Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Δημοπράτηση έργων σε Μαρούσι και Νέα Ιωνία από την Περιφέρεια Αττικής

ΤΡΙΟΡΟΦΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΓΚΑΡΑΖ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑ

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ
Η αποπεράτωση ενός πολυχώρου πολιτισμού στο Μαρούσι, δίπλα στον Ιερό Ναού Αγίων Αναργύρων, καθώς και η κατασκευή πλατείας 5.5 στρεμμάτων και τριώροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης στην καρδιά της Νέας Ιωνίας, δημοπρατούνται από την Περιφέρεια Αττικής. Τα τεύχη διακήρυξης για την επιλογή αναδόχων αναρτήθηκαν ήδη στο πρόγραμμα «Διαύγεια» με ημερομηνίες δημοπράτησης την 5η Ιουλίου 2018 για το πρώτο έργο και την 17η Ιουλίου 2018 για το δεύτερο.

«Επενδύουμε σε έργα και υποδομές με γνώμονα τον πολιτισμό, την αλληλεγγύη και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στη βόρεια Αθήνα» επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Καραμέρος και πρόσθεσε: «Με τις παρεμβάσεις αυτές δίνουμε λύσεις σε αιτήματα δεκαετιών που αναβαθμίζουν, αφενός τις πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις στο Μαρούσι και αφετέρου την εμπορική δραστηριότητα της Νέας Ιωνίας με παράλληλη αντιμετώπιση της έλλειψης υπαίθριων χώρων αναψυχής και στάθμευσης».

Η παρέμβαση στο Μαρούσι αφορά στην αποπεράτωση του ημιτελούς, εδώ και 16 χρόνια, κτιρίου του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων ώστε να αξιοποιηθεί ως πολύκεντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων, διαλέξεων, εκθέσεων και δράσεων αλληλεγγύης, ενώ θα φιλοξενεί και Σχολή Βυζαντινής Μουσικής. Με την αποπεράτωση, το ισόγειο θα παραχωρηθεί στο Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ με την επω νυμία «Αμαρυσία Εστία» με ωφελούμενους νέους και παιδιά με αναπηρία. Το έργο, με προϋπολογισμό έως 1.730.000,00€, αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού με την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το έργο στη Νέα Ιωνία, προϋπολογισμού 11.500.000 ευρώ, θα μετατρέψει ένα αναξιοποίητο οικοδομικό τετράγωνο (ΟΤ 150), ιδιοκτησίας του δήμου, σε μια καλαίσθητη πλατεία με διευρυμένες περιοχές πρασίνου, σκιερές καθιστικές περιοχές και μονοπάτια περιπάτου. Η δε ανέγερση τριώροφου υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων, δυναμικότητας 350 θέσεων, θα εξυπηρετεί και τους επισκέπτες του εμπορικού κέντρου της πόλης καθώς βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από το σταθμό ΗΣΑΠ (στάση Νέας Ιωνίας). Με την παρέμβαση θα αναδειχθεί η διατηρητέα καμινάδα που δεσπόζει στο μέσο σχεδόν του χώρου της πλατείας και αποτελεί μνημείο της βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης.

ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ: Αιτήσεις για παιδικές κατασκηνώσεις για τα παιδιά των Βριλησσίων


Ο δήμος Βριλησσίων, μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, προσφέρει για 4η συνεχή χρονιά την ευκαιρία στα παιδιά του δήμου, ανεξαρτήτου οικονομικού εισοδήματος, να διασκεδάσουν στις οργανωμένες εγκαταστάσεις με κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παιδιά :

ηλικίας 6-12 ετών για την περίοδο 12/07-26/7/18
ηλικίας 13-15 ετών για την περίοδο 29/07-12/08/18

Απαραίτητα δικαιολογητικά

1. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας του γονέα.
2. Δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες του παιδιού.
3. Ιατρική βεβαίωση, ότι το παιδί είναι κλινικά υγιές, έχουν γίνει οι απαραίτητοι εμβολιασμοί, δεν πάσχει από δερματολογικό ή άλλο μεταδοτικό νόσημα και ότι μπορεί να συμμετάσχει στις αθλητικές δραστηριότητες της κατασκήνωσης.
4. Φωτοτυπία βιβλιαρίου υγείας με τους εμβολιασμούς.
5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
6. Σε περίπτωση διαζυγίου, δικαστική απόφαση που ορίζει τον έχοντα την επιμέλεια του παιδιού.
7. Απόδειξη μόνιμης κατοικίας δήμου Βριλησσίων (λογαριασμός ΔΕΚΟ)

Πληροφορίες και κατάθεση δικαιολογητικών : Ο.Κ.Π.Α. Λ. Πεντέλης 62 (ισόγειο) κ. Μποζάς Ηλίας/ κ. Λαμποβητιάδη Μαρία  Τηλ. 210 6135611 & 210 8100224

1995: Ο ΡΟΡΙ ΓΚΑΛΑΧΕΡ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ