Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ


 

Κ. ΚΑΛΟΓΡΑΝΗΣ Συμπρόεδρος "ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ" μιλά για ΟΛΑ στο ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑ

 


Οι φάλαινες και τα δελφίνια θα είναι τα πρώτα θύματα στο βωμό του κέρδους των πετρελαϊκών;

Η πανελλαδική συνέλευση για την προστασία της Ελληνικής Τάφρου, καταγγέλλει ότι εδώ και μέρες έχουν αρχίσει σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες σε περιοχές της Ελλάδας που βρίσκονται υπό καθεστώς διεθνούς προστασίας για τα ευάλωτα θαλάσσια θηλαστικά και ζητά να σταματήσουν άμεσα, όπως κάνουν ήδη σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία.


Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε εδώ και μέρες τη δραστηριότητα δύο πλοίων ειδικών στις σεισμικές έρευνες μέσα στις προστατευόμενες περιοχές της Ελληνικής Τάφρου στις θάλασσες του Ιονίου και της Κρήτης. Η ανησυχία μας είναι έντονη διότι αυτή η περιοχή είναι περιοχή παγκόσμιας σημασίας για την βιοποικιλότητα, με ευάλωτα και απειλούμενα είδη όπως Πτεροφάλαινες, Φυσητήρες, Ζιφιοί, δελφίνια, μεσογειακές φώκιες και θαλάσσιες χελώνες και η σημαντικότερη περιοχή της Μεσογείου για τα κητώδη. Το ελληνικό κράτος έχει μεν υπογράψει την διεθνή συνθήκη ACCOBAMS για την προστασία της Ελληνικής Τάφρου αλλά δεν τηρεί την συμφωνία και επιτρέπει δραστηριότητες που στην πράξη την ακυρώνουν.

Για τις κινήσεις σκάφους στο Ιόνιο Πέλαγος με συνοδεία ρυμουλκών και ποντισμένες συσκευές έχει εκδοθεί ανακοίνωση δέσμευσης θαλάσσιου χώρου (Navtex) ενώ στα νοτιοδυτικά της Κρήτης η ανάλογη διάταξη σκαφών κινήθηκε από τις 25 Οκτωβρίου έως και σήμερα χωρίς καμία ανακοίνωση. Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα σκάφη, η συνοδεία τους και ο εξοπλισμός τους δεν κινούνται επί μέρες ξοδεύοντας άσκοπα χρήμα και καύσιμα αλλά ασφαλώς διενεργούν σεισμικές έρευνες. Σε τέτοιου είδους έρευνες χρησιμοποιούνται εντατικοί και ισχυροί ηχοβολισμοί που τραυματίζουν τα ευαίσθητα ακουστικά όργανα των κητωδών όπως οι Φυσητήρες και οι Ζιφιοί οδηγώντας τα στη φυγή ή και τον θάνατο. Αρκετές μάλιστα είναι οι μελέτες που δείχνουν ότι τα θαλάσσια θηλαστικά ζουν στην Ελληνική Τάφρο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και δεν απουσιάζουν το χειμώνα όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι πετρελαϊκές εταιρείες. 

Οι προκλητικές αυτές δραστηριότητες γίνονται, διόλου τυχαία, λίγο πριν την εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής του WWF, της Greenpeace και του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος» για την ακύρωση του προγράμματος εξορύξεων στην Κρήτη, επικαλούμενοι τις δραματικές επιπτώσεις στα θαλάσσια θηλαστικά. Φαίνεται ότι οι πετρελαϊκές εταιρείες στις οποίες έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα εκμετάλλευσης στα θαλάσσια «οικόπεδα» έχουν προεξοφλήσει την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, γεγονός που όχι μόνο προκαλεί αλλά εγείρει και θέματα στοιχειώδους τήρησης των θεσμικών διαδικασιών. 

Η συνέλευση των οργανώσεων των πολιτών από τα Γιάννενα μέχρι και την Κρήτη για την σωτηρία των ελληνικών θαλασσών από τις εξορύξεις υδρογονανθράκων που πραγματοποιήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2022 ζητά να σταματήσουν άμεσα αυτές οι επικίνδυνες για τη θαλάσσια ζωή της Ελληνικής Τάφρου δραστηριότητες, Αυτό ήδη πράττουν στα χωρικά τους ύδατα Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία απαγορεύοντας τις έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων στις θάλασσές τους στην Μεσόγειο.

Η πανελλαδική συνέλευση για την προστασία της Ελληνικής Τάφρου

SOS Κυπαρισσιακός - Πρωτοβουλία Τριφυλίας ενάντια στις εξορύξεις Υ/Α, Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων, Εμείς στην Λευκάδα λέμε: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ, Fossil Free Corfu (Κέρκυρα), NodrillZante -Ζακυνθινή Πρωτοβουλία για ένα Ιόνιο Ελεύθερο Υδρογονανθράκων, Citizens' Information Network ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ STOP! – ΠΡΕΒΕΖΑ, Ανοιχτή Συνέλευση στα Γιάννενα ενάντια στην Ενεργειακή Λεηλασία, Πρωτοβουλία Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, Save Greek Seas

"Τί ΣΟΥΛΑχε!": Μία πρωτότυπη μουσικοθεατρική εξομολόγηση από τη Νόνικα Μαλκουτζή, στο Θεατρικό Βαγόνι του Τρένου στο Ρουφ

από 3/11/2022 και κάθε Πέμπτη για 10 παραστάσεις

Θεατρικό Βαγόνι του Τρένου στο Ρουφ


“Αγαπητό μου ημερολόγιο, Σήμερα ξύπνησα, έκανα τον καθημερινό μου διαλογισμό, απέτυχε, έκανα ένα ντους, κρύο, ντύθηκα, ήπια διπλό ελληνικό σκέτο, χύθηκε πάνω μου, κάηκα, άλλαξα ρούχα, άνοιξα το ραδιόφωνο, άκουσα τέσσερα τραγούδια, έκλαψα, βγήκα από το σπίτι, μπήκα στο αυτοκίνητο, έμεινα από μπαταρία, κάλεσα την οδική βοήθεια, ήρθε η οδική βοήθεια, οδήγησα προς το σπίτι του Τάκη, είχα να τον δω τρεις μήνες, έφτασα απ’ έξω, έπαθα ταχυπαλμία, προσπάθησα να παρκάρω, χτύπησα τον προφυλακτήρα, μετά χτύπησα το θυροτηλέφωνο, μου άνοιξε χωρίς να μιλήσει, μπήκα στο ασανσέρ, πάτησα το δύο, έμεινε το ασανσέρ, έπαθα κι άλλη ταχυπαλμία, έπαθα κι άλλη ψυχρολουσία, έπαθα τον κακό μου τον τάραχο και ξαφνικά....ακούω τη φωνή της Σούλας!”

Η Νόνικα Μαλκουτζή, μας συστήνει τη νέα της προσωπική δουλειά «Τί ΣΟΥΛΑχε!».

Μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική εξομολόγηση, σε πρωτότυπα κείμενα και πρωτότυπα τραγούδια, παρέα με τρεις πρωτότυπους μουσικούς και σας περιμένει, εσάς τους πρωτότυπους, κάθε Πέμπτη, στις 9μμ. από 3/11/2022, στο πρωτότυπο Θεατρικό Βαγόνι του Τρένου στο Ρουφ, για να μοιραστεί μαζί σας την πρωτοτυπία να είσαι ο εαυτός σου!ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη ιδέας / Κείμενο: Νόνικα Μαλκουτζή, Μέλα Γεροφώτη

Καλλιτεχνική / Σκηνοθετική επιμέλεια: Νόνικα Μαλκουτζή

Πρωτότυπα τραγούδια: Αίσωνας, Αλέξανδρος Τζοβάνι,

Μέλα Γεροφώτη, Νόνικα Μαλκουτζή

Μουσικοί: Άρτεμις Βαβάτσικα- Ακορντεόν,

Γιάννης Κονταράτος- Βιολί, Αστέρης Κωνσταντίνου- Κιθάρα

Ενδυματολογική επιμέλεια: Christangelos

Γραφιστική επιμέλεια αφίσας: Μελίνα Μαβίδου

Φωτογραφίες: Mαριάνα Σιδερά, Χριστίνα Μουδέλη

Επιμέλεια μακιγιάζ: Έφη Βαλασιάδου

Επικοινωνία ArtsPRΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Θεατρικό Βαγόνι

Κάθε Πέμπτη από 3/11/2022, για 10 παραστάσεις

Ώρα έναρξης: 21:00

Διάρκεια: 90'

Κανονικό εισιτήριο: 13 Ευρώ

Μειωμένο εισιτήριο: 10 ΕυρώΠροαγορά εισιτηρίων απαραίτητη:

- Ηλεκτρονικά στο https://www.viva.gr/tickets/music/ti-soulaxe/

- Τηλεφωνικά στο 11876 (viva)

- Φυσικά σημεία πώλησης viva (αφού προηγηθεί κράτηση ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στο 11876)ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Τηλ. 6937604988 & 2105298922 καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 10.00 - 14.00

Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως

10' με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός & από τη στάση Αγίας Μαρκέλλας (λεωφορεία 813, 026)

Δωρεάν ParkingΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

www.totrenostorouf.gr

www.facebook.com/To-Treno-sto-Rouf-railway-carriage-theatre

https://twitter.com/ToTrenoStoRouf

https://instagram.com/ToTrenostoRouf

https://www.youtube.com/user/totrenostorouf

Νέα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον ουκρανικό λαό ετοιμάζει ο Δήμος Βριλησσίων

 Νέα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον ουκρανικό λαό ετοιμάζει ο Δήμος Βριλησσίων μετά τη δραματική έκκληση για παροχή βοήθειας που έχει απευθύνει ο δήμαρχος του Κιέβου, ο οποίος ζητά κουβέρτες, ρούχα και γεννήτριες για να μπορέσουν οι Ουκρανοί να ανταπεξέλθουν στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Τα Βριλήσσια είναι από τους πρώτους Δήμους που κατάφερε να συγκεντρώσει με τη βοήθεια των πολιτών  και να παραδώσει πέντε (5) αποστολές με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα,  με την έναρξη του πολέμου. 

Τώρα απευθύνει έκκληση σε όσους επιθυμούν να προσέλθουν στα γραφεία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης και να προσφέρουν ζεστά ρούχα ( μπουφάν, κάλτσες, σκούφους, γάντια, πουλόβερ, μπότες), κουβέρτες και υπνόσακους,  πακεταρισμένα σε καλή κατάσταση και καθαρά, ώστε να αποχωρήσουν προς τέλος της εβδομάδας για Κίεβο.

Ο Δήμος Βριλησσίων, μέσω του ΟΚΠΑ, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με την Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα, τον δήμαρχο Κιέβου όσο  και με το πρακτορείο «Εσπέρια», που εκτελεί δρομολόγια προς την περιοχή, προκειμένου η αποστολή βοήθειας να φτάσει και να παραδοθεί με ασφάλεια. 

Τα είδη θα συγκεντρώνονται Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 17:00 / Λ. Πεντέλης 62.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Καταγγέλλουμε τις «μυστικές» σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Κρήτη – Ανυπολόγιστες οι συνέπειες

 

 


Υποστηρικτές του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

 - Συνδέεται το δυστύχημα στην Ιεράπετρα, μετά την αποκόλληση του βράχου από το βουνό, με τις σεισμικές έρευνες που γίνονται στη Νότια Κρήτη; 

Το Πράσινο Κίνημα για ακόμη μία φορά βγαίνει μπροστά και καταγγέλλει τις σεισμικές έρευνες που πραγματοποιούν εδώ και μία εβδομάδα, με άκρα μυστικότητα αλλά και με ταχύτατους ρυθμούς, οι Αμερικανοί της ExxonMobil, στα δύο θαλάσσια blocks που κατέχουν στην Κρήτη, από κοινού με την Helleniq Energy (πρώην ΕΛΠΕ).
Το Πράσινο Κίνημα διερωτάται αν ζούμε σε κράτος δικαίου, καθώς οι προκλητικές αυτές δραστηριότητες γίνονται, λίγο πριν την εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής του WWF, της Greenpeace και του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος» για την ακύρωση του προγράμματος εξορύξεων στην Κρήτη, επικαλούμενοι τις δραματικές επιπτώσεις στα θαλάσσια θηλαστικά. Φαίνεται ότι οι πετρελαϊκές εταιρείες στις οποίες έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα εκμετάλλευσης στα θαλάσσια «οικόπεδα» έχουν προεξοφλήσει την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, γεγονός που όχι μόνο προκαλεί αλλά εγείρει και θέματα στοιχειώδους τήρησης των θεσμικών διαδικασιών. 
Πρόκειται για την 7η σεισμική έρευνα μέσα σε μια επταετία στην χώρα μας. 
Βέβαια, όπως είναι απολύτως λογικό πολλοί αναρωτιούνται αν αυτές οι σεισμικές έρευνες που ξεκίνησαν πριν από μία εβδομάδα έπαιξαν ρόλο στο τραγικό δυστύχημα που είχαμε στην Ιεράπετρα με την αποκόλληση του βράχου από το βουνό. 


Έτσι κι αλλιώς το Πράσινο Κίνημα έχει εδώ και πολύ καιρό έχει περιγράψει γιατί είναι “εγκληματικό” να πραγματοποιηθούν εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Πρώτα από όλα η χώρα μας βρίσκεται σε μία από τις πιο σεισμογενείς περιοχές του πλανήτη και σε περίπτωση ατυχήματος – οι πιθανότητες του οποίου αυξάνονται εκθετικά στη σεισμογενή Ελλάδα και στα μεγάλα θαλάσσια βάθη – οι επιπτώσεις στο περιβάλλον, στον τουρισμό, στην αγροτική παραγωγή, στην αλιεία θα είναι ανυπολόγιστες.
Αναλογιστείτε μόνο τι θα γινόταν αν ήταν σε λειτουργία κάποια εγκατάσταση στο Αιγαίο την ώρα ενός σεισμού. Σε τι μέγεθος θα έφτανε η οικολογική καταστροφή.
Αξίζει να θυμίσουμε ότι τις θέσεις του Πράσινου Κινήματος γύρω από τους σοβαρούς κινδύνους που ενέχουν οι εξορύξεις ήρθε να επιβεβαιώσει ο γνωστός καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης.
Χαρακτηριστικά, ο κ. Τσελέντης τόνισε ότι οι έρευνες για πετρέλαιο θα προκαλέσουν ενεργοποίηση ρηγμάτων.
Ο καθηγητής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και συμφωνεί με όσα έχει επισημάνει το Πράσινο Κίνημα, πως υπάρχει κίνδυνος ενεργοποίησης ρηγμάτων αλλά και καταστροφής του περιβάλλοντος.
Δεν αποκλείει φαινόμενο blowout όπως έγινε στον κόλπο του Μεξικού, ενώ αναφέρει πως στην Πολιτεία της Οκλαχόμα στις ΗΠΑ στην οποία δεν γίνονται ποτέ σεισμοί, άρχισε η γη να τρέμει με 5,7 Ρίχτερ.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Τσελέντης σε περιφερειακό μέσο ενημέρωση είπε χαρακτηριστικά: «Η άντληση του πετρελαίου προκαλεί δευτερογενή γέννηση σεισμών, προκαλεί ενεργοποίηση ρηγμάτων. Αυτό είναι δεδομένο. Έχω χίλια παραδείγματα. Κλασικό παράδειγμα το παράδειγμα της Οκλαχόμα. Μία περιοχή εντελώς «ασεισμική», στην οποία η άντληση προκάλεσε σεισμό κοντά στα 5,7 Ρίχτερ. Και με τεράστια σεισμική αλληλουχία. Εκεί δεν γίνονταν καθόλου σεισμό. Και δεν λέω να προκαλέσει σεισμό στο Ιόνιο και να καταστραφούν τα νησιά μας γιατί τα νησιά είναι θωρακισμένα. Το πρόβλημα είναι ότι αυτός ο σεισμός μπορεί να κόψει την γεώτρηση… σαν καρότο! Και επειδή μιλάμε για κοιτάσματα υψηλών πιέσεων τότε θα έχουμε το φαινόμενο blowout. Δεν μπορεί να δουλέψει και το πετρέλαιο βγαίνει πάνω. Και καταλαβαίνετε αυτό, τι σημαίνει! Ενδεχόμενο να υπάρξει ρύπανση… όπως στο Μεξικό! «Το φαινόμενο blowout συνέβη στον Κόλπο του Μέξικο. Εκεί είχαμε 4 εκατομμύρια βαρέλια αργό πετρέλαιο που βγήκαν στις ακτές και καταστράφηκαν ολόκληρες κοινωνίες”, κατέληξε ο καθηγητής.
Την ίδια στιγμή, η πανελλαδική συνέλευση για την προστασία της Ελληνικής Τάφρου, καταγγέλλει ότι εδώ και μέρες έχουν αρχίσει σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες σε περιοχές της Ελλάδας που βρίσκονται υπό καθεστώς διεθνούς προστασίας για τα ευάλωτα θαλάσσια θηλαστικά και ζητά να σταματήσουν άμεσα, όπως κάνουν ήδη σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία. Η ανησυχία είναι έντονη διότι αυτή η περιοχή είναι περιοχή παγκόσμιας σημασίας για την βιοποικιλότητα, με ευάλωτα και απειλούμενα είδη όπως Πτεροφάλαινες, Φυσητήρες, Ζιφιοί, δελφίνια, μεσογειακές φώκιες και θαλάσσιες χελώνες και η σημαντικότερη περιοχή της Μεσογείου για τα κητώδη. Το ελληνικό κράτος έχει μεν υπογράψει την διεθνή συνθήκη ACCOBAMS για την προστασία της Ελληνικής Τάφρου αλλά δεν τηρεί την συμφωνία και επιτρέπει δραστηριότητες που στην πράξη την ακυρώνουν.

Σε δηλώσεις του ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης τόνισε σχετικά: «Το κόμμα μας νιώθει την μεγάλη ευθύνη να ενημερώσει για το τι μας περιμένει στο θέμα των εξορύξεων υδρογονανθράκων, άλλωστε είναι το μόνο που που δίνει τόσο βάρος. Παρά την καθολική σιωπή γύρω από τις επιπτώσεις και την αποδοχή των εξορύξεων ως «εθνικού στόχου» από το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού φάσματος και των ΜΜΕ, τοπικές πρωτοβουλίες πολιτών έχουν ξεκινήσει η μία μετά την άλλη να διοργανώνουν δράσεις ενάντια στις εξορύξεις, στις οποίες στέκεται δίπλα το Πράσινο Κίνημα.
Είναι ξεκάθαρο ότι οι μοναδικές θάλασσες της χώρας μας, η αλιεία και ο τουρισμός κινδυνεύουν από τις τεράστιες “πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου” που σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Επίσης, θαλάσσια πλάσματα, όπως τα δελφίνια και οι χελώνες Καρέτα – Καρέτα κινδυνεύουν ακόμα και με θάνατο ήδη από το στάδιο των σεισμικών ερευνών. Το Πράσινο Κίνημα θα είναι στην επόμενη Βουλή και θα μπορεί να αγωνιστεί για όλα αυτά.»

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη

ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΣΩ: ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕ 16 ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΑ HEALTHCARE BUSINESS AWARDS 2022


Το ΙΑΣΩ, για 3η συνεχόμενη χρονιά, βραβεύτηκε με την μοναδική διάκριση «Κορυφαίο Νοσοκομείο» και o Όμιλος ΙΑΣΩ, η Γενική Κλινική ΙΑΣΩ, η Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική ΙΑΣΩ, το ΙΑΣΩ Παίδων καθώς και το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου απέσπασαν συνολικά 16 βραβεία, αποδεικνύοντας την καινοτομία, τις βέλτιστες πρακτικές και την πρωτοπορία της ιατρικής φροντίδας και των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς επίσης τις καινοτόμες δράσεις και τις πρωτοποριακές συνεργασίες.

Το ΙΑΣΩ Παίδων, η κορυφαία Παιδιατρική Κλινική, διακρίθηκε με platinum βραβείο και ακόμη 5 βραβεία στις κατηγορίες πρωτοπορία στην χειρουργική αντιμετώπιση παθήσεων καθώς και στην κατηγορία Επικοινωνία. Το ΙΑΣΩ, η μεγαλύτερη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική στην Ευρώπη απέσπασε 5 βραβεία εκ των οποίων τα 3 χρυσά στις κατηγορίες πρωτοπορία στην Μαιευτική-Γυναικολογία-Τεχνητή Γονιμοποίηση, στις Ψηφιακές εφαρμογές καθώς και στην κατηγορία Επικοινωνία. Η Γενική Κλινική του ΙΑΣΩ απέσπασε 2 βραβεία για την καμπάνια επικοινωνίας του Νέου Υπερσύγχρονου Τμήματος Check-Up καθώς επίσης και για την δράση πρόληψης/ έγκαιρης διάγνωσης με τη Σύμπλευση για την πραγματοποίηση προληπτικών εξετάσεων σε ακριτικά νησιά. Ο Όμιλος ΙΑΣΩ με 2 χρυσά βραβεία και ένα bronze βραβεύτηκε για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «δίπλα σας», τις στρατηγικές συνεργασίες του για την προστασία του περιβάλλοντος και για την εξασφάλιση ενός υγιούς πλανήτη για τις επόμενες γενιές.


Η κα Χριστίνα Ταμπουρέα, Γενική Εμπορική Διευθύντρια CCO Ομίλου ΙΑΣΩ μεταξύ άλλων δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για την βράβευση μας ως Κορυφαίο Νοσοκομείο και σας ευχαριστούμε πολύ. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες. Αυτό το βραβείο ανήκει σε όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου ΙΑΣΩ και τους ιατρούς μας. Όλοι εμείς στο ΙΑΣΩ, στην Γενική Κλινική του ΙΑΣΩ, στην Μαιευτική, την Γυναικολογική, την Παιδιατρική, οι ιατροί, το προσωπικό, θα προσπαθούμε πάντα να κάνουμε το καλύτερο για την υγεία των συνανθρώπων μας, για την κοινωνία, το περιβάλλον, τα παιδιά, το μέλλον!».