P

P

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ;

Πολλά από αυτά που ζητούν οι δανειστές από την ελληνική κυβέρνηση, εάν εφαρμοστούν, θα λειτουργήσουν ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία ύφεσης.Η επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές παραμένει το συντριπτικά πιθανότερο σενάριο με βάση την κοινή παραδοχή ότι το αντίθετο δεν συμφέρει κανέναν. Ωστόσο τα τελευταία 24ωρα από την πλευρά μέρους των δανειστών προβάλλονται απαιτήσεις απολύτως παράλογες. Απαιτήσεις που η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί και που, αν τις αποδεχόταν, θα είχαν αντίθετο αποτέλεσμα απ' αυτό που υποτίθεται πως επιδιώκεται.

Πολλά από αυτά που ζητούν οι δανειστές από την ελληνική κυβέρνηση, εάν εφαρμοστούν, θα λειτουργήσουν ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία ύφεσης, η οποία, με τη σειρά της, θα μειώσει τα έσοδα, θα επιδεινώσει όλους τους δείκτες της οικονομίας και θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται πως θέλει να λύσει.

Επί πέντε χρόνια ακολουθήθηκε πολιτική ύφεσης και λιτότητας, με αποτέλεσμα να ανέβουν η ανεργία και το χρέος και να πέσει το ΑΕΠ. Το γεγονός πως κάποιοι επιμένουν στην ίδια πολιτική δύο πράγματα μπορεί να υποκρύπτει: ή επιδιώκουν τη διηνεκή εξάρτηση της Ελλάδας από δάνεια και Μνημόνια ή, πολύ απλά, δεν επιθυμούν την επίτευξη συμφωνίας και θέλουν να το χρεώσουν στην Αθήνα.

Δεν είναι μόνον, ή δεν είναι κυρίως, θέμα συνέπειας του ΣΥΡΙΖΑ προς τις προεκλογικές του θέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ επέδειξε στάση ευελιξίας και εμφανίστηκε υποχωρητικός σε αρκετές περιπτώσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί συμφωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε πριν από τις εκλογές δύο πράγματα: Τι θέλει να επιτύχει -τον στόχο- και με ποιον τρόπο θα το επιδιώξει, δηλαδή το σχέδιο. Οι δυσκολίες στο δεύτερο και οι αναγκαίοι ελιγμοί δεν αίρουν τον στόχο.

Φαίνεται, όμως, πως ένα κομμάτι των δανειστών δεν θέλει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Για την ακρίβεια δεν θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε ζωγραφιστό. Τώρα, αν για να το πετύχουν αυτό είναι διατεθειμένοι να τα τινάξουν όλα στον αέρα, η κυβέρνηση, από ένα σημείο και μετά, δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.

Από την Αυγή

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ AUTO MOTO CLASSICAL FESTIVAL - ΣΤΟ VIDEAKI ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ 12.50


ΝΤΑΒΙΑΣ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΛΗΓΕΙ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝΤην εκταμίευση της προβλεπόμενης από τον προϋπολογισμό του δήμου επιδότηση προς τα αθλητικά σωματεία, ζήτησε με χθεσινή του παρέμβαση στην προ ημερησίας διάταξη συζήτηση ο εκπρόσωπος της δημοτικής κίνησης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ, Άγγελος Νταβίας.

"Το τέλος της αγωνιστικής σεζόν είναι ο χρόνος που τα αγωνιστικά τμήματα των αθλητικών σωματείων έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες και κάνουν τον προγραμματισμό τους. Η συμβολική και ηθική ενίσχυση από τον δήμο πρέπει να εκταμιευθεί τώρα. Μια ενίσχυση της τάξης των 10 με 15 χιλιάδων ευρώ δεν είναι έξω από τις δυνατότητες του δημοτικού προϋπολογιμσμού" " είπε ο Άγγελος Νταβίας.

Την πρότασή του έκανε αποδεκτή ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Σέργιος Γκάκας και είπε ότι θα δοθούν τα προβλεπόμενα στον προϋπολογισμό χρήματα που είναι 15000 ευρώ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Βόλτα και καθαρισμός Ρεματιάς στη Νέα ΠεντέληΜια από τις ομορφότερες περιοχές της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου είναι το παρακλάδι του Αγίου Σύλλα που αποτελεί σημαντικό τροφοδότη της κυρίως ρεματιάς.

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς σας προσκαλεί για πεζοπορία με σκοπό να τη γνωρίσουμε και να την καθαρίσουμε. Επί πλέον, θα ιχνηλατήσουμε τα παραρεμάτια μονοπάτια που οδηγούν από τον Άγιο Σύλλα προς τα Μελίσσια (γέφυρα Αχελώου) , με σκοπό να τα διανοίξουμε και να είναι στη διάθεση όλων μας για καλοκαιρινούς περιπάτους.

Εξοπλισμός: Εκδρομική αμφίεση, κλαδευτήρια, γάντια και σακούλες για σκουπίδια. Μην ξεχάσετε νερό

Ωρα: 10:00 π.μ. την Κυριακή 17/05.
Τόπος συνάντησης: Στην πηγή του Αγίου Σύλλα στη Νέα Πεντέλη (τέρμα λεωφορείων 450,530)

Πληροφορίες: Παναγιώτης Τερζάκης 6978.26.88.85