Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Από το σχολειό της αγοράς και της αμάθειας, στο σχολειό των αναγκών και των ονείρων μας

Τελευταία πολύς λόγος γίνεται για την επικείμενη εκπαιδευτική "μεταρρύθμιση" και την διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στο Γυμνάσιο.
Η Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης οργάνωσε ημερίδα με θέμα:
 " Από το σχολειό της αγοράς και της αμάθειας, στο σχολειό των αναγκών και των ονείρων μας"
Το παρακάτω κείμενο είναι η παρέμβαση του ακριβού μου φίλου Λαέρτη Τανακίδη, γνωστού στους εκπαιδευτικούς από την εμβληματική θητεία του ως πρόεδρος της ΟΛΜΕ
Σας την παρουσιάζω, ελπίζοντας να ανοίξει ένας γόνιμος διάλογος

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
  
Λ. Τανακίδης

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

  Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους, το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου, εκφράζει την συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων για μετατροπή σε αορίστου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που έχουν παραταθεί με διαδοχικές κυβερνητικές αποφάσεις μέχρι το τέλος του 2017.

Οι συμβάσεις αυτές μας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καλύπτονται από τα ανταποδοτικά τέλη και είναι απαραίτητες προκειμένου να λειτουργήσει αποτελεσματικά η καθαριότητα, ιδιαίτερα εφόσον ισχύει το απαράδεκτο καθεστώς της ουσιαστικής απαγόρευσης προσλήψεων στους ΟΤΑ.

Στηρίζει το αίτημα για καταβολή των δεδουλευμένων καθώς και την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας αλλά και της απαγόρευσης προσλήψεων, ιδιαίτερα στους τομείς της καθαριότητας και των κοινωνικών υπηρεσιών.

Υπερασπίζεται την κατάργηση του καθεστώτος της εργασιακής ανασφάλειας, της ομηρίας και αντιστέκεται σε κάθε μεθόδευση που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων μέσω των απολύσεων και της συνεχιζόμενης απαξίωσης της εργασίας των εργαζομένων των ΟΤΑ.

Καλεί την κυβέρνηση να πάρει κάθε νομοθετική πρωτοβουλία στην παραπάνω κατεύθυνση.

ΤΟ ΙΑΣΩ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ 5 ΔΩΡΕΑΝ ΤΟΚΕΤΟΥΣ

Το ΙΑΣΩ, το Νο. 1 Μαιευτήριο στην Ελλάδα, υποστηρίζει έμπρακτα για μία ακόμη φορά την οικογένεια.

Με αφορμή τον εορτασμό των 21 χρόνων λειτουργίας του, τιμά τη μητέρα και τη ζωή και προσφέρει 5 Δωρεάν Τοκετούς, με διαγωνισμό στο Facebook.

Για την πιο πολύτιμη στιγμή σας, επισκεφθείτε τη σελίδα του Ομίλου ΙΑΣΩ στο Facebook (www.facebook.com/omilosiaso), μοιραστείτε μαζί μας σκέψεις και συναισθήματα για την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα σε σχόλιο κάτω από το post του διαγωνισμού και μπείτε στην κλήρωση, διεκδικώντας τα δώρα του ΙΑΣΩ!

Το κάθε πακέτο περιλαμβάνει νοσήλια 3 ή 4 ημερών, έξοδα χειρουργείου, γενική νάρκωση ή επισκληρίδιο, βασικές εξετάσεις της μητέρας και του νεογνού, υλικά και φάρμακα άμεσα συνδεδεμένα με το φυσιολογικό τοκετό και την καισαρική τομή και την αμοιβή του αναισθησιολόγου. Ισχύει για φυσιολογικούς τοκετούς ή καισαρικές τομές που θα πραγματοποιηθούν έως την 30η Απριλίου 2018. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους του διαγωνισμού, ακολουθήστε το link: http://bit.ly/2qmd0SH

Γκαλερί Χρυσόθεμις: Oμαδική έκθεση ζωγραφικής

 Η Γκαλερί Χρυσόθεμις παρουσιάζει ομαδική έκθεση ζωγραφικής

Επτά καλλιτέχνες καταθέτουν με το δικό τους προσωπικό ύφος στοχασμούς και συναισθήματα μέσα από μία τέχνη-εν πολλοίς- βιωματική

Εγκαίνια: Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, ώρα 19.30

Συμμετέχουν

Μάκης Βάγιας, Σπύρος Κατσίμης, Σπύρος Κουρσάρης Γιάννης Μαστραντώνης, Φανή Μιχαηλίδη, Νίκος Οικονομίδης Στέργιος ΣτασινόπουλοςΔιάρκεια έως Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017*Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στον νέο μας χώρο! Καλογρέζης 14 (ένας δρόμος πριν την κεντρική πλατεία Χαλανδρίου)