Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ


Νέα Ιωνία, 14/3/2017.

Αναφορικά με την ανακοίνωση της κυρίας Κατημερτζή, που εξεδόθη από το Γραφείο Δημάρχου για τις εκδηλώσεις του Μπλόκου της Καλογρέζας της περασμένης Κυριακής, έχουμε να ξεκαθαρίσουμε τα παρακάτω:

Τιμούμε το Μπλόκο της Καλογρέζας και τους νεκρούς του και μάλιστα τόσο με το προεκλογικό μας πρόγραμμα, αλλά και με τις τοποθετήσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο υποστηρίζουμε την μεγαλύτερη ιστορική ανάδειξή του από τον Δήμο Νέας Ιωνίας, μεταξύ άλλων με μαζική παρουσία των μαθητών όλων των σχολείων της πόλης μας, αλλά και πολιτών, ως γεγονός παραδειγματικής αντίστασης του λαού της Καλογρέζας στο φασισμό και δεν ικανοποιούμαστε με την υποβάθμισή του σε τοπικά και μόνο επετειακά πλαίσια, με την παρουσία μερικών δεκάδων συμπολιτών μας, κάτι που δεν το θεωρούμε και επαρκές. Επίσης κάθε χρόνο καταθέτουμε στεφάνι από δικούς μας πόρους και όχι του Δήμου, στις εκδηλώσεις εορτασμού για να τιμήσουμε τους νεκρούς του Μπλόκου.

Από το γραφείο Δημάρχου η αρμόδια υπάλληλος επικοινώνησε δύο φορές με τον επικεφαλής της παράταξής μας, Γιώργο Τσοπανίδη. Σε ερώτησή της, αν θα συμμετάσχει στην αποκάλυψη των ονομάτων, ήδη από την πρώτη επικοινωνία ο ίδιος της ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπορέσει λόγω προσωπικού κωλύματος να παρευρίσκεται στις εκδηλώσεις αποκάλυψης των ονομάτων και κατάθεσης στεφάνων και ότι στις εκδηλώσεις αυτές, λόγω του σχετικού κωλύματος, η παράταξή μας θα εκπροσωπηθεί από τον έτερο δημοτικό σύμβουλο, Αριστείδη Χατζησαββίδη.

Είναι γνωστό ότι ο επικεφαλής μίας πολυπληθούς δημοτικής παράταξης εκπροσωπεί τη δημοτική παράταξη και το λαό που την τίμησε με την ψήφο του. Η εκπροσώπηση μιας παράταξης είναι αναφαίρετο δικαίωμα της που της το δίνει η δημοκρατική της νομιμοποίηση με την ψήφο του Ιωνιώτικου λαού και δεν υπόκειται στις απαγορεύσεις καμιάς δημοτικής αρχής του τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Έτσι, ο επικεφαλής της παράταξής μας Γιώργος Τσοπανίδης ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή το γραφείο Δημάρχου για την αναπλήρωση του από τον κ. Χατζησαββίδη.

Ως άνθρωποι του μόχθου και της εργασίας που πρέπει να εργαζόμαστε για να επιβιώσουμε και ως άμισθοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, αντιπαρερχόμαστε τις νύξεις της κυρίας Κατημερτζή για την απουσία μας από άλλες εκδηλώσεις. Τίποτα δεν αναιρεί την υποχρέωση της κυρίας Κατημερτζή και του Δημάρχου να σέβονται την δημοκρατία και τις παρατάξεις που την εκπροσωπούν στη Νέα Ιωνία. Πέρυσι διέπραξαν την ύβρη και το ατόπημα να ταυτίσουν τη θυσία των παλικαριών του Μπλόκου της Καλογρέζας με την Κυβέρνηση που «αντιστέκεται» στους δανειστές. Φέτος μας απέκλεισαν από τη διαδικασία αποκάλυψης των ονομάτων με τη δικαιολογία της αδυναμίας, λόγω κωλύματός, του επικεφαλής μας να παραστεί, παρά το γεγονός ότι είχαν ενημερωθεί από τον ίδιο τον επικεφαλής για την αναπλήρωσή του από τον κύριο Χατζησαββίδη.

Ας μην αμαυρώνουν άλλο το Μπλόκο της Καλογρέζας και τους νεκρούς του κατά πως τους βολεύει. Εμείς τιμούμε το Μπλόκο και τους ήρωές του, που η θυσία τους υπήρξε ασύγκριτη και αγνή, παράδειγμα προς μίμηση στην ιστορία του τόπου μας και δεν αμαυρώνεται από κανέναν.


Για την «ΕΛΠΙΔΑ για τη Νέα Ιωνία – Παράταξη Ανεξάρτητου Κινήματος»


Γιώργος Τσοπανίδης – Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής

Αριστείδης Χατζησαββίδης – Δημοτικός Σύμβουλος

Έκθεση ζωγραφικής των μελών της εικαστικής ομάδας του Συλλόγου ΑΡΓΩ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η εικαστική ομάδα του Πολιτιστικού και Επιστημονικού Συλλόγου ΑΡΓΩ σας προσκαλεί στα εγκαίνια ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής των μελών της με θέμα «ΧΡΩΜΑ Ή ΜΑΥΡΟ» που θα γίνουν την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 και ώρα 19.00 στα γραφεία του Συλλόγου Σοφ. Βενιζέλου 20 και Καραολή-Δημητρίου.

Διάρκεια έκθεσης έως Σάββατο 1η Απριλίου
Ώρες λειτουργίας καθημερινά 19.00 - 21.00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής.
Για περισσότερες πληροφορίες 6947709909 και 6979085756

Συμμετέχουν: ΑΝΔΡΕΑΔΗ ΝΟΡΑ - ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΜΕΛΙΤΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΗ ΚΙΚΗ - ΖΗΛΕΜΕΝΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΚΑΛΑΜΑΡΑ ΕΛΕΝΗ - ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΙΑΣΟΝΑΣ - ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ ΘΑΝΟΣ - ΚΡΑΝΙΔΗ ΠΟΠΗ, ΚΟΡΟΜΑΝΤΖΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ - ΜΑΝΟΥ ΕΦΗ - ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
ΜΠΙΑΤΖΙΝΙ ΜΑΡΤΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ - ΤΖΙΡΟΖΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΥΦΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

"ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ" ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ (12-3-2917): ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Περιληπτικά
«Λεπτομέρειες» 

1. ΑΝΕΡΓΙΑ: Σταθερή στο 23,1% έμεινε η ανεργία στην Ελλάδα τον περασμένο Δεκέμβριο σε σχέση με το Νοέμβριο σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ οι άνεργοι ήταν 1,1 εκατομμύριο ενώ ο οικονομικά μη ενεργός ήταν στα 3,2 εκατομμύρια με τους απασχολουμένους να φτάνουν τα 3,6 εκατομμύρια. Η σχέση κοντεύει να φτάσει 1 προς 1 , με ότι αυτό σημαίνει για την Γήρανση του πληθυσμού και την επιβίωση του Ασφαλιστικού συστήματος. Αν αυτό δεν ανατραπεί ΑΜΕΣΑ οδεύουμε προς «εξαφάνιση», κατά το παράδειγμα της Βουλγαρίας…

Μόνο η ομάδα των μη απασχολουμένων ήταν η αυτή στην οποία καταγράφηκε αύξηση σε απόλυτους αριθμούς κατά 8.961 άτομα.

Σε επίπεδο φύλου η ανεργία εξακολουθεί να πλήττει κυρίως τις γυναίκες με το ποσοστό τους να φτάνει το 27,6% έναντι 19,5% των ανδρών.

Τη θλιβερή πρωτιά της ηλικιακής ομάδας με το υψηλότερο ποσοστό ανέργων διατηρεί η ομάδα των 15-24 ετών με 45,2% και σε επίπεδο περιφέρειας αυτή της Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με 26,8%.

Κατόπιν τούτου, όλες οι συζητήσεις με τις κάθε λογής «Τρόικες» και «Θεσμούς» φαντάζουν περιττές, είναι άνευ ουσίας. Χώρα που δεν μπορεί να εξασφαλίσει ΕΡΓΑΣΙΑ στους κατοίκους της: δεν έχει Παρόν και Μέλλον, «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ»…

2. ΛΑΘΟΣ και με την «Επικράτεια» μας. Σαν να μην μας έφταναν τα χάλια μας, σαν να μην μας φτάναν οι επιβουλές γειτόνων, έχουμε και τους καλοθελητές: Είναι όντως «αγεωγράφητη» η Παγκόσμια τράπεζα; Ή, «τρέχει» κάτι;;…Ένας χάρτης της Παγκόσμιας Τράπεζας -από την οποία η Ελλάδα αναζητεί χρηματοδότηση, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα- απεικονίζει το Βόρειο Αιγαίο ως... τουρκική επικράτεια.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού, υπάρχει ο χάρτης που απεικονίζει χρηματοδοτούμενες από την Παγκόσμια Τράπεζα δραστηριότητες. Στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Aϊ-Στράτη, υπάρχει μια εικόνα που εμφανίζει το τουρκικό πρόγραμμα «Turkey SME Energy Efficiency Project GEF (P122178)» και μάλιστα με την ένδειξη «Νorth Aegean, Turkey».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του «Ποταμιού» Γιώργος Αμυράς που εντόπισε το άτοπο, έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, δόκτορα Τζιμ Γιόνγκ Κιμ,τον οποίο κάλεσε να διορθώσει άμεσα τον χάρτη που έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού. Αναμένουμε..

Δυο τυχαία παραδείγματα από την καθημερινή θλιβερή πραγματικότητα που βιώνει ένα συντριπτικά μεγάλο ποσοστό Συνελλήνων. Αναγκαίο και επιτακτικό :να σχηματισθεί το γρηγορότερο ένα Δημοκρατικό Παλλαϊκό αντιμνημονιακό μέτωπο Ανάτασης , για ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ πορεία, για μια Ελλάδα που αξίζουμε εμείς και τα παιδιά μας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: g.papagian@yahoo.gr

Α.Κ.: Το κόστος της συνδικαλιστικής λαίλαπας αγγίζει το χρέος της Ελλάδος.


Αντιστέκεται σθεναρά η κυβέρνηση στις πιέσεις της Τρόικας να αλλάξει ο συνδικαλιστικός νόμος.

Ο λόγος είναι προφανής. Το νομικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων της μεταπολίτευσης εξυπηρέτησε ιδεολογικά την Αριστερά έως την ανάληψη της εξουσίας από αυτήν. Οι δανειστές σωστά θεωρούν ότι η ελληνική Δημοκρατία έχει μετατραπεί σ’ένα κορπορατικό (συντεχνιακό) κράτος που οι ελεγχόμενες κομματικά καπελωμένες (κυρίως από την Αριστερά) επαγγελματικές ομάδες , διεκδικούν πρόσοδα τα οποία κανένας δεν έχει να δώσει.

Η μεταπολιτευτική επαναστατική τακτική της Αριστεράς (δυστυχώς για αυτήν) έχει και κόστος. Και το κόστος είναι μετρήσιμο. –Μα, όλες οι απεργίες έχουν κόστος!- Διατείνονται τα κομματικά ανθρωπάκια. Δεν μας είπαν όμως ποιος το πληρώνει. Απαντώ. Ο Έλληνας πολίτης.

Το 2010 μια έκθεση του ΟΟΣΑ αναφέρει ότι για τα χρόνια 1980-2010 πραγματοποιήθηκαν 5.280 γενικές και κλαδικές απεργίες.

Το 96% αυτών, αφορούσε το Δημόσιο Τομέα.

Χαμένες εργάσιμες ημέρες 1385 ή 45 εργάσιμες κάθε χρόνο, δηλ. πάνω από 2 μήνες το χρόνο το Δημόσιο δεν λειτουργούσε. Σε 30 χρόνια το Δημόσιο δεν λειτούργησε για 5 χρόνια. Τραγικό!!!

Το κόστος από τις απεργίες αυτές ανέρχεται στα 135 δις ευρώ. (Χωρίς σχόλιο).

Το κακό δε σταματά εδώ. Οι συμφωνίες που απέφεραν, εφόσον πληρώθηκαν τις μέρες που απείργησαν, για προνόμια ή επιδόματα, ανέρχεται σε άλλα 140 δις ευρώ. (Χωρίς σχόλιο).

Επίσης το κόστος από τους αγώνες των συνδικαλιστών να οχυρώσουν νομικά κάθε επαγγελματικό κλάδο στην Ελλάδα, δημιουργώντας μια φοβική οικονομία με κλειστά επαγγέλματα , ανέρχεται σε άλλα 120 δις. (Πάλι χωρίς σχόλιο)


Πρόσφατα ένα δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ καταγράφει ότι από το 2011 – 2015 , στα χρόνια του μνημονίου, οι διαδηλώσεις έφτασαν στις 27.103 και 106 γενικές απεργίες, το κόστος των οποίων εκτιμάται σε περισσότερα από 60 δις ευρώ. (Επίσης χωρίς σχόλιο)

Συνολικό κόστος της απεργιοκρατίας : 455 δις ευρώ

Ως εδώ! Και τώρα αρχίζουν τα σχόλια.

1. Οι αποφάσεις για απεργίες να λαμβάνονται με καθολική μυστική ψηφοφορία των εργαζομένων. (50% +1)

2. Οι Γενικές Συνελεύσεις να γίνονται εκτός ωραρίου εργασίας.

3. Η αποφασισμένη απεργία ενός κλάδου θα σέβεται την εργασία των άλλων κλάδων που δεν απεργούν. (πχ απαγόρευση της παρακώλυσης συγκοινωνίας, ή αποκλεισμών δρόμων και κτηρίων)

4. Το δικαίωμα στην απεργία να είναι το ίδιο σεβαστό με το δικαίωμα στην εργασία. (Εάν κάποιος θέλει να εργαστεί δε μπορεί να του το απαγορεύσει κανείς)

5. Τέλος στην χρηματοδότηση των συνδικάτων από χρήματα των φορολογουμένων (βλέπε ΔΕΗ).

6. Οι συνδικαλιστές να γυρίσουν στην εργασία τους και να πληρώνονται από το παραγόμενο προϊόν που προσφέρουν.

7. Οι συνδικαλιστές μπορούν να απολύονται όπως ο κάθε εργαζόμενος που δεν κάνει καλά τη δουλειά του.

8. Η συμμετοχή των συνδικαλιστών στα πειθαρχικά συμβούλια να είναι ασυμβίβαστη.( Για να μην κουκουλώνονται παρατυπίες των μελών τους)

9. Να μπουν οροί και προϋποθέσεις στους συνδικαλιστές που επιθυμούν να διεκδικήσουν βουλευτική έδρα. π.χ. συμμετοχή σε εκλογές μετά από 4 χρόνια από την τελευταία του θητεία ως συνδικαλιστής.

10. Κατάργηση του άρθρου 22 του νόμου 1264/1982, που απαγορεύει την ανταπεργία της εργοδοσίας.

Επιτέλους ας μπει ένα φρένο στην ασυδοσία των συνδικαλιστικών πρακτικών και να κλείσει μια πληγή που αιμορραγεί για χρόνια. Μόνο η απελευθέρωση της οικονομίας και η μεταρρύθμιση του κανονιστικού πλαισίου θα βάλει φραγμό στις ακρίδες των κομματικών στρατών.

Αντώνης Κρούστης
Fileleftheros1966.blogspot.com
(Στη διάθεση σας για οποιοδήποτε σχόλιο)
 
 
ΣΧΟΛΙΟ: 
Ο Θεός να μας φυλάει! 
Δηλαδή αγαπητέ Αντώνη αν δεν είχε γίνει καμία απεργία τα τελευταία 30 χρόνια η χώρα δεν θα είχε χρεωκοπήσει και αυτοί που έχουν βγάλει το 1 τρις στους φορολογικούς παραδείσους θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν στους λογαριασμούς τους .... 1 τρις 209 δις, έτσι; 
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ: ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!!
 
Α.Ν.

ΝΙΚΗ ΜΕ ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ Π.Α.Κ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.


Συνεχίστηκε το σερί των θετικών αποτελεσμάτων και των καλών εμφανίσεων της Ομάδας μας, που κατάφερε εκτός έδρας να κερδίσει την ομάδα του Σ.Φ.Α «Ο ΦΟΙΒΟΣ» Μελισσίων, με σκορ 2-3, στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής, του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής, που έγινε το βράδυ της Παρασκευής 10ης Μαρτίου 2017, στο γήπεδο «2ου Λυκείου Μελισσίων».

Σε έναν γεμάτο αγώνα με αρκετές εναλλαγές στο σκορ, η Ομάδα μας κατάφερε να πάρει το διπλό και να διατηρήσει το 7-0.

Συγχαρητήρια στην αξιόμαχη Ομάδα του ΦΟΙΒΟΥ.

Καλή ήταν η διαιτησία, των κ.κ Σπύρου Πρέντζα, Μαρίας Οικονόμου και Δημήτρη Κυπραίου.

Αναλυτικά τα σετ: 1ο 25-17, 2ο 16-25, 3ο 25-15, 4ο 18-25 3ο 09-15.

Οι Συνθέσεις των Ομάδων:

Σ.Φ.Α «Ο ΦΟΙΒΟΣ» Μελισσίων: Προπονητής: Σωτήρης Αμαριανάκης. Αθλήτριες: Χ. Μολδοβανίδη, Μ. Λέκκου, Α. Καραγρηγορίου (λ), Λ. Γεωργακοπούλου, Δ. Θανοπούλου, Α. Σκλάβαινα, Λ-Μ Ντάλ, Β. Τακούλη, Δ. Μάγελ.

Π.Α.Κ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Προπονητής: Κώστας Λεβαντής. Αθλήτριες: Μαρικρίστα Μαγκανάρη, Πέρσα Σακελλαρίδη, Άσπα Αλεξάνδρου, Μαρία Τζεμπετζή, Παναγιώτα Μαρκουλή, Κατερίνα Τράκα-Ζαρκάδη, Βιβή Σούλη, Νάντια Ιμπραχήμ, Άννα-Μαρία Νίνου, Σοφία Πάικου(λ), Ελένη Καρακίτσου.

Επόμενη αγωνιστική, την Δευτέρα 13/03/2017 και ώρα 21:30,

Ανακοίνωση ΜΕΚΕΑ: Τα μηνύματα από το συλλαλητήριο των Κρητικών αγροτών στην Αθήνα & η προοπτική της ανατροπής της νέας τάξης στην Ελλάδα


Οι αγρότες από την Κρήτη κυρίως, ήταν οι μόνοι από όλη την Ελλάδα που κατέβηκαν οργανωμένα στην Αθήνα για να αντισταθούν – και όχι απλά να «διαμαρτυρηθούν» – στην κοινοβουλευτική χούντα των Σύριζα-Ανελ που επιβάλει την καθολική εξόντωση της μικρομεσαίας αγροτικής παραγωγής, μέσω της πλήρους ενσωμάτωσης της χώρας στις ανοιχτές και απελευθερωμένες αγορές όπου το τι, πώς και πόσο παράγεται ορίζεται από τον διεθνή ανταγωνισμό και το κέρδος των πολυεθνικών και όχι από τις πραγματικές βασικές ανάγκες των λαών.

Τιμάμε και υποστηρίζουμε τον αγώνα των αγωνιζομένων αγροτών, όχι απλά επειδή έκαναν ένα ακόμα συλλαλητήριο στην Αθήνα ή κάπου αλλού, αλλά γιατί η δυναμική τους παρουσία ήταν μήνυμα προς κάποιους αγροτοπατέρες που έχουν οδηγήσει άλλες ομάδες αγροτών από την επαρχία στον συμβιβασμό – ήταν αυτοί οι ίδιοι ινστρούχτορες που κατέστρεψαν «ταξικά» το προηγούμενο αγροτικό συλλαλητήριο με τα «πανηγύρια» στο σύνταγμα και τα «τσίπουρα» στο Μαξίμου. Ακόμα ήταν μήνυμα αντίστασης προς την υπόλοιπη κοινωνία και ηχηρό χτύπημα στην «νέο-θρησκεία» της ειρηνικής αποβλάκωσης, του «γκαντισμού», το να δέχεσαι δηλαδή τα πάντα σαν δούλος με το πρόσχημα της «ειρηνικής διευθέτησης» σε συνθήκες προτεκταροποίησης της χώρας, ξεπουλήματος ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας με κυβερνήσεις μαριονέτες της Υπερεθνικής Ελίτ, που όχι απλά δεν έχουν καμία νομιμοποίηση από τον Ελληνικό λαό, αλλά φρόντισαν σαν γνήσια κοινοβουλευτική χούντα μαζί με τα υπόλοιπα ευρώδουλα κόμματα της βουλής να μετατρέψουν τις εντολές της κοινωνίας για αντίσταση, σε καθολικό ξεπούλημά της....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΕΔΩ http://www.mekea.org/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85/


ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ - ΜΕΚΕΑ
13/03/2017

Μουσική Ομάδα ΡΟΔΑ - επανάληψη συναυλίας - "ΚΑΡΝΑΚ το Διαστημόπλοιο του Σύγχρονου Μάγου"

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΡΟΔΑΜΕ ΕΡΓΑ ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ

ΚΑΡΝΑΚ
το Διαστημόπλοιο του Σύγχρονου Μάγου

 
σε ενορχήστρωση Μαρίας Περετζή

στην Αίθουσα 3A (Καποδιστρίου 106 & Ελευθερίας 1, Ν. Ιωνία)
Ώρα: 20:30
Είσοδος: 12 ευρώ

Μετά την επιτυχία των δύο πρώτων συναυλιών με τη μουσική του ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ, η ΡΟΔΑ τις επαναλαμβάνει, την Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Μαρτίου, διοργανωμένες σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γκουρτζίεφ. Η συναυλία «Καρνάκ: το Διαστημόπλοιο του Σύγχρονου Μάγου» περιλαμβάνει έργα των Γκουρτζίεφ / ντε Χάρτμαν, σε ενορχήστρωση της Μαρίας Περετζή.
Η ιδιαίτερη αυτή μουσική οδηγεί στη μαγεία του ήχου ενός νέου κόσμου. Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα 3Α την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαρτίου, γίνεται όχημα προς τη βαθύτερη κατανόηση του φιλοσοφικού έργου του Γκουρτζίεφ (Γεώργιου Γεωργιάδη, 1866-1949), και της σημασίας που έχει αυτό για τη σύγχρονη πραγματικότητα.
Μετά τους «Αναζητητές», τη συναυλία που παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής, η ομάδα ΡΟΔΑ έχει επιλέξει με τη νέα της δουλειά, έργα μέσα από τον πλούτο παραδοσιακών τραγουδιών, προσευχών, ύμνων, και δερβίσικων χορών. Τα μουσικά αυτά κομμάτια συγκέντρωσε ο Έλληνας φιλόσοφος από τον Πόντο που έμεινε γνωστός ως Γκουρτζίεφ, κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Ανατολή, και στη συνέχεια τα προσάρμοσε στο πιάνο και τη δυτική συμφωνική ορχήστρα με τη συνεργασία του μαθητή του Τόμας ντε Χάρτμαν, μαέστρου των μπαλέτων της Πετρούπολης. Η μουσική αυτή συνοδεύει τις «Κινήσεις», τους Ιερούς Χορούς που συνέθεσε ο ίδιος ο Γκουρτζίεφ και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πνευματικής του διδασκαλίας.
Η ομάδα ΡΟΔΑ διερευνά τη μουσική και θεατρική εμπειρία με στόχο την ανάπτυξη του δυναμικού του ανθρώπου, από το 1991. Χάρη στον πρωτοποριακό της ήχο και τη διευρυμένη οπτική της ενορχήστρωσης της Μαρίας Περετζή, η συναυλία «Καρνάκ» διατυπώνει μουσικά την ουσία και τη δύναμη της φιλοσοφίας που κληροδότησε ο Γκουρτζίεφ. Από ένα μεγάλο φάσμα ηχοχρωμάτων και συναισθηματικών αποχρώσεων που αποδίδονται από τα εξαιρετικά φωνητικά και τη συνεργασία ανατολικών και δυτικών οργάνων που ανατρέπει κάθε προηγούμενο μουσικών ακουσμάτων, αναδύεται μια καινούργια δυνατότητα διαλόγου μεταξύ Ανατολής και Δύσης στην εποχή μας, της έντονης πολιτικής, κοινωνικής και θρησκευτικής πόλωσης.

Πληροφορίες: 210-28.36.763 / 6976033948 / 6937422456  
Ιστοσελίδες: www.rodatheater.gr  /  www.gurdjieff.org.gr

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Τάκης Πατερέλης               πιάνο, φλάουτο, σαξόφωνο, κρουστά,
                                             hunk, φωνητικά
Μαρία Θωϊδου                    σόλο φωνή
Σταύρος Κάππας               σαντούρι, πλήκτρα, φωνητικά
Γιώργος Ντούνης              κρουστά, φωνητικά, bowls,
                                            ντιτζεριντού
Αλέξανδρος Περετζής       μπάσο, κιθάρα, τζουράς, bowls,
                                            φωνητικά
Ίρις Μπαγλανέα                τραγούδι, φωνητικά, τζουράς
Ιουλία Βεντίκου                 φωνητικά, πλήκτρα
Άννα Κυπραίου                 άρπα, φωνητικά
Πάτυ Παπαγεωργίου        φωνητικά
Άγγελος Γιαννάτος           ηχητικά


Καλλιτεχνική Διεύθυνση/ Ενορχήστρωση: Μαρία Περετζή


ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ


ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΤΟ ΣΙΓΟΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΕ Ο 19χρονος ΒΑΓΟΡΗΣ ΠΑΛΗΚΑΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΧΟΝΗ! ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1957!