Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Η ΕΛΑΣ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΠΑΡΚΑΔΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΜΑΡΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!


Συνελήφθησαν δεκατέσσερα (14) άτομα για παράνομη παροχή υπηρεσίας στάθμευσης οχημάτων σε δημόσιο χώρο έναντι αντιτίμου, έξωθεν κέντρων διασκεδάσεως

Στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων για την περιστολή της δραστηριότητας ατόμων, που καταλαμβάνουν αυθαίρετα δημόσιους χώρους και τμήματα οδών και πεζοδρομίων για την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης πελατών καταστημάτων, πραγματοποιήθηκε από τις Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, βραδινές ώρες της 2-3/4/2016, εξόρμηση σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα παρεμφερούς είδους στο Ν. Ψυχικό, στο Χαλάνδρι, στη Ν. Σμύρνη και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν η σύλληψη δεκατεσσάρων (14) συνολικά ατόμων, εκ των οποίων οι εννέα (9) εργάζονταν ως παρκαδόροι και οι πέντε (5) ως προσωρινά υπεύθυνοι καταστημάτων.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω έναντι χρηματικού αντιτίμου, παραλάμβαναν τα οχήματα των πελατών, που προσέρχονταν στα καταστήματα και στάθμευαν αυτά σε οδούς, πεζοδρόμια κ.λπ. δημόσιους χώρους, τους οποίους είχαν καταλάβει με κώνους, σιδερένια εμπόδια και άλλα σταθμευμένα οχήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα ενημερώθηκαν οι οικείοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να επιβάλουν στα ανωτέρω καταστήματα τα προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΛΑΣ


ΣΧΟΛΙΟ: Για  να δούμε τώρα τι ποινές θα επιβάλλει ο "οικείος ΟΤΑ" στα νυχτομάγαζα που υπέδειξε η ΕΛΑΣ

Dress code, κανόνες ευγένειας και όχι ρουσφέτια: Αυτό είναι το “άλλο” ΔημόσιοΣε αυτή τη χώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι θα απαγορεύεται στο εξής να τρώνε κατά τις συναλλαγές τους με το κοινό, να σχολιάζουν την πολιτική της κυβέρνησης, να κάνουν ρουσφέτια αλλά και να φορούν απρεπή ενδύματα στη δουλειά τους, με βάση τον νέο κώδικα δεοντολογίας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στο Τουρκμεντιστάν λοιπόν, ο νόμος για την “ηθική και συμπεριφορά στην εργασία” που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο και επικυρώθηκε από τον πρόεδρο Γκουρμπανγκούλι Μπερντιμουχαμέντοφ τέθηκε την Πέμπτη σε εφαρμογή, μετά τη δημοσίευσή στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης.
Οι υπάλληλοι που δεν θα τηρήσουν τον νέο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με “ηθική επίπληξη κατά τις συσκέψεις του προσωπικού” ή ακόμη και να απολυθούν από τη δουλειά τους.

Σύμφωνα με τον κώδικα, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να υιοθετήσουν ένα “επίσημο, λιτό και παραδοσιακό” ενδυματολογικό στυλ. Τους απαγορεύεται επίσης να τρώνε κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ή στις επαφές τους με τους πολίτες.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει “να εκφράζουν δημοσίως την άποψή τους για την κρατική πολιτική ή για τη λειτουργία της υπηρεσίας τους, εάν η άποψη αυτή δεν αντιστοιχεί στην επίσημη πολιτική” της χώρας, ούτε φυσικά να αποκαλύπτουν εμπιστευτικές πληροφορίες.
Ο νόμος, όπως γράφει το newsonly.gr, καλεί επίσης τους υπαλλήλους να μην συζητούν για το κόστος των εμπορευμάτων και των υπηρεσιών, ούτε για τους δημοσιονομικούς δείκτες σε δημόσιες παρεμβάσεις τους ή σε συνεντεύξεις που ενδεχομένως θα δώσουν σε μέσα ενημέρωσης. Θα πρέπει να είναι “έντιμοι, δίκαιοι και σεμνοί” και “να μην κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους (…) αποσπώντας οφέλη”.

http://www.aftodioikisi.gr

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ " .... ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ"

Πριν κατασταφούν τα έγγραφα που η επιτροπή αξιολόγησε ως "προς καταστροφή" - έστω αυτή η επιτροπή που για άλλο έγινε και άλλο έκανε -   τη λίστα με αυτά πρέπει να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο αφού κοινοποιηθεί στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, λέει το ΠΔ 480/85 ακόμα και αν είχε συγκροτηθεί σωστά η επιτροπή και χωρίς .... δάχτυλο στην απόφαση του ΔΣ.
Δηλαδή για να το σπάσουμε σε δίφραγκα την κανονική διαδικασία για καταστροφή αρχείων του δήμου:
1. Συγκροτείται η Επιτροπή από το Δημοτικό Συμβούλιο.
2. Αξιολογεί τα προς καταστροφή έγγραφα και φτιάχνει λίστα.
3. Την στέλνει στα Γ.Α.Κ. για έλεγχο μήπως εκεί μέσα υπάρχουν έγγραφα ιστορικής σημασίας για τα ΓΑΚ. Περιμένει την απάντηση από τα ΓΑΚ.
4. Στέλνει την λίστα ξανά στο ΔΣ για τελική έγκριση

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

Έγινε έτσι;

Ενδιαφερόμενος και καμμένος συνδημότης μας ρώτησε την υπηρεσία το 2012, τότε που ξεδιπλώθηκε το κουβάρι.

¨Ηθελε να διερευνήσει τις ευθύνες των δημοτικών συμβούλων του 2005, δηλαδή και του ακατανόμαστου, για να τους τραβήξει καμία αγωγή και να τους ζητάει τα δάνεια της Αγγλίας για αποζημειώσεις.

Η υπηρεσία του απάντησε - ως όφειλε.
Ποια υπηρεσία;
Ε δες την υπογραφή στο έγγραφο.ΔΗΛΑΔΗ ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, ΔΗΛΑΔΗ;

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ;;;;

Κοινωνικός έλεγχος στο Δημόσιο: Πώς οι υπηρεσίες θα λογοδοτούν στους πολίτες


Ο λόγος στους πολίτες! Με σκοπό τη βελτίωση της λειτουργίας και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών της, με τον τελευταίο νόμο για τη Δημόσια Διοίκηση, προβλέπεται και η θέσπιση της λογοδοσίας και του κοινωνικού ελέγχου των δημοσίων υπηρεσιών. Καθιερώνεται ως διαδικασία η Ακρόαση Κοινωνικών Φορέων και Πολιτών, με σκοπό η διοίκηση να καταγράφει και να απαντά άμεσα στα προβλήματα εύρυθμης λειτουργίας ή κακοδιοίκησης που εντοπίζονται από τους εξυπηρετούμενους πολίτες.
Η ακρόαση θα διεξάγεται δημοσίως κάθε δύο μήνες, με τήρηση πρακτικών. Θα τηρείται αυστηρή σειρά προτεραιότητας στα αιτήματα κοινωνικών φορέων, μεμονωμένων ή ομάδων πολιτών. Μεταξύ άλλων, ο κοινωνικός έλεγχος θα διενεργείται με έρευνες, ηλεκτρονικές και μη, με τις οποίες οι πολίτες θα αξιολογούν τις υπηρεσίες τις οποίες χρησιμοποίησαν. Επίσης, με τη συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, στις υπηρεσίες όπου προσέρχονται πολίτες θα αναπτυχθεί ένα σύστημα διερεύνησης ικανοποίησης των πολιτών, όπου θα υποβάλλονται παρατηρήσεις και προτάσεις για τη λειτουργία τους.
«Ο κοινωνικός έλεγχος επιτυγχάνεται μέσω του εντοπισμού προβλημάτων μη εύρυθμης λειτουργίας ή περιπτώσεων κακοδιοίκησης, λαμβάνοντας υπόψη αφενός τη γνώμη των πολιτών για την ποιότητα των δημοσίων υπηρεσιών αφετέρου τη διατύπωση προτάσεων για την καλύτερη λειτουργία τους», σημειώνεται στο νόμο (άρθρο 24).
Επιτροπές Ακρόασης
Για να εξυπηρετηθούν οι διαδικασίες της ακρόασης, προβλέπεται να συγκροτηθεί σε κάθε υπουργείο και εν γένει κρατική δομή, Επιτροπή Ακρόασης που ορίζεται από τον Γενικό Γραμματέα της Διοίκησης μέσα από το σώμα των Γενικών Διευθυντών, Διευθυντών και Προϊσταμένων Τμήματος.
Παράλληλα, θα συγκροτηθεί εκ μέρους της υπηρεσίας Ομάδα ή Ομάδες Έργου σε επίπεδο κεντρικής υπηρεσίας στην οποία θα συμμετέχουν υποχρεωτικά και υπάλληλοι των υπηρεσιών. Οι Ομάδες Έργου θα επεξεργάζονται τα σχετικά στοιχεία και θα συντάσσουν Εκθέσεις που θα υποβάλλονται υποχρεωτικά στον αρμόδιο υπουργό και στο Παρατηρητήριο της Δημόσιας Διοίκησης (ΠΑ.Δ.Δ.).
Το Παρατηρητήριο θα συσταθεί με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο Ε.Κ.Δ.Δ.Α. Αποστολή του η επιστημονική παρακολούθηση της διοικητικής λειτουργίας και ο συντονισμός των διαδικασιών αξιολόγησης και κοινωνικού ελέγχου της δημόσιας διοίκησης. Το Παρατηρητήριο θα στελεχώνεται από εμπειρογνώμονες του Ε.Κ.Δ.Δ.Α., οι οποίοι θα επιλέγονται με διετή θητεία από το Διοικητικό Συμβούλιο του και θα προεδρεύεται από τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Δ.Δ.Α.. Στα μέλη του ΠΑ.Δ.Δ. δεν καταβάλλεται πρόσθετη αμοιβή. Περαιτέρω λεπτομέρειες προβλέπεται να ρυθμιστούν επίσης με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Avασυγκρότησης.
Δείτε ολόκληρο το νόμο όπως δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (άρθρο 24)

http://www.aftodioikisi.gr

ΣΧΟΛΙΟ: Την ρωτήσατε αν θέλει;;;;
Πάντως ακούηεται ωραίο για να είναι αληθινό και να υλοποιηθεί.

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ: Το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, …οι ροές.. και ένα «Ποίημα Χαϊκού»:


Το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, …οι ροές.. και ένα «Ποίημα Χαϊκού»:

«Δυο ΝΑΤΟϊκά καράβια βρήκαν μια βάρκα στο Αιγαίο/
μια γλώσσα άγνωστη μιλούσαν/
τους στείλαν στην Ελλάδα».


-Η εμφάνιση του στόλου του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο σε ρόλο διαιτητή κάθε άλλο παρά μας καθησυχάζει. Η Τουρκία επιδιώκει από το 1974 να μοιραστεί το Αιγαίο στη μέση, πουλώντας το “παραμύθι” της έλλειψης ζωτικού χώρου!

Μπορεί η σημερινή Ελλάδα να αντισταθεί ΣΘΕΝΑΡΑ στις τουρκικές απαιτήσεις και στις Νατοϊκές πιέσεις;

- Συνεχίζονται αμείωτες οι Προσφυγικές – Μεταναστευτικές ροές προς την χώρα μας, παρά την «Συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας» που τέθηκε σε ισχύ στις 20.03.16.

Να υπενθυμίσω: - η συμφωνία ΑΦΟΡΑ όλους τους Πρόσφυγες και Μετανάστες που φτάνουν στην Ελλάδα ΜΕΤΑ την υπογραφή της συμφωνίας. Για όσους είναι ήδη εγκλωβισμένοι εδώ, το μέλλον άδηλον, με σίγουρη την παραμονή ενός σημαντικού αριθμού από αυτούς στην Χώρα, στους χώρους που έχουν δημιουργηθεί ή δημιουργούνται, για ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟ χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά την παρουσία Τούρκων αξιωματούχων που εγκαθίστανται στα ανατολικά νησιά του Αιγαίου, να σημειώσουμε ότι: η εγκατάσταση τους (χωρίς ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑ δεδομένου ότι ΔΕΝ εγκαθίστανται Έλληνες αξιωματούχοι στα παράλια της Τουρκίας), σε συνδυασμό με την ισχυρή παρουσία της Frontex, υπό την ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ του ΝΑΤΟ, ενέχει τον ορατό κίνδυνο της μετατροπής των νησιών σε ένα είδος διεθνοποιημένου εδάφους όπου άλλοι, τρίτοι, θα αποφασίζουν για τις επιστροφές. Επίσης οι Τούρκοι, έχοντας άποψη για τα σημεία παράνομης εισόδου μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα, δύνανται να επανέλθουν στο θέμα των «γκρίζων ζωνών».

-.Η επιτευχθείσα συμφωνία, αλυσοδένει την χώρα με υποχρεώσεις που την υπερβαίνουν.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: g.papagian3@yahoo.gr

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ


Δευτέρα 4 Απριλίου σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου Ξυλοκάστρου. Θα συζητήσουν (λένε) για το σχέδιο τοπικής διαχείρισης των σκουπιδιών. Για να μην τους αδικήσουμε, έκαναν και διαβούλευση. Αλλά απουσίαζε και η κοινωνία και το σχέδιο. Δεν το είδε κανένας. Αλλά για αυτό το θέμα θα τα πούμε μία επόμενη φορά.
Προέχει στην «συζήτηση» η επιστροφή του ζητήματος να επεκτείνουν τα τραπεζοκαθίσματα σε βάρος του αναπλασμένου παραλιακού δρόμου στο κεντρικό Ξυλόκαστρο. Το ερώτημα παραμένει: αισθητική αναβάθμιση ή υποβάθμιση; Ευρέως διαδίδεται ότι ο δήμαρχος πιέζεται από τον Σκούρα, και κάποιους καταστηματάρχες της παραλίας. Ο Σκούρας θέλει την ρεβάνς. Οι άνθρωποι των καταστημάτων πότε θα αντιληφθούν την σημασία της περιβαλλοντικής ποιότητας;
Το 2010 είχαμε μία ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Γιάνναρο και τον νεοσύστατο τότε σύλλογο που αρνήθηκε την απόδοση του παραλιακού χώρου στους πεζούς. Τότε ξηλώθηκαν οι παράγκες και σήμερα όποιος κατευθύνεται προς την θάλασσα μπορεί και να την δεί. Το θεωρήσαμε απελευθέρωση και έλευση πολιτισμού.
Σήμερα φαίνεται ότι τον δήμαρχο Ηλία Ανδρικόπουλο τον πιέζουν, «τον τρέχουν». Βρίσκουν την ευκαιρία γιατί είναι αδύναμος, χωρίς αποφασιστικότητα, γνώση των δεδομένων, χωρίς δυνατότητα ιεράρχισης προτεραιοτήτων και ανάληψης ευθύνης. Δεν είναι ο μόνος, βέβαια, που του λείπει ένα συνεκτικό σχέδιο για την εικόνα της πόλης που πρέπει να διαμορφώσουμε και πολύ περισσότερο του δήμου.
1. Έχω αναφερθεί πολλές φορές για τους στόχους της παραλιακής ανάπλασης. Θα επανέλθουμε σε αυτά, αλλά αυτή την στιγμή προέχει η άμυνα στην τζιχαντιστική επίθεση της κακογουστιάς. Να μην πισωγυρίσουμε.
Έχουν «φαγωθεί» να προτείνουν την απόδοση του παραλιακού χώρου στους καταναλωτές καφέδων. Δεν κατάλαβαν ότι η κρίση που ζούμε οφείλεται και…στους πολλούς καφέδες και στο ραχάτι (σωματικό και πνευματικό), αφήνοντας όλα τα λαμόγια του μεταπολιτευτικού κύκλου να λυμαίνονται τη χώρα. Απόδειξη ότι και το τοπικό «αρχοντολόι» δεν έκανε μία συζήτηση για την ανασύνθεση του παραγωγικού δυναμικού του δήμου. Και δικές μας είναι οι αιτίες που αργεί να ξημερώσει. Γιατί πρέπει να εξημερωθούν τα θηρία του αναχρονισμού και της παρακμής.
2. Η πόλη είναι μία κοινωνική κατασκευή. Δεν είναι κυριαρχία του ιδιωτικού επί του δημοσίου. Για αυτό πρέπει να ξεχάσουμε τον ρεβανσισμό, την ιδιοτέλεια, τον συντεχνιασμό. Country first. Πρώτα το Ξυλόκαστρο της Ποιότητας και της Ταυτότητας. Με υψηλό αισθητικό και γαστρονομικό περιβάλλον. Αλλά για να διαμορφώσεις πόλεις, κοινωνία, μέλλον, πρέπει να έχεις γνώση των μηχανισμών που παράγονται οι αποφάσεις. Και συνάμα να γνωρίζεις ότι: δεν μπορείς να διαχωρίσεις την δημιουργία και λειτουργική αποδοτικότητα του δημόσιου χώρου από τη δημιουργία μιας κοινότητας ανθρώπων. Και ότι η πόλη του Ξυλοκάστρου πρέπει να μελετηθεί ως οργανισμός με τις ανάγκες όλου του δήμου, του παραγωγικού του δυναμικού, των νέων δικτύων, ως ιεραρχημένο κέντρο ενοποίησης των κοινωνικών χώρων.
3. Ο δήμαρχος αλλά και το δημοτικό συμβούλιο δεν έχουν την ικανότητα να διαπραγματευθούν τέτοια θέματα. Εξαντλούνται σε μικροπράγματα και τα διαχειρίζονται με τρόπο άρνησης ενός στρατηγικού σχεδίου. Βρίσκεις μπροστά σου εμπόδια, όταν αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα με το βλέποντας και κάνοντας.
Το έχουμε ξαναπεί: Την ανάπτυξη την καθορίζει η αισθητική ποιότητα. Απαιτείται αναβάθμιση των κατασκευών στην παραλία. Η κοινωνία μέσω των θεσμών της πρέπει να καθορίζει το ελάχιστο κοινό απαιτητό αισθητικής αυτών των κατασκευών. Αλλά και ο δήμος πρέπει να ασχοληθεί και με άλλα καταστήματα και εκτός πόλης. Κάτι τις δικαιούνται και αυτά.
Οι τοπικοί παράγοντες με ανεπάρκειες και άγνοια δεν μπορούν να συγχρονισθούν με το απαιτητικό πνεύμα των πολιτών. Η κοινωνία έχει νικήσει. Σε ένα άτυπο δημοψήφισμα έχει αποφανθεί και δεν θα επιτρέψει επιστροφή της άξεστης συμπεριφοράς και της υποβάθμισης. ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 2010 ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ, ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ, ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ. Αυτές τις φωτογραφίες αναρτούν και στο διαδίκτυο. Που σημαίνει ότι το αποδέχονται ως ένα μικρό τοπικό σήμα. Αν υπήρχε λίγο μυαλό στους καθυστερημένους αναπτυξιακά τοπικούς «κυβερνήτες», θα έβλεπαν ότι δεν μπορούν να πάνε κόντρα στο περί αισθητικού δικαίου αίσθημα. Η επιθετική επιστροφή της κακογουστιάς προκαλεί έναν αγώνα άγονο για αυτήν.


Γρηγόρης Κλαδούχος
Ξυλόκαστρο 3-4-2016

Σύλλογος Πολυδρόσου: Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Golden Hall

 
 
Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την επέκταση του Golden Hall που δόθηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου στον παρακάτω σύνδεσμο :

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ

Παραμονή της ημέρας όλων των αδέσποτων, γίνονται δηλώσεις και εκδηλώσεις για την υιοθεσία τους.

4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ

Γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων στην Πλατεία Κλαυθμώνος


Φώτης Κουβέλης: «Ωρίμασαν οι συνθήκες για να συναντηθούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ...»

Γ.Γ.

ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν: Πολύ μένος βγάζεις ρε φίλε. Δηλαδή ούτε δεξιός δεν κάνει έτσι .... 

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016