Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : 24ωρη Παναττική Απεργία, Παρασκευή 2 Αυγούστου


«Καμπανάκι» Μιχελάκη σε δήμους-περιφέρειες για τους κοινοτικούς πόρουςΤην επίσπευση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και τη μεγιστοποίηση της απορρόφησης κοινοτικών πόρων, με στόχο τη δημιουργία έργων υποδομής σε όλη τη χώρα, που θα ωφελήσουν τις τοπικές κοινωνίες και θα συμβάλουν στην τόνωση της απασχόλησης, ζητά ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης από όλες τις Περιφέρειες και όλους τους Δήμους.

Με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ κ. Ιωάννη Σγουρό και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Κώστα Ασκούνη ο Υπουργός Εσωτερικών, τους καλεί να συνδράμουν στην προώθηση αναπτυξιακών έργων, που μπορεί να ολοκληρωθούν με ευρωπαϊκά κονδύλια της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.

Ζητά, συγκεκριμένα, να επιλέξουν από ένα και μόνον «ώριμο» έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα, το σημαντικότερο για κάθε περιοχή, με σύντομη περιγραφή του και να αποστείλουν τα σχετικά στοιχεία στο Υπουργείο Εσωτερικών μέχρι και την Παρασκευή 30.08.2013.

« Η ανάπτυξη αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης για την ανάκαμψη της οικονομίας. Γι’ αυτό το λόγο ζήτησα, με επιστολή μου τόσο προς τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ κ. Ι. Σγουρό όσο και από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Κ. Ασκούνη, να στείλουν έγγραφο σε όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους προκειμένου να επιλεγεί ένα έργο το οποίο άμεσα μπορεί να υλοποιηθεί. Με αυτόν τον τρόπο ωφελούνται οι τοπικές κοινωνίες, αλλά και – το πιο σημαντικό- δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας που έχει τόσο ανάγκη η χώρα. Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της χώρας μπορούν και πρέπει να συμμετάσχουν στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων», τόνισε στην δήλωση του ο υπουργός.

http://www.aftodioikisi.gr/, 1/8/2013

Τα κριτήρια για την πρόσληψη 50.000 ανέργων σε ΟΤΑ και ΥπηρεσίεςΕργασία μέγιστης διάρκειας επτά μηνών με μισθό 490 ευρώ για όσους είναι άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών, συνολικά για περίπου 50.000 ανέργους, προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση για το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης, που αναμένεται να ξεκινήσει εντός του φθινοπώρου. Για όσους προσληφθούν θα υπάρχει πλήρης ασφαλιστική κάλυψη, ενώ για την χρηματοδότηση του προγράμματος έχει εξασφαλιστεί ποσό 170.000.000 ευρώ από κοινοτικούς και εθνικους πόρους του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», το καινούργιο στοιχείο είναι οι άνεργοι θα μπορούν να δουλεύουν όχι μόνο σε πεντάμηνη σύμβαση σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε δήμους, περιφέρειες ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και με συμβάσεις διάρκειας επτά μηνών, όταν υπάρχουν «ειδικά αιτιολογημένες περιπτώσεις», όπως για παράδειγμα από σχολεία ή νοσοκομεία ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες που θα υποβάλουν τις αιτήσεις για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό.

Οι 50.000 άνεργοι, όπως περιγράφεται στο σχέδιο της υπουργικής απόφασης, θα μπορούν αν απασχοληθούν σε υπηρεσίες των ΟΤΑ για την αναβάθμιση ή τη συντήρηση υποδομών και υπηρεσιών, σε υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρέχοντας υποστηρικτικές υπηρεσίες τόσο εκπαίδευσης όσο και συντήρησης ή αναβάθμισης υποδομών, σε υπηρεσίες του τομέα Υγείας (καθαρισμός, εξυπηρέτηση κοινού, αναβάθμιση υποδομών), σε κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά και σε ασφαλιστικά ταμεία, κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών κλπ.

Η επιλογή θα γίνει με το σύστημα της μοριοδότησης και με κριτήρια τη διάρκεια της ανεργίας, το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα – ατομικό ή οικογενειακό του 2012 –, η ηλικία, η οικογενειακή κατάσταση και το εκπαιδευτικό επίπεδο όπου απαιτείται.

Η διαδικασία υποβολής και επιλογής των ανέργων θα γίνει σε τέσσερα στάδια.

Η υπηρεσία ή ο οργανισμός που θέλει προσωπικό υποβάλλει αναλυτικά τις θέσεις και τις ειδικότητες που έχει ανάγκη στον ΟΑΕΔ.

Δημοσιεύεται η σχετική πρόκληση και οι άνεργοι υποβάλλουν αίτηση επιλέγοντας από έναν μέχρι τρεις φορείς, που θέλουν να απασχοληθούν.

Ο ΟΑΕΔ επιλέγει τους ανέργους με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια ενώ αναλαμβάνει τη καταβολή της μισθοδοσίας και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Τέλος οι άνεργοι μετά την επιλογή τους θα υποβάλλουν τα δικαιολογητικά με βάση τα οποία επιλέχτηκαν στους φορείς ή στις υπηρεσίες που θα προσληφθούν.

Το πρόγραμμα αφορά εγγεγραμμένος ανέργους ή μέλη οικογενειών που δεν εργάζεται κανείς όπως και μέλη μονογονεϊκών οικογενειών που δεν εργάζεται κανείς, εγγεγραμμένους νέους άνεργους 16 έως 29 ετών και μακροχρόνια ανέργους αλλά και βραχυχρόνια άνεργους που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

Στα νοικοκυριά που δεν έχουν έναν εργαζόμενο, αίτηση μπορεί να υποβάλλει μόνο ένας από τους ανέργους.

http://www.aftodioikisi.gr/, 1/7/2013

Kαταργήθηκαν 18 θέσεις Σχολικών Φυλάκων στον Δήμο Χαλανδρίου - Η Διαπιστωτική Πράξη


από το http://halandripedia.blogspot.gr/, 1/8/2013

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ


ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣε χαλαρούς ρυθμούς - από την προηγούμενη Δευτέρα - στο εξωτικό ΜΑΤΙ για να γεμίσουν λίγο οι μπαταρίες αλλά βέβαια το καθημερινό μισάωρο στο διαδίκτυο μου επιτρέπει να παρακολουθώ τα του Χαλανδρίου και αυτές τις καυτές - από θερμοκρασία - μέρες.

Ο Δημήτρης έχει πάρει το blog στην πλάτη του και το τρέχει με αντάλλαγμα να κάνω μια βουτιά την ημέρα και γι' αυτόν μέχρι να πάρει άδεια και να φύγει για καμιά παραλία.

Δεν με παίρνει να κλέψω πολύ από τον ελάχιστο χρόνο ανάπαυσης μου για να σχολιάσω τα .... φοβερά "κόλπα" των Χαλανδραίων παλαιοκομματικών και των παρασκηνιακών τους φίλων με στόχο να ...πλήξουν την ΠΛΑΤΕΙΑ.

Απλά είπα έτσι για το "ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ" να τους σπάσω λίγο τα νεύρα!

ΔΕΙΤΕ λοιπόν το γράφημα της επισκεψιμότητάς μας, τους το αφιερώνουμε μαζί με ένα μόνο αναλυτικό στοιχείο:

ΙΟΥΛΙΟΣ 2012: 12.329 αναγνώσεις. (Αύγουστος 2012: 9782 επισκέψεις)

ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 - ντάλα καλοαίρι, που περιμέναμε γούβα προς τα κάτω, όπως κάθε χρόνο: 24915 αναγνώσεις - δεύτερος καλύτερος μήνας από την ημέρα που είχαμε αυτή τη φαεινή ιδέα, να ανοίξουμε το blog - μετά τα 25230 κλικ του Ιανουαρίου!

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΤΥΠΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ οι "ενωμένοι διαπαραταξιακώς παλαιοκομματικοί"!

ΥΓ:

Η ΠΛΑΤΕΙΑ αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για συνθήματα σε οποιονδήποτε άλλο τοίχο, εκτός του δικού της στο facebook και τον blogger.
ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!

Η ΛΑΣΠΗ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ. 210 6522311, 213 2100531
Fax: 210 6084483
Αγ. Παρασκευή  31/7/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών

Με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα, η αρμοδιότητα για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές  και τις Αργίες περιέρχεται στην δικαιοδοσία των Αντιπεριφερειαρχών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης  με αφορμή την αλλαγή του νομικού πλαισίου της λειτουργίας των καταστημάτων, πραγματοποίησε  σύσκεψη την Τρίτη 30 Ιουλίου  στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα, στην Αγία Παρασκευή, με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) Γιώργο Καββαθά και τον Αναπληρωτή Γραμματέα της Συνομοσπονδίας Δημήτρη Γιατρά, προκειμένου να ακούσει τις θέσεις  τους και τις απόψεις τους για το ζήτημα αυτό.


Με  αυτή την σύσκεψη ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Μανιάτης  ξεκινά ουσιαστικά το διάλογο  και τις επαφές ,οι οποίες  θα συνεχιστούν  με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ( Δήμους ,  Εμπορικούς Συλλόγους,  Ινστιτούτα Καταναλωτών,  κλπ) ούτως ώστε  πριν από την έκδοση της σχετικής του απόφασης, να  διακριβώσει  τις θέσεις των εμπλεκόμενων με το ζήτημα αυτό φορέων, ώστε να αποφασιστεί στη συνέχεια εκείνη η ρύθμιση που θα έχει θετική επίδραση στην αγορά και στην κοινωνία της περιοχής του Βόρειου Τομέα Αθηνών. 

Τα δέκα «τρελά» επιδόματα που λαμβάνουν δημόσιοι υπάλληλοι [λίστα]


Επιδόματα στον ΟΓΑ

Αυτό που παλιότερα έμοιαζε εντελώς φυσιολογικό και νόμιμο, δηλαδή να απολαμβάνουν εξωφρενικών προνομίων οι δημόσιοι υπάλληλοι, σήμερα φαντάζει εξωπραγματικό. 
Στην Ελλάδα της κρίσης τα δέκα παρακάτω επιδόματα είναι πλέον ένδειξη της απόλυτης παράνοιας του ελληνικού κράτους.- Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ): 690/μήνα σε 420 άτομα
- Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ): 420/μήνα σε 1987 άτομα
- Επίδομα προπέλας (Λιμενικό): 840/μήνα σε 653 άτομα
- Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ): 1120/μήνα σε 329 άτομα...
- Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο): 290/μήνα σε 6800 άτομα
- Επίδομα παραλαβής – παράδοσης λεωφορείων: 450/μήνα σε 1100 άτομα
- Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ): 310/μήνα σε 1790 άτομα
- Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης): 595/μήνα σε άγνωστο αριθμό ατόμων

- Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ): 870/μήνα σε 657 άτομα
- Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων) :120/μήνα για όλο το προσωπικό.

Τα 137 ξεπερνούν τα επιδόματα στο Δημόσιο...
Συνολικά τα επιδόματα ξεπερνούν τα 137 και παραμένει άγνωστο πόσα από αυτά έχουν κοπεί.
Υπάρχει ακόμα και επίδομα «νέας διαδρομής» στο Υπουργείο Παιδείας που κάποιοι έπαιρναν, επειδή το υπουργείο τους από το κέντρο (Μητροπόλεως) μεταφέρθηκε στο Μαρούσι!
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» που δημοσίευσε σχετικό ρεπορτάζ τον Μάιο 2013 το μισθολόγιο ανέρχεται τον χρόνο σε 6 δισ. ευρώ και τα επιδόματα στο σύνολό τους σε 7 δισ. ευρώ!

http://gr.news.yahoo.com/%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%AD%CE%BA%CE%B1-%C2%AB%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%AC%C2%BB-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CE%B9--%CE%BB%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1---183512701.html

Ιδού τα αποτελέσματα της κινητικότητας: Γκρουπιέρηδες και αεροσυνοδοί μπαίνουν στην ΕΛ.ΑΣ


GADA1

Γκρουπιέρηδες από το καζίνο της Πάρνηθας, αεροσυνοδοί, σταθμάρχες του ΟΣΕ, υπάλληλοι διοδίων και οδηγοί αστικών λεωφορείων παρουσιάζονται για να αναλάβουν (διοικητική) υπηρεσία στην ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες ημέρες, λόγω της «κινητικότητας» στο ελληνικό δημόσιο.

Την ίδια ώρα μελετάται η απομάκρυνση 500 πολιτικών υπαλλήλων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., που υπηρετούν από τις αρχές της δεκαετίας του '80 και έχουν εξειδικευθεί στα θέματα που χειρίζεται η Αστυνομία, από τη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος και των ναρκωτικών ή τις προμήθειες των αρχών ασφαλείας.

Αξιωματούχοι της λεωφόρου Κατεχάκη λένε ότι βρίσκονται μπροστά σε μια τραγελαφική κατάσταση. Από τη μία πλευρά βλέπουν κρίσιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., τόσο σε κεντρικές μονάδες, όσο και στην περιφέρεια να στελεχώνονται -λόγω «κινητικότητας»- από 615 δημόσιους υπαλλήλους, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι τελείως άσχετοι με τα νέα τους καθήκοντα και δεν διαθέτουν καμιά σχετική προϋπηρεσία.

Από την άλλη, οι ίδιοι αξιωματούχοι, ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχει η απόφαση να τεθούν στο καθεστώς κινητικότητας ή και διαθεσιμότητας 500 από τους υπάρχοντες πολιτικούς υπαλλήλους της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής έχουν ενταχθεί 220 νέοι υπάλληλοι αναφέρει ανώτατο στέλεχος της Αστυνομίας. «Βλέπουμε υπαλλήλους του καζίνο, με αρμοδιότητα μέχρι χθες τις ρουλέτες και το μπλακ τζακ, να λαμβάνουν θέσεις σε αστυνομικά τμήματα και αεροσυνοδούς να πηγαίνουν σε εκπαιδευτικά κέντρα της ΕΛΑΣ. Ευτυχώς που έχει καταργηθεί το Τμήμα Λεσχών της Ασφάλειας Αττικής, γιατί δεν αποκλείεται κάποιοι να τη θεωρούσαν... ιδεώδη υπηρεσία για τους συγκεκριμένους "διαθέσιμους"».

Σύμφωνα με το site tovima.gr, αστυνομικές Υπηρεσίες της Πελοποννήσου έχουν πλαισιωθεί, εν τω μεταξύ, από σταθμάρχες του ΟΣΕ. «Eνας από αυτούς, πάντως, έχει ήδη ζητήσει μετάταξη από τον τοπικό αστυνομικό σταθμό στον γειτονικό σταθμό του. ΟΣΕ! Μιλάμε για σουρεαλιστικές καταστάσεις. Η Αστυνομία αποδεικνύεται - λόγω της ιδιοτυπίας της - η υπηρεσία που εκθέτει, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο τομέα, όλη αυτή την λογική της κινητικότητας στο δημόσιο.», σχολιάζει ο συγκεκριμένος αξιωματικός.

Στις αστυνομικές υπηρεσίες, όπου τοποθετούνται αυτές τις ημέρες υπάλληλοι μέσω της κινητικότητας, υπηρετούσαν - από τις αρχές της δεκαετίας του '80 στις περισσότερες περιπτώσεις - πολιτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν πλέον ειδικευθεί στο αντικείμενό τους και «σηκώνουν» όλες τις διεκπεραιωτικές υποχρεώσεις της υπηρεσίας, ώστε να μην εγκλωβίζονται οι αστυνομικοί στα γραφεία και τη χαρτούρα.

Τώρα, όπως λένε επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ., «με βάση το σκεπτικό των κυβερνητικών παραγόντων θα φύγουν αυτοί που έχουν 30χρονη εμπειρία και θα έλθουν να καλύψουν τις θέσεις τους εκείνοι που ξέρουν για αστυνομία μόνο από τα. μυθιστορήματα».

http://www.spirospero.gr/, 31/7/2013

Και επίσημα στη διαθεσιμότητα 2.122 εκπαιδευτικοί [ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ]


Και επίσημα στη διαθεσιμότητα 2.122 εκπαιδευτικοί [ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ]

Σε 2.122 ανέρχεται ο αριθμός των καθηγητών Τεχνικής Εκπαίδευσης που τίθενται σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τη διαπιστωτική πράξη που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων στη «Διαύγεια».
Στο διαδίκτυο αναρτήθηκαν επίσης και οι λίστες των 302 καθηγητών και των 25 συναδέλφων τους, που εργάζονταν στη «Σιβιτανίδειο» και εξαιρέθηκαν από το καθεστώς της διαθεσιμότητας. 
Υπενθυμίζεται ότι, εκτός εξαίρεσης έμειναν τελικά οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων.
Στις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων είναι να απορροφηθούν στον κλάδο της Υγείας το 60% των καθηγητών. Το υπόλοιπο 40% θα χρησιμοποιηθεί για την στελέχωση των Περιφερειακών Διευθύνσεων.

Σε διαθεσιμότητα και ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ!

Μεταξύ των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα είναι και ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης. 
Ο κ. Κοτσιφάκης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: 

«2.122 εκπαιδευτικοί της Τεχνικής - Επαγγελματικής Εκπαίδευσης μπαίνουμε σήμερα σε διαθεσιμότητα και στον προθάλαμο της απόλυσης, ελέω μιας ανηλεούς κυβέρνησης και της τρόικας. 

302 έμπειροι και προσοντούχοι εκπαιδευτικοί μετατρέπονται σε διοικητικούς υπαλλήλους.

Το 33% των μαθητών (πάνω από 20.000 ανά έτος) στα ΕΠΑ.Λ. και στις ΕΠΑ.Σ. δεν θα βρίσκουν τις ειδικότητες που θα ήθελαν να σπουδάσουν στο δημόσιο σχολείο. 

Εννέα πολυδάπανα εργαστήρια στα τεχνικά σχολεία θα αχρηστευτούν. 

Οι ιδιώτες σχολάρχες θριαμβολογούν. Δεν θα ξεχνούν να καλούν σε όλα τα εγκαίνια των νέων τμημάτων τους τον Υπουργό Παιδείας. Ίσως τον ανακηρύξουν και επίτιμο ευεργέτη τους. 

153 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου από τη Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έβαλαν την υπογραφή στο έγκλημα. Κατά των 2.122 εκπαιδευτικών (αλλά και των 302), των οποίων διαλύεται η εργασιακή και οικογενειακή ζωή. Κατά των χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους. Άλλωστε ποιος νοιάζεται για τα φτωχά παιδιά του λαού μας; Τα δικά τους παιδιά δεν σπουδάζουν στα ΕΠΑ.Λ. και τις ΕΠΑ.Σ… 

Ήδη μετράμε την απώλεια της συνάδελφου μας από τη Λάρισα, που είναι θύμα αυτής της βάρβαρης πολιτικής».

Η λίστα με τους καθηγητές που εντάσσονται στη διαθεσιμότητα ΕΔΩ
Η αντίστοιχη λίστα με τους εκπαιδευτικούς που εξαιρέθηκαν ΕΔΩ

http://www.poli-politiki.gr/, 1/8/2013

Συμψηφίζονται οι οφειλές 12 δήμων προς δημόσιο και ασφαλιστικά ταμείαΟι οφειλές δώδεκα δήμων προς το ελληνικό δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ, συμψηφίζονται έναντι των εσόδων που θα είχαν από παρακρατηθέντες πόρους, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Η ρύθμιση πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να εξασφαλίζουν φορολογική ενημερότητα και να μη στερούνται ρευστότητας και για να εξυπηρετούνται οι δημόσιοι οργανισμοί. Επίσης, υπάρχει η πρόβλεψη οι δήμοι να απαλλάσσονται από βεβαιωμένους πρόσθετους φόρους και πρόστιμα, καθώς και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και κάθε μορφής επιβαρύνσεις, με την προϋπόθεση να εξοφλούνται οι κύριες οφειλές στο σύνολό τους.

Οι δήμοι που αφορά η ρύθμιση είναι:

- Βέλου – Βόχας Ν. Κορινθίας
- Βέροιας Ν. Ημαθίας
- Βύρωνα Ν. Αττικής
- Εορδαίας Ν. Κοζάνης
- Ηλιούπολης Ν. Αττικής
- Καλυμνίων Ν. Δωδεκανήσου
- Κέρκυρας Ν. Κέρκυρας
- Λιβαδειάς Ν. Βοιωτίας
- Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη Ν. Αττικής
- Πάργας Ν. Πρέβεζας
- Πεντέλης Ν. Αττικής
- Χαϊδαρίου Ν. Αττικής

http://www.aftodioikisi.gr/, 31/7/2013

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις