βάλεις κεραία στην ταράτσα σου - αυτό ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ).

Ο κος Βλάχος δεν καλείται καν στην διαπαραταξιακή επιτροπή, όπου θα μπορύσε να πει μια κουβέντα.

Βλέπεις αναγνώστη μου διατυπώσαμε - συγκροτημένα και σοβαρά - διαφορετικής απόχρωσης άποψη από αυτή του ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ.

Και αυτό στο Χαλάνδρι ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ. 

 • Σκέψου όμως μόνο εσύ αναγνώστη μου, να ήσουν στην θέση αυτής της οικογένειας, αυτής της μάνας που - καλώς ή κακώς - πήγε να κάνει μια ΝΟΜΙΜΗ συναλλαγή - εκμετάλλευση περιουσιακού της στοιχείου, για να βγάλει κάποια χρήματα που πιθανά τα είχε (ή δεν τα είχε) η οικογένεια μεγάλη ανάγκη.
 • Σκέψου ότι δεν έφτασε που την σταματήσανε από τη ΝΟΜΙΜΗ ΜΠΙΖΝΑ γιατί Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΙΑ θα χάλαγε την υγεία των περιοίκων, οι οποίοι βεβαίως ΟΛΟΙ έχουν κινητό. Αλλά πες ότι καλά κάνανε και της χάλασαν την δουλειά. ΠΡΩΤΑ Η ΥΓΕΙΑ σου λέει.
 • Και μετά - ΕΠΙ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ - συγκεντρώνονται 15 φίλοι του ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ, έξω από το σπίτι της, ψήνουν λουκάνικα, βάζουν ντίρλα την μουσική και φωνάζουν συνθήματα τρομοκρατώντας τα παιδιά της. Πάνε και πολιτικάντηδες και τρώνε λουκάνικα, πίνουν ρακές και μαζεύουν κουκιά δια τας εκλογάς, για να μην είναι η δική τους παράταξη "ισχνή" όπως η δική μας.  

ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, που την αποφάσισε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, μόνος του αποφάσισε τους ομιλητές, παρά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που ανέθεσε την διαχείριση του θέματος ΣΕ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

 • ΝΑΙ! ΠΡΩΤΑ Η ΥΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΡΩΤΑ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ.

 • ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΦΑΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ. 
 • ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ή ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΒΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
 • ΓΙΑΤΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ, ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ!

 • ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!
 • ΟΧΙ ΦΑΣΙΖΟΥΣΑ ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΗ!
 • ΠΟΥΡΟΣ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ !!!!

ΥΓ: Και αυτοί μετά  μιλάνε και κόπτονται - λέει  - για τα ..... προσωπικά δεδομένα. 

ΤΡΩΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΤΕ

Δ.Σ. ΚΕΔΕ: Η αμίμητη ατάκα που παραλίγο να οδηγήσει σε… πνιγμό


Ο πρόεδρος της ΝΔ αποχώρησε, τα φώτα από τις κάμερες έσβησαν αλλά η χθεσινή συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεχίστηκε για άλλα θέματα. Ένα από αυτά ήταν οι μελέτες για την αναμόρφωση των παιδικών χαρών που αποτελούν πληγές για τους περισσότερους δήμους. «Να προτείνουμε οι μελέτες για τις παιδικές χαρές να είναι της τάξης των 7.000 και όχι των 40.000 ευρώ», ξεκίνησε την εισήγησή του ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης. Όμως, ο Γ. Πατούλης περισσότερο το είχε ρίξει στο φαγητό παρά προέδρευε της συνεδρίασης, με αποτέλεσμα να μην προσέχει τον ομιλητή και να εκφράζει συνεχώς (άσχετες) απορίες. Τότε, ο δήμαρχος Κατερίνης του είπε το αμίμητο: «Τρώτε και δεν ακούτε;». Αποτέλεσμα, ο πρόεδρος παραλίγο να πνιγεί…

http://www.aftodioikisi.gr

Eνίσχυση επιχειρηματικότητας β.τομέας - Προγράμματα Υπ. Ανάπτυξης Ευκαιρία  για τις χιλιάδες επιχειρήσεων του βόρειου τομέα το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν για την Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών, οι τέσσερις δράσεις του αρμόδιου Υπουργείου Ανάπτυξης για την έναρξη ή και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, δεδομένου ότι στην περιοχή του βόρειου τομέα είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα 9.100 επιχειρήσεις με τον τριτογενή τομέα να είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος και να αποτελεί πόλο έλξης για την ίδρυση και εγκατάσταση και νέων επιχειρήσεων.

Τα προγράμματα εστιάζουν σε τομείς της οικονομίας που χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια, καινοτομία, υψηλή προστιθέμενη αξία με ιδιαίτερη έμφαση στην οικολογική διάσταση. Έχει προηγηθεί διαβούλευση με την κοινωνία και τους φορείς της με αντικειμενικό στόχο τη συμβολή των νέων προσκλήσεων στην αύξηση της πραγματικής απασχόλησης. Αναλυτικά τα τέσσερα νέα προγράμματα είναι:
     ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


 •   ΝΕΟΦΥΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 • ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ & ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

 •     ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ & ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Οι δράσεις χρηματοδοτούνται από τα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-20 και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020» και παρουσιάστηκαν, σε συνέντευξη Τύπου, στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Η ημερομηνία έναρξης υποβολής για το πρώτο πρόγραμμα (ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ) είναι η 8η Μαρτίου και η ημερομηνία λήξης υποβολής για το τελευταίο (ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ & ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ) η 20η Μαΐου.
Αναλυτικά τα προγράμματα και όλο το σχετικό υλικό, στην ηλεκτρονική διεύθυνση    http://www.antagonistikotita.gr/epanek/prokirixeis.asp


Περιφέρεια Αττικής: Απολογισμός Δράσης Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών
Δράσης Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών

Ενδεικτικός απολογισμός δράσης του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για θέματα αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών, Στέλιου Κοροβέση. Βασικός στόχος των παρεμβάσεων ήταν η βελτίωση της λειτουργίας ενός θεσμού κρίσιμης οικονομικής και κοινωνικής σημασίας – ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Σε αυτό το πλαίσιο υλοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εξής:

 • Παρεμβάσεις - Δράσεις :

Α) Εγκρίθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών, ο οποίος συντάχτηκε μετά από διαβούλευση με τις άλλες περιφερειακές παρατάξεις και τις ομοσπονδίες των Λαϊκών Αγορών.
B) Θεσμοθετήθηκε η ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων με είδη λαϊκών αγορών. Εγκρίθηκε για φέτος, η διάθεση ποσού 1.000.000 Ευρώ (364/10-12-2105 Α.Π.Σ.), που προέρχονται από το ημερήσιο δικαίωμα των πωλητών, για την ενίσχυση με είδη λαϊκών αγορών, (με την βοήθεια και την συνδρομή της Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής) της κατηγορίας ευπαθών ομάδων με απροστάτευτα τέκνα. Η υλοποίηση του προγράμματος υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει το Πάσχα.
Γ) Διεξήχθη διεθνής δημοπρασία για τοποθέτηση χημικών τουαλετών σε όλες τις χωροθετημένες Λαϊκές Αγορές της Περιφέρειας Αττικής προϋπολογισμού 913.988,40 Ευρώ.
Δ) Καθιέρωση 2μηνιαίας κάρτας προσέλευσης παραγωγών σε Λ.Α.
Ε) Σε τελική φάση βρίσκεται η ενοικίαση χώρου για τη μετακίνηση των υπαλλήλων της δ/νσης Λ.Α από το χώρο φιλοξενίας του Υπουργείου Ανάπτυξης σε κτίριο της Περιφέρειας Αττικής.

 • Αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου – Επιτροπής Λαϊκών Αγορών
 
Α)  Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέδωσε 37 αποφάσεις χωροθέτησης Λ.Α.
Β) Η Επιτροπή Λ.Α. πραγματοποίησε 13 Συνεδριάσεις, εξέδωσε 9.266 αποφάσεις και χορήγησε 154 νέες άδειες δραστηριοποίησης σε Λ.Α., σε παραγωγούς.
Γ)  Ολοκληρώνεται η διαδικασία  ανανέωσης 3.370 αδειών επαγγελματιών πωλητών.

 • Συμβολή σε αποφάσεις νομοθετικού περιεχομένου    

 Α)  Τροποποίηση του ν. 4264/2014 με την υπ’ αριθμ. 4328/2015 τροπολογία και αύξηση του ποσοστού του ημερήσιου δικαιώματος από 10% σε 25%, που αφορά την ενίσχυση ευπαθών ομάδων. Το προς διάθεση ποσόν υπολογίζεται σε 1.000.000 Ευρώ περίπου κάθε χρόνο, εξαρτώμενο πάντοτε φυσικά από τις αντίστοιχες εισπράξεις.
 Β)  Έκδοση της 81227/ 6-8-2015 Υπουργικής απόφασης ΦΕΚ 1655 Β, που αφορά την σύσταση 3μελών Επιτροπών χορήγησης βεβαιώσεων σε παραγωγούς πωλητές Λ.Α. στην οποία μπορούν να συμμετέχουν, για διευκόλυνση, όπου υπάρχουν γεωπόνοι – αλλά και κατά περίπτωση κτηνίατροι – των δήμων.

 • Έλεγχοι
Πραγματοποιήθηκαν 12.856 έλεγχοι στις λαϊκές αγορές δικαιοδοσίας μας.

Σε θεσμικό επίπεδο, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες, Περιφέρειας και κυβέρνησης, ο πρώην Οργανισμός Λαϊκών Αγορών του Υπουργείου Ανάπτυξης, από 1-1-2015 έχει υπαχθεί πλέον στην Περιφέρεια Αττικής, ως Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών.

Τέλος, όλες οι παρεμβάσεις έγιναν εφικτές χάρη στη συντονισμένη προσπάθεια μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και των εργαζομένων, των Ομοσπονδιών, των Δήμων και των πολιτών.